On ten Soros fakt prohrává..

Autor
Štítky

Samozřejmě mu to nenandalo maličké Maďarsko i kdyby mělo deset Orbánů. Ale když Itálie zavírá přístavy před neziskovkami, to už je trochu víc. A když Sebastian Kurz zadrátuje průsmyky na hranicích, to je také vidět. V Německu se sice kolem všeho krouží, ale ve skutečnosti je diskusrs úplně jiný než v roce 2015, kdy přišlo do Dojčlandu milion lidí. A po otvírce největší evropské mešity v Kolíně nad Rýnem u čehož se angažoval i Erdogan už také diskuse nejdou tak hladce v případě dalších projektů. Odpůrcům se do fašistů nadává mnohem méně a světe div se, jejich argumenty se opírají nikoliv o neurčité dojmy, ale o videa z youtube. To je znát. 

Nejvíc ale udělal Trump. Místo globalizace America first. Nevím, jestli to dělá dobře, ale když něco plká Orbán, toho se dá umlčet nebo ho politicky znemožnit, ale udělejte to s prezidentem USA. To už je mnohem horší. A nedej Bože pro Sorose, kdyby se ukázalo, že to tomu Trumpovi v principu vychází. To už pak bude jedno, jestli Trump padne. Bude mít následovníky. 

Macron už také přestal být hlásnou troubou pokroku a evropských hodnot. Francie přestává dodržovat fiskální odpovědnost a kdo ví, jestli si mladého a dynamického prezidenta co chtěl mašírovat vpřed, za pár let ještě někdo bude pamatovat.  

Jo a všimněte si, jak se všichni bojí ojrovoleb... Jan Keller v nějakém svém rozhovoru tvrdil, že po vodlbách tam nezůstane kámen na kameni. 

Ukrajina si odhlasovala a Porošenko podepsal oslavu nácků a vrahounů...

Jo politika ještě pojede chvíli setrvačností, ale už je neudržitelná. Drolí se to na všech stranách.  Ukázalo se totiž, že se proti globálním zájmům dá bojovat a to nejen na úrovni Trumpa, ale kupodivu i na úrovni Orbána. A všichni ti na internetu viděli. 

Náš farář se mi svěřil se svou obavou, že si lidi něco přečtou na internetu (nějaké to fejk ňůs) a pak půjdou volit Okamuru... Jo, tak to nejspíš bude. Ale on nemá žádnou šanci s tím něco udělat. Informace tečou tak rychle, že žádné ministerstvo pravdy nestíhá reagovat ani na zlomek z nich. Evropské hodnoty i paní Romancovová jsou tu jen jako vděčný materiál pro blogery. 

Soros a jemu podobní se samozřejmě snaží zachránit pozice. Ještě pořád mají posluchače a nemají jich málo. Ale i Goebels měl ještě v lednu 1945 také dost věřících. Ale prostě se to už příliš rozcházelo s realitou. Moje babička, tedy Óma ještě také večer věřila, že na Visle byly ruské hordy zastaveny ve vítězné bitvě. Ale ráno už jela v dobytčáku v rychlém útěku před frontou. Pak už nevěřila ničemu.

To platí i pro naše přesvědčené Pražáky. Události prostě nejdou tak, jak oni předpokládali a předpověděli. Ani ohledně Andreje, ani ohledně Zemana a ani ohledně Pirátů. Každý den se někomu rozejdou články v Respektu s realitou tak, že si toho prostě všimne i když má vysokoškolský titul.  Ti ostatní celkem zoufale dolují nějaké možnosti a upínají se k synům uneseným na Krym a k Zemanově rakovině. A ono pořád nic. Vzpomínáte, že Zeman měl už být podle informací Respektu i Reflexu i podle Slonkové a Drtinové dávno mrtvý? A Babiš místo aby o hlasy přicházel, tak mu jich přibývá. Zklamal všechny novináře a vůbec to nevadí, ale běda kdyby zklamal voliče. 

Ano, CIA i Soros a Mosad a Pentagon a Merkelová a Macron se pořád ještě snaží. Ale ze všeho kouká průser jako sláma z bot.

Ale abych neměl jenom radost... Zoufalí lidé dělají zoufalé věci. Všechny ty elity, které dneska mají problém na všech frontách, ty samozřejmě budou bojovat a při takovém boji by mohly vzít leckoho z nás sebou. Třeba válkou proti Rusku, ale najdou se i jednodušší možnosti díky neřízené a divoké migraci. 

Takže dávat pozor... nehnat se do útoku, nedělat hrdiny, nikomu nevěřit a pro jistotu nevěřit ani ověřeným zprávám. Svět je v pohybu. ne díky nám... Pravda nemusí vítězit. Ta prostě zbyde až se všechno ostatní prošustruje. Stačí počkat.  

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Určitě nejsem "roker", ale ty syrové/surové Kabáty s jejich "venkovským rockem" mám docela rád. Připomínají mi venkovské tancovačky kdysi dávno na šumavském podhůří, za kterými jsme tenkrát putovali na motorkách - co víkend, to jiná ves. To se ještě ke každé rvačce s nějakým tím monoklem nevolala policie... opravuji, VB. A úplně střízliví jsme domů také nejezdili, což je poněkud eufemistické tvrzení.

A ti Kabáti zpívaj (mimo jiné): "Jak je to s pravdou? S pravdou se šetří, možná proto, aby zbyla."
Možná je posloucháte taky, protože vy: "Pravda nemusí vítězit. Ta prostě zbyde až se všechno ostatní prošustruje. Stačí počkat."

Tak to možná/nejspíš tak nějak bude.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jo, tenhle výrok se mi taky strašně líbí. Takový Pratchettovský - a ten se trefoval. Ale napište to na prezidentskou standardu.......to by vypadalo blbě: "pravda zbyde" :-))

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Říká se, že kdo si počká, ten se dočká. Mám ráda přísloví, jsou v nich kusy selského rozumu. Taky se říká, že všeho moc škodí. Na tohle přísloví dojíždí ta lepšolidní banda.

Zatím bez slepic

Rejpnu si, Rejpalko ;) Lepšolidi nedojíždějí na dané přísloví. To jen to přísloví popisuje, na co dojíždějí ;)

Zatím bez slepic

Pokud jsem registroval, pojmem "lepšolidi" častují "ti druzí", tedy zřejmě "horšolidi", ty první. Ale ti první ty "horšolidi" uvedeným slovem neoznačují, mají konkrétní výhrady.
Tak jsme z toho trošku zmatený.

Stejně jako z toho, že by politiku v ČR dokázala ovlivňovat nějaká "Pražská kavárna", která by měla čítat asi 5 intelektuálů.

Spíš mám pocit, že to jen ta "jinak smýšlející" část národa neumí s jinými názory "bojovat" jinak než dehonestujícími nálepkami, což ale není ani tak boj, jako spíš přiznání porážky.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Příští rok bude zajímavější než letošní, cítím to v kostech.

Včera jsem absolvoval rodinnou vánoční sešlost, do brlohu s vtěsnalo patnáct osob. pravnuk už běhá - vnučka už uvažuje že by to chtělo mu pořídit nejlíp sestřičku - bude zapotřebí rezervovat rodinnou kolíbku (první v ní byla moje maličkost a dneska je počet jejích uživatelů nedopočítatelný - moc nechybí do třiceti, nejen z rodiny ale blízkých známých).

Problém nastal až večer když jsem náročný den chtěl spláchnou žejdlíkem pěnivého moku, v oblíbené hospůdce to napřed vypadalo že už není volná ani jedna židle - nakonec se místo našlo. Ve vedlejší místnosti seděla velká skupina tak těsně do 30 - kytara, harmonika a písničky co se hrávaly u táboráku.

U nás se doklepeme ke změně až zase jako poslední, jestlipak jste registrovali že Sára od sousedů už taky burcuje do žluté vesty???

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Také mám rád různé přísloví.
Takže,kdo s čím zachází,tak i schází,nebo-li,je to jako bumerang hodíš nepravdu,faleš,podraz,tak se ti to tak vrátí.
Také známe to rčení,jak se do lesa volá,tak se i z lesa ozývá.
Tak to i vnímám,počkat si,až se v té lži umlátí sami.
I na Zemana dojde,lhát se nemá,to samé Babiš.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidlák se se svým slibem, že bude volit toho, kdo se první ozve, unáhlil.
Ono totiž zdaleka nejde o první oficiální uznání Bandery jako bojovníka za svobodu.
Opisuji z Wikipedie :
V dubnu 2015 ukrajinský parlament schválil zákon, který udělil Banderovi a ostatním členům OUN a UPA status bojovníků za svobodu Ukrajiny.[10] Ukrajinský prezident Petro Porošenko označil bojovníky UPA za „příklad hrdinství a vlastenectví na Ukrajině.“[11]

V červenci 2016 byla Moskevská třída v Kyjevě přejmenována na Banderovu.[12]

Sdílím Vidlákovo rozhořčení a chápu ho. Navíc má k Ukrajině blíže, než třeba já, ale jeho slib jsem neslyšel.

Zatím bez slepic

přejmenování nějakého místa (byť z našeho pohledu "poněkud" nevhodným názvem), druhá věc je faktické přiznání hmotných požitků masovým vrahům, kteří měli skončit minimálně v base, pokud ne rovnou vedle svých obětí. A je úplně lhostejné, kolik jich ještě dodnes krade kyslík slušným lidem.
Tím rozhodně nechci ani naznačit, že adorování Bandery mi nevadí, nebo mi je dokonce po chuti.

V tomto punktu bych vyzval všechny (zdaleka ne jen zdejší hnojaře) k zametení vlastního zápraží. Viz "naše" Topolovo vyznamenávání Mašínů. Jejich fotr by jim nakopal prdele a pak by je semlel do Ostravských klobásek.

Zatím bez slepic

Dovolím si nesouhlasit. Uložit vrahy vedle jejich obětí je neuctivé k těm obětem. Někam stranou - souhlas. Jde-li o Mašíny, nedokáži říct, co by jim na to sdělil jejich otec, určitě své zápraží ale zametat nepotřebuji, protože jejich vyznamenání je věcí, kterou Topolánkovi prostě neodpustím. Až by mu člověk přál setkání s podobnými "bojovníky proti režimu".

Zatím bez slepic

to je asi tak všecko.
Těm mrtvým je úplný šumák, kdo leží na nich, vedle nich, pod nimi, když jsou jednou studení.
A poučení pro žijící by bylo v takovém punktu více než varující.

S vyznamenáváním Mašínů můžete nesouhlasit rovněž, a také s tím nic nenaděláte. Topolführer udělal ostudu celé republice, nikoli jen sobě. Slušný člověk si od něj minimálně odsedne, pokud nemůže odejít.

Zatím bez slepic

Já to myslel tak, že kosti vrahů by se neměly "ukládat". To slovo samo v sobě zahrnuje pietu.

Zatím bez slepic

že si ale nikdy nevšimnou, že tím tlakem vyrábějí z duší lejzrová děla a plazmové hořáky? Nikdy si toho nevšimnou. Co je doma učili?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

(Godot, Vidlák, Rejpalka) budoucnost tak růžově nevidím. A to jsem ty venkovské tancovačky objížděl taky, akorát o pár stovek kiláků východněji.
A občas dostali na budku i přivolaní poliši, když bylo hodně husto. Prostě jen někdo vyhodil hlavní jistič a už to jelo.

Ano, pravdou se šetří. A možná opravdu proto, aby zbyla.
Kardinální otázkou ovšem zůstává, jestli zde zbudeme my. Jestli třeba neskončíme v kamnech nebo v nějaké malebné roklině.

Už čtu a slyším, jak si ti, co tohle čtou, říkají, jaký jsem magor. Totéž pronesl shodou okolností na téma adorace Banderovců jeden z mých potomků se slovy, že nic takového dnes nehrozí.
Odpověděl jsem mu, že osvětimské pece jsou od domu, ve kterém se on přežírá a ožírá, vzdálené pořád jen pouhé dva denní pochody a ani metr navíc.

Zatím bez slepic

Pane Targus.
Naprosto souhlasím,dnešní mládež vůbec neví co to je válka,natož jaderná.
Doporučoval bych,každý den promítat děj po shození atomovek na Hirošimu a Nagasaki.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

„Pěkné“ filmy na toto téma byly Den poté (1983) a Threads (1984). Dnes je skoro nikdo nezná, ale natočeny jsou docela syrově. Na druhou stranu, různých „postapo“ filmů se točí pořád dost. Průšvih je ten, že si málokdo uvědomuje, že je to za rohem. Obyvatelé Damašku si v roce 2010 určitě nemysleli, že jejich krásné stavbami bílé a stromy zelené město, bude zá pár let hromadou sutin a obyvatelé Doněcka, že se totéž stane i jim.

Ono i to válčení vypadá v takovém Call of Duty docela dobře, ale jen do okamžiku než na sebe navlečete reálnou taktickou vestu, nacpete ji střelivem a pověsíte na krk pušku, a k pasu pistoli. Ony i ty obyčejné maličké .223ky docela váží, když je jich více pohromadě.

No a protože naše milování vláda schválila globální pakt o migraci jednomyslně (včetně pana "jednoznačně odmítám Bureše"), zamyslel jsem se nad kouzlem vánoc, nad tím, že bychom měli žít v klidu a míru, podíval se na video s těmi dvěma děvčaty ze Skandinávie a koupil brokovnici Supernovu a pár set nábojů do začátku. To je kategorie zbraní, kde mám ještě mezery v manipulaci, tak je třeba se vzdělávat.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

dle zemanova projevu

CVVM: Z veřejných institucí věří nejméně lidí církvím
https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/cvvm-duvera-v-instituce-armada-med…

CITACE
Naopak pouze čtvrtina dotázaných věří církvím. Nedůvěra převažuje rovněž u neziskových organizací, tisku, televize a internetu. Vyplývá to z průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM).

Po výrazném propadu důvěry k církvím v druhé polovině roku 2012 a následném mírném vzestupu kolísá důvěra k nim okolo jedné čtvrtiny. Aktuálně je důvěra právě na 25 procentech.

„Církve tak nadále zůstávají vnímány hůře, než byly v období před propadem souvisejícím patrně s církevními restitucemi,“ uvedlo CVVM.

Do důvěryhodnosti neziskových organizací se může promítat jejich participace při řešení uprchlické krize, kterou veřejnost vnímá rozporuplně, nicméně která se v letošním roce v České republice ustálila, a i proto došlo k mírnému nárůstu a následné stabilizaci důvěryhodnosti neziskovým organizacím,“ dodalo CVVM

I s peknou tabulkou na konci

Zatím bez slepic

Mne by zajímalo, jak by to vypadalo, kdyby bylo lidem minimálně z elektorátu vysvětleno, jaké všechny neziskovky existují.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

reakcia na pana Sorosa a Vidlakove clanky o nom. Kedysi jeden muz prehlasil - Kto mecom bojuje mecom aj zahynie.
A asi mal pravdu. Tie zlte vesty sa nejak vymykaju kontrole a zacinaju zit svoj zivot.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Uvidíme, nakolik se ti Havlovi pohrobci adorující sametovou revoluci v 1989 budou řídit jejím příkladem, až se ten současný eurobruselský socialismus bude hroutit. A nakolik jsou pravými demokraty.

Zatím bez slepic

Pane Gerd.
Upadá jejich hvězda Havel,jako maskot sametové se moc nepředvedl,připadají mne jako Leninovci,za cizí peníze mu snad postaví mauzoleum.

Zatím bez slepic

Oni jsou demokrati jen, dokud Vaše názory tak nějak konvenují s jejich. Pokud jsou Vaše názory opačné, v ten moment by Vám nejraději předvedli diktaturu jako řemen. Zatím ještě nemohou, tak si musí vystačit s různými dehonestujícími vyjádřeními, nálepkováním, šaškárnami typu me too a podobně a v nejhorším případě i trestními oznámeními (viz. např. Mons. Piťha apod.).

Až se to bude hroutit, tak ač bych tomu byl i rád, moc se na to netěším, protože chcípající kobyla nejvíce kope a různé antifácké einsatzgruppen jsou již na různé situace připraveny a obávám se, že servítky si moc brát nebudou.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Do mých pěti let jsem trávil převážný čas u babičky na vesnici, protože
rodiče pracovali v hutích. Od malička se mnou mluvila jako s dospělým
a často používala lidová rčení a přísloví. Často a rád na ni vzpomínám.
Jak šel čas tak jsem od ni bral moudrost. Zažila obě světové války. První
jako dítě. Její tatínek bojoval celou dobu na Balkáně . Byl jako sedlák
zařazen u koní. Jednou do roka přijel domu na dovolenou. To se potom
sešli sousedé a otec vyprávěl zážitky z války. Děti seděly v koutě a ani
nedutaly. Pochopitelně mi o tom vyprávěla když jsem byl starší. Tehdy
jsem se ji zeptal proč nechodí jako jiné sousedky každou neděli do kostela.
Chvíli přemýšlela a pak řekla, že si není jistá zdá Bůh existuje, protože jinak
by nemohl dopustit takové krutosti a zvěrstva o nichž jim vyprávěl otec.
Druhou válku prožila jako matka čtyř děti. Píšu to proto, že mám v sobě
od dětství hluboce zakódován odpor k válce a zvláště k fašismu.
Na téma posledních diskusi bych chtěl konstatovat, že osobně nesdílím
optimismus, který vyjadřuje autor. Přesto mu rozumím. Rejpalka napsala:
" kdo si počká, ten se dočká. Taky se říká, že všeho moc škodí." Vím, že to myslela
v jiném kontextu. Jenže u mne situace ve Světě a potažmo v EU a zvláště na Ukrajině
vzbuzuje skutečné obavy. Babička by řekla." Není šprochu, aby na tom nebylo
pravdy trochu". Dnešní situaci by možná lépe vyjádřil než lidové rčení vtip
z dob socialismu. " Mír ve Světě ubráníme, i kdyby tady nezůstal kamen
na kamení" Toho se skutečně dočkat nechci
Moje babička by toto plkání ukončila takto: " NEZOUFEJ-DOUFEJ"

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

http://literarky.cz/politika/svet/27600-baron-prail-z-hamburku
*****
Nad tímhle se také vyplatí podumat.
Baron Prášil je nositelem mnoha cen, co do prášení to příliš nepřeháněl- u nás by patřil k těm nejpravdomluvnějším (čti nejméně prolhaným) novinářům.
Asi by ho pro příliš malou angažovanost a ochotu českotěžkotonážně lhát - kdykoli a kdekoli na objednávku - z většiny tuzemských médií vyštípali.

A tohle je jen nepatrná ukázka toho, jak širokoúhle a primitivně se dá lhát o lehce dostupné zemi, jakou jsou Spojené státy...kterýkoli čtenář si přece může vzít na dva týdny dovolenou a za pár desítek tisíc korun si může ověřit kteroukoliv z tisíců tendenčních a podezřelých zpráv na vlastní kůži a oči! :-)
Uvidí-li něco v rozporu s oficiálními mekoty a blekoty, nikdo mu to stejně neotiskne.

Trochu horší je to třeba se Syrií - tam si každý netroufne ... a novinář, který stojí o to, zacovat si svou potenciální zaměstnatelnost v nějakém aespoň průměrně platícím médiu už vůbec ne.

Takže - nezlobme se na ty, kteří mají opačný názor než my.
Všichni jsme odkázáni na svědectví druhých.
A ti "profesionální svědci" jsou odkázáni na své platy ... pokud chtějí uživit své děti, nechtějí-li přijít o své na hypotéku postavené domy a manželky, musí vidět jen to, co má být viděno.

Jistě, občas, před utažením šroubů je třeba nechat nás trochu upustit páru a vydechnout.

Zatím bez slepic

Stále víc si říkám, že bychom s tou adorací "obránců pravdy a demokracie" a hrou na "objektivní informování" měli přestat a dát na férovku do hlavičky novin "Bakalovy Noviny", "Babišovy Noviny" etc. A ať píší co jim slina na jazyk přinese, čtenář bude jasně informován, kdo mu tu "pravdu" říká.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Myslím si, že i tohle sem patri, tak upozorňuji že Vlk, věren své chorobné nenávisti k prvnímu přímo zvolenému prezidentovi vložil článek ze sluníčkových a Bakalových Novinek., kde nějaký pseudofilosof, alias novinář fabuluje, jak by se k osobě naseho prezidenta stavěl Karel Čapek. Z té části toho článku nenávist jen kape! Asi se Vlkovi, to, co sám tvoří proti panu prezidentovi zdá málo. Asi taky patří k těm zoufalým a dělá zoufalé věci. Tak ze zoufalství, že se předpovědi neplní a svět jde jiným, pragmatickým směrem, přitvrdil článkem z mainstreamu. Hnus fialovej!

Zatím bez slepic

čumím.
1/ moc nechápu, jak oslovení Geordyn (tuším, četl jsem to ráno) a Leo K. "nebyli schopni"podle vlka splácat něco smysluplného o Čapkovi.
Nejsem si jist, zda výše jmenovaní jsou tak blbí, anebo jsou vlkovy nároky tak vysoké, či tak dalece odchylné (nebo dokonce úchylné) od názorů těchto pánů
2/ vůbec nerozumím, čím je přetištěný žvást tak výjimečný.
3/ pozdává se mi velmi zbloudilé dělat dnes rozhodčí v osmdesát let starých třenicích society - takto zbytku obyvatelstva nafiletované ČSR, jaké stanovisko zaujmout k onomu filetování. Vlna tzv. nacionalismu v definici naučného slovníku se mi zdá po proběhlém "filetování" naprosto přiměřená, pokusy o fašizaci společnosti s přihlédnutím k výkladu slovních významů dnešní pražskou kafírnou úměrnou nebezpečí, které hrozilo. Tedy za předpokladu, že tito rádobyfašisté neadorovali Velkého Ádu a myšlenku germanizace evropského prostoru. Vzpomeňme, jak a kdo vládl v Římě v době ohrožení (diktátor, že ano). Proto jakékoli vyslovování soudů o této době a poměrech, které panovaly, je plané žvanění asi stejného druhu, jako moralistní kázání kavárenských lepšolidí o vyhánění Němců po válce.

Zatím bez slepic

Mně na tom článku fascinuje ještě jedna drobnost - že Vlk není schopen postřehnout, že slouží jen k vytvoření poměrně primitivní konstrukce - "My, stoupenci "havlismu" = následovníci Čapka = čelíme v zájmu humanity útokům šovinistů a nepřátel, nízkých českých nenávistných lidí - tedy Vidláků a jim podobným." a že jakýkoliv nesouhlas ("naštvání") Vlk apriorně splachuje NÁLEPKOU "zemanista, kobliha, Halík, Kocáb" etc. (přičemž ani náznakem nevysvětluje, proč by právě tento text měl ony "Halíky, Smatany" etc. štvát.).
Původně jsem mu chtěl napsat: "Ty, Vlku, ať už Havel vymyslel pojem "humanitární bombardování" nebo šlo jen o pokrouceninu novinářů, vůči níž se v době, kdy k ní došlo, nijak neohradil ( https://cs.wikipedia.org/wiki/Humanit%C3%A1rn%C3%AD_bombardov%C3%A1n%C3… ), chápeš, že má v tomto punktu stejné máslo na hlavě, jako Zeman z pozice předsedy vlády? A že dovolávat se jej srovnáním s Čapkem je vyloženě OHAVNÉ?" - ale pak mi došlo, že toto Vlk minimálně v hloubi duše ví a odtud ona apriorní obrana v duchu sebeidentifikace s jediným nositelem "nepohodlné pravdy".

Jsou to poměrně smutné konce a tak jsem dospěl k závěru, že v tomto punktu je jedinou správnou reakcí mlčení. (Být pan Leo či Georgdyn, cítím se přetištěným článkem poněkud dotčen - ne proto, že je z Novinek, ale právě proto, čím doopravdy je.)

Zatím bez slepic

bych asi nemlčel, ledaže bych pobíral tučné palmáre z Kosy.
A klidně bych i riskoval digitální vyhazov.
Kosa totiž směřuje do stejné prdele, do jaké vlezly Britské listy. O jediném etalonu metru, ať to padne, kam to padne, už dávno jen žvaní.

Zatím bez slepic

Mlčení bylo míněno jako reakce z pozice čtenáře. Jakákoliv jiná reakce má jen utvrzující efekt. Z pozice autora bych, ano, digitální vyhazov ani nedopustil, protože bych odešel sám.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Napravím se a budu to po sobě pečlivěji číst před odesláním

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Really love to play card games but not all the time, I have the physical cards. So thanks for this site for having me play my favorite card games!

Click here >> https://games.lol/card/
http://games.lol/card/

Thank you so much!

Zatím bez slepic