Čekal někdo něco jiného?

Autor
Štítky

Donald Trump ukončil Vietnamský summit se severokorejským Kimem předčasně. Ukázalo se totiž, že Amíci nehodlají jen tak z ničeho nic zrušit sankce a Kim zase nehodlá jen tak z ničeho nic rozmontovat atomovky. Nevím, co si od setkání slibovali dopředu, ale Kim se zdál stejný jako vždycky a Trump mi přišel vyvedený z míry. 

O celé věci jsem psal už před rokem, kdy došlo na první vzájmené jednání mezi totalitním diktátorem a demokratickým diktátorem v Indonésii. Kim se svých atomovek nikdy za žádnou cenu nevzdá a pokud to udělá, je mrtvý muž. Atomovka je to jediné, co ho staví na roveň klidně i tomu Trumpovi a díky čemu nemusí být ani čínskou ani americkou loutkou a může si hrát na svém písečku jak se mu to hodí. 

Já vím, že nikdo oficiálně Gorbačovovi neslíbil, že se NATO nebude rozšiřovat. Ale málo platné stalo se to a Rusko nikdo nebral vážně. Nejprve musel Putin zvednou hlavu, stát se arcizloduchem, ale od té doby už žádný posun NATa na východ nebyl. Ale bylo dost pokusů. Majdan na Ukrajině, kam USA investovali pět miliard, jak nám řekla sama Viktorka Nullandová. Bombardování Srbska, aby mohl vzniknout narkostát Kosovo. Zničení Iráku pro vylhané příšiny. Zničení Afghanistánu, aby se po dvaceti letech všechno vrátilo do starých kolejí.  Guaidó, který si zve na pomoc US army a nikomu to nepřijde divné. K tomu dodpora těch nejhorších gaunerů v zástupníé válce proti Íránu v Sýrii, rozvrácení funkční Libye. 

Pochybuju, že v dnešním světě věří jakýkoliv diktátor na záruky od USA. Ještě tomu možná věří tu a tam nějaký zvolený demokrat, ale demokratické obyvatelstvo už zpravidla ne. 

Atomovka je jediná jistota. Když ji máte, nemůže na vás nikdo a nijak. Proto jsem na 100% přesvědčený, že Írán už tu atomovku má taky. Proto dneska klidně podepisuje dohody.  Atomovka je tajná, schovaná, možná rozebraná, ale má jak zařízení, tak štěpný materiál. A nepřekvapilo by mě, kdyby jeden z těch korejských jederných testů byl ve skutečnosti íránský.  

O co jde Kimovi, tomu bych rozuměl. Atomovky už má, nikdy se jich nevzdá, ale když už jich má dost, nemusí mít i jadernou střelnici a nemusí pokračovat ve výrobě dalších hlavic. Dvacet hlavic je totéž jako čtyřicet. Teď by naopak potřeboval nějaký ten mezinárodní obchod, aby zlepšil svoje hospodářství. Zmírnění sankcí se hodí. 

Pokud to Trumpovi bude myslet, začne zlehýnka zmírňovat a dostane za to dílčí ústupky. Ale NIKDY A ZA ŽÁDNOU CENU se Kim nevzdá jaderných hlavic. Možná za sto let, až bude všechno jinak. Ale v současném podrazáckém světě to prostě neudělá. Atomovka je víc než zmírnění sankcí. 

Všechno ostatní jsou jen kecy. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Trump je obchodník a prezident, to je "vedlejšák", i když na plný úvazek.
Navíc co vidíme, není "boj" s Kimem, ale úplně jiná hra, pro úplně jiné oči.
Nakonec naši porci dostane AB osobně.

U nás doma se hraje zajímavější hra pro nás všechny, a to pokus o "odluku" od 2021 státu od zdravotního pojištění.

Kdo 28/2 vydržel ČT24 ve 22 hodin, mohl se "pobavit".
Vostrá z KSČM souhlasně s Kalouskem!
A ANO odborník Volný se dopustil "ideozločinu", protože prokecl, že se prý jedná o zdravotní DAŇ, a daně pane Volný, DANĚ velký AB přece nezvyšuje, nezvyšuje, a zvyšovat nebude.....
Tady v ČR bude ještě veselo, KIM sem KIM tam.......

Zatím bez slepic

Dík, Majko!
Nějak nemůžu spát, páchal jsem jakousi podpůrnou akci u konkurence a coby stařecký penzista si mohu nařídit budík na devět - nebo se třeba i probudit/neprobudit šumiv v kremační plechovce.
****
Na rozdíl od včerejška dávám Vidlákovi bez mhouření oka plný počet slepic, aniž bych té páté natrhl prdel.

Zatím bez slepic

Zase se omlouvám za momentální off topic, ale musím zareagovat na tu odluku státu od ZP. Jsem z toho v šoku.

Když jsem to poprve někde četla (nebo slyšela v rozhlase), tak jsem nevěřila svým očím (uším).

Moje první reakce byla... "ježišmarjá, vždyť to je typická skořápkářská asociální kalouskovina!!!" Další od-zdi-ke-zdismus Babiše, kdy po extrémně levicové až komunistické slevě na vlaky pro studenty a seniory sem pro změnu flákne vychcanou "daňovou revoluci" z takové pravice, že to ani ODS neumí rozdýchat.

No a na doporučení Majky jsem si před chvílí poslechla tu debatu v UK na ČT24 a opět jsem se nestačila divit. Možná snad poprve v životě jsem zcela souhlasila se vším, co řekl Kalousek a vlastně i Vostrá.

Je to zatím příliš čerstvé a nahozené jak nějaký ambiciozní start-up, ale pokud to ANO opravdu myslí tak, jak to teď vyplesklo, tak to považuju za nehorázný podraz na všechny lidi v této zemi. především ty s nižšími příjmy.

Úplně nejvíc by dostaly po čumáku přesně takové rodiny jako je ta Vidlákova, protože se všema slevama na daních na všechna ta děcka neplatí asi žádné daně z příjmu a tak je jim jedno, jestli bude daň 15% nebo 20%. Ale jako dáreček by se jim navýšil odvod ZP na dvojnásobek. No fuj.

Zatím bez slepic

Jak říkám, i Andy potřebuje vědět, že stojí na provaze a pod provazem je propast. A proto hurá k volbám... Každopádně mě na téhle příšernosti spíš zaráží - a s kým ji chce Andy prohlasovat? A pokud s nikým, co důležitějšího, o čem se nemluví, neřešíme a nevidíme? Mrtvý pes na stole?
Kalousek je každopádně případ sám pro sebe - jeho zdůvodnění superhrubé mzdy tím, že zdravotní a sociální pojištění je přece příjem, protože pojištění - ale nečekejte, že budete mít nějaký důchod, bylo také dokonalé.

Zatím bez slepic

Kalousek je tak mizerná značka, že i kdyby propagoval čistou pravdu a lásku, lidská práva, humanitu a sociální jistoty bez hranic nebude mít úspěch. Svojí image zničí jakoukoliv stranu, je to důstojný rozdávač polibků smrti.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Poklonit se bílému otci
chodí z lesa domorodci.
Dostanou za to dárek
podrbání a párek.
Ten párek bude tajný
bude vědět jen hajný
co mu přibylo v lese
a půjde do deprese.
Smutné budou i laně
jeleni že serou na ně
že mají konec páření
z lesa jde divné záření.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Už jsem to sem jednou dával:
http://vasevec.parlamentnilisty.cz/komentare/trump-s-kimem-pred-osudovy…
Jak píše Fiala, pro neocony je uvolnění, neřkuli pobratření na Korejském poloostrově ke kterému jsou svolné obě Koreje, naprosto nežádoucí, takže udělali vše, aby nebylo.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Poklonit se bílému otci
chodí z lesa domorodci.
Dostanou za to dárek
podrbání a párek.
Navenek budu hrdý
že jsem využil Brdy
zasunul klacky do sila
a jsme teď s otcem přesila.
Byl to strategický tah
ach můj doníku, ach
jak jsem ti táto vděčný
ty jsi můj přítel věčný.
Jen ať tu není druhý hřib
čo tárám... budě líp.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ptejme se co bylo důvodem setkání Trumpa s Kimem,když vlastně nic nepřineslo.
To chválení Kima jen naznačuje,že mu v USA už pletou oprátku,jak podobně jiným politikům.
Trump z vysoka přehlíží důležitější politiky,takže to chválení Kima má jasný cíl,dostat se do S.Koreje.
V prvé řadě napíši toto,Babiš je podobná loutka jako Bakala,ta jeho návštěva v Bílém domě je jen poděkování za dosavadní práci.
I ta zdravotní reforma,jen sleduje Americké zdravotnictví,proto ten Adam,naprostá nula,nepřemýšlivá myš.
Jinak Kalousek by to provedl také,ten může být s ticha,ale chce získat jen voličské hlasy a možná už by to bylo provedeno.
Jak už jsem někde psal,teď se projevuje Kaloukova Nečasova,Julinkova reforma,nejsou lékaři,nejsou zubaři,nejsou sestry,léky,ale to podstatné,ani finance.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Jinak Kalousek by to provedl také...."

Ano, a proto také moje první reakce byla "vždyť to je ..... kalouskovina!"

Kalouskovi nikdy nezapomenu, že pracujícím důchodcům sebral slevu na dani na poplatníka. Naštěstí asi po roce to zrušil ústavní soud a nakázal všechno důchodcům vrátit.

Napadlo mě, že akce "odluka státu od ZP" skvěle zapadá do systému "nechci tu slevu zadarmo", který vymysleli Šimek a Grossman. Jednoduše vyjádřeno:
Stát sice bude platit za studenty a seniory cestování vlaky, ale zase už za ně nebude platit zdravotní pojištění.

Tím pádem můžeme očekávat, že po Česku budou jezdit vlaky plné mrtvých důchodců. Tak jako Číňané mají svá města duchů (ghost towns), tak my budeme mít vlaky duchů (ghost trains).

Zatím bez slepic

Maneca.
Máme na Kalouska stejný názor,proto i ta důchodová reforma Nečas,Kalousek a povinný II pilíř,asi dojde na slyšení.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Žlté vlasy nášho otca
ako repka z mojho kopca
tak isto tak vlajú
ludia sa dobre majú.
Otecko náš na Potomaku
čo pestuješ ty tony maku
stoj pri nás pane bože
putin si na nás brúsi nože.
Oroduj za nás kolem káby
nechcú už rodiť naše baby
a priveď žrebce z nigeru
nech si náš dôchod vyberú.
Prinesol som ti slepicu
a zvem ťa ešte na picu.

Zatím bez slepic

Má pravdu předseda pardon Vyvadil. Až na to, že Babiš holt nemá tu atomovku jako Kim.

Zatím bez slepic

Tak jako zbraň posledního soudu máme ty dvě elektrárny...

Zatím bez slepic

Nějak jim ušlo na Blistech, že v pátek už je březen:
"Stejně jako každý pátek se i tento pátek 28. února chystá místo školy do ulic vyrazit tisíce středoškoláků a středoškolaček."

Zatím bez slepic

A teď z jiné strany - hrozí, že se bude ochlazovat:
http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/der-standard-konflikt-v-kasmiru…
Budou středoškoláci protestovat proti jaderné zimě, která by mohla vážně narušit jejich globální oteplování?

A jak podotkl Ládik: Porostou hřiby.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak najskor - nebolo to v Indonezii ale v Singapure
https://en.wikipedia.org/wiki/2018_North_Korea-United_States_Singapore_…

Kim je v pohode, lebo si prisiel len pokecat a ukazat, ze jednat chce, i ked dohodnut sa nie je na com.
Trump nebol vyvedeny z miery. cely cirkus okolo skorsieho dochodu je divadlo pre publikom, aky je on razny chlapec a nebude stracat s nejakym Kimom cas :D
Cize ani jeden sa nechcel dohodnut. Pre oboch je to solidne PR :D a plebs ma o zabavu postarane. A vobec by som sa nediviol, ak by si medzi 4 ocami povedali, ako to cele spolu zmenezuju :D :D :D aby bol kazdy z nich doma za superstar....

K atomovkam som sa tu uz vyjadroval - nie je to ziadna velka palica. Udrziavanie bojovych miniaturizovanych hlavic v pohotovosti je mimoriadne narocne a drahe. Ale to je uz narocnejsia fyzika.
A Korea je pri zivote len preto, ze lezi na pupku Ciny a nik tam robit bordel nebude ani Amici :D
Ak by Korea bola uprostred pacifiku - uz davno neexistuje :D
A mozno je to tak ak s Kubou - USA tiez potrebuju nejakeho nepriatela, bo ak by logicky boli vsetci len kamosi, zbrojny priemysel by pokapal :D :D :D Tak si takto Kima pestuju ako uzitocneho idiota :D :D :D

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Trump přece není tak naivní, aby věřil, že Kim nesleduje americkou politiku vůči ostatním silným vůdcům na světě.
Husejn, Kadífí, Asád, Noriega, Castro teď Maduro, Erdogan, ale i Putin, jsou politici, kteří nezobali, nebo nezobou Američanům z ruky. A všichni měli, nebo ještě mají dost starostí s tím, aby je Američané neodstranili.
Mohl Kim předpokládat, že bude výjimkou ? A mohl Trump předpokládat, že se dá Kim ukecat ?
Tak, kde je smysl ? Že by alibi před světem, pokud Američané zvolí tvrdý postup ?
To je přece zbytečné, Hrdý Američan nic takového nepotřebuje !

Zatím bez slepic

Pane Puck.
Ještě by to chtělo z dřívějška v Jižní Americe S.Allende a další.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vítězem setkání Doníka a Kima
je Vietnamec, který má za ušima.
Pro USA místo napalmu
nachystal hostinu pod palmu.
Kim si se ségrou jen udělal výlet
do jejich vlaku se nedalo střílet.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

jedna má hlavu, druhá kulky;
nasraný jsem, vidím rudě
cosi mi leze dole z hrudě
nohy by běžely, neví kam
už ani řádně nestříkám
jenom to ze mě slabě teče
a nějak se to se mnou vleče
vezmou mi důchod, to by tak hrálo
naštěstí se mi to jen zdálo.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

když mě ráno
v tomhle světě
ještě k žití naláká
vypnu zprávy, komentáře
přečtu si jen Vidláka

jak mi intuice praví
v zájmu zachování zdraví
než mi orloj zatiká:
na lačno jen Ládika!!! !

žádný chmury, černý nračna
v tom se topit nebudu
a tak s myslí utěšenou
jdu si zas číst Kahudu

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

A hned na začátku opisuje z mainstreamu.

Takový "maličký" PODSTATNÝ detail, KDO jako první ten summit vlastně opustil, ukončil.

Prodává se nám to, že Trump, ale nebylo ono to "trošku" jinak!?

A to tedy zajímavé a podstatné fakt je a dost jinak to celé pak i vyznívá!

První totiž odjel KIM, a PAK teprve odjel i ten americký prezident z toho hanojského hotelu Metropole.

Ta troufalost, nejen že nebyly k večeři hamburgry...........!

A to asi čekal fakt málokdo, že?

Už to, že se jednalo ve Vietnamu, kde se zrovna USA v minulosti "nezadařilo", je takový maličko zajímavý detail.

Ale západní, tedy i naše média troubí, že to velký vyjednávač z USA tu schůzku ukončil.....................

Takže doporučuji všem si ověřit, jak to vlastně bylo ve skutečnosti, ne jak nám to podávají novináři!

Zatím bez slepic

Ještě než přišel pokyn z Bílé chýše všem velvyslanectvím USA a než se dostal ke všem českým nájemným pisálkům, uniklo pár pravdivých informací, že Kim Trumpovi řekl, že buď zruší sankce i atomovky nebo nebude nic. A že na nějaká polovičatá řešení není zvědavý. A pak odjel vláčkem zpátky do severní Koreje, když nechal Trumpa koukat jak tele na nová vrata.

Zatím bez slepic

Ze sjezdu:
""Český důchodový systém je v dobré kondici, tak ho nedestruujme," řekl Středula a návrh ministryně financí Aleny Schillerové, aby pojištění za státní pojištěnce neplatil stát, označil za nesmysl a vyzval ČSSD, aby se proti tomuto návrhu postavila. "Hloupé nápady nikomu nepomohou," dodal."
Palec nahoru!

Zatím bez slepic

že Středula si plete důchodové a zdravotní pojištění.
Taky taková DROBNOST.

Měl by se ještě ten Středula alespoň poradit "VO CO GO"!
Oni ti potentáti ani neví bohužel, o čem za ty prachy žvaní.

Ona chce ZDRAVOTNÍ pojištění přesunout ze státu jen plně na ty platící občany a zaměstnavatele.

O důchodovém systému zatím ještě nic neříkala.
O důchodovém systému ten její nápad "aby pojištění za státní pojištěnce neplatil stát" opravdu ale opravdu tedy nebyl.

A z pohledu státního rozpočtu je to od paní ministryně úsporný nápad, který jen tak někdo nepřekoná.
Třeba vypsal AB prémii pro nejúspornější nápad, ono snažit se vyzmizíkovat až 80 miliard výdajů ročně, jen tak někdo nepřekoná.

A co teprve ty zdravotní pojišťovny, kde je koncentrováno nyní nejvíc "státních" pojištěnců, ty teprve budou pak muset hledat úspory. Pochybuji, že jim ten výpadek jejich platící pojištěnci i více zatížení nahradí.

A nyní troška ironie nikoho nezabije:
Prostě revoluční nálada, přináší revoluční myšlenky a nápady.
A z jejího ministerského pohledu hry s čísly se to jeví jako hloupé méně.
A proč by jí mělo zajímat, co bude, až za rozpočet ona odpovídat nebude....úkolem doby je -hledej úspory-, jak psala Maneca system nechci slevu zadarmo....

Ale fakt by někdo měl paní ministryni říct, že revoluce mívá ve zvyku i požírat své děti....

Ale možná je to vše příprava na Velkou zbytkovou privatizaci..............

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Posledními velkými balíky peněz jsou ekologie (viz nepodařený Kalouskův tunel Ekotendr nebo podařený Bursíkův solární tunel), církevní náhrady (ty se duu Nečas-Kalousek podařilo prosadit), penzijní fondy (tam se zatím nedaří, ale drápky už soudruzi privatizátoři vystrkují, když jde o nějakých 400 mld. ročně) a zdravotnictví (nějakých 200 - 250 mld. Kč).
Slovy jednoho špatného filmu je lepší být bohatý a zdravý než chudý a nemocný.

Zatím bez slepic

Pane Gerd.
Přesně.
Jenže,tohle všechno jde z vlády,parlamentu,takže,kdo to prosazuje a z toho se nemůže vyvlíknout Babiš,ČSSD a komunisté.

Zatím bez slepic

Pane zemědělče,
domnívám se, že jsou za tím všechny strany v parlamentu. Jen některé z nich jsou zrovna u moci. Ale podle vnějších znaků soudím, že nejvíce kradou ČSSD, ODS, KDU-ČSL a TOP 09 (a´t už jako strany nebo její členové), a hned za nimi jsou všechny ostatní strany, především vládní.

Zatím bez slepic

bylo už v roce 2017 ve výší 281,6 miliard, a celkové příjmy do systému veřejného ZP byly 284,8 miliard a to se v 2018 zvedaly mzdy a v návaznosti i pojistné pak všem. Tedy odhad je, že 2018 to bude cca 300 miliard, a v 2019 až 324,8 miliard......Takže to sousto o které jde, je i tam hodně hodně vysoké.
https://zdravi.euro.cz/ministerstva-prijmy-zdravotniho-pojisteni-budou-…

Zatím bez slepic

Majko,
tak to máme hodně drahé zdravotnictví - a pořád ty prachy nestačí. Při znalosti tarifů telefonních operátorů a cen vodného soudím, že po privatizaci zdravotnictví budeme mít sice nejdražší služby, ale zato za ty drahé ceny dostaneme v porovnání s jinými zeměmi mnohem horší služby.

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

přenesou na zaměstnavatele, zaměstnance a OSVČ pak jde o vyšší daně. Zdravku za děti, studenty a penzisty přece platí stát. A z čeho? No, z daní.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jednání Kima s Donaldem dopadlo nakonec nadmíru dobře.

Jednak se ukázalo, že když Donaldovi ukážete vztyčený prostředníček na jeho zhovadilé požadavky a nemá možnost vnitřní dění "demokraticky" ovlivnit, stane se z něj naprosto podprůměrný politický zastrašovací obchodník.
Divím se že to nepochopila EU a občas toho našeho milého vládce světa nepošle sem tam do prdele s jeho vyděračskými požadavky.

Dnes je Doníček tak trošku pro smích každému, kdo jej neuctívá z principu. Takový malý a miloučký pořádně vychcaný obyčejný vyděrač.

Věřím, že i mi pochopíme, že s vrchností EU je to naprosto stejné. Pokud neposloucháme, nastupuje vydírání, sankce a ponižující jednání. Bude nás to bolet, ale musíme EU poslat do prdele a to tak, že co nejdřív.

Zatím bez slepic

👍👍

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

opomenutí událostí v roce 2008, gruzínského žvýkače kravat a US návodčí gruzínské protivzdušné obrany.

https://www.valka.cz/13665-Rusko-gruzinske-vztahy-3-Rusko-gruzinska-val…

Ještě citátek:
Rusko vždy prohlašovalo, že udělá vše pro to, aby Gruzie nevstoupila do NATO. Důkazem toho byla i hrozba Státní dumy RF z 21. března[95] (tedy necelé dva týdny před zahájením summitu NATO v Bukurešti konaném 2.-4. dubna). Poslanci Státní dumy tehdy doporučili vládě RF uznat nezávislost separatistických území Jižní Osetie a Abcházie, pakliže Gruzie obdrží na summitu tzv. Akční plán členství (Membership Action Plan – MAP). Gruzii sice na summitu MAP udělen nebyl, ale bylo jí přislíbeno budoucí členství. V reakci na tento příslib vydal 16. dubna prezident RF V. Putin výnos, kterým Rusko navázalo právní, ekonomické a politické vztahy se separatistickými režimy. Rusko začalo vydávat tamnějším obyvatelům ruské pasy a nabídlo jim možnost využít konzulárních služeb RF.[96] Vydání prezidentského dekretu lze považovat za klíčový krok pro vývoj rusko-gruzínských vztahů, neboť tímto krokem Rusko uznalo obě separatistické republiky de-facto.

Zatím bez slepic

Mé okoralé srdce dnes opět vzplálo jak poslední bitva pro ČSSD!
Zasílám to nejvýraznější a nejpřesvědčivější, co bylo na sjezdu!

Nenechte si ujít!

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/politika/prvni-den-sjezdu-cssd-darek-…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/498741-rusko-varuje-pred-inte…
Odtud cituji:

"Podle něj se USA chystají nakoupit v nejmenované východoevropské zemi minomety, pušky a raketové granátomety. Na místo určení, které ruský ministr rovněž neupřesnil, má podle jeho slov zásilku dopravit letecká společnost postsovětského státu „absolutně poslušného Washingtonu”. Který by to měl být, se novináři nedozvěděli, Lavrov se jen odvolal na „přicházející informace“. ".................

Zatím bez slepic