Sorosovská mýlka

Autor
Štítky

V posledních letech mám stále větší tendenci připustit, že na konspiračních teroiích něco je.  Stále častěji jsme konfrontováni s činností bohatých a mocných (především díky internetu), která našim předkům zůstala utajena. Jen namátkou připomenu naši Madlenku Korbelovou Albrightovou s její angažovaností proti Srbsku, abychom se pak dozvěděli, že je tam politička zaangažovaná nejen humanitárně (jak by řekl Havel), ale i finančeně svým podílem v Kosovském telekomu. 

Nebo takový Joe Biden, který zaháčkoval synka v ukrajinské společnosti nafty a plynu (Burisma, nebo tak nějak se to jmenovalo) tím pádem už se špatně vysvětlovalo nám obyčejným lidem, že jde o navýsost demokratické a idealistické zájmy. 

Stejně tak jsme se dozvěděli, že neziskovky vozí migranty do Evropy a loví je už bezmála na Lybijském pobřeží. Angela Merkelová pozvala syrké migranty (uprchlíky)  a pak je chtěla upíchnout všude jinde mimo Německo. 

V USA se běžně přetřásají kontakty generálů na Afghánskou narkomafii, protože je nepochopitelné, že armáda, která je schopna detekovat jakýkoliv pohyb na zemi a posílat drony i proti svatbám, nedokáže najít maková políčka, která jaksi nemohou nikam utéci. 

 S tím ovšem nemám tak úplně problém. Svět funguje tak, že velký a silný obírá slabšího a dělá to do té doby, než se slabší spojí, ty silné pobijí a pak se znovu vygenerují noví silní, co stále více obírají nové slabší. Takhle to je od doby prvního klacku použitého jako zbraň. Nové je jen to, že vidět do zákulisí je mnohem snazší než kdy jindy. Už nemusíme koukat na záběry BBC, protože kterékoliv místo na světě je monitorováno stovkami mobilních telefonů a youtube. Pokud má člověk zájem nevěřit a prověřovat, není problém najít cokoliv. 

V poslední době ovšem díky přetřásání George Sorose, jeho fondů a neziskovek, začínám mít stále více pocit, že on se ten chlap doopravdy pokoušel o něco podobného jako jsou protokoly Siónských mudrců. Nejde už jen o politiku, ale skutečně o výchovu nových občanů či všeobecně lidí, aby mysleli a jednali, jak chce pan Soros. 

Zřejmě ten chlap není jediný, ale zdá se, že skutečně probíhá polotajná výchova k novému světoobčanství a všeobecnému hlupství. Jakmile se nějaké nezsikovky nakvartýrovaly přes ministerstva do škol, od té doby to jde od desítě k pěti. Děcka nic neumí (už běžně doučuju děti doma - ne že by byly hloupé, ale že je ve škole nic nenaučí).  Stále více má člověk pocit, že výsledkem má být správně volící blbec, který na náměstí bude volat jak se mu vsugeruje a který si nechá nakukat cokoliv, protože nebude schopen rozpoznat pravdu od lži, protože nebude mít žádný všeobecný rozhled. 

Díky tomu se pak ekologie dá dělat tak že zákazem milionu kilometrů brček bojujeme proti milionům kilometrů dálnic a omezením emisí o deset procent bojujeme proti dopravě, která bují rychlostí padesát procent za stejnou dobu. 

Všimněte si, jak často slyšíme o tom, že neexistují věčné pravdy, že existuje jen názor, že umělecké cítění se nedá hodnotit a tak je VanGogh stejně hodnotný jako hovno na talíři, a tahání vlajky z pochvy herečky je stejně umělecké, jako sochy Matyáše Brauna. Dost tomu sami podléháme. Zkuste se chvíli bavit o kráse, estetice, ale třeba i o ekonomii, či o Bohu... za chvíli bude na deset účastníků diskuse patnáct názorů a nebude existovat žádná autorita, která by to rozlouskla. Tento stav netrvá moc dlouho. Je to zhruba čtyřicet let, co postmodernismus zvítězil a dneska má svoje apologety, kněze i inkvizitory. A nejvíc se tento postoj šíří práv v Evropských hodnotách, u Sorose a v kurzech neziskovek o etice. 

Sorosovi a spol. se skutečně podařilo zničit ve společnosti vědomí racionality a skutečnosti. Nic není pravda a zároveň všechno je pravda. Nic se nedá a nesmí hodnotit, protože každý má svůj jiný názor, neexistují objektivní kritéria, neexistuje žádný kánon. Neexistuje už ani víra, neexistují žádná dogmata. Všechno jsou dnes jen doměnky. Nikdo se za nic nepostaví, protože nikdo už nechce a ani nemůže ničemu věřit. 

Chápu, proč to ty světové elity udělaly. V naší společnosti už není žádný odpor. Žádný směr, kterým by bylo možné nastolit alternativu. Všechno je přece špatně, nic není objektivní a nějaká věčná pravda neexistuje. Neexistuje ani morálka, ani soužití, které by bylo hodno ochrany. Všechno je dovoleno a nic není zakázáno. Člověk je atomizován, protože společnost vzniká ze společného a nic společného už není. 

Sorosové a podobní si ale mysleli, že když v člověku zničí vědomí pravdy, racionality a morálky, tak ten pak radostně přijme jejich teze a jejich novou dobu, nová hesla a vybuduje novou společnost. Ale ono se ukazuje něco jiného. Člověk skutečně začal být skeptický ke všemu, ale také k nim. Když se podařilo zničit víru a nastolit skepsi, tak se ji teď už nedaří vyvrátit. Ani ničení školského systému tomu nepomáhá. Když člověk nemá žádnou víru a na všecko se dívá s opatrností a skrz prsty, tak to platí i pro Evropské hodnoty a Open society fund. 

Všiněte si, jak to funguje. Uvedu jen jeden příklad. Když dávali v Brně onu slavnou hru Naše násilí-Vaše  násilí, tak nám naše vzory pravdy a lásky několik týdnů před a několik týdnů po neustále opakovaly, že je to umění, že se člověk kvůli tomu nemá urážet a nesmí se za to stydět, protože to není nic proti morálce, není to nic proti otevřené společnosti, ba naopak nás takový umělecký zážitek pozvedne. A ti, kdo se proti tomu postavili a vygenerovali nějaký čin, ti byli náckové, hlupáci a omezenci. 

Vzápětí ale ti stejní chtěli, aby občané vygenerovali nějaký čin proti Andreji Babišovi. Protože on přece poslal syna na Krym. To je jasný důkaz, v tomto případě je morálka v ohrožení, člověk se musí urazit a stydět se pokud se lidským řetězem postavíte proti Babišovi, tak na tom není nic nacistického, hloupého ani omezeného. 

Není divu že to nevyšlo. Třicet let je manželské soužití zastaralé. Třicet let je normální žít na dluh jako v západních zemích. Třicet let neexistují špinavé peníze, zákony se dělají retroaktivně (třeba Kalousek se stavebním spořením), do ústavy se vpašovávají úpravy, které vyhovují mocným té doby. A pak se ti stejní diví, že ta skepse funguje. Třicet let učili lidi přihlížet zlořádům, které se nevyšetřily a pokud se vyšetřily, tak se promlčely nebo amnestovaly. A teď se diví, že lidé přihlížejí dál. 

Politiků, kteří se korupčně zapletli a nešli za to sedět, těch máme stovky. A ti, kteří jedny proti našemu hněvu chránili se teď diví, že neútočíme na toho druhého, který není od nich. 

Soros se zmýlil. možná se mu podařilo úspěšně vystoupit proti víře, proti optimismu a podařilo se mu nastolit všeobecnou skepsi ke všemu. Ale ono to platí i něj. A dojíždí dneska přesně na tu zbraň se kterou zacházel. 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Že je pojem "konspirační teorie" dnes především nálepka dehostenující opozičního diskutéra, je nezpochybnitelné. Stejně jako jeho úloha sebešidítka. Na stranu druhou by mnohé z nich skutečně jen obtížně prošly Occamovou břitvou a samy nesou znaky diskusních faulů (důkaz neexistencí, odkaz na jakési obecné vědce atp.), přičemž se spíše podobají - někdy více, jindy méně, cílené hysterii.

Zatím bez slepic

Jenže Occamova břitva je jenom orientační pomůcka.

"Nejjednodušší řešení bývá to správné." - neříká ve skutečnosti vůbec nic. "Bývá" znamená ve skutečnosti "většinou bývá" a "menšinou nebývá" a jak je ve vašem konkrétním případě stejně musíte zjišťovat.

Když máte posuzovat různé hypozézy, tak si máte vybrat tu s nejmenším počtem předpokladů. - Jenže to co je předpoklad pro vás, už není předpoklad pro technika, co zná přesně tepelnou vodivost železa a změny nosnosti kovů.

Důkaz neexistencí je důkaz jako každý jiný, když je řádně proveden. Neviditelná letadla "vidíte" tak, že "nevidíte" co je za nima a co byste vidět měli. Ale vy jste to asi viděl jinak.

Odkaz na jakési obecné vědce - oni by se asi dali dohledat. Je to na stejné úrovni jako pokoutní vědci z provinčních univerzit, kteří podporují oficiální verze. Na rozdíl od státu občan lambda nemůže jen tak chtít vyjádření nejlepších vědců z Harvardu či Yale, protože můžou dobře vědět, proč nemaj nic říkat.

Nikdo nebude vymejšlet konspirační teorie, když všehno bude jasně a úplně vysvětleno.

Nejde ani tak o to, že se na nějakou teorii věří, to vždycky někdo. Jde o to, jak moc lidem se to oficiální vysvětlení nezdá.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Occamova břitva není o nejjednodušším řešení.
Hypotéza je předpoklad
Nejde o důkaz neexistencí (???) ale důkaz neexistence.
Dohledat je třeba výrok těch vědců, ale jejich existencí vůbec je třeba začít
Neexistuje nejspíš žádná událost, u které není možné vymyslet konspirační teorii.
Oficiální verze se vždyck nezdá těm, kteří jí věřit "prostě nechtějí".

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak každý jsme v zajetí určitého vzorce uvažování (a schopný totalista ideololog se nesnaží ovládnout jednotlivé myšlenky, ale právě tyto vzorce). Vzpomínám si svého času, jak Miloš Hubáček vydal revidovanou verzi Pacifiku v plamenech, kde docela ve velkém rozehrál otázku "USA o útoku na Pearl Harbor vědělo a úmyslně nechalo Japonce zaútočit". Tehdy to bylo vnímáno jako něco nepředstavitelného, dnes by se to nazvalo právě konspirační teorií. V té době, mladému jinochovi, mi to přišlo neuvěřitelné. Byl jsem plný idealismu. Duše nezkažená. S odstupem ale chápu, že pokud "zpřísahání", tak právě takto - "přehlédnout", "špatně vyhodnotit", nechat věci plynout směrem, který mi vyhovuje. Nakonec, Jamamoto byl produktem amerického vzdělávání a jeho plán i predikce budoucnosti nebyly v žádném rozporu s americkou zkušeností. Pokud zpřísahání tak v tom smyslu, že USA svými sankcemi Japonsko v podstatě dotlačili do kouta a donutili je k volbě - buď se podvolíme, nebo zaútočíme a pokud zaútočíme, musíme zaútočit co nejdříve.
Co tím chci říct - na oblíbeném příkladu dvojčat: skutečně nevěřím na demoliční čety z řad agentů CIA. A byť nejsem odborník přes chování kovů za extrémních podmínek, pro něž nebyly konstruovány, držím se zhruba stejné argumentační roviny, jaké se drží Vlk. Totiž, že ve hře je tolik soukromých peněz (pojišťovny) a tolik zainteresovaných osob, že takto provést útok pod falešnou vlajkou je odsouzeno k prozrazení. Pokud tedy nejste tak extrémně vysoký hráč, že spoléháte na to, že kdyby se prokázala podobná obludnost, tak to systém - byť nesouhlasící - sám ututlá, protože by její provalení znamenalo rozval státu.
Úplně jiná situace ale nastává, pokud se budeme bavit o tom, zda měly jednotlivé složky administrativy dost informací, zda byla šance je vyhodnotit včas na patřičné úrovni patřičně zodpovědně a zda nepřijetí podobného rizika za možné je dáno úmyslem (tedy "Necháme arabáše zaútočit, ať nám dají záminku"), nebo zajetím sebe sama v určitých myšlenkových vzorcích. Z toho, co zatím o dané věci vím, mi vychází, že velkou roli sehrála i kombinace "politických ohledů" a řevnivosti mezi jednotlivými zpravodajskými / bezpečnostními složkami.

Posledním z důvodů, proč se zdráhám přijmout teorii o demoličních četách CIA je skutečnost, že si nejsem úplně jistý, zda něco tak obludného a pompézního skutečně ta zlá CIA a USA potřebovali. A jsem přesvědčený, že důsledků (např. podpora přijetí Patriot Act) bylo lze - v případě spiknutí - dosáhnout jednodušší cestou. Ale všimněme si, že třeba k agresím kdekoliv ve světě USA vlastně žádnou záminku ani nepotřebují. Tedy - jsem ochotný debatovat o tom, zda administrativa USA cynicky nezneužila možností, které jim podobný útok dal, ale na grandiozní spiknutí proti vlastním občanům v podobě demoličních čet CIA věřit nehodlám.

Třeba mne ale jednou archivy vyvedou z omylu. Ostatně, když náckové odkryli v Katyni masový hrob, také jim nikdo nevěřil, že za to oni fakt nemůžou...

Důkaz neexistencí: neexistence důkazu boží existence neznamená, že Bůh neexistuje. Stejně jako neexistence důkazu že není neznamená, že je. Když"nevidím" na obloze, co bych vidět měl, ještě to neznamená, že tam letí neviditelné letadlo, byť samozřejmě tato možnost má větší míru pravděpodobnosti je větší, než že to je špagetové monstrum pohlcující radarové paprsky. Jinak samozřejmě principu, že absence informace je sama o sobě informací, z níž se dají vyvozovat závěry, rozumím. Podstatou je ale, jaké závěry z toho vyvodím. Když spojenecké svazy sypaly z pumovnic staniolové proužky, vznikala na německých radarech právě takováto okna - za nimiž mohly být další svazy bombardérů... ale také za nimi nemuselo letět nic a vy posíláte stihače do prázdna.

Že nejlepším bojem proti konspiracím je jasnost a otevřenost, to souhlasím. Zkušenost mi ovšem říká, že s rostoucí měrou složitostí takových informací bude vždy dost lidí, kterým se bude zdát srozumitelnější zpřísahání sionskyých mudrců.

Zatím bez slepic

Totiž, že ve hře je tolik soukromých peněz (pojišťovny) a tolik zainteresovaných osob, že takto provést útok pod falešnou vlajkou je odsouzeno k prozrazení.

- Jak soukromých peněz? Copak Vlk ví, komu přesně ty pojišťovny patří? Jak si to Vlk představuje? Že si někdo otevře s dědictvím po tatínkovi jednu pojišťovací kancelář a po letech se vypracuje a má vlastní velkou pojišťovnu, která je naprosto samostatná? Něco jako Baťa? Že pan bankéř s panem pojišťovákem na sebe koukají přes plot, jak v satelitním městečku a v podstatě se neznají?

Pojišťovny jsou zakládané bankami, tedy bankéři. Vlk si někdy dohledával, kdo má jaký kontrolní balík akcií v jaký pojišťovací firmě a jak to do sebe zapadá? Vlk má nějaký povědomí, kde jsou jaký skrytý dohody a vlastnictví?

Tak to nefunguje.

Viděl jste film Den před krizí? Když nejvyšší zaměstnanci banky zjistí, že mají problém, tak tam uprostřed noci přiletí helikoptérou nejvyšší šéf. Rozhoduje, jak se to udělá, co se jak prodá a jak zlikviduje a taky kdo vyletí s jakým odstupným a jakmile řekne něco trochu důrazněji, všichni ho poslechnou na slovo. Má na ně páky. On je vrchní šéf, v bance skoro není, ale ve skutečnosti je taky jen zaměstnanec a majitel banky tam není ani vidět.

Banku zase nakonec kontroluje jen jeden člověk a ty velké banky kontrolují ty malé přes podíly kapitálu a přes své lidi v dozorčích radách. Světe div se, banky dávají peníze politikům, generálům, vysokým úředníkům. Šéf nějaký ofociální organizace má mezi podřízenejma, co dělaj normální práci, taky pár lidí, kterejm si může říct o nějakou levotu. Ostatní o tom nebudou vědět nic. Nebo budou tušit, že tohle tam si zaonačil ten a ten, ale nemaj důkazy, štouraly už viděli zmizet či podivně umřít a dělaj jakože nic.

Kdyby to bylo, jak si Vlk představuje, tak jaktože se nikdy nevyšetřovaly ty podivné finanční operace týkající se útoku? Víte, co se stalo? Najednou se zvětšily objemy budoucích prodejů na letecké společnosti a podobně. To na burze uzavřete obchod, ve kterým říkáte, že toho a toho dne prodáte tolik a tolik akcií za takovou a takovou cenu. - Vy ty akcie ale musíte mezitím koupit. To znamená, že když ty akcie mezitím poklesnou, vy jste vydělal. Když stoupnou, tak prodělal. Když víte, že se něco nepěkného leteckému průmyslu stane, tak uzavřete tenhle obchod. Ten obchod se evidentně udál, protože že je najednou nárůst objemů prodejů, to se nedá ani utajit, ani přehlídnout - ale jen těm od fochu. Ostatní to ani nezaregistrujou ani nevěděj, co to znamená.

Ale policie a FBI a nějaké ty bankovní kontrolní orgány to poznat musej. Měli by to vyšetřovat a bylo okolo toho jedno velký oficiální ticho. Zametlo se to pod koberec, v novinách o tom nic a dneska to vypadá, že to snad ani nebylo.

Tady si myslím, že Vlk dělal absolutní chybu a nemá ponětí, jak to funguje.

------

Úplně jiná situace ale nastává, pokud se budeme bavit o tom, zda měly jednotlivé složky administrativy dost informací, zda byla šance je vyhodnotit včas na patřičné úrovni patřičně zodpovědně....

- To si pište, že měli.

Když bylo po útocích, tak kde si myslíte, že byla Bin Ládinova rodina? Správně v USA. Přijeli za nima tajný služby, odvezli je k letadlu, naložili do letadla a poslali domů. - Chápete to? Tohle by si nedovolil nikdo z tajnejch služeb sám o sobě, kdyby se z toho měl odpovídat před nadřízenejma. To by je naopak sebrali, prohledali jim všechno od sklepa po půdu a tělesný otvory a seděli by zavřený bez vší elektroniky, dokud by se vše nevysvětlilo.

Nejaký chudáky posbíraný na ulici držej v Guantanámu až dodnes. 16 let! Famílie organizátora se zatím válí v luxusu.

Samotnýho Bin Ládina naháněli léta a nic, když ho amatérští novináři byli schoni najít do pár měsíců, tak aby ho pak nenašly tajný služby se jejich vybavením. Ještě v Afgánistánu jim několikrát "vyklouzl" jakoby se snad problížil někde za kamenem. Přitom to jela kolona aut 4x4, co se nedala přehlídnout.

Nakonec prý umřel, ale mrtvolu hodili do moře, takže jo vlastně nikdo neviděl a tu jednotku, co ho jakoby zabila, poslali do první linie, kde všichni padli. Jako na potvoru. Je to jak s Hitlerem, co taky po válce záhadně zmizel a "jeho" kostičky taky vlastně nejsou jeho.

----------

Jo, Patriot act by si mohli zavýst i jinak, ale oni taky potřebovali zaútočit na Irák.

Zatím bez slepic

Jen k poslednímu bodu - hlavním důvodem útoku byly nakonec (lživě) zbraně hromadného ničení. Mimochodem, tato lež se provalila poměrně záhy. Ke zbytku (možná zbytečně emotivnímu) - všimněte si, že rozlišuji variantu "Do dvojčat naběhne demoliční parta a přichystá řízený odstřel" a variantu "využijeme cizí čin ve svůj prospěch".

Zatím bez slepic

Posledním z důvodů, proč se zdráhám přijmout teorii o demoličních četách CIA je skutečnost, že si nejsem úplně jistý, zda něco tak obludného a pompézního skutečně ta zlá CIA a USA potřebovali.

-
1) Tak to vysvětlete bez demoličních čet, ale zato s fungující fyzikou.

2) Ta CIA ve skutečnosti znamená tak 20-30 lidí. To není nic, co se nedá udržet pod kontrolou. Ostatní jen tušej a radši se neptaj.

3) To jestli to potřebovali nebo ne, to je přeci vedlejší. Jde o to, co si MYSLELI, že potřebují. - O pár let dřív byl útok dodávkou plnou výbušnin na základy toho samého mrakodrapu a prošlo to takřka bez povšimnutí, přitom to znamenalo přesně to samé. Co potřebovali bylo pobouření.

Za první světové to bylo potopení Lusitanie Německem, kterou tam američani přímo navedli, Pearl Harbour bylo vmanévrování do situace, kdy se Japonci mohli jen podřídit nebo zaútočit.

Incident v Tonkinském zálivu dle wikipedie vlastně napůl ani nebyl:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Incident_v_Tonkinském_zálivu

Za výbuch lodi USS Maine španělé taky nemohli, ale dost to tak vypadalo a výbuch byl veliký:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Španělsko-americká_válka

Myslím, že tak jako tak museli udělat něco viditelného a věděli to... a využili toho, co věděli, že se stejně připravuje.

Mimochodem, viděl jste filmy, co se o tom natočily? Jeden příběh o tom co se děli na palubě 4 letadla, jak hrdinně bojovali, druhý o chlapečkovi, jehoš tatík tam zůstal a co řeší nějakej rébus, třetí o statečnejch hasičích, co zůstali zasypaní a vyhrabali je. - Nic vám není divné? - Nikde nic jako celkovej pohled, rozhodný generálové, telefonující šéfové FBI, prezidentská kancelář s prezidentem sypajícím rozkazy, všichni ti šéfové co náhodou nebyli v práci... do tohohle se nikdo radši nepouštěl. Jen obyčejní lidé.

Zatím bez slepic

K Tonkinskému zálivu - to je právě typický false flag - s něčím jako je pád dvojčat zcela nesouměřitelný. USS Maine na mě pro změnu působí jako reprezentant záminek skupiny Sarajevo - tedy využití příležitosti (podobná byla i následná reakce administrativy v podobě nesplnitelných ultimát) a minimálně "máloudělání" pro zabránění neštěstí, protože jeho odehrání se má "vyšší hodnotu". Zda šlo v případě Maine o nešťastnou náhodu, nedbalost, úmysl jedné nebo false flag druhé strany je však zatím nerozhodnutelné. Každopádně společným prvkem je, že jde o akt provedený "druhou stranou".

Oproti variantě "během víkendu nastoupila demoliční četa s trhavinami" je zde mnohem menší okruh zapojených lidí (složky na nižších stupních vidí jen část obrazu) a prakticky vždy lze "selhání" ukrýt za "chybné vyhodnocení", "omyl v úsudku", "nešťastnou náhodu", "Nikdo v civilizovaném světě nepočítal s tak jasným porušením práva...".

Otázku mechaniky zhroucení budov nedokáži rozhodnout - a obávám se, že ani vy - a už vůbec ne na základě různých linků či reportáží či televizních dokumentů - vzato do důsledku, právě ty dokumenty mohou být jenom kouřovou clonou, stejně jako prostým bulvárem stejně jako mohou mít pravdu.

Poznámka k bulváru: Všiml jste si, jak prudce upadla obecně během posledních cca 10-15 let úroveň dokumentů s kvantitativním rozvojem TV a s tím související potřebou všechny ty stejné stanice naplnit divácky atraktivním obsahem?

Faktem je, že až do pádu dvojčat jsme se s podobnými důsledky podobného typu havárie na podobném typu konstrukce nesetkali. A co si matně vzpomínám (nejsem schopen zpětně dokladovat), měla být právě ona stohovatelnost jednou z konstrukčních vlastností stavby. Zda k ní bylo přistoupeno kromě udávaných výhod (vysoká nosnost a pružnost při nízké hmotě nosné konstrukce) i z důvodů bezpečnostních (v případě pádu neohrožuje široké okolí) posoudit nedokáži.

V zásadě ale chci říct, že mám důvody, pro něž zůstávám k teorii "demoličních čet" spíše skeptický a že si dokonce UMÍM představit její využití jako zástěrky - předhozené "kosti", jíž se pochybovači o úloze americké administrativy chopí, aby se tím zároveň okázale diskreditovali v očích veřejnosti a tím s sebou vzali do hrobu z posměšků i tu část, která může být nepohodlně pravdivá. Jednoduše se odvede pozornost do "absurdna" a pochybnost se sama zneváží.

A to poslední je pro mě nejvážnější argument, proč zaujímat k podobně "lákavým tématům" rezervovaný postoj - protože tím, že se na ně nadšeně skočí, se vlastně zneváží obecně každá k mainstraimu kritická názorová platforma a sami zůstáváme obtížně sjednotitelní, protože se vždy rozbijeme na "chemtraills, vykaděné rakovině a sionistických spiknutích".

Prostě si, Čmoude, myslím, že v některých věcech by bylo dobré zachovávat určitou vnitřní disciplínu a chladnou hlavu. Protože jinak konáme ve skutečnosti v prospěch těch, kteří jsou nositeli "jediné, demokratické a liberální pravdy."

Zatím bez slepic

Otázku mechaniky zhroucení budov nedokáži rozhodnout - a obávám se, že ani vy -

- Ale já žiju v reálném světě, kde platí fyzikální zákony a normální normální budovy nepadaj samy od sebe a kovy nevedou teplo tak, jak by podle oficiální teorie teplo vést musely.

Copak jste viděl, že by po pádu dvojčat zavládla po světě panika, protože jakýkoliv mrakodrap
kde bude hořet, se zhroutí? - Protože teplo vyvinutá na roztavení kovu se ani z veškerého kerosenu letadel vyvinout nemohlo a bylo oznámeno, že bylo ze všeho hořlavého materiálu, co v těch kancelářích byl - a tak jsou přeci v nebezpečí všechny mrakodrapy.

Já to nedělám na základě linků, ale mých znalostí fyziky. Když kovář strčí železnou tyč do výhně, tak je kovatelný jen ten kousek, co byl ve výhni a nic víc. Buší do toho chvilku a pak to tam musí nacpat znova. Na konci je ta tyč horká, ale opracovávat se nedá. Když je je dlouhá udržíte ji i v ruce, když krátká jako pohrabáč, musíte si vzít něco izolujícího.

Padající podlady ve skutečnosti působili jen na ty podlahy pod sebou. Ne na nosníky, protože ta síla na ně byla pořád stejná. Ty nosníky muselo zničit něco jiného.... a to se nikdy nedozvíme, protože byly co nejrychleji roztaveny, aby je nikdo nemohl třeba za deset let nechat přezkoumat.

Jelikož žiji v zemi, kde se nám už třicet let denně vykládá, jaká všechna alotria jsou tajné služby schopné zafixlovat, tak mi podobná alotria a fixlování od cizí tajné služby nepřijdou vůbec podivná.

To je rozdíl mezi námi. Vy to máte obráceně.

Ty televizní dokumenty sotva budou sebeobviňující fake news, protože jsou každej o něčem jiným. Podívejte se na naše fake news a trolloelfy- ti melou všichni to samý, kdežto proti jim je plejáda různejch názorů. - Vnitřní disciplínu jí zachovávám, když mi to nesedí, tak mi to nesedí. Jestli se mýlím v mém odhadu chováni oceli.... sem s výpočtama, jestli u Pentagonu fungovaly kamery - sem se záznama, jestli se nekšeftovalo s cennejma papírama, sem se zápisama objemů prodejů, jestli ve WTC umřeli nějací židé, sem se jménama.

Nevím, co s tím má společného chemtrails a vykaděná rakovina. Vykaděná rakovina snad není konspirační teorie a chemtrail můžou být pravdivé či nepravdivé, nezávisle na tom, jak to je s dvojčatama.

Všimněte si: Ti co nevěří na konspirační teorie na ně nevěří jako celek, nevěří na žádnou. Těm co doopravdy přemýšlí, těm to vyjde tak, že na některé věří a na některé ne. U ani u těch, kterým věří, tam jsou věci, kterým věří a jiným kterým nevěří. Evidentně myslí víc a přesněji.

Zatím bez slepic

Při pádu WTC nebyla fyzika porušena ani na 0,1 sekundy. Nevím, jaké máš znalosti fyziky, i pokud skutečné, pak jsi nejspíš "hodnotil" na základě konspiračních videí. To ovšem není správně. Nicméně s tím se musíš poprat ty. Ostatně jako s dalšími drobnostmi, které se prokmitly tvými příspěvky, a přitom nejsou správné

https://www.eurabia.cz/Articles/488-59-lzi-dokumentu-fahrenheit-9-11.as…

Zatím bez slepic

"Chemtrail" a "vykaděná rakovina" jsou pro mě symbolem... Jak to jen říct... Telefonátu Igora z Oravy do vysílání Slobodného vysielača. Jednoduše, největší slabina alternativy je, že se stává útočištěm i pro, řekněme, podivíny. V důsledku čehož mnoho lidí raději nechce být s něčím takovým - do jisté míry opodstatněně - spojována. Na stranu druhou nemám recept, jak jinak tuhle dehostenující nálepku strhnout, než určitou vnitřní sebedisciplínou.
Jinak aby bylo jasné - právě proto, že nejsem ani já ani ty schopen podložit své závěry důkazy, jsem k podobným tvrzením rezervovaný. Můžu říct - "Mně to nedává smysl proto a proto". A tak to říkám. Ty děláš totéž. OK. To je v pořádku a od toho Vidlácký dvorek je. Můžu se mýlit já. Můžeš se mýlit ty. Můžeme se mýlit oba. Pravdou zůstává, že americká administrativa udělala všechno pro to, aby lidé hledali alternativní vysvětlení.

Zatím bez slepic

Oba pánové,sluší se poděkovat,výborně popsané.
Nejsem odborník na demolice,ač jsem dělal několik menších ze stroji.
Můj názor je tento,té konstrukci se muselo pomoci,aby se takto bortila.
V žádném případě při normální demolici,se to nakloní na některou stranu,proto to mělo padat na oslabenou stranu.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

I když se mi ty pády věží a budovy číslo 7 vůbec nezdají, ale protože tam vidím nějakou tu procentní šanci, že to někdo může spočítat, tak jsem to nechal stranou.

Ale můj dojem:
Ty baráky byly vysoký 400 metrů, dejme tomu, že od ohně dolů to bylo 300. Dovedete si představit kolejnici dlouhou jak 3 fotbalový hřiště, jejíž jeden konec je rozpálenej doběla a vy na druhej konec nemůžete sáhnout holou rukou?

Ty nosníky ani nemohly bejt roztavený doběla, protože by se zhroutily daleko dřív a poklesly by a ty kusy budov nad nárazem by musely spadnout, nejspíš se sesunout... v celku. Ten jejich pancake efekt mohl nasrážet podlahy k sobě, ale s těma nosníkama dole by neměl ani hnout.

Dokud mi někdo nespočítá, jak se mohlo stát s nosníkama to, co jsme všichni viděli v TV, tak si ponechám svůj dojem. Plus ty vodopády jisker, co se sypaly z děr v mrakodrapu.

Plus ta budova číslo 7 která spadla aniž by do ní něco narazilo, jen proto, že na ní napadalo pár rozpálených trosek... jako na všechny ostatní okolo.

Plus BBC hlásila pád budovy číslo 7 - když ta budova stála ještě za reportérkou. (na 3,56 m)

https://www.youtube.com/watch?v=f0HPqd8dPeE

BBC to o ž let později vysvětluje takhle.
http://www.bbc.co.uk/blogs/theeditors/2007/02/part_of_the_conspiracy.ht…

Další úplně divná věc je, že letadlo, co vletělo do Pentagonu bylo nafilmovaný jednou jedinou bezpečnostní kamerou, která byla víceméně za rohem. To maj v Pentagonu takovej bordel, že jim tam ani nefungujou bezpečnostní kamery? Kam se hrabe agent W4C.

Zatím bez slepic

Pane Čmoud.
Podle mne stačili tak do pěti osob,aby to správně uložili.
Ti co to tam nosilo,tak vůbec nemuseli vědět co nosí,třeba balíky papíru pro tiskárny.

Zatím bez slepic

Co chceš počítat? Proč mluvíš o oceli rozpálené doběla? Máš znalosti fyziky, tak snad víš, jak "funguje" modul pružnosti a pevnosti v závislosti na teplotě. Ty nosníky jen změkly, tím je váha horních pater rozevřela a vše níže užbylo dáno i potenciální energií změněnou v kinetickou.
Budova 7 byla propojena technickým podlažím s WTC a přenesly se do ní výbuchy plynu ap.
Ohledně Pentagonu se mi nejvíc líbilo tvrzení konspirátorů, že do něj žádné letadlo nenarazilo, protože : 1, do díry v Pentagonu by se žádné letadlo nevešlo, 2, před Pentagonem nabyly nalezeny žádné trosky letadla. Už vám zatajili, že ta malá díra byla díra vyražená tlakovou vlnou NA DRUHÉ STRANĚ BUDOVY PENTAGONU (do dvora) a že v místě, kde to letadlo vletělo, se budova v dilatační spáře sesula. A za 2. když pak byly zveřeněny oficiální fotky trosek letadla, ti samí konspirátoři, co tvrdili, že to nebylo letadlo ale raketa, najednou vymyslělo, že to teda jako bylo letadlo, ale ne to, co uvádí oficiální zdroje, ale úplně jiné.
A co se té kamery týče : ta kamera snímala obrázky v sekvencích asi po 1 sekundě, Tak když znáš tu fyziku, tak si spočítej, že to letadlo se na ní vůbec nemuselo objevit.
Vsadím se, že nikdo v okolí Pentagonu nepochybuje, že tam narazilo letadlo. Jen na druhém konci světa a v Kanadě.

Zatím bez slepic

In reply to by Sartre (neověřeno)

Trvalý odkaz

bla bla bla elfe, běž radši píchat víly

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na každou otázku existuje nejméně jedna jednoduchá, snadno vysvětlitelná, logicky bezvadná a všeobecně přijatelná odpověď, která je ale úplně vadná. Jako s těmi policajty, kteří vysvětlují skutečnost, že ze čtyř chladících věží elektrárny nad třemi je oblak páry, ale nad čtvrtou ne, jasnou odpovědí: ty tři jsou fáze, čtvrtá je nulák. A když se to druhého dne prohodí, vysvětlují to tím, že je to střídavým proudem...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

K těm konspiračním teoriím se raději nebudu vyjadřovat, ale co se týče makových políček v Afghanistánu, už od 2002 je známa "konspirační teorie", že je tam nikdo, tedy ani USA, nelikviduje naprosto cíleně, bez ohledu na "ne/zapojení US generálů" - za 1. proto, že to nikdy nebylo cílem a záměrem vstupu do Afghanistánu, za 2. a především proto, že to je stále ještě jeden z mála způsobů obživy Afghánců. Takže jsou to jen pochopitelně "přimhouřená oka" :-)

Zatím bez slepic

In reply to by Sartre (neověřeno)

Trvalý odkaz

Srovnávat divadelní hru s počinama Babiše je kouzelné :-)
Na dluh žijeme od Velké francouzské revoluce, nikoli 30 let.
Špinavé peníze existují a vždy existovaly.
Nic kolem stavebního spoření nebylo retroaktivní (mimochodem, stavební spoření je další státní zvýhodnění pro bohaté)
Do Ústavy se dá s ohledem na potřební 3/5 těžko něco vpašovat.
Pokud se nějaký zlořád vyšetřil, už není možné ho promlčet :-)

Ale souhlasím, že v lidech je skepse. Teda spíš touha "moci mít svůj rozum", i kdyby "jiný", hlavně svůj :-))) Ke všemu někde moci říct svůj názor. Internet tomu velmi napomáhá. Píši o negativní nápomoci.

Zatím bez slepic

In reply to by Sartre (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Stále častěji jsme konfrontováni s činností bohatých a mocných (především díky internetu), která našim předkům zůstala utajena."

Řekněme, že jsme stále častěji konfrontováni s informacemi o činnostech mocných a bohatých, především díky internetu. Dovolím si zpochybnit, že se vždy jedná o pravdivé informace. Ve většině je to přesně naopak, že to jsou informace přímo vylhané, v lepším případě pospojované nesouvisející nebo chybějící související, v nejlepším případě pak nepochopené.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ty konspirační teorie jsou vůbec velmi zajímavý fenomén.

Představme si, že by zítra Babiš předstoupil před lid a sdělil: s tím EET jsme to posrali, lidé jsou nasraní, moc víc se nevybralo, narovnání podnikatelského prostředí se nekonalo, závažné chyby jsme opravovali průběžně a teď si dámě velkou opravu zákonem. Asi neopravíme opět všechno, tak to budeme ladit po několik roků.
Tento hodnotící text považuji za skutečnou odžitou realitu.
Co od politiků slyšíme: vše je v pořádku, drobné nespravedlnosti, (ta babička na trhu) odstraníme, o narovnání podnikatelského prostředí se ji nemluví, zato se vyzdvihne neověřitelný údaj o zlepšeném výběru daní. Co je ve svém důsledku konspirační teorie?

Co je nakonec smyslem státu? Vybrat co nejvíce daní aby bylo na páchání ještě většího dobra. Doložitelně jsou v Evropě cygoší již od 14 století. V každém státě se chovají naprosto stejně, nikde nezačlenili se, jen serou místní. Máme na tu pak..... dál utrácet daně protože stát má k tomu agendu? Ještě víc vybírat, aby již se to začlenění povedlo? Nebo si říct, nepodporujme je, nikam to nevede, přistupujme k nim jako ke každému a buď to pochopí, nebo si najdou jiný stát, jenž na to bude mít agendu a lýi.

Je vidět, že realita se jaksi prostému lidu nedá sdělit, tudíž si lžeme ve státním zájmu a vytváříme na vlastní konspirační teorie, konspirační teorie konspiračních teorií.

Zatím bez slepic

Pane věštec.
Souhlasím a podepisuji Váš příspěvek.Každé zdražení,říkají tomu inflace,každopádně přinese i více na daních,
U EET se chlubil Babiš,že to přinese 18 mld, na DPH,někde prošlo,že to bylo sotva 3 mld.ale chlubit se musí.

Zatím bez slepic

Nikdo není schopen doložit - skutečně doložit - jedinou Kč, že byla vybrána díky EET. Ani to prostě nejde. Nějaký přínos se ale dá předpokládat a nejspíš byl.

Zatím bez slepic

In reply to by Sartre (neověřeno)

Trvalý odkaz

.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Na Štěpána, kde se vzal tu se vzal, objevil se v právy čas na Kydech rádoby "mesiáš"
Objevil se zas, aby nám zjevil v krystalické podobě svou absolutní čistou pravdu, abychom
netápali, nebloudili a neztratili se v temnotách "konspiračních" teorií.
Naslouchejme mu tiše a pokorně v upřímné víře, že až přijde čas zase opustí nás.

Zatím bez slepic

In reply to by Vahy (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vahy.
Kdo hledá,tak najde.
Také hledá posluchače pro svoji pravdu,ale kdo umí číst mezi řádky,tak má smůlu.

Zatím bez slepic

Nejsem... Nemám žádný youtube kanál a i když o mně na internetu pár záznamů existuje, jsou pod mým občanským jménem. Podle indicií z mých článků se to dá vystopovat a leckdo to už udělal, ale každý Vidák na youtube i na fejsbůku je někdo jiný. 

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Potřebujete tu informaci k životu? Podle mého názoru je majitel zdejších stránek tenhle člověk: http://www.galeriekincova.cz/ARTIST/Vidlak.htm... nebo že by tenhle: https://www.youtube.com/watch?v=yBRe5JLWTaw ? V každém případě bude nejspíš buď z věhlasného rodu Vidláků ze Slavkova, nebo z proslulého rodu Vidláků z Radslavic, po nichž zdědil dávnou rodovou moudrost a selský rozum, vážený pohraničníku :-)))

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pár úryvků z knihy Směnka na demokracii od G. Soroše, kterou začal psát v listopadu 1989 a vydal v 1991.
"... svou nadaci, jejímž cílem bylo rozvíjet otevřené společnosti a napomáhat k otevírání uzavřených (rozuměj totalitních), nazval Open Society Fund (pozn. první projekt byl v Jižní Africe v 1979, stipendium pro černé studenty) ... Začal jsem se skromně angažovat v podpoře lidských práv jako člen Helsinského a Amerického výboru a jako jejich podporovatel. Moje nově utvořená Nadace pro otevřenou společnost rovněž nabídla určitý počet stipendií ve Spojených státech disidentským intelektuálům z Východní Evropy a tento program mne přivedl k založení nadace v Maďarsku... (pozn. zhruba 1985, maďar. vláda souhlasila, neboť také) ...měl jsem k dispozici jednu tajnou zbraň, byli tu přijemci stipendií z Nadace a toužili mi pomoci. ...
Po sametové revoluci v Praze se v plném zbroji jako Pallas Athéna vrhla do práce Nadace Charty 77, kterou jsem podporoval od roku 1981. F. Janouch, (pozn. ten v Lidových novinách 10.8. 1990 uvedl, že "Soros se významně angažoval při založení Čs. nadace Charty 77 - věnoval jí do vínku jeden milión dolarů") její zakladatel a předseda, odletěl do Prahy a o týden později, 13. prosince, jsem se k němu připojil i já. Zřidili jsme výbory v Praze, Brně a Bratislavě a já jim dal k dispozici milión dolarů. S pomocí nově jmenovaného ministra financí Václava Klause jsme na nejbližší měnovou aukci vrhli 100 000 dolarů a dosáhli směnného kursu, který byl téměř osminásobkem oficiálního, a co víc, téměř trojnásobkem kursu na černém trhu. Během týdne jsme začali poskytovat první dotace, které umožnily organizacím právě se vynořujícím z podzemí, jako Občanské fórum a deník Lidové noviny (pozn. na jejich obnově se podílel Štětina a Pánek), platit své zaměstnance. Spolu s knížetem Karlem Schwarzenberkem, dalším podporovatelem Nadace Charty 77, jsme navštívili Mariána Čalfu, který byl úřadujícím prezidentem. Měla to být zdvořilostní návštěva, avšak změnila se v dojímavou událost. Čalfa nám otevřel své srdce. ... Pociťoval hluboký stud a byl rozhodnut zavést v Československu demokracii. Všichni jsme se shodli na tom, že je nutné, aby současný loutkový parlament zvolil Václava Havla prezidentem: organizováním plebiscitu by se vše oddálilo a vznikla by nejistota. Havel jako prezident upevní sametovou revoluci. ...
Moje osobní angažování se vyvíjelo stejným způsobem jako události samy (psáno v lednu 1990). V současné době se již neomezuje jen na mé nadace, nýbrž přesahuje do oblasti ekonomické politiky a mezinárodních záležitostí. ... Stal jsem veřejnou osobou, vlastně jsem začal působit jako státník. Byla to poněkud nenirmální situace, proctcože nereprezentuji žádný stat, ale brzy jsem si zvykl. ... Všechno to začalo na konferenci o bezpečnosti ve vztazích mezi Východem a Západem v Postupimi v červnu 1988. Předložil jsem velkorysý plán na smlouvu o vzájemné bezpečnosti mezi NATO a Varšavským paktem, jejíž součástí by byla široká ekonomická podpora sovětského bloku."
Podle tohoto textu měl Soros (jako představitel určité skupiny) dost velký vliv na politické procesy nejen u nás. Buď lže on nebo ti, kteří jeho vliv shazují "konspiračními teoriemi" nebo tuto knihu nečetli. Jinak si myslím, že může být spokojen, jeho teorie ovlivňuje třicet let veřejný diskurz, politiku a hlavně vzdělávání dětí a mládeže. A pár takových Vidláků jako jsme my už rozjetý vlak nezastaví.

Zatím bez slepic

Já bych to, reálně, viděl někde uprostřed. Tedy že každá parta si hrála svoji hru a využívala (snažila se využívat, věřila že využívá) prostředků možností party druhé. A jsou lidé, kteří rádi sami sebe vykreslují jako pupek světa. Byť jim nikdo vytknout nemůže, že by k němu nebyli blízko. To se třeba pak bojíte ráno neprobudit, protože by pak nemuselo vyjít slunce.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Velmi doporučuju si v tento vánoční čas poslechnout rozhovory Martiny Kociánové alespoň s Maxmiliánem Kašparů na webu kupredudominulosti.

Já jsem v minulosti cyklus rozhovorů "Kupředu do minulosti" pravidelně poslouchala na Českém rozhlasu Plus, ale tam ho zrušili pro přílišnou politickou nekorektnost. Jsem ráda, že si tento projekt žije dál svým životem.

https://www.kupredudominulosti.cz/

Mimochodem, mým dlouholetým oblíbencem je i arabista Petr Pelikán. Přestože je vyznáním muslim, má vždy názory, které rozhodně nejsou slučitelné s názory lepšolidí u nás.

Zatím bez slepic

Je divný, že nejde do důsledků a nezačne doma u taťky a brášky. - Takhle to vypadá jak darebák a hrdina, co jsou jedna rodina.

Zatím bez slepic

Také se ho ve sdělovadlech vyskytuje již daleko méně, protože říká takové věci jako "Jsem kulturní rasista"... Pro mě je Petr Pelikán naprostá záhada. Jako by na něm bylo všechno kulaté a z nějakého nepochopitelného důvodu měl na hlavě čtverec. Naprosto mi uniká, proč konvertoval k islámu, když jej odhaluje jak jej odhaluje. Jako kdyby se tygr přihlásil na letní veganský tábor.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

znamena nieco ako sprisahanie jednej skupiny ludi proti druhej skupine ludi za ucelom ziskania zvycajne nelegalnych vyhod. Tvrdit, ze konspiracie neexistuju (a robit si z nich posmech) sa zhruba rovna tvrdeniu, ze neexistuju mafie. Pricom posobenie klasickej nespochybnovanej a trestne stihanej mafie (napr. obhospodarovanie bordelov a poulicnej lasky) moze byt iba smiesnym pocinom oproti konspiratorom ktori sa dnes uz zjavne snazia napr. o vymazanie dnesnej europskej populacie.
Mafiu od konspiracie by mohli odlisit zdroje ktorymi je cinnost tychto skupin motivovana. U klasickej mafie je to zvycajne boj o prezitie a chlieb kazdodenny. U konspiratorov ich cinnost vyplyva (asi a zvycajne) z dusevnych poruch sposobenych (asi a zvycajne) uz nevyliecitelnou degeneraciou.
Predpokladam, ze keby bol Brusel obohnany plotom a vyhlaseny za velku integrovanu psychiatriu, tak Europa by okamzite pocitila obrovsku ulavu. I ked samozrejme podobnu upravu by si zaluzilo omnoho viac velkomiest v Europe.

Poznamka. Samozrejme, ze si utahujem a robim srandu. Nepochybujte...

Zatím bez slepic

In reply to by alien (neověřeno)

Trvalý odkaz

Konspirace, čili conspiration pochází přes francouzštinu z latinského con (jako s) a spiro (jako dech). Vis inspirer, vdechnout (přeneseně inspirovat), expirovat, vydechnout (konec záruční doby), respirer dýchat- odtud respirátor, přístroj na dýchání, transpirovat - dýchat zkrz, dýchat skrz, čili se potit atd. Také slovo spirit - duch původně dech.

Konspirátoři dýchají společně, mají jeden dech, jsou synchronizováni. To je přesně to, podle čeho se poznají i dneska. Mají "stejné noty" melou to samé.

Česky je konspirace spiknutí, čili spojení piklí. Jo těch piklí, co se kují. Pikle se kují, protože jsou z kovu. Jsou to malé bodné zbraně.

No a slovensky je to sprisahanie čili spřísahání. čili společné při-sáhnutí. Společní sáhnutí k něčemu - sáhnutí na něco považované za svaté a tak na zesílení společného závazku.

Mafie je taky složena z lidí psychicky porouchaných. Velice silně.

Zatím bez slepic