Historia magistra vitae

Autor
Štítky

 

Nejdřív trochu historie:
 

Křížové výpravy byla v podstatě vojenská tažení/intervence, která vyhlašoval papež proti těm, které římská církev považovala za nepřátele.
Nejdříve směřovaly směrem na Blízký východ. První vyhlásil papež Urban II. roku 1095, poslední, devátá, skončila vítězstvím muslimů v roce 1272.
Křížové výpravy byly vyhlášeny i proti evropským kacířům, první proti Albigenským v roce 1284.

U nás doma
Posledních pět křížových výprav v Evropě směřovalo do husitského Českého království.
První - 1420
Druhá - 1421
Třetí - 1422
Čtvrtá - 1427
Pátá - 1431
Jejich osudy jsou všeobecně známy.

„Křížová“ výprava bez kříže
Přeskočme několik století a přibrzděme u letopočtu 1968. S trochou nadsázky můžeme tehdejší sovětskou invazi (ostatní účastníci byli jen do počtu a jako kulisa) nazvat křížovou výpravou v uvozovkách. Neproběhla pod znamením kříže, ale rudé hvězdy, ale její princip byl s těmi církevními velmi podobný. Češi (Čechoslováci, abychom byli přesní) podlehli kacířským myšlenkám a bylo bezpodmínečně nutné vrátit je zpět k víře pravé. Na rozdíl od husitských časů byla sice tato „hvězdná“ výprava úspěšná, ale to vítězství bylo Pyrhovo. Slibovalo, že bude „dočasné“ – a ejhle, skutečně bylo. Vydrželo jen dvě desítky roků.

Co bylo společné
V mnoha ohledech toto trochu násilné přirovnání jistě kulhá, ale nejméně v jednom ohledu mělo těch šest výprav výsledek naprosto shodný – vyhrocení domácí politické situace a sjednocení obyvatelstva proti interventům, přičemž gravitačním jádrem byla osoba nebo osoby, které byly hlavním cílem intervence.
V roce 1420 byl sice Jan Hus už mrtev, ale jádrem sjednocení se stali jeho následovníci, husitští kazatelé – přes jistě mnohé výhrady, které k nim mnozí i z řady dobrých důvodů měli. O pět a půl století později se lidé v odporu sjednotili, dosti paradoxně, kolem komunistického aparátčíka Dubčeka, aktivisty z 50.let Smrkovského, rusofila Svobody a technokrata Černíka. I k nim jistě měli mnozí mnohé výhrady, také z řady dobrých důvodů, ale ty šly v tu chvíli stranou.

„Křížová“ výprava pod dvanácti hvězdami
Je to skoro na chlup deset let, kdy ještě nepřijeli novodobí křižáci, jen něco jako papežští legáti, či to byl jen průzkum bojem. Vzešla z toho drobná roztržka, tehdy spíše veselá, neb nešlo ještě o statky. Že o hrdla už trochu ano, tenkrát tušili nemnozí. Připomeňme si to trochu:
https://zpravy.idnes.cz/schuzka-klause-se-zahranicnimi-europoslanci-skoncila-roztrzkou-phv-/domaci.aspx?c=A081205_145515_domaci_adb

Evropská unie, či spíše Evropská komise nemá armádu, charakter jejího nového křížového tažení má tedy charakter zdánlivě mírový. Zbraněmi jsou předpisy, nařízení, paragrafy – a hlavně prachy, co jiného. Teď jdou už žerty stranou. Mají přijet jacísi bruselští auditoři a prozkoumat Burešovy dotace. Detaily netřeba zmiňovat, jsou zatím dílem nejasné a dílem všeobecně známé. Prostě další křížová výprava, protože Bureš není jen občan Bureš, ale předseda české vlády.

To bych fakt rád věděl
Fakt, to bych rád věděl, co od toho Burešovi odpůrci a pantátové v Bruselu asi tak čekají. Moc bych se divil, kdyby zejména těm bruselským křižákům šlo o peníze – z pohledu EK jsou to drobné.
Bureš má silnou podporu asi tak třetiny voličů. Zbylé dvě třetiny mají jistě řadu dobrých důvodů mít k němu výhrady – ostatně k nim patřím i já, tak bych o tom měl něco vědět. Jenže čeští občané jsou široko daleko vyhlášení euroskeptičtí kacíři. A Burešovi domácí političtí odpůrci, kteří si došli do Bruselu pro podporu (také historicky nic nového – Štěpán Páleč jel Husa napráskat do Kostnice a devětadevadesát pragováků psalo do Moskvy), nás staví před blbou volbu – Brusel, nebo Bureš?
Nejspíš to máme tak nějak v genech, či co…. Vsadím v kurzu 10 : 1, že Bureš možná přijde o nějaké prachy, ale hlasy voličů mu zase přibudou!
Ta nová křížová výprava znamená, že volba mezi Burešem a Bruselem musí být radikální. Našinec si musí říct nikoliv která strana je lepší, ale která je horší. Kdyby mi to někdo říkal před pár týdny, nikdy bych nevěřil, že se dopustím takového výroku. Ale donutili mě k tomu. Bureš je pro mě přijatelnější.

Jak pro vás?

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Alexander Dubček měl být Václavem Havlem, jak plánovalo zahraničí, na přelomu 60./70. let 20. století. Jeho působení mělo být prakticky shodné, i s tím ničivým výsledkem a kolonizací Československa Západem - jako nakonec bylo působení Václava Havla a Občanského fóra o 20 let později.

Alexander Dubček moc nepochopil v 90. letech 20. století, že už je šedou eminencí nažádoucí. A stejně tak občané Československa nepochopili po sametové revoluci, že demokracie jen od do - a že prezidenta si mohou svobodně zvolit ve volbách jen pokud jím bude Václav Havel.

Protože Alexander Dubček jaksi nechtěl dobrovolně pochopit, že hrál roli páté kolony už v srpnu 1968, a že v posametové době už má zmizet do paďous. Stejně jako občané Československa nechtěli pochopit, že po roce 1989 už neřídí ve své zemi ani tu kliku od rádia - musel bát Alexander Dubček v roce 1992 zavražděn.

Navíc kdyby si Alexander Dubček uvědomil, že už v 60. letech dělal hejla a vola. A kdyby začal mluvit - to by bylo nežádoucí a mohlo to ohrozit plánovaný vývoj a vysátí a kolonizaci Československa ze západních směrů. Prostě Dubčeka bylo nutné umlčet.

P. S.: Srovnávání křížových výprav s 1968 je IMHO mimořádně nešťastné srovnání.

Zatím bez slepic

In reply to by Donald Trump (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dubcek to vedel, mladi travil v SSSR a povahou byl to, co vsechna ta dnesni skolni verbez s vymytymi mozky, co chodi na namesti.

Zatím bez slepic

In reply to by Donald Trump (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jsem rád, že jste četl pozorně, co jsem napsal:
"V mnoha ohledech toto trochu násilné přirovnání jistě kulhá"
a děkuji Vám za to.

Zatím bez slepic

In reply to by Donald Trump (neověřeno)

Trvalý odkaz

Namecheap releases its New Year offer. Get up to 96% off on Hosting, Domains, easyWP(WordPress Hosting), Professional Email, SSL Certificates, FAST VPN. The campaign ends on Jan 17. Hurry up, take what you need.

Grab your deals: https://cutt.ly/nc-newyear

Zatím bez slepic

In reply to by Donald Trump (neověřeno)

Trvalý odkaz

High-quality dofollow niche backlinks for your site, Boost your Google search ranking, and get more real visitors to your site.

<Limited>time Offer 83% Discount]

Type - "Hi, I was invited by your email on my website, and I want to buy your backlink service at Discounted Price. Send your discount offer." - and send this message, and get your discount.
GET IT NOW: https://itwise.link/fiverr-ndpb

500 Dofollow Backlinks
500 Unique Referring Domains
490 Unique IPs
Domain Authority (DA - MOZ): 90
Domain Rating (DR - Ahrefs): 85
Domain Score (DS - SEMrush): 80

Original Price $30, Send me the above message and get it only $5

Order now on Fiverr: https://itwise.link/fiverr-ndpb
#1 Freelancing Site in the World, 100% Money Back Guarantee & Secure Payment method.

Zatím bez slepic

In reply to by Donald Trump (neověřeno)

Trvalý odkaz

Save a hundred dollars every month to transfer your domains, hosting on NameCheap. It is an Official Offer of NameCheap, and the offer is valid until 28 Feb 2022.

Domain Transfer Offers:
.Com <>0% Off - $6.98 Only with 1 Year Renewal]
.Net <>9% Off - $8.48 Only with 1 Year Renewal]
.Org <>5% Off - $8.48 Only with 1 Year Renewal]
See more domain extensions offer here: https://itwise.link/nc-transferweek

Hosting Transfer Offers:
Shared Hosting - Steller Plus <>5% Off - $23.88 for 1 Year]
-Unlimited Website
-Unlimited SSD Storage
-Unlimited Bandwith
-Unlimited Email
-Free CDN
-Free Comodo SSL
-Auto Backup tools
Get it Here: https://itwise.link/nc-transferweek

WordPress Hosting Transfer Offers:
EasyWP Starter - <>0% Off - $17.44 for 1 Year]
-10GB SSD Storage
-50GB Bandwidth
-3X faster than traditional hosting
-Hosted on Namecheap Cloud
-Easy backups and restores
-Transfer in under 90 seconds
Get it Here: https://itwise.link/nc-transferweek

# All Plan with 30Days money-back guarantee
# After Purchase, chat with support. They will transfer your Domains, Hosting, WordPress site. You do not need to worry about the transfer.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vždycky si při hodnocení politiků říkám, co bych udělal já na jejich místě. Je to překvapivě jednoduché a funguje to. Čárky si nedělám, stačí mi celkový dojem, který se tak nějak poskládá v čase. Jak jste na tom vy a kdo Vám dnes vychází jako nejlepší mluvčí a vůdce Česka? Za mě je to Babiš.

Po dvaceti letech novodobé křížové výpravy nám zůstala vytunelovaná země. Potřebujeme někoho, kdo řekne dost a od teď děláme sami na sebe. Žádný Klondike netrvá věčně, v tom se můžeme na historii spolehnout.

Zatím bez slepic

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vlastimile, vaše poznatky či informace o věčně netrvajícím Klondike bych taky chtěl mít. No jo, opozice je vždycky odstrčena od krmítek, ale jak je to s tou současnou "pozicí" to bych strašně rád věděl. Ono jen to ministerstvo školství s tím přežívajícím od Valachové mi úplně stačí, abych nebyl takovým optimistou jako vy!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

dost hodne pokulhava.
Toto by sa dalo napasovat na cokolvek - akykolvek konflikt.
A co maju cesi v genoch napisal uz Vidlak.... tu pasivnu rezistenciu, ktorou provadzate mocnosti k sialenstvu :D
Enem si nie som celkom isty, ci uz aj vy (ako cesi komplet) nie ste trochen "ujeti" :D Tak dlho ste pasivne rezistentni, az ste pasiven rezistentni voci sebe navzajom....

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

hlavně že u vás jste všichni happy (komplet), stačila jedna vražda a jedna prezidentova školačka a premiér se vám odporoučel.

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jasně, že pokulhává, jak píši výše D. Trumpovi:
"V mnoha ohledech toto trochu násilné přirovnání jistě kulhá".
I Vám děkuji za pečlivé čtení.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Souhlasím s autorem, pokud Babiš zvedne rukavici, stojím přes všechny výhrady za ním. Pokud ji tedy zvedne.

Také si myslím, že tady končí možnosti strategie "podechcat".

Jen pro ilustraci sem vložím, kdo že kromě Ježibabiše byl odsouzen "do pekel"
https://hlidacipes.org/ondrej-neumann-reditel-ceskeho-rozhlasu-zavoral-…

Zatím bez slepic

Třicet let melou novináři, redaktoři a umělci moudra typu váš úspěch záleží jen na vás, makejte na sobě, dřete, váš zaměstnavatel - váš pán, stěhujte se za prací, dojíždějte třeba sto kiláků, jedině individualismus, kolektivismus je fuj, každý si musí poradit sám. Jak jde ale o ně, rázem je to jinak. Těmto lidem se povedlo hodně znevážit své profese, aspoň u mne určitě.

Zatím bez slepic

Tak jsem si zase zbytečně pokazil týden hned v zárodku. Ta vaše ilustrace je mnohem více než se zdá.
Nicméně si nemyslím, že Babiš zvedne pomyslnou rukavici.Bude dál vláčen až nakonec uvláčen to nervově nevydrží. Babiš není Klaus senior. Tedy zaplaťpánbůh. Klaus byl a je stále pěkný lidský hovádko, ale přeci jen tlak ustál.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Lidé, kteří jsou u moci, nejsou s lidem.
A to trvá, s malou přestávkou v 89, pořád.

Ještě jen věc je zarážející. Že ti lidé, co nejsou s lidem, si vůbec nejsou jistí v kramflecích a musí se lísat k mocným v okolí.

Zatím bez slepic

Měla by být dána možnost, aby autor příspěvku jej mohl smazat. Také proto, aby zbytečně nezabíral místo a neobíral diskutéry o čas. Kaju se, člověk by měl nejprve myslet a pak teprve psát.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak
asi vedoucí ne, tedy premier, je to JEHO vláda................já vím má nyní jiné starosti.

AB pro samé makání 20 hodin denně 7 dní v týdnu nestíhá kontrolovat, co mu ve vládě dělají, či spíše nedělají ministři.
Jasně to je koaliční "partner", ale navrhl to individum prezidentovi, či ne?

Ale nějak to odstupování od právně nezávazných paktů drhne.
A možná se drhnutím v podstatě přijmou a nakonec jsou přece "právně nezávazné a BASTA", volič ví, že AB nesouhlasí, ale jen nestíhá, a ten koaliční partner.... NO a co!

Tady výsledek:
-Pakt OSN o uprchlících - ten za naši zemi schválen a přijat v OSN dnes bude , sice s ním AB nesouhlasí, ale to je tak vše, co s tím udělá
-Globální pakt o migraci, tam někdo (Petříček) asi zapomněl OSN oznámit, že ČR od něj odstupuje, tak nevím zda to do středy stihne, asi zase nějaká mladá účetní, pardon úřednice....a tak se možná stane, že se to nestihne, a pakt bude za ČR také přijat, protože nebude do OSN to naše odstoupení doručeno....

A občan se to ani nedozví, protože nyní se maká na jiném....a možná spojeném, peníze z EU budou, nebudou a kolik a komu....a co za to?!

https://www.novinky.cz/domaci/492197-babis-petricek-musi-oznamit-osn-od…
A tady už žvaní AB kousek nad fotkou "svatého Petříčka" jako Hamáček:
"Navíc všechny tyto pakty jsou nezávazné, tak nevím, proč se o nich vůbec bavíme."

Zatím bez slepic

Z nezávazného paktu se stane obyčej a s odkazem na jeho přijetí většinou států se po čase stane závazně vymáhaným pro všechny. Začne to nenápadně, napřed kritikou zemí, které pakt nepřijmou, na úrovni novinářů a pár proslovů v OSN. Pak OSN přitvrdí a začne vydávat rezoluce, nastoupí mezinárodní soudní dvůr, a všichni se shodnou, že přijetí bylo sice nezávazné, ale mezitím se z něj stal obyčej a lidské právo. A pak nastane tvrdé vyžadování, aby daný stát ten dokument nakonec slavně přijal. Pokud stát (jakýkoliv) ustojí tlak a nepřijme pakt, nastoupí neziskovky a začnou na území daného státu vykonávat činnost, jakoby byl pakt přijat, s odvoláním na mezinárodní standardy.
Nedají pokoj, dokud nebudeme všichni mlátit čelem o zem směrem k Mekce. No nic, přizpůsobíme se, ale LGBT komunita by si měla uvědomit, že s příchodem muslimů její práva končí, protože budou shazováni z vysokých míst. Místo pochodů hrdosti Prahou by se měli naučit létat. A církve? V kostelích mohou zpívat labutí píseň.

Zatím bez slepic

Ono se pak k těm nezávazným závazkům bude hlavně přihlížet při různých soudech ve štrasburku a spol. !Sice jste jej přijímat nemuseli, ale jednou jste přijali..."

Zatím bez slepic

On se ten nezávazný dokument stane hezky rychle závazným, neb EU a OSN nemají v úmyslu nic menšího než sloučit celou planetu pod jednu vládu. Vynechají možná Sentinelce a pár kmenů v Amazonii a Kalahari.

Zatím bez slepic

Ja bych chtel nezavazny pakt o tom, ze mi ho Ana Geislerova a dalsi hezky herecky musej vykourit,kdy me napadne a samozrejme vsechno spolknout.

Samozrejme, kazdemu kdo si rekne. Zase se s ni nehodlam otravovat po zbytek dne.

Zatím bez slepic

V dřívějších dobách nebylo moc rozdílu mezi herečkami a prostitutkami. Tak se možná dočkáte.

Zatím bez slepic

Dokonalá ukázka politického stylu Babiše. Lépe by k jeho hnutí seděl název "ANO nebo možná NE".

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

je nutné konstatovat pravdu: za vlád pravice (dnes ODS, TOP09, Starostové, tedy "demokratický" blok) šel stát od deseti k pěti, do kopru, byly to hrůzovlády. Vždycky. Za vlád levice a v posledních pěti letech se situace stabilizovala a vývoj byl relativně klidný a pozitivní. (Do jaké míry je to souhra náhodného cyklu kapitalistického hospodářství, to ví pánbůh.) V těch posledních pěti letech má na tom Babiš významný podíl. Že by si člověk raději představil na místě premiéra člověka bez Andrejových zátěží z minulosti i přítomnosti, to je jasné. Že by mu konvenoval spíš intelektuál s lepším verbálním projevem, to je také zřejmé. Ale úspěch se v politice měří reálnými výsledky, nikoliv uměleckým hodnocením jako v tancích na ledě.

Zatím bez slepic

Pokud za vlád ODS a jejích klonů TOP 09, Zelených, Pirátů, STAN hospodářství klesalo už třikrát, někde dělají soudruzi kapitalisté chybu, a nemohou se vymlouvat na hospodářský cyklus. Prostě vlády ODS ekonomiku nepovznáší a není to hospodářským cyklem. Jednou to může být omyl, dvakrát náhoda, ale třikrát? ODS vládnout neumí a škodí ČR.

Zatím bez slepic

ODS a klony vládnout umějí, ovšem jenom ve prospěch nejbohatších. Za Klausovy vlády se rozkradl státní fyzický majetek, za Topolánka a Nečase se rozkrádaly veřejné finance (Drobil, Drábek a další odklony). Socani závidí mistrům a tak se neuměle sem tam pokusili o totéž.

Zatím bez slepic

Nejbohatší už by se mohli okrádat navzájem mezi sebou, ale vrána vráně oči nevyklove. Většinou.

Zatím bez slepic

že stát je špatný hospodář, tak se také musí starat, aby to tak bylo !

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dnes opět skvělý Leo K na Kose:
https://vlkovobloguje.wordpress.com/2018/12/17/jednani-v-rozporu-s-vlas…
Upozorňuji na pasáž o klimatické konferenci. Peče se na základě cinknutých analýz, cinknutých prognoz pevná past, ze které se bude těžko dostávat.

Zatím bez slepic

Nejsem žádná naivní pacifistka, píše britská reportérka. Podporovala jsem intervenci v Bosně, válku v Kosovu a vojenský zásah na Východním Timoru.

----

Ano, k pacifismu ma doopravdy daleko.

Zatím bez slepic

Ta novinářka je jen naivní hlupačka.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jasné jsou 2 věci. Že čteš hodně o hus. válkách a že EU nemáš rád víc, než co jiného (nepochybně proto, jak tě znám, že s ní spojuješ nebezpečí vnucené imigrace).

To co si neuvědomuješ je, že rozbít EU by byl větší průser. Už teď má Unie (asi) fatální problém s €urozónou. Ta je špatně zkonstruovaná a časem se nutně rozpadne.

Ledaže buď dojde k dalším krokům (mj. fiskální unii) směrem k federalizaci Evropy, což je politicky předčasné a neprůchodné. Národní stát zkrátka projevil větší odolnost, než si hurá-federalisti mysleli.
NEBO se mon. unie zruší. Což je bezpečně spojeno s mnohaletou recesí, daleko horší než ve 2008. Blbá alternativa. Dá se najít kompromisní varianta?

Nějaké citové křeče kvůli komandování z Bruselíku, nebo Babišovi jsou proti tomu... "stejná nula, jako hejtman Zítko proti velebné Přírodě".

Zatím bez slepic

Ano, píšeš to ve správném pořadí, i když ne úplně přesně.
1. Husitské období mám načtené ještě z časů, které nebyly politicky korektní. Čornej, Amedeo Molnár a tak. Ale skutečně oblíbeným obdobím je pro mě doba Poděbradská a také Valdštejnská. I tam/hlavně tam jsem hledal nějaké paralely, ale nenašel - a to jsem jako asi jako jeden z mála žijících laiků přelouskal ty čtyři tisíce stran Urbánkova Věku poděbradského. Ale třeba se ty paralely ještě objeví, možná.
2. S EU je to složité, neb i ta materie sama o sobě je složitá. Pasuji se tady do své oblíbení hodnosti generála po bitvě. Sice jsem v referendu (jediném!) hlasoval proti našemu vstupu do EU, ale to dnes říká kde kdo. Vlastně pro to ani nebyl nějaký vysloveně racionální důvod. Ale člověk není tvor až tak moc racionální, mnohdy jen uzlíček emocí. Kdysi hodně dávno, v roce 1977, když jsem vstupoval do KSČ, to můj bývalý středoškolský kantor (a kamarád) Petr Ptáček oglosoval: "Teď, po sezóně?". Tak jsem si na něj vzpomněl a řekl jsem si, že náš vstup do EU už je taky jaksi po sezóně a že dobře už tam bylo. Líčením těch reálných současných potíží EU mi dáváš dost za pravdu. Ostatně mě napadá, že první racionální úvaha člověka by (asi) měla být, že si uvědomí svoji iracionální/emocionální podstatu, a teprve na tom začne stavět svoji racionalitu.
P.S.: Dnes jsem pil k obědu víno ze Sicílie, nazvané TARENI/Frappato od firmy Carlo Pellegrino (1880), docela slušné. Jen jsem se bál, že to bude obsahovat nějaké koření pro krávy a kdo s tím možná co prováděl. V té Knize je sice (skoro) všechno, ale tentokrát to dobře dopadlo, zřejmá vada žádná.

Zatím bez slepic

Hovoříš moudře, jako Blaise :-)

Člověk jest jen třtina, nejslabší v přírodě, ale jest to třtina myslící. Není třeba, aby se celý
Vesmír zdvihl k jeho zničení, pára, kapka vody stačí, aby ho zabila. Ale i kdyby jej Vesmír zničil,
ještě by byl člověk vznešenější nežli to, co jej zabíjí, poněvadž ví, že umírá a zná převahu, jakou
má Vesmír nad ním, Vesmír to neví.
Všechna naše důstojnost zakládá se tedy na myšlence.

B. PASCAL MYŠLENKY

Zatím bez slepic

To co si neuvědomuješ je, že rozbít EU by byl větší průser.

Takze jeste povesit ty, kdo spatne informovali o tom, jake to bude mit pak nevyhody vystupovat. - Treba novinare?

Zatím bez slepic

Rozbití EU se hodí USA, Číně a Rusku taky. Co když se ale EU rozbije sama díky bruselské byrokracii? Takový Jean Claude Juncker pro rozbití EU udělá více práce než celá ruská rozvědka. Není on nakonec proputinovský troll?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

To nevíte, že moderně a nově je rozkrádání spíše přidávání důchodcům a již nevyužitelným lidským zdrojům, než takto smysluplně a správně a moderně a pokrokově podporovat nové "boží bojovníky" za lepší zítřky!

Určitě i "procesy" a kontrolní mechanismy jsou nastaveny k tomu v souladu s kde jakou směrnicí i EU či jinou mezinárodní, a žádný střet ani zájmů tu ni na okamžik nehrozí......A z rozpočtu ČR to "soudruzi svatí protikorupční a jiní neziskovkáři" včetně "mezinárodně průhledných" dostávají "absolutamente" v souladu s našimi právními předpisy. (Ironie či sarkasmus by to být měla, ale spíše není!)

Však ještě laskavý čtenář vzpomene, jak někdo z ANO špitnul, že by se ty peníze, dost nad 10-15 miliard přiznaných veřejně ročně, pro neziskovky o cca 3 miliardičky pokrátily.
Ale téměř okamžitě si ten smělec udělal přísnou a kompletní autocenzuru (možná to byla i sama Ála, či šéf) a vzal zpátečku.
Jooo, kdo to hraje na všechny strany, nedopadne dobře.
Malér je, že to odsxxxxe všichni, a na výběr široko daleko spíš ještě šílenější kousky!

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Teoreticky by měl příspěvek podpořit něco, co se organizaci nějakým způsobem vrátí. Jinak příspěvek postrádá smysl.
Profit za 14 miliónů by měl být znát. Přínos by neměl být fiktivní, ale reálný.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

"To co si neuvědomuješ je, že rozbít EU by byl větší průser. Už teď má Unie (asi) fatální problém s €urozónou. Ta je špatně zkonstruovaná a časem se nutně rozpadne."

Nevím, jestli se tu ve Vidlákově prostoru vyskytuje někdo, kdo by si programově přál rozbití EU. Jsou tu jen lidé, kteří říkají, EU ano, ale ne za každou cenu.
EU nejvíce rozbíjejí ti, co se prohlašují za její neotřesitelné zastánce, například tahle akce s udáváním Babiše v Bruseli a skrze Brusel řešení domácích problémů, to je přímo sabotáž. podpory EU v Čechách. Oni nám totiž nedávají na výběr.
Jestli se EU rozpadne, nebude to vina kritiků fungování.

Zatím bez slepic

Mě si můžete zapsat, jako programového rozbíječe EU. Pokud bych si mohl přát, tak bych chtěl v Evropě silné národní státy, které mezi sebou uzavřou dohody (cla, obchod, volný pohyb) jen pokud to bude pro ně oboustraně čí vícestraně výhodné. Chci abych když přijedu do Mnichova se cítil jako v Německu (bez ohledu na to zda mám či nemám Němce rád) a ne jako někde v Pákistánu, chci aby Francie byla francouzká, Maďarsko madarské, aby zůstalo to krásné, kvůli čemu jsme chtěli cestovat a poznávat. Než mít homogenní (a to i doslova) Evropu, tak za mě raději žádnou.

Zatím bez slepic

Spíše bych to viděl jako EU ano, ale ne v současné podobě. Jenže EK místo nabízení více variant nabízí jen jednu jedinou a tu tlačí silou své stupidity.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Souhlas.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ČUNEK!
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Jiri-Cunek-Za-Babise-se…
Ochutnávka: "Co se týká postoje našich europoslanců, politiků s vůlí naplnit své politické cíle, tak to klidně udělají i za cenu, že Česká republika nedostane nebo potenciálně může ztratit dotace z Evropské unie. To je na hranici vlastizrady, to by se nemohlo stát v žádném jiném státě, kdy politici bojují za vrácení dotací."

Já to tenkrát nevěděl, ale oni dobře věděli, proč si dali tu práci ho přes soudy odstranit.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Český volič je moc naivní,že pokaždé skočí na všelijaké sliby a že to jeden člověk změní a napraví.
Když se Beneš po válce zachoval jako diktátor a co bylo nutné to udělat,mnozí mu nemůžou přijít na jméno
Když to tak sleduji,Babiš nemá daleko k Dubčekovi,jsou to rodní bratři,ze stejné velké rodiny zakarpatských židů.
Zatím Babišovi vychází klamání tělem,ale když se spojí pražská kavárna s podobnými z Bruselu,budou ho dusit.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ještě vytáhněte na Bureše, kterého tak nesnáším, třeba sionské mudrce, či jak se jmenují ty blbosti, a začnu mu fakt fandit.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

To mne ani nepadlo,tahat sionistu Zemana na Babiše,když se říká,jaký je Zeman mudrc.
Já také nesnáším Babiše a nehodlám mu fandit.

Zatím bez slepic