Nikdo to nechce dělat...

Autor
Štítky

Minulý týden měla ČSSD svůj sjezd. Zvolili si (staro)nové vedení, pokecali si o volbách o tom, jak se odrazili ode dna, s nostalgií vzpomněli na časy, kdy je volili dělníci i důchodci, zahřímali, že tyto voliče musejí získat zpátky, protože každý správný chudák volí ČSSD, ale samozřejmě nesmějí ztratit ani jediného (imaginárního) městského liberálního voliče, protože v jejich podbízení se snažili už deset let a nikdo neví, kolik z těch liberálů volí raději Sobotku než Kalouska. 

Pak přijel Ještěr z Hradu, dočkal se za svůj projev parádních ovací a zase odjel. Když jsem to viděl, v duchu jsem si řekl: může si kdo chce říkat co chce. Vlk může stokrát mluvit o tom, jak Zeman ČSSD zničil. Komentátoři se mohou předbíhat v polibcích smrti, které Zeman oranžistům dal. Můžete mít plné Bakalonoviny článků o tom, jak Zeman nenávidí Sobotku. A pak vidíte, jak oranžoví delegáti tleskají a tleskají a tleskají a vstávají a tleskají... Zeman je dodnes víc předseda ČSSD než dva Hamáčci se třemi Sobotky dohromady. Stařec za zenitem... 

Hamáček pak dostal pěkných oligarchických 86% hlasů v předsednické volbě a s Babišem si tedy jsou rovni a kvit. Rozdíl mezi ČSSD a ANO je v tom, že v Babišově hnutí všichni vědí, kdo chce dělat předsedu a v ČSSD to vlastně nikdo dělat nechce a tak to nechali Hamáčkovi, který ze všech velitelů v ČSSD nadělal nejmíň kravin. 

Městští liberálové pak obsadili všechny místopředsedy, až na Onderku, ale o něm vlastně nikdo neví co je, ale on je Brňák a o těch to neví nikdo. Jen se šušká, že se moc zná s arcidémonem Haškem, který si před sjezdem byl u Zemana pro notičky. 

Na pozici jednoho místopředsedy se už ani nenašel kandidát. 

Takhle to chodí v jakékoliv organizaci před krachem... úplně stejně to vypadá v naší církvi. Nikdo nechce dělat ani šéfa, ani zástupce, ani žádnou jinou funkci. Všichni podvědomě cítí, že to stejně nemá cenu a tak jako tak to přes všechnu snahu dopadne blbě. Tato "blbá nálada" už se z ČSSD dávno vyřinula ven a tak ji může cítit i každý volič, který přes všechny proklamace, volební programy, ujisštění předsednictva i pozitivní kroky ve vládě zřetelně vnímá, že volí kobylu v posledním tažení, která sice ještě kope a možná dokonce i trochu táhne, ale vlastně se už jen čeká, kdy padne. 

Při koňském handlu (abych zůstal u předchozího příměru) by si ČSSD koupil někdo jen nádavkem k jiné lepší koupi. Na maso... 

I ta nejstarší strana tak bude mít svůj konec. Ale není to nic divného. Mění se politická poptávka, mění se agenda a mění se voličské preference. I velký tyranosaurus vyhynul i když ve své době neměl konkurenci. Nakonec v soutěži s malými pramyšičkami prostě neobstál. Změnilo se prostředí... 

Asi bychom dokázali vyjmenovat deset nezbytností, které by ČSSD mohly pomoci. Potíž je v tom, že ani jednu nemůže udělat. Jakékoliv účinné řešení je politicky nepředstavitelné. Znamenalo by to konec pro všechny stranické papaláše v čele. Museli by si tam v Liďáku připustit, že už někdy od Špidly dělají špatná rozhodnutí a spustili strategii, která nebyla úspěšná a dovedla je ke krachu. Ale to by bylo stejné, jako kdyby Hitler ve 44. roce odstoupil s tím, že nejpozději od Stalingradu a Kursku dělal chybná rozhodnutí a proto se to teď musí dělat jinak. 

Němci nakonec prostě museli čekat, až Sověti obsadí Berlín, protože se nic jiného dělat nedalo. Pro nácky a šíbry ve vedení nebyla žádná cizí oběť dost velká. A stejně tak teď musí straničtí členové čekat, až ČSSD vypadne ze sněmovny, případně jak se spojují s Babišem, protože i pro dnešní partajní papaláše není žádná cizí oběť dost velká, aby se udrželi v křeslech o něco déle. A nedá se s tím dělat nic. Vedení strany sice nemělo šťastnou ruku při sázce na městské liberály, ale jejich instikt jim bez problémů stačil na to, aby na každém sjezdu salámovou metodou přidali do stanov něco, co jim umožnilo mít více moci při schvalování kandidátek. 

Když člověk kouří, nedá se říci, která cigareta spustí tu rakovinu. Stejně tak se nedá říci, která změna stanov zabetonovala situaci, ze které teď už není cesta ven, protože není nikdo, kdo by mohl prolomit stávající struktury. 

 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

ČSSD je nástroj a prostředek, nikoli cíl. Když sochař dělá sochu, tak klidně obětuje 10 zničených dlát, aby ta socha za to stála. Nezachraňuje se nástroj, ale idea a cíl. To k ČSSD. Členové a hlavně vedení ČSSD nezachraňuje ČSSD ani nemusí, zachraňují úplně něco jiného. A jsou v tom sakra úspěšní! Nadprůměrně úspěšní! Z jejich hlediska je to velice úspěšná mise!

A teď k církvi. Církev je toliko nástrojem a prostředkem k víře a cesty k Bohu. Když se hledá Bůh, tak se klidně obětuje 10 nástrojů, aby se našel. Skutečný věřící zachraňuje víru k Bohu, lásku k Bohu a svou duši, církev je pro něho druhořadá, pokud to jinak nejde. Žádný skutečný věřící nezavrhne Boha a neprodá svou duši jen a jen proto, aby mohl přednostně zachránit církev.

Pořád se najde někdo, kdo si myslí, že konec nástroje je konec světa a všeho, a že by všichni měli za každou cenu zachraňovat nástroj, nikoli skutečný cíl, ke kterému se ten nástroj používá.

Kdopak zná osud nástrojů, kterými Michelangelo sochal svého Davida? Myslíte, že Michelangelo se soustředil na své dílo, nebo raději po vzoru Vidláka zachraňoval sochařské nástroje a dával jim přednost? Šetřil Michelangelo své malířské štetce při malbě Sixtinské kaple?

Tolik k článku.

Zatím bez slepic

Skutečný věřící zachraňuje víru k Bohu, lásku k Bohu a svou duši, církev je pro něho druhořadá, pokud to jinak nejde. Žádný skutečný věřící nezavrhne Boha a neprodá svou duši jen a jen proto, aby mohl přednostně zachránit církev.

- Presne a zvlast v husitske cirkvi, ktera vznikla presne na myslence navratu k pismu, protoze to papalasi z oficialni cirkve delali spatne. Hus by kazal proti cirkvi od rana do vecera a Zizka by to vyhazoval z oken. Kde je kdo takovy v husitske cirkvi, kde je kdo takovy v CSSD? Jsou to ouradove jak aparatcici na konci sociku.

Zatím bez slepic

Skutečný věřící zachraňuje víru k Bohu, lásku k Bohu a svou duši, církev je pro něho druhořadá, pokud to jinak nejde. Žádný skutečný věřící nezavrhne Boha a neprodá svou duši jen a jen proto, aby mohl přednostně zachránit církev.

- Presne a zvlast v husitske cirkvi, ktera vznikla presne na myslence navratu k pismu, protoze to papalasi z oficialni cirkve delali spatne. Hus by kazal proti cirkvi od rana do vecera a Zizka by to vyhazoval z oken. Kde je kdo takovy v husitske cirkvi, kde je kdo takovy v CSSD? Jsou to ouradove jak aparatcici na konci sociku.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jen by mne zajímalo, zda si vedení ČSSD a ti "úspěšní zachránci", samý "mladý" demokrat uvědomují, že i oni jsou v konečném důsledku jen prostředkem, nástrojem, či slovy DT pouhým "štětcem".
I oni jsou v podstatě jako my indiány, již v rezervaci s ploty, co si sami stavíme.
A sem tam nějaký zástupce, co se cítí být horou, je vybrán a pozván na cestu a návštěvu k nějakému "Velkému bílému otci", aby mohl vyměnit i duši za "korálky", či určitý druh "ohnivé vody".
A zatím kam člověk pohlédne, vidí jen defilé různě vykrmených, zmámených, nadutých, pitvořících se myší a zůstává v úžasu.
Já tedy žasnu už drahnou dobu.
K církvím a víře a zachraňování nástrojů nemám, co bych dodala.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

zničili tu sochu i s nástroji. Nějak tak, jako talibanci ty obrovské sochy ve skále. Socanovým nástrojem se stal dynamit. Socan ztratil úctu k práci, ani neví, co to ta práce je. Neví, kdo to je pracující člověk, nemůže tedy vědět, čí zájmy má hájit a před kým.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ví to vůbec socan? Jejich sraz měl ŕešit definici práce, na tom by se měli sjednotit a případní heretici měli okamžitě vystoupit ze strany. Mám pocit, že heretiků tam ale seděla většina. Divím se, že jejich sraz Vidláka zajímal. Snad jen z profesionální deformace řezníka. A že vůbec TV přenášela pohled na ležící kobylu. Takovou by nevzali na jatka už ani v Polsce, ani v agrofertu. A v kafilerce za ni bude muset ještě někdo zaplatit za likvidaci.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

kolem byla samá skála
světlo jenom vzadu
já v tom čuju zradu.
Byl to kua dlouhý let
letěli jsme na výlet
letělo to snadno
dosedli jsme na dno.
Šéfe, už jsme dole?
Drž hubu ty vole,
to nebyla slepá cesta
ale jenom jedna ze sta
které vedou kupředu
poslouchejte přecedu.
Náš koráb je stoletý
ještě není ojetý
odrazí se ode dna.
Propast není bezedná.
Šmarda otoč kormidlo,
máme dobré vozidlo.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Macron má vizi:
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/emanuel-macron-vize-evropy.A1903…
Chce k nám dostat to, co jsme vyhodili dveřmi, komínem.
Bohužel, většina toho, co se chystá do voleb do EP je připravena to přijmout s otevřenou náručí. S ČSSD v čele.

Zatím bez slepic

Drze bych řekl, že podobných vizí už měl Macron celé desítky, ale dopadlo to jako obvykle... Čili bych si z něj nedělal těžkou hlavu. Pravděpodobně se drží stále oblíbenějšího politického hesla: "Žvaním, tedy jsem".

Zatím bez slepic

Že netřeba si dělat těžkou hlavu? Ja bych si dovolil nesouhlasit.

Macron je jen špička ledovce, pod ním jsou schované zástupy z Brusele a "naši" bruselané z ČSSD, z ANO TOP, Lidovců, Pirátů.
Ti všichni to, co tlačí Macron budou tlačit dvakrát tolik.

Zatím bez slepic

Souhlas, možná Macronův návrh Evropské agentury pro ochranu demokracie je už dávno rozpracován, taková agentura by mohla ochraňovat tolik činností...

Zatím bez slepic

Kombinace chlapeckz naivniho obliceje a sevrenych pesti je desiva. Pujde za svymi naivnimi sny i kdyby mel vsechny roztrhat.

- A napad sjednocovat Evropu tim, co na ni vsichni nesnasej nejvic, centralizovanou byrokracii je proste macronovsky.

Zatím bez slepic

Nejen ČSSD přijme Macronovy návrhy, ale stejně jásavě i ANO s Andrejem Babišem a Ditou Charanzovou v čele. Dovedu pochopit důvod volby voličů ANO do českého parlamentu, ale nedovedu pochopit, proč volí ANO proti svým zájmům i do Evropského parlamentu. Čeká je kruté vystřízlivění v náruči EU a více Evropy.
Macron pak připomíná něco mezi Brežněvem a Gorbačovem. Jeho nápady vedou celou EU do pekel.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Zavedená by podle Macrona měla být také celoevropská minimální mzda, jejíž výše by byla přizpůsobena situaci v jednotlivých členských zemích."
Konečně vím, jak má vypadat kulatý čtvereček. Pokud tedy nejde o špatný překlad.

Zatím bez slepic

Já vám to, Pucku, přeložím:
"Celoevropská minimální mzda" bude v každé zemi nastavena individuálně podle "celoevropských" kritérií (rozuměj diktátu), prosazených Macronovými a Makrelinými loutkovodiči.

Kritéria diktátu budou stanovena tak, aby udržela dočasný sociální smír ve Francii a Německu a maximálně poškodila pozici jejich závislých protektorátů a neokoloniálních evropských zemí.
Včetně dočasné podpory pendlování nepohodlných či nebezpečných migrantů z Blízkého a Středního východu a Afriky mezi např. Německem a ČR. A naopak - znemožnit, aby pracující ze zemí V4 pracovali přechodně v Německu či jiných bohatších zemích.

Zatím bez slepic

Celoevropská minimální mzda jen znamená, že se ostatní státy EU otevřeně stanou koloniemi Francie a Německa. Co by Macron neudělal pro udržení sladkého života ve Francii na dalších pár let, i za cenu zničení celé Evropy a dalších států. Z toho pro mě vyplývá, že EU je v situaci jako Rakousko -Uhersko v 1917 nebo RVHP a SSSR v roce 1988. Všichni vedoucí činitelé EU vědí, že EU jde ekonomicky zugrunde, ale nějak nechtějí provést potřebné radikální změny. Tedy ne všichni, takoví jako Juncker, Macron, Merkelová o svém neblahém působení na ekonomiku dosud nevědí.
Projdou-li Macronovy návrhy, EU se do několika let zhroutí úplně. I pokud neprojdou, Macron už přestane být brán vážně v zahraničí. Je za zenitem.
Co se týká minimální mzdy, opatření ze strany Francie je zbytečné, protože minimální mzdu si už dávno diktují německé a francouzské firmy, které díky tomu vyváží ročně skoro 300 mld. Kč jako dividendy, které nelze díky směrnici EU o celoevropském volném pohybu kapitálu zdanit. Další položkou jsou fiktivní platby za know - how, které opět díky směrnici EK nelze v účetnictví zkoumat. Jsme jakožto ČR otevřeně kolonií v rámci EU a nejsme v tom sami, s námi jsou kolonií další státy. Vlastně všechny vyjma Německa a Francie. Smutné je, že ani tak masivní vysávání zdrojů z ostatních evropských států Francii nestačí na financování státních výdajů. Proto Francouze čeká krutý dopad globalizace, až se těžiště celosvětové ekonomiky přesune definitivně do Asie. Bohužel my to zase odneseme.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vlk se vrací k Ukrajině:
https://vlkovobloguje.wordpress.com/2019/03/05/proc-se-ct-vratila-o-5-l…
Stejně jako on jsem si všiml, jak neobjektivně, drze nepravdivě informuje ČT o událostech na Ukrajině před 5 lety. Člověk je kroutí hlavou. Pak sem zavítá nějaký Sarter - prorok a bude nám takové prefabrikované sračky z ČT prezentovat jako dogma.
ČSSD je toho svinstva táta a máma, jejich Petříček se šmajchluje s Banderovci. Eklhaft.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Už to píši několikrát,pokud každou stranu vedou sionisti,židé,tak jsou mezi stranami malé rozdíly.
ČSSD byla kdysi levicová,zajímala se o lůzu a po několika změnách předsedů,stanov,vlastně musí být zrušena,levicovost není v módě.
Jak jsem někde zaznamenal,už i předsedy stran schvaluje protektor,tak i předsedu vlády a ministři.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ČSSD má propad voličů od chvíle, kdy se Bohuslav Sobotka začal paktovat s Miroslavem Kalouskem a Zdeňkem Bakalou. Díky tomu ztratila voliče na Ostravsku - a noví nepřišli. V honbě za novými voliči opustili ty staré a věrné příznivce, zatímco noví voliči typu městští liberálové volí raději Kalouska nebo Piráty. Pro své voliče ČSSD neudělala nic a naposledy vyhrála slibem napravit církevní náhrady. Pak se o to po volbách kvůli vládě s ČSSD ani nepokusila. Díky tomu voliči poznali, že na ně ČSSD totálně kašle a nastal hromadný úprk.
Že jsou Zeman a Babiš špatní a mají chyby? Mají, ale lidé ve vedení ČSSD jsou ještě horší. Proč by se potom měl volič vracet?
Bez radikální obměny ČSSD čeká osud ODS pod Fialou. Její voliči také hromadně prchli k TOP 09 za Schwarzenbergem, aby na ně vykoukl Kalousek. Dnes se vracejí, ale je to ze zoufalství, protože jim ODS zbyla jako jejich poslední možnost. není to díky tomu, že by byla ODS tak skvělá a zastupovala zájmy svých voličů tak dobře.
ČSSD se chová úplně stejně jako ODS a ani se nedokáže poučit z jejích chyb. Budoucí volební debakl si ČSSD zaslouží a asi se do Poslanecké sněmovny ani nedostane. Kdy už vedení a delegátům ČSSD dojde, že je lidé jako Poche, Petříček a všichni sobotkovci ničí? Rozumy agentury Bison and Rose, kterou najal Sobotka, jim také neprospěly. Ta agentura nepomohla Clintonové ani ČSSD, prostě nejsou dobří rádci do volebních kampaní. Chce to ze strany vedení ČSSD hodně nízkou míru sebereflexe, když si dodnes nevšimli, že je ČSSD před klinickou smrtí a pořád nejsou ochotni si u svých bývalých voličů zjistit, proč ČSSD přestali volit.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kvůli vládě Bohuslava Sobotky s KDU-ČSL nedošlo na plnění volebního slibu zdanění církevních náhrad.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já myslím, že povahu ČSSD /ale i jiných stran/ nejlépe vystihuje trefné pojmenování od Erika Besta - ČSSD a.s., kde lze vystopovat jednotlivé akcionáře - americká ambasáda a lobby různých nadnárodních společností, včetně prostředníků jako je kancelář právníka Pokorného a další. Nebyla jsem sice členkou ČSSD ani jiné strany /kratičce po revoluci v mentálním obluzení KDU/ ale víte, jak se ve stranách rozhoduje, že běžní členové nemají na nic vliv. Kromě toho - kupříkladu Hamáček je členem ASPEN INSTITUTE a plní úkoly. /členkou správní rady Aspen je také ta podařená Dita Charanzová z ANO/ Kecy na sjezdech a v předvolební kampani, jak jim bude záležet na lidech jsou bohapusté lži. Jsou to vybraní a proškolení lidé /vzpomeňte "školení" Bělobrádka kdysi po volbách v USA, "soukromá" cesta Babiše do USA/kteří pro peníze a pocit moci /kterou ve skutečnosti oni sami nemají/ udělají vše, co po nich protektor žádá. Piráti - jako připravená fiat alternativa pro zachycení protestních hlasů - sorošovská iniciativa, kdysi Věci veřejné jako projekt pražských kmotrů. Volič důvěřivě volí jako v.l a nestačí se divit, co pak zvolil. Když se někdo začne vymykat, jako Okamura, připraví se na něj puč - vzpomeňte na stranu Úsvit - sice Okamurovi se nic z obvinění neprokázalo, ale v parlamentu pak zůstal skoro sám a Úsvit vesele hlasoval s proudem. Nyní je něco obdobného - nevidím ale do útrob strany, jak je vedená a nechci se k tomu vyjadřovat, ale celé mi to připadá zase jako připravený útok na Okamuru. Já nějak /ale přiznávám, mám málo informací/ nevidím na Okamurovi něco, a tedy i na programu, co by mě nutilo říkat "sice s největším sebezapřením, ale hodím to Okamurovi" - já docela ráda hodím lístek Okamurovi. Určitě lze rozpitvat program a nacházet tam nereálnosti a nesmysly, najít něco, s čím nesouhlasím, ale uveďte příklad strany, u které najdete vše dokonalé. to nenajdete. Podle mne u jiných stran a zvláště ČSSD, je jedno, kdo je předseda a přesednictvo, vždy je to schválené "vyšší mocí" a osoba, která do sesle usedne, bude jednat v zájmu této moci. Někdy si tam ponechávají "bouřliváky", jako například Foldyna, nebo Klaus mladší - v rozhodujících okamžicích se ale umravní a hlasují se stranou "aby ji nepoškodili". A přikládám jeden hezký vtip
http://outsidermedia.cz/americti-geologove-jedou-do-venezuely-hledat-ro…

Zatím bez slepic

In reply to by insegnate (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ten vtip je krásný. :-)

Zatím bez slepic

In reply to by insegnate (neověřeno)

Trvalý odkaz

Program International Visitor Leardship Program (IVLP) je organizovaný Ministerstvem zahraničí USA, od roku 92 se zúčastnilo více než 500 zástupců hlavně z oblasti politiky, veřejné správy, školství, vědy, nevládních a neziskových org., kultury atd. Absolventi získané zkušenosti využívají a předávají ve prospěch české společnosti, přispívají tak k rozvoji česko-amerických vztahů. Toto o progamu IVLP píšou na oficiální stránce. Myslím, že byla založená nedávno, když se o tom už hodně na netu psalo.
Oficiální stránka http://www.aic.cz/ivlp/
Tři díly o programu na Zvědavci http://www.zvedavec.org/komentare/2018/02/7505-tajny-americky-vladni-pr…

Zatím bez slepic

No hotovi Dubcekove vyskoleni v SSSR. Jste by to tam chtelo napsat kdo mel pred 40 lety rodice v KSC.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tohle by nemělo zapadnout:
https://cz.sputniknews.com/ceskarepublika/201903049371583-prague-civil-…
Naše vláda sponzoruje organizátory převratů v zahraničí. O Člověku v tísni se všeobecně ví, že jsou to parchanti odpovědní za kdejaké svinstvo.
Že naše vláda podporuje takové svinstvo, se dalo tušit, teď je to na stole. Co na to mírotvorce Petříček? Co na to Komunisti v parlamentu, co na to Ježibabiš, Okamůra? Bylo by dobré se zeptat.

Zatím bez slepic

Transformační spolupráce a politika Východního partnerství se tomu oficiálně říká. MZV pro neziskovky každoročně vypisuje granty, na letošek "jen" 34 milionů.
https://www.mzv.cz/jnp/cz/zahranicni_vztahy/lidska_prava/transformacni_…
https://www.mzv.cz/jnp/cz/zahranicni_vztahy/cr_v_evrope/vychodni_partne…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Část jistě také k Okamurovi.
Dost levicově smýšlejících dává přednost budoucnosti před plným žlabem. Včetně mě.

Zatím bez slepic

In reply to by Puck (neověřeno)

Trvalý odkaz

V čele kandidátky SPD je David. Pro levicového voliče to není špatná volba.
Od Okamůry dobře vymyšleno. Má u mě +.

Všimli jste si, že o ustanovení Davida lídrem kandidátky SPD není nikde v mainstrému ani čára? To je potvrzení, že je to dobře vymyšleno.

Zatím bez slepic

Tuto informaci mohu potvrdit. Zaregistroval jsem ji na Svobodném vysílači, kde o tomto
informoval v rozhovoru bývaly místopředseda KSČM Skála. Pravděpodobně o tom nepíše
mainstream, protože ani SPD nemá schválenou kandidátku do Euro voleb. Jinak
získal jsem podrobné informace o vážné roztržce v SPD. Chystám se k tomu napsat
podrobnosti, ale momentálně musím mimo domov. Tak snad odpoledne nebo zítra

Zatím bez slepic

In reply to by Váhy (neověřeno)

Trvalý odkaz

Roztržka se dala čekat. Byla so SPD velmi pravděpodobně cíleně zabudována.

Zatím bez slepic

Teď v ČT24 probíhají tiskovky před schůzí PS. S Okamurou tam byl I. David, vyjadřoval se ke kontrole masa a EU. Od novinářů nedostal ani jednu otázku, ale oni to tak dělají běžně, že se SPD více ptají jen na "průšvihy".

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

K ČSSD jen krátce. Jaroslav Bašta v týdnu před sjezdem vystoupil ze strany a okomentoval
to takto : ….." říká, že už několik let to s ČSSD jde z kopce a to až dodnes. Za potížemi ČSSD v současnosti stojí její vedení. Dále to politik vysvětluje: „Jeho chování mi nápadně připomíná dobu, kdy se po privatizaci v podnicích objevili mladí manažeři, kteří si vysloužili označení kindermanagement. Jejich úkolem bylo získat pro akcionáře — většinou zahraniční — rychlý zisk a zároveň daný podnik přivést k úpadku. Když sleduji současné vedení a většinu poslanců, mám pocit, že definici kindermanagementu splňují nejen vzhledově. Jenom nevím, kdo jsou ti akcionáři, pro které pracují. Voliči ani členové ČSSD to nejsou."Diplomat tvrdí, že si významná část současného vedení strany myslí, že ona je jejich osobní výtah k moci. K tomu není třeba nic dodat.
Sjezd a volba vedení jeho slova jen potvrdila. Atmosféra na sjezdu mi osobně připomínala spíše
derniéru než jednání strany, která je v kritické situaci a hrozí i odchod na smetiště dějin. Dnešní
situaci v ČSSD bych přirovnal k příběhu legendárního Titanicu. Zdánlivě nepotopitelná loď narazila
na ledovec. Zatímco se potápěla na horních palubách se panstvo bavilo a tančilo., ČSSD tuto
situaci způsobila sama. První torpédo pod čáru ponoru střelil sám předseda Sobotka před dvěma lety.
Důsledkem byl tristní výsledek 8% ve volbách do PS. Strana v této krizové situaci na místo řešení
volbou nového krizového managementu, který by přijal konkrétní a tvrdá opatření ke změně stylu a
metod práce, si do čela zvolila Hamáčka. Po Grossovi a Sobotkovi dalšího "komsomolce", který
celý svůj aktivní život prožil v poslanecké sněmovně. Pod jeho vedením se ve straně nic, ale zhola
ni nezměnilo. Okresní a krajské výbory zůstaly za betonované. Jsem přesvědčen, že poslední ránu,
která povede k úpadku kdysi levicové strany byl jejich poslední sjezd. Hamáček, který je členem
správní rady Aspen Institutu v čele levicové strany je něco jako nasadit lišku do kurníku.

Zatím bez slepic

Není úniku.
Slípky věří, že je peří
ochrání před zuby dravce
že je liška dobrý správce.
Na podlaze kurníku
železný je rošt
vajíčka jsou truhlíku
pod roštem je mošt.
Mošt slepičí krve
poslední i prvé
bureš pije z plna hrdla
kéž by mu už cévka prdla.

Zatím bez slepic

V hříšném Aspen Institutu
hučí bandě cosi v prutu
jako by chtěl Desmond Tutu
nezřízeně plodit
ani nemoh chodit.
Hami s hlavou někde v Plutu
sukýnku má vyhrnutu
nehne se mu ani brva.
To je teda správná průrva!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Potíže ČSSD se dají vyřešit, stačí přivést na jednání předsednictva všechny loutkovodiče typu Poche, všechny ministry za ČSSD (hlavně Petříčka), zavřít jim na den dveře a nechat na ně působit jednoho osiřelého kocoura ze Zděchova.
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/lev-ve-zdechove-na-vsetinsku-napadl-c…

Zatím bez slepic

CIA nabídne Babišovi, že ho pomůže očistit od všech jeho osobních kauz za nějakou úlitbu pro Amíky.

Anebo, jak jsem to tu psala myslím předevčírem, mu nabídne roli zprostředkovatele jednání mezi USA a V4 nebo dokonce i EU.

Zatím bez slepic

Maneca.
Víme jak to USA dělají s neposlušnými miliardáři,stačí Babišovi naznačit,že může být kdykoliv chudák.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Asi jim není doposud jasné, do které škatulky Babiš patří. Nejspíš informace, které mají, nejsou jednoznačné. Jde tedy o to, kterou metodu použít, jestli cukr, nebo bič.

Zatím bez slepic

První premiér ČR v centrále....
A šéfka CIA mu asi přehraje odposlechy, co na něj a jeho rodinu mají, či mu ukáže jeho složku.
Taková malá přípravka, aby byl správně "motivovaný" i do budoucna.
Někdo tady snad dříve i psal, jak je pro Trumpa ten AB jiný šálek kávy, že je to snad dokonce tvrdší oříšek, ha ha ha...nebuďme naivní!
Jistě dostane demokraticky na výběr, buď bude sloužit, nebo bude koukat.
My budeme koukat za každých okolností.
Prostě reinkarnace Masaryka z materiálu, co je, v době jaká je a i to datum je symbolické.

Zatím bez slepic

Symbolické datum?

Než 7. by bylo lépe zvolit 14.3 - datum návštěvy prezidenta Háchy u vůdce v Berlíně. Program bude zřejmě podobný.

Zatím bez slepic

Admirále, jenže Němci nyní v USA "nefrčí". Neposlouchají, a naši slouhové dosavadní slibovali v USA jiné klice!

Zatím bez slepic

MAJKA.
O něčem podobném uvažuji delší dobu,co slíbil platit Masaryk USA,za dovolení ustanovit Česko-Slovenskou republiku na 100 let.
Babiš jde podepsat platbu na dalších 100 let.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

to je jasné... a podepisovat smlouvu nemůže jet někdo nevydíratelný, někdo bez másla na hlavě; to by nebyl přijatelný politik, to by byl populista nebo přímo tenorista.

Zatím bez slepic

To nás přijde draho.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

doporučuji k přečtení knihu"Poslední slovo Waltra Komárka" jsou to záznamy z posledních rozhovorů mezi ním a synem. Čestný předseda ČSSD, v ní uvádí, že politika je způsob, jak se nejrychleji dostat k velkým penězům. Za podmínky že se to musí ne odpracovat ale vysedět. Když jsem viděl to střídání ,tak je to přesně o tom. A díky "Mladým socilálním demokratům" se generují nové tváře a Hullínští , Březinové , Dolínci , Ráthové , Valachové jsou nahrazování novými týpky bez potřeby cokoliv smysluplného nabídnout těm kdo je mají volit.Hlavě že to mají odsezeno.Přesně popsal technologii jak vystoupat do politických špiček bez toho že by za tím byly výsledky
ještě jednou doporučuji

Zatím bez slepic