Kde je Srb, tam je Srbsko

Autor
Štítky

Už několik dní Admirál svými odkazy upozorňuje na novinky v oblasti Bakánu - konkrétně v tom skvělém novém státě vzniklém z vůle velmocí a bombardováním Bělehradu. Ano uhodli jste, jedná se o drogovou republiku Kosovo. Toto Kosovo je maličké, svým způsobem nevýznamné a samo o sobě nepředstavuje žádnou vojenskou ani politickou sílu. Ale právě ono bylo tím prvním kamínkem, který spustil celosvětovou lavinu. Před Kosovem byla Amerika ten nejlepší nejdokonalejší stát plný osvíceného plně demokratického vedení, který co řekl, jako kdyby Bůh řekl. Na konci je z USA jen další standartní velmoc plná mocichtivých hajzlíků a dolarových šmelinářů. 

Nechci se vytahovat, ale já jsem na USA změnil názor právě tenkrát, když padaly bomby na Bělehrad. Vy všichni, kdo jste to měli podobně, odměňte se kouskem čokolády nebo rumu. 

Asi rok po bombardování jsme jeli s tátou do Prahy navštívit technické muzeum. Šli jsme kolem srbské ambasády a táta se dal do řeči s jakýmsi uředníkem velvyslanectví a on mám po chvíli přinesl knihu dokumentující to bombardování. Máme ji dodnes a stojí za to. 

Před dnesším vidláckým pohledem si uděláme malý historický exkurz. 

Všechny problémy Balkánu se projevily ve chvíli, kdy Habsburkové začali postupně dobývat zpátky území po Osmanské říši. Došlo na bitvu, pak příměří, tu a tam i mírovou smlouvu a vznikly nové hranice. Na hranice Habsburkové rádi povolávai Srby. Ti měli s pětisetletým protitureckým odbojem skvělé zkušenosti, uměli v tom chodit, byli dostatečně bojovní a zarputilí a tak se stali takovými místními Chody na hranicích. Pak, za pár let, nebo také za sto let byla další bitva, další posun hranic a další pruh srbského osídlení. A tak dále a tak dále. Když se podíváte na etnickou mapu Balkánu z roku 1990, je to tam ještě zřetelně vidět. Od severu k jihu vedou pruhy srbských komunit, které přetínají historická území Chorvatska, Slovinska, Bosny, ale i Maďarska, Makedonie, Albánie, Rumunska a Bulharska. 

Navíc mají Srbové heslo, že kde je Srb, tam je Srbsko. Má to svojí logiku, když jste pět století v podstatě ilegál, jsou vaše nároky na přátelství i vaše vděčnost za něj na úplně jiné úrovni a ani sto let vývoje to hned tak neumaže. Proto docházelo právě tam na Balkáně vždycky k nejhorším zvěrstvům, že proti nim protestovali i otrlí SSmani. Proto se tam drží krevní msta, proto jsou tam na místě všichni tak zaťatí a věrní i pomstychtiví až za hrob. 

Srbové mají tu "smůlu", že jsou ještě nepoddajnější a bojovnější než Rusové. Němci jim nemohou zapomenout, že si Bělehrad dobyli zpátky sami. Stalina naštvali tím, že si svojí Jugošku udělali po svém a obešli se bez přiblblých sovětských poradců. Američany naštvali, že se nesklonili, když jim vyhrožovali bombama, bránili se a dodnes američtí scénáristé čerpají z toho, jak tvrdé a nebezpečné bylo létat nad Srbskem. A všehchny dohormady naštvali tím, že nechtěli nechat svoje soukmenovce po celém Balkáně na holičkách a bojovali a bojovali. Místo aby se klaněli před tehdy vítěznými zápaďáky, tak chtěli vystupovat jako rovný s rovným a to se prostě nezapomíná. 

K naší zemi měli vždycky vřelé vztahy. V roce 1938 měli pro naši zemi nachystaných padesát tisíc dobrovolníků. V roce 1968 přijel Tito a ptal se, kdy budou naši soudruzi mobilizovat, vždyť na hranicích jsou Rusáci. My jsme se jim odměnili povolením přeletů amerických bombardérů a uznáním Kosova. Tahle karma se nám jednou ještě vrátí.  

Dneska jsme dvacet let dál. Už víme, že pravdu měli ti, co byli proti vzniku Kosova. Že šlo jen o Camp Bondsteel - tedy americkou základnu, že jsou tam v Kosovu u moci úplně normální mafiáni balkánského střihu, že Kosovská mafie pronikla do všech zemí v Evropě. Víme, že vůdci Kosovců si přivydělávali rozprodáváním zajatců na orgány a že celou svojí zemi očistili od židů a jak vidno, nikomu to příliš nevadilo.  Dnes už víme, že hraní si na demokracii byla od začátku jen šaráda. Stejně tak víme, že Miloševič a další Srbové museli umřít na zástavy srdce ve vězeňské nemocnici v Haagu, protože se soudy vůbec nevyvíjely žádoucím směrem. 

A dnes? Američanům se situace vymyká z ruky. Mafiáni už nechtějí být potichu a cítí se silní v kramflecích a odmítají poslouchat své loutkovodiče. A tak proti americké vůli vznikla nanicovatá kosovská armáda, ale symbol je to jako hrom. Američtí protektoři najednou mají problémy. Zřejmě vědí víc, než se dostane ven a celá situace zavání pořádným průšvihem. 

Vidlácky bych řekl, že když někdo takovým chlapům podá ruku, nesmí se divit. Česká televize nám to samozřejmě neřekne, ale někde v  podhoubí se podle mě perou o moc místní mafiánské skupiny a zřejmě je to ostřejší než by si člověk myslel. Tak ostré, že to brzy vyplave na povrch a mohlo by se ukázat, kdo z Washingtonských se objímal s masovými vrahy s diplomatickou imunitou. 

Ostatně netlačí Trump právě na toto? Když na něj demokrati s ruskou stopou, nesnaží se naopak on najít na demokraty nějakou tu kosovskou? Mělo by to logiku. Kosovo je Clintonovic průser a zcela určitě by se na Hillary v tomto ohledu něco našlo... Do toho ti místní zvedají hlavu a začínají poslouchat rozkazy odjinud...

 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Argumanty, př. důkazy, pro tvrzení, že šlo jen o Camp Bondsteel, by mne vážně zajímaly. Jistě se je zde dočtu a nebudou to jen názory, osobní "dedukce" a citace ze zvedavce, aeronetu, newdealu, sputniku ap.
Já to zatím vidím tak, a pokud se chci řídit jen realitou, těžko mohu jinak, že bez něj už Kosovo dávno neexistuje (a opravdu nejsem příznivcem vzniku Kosova). Že toho Američani (kdo jiný?) rádi využili, to je až druhá věc ....

Zatím bez slepic

Kosovo jako stát vzniklo odtržením po demokratickém a humanitárním bombardování Srbska SSAky (Spojené Státy Americké, kdyby něco).
V Kosovu mají největší základnu SSAci a ne Rusáci.
Kosovský Telekom zprivatizovala jakási Madla Korbelová, zvaná krvavá.
Dokažte, že to není pravda, že to prospělo jen SSAkům a kosovské mafii a nechci číst nějaké dedukce nebo citace z Hovíne, Lžidnes a Evropských hovnot...

Zatím bez slepic

In reply to by PivoJ (neověřeno)

Trvalý odkaz

Snahy Kosova se odtrhnout se datují nejméně 40 let zpět https://cs.wikipedia.org/wiki/D%C4%9Bjiny_Kosova
Samozřejmě, že odtrhnout se dokázali až S POMOCÍ NĚKOHO, a to NATO, ne jen USA. (tamtéž).
Takže : samostatný stát na Jugoslávii chtěli a prolévali za něj krev Kosovci už od někdy 1974. Kolem 1999 bylo zřejmé, že ponecháno vlastnímu vývoji, budou Kosovci Srby vyhlazeni (za sebe - no Boooože) a mezinárodní společenství pod záštitou OSN jim přišlo na pomoc.
Asi není úplně "vina" USA, že jsou na celém světě jedinou zemí, která je skutečně schopna bojovat a někoho k něčemu donutit, a tak je v případě potřeby "používá" a žádá i OSN (jak leckde dopadají Modré přilby snad víme).
Kdo co kde zprivatizoval je úplně mimo mísu.

Takže k tomu vašemu : já nic uvedeného dokazovat nemíním a nemusím, protože nikde netvrdímnic, co by odporovalo vašemu závěru, přestože s ním samozřejmě nesouhlasím : rozhodně to prospělo Kosovu, jestli USA, to si nejsme jist, svoje základny mají mnohem blíž Rusku jinde a ta Kosovská podle mého nehraje pro celosvětové zájmy USA žádnou významější roli. Ale jen a pouze pro Kosovo, je určitou zárukou, že tam na ně Srbové někdy v budoucnu nevletí. Mimochodem, možná jste to nevěděl, ale US základny jsou vždy jen a pouze tam, kde je dotyční chtějí, přejí si. Není to tak, že se USA rozhodne a "tak to tak bude- vzpomeňte na radar u nás). Já a nikdo z nás asi nemůže za to, že RUSKOU základnu ve své zemi chce opravdu jen jodně málo zemí, a pokud, je to spíš určitý truc.

No a teď zpátky k otázce mé, a pokud na ni odpověď neznáte, zkuste "neodpovídat" - "Argumanty, př. důkazy, pro tvrzení, že šlo jen o Camp Bondsteel, by mne vážně zajímaly.". ŽE ŠLO JEN O BONDSTEEL, že jinak by tam NATO nepomohlo. Tohle zaznělo v článku a tomu já nevěřím, nic tomu nenasvědčuje natož aby to dokazovalo, nic z toho, co o tom vám já. Že šlo JEN o ....

Jinak jsme se tu dočetl, že tam jsou proto, protože :
1, Tam leží peníze na zemi -))
2, Aby nenapadli Makedonii a Černou Horu - to mi přijde jako plus pro tu základnu, ne mínus, za to byste měl USA spíš děkovat
3, Že tam údajně měly vést nějaké trubky z Ruska - no to že by bránili Američané se mi zdá divné, ale možné je všechno :-)

Takže odpověď na vaše Cui bono by mohla znít : leckomu, i nám. Tedy NEŠLO JEN o americkou základnu a už vůbec ne jen o prospěch USA, jak v podstatě naznačuji já už ve svém prvním.
Takhle jste to myslel? :-)))))

Zatím bez slepic

"..a mezinárodní společenství pod záštitou OSN jim přišlo na pomoc.!

Mily spisovatel. A mohli by ste citovat rozhodnutie BR OSN pred uskutocnenim bambardovania v Europe?

P. S.

"Podľa Charty OSN za dodržiavanie medzinárodného mieru a bezpečnosti vo svete zodpovedá predovšetkým Bezpečnostná rada OSN...

NATO nedostalo súhlas BR OSN na vojenskú akciu proti Juhoslávii....

Požiadavku USA a NATO o povolenie preletu tankovacích a vojenských bombardovacích lietadiel nad vzdušným priestorom Švajčiarska, Rakúska a Grécka tieto štáty odmietli s argumentáciou, že nie je pre to nijaký dôvod. Grécko pritom bolo plnohodnotným členom NATO..."

To citujem z podania zaloby byvalym predsedom najvyssieho sudu v roku 2017 na clenov vlady SR, ktori povolili prelet "tankovacich lietadiel" cez Slovensko.

Teda, aka ZASTITA OSN?

P. S. 2
Vysetrovalet odmietol podanie NIE z dovodu, ze by veci z podania NEZODPOVEDALI skutocnosti, ale vraj preto, "lebo to bolo v súlade so štátnopolitickými záujmami Slovenska".

Zatím bez slepic

Ten suhlas s bombardovanim akosi nevidim, ani tu zastitu OSN nad riesenim situacie PRED bombardovanim. Mozno nedobre vidim.

Zatím bez slepic

In reply to by JAHA (neověřeno)

Trvalý odkaz

U nas, na Slovensku, idu mesiace za sebou tak, ze najprv je marec (24.3.1999 vlada schvalila prelety a bombardovanie) a POTOM je maj, rezolucia pred tou z juna (cervna), ktoru zo zufalstva uvadzate.

Kedy bol text, ktory uvadzate schvaleny? A kedy bolo bombardovanie "pod ZASTITOU OSN) uskutocnene?

Teda KDE je to POVOLENIE a SUHLAS s bombardovanim PRED bombardovanim?

Viede, KEDY zacalo bombardovanie? 24. 03. 2014.
Najprv si zrovnajte v hlave casove postupnosti.

Zatím bez slepic

Samozrejme, 1999, nie 2014, aby ste sa nechytal slamky.

Zatím bez slepic

Nekrmte! V tomto případě trola.

Zatím bez slepic

A proč vy citaci z Lžidnes a my ne z Aeronetu?

Zatím bez slepic

"Snahy Kosova se odtrhnout se datují nejméně 40 let zpět"
Snahy Krymu - jako autonomní republiky Ukrajiny, dané a garantované dokonce ukrajinskou ústavou - o odtržení, se táhnou skoro 30 let.
Dokonce proběhly asi 4 referenda o odtržení. Krym byl vždy ruský a Ukrajinec Chruščov "daroval" Krym Ukrajině.
To je jako by předseda společenství vlastníků baráku, kde bydlíte, daroval váš byt sousedovi.
Přesto po posledním referendu, kdy se pro odtržení vyjádřila většina obyvatel se jedná o "separatisty" a následně "anexi" Krymu.
Referendum o odtržení Kosova od Srbska trvalo 78 dnů demokratického a humanitárního přesvědčování bombami a střelami s plochou dráhou letu, kazetovými bombami a bombami s uranem.
V tomto případě prý bylo "demokratickým" právem Kosovanů na sebeurčení se odtrhnout od Srbska, kam Kosovo patřilo více než 1000 let.
Analogie ve Španělsku - snaha Katalánců o samostatnost je separatismus.
Takže demokracie jak pro koho.
A stejně jste mi nevyvrátil, že na referendu o odtržení Kosova pomocí humanitárního bombardování vydělali SSAci.

Zatím bez slepic

In reply to by PivoJ (neověřeno)

Trvalý odkaz

Krym sem vůbec nepatří.
Nedatují, netáhnou, neproběhla, nebyl, nebyl Ukrajinec. Anexe proběhla měsíc před tím protizákonným referendem.
Žádné referendum o odtržení Kosova, nic s demokracií, je to separatismus, demokraciie do uvedeného vůbec nepatří
Já vám nic vyvracet nebudu. Jak doloženo, vydělal kdekdo, možná i USA, nejspíš i Srbsko. moje otázka, ke které jste se zatím ANI NEPŘIBLÍŽIL, zněla úplně jinak : jaké jsou důkazy a argumenty, že USA šlo v Kosovu JEN O BONDSTEEL.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

PS : V případě Kosova přeci nešlo vůbec o demokracii, ale LZPS. V článku registruji příliš mnoho "mluvení za jiné".

Zatím bez slepic

Teď jste mě pobavil! Zvláště, když si představím, kdo z kosovských představitelů ta práva hájí! Hashim Thaci a UCK jako obránci lidských práv!
Dne 23.3.1998 označil velvyslanec USA pro Balkán Robert Gebard UÇK jako „nepochybně teroristickou organizaci“. UÇK etnicky čistila Kosovo od nealbánského obyvatelstva, tedy nejen Srbů a Židů, ale i všech ostatních, třeba Romů.
K obvinění z prodávání lidských orgánů ze zajatců nedošlo jen z důvodu, že všichni svědci zahynuli během půl roku při automobilových nehodách na silnicích severní Albánie, kde je provoz mizivý. Tomu se říká opravdová náhoda.

Celé Kosovo je ovládáno narkomafií a celá UÇK je nepochybně teroristická organizace. Nehodnotím Srby, také to nejsou žádní beránci, ale vydávat operace NATO na obranu UÇK za ochranu Listiny základních lidských práv a svobod je příliš.
O lidská práva v Kosovu nikdy nešlo ani omylem, je to obyčejný boj velmocí, kdy USA oslabily ruského spojence Srbsko.

Zatím bez slepic

A Srbsko bylo dávno oslabeno i bez NATO, svým rozkladem. Kosovo pro ně bylo naopak jednoznačnou přítěží, z tohoto úhlu pohledu jeho osamostatnění byla naopak snad pro Srbsko žádoucí, ale nechci mluvit za ně, je to jejich věc. Rozhodně ale nesouhlasím s tím, že to vedlo k nějakému kdoví jakému oslabení Srbska.

Zatím bez slepic

když bylo Srbsko dle vás oslabeno svým rozkladem, proč tedy bylo nutné to 78 dnů trvající "demokratické přesvědčování" střelami s plochou dráhou letu, kazetovými bombami a bombami s uranem?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Oni i politici lezou ven se skrývaným.
Nedávno jsem si početl o vizi Velké Albánie, tuší od předsedy vlády stávající Albánie.
Takže tato snaha, mimochodem u nás sakra hodně skrývaná, zase pomalu jeze na světlo boží.
Škipetaři pomalu odhazují zahalení.

Zatím bez slepic

s jeho výrokem, že v jeho srdci začíná Turecko u Vídně?

Zatím bez slepic

In reply to by babaluba (neověřeno)

Trvalý odkaz

Erdogan

Zatím bez slepic

Vsaďte se, že až se spojí Kosovo s Albánií, že to anexe v žádném případě nebude.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

vřed na prdeli. Je duševní. Na mé duševní prdeli.
Člověk si běhá po světě, jakoby nic, pak zjistí, že by si rád na chvíli sedl, lápne hezky zvysoka na prdel a po dosednutí vyletí do pozoru jak kosmická raketa, trencle plné smradlavého hnisu.
Ještě teď se občas budím zpocený úplně všude. I tam, kde si jeden myslí, že to nejde. Ten vřed bude občas bolet a smradit asi do konce mého hnusného žití.

Zásadní průser č. 1 jsou prachy.
Jak to říkal Vladimír Vladimirovič, když se rozjížděla druhá válka v Čečně?
Sledujte tok peněz. A škrťte ho, seč můžete.
V Kosově a Metochiji uškrtí soudruzi naprosté hovno, protože tam je albánská mafie finančně zcela soběstačná a není doposud pána takového, který by to mohl, nebo aspoň toužil někdy změnit.
Řešení tohoto problému je jednoduché - přiškrtit toky drog a zbraní, případně osekat organizovanou prostituci a došlápnout na trvalé pobyty Kosovarů v Ojropě. Ale zejména zakleknout na banky. A to si nedovolí nikdo. Tedy ne v Kosmetu protože by skončil hodně blbě, jedno, kde by se nacházel. Kosovaři jsou v tomto punktu abnormální kurvy. A jsou všude po světě.

Zásadní průser č. 2 jsou vztahy ve skupinách, často regulérních rodových klanech.
Přísná hierarchie, absolutní poslušnost, neexistuje prolomit mlčení nebo dokopat někoho ke zradě. Omerta funguje. Stejně jako popravy kohokoli, kdo by se snad chtěl paktovat se Srbákama. Ani hovno!!!
Řešení tohoto problému je taky jednoduché, leč v čase a místě politicky zcela neprůchodné. Pustit na tyto soudruhy paravojenské jednotky typu Arkanových Tygrů. Neboli udělat s albánsky mluvícími obyvateli totéž, co udělali oni se Srby. Žíža by byla, postačí jen vytáhnout adekvátní zbrojní arzenál (nemusí to být jen kalachy) a do čtvrt roku je uklizeno a vymalováno.

A teď proč tam US-áci leží. V tom Bonsteelu.
Zásadní problém Kosmetu zde:
https://www.kosovoonline.cz/index.php?option=com_content&view=article&i…
Více psát netřeba. Prostě prachy leží na zemi, jen je zvednout. I proto tam je Bondsteel (ale nejenom).

A teď proč jsou USáci tak vynervovaní.
Protože plán na Velkou Albánii fičí furt dál, ať si USáci melou, co chtějí. A Merkelice jak by smet. Ta je dobrá a Kosovary tolerovaná jen proto, že každoročně protlačuje řádný balík éček na podporu Kosovarského pokusu o stát.

A jsme u Zásadního průseru č. 3
Kosovaři už netrpělivě čekají, kdy se budou moci řádně pustit do Makošky. Ano, na řadě je Makedonie. Už to tam zkoušeli dvarát. Poprvé jim USáci pohrozili, že je hodí přes palubu, podruhé s nimi vymetli sami Makoši. Což se pochopitelně zcela změní v momentě, kdy Kosovaři vytvoří armádu, na jejíž dlouhodobé vydržování nemají prachy. Tudíž si bude muset ta ozbrojená smečka na sebe nějak vydělat.
Konečné resumé.
Pokud si nějaký idiot myslí, že to skončí osekáním Makošky, jako se osekala Srbija, je na fakt těžkém omylu. Je tam ještě Crna Gora, neboli Monte Negro, a samozřejmě Řecko. Takže máme program zajištěný na dalších - střelím od pasu - padesát let.
Možná i dřív.

Zatím bez slepic

nelíbím USákům.
Inu proto, že původně tam měly jít trubky s ropou z Kavkazu do Vlory. Což vůbec není řečeno, že by tam už nikdy jít nemohly. A vůbec se jim nelíbí, že potomci Geghů tam dělají takový bordel a kazí jim klid na práci. Na tu jejich práci.
A teď ještě navíc prasklo, kolik tam je barevných kovů a hnědého uhlí.
Jinak Makoška je na tom s kovy a jejich těžbou ještě líp, než Kosova i Metohija. Vlastně ještě hůř...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

a to je celé, bez dalších keců. Banik pyčo.

Zatím bez slepic

Sigma je lepčí ☺

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Obvykle touto noční dobou dostávám chuť spíše na klobásu nebo tlačenku s cibulí, ale díky za povolení k odměně. Dal jsem si tedy pár vynikajících droboučkých plátků čokolády Lindt, co na ní píšou "SWISS THINS - EXTRA FINOS (nevím, co to znamená, ale je to fakt dobré) a panáka Božkova (toho "Diplomática" co má Labuť v báru dost nesnáším).
Jo, s těmi Amíky jsem to měl podobně. A "žár trvá".
Ostatně celý problém "Kosovo" je jen jedním ze střípků do příslovečné mozaiky celkového úpadku západoevropské civilizace. Zlenivěla, změkla. Kde jsou ty časy, kdy Nizozemci tloukli domorodce na Jávě, Britové v Kašmíru a Rhodesii, Belgičani v Kongu a i ti Němci v Kamerunu. Dneska hulí marjánku a žvaní. Biti už být začínají, ale ten pravý nářez teprve přijde.
Návrat k jisté míře surovosti by to chtělo, jinak budou konce nehezké.
Jdu si dát toho panáka ještě jednoho.

Zatím bez slepic

Pane Godot.
To není tím,že zlenivěla západoevropská civilizace,ale tím,že všechny jejich kolonie i včetně koloniálních mocností,převzaly USA.
Proto jak jsem nadepsal,to rozdělení států,socialistického tábora,bylo úmyslné.Jenom Německo si vydupalo spojení a teď vidíme,co provádí USA proti Německu.Dokonce snad vlajková loď Německa DB přechází pod banky USA.

Zatím bez slepic

DB má už docela dlouho majetkovou družbu s DHL, takže US banky nejsou ničím novým. Akorát se to může ještěvíce utužit.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Přidávám se k Vidlákovi. Jsem jeden z těch, co si tenkrát, když začali bombardovat Bělehrad řekl, že jsem zřejmě naletěl a začal jsem pečlivě zkoumat, čím mě z ČT a z jiných bakalokanálů krmí.

Přesně, jak Vidláku píšete, na Srby jsme se jako národ mohli v minulém století naprosto spolehnout. Proto je to, jak se český stát zachoval k Srbům považuji za hroznou hanbu pro celý Český národ.

Když Schwarzenberg uznal Kosovo, měl se to štěstí být zrovna v Novým Sadu. Tolik jsem se snad nikdy nestyděl, když Srbové říkali s tichou výčitkou, když jsem se přiznal, že jsem Čech, jo, Češi, bratři...
To se neodpouští. Ať se za to Schwarzenberg a všichni, co se o to zasloužili, smaží v pekle.

Zatím bez slepic

Kcharl fuj Schlafenberk (šlechtické tituly zrušil už Masaryk a dodnes je nikdo neobnovil) není Čech. Podle mých informací je nedostudovaný hajnej Švýcarského občanství (i když mu velký zbožštělý Venca Lahváč asi občanství dal).
Takže jak se praví v jednom klasickém filmu" jen ať si pindá, my jsme na to zvyklí!". V tomto případě: ať si slintá.
Co někde prohlásil ne-Čech, nebo Tupohlávek, nás opravdu nezavazuje. Já všude ve světě se od těchto tvorů, kteří svým jednáním (nejen přeneseně) plivou na mou vlast distancuji

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Na položenou Vidlákovu otázku - kteří američtí politici se s kosovskými mafiány objímají - dávno známé - krvavá Madla v objetí s Hashim Taci, generál Wesley Clark - známý i podnikáním v Kosovu a řada dalších. Připomínám tu trapnost letos na oslavách konce I.WW v Paříži - Kosovan na hlavní tribuně, Vučič na protější s diplomaty. A jenom drobničku - v r. 2013 v Římě nám jedna obyvatelka vyprávěla /tehdy ještě dovoz připrklíků nejel ve velkém/, že ti černí nejsou tak nebezpeční, ale nejhorší jsou "kosovari". A je pravda, že jsme byli tou porevoluční proamerickou propagandou tak zblblí /já se k tomu přiznávám/, že jsme tomu, co se v těch místech děje, nechtěli vůbec věřit.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Včera jsem si neotevřel Ranní kávičku, což byla chyba, pokud jste ji udělali také, napravte to.

https://prima.iprima.cz/novinky/122019-svet-pri-patecni-ranni-kavicce-t…

Není tam, upozorňuji, ani řádek o Srbsku.
Ale když si zprávičky přečtete dvakrát, zjistíte - jako pokaždé - že všechno souvisí se vším. Budou nová Srbska, nové Vietnamy, nové Libye, nové Afganistány, nové Venezuely, v nichž se bude bojovat ... asi za Prahu a za nové pobočky bank ve starých rukou.

Jateční hrdinové se pouze převezou jinam, aby pečetily svou krví nerozborná přátelství s Amerikou first a nikdy jinak, případně s jejími nejdůležitějšími spojenci (a tím i spojenci našich ministrů zahraničí) - třeba se Saudy a jejich Arábií.

Musíme si zasloužit důvěru našich nezpochybnitelných spojenců v v NATO (například s Turecka).

Jen tak se můžeme spolehnout na ozbrojené bratry z NATO, že se za nás postaví podobně rozhodně, jako se tehdá postavili za svého spojence Řecko ve válce o Kypr a dalšího svého spojence (Turecko ve válce o Kypr).

Výsledkem ale je, že Turecko má nejmocnější neamerickou armádu v NATO a ta řecká je neporovnatelně silnější než třeba naše, což se projevuje na hospodářské prosperitě amerických zbrojovek, tím i prosperitě a spolehlivosti našeho globálního zaoceánského ochránce a přítele.

Jen kdyby ten mafián Trump furt neházel vejce do globálních větráků a nevměšoval se do svobodné demokratické soutěže mafií v dresech amerických Republikánů a Demokratů!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

to bylo v minulosti ještě horší, když si s tímto problémem ani Tito v 70. letech neporadil.

Zatím bez slepic

In reply to by Joma (neověřeno)

Trvalý odkaz

nepoužitelný sklerotik s naprosto neadekvátním vlivem na (ne)běh věcí.
Jinak řečeno byl vláčen vývojem, už nebyl schopen nic určovat a měnit. S jedinou výjimkou - byl schopen si spolu se svou suitou pohlídat, aby se k veslu nedostal někdo, kdo by mu boural jeho bábovičky postavené po válce.
A jak to dočasné nebourání báboviček a neřešení a vyhnívání problémů dopadlo, vidíme a ještě vidět budeme.

Zatím bez slepic

Myslíte, že byl Tito k stáru ještě sklerotičtější a slepý k vyhnívání než Sobotka ke konci svého panování?
Ten se také celoživotně staral o nebourání báboviček a odhánění konkurence od vesel - třeba v policejní reformě a našmu urychlenému úplnému odzbrojení od desítek tisíc samopalů jejich přesunem na jih do spřátelených rukou perspektivních muslimských umírněných připrchlíků
Tedy těch zbraní, které úradkem Božím nevylétly ve Vrběticích do luftu.

K posílení posílení jistot a pocitu bezpečí stačí i rázná policejní reforma:

"Nebezpeční nepromyšlených policejních reforem je, že se vzbuzuje nenávist mezi lidmi. V okamžiku, kdy dojde ke krizi, tak část policistů nesnáší své nadřízené a nenastoupí do služby. Takže řada policistů – a to třeba i v Německu – by neposlechla rozkaz svých nadřízených, a další část policistů by odešla domů chránit svou rodinu, protože by velmi dobře věděli, jaká je situace. A naše armáda má tolik vojáků ve zbrani, že tak akorát stačí ochránit generální štáb, několik elektráren, a zbytky technické infrastruktury, která je důležité pro provoz státu."

https://www.kupredudominulosti.cz/cilek-vaclav-u-na-zacatku-krize-se-ne…

Celý pořad toto úterý - viz odkaz

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ten výbuch ve Vrběticích se někomu moc hodil. Možná objem trosek ze zničených zbraní kolem Vrbětic neodpovídá stavu v účetnictví. Ale kdo by to dnes zkoumal, když to vše vyletělo do luftu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

V letech 2001-3 jsem pracovně pobýval v Srbsku (vlastně tehdy ještě Jugoslávii). Měl jsem tam nejen spolupracovníky, ale i kamarády (některé dosud). Hned na začátku jsem se jim za toho degen.., é čo to vravím, představitele evropské intelektuální elity, omluvil. Sami o tom nikdy nezačali. Viděl jsem vybombardovaný rozhlas, televizi, ale také čínskou ambasádu-tu prý omylem (stála samostatně na takové menší letenské pláni, 200m okolo nic, zásah přesný).

Zatím bez slepic

In reply to by Tom (neověřeno)

Trvalý odkaz

mosty v centrech měst, potrefené civilní vlaky a autobusy, že ano. Taky sem tam nějaký klášter. Co kdyby tam byl nějaký nepřítel...

Zatím bez slepic

In reply to by Tom (neověřeno)

Trvalý odkaz

Američané se tehdy Číňanům omluvili. Měli prý starou mapu...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

nemyslet. Z dobrých důvodů. Mám se rád a mám chatrné zdraví.
A s tou armádou to samozřejmě těžce přeháníte. Ta partička pošuků hrajících si na indiány - pardon - na vojáky, by měla velký problém ohlídat v případě potřeb státu naše dvě jaderky a éto vsjo.
Z dvaceti tisíc mamlasů je schopných oblíct maskáče a jít střílet tak možná pětina, a to jim ještě připískávám. Vydělte tento počet čtyřmi, protože i indiáni - pardon - vojáci potřebují jíst, pít, chrápat, odpočívat. Spočtěte si obvod území elektráren - těch tepelných raději ne, páč tam je nutné hlídat i skládky uhlí. A dojdete k číslu, při němž se rozpláčete.
Jinak řečeno, pokud najdete insidera, který vám bude schopen poradit, na co v elektrárně udeřit, aby to co nejvíc bolelo, budete to schopen provést s dvěma, max, třemi rozšířenými družstvy dobře vycvičených maníků, z nichž se vrátí k maminám minimálně polovina, ale spíš tak 80 - 90 %, ne-li úplně všichni.

Zatím bez slepic

To je tím, že máme málo feminizovanou armádu.
Spoléhal jsem na radarovou pěnici Parkánovou, ale nedopřáli jí času jako huse klasu.

Přitom měla připraven projekt bojových ženských pěveckých sborů.
Podle husitského vzoru přetextovala píseň Ktož sú boží bojovníci a zákona USA coby zdrcující akustické zbraně, před níž prchají nepřátelé.

Zatím bez slepic

Mám Targusi otázku, proč chceš útočit na elektrárnu co je za plotem a musíš schánět insedera, když cílem je ji "pouze" vyřadit :-o Na plánovaní podobných akci máš malou fantasii, volíš tu nejhorší variantu co může někoho napadnout, tvoje řešení se dělá pouze když likviduješ průmysl jako USA pár týdnů před koncem války v Plzni... :(

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

"Lež desetkrát oběhne Zemi, než si Pravda stačí obout boty"

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

No nic. Ještě dnes, když někde ukazujou Schwarzenberga tak si vzpomenu na Srbsko bezděky zatnu v kapse pěsti.

Pojďme dál. Otázky, nad správnosti analýz, na jejichž základě si likvidují automobilový průmysl.
http://neviditelnypes.lidovky.cz/nemecko-dvakrat-mer-jednou-zakazuj-dts…

Zatím bez slepic

idem si zaobstarat nejake to priblizovadlo.
I dam sa do reci s vlastnikmi modernych aut.
Adblue - cista smrt. Pod -5 to ma velke problemy, bo to zacina zamrzat. V motore s tymto vymyslom je to urobene tak, ze ak je to pokazene, zmiznu vstky elektronicke budiky a zostnae hlaska, ze pal do najblizsieho servisu. Ak to auto vypnes - uz ho nenastartujes :D.
I polozil som si otazku. V Rusku behaju tie sie mercedesy, skodovky, VW, fiaty... krist akoto robia?? Vsak ked mali -67 v Irkutsku, tak tam bolo na ulici zivo...
Jednoducha odpoved. Take chujoviny su iba v EU. Kopame si hrob.Vybijame sa na chujovinach a cinania maju kopec casu urobit vlastny vyvoj a zacat predavat. A bude po srande.
A najlepsia pomoc ako ten posraty system obist je mat v telefone appku a k nej buetoot konektor k autu a tu chybu si proste individualne v CPU zmazat.
A uz vobec sa nehodlam rozculovat nad tym, ze aj cinknute diesle musia na emisnu, aj ked je jasne, ze su cinknute :D
Od rozkose skutocne nevieme co by sme ...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

K prekrucaniu faktov spisovatelom Sartrom (zastita OSN!) uvadzam link na plne znenie zaloby.

https://drive.google.com/file/d/1j3reepUvXMTasCFlLtX9P6axu1XeD61N/view

P. S. Aj ked dotycneho cloveka vrcholne neznasam, musim uznat, ze jeho pravne formulacie su tak nepriestrelne, ze za poslednych 10-20 rokov vysudil statisice eur! na vselijakych hlasatelov novej jedinej pravdy, ci to boli novinari, noviny a pod.

P. S. 2

Kto neveri, tu je sot z roku 2013! Odvtedy este nieco prisypalo:-).

https://www.ta3.com/clanok/1031698/kolko-vysudil-harabin.html

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Je dobré mít plnou hubu demokracie a lidských práv, ale to je samo o sobě k ničemu. A v tom je Madlenka Albrightová ukázkovým příkladem.

"Všemožné angažování na straně Albánců se tak v těchto dnech bývalé šéfce americké diplomacie vyplatilo, a to konkrétně v podobě 20 milionů eur (485 milionů korun). Její firma Albright Group jako spoluvlastník firmy Ipko, hlavního mobilního operátora v Kosovu, si zručnými finančními, ale i politickými kroky vydělala na odprodeji vlastnického podílu kosovského operátora."
Zdroj: iDnes/ekonomika/...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zlikvidujte Sartra. Díky němu už tady diskuze není vůbec ke čtení. Přestanu sem chodit. Na jeho exhibice opravdu nejsem zvědav. Měl bych proti jeho argumentům tisíce protiargumentů. Ale tolik času opravdu nemám. Musím na rozdíl od něj chodit do práce. Margon

Zatím bez slepic

In reply to by Margon (neověřeno)

Trvalý odkaz

(mamlasy myslím všeobecně) vůbec nečíst a jejich příspěvky jen přerolovat. To je takové to tajemné oné nahoře na myši, kterým se zatočí a je to.

Zatím bez slepic