Rejpalčin deník - duben 2018

Autor

6.4.2018 – angličtí experti furt nemůžou najít ten správný důkaz o tom, odkud pocházela ta látka, kterou byli otráveni Skripalovi.  Na beton to prý přišlo z Ruska, podle Terky a Borise, kteří se odkazují na tvrzení týchž expertů. Návrhy Rusů na prozkoumání látky na půdě organizace pro kontrolu chem.zbraní byly zamítnuty.  Země, co vyhostily ruské diplomaty nyní milostivě souhlasí, aby Rusko poslalo jiné – v nezmenšeném počtu. To nevymyslíš… * Babiš  dojednává, kdo půjde do vládního týmu, sčuchnul se s ČSSD (che!). ČSSD nejvíc stojí o vnitro a to prý když nedostanou, tak to radši nic.  Babiš brečí, že to je kvůlivá Čapáku a jeho případnému vyšetřování, a to je prý podpásovka, bo se nectí presumpce neviny. Hm. V případě Skripalů a vyhoštění ruských diplomatů na presumpci neviny nehleděl, tam bylo potřeba být solidární.

10.4.2018 – V syrské Dumě došlo k „chemickému útoku“ (7.4.), tvrdí „demokratický svět“. Prý zas ten padouch Assad, útočí na vlastní lidi v městě, kde vítězí. Zřejmě těch lidí, kteří ho podporují, je nějak moc, tak je podle této logiky musí chemicky zlikvidovat. Trump vypouští na twitru bublinky o tom, že je potřeba Assada ztrestat. Důkazy chabé – vlastně jen jedno podivné video od profláknutých bílých přileb, ze kterého není poznat, kdy, kde k útoku došlo a vlastně ani že šlo o útok chemický – na údajných „obětech“ nejsou patrné žádné známky působení chemikálií – údajně chlóru, jen jsou chudáci docela zmáčení. Dekontaminace políváním vodou je podle našich vojenských chemiků dost sporná a hlavně neúčinná. Ale třeba má ten „Assad“ nějaké super-chemické látky, co chemici ještě neznají. * Rusové do Dumy poslali svoje vojenské policajty, kteří nedohledali ani ty správné zásoby chemikálií, ani údajné oběti a místní o nějakém chemickém útoku neměli páru. Zřejmě jim nejde internet, tak se nemohli podívat, že byl u nich chemický útok.  Ovšem, kdo by věřil Rusům, že.  Objevili akorát nějaké barely s něčím, co mělo „západní značky“, takže to chemikálie tutově býti nemohly, bo ty má jenom Assad. * K Trumpovým raketovým hrozbám se přidala Terka Májová – asi je potřeba trochu odklonit pozornost od Skripalů a každý důvod dobrý. * Svolána RB OSN, zástupce Ruska žádal ustavení expertní komise OPCW, která by přímo na místě vyšetřila ten údajný útok. USA, GB, FR jsou proti. Jejich návrh na sestavení podobné komise, ovšem s jejich experty, zase vetovalo Rusko a Čína s tím, že tato komise by nebyla nestranná. Takže plichta...* Trump na twitru mlží, že zaútočí, pak zas že ne, západní média se  předhánějí, kdo to odhadne líp. Mezitím do oblasti dorazily nějaké letadlové lodě USA/GB/FR. Rusové si je zaměřili a varovali, že v případě napadení vlastních lidí nebudou sestřeleny jen rakety, ale cíle budou i z odpalovacích zařízení.

15.4.2018 – v noci z 13./14.dubna v cca 2,30 – 4,00 „světového času“ vypustily USA + GB z letadlových lodí střely na obydlené oblasti Damašku. Po prvotním šoku, že to američani udělali, začaly na povrch vyplouvat podivnosti toho útoku. Podle usáků  bylo vypáleno 108 střel a prý všechny zasáhly cíl. Rusové uvádí 103, z toho 71 sundala syrská PVO. Nebyla hlášena žádná oběť, jen 3 zranění. Prý měla dostat zásah budova, v níž se zkoumaly/vyráběly chem.zbraně, ovšem po zásahu žádné chemikálie do ovzduší neunikly.  Syřané říkají, že se jednalo o nepoužívané skladiště. Další střely zasáhly a poškodily další skladiště mouky.  Několik střel mířilo na 5 různých letišť, téměř všechny rakety byly sestřeleny. Jedno (nepoužívané) letiště lehce poškozeno, syřani nestihli sundat 5 – 8 raket, pár jich dopadlo na pole kolem letiště. Vojenská technika a lidi byli přesunuti na ruské základny. Usáci se až úzkostlivě vyhýbali i jen stínu rakety na ruské botě a jejich největší starostí bylo, aby ruské základny ani z dálky neofoukli. Po vypuštění raket Rusy okamžitě ujišťovali, že tyto poletí nejméně 300 kiláků od  ruských základen… Docela si dovedu představit, jak měli amíci na těch lodích stažené půlky při vědomí, že je mají Rusové zaměřené. Všechny britské rakety byly sundány syrským PVO. * Assad při útoku ani neopustil prezidentský palác. Rakety sundaly syrské PVO ruského původu, 30 let staré, ale zjevně dobře fungující, což je docela brutální ťafka těm krásným, novým a chytrým americkým raketám. * Západní váleční štváči i diskutéři kvákají o ruské zbabělosti, ale jak se zdá, Putin v klidu kontroluje situaci. Ruské ministerstvo obrany velmi detailně na tiskovce popisovalo, kolik raket a kam letělo – zjevně věděli naprosto přesně, kam měla která raketa namířeno. Dost možná ví i o těch pěti, o kterých ušáci úporně mlčí a jako by nebyly… Počítám, že nyní budou stát před ruskými dveřmi fronty zájemců o S 300, které jsou momentálně na prodej. Když dokážou S 125/S200, třicet let staré systémy, sundat ty nové, krásné a chytré rakety, což teprve novější systémy… Mám dojem, že lepší ukázku „na střelnici“ zájemcům o ruské PVO by Putin při sebelepší snaze zorganizovat nedokázal. * Po tom divném útoku-neútoku se ozývají američtí spřátelení „opoziční rebelové“ z ISIS, že oni umírají, zatímco američani nejsou schopni zasáhnout víc než jen pár nevýznamných budov… Nějak ty Assadovy chemikálie ne a ne najít. Co mi to jenom připomíná…? Aha, tak nějak se hledaly Husajnovy zbraně hromadného ničení. * Mluvící hlavy Babiš se Stropnickým přispěchali „vyjádřit USA plnou podporu“ útoku, Zeman je setřel, že útok bez souhlasu RB OSN je válečný zločin a doporučil Babišovi, aby si usměrnil ministry, aby neplácali blbosti. Na domácí scéně je docela sranda.

20.4.2018 – Do Sýrie se nahrnuli novináři, a zjišťují, že místní v Dumě nic neví o nějakém chemickém útoku, a že americké rakety – tedy ty, které nebyly sundány, „mířily přesně“ na nedůležitá místa. ISILovci jsou naštvaní, že američani ani neumí útočit tak, aby to Assada aspoň trochu zabolelo. Syřani našli kdesi na poli dvě nevybuchlé rakety a předali je Rusům. Fraška. * Lavrov popíchnul západ, že OPCW nevzala při hodnocení otravy Skripalů do úvahy stanovisko švýcarských expertů, že jed nebyl A234 (novičok), ale jakýsi „BZ“, který z Ruska nepochází.  Elity dělají mrtvého brouka. * Rusko připravuje pro západ „protisankce“ – pokud budou přijaty, budou asi docela bolet. DJT, dříve tlačící na kongres ohledně ruských sankcí, dělá otočku a brzdí – prý sankce ničemu nepomohly. Německo žádá USA, aby ho „vyvázaly“ z protiruských sankcí… Ta věc se sankcemi vypadá docela srandovně. Západ je vyhlašuje téměř denně, a rovnou špekuluje, jak je obejít (a mnozí je i obcházejí a čile s Rusy obchodují, sankce nesankce). Rusko jen uvažuje o protisankcích – a západ okamžitě kňučí. Sankcemi se západ střelil do vlastní nohy, a teď ta sankční rána začíná hnisat. Zdá se, že celý demokratický západ zajde na sankční otravu krve…* Babiš už podruhé lanaří ČSSD do vlády, ta se tváří upejpavě a snaží se natáhnout cenu. Demoblok ODS/TOP/KDU kváká a kritizuje kdekoho, kdo netáhne s nimi, akorát je skoro nikdo neposlouchá. Komunisti se pochechtávají zpovzdálí a přemýšlí, co jim z té tahanice kápne. Okamura je pořád fuj a nikdo si s ním nechce hrát. Piráti dělaj chytré a plácají nesmysly, aby nebylo poznat, že jejich hlavním heslem je „zahulíme, uvidíme“.* Brusel hrozí, že nám nedá žádné dotace. Asi jsme málo solidární. To bych považovala docela za výhru, ne tak ovšem ta politická smečka. Musíte se více snažit, pane správče…

23.4.2018 – o víkendu napadla skupinka holanďanů s typickými holandskými jmény (typ Ahmed) v centru Prahy číšníka a docela brutálně ho zkopali. Údajný důvod napadení byl, že si číšník dovolil upozornit, že vlastní nápoje v restauraci konzumovat nelze. Uvědomělí občané přihlíželi, poldové nezasáhli, bo byli moc daleko (dvě ulice dál na služebně). Druhý den byli nuceni ahmedy čapnout na letišti, páč po zveřejnění kamerových záznamů byli policajti zahlceni telefonáty, směrující zásahovku směrem k ahmedům. Hrdinové ulice na místě nezasáhnou, ale telefonáty poldům to zas jo. Těžko říct, co je správně, když v každé tv reportáži jsou případní civilní zájemci ochraňující životy a majetek proti nezbedným živlům varováni, aby nekonali, ale volali policajty. No a ti když zasáhnou, tak je to téměř vždy blbě, a když nezasáhnou, tak taky. * V usáckém kongresu, po nepovedeném raketovém útoku, už zas kvákají o tom, že „Assad musí jít“. By mě zajímalo, jak toho hodlají dosáhnout a nebýt za úplné idioty. Že poslední raketový útok nebyl posvěcen kongresem, o RB OSN ani nemluvě, jim zřejmě žíly netrhá. * Írán přestal obchodovat s ropou za doláče, prodává výhradně za euráky nebo zlato. Írán po krátkém přechodném období bude asi zase co nejdřív fuj. * Rusko stoplo půjčování obřího Ruslana k vojenským přepravám, ukrajinská Mrija všechny zakázky nevytrhne. Vojenští „experti“ míní, že NATO bude mít problém s logistikou, páč ruslana docela využívali k přepravě svých nadměrných nákladů. Rusové dále hodlají stopnout prodej titanu do USA, ve hře je prodej dalších vzácných kovů, převážně do JúEs. Zhruba 90% potřeba těchto kovů v USA je pokrývána z Ruska, říkají ekonomové. Ruské sankce v praxi. * Do Sýrie budou patrně dodány novější PVO systémy, typ S 300. Dřív je tam snad nemohli instalovat, páč s tím by museli souhlasit „západní partňoři“. Jejich souhlas po tom posledním raketovém útoku je nyní jaksi „chucpe“… Kouzlo nechtěného, zdá se.  Vztekají se i izraelci, páč S 300 by s ohledem na občasné „přelety“ jejich letadel a raket představovaly docela problém. 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

to vo svete celkom zilo :D
Na nedelne rano dobre pocitanicko...chvalim
4 slepice (pac 5 slepic tu uz dostava kde kto :D :D :D )

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

V hodné připomenutí událostí před rokem.
Co můžu jen napsat,situace na frontové linii je den ode dne horší.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

U vykladačů eurohodnot a bojovníků proti ruskému nebezpečí je jeden zajímavý logický rozpor. Proč bych se měl bát vlivu Ruska, když jeho agenti ani nedokáží otrávit nejnebezpečnějším jedem na světě (novičokem) dva lidi (Skřípala s dcerou) a nejnebezpečnější jed na světě neotráví nikoho jiného? Nakonec jedinými mrtvými v kauze Skřípal jsou zvířata, protože oba lidé přežili. Dvě morčata a kočku utratil veterinář. Kocour veterináři utekl a zřejmě někde dosud žije. Jak mě tedy chtějí přesvědčit o tak hrozné ruské hrozbě, když jediným výsledkem útoku Putinových agentů jsou dvě mrtvá morčata? Která zřejmě uhynula žízní v kleci.
https://www.lidovky.cz/svet/zdravotni-stav-sergeje-skripala-uz-neni-kri…
A to vycházím pouze z veřejných zdrojů a tvrzení všech těch bojovníků proti ruskému nebezpečí.

Také nějak utichl ten řev, že Asad musí jít a s ním jako nikdy. Když vyhrál, všichni politici doufají, že se na jejich řev zapomene. A přitom syrská opozice ještě 11.11.2013, mnoho let před útokem raket, na sesazení Asada n ijak netrvala.
https://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/asie-a-oceanie/syrska-opozice-ne…
O pár let později bylo vše jinak, a nyní po roce od velkohubých prohlášení najednou všichni drží ústa a k Asadovi se nevyjadřují. Jo, když bojovat, tak jedině za Tibet! Je daleko a nehrozí, že by se ten sen o svobodném Tibetu někdy naplnil díky postoji Číny. No a o Jemenu raději nemluvit, tam bojují ti naši správní spojenci Saúdští Arabové. To raději přepadneme Afgánistán, ale Saúdy, z jejichž země pocházela většina útočníků z 11.9.2001, ty budeme držet u moci, i kdyby rozřezali další novináře na saúdském velvyslanectví.

Zatím bez slepic

Pane Gerd.
Nedokáží si představit,jak by živořili všichni vojenští štváči,nemít nepřítele Rusko.
Ta otrava Skripalů,jen potvrzuje zpravodajskou hru a propagandu proti Rusku,aby bylo tím nepřítelem napořád.
Nezávidím Skripalovím život,stále pod dohledem,někde na okraji společnosti,aby snad nemohly mluvit.
Co nejde přehlédnout,vstupem Ruska do Sýrie,se něco otočilo,úplně někdo jiný je násilníkem,válečníkem,štváčem,nepřítelem klidného soužití.

Zatím bez slepic

Pane zemědělče,
tím momentem zvratu byly události Euromajdanu v Kyjevě 30. listopadu 2013. To vedlo k ustavení vlády podporovatelů banderovců a nacistů v Kyjevě, tlak na národnostní menšiny, válku na východní Ukrajině, samostatnost Krymu a rozhodnutí Rusů, že takhle dál už ne. Oni byli napjati už po Gruzii a Libyi, ale Ukrajina pro ně představovala bod zlomu. Zvláště Ukrajina s účastí gruzínského Saakašviliho. Napoleon i Hitler táhli přes Ukrajinu.
Ukrajina nebude nikdy stabilní a bohatou zemí. USA ji využívají k tlaku na Rusko, Rusko zase k tlaku na NATO a EU (nikdo si nevezme na hrb další dotování Ukrajiny). Ukrajina se bude dále vylidňovat a nakonec se rozpadne.
Vstup Rusů do Sýrie následoval až pak.
Mezitím USA přesouvá pozornost ke svému soupeření s Čínou, ale marně. Až Čína převezme hospodářskou moc ve světě, asi zatočí s hegemonií amerického dolaru. Začne prodávat za svou měnu a přestane postupně přijímat USD.
Až si evropské vlády uvědomí nebezpečí přesunu výroby do Číny, začnou tlačit na robotizaci a návrat výroby do Evropy. Ale to bude trvat desetiletí nápravy situace.
Rusko je považováno za lehčí cíl než Čína, a současně spojence Číny z nutnosti. Čína vyrobí vše na světě, Rusové mají zase všechny prvky Mendělejevovy tabulky. Výzkum se už realizuje také v Číně. Evropa nabízí jen turistické atrakce, zbytky průmyslu a vývoje, a chudnoucí evropskou populaci. USA a EU nemají význam v mezinárodní transakci, leda jako současní zákazníci než je nahradí bohatnoucí zákazníci z Asie. prostor pro mezinárodní platidla USD a EUR se snižuje, na síle nabývá čínský konvertibilní yuan. U Číňanů jde vše postupně a pozvolna, strategie nárůstu moci Číny probíhá už desetiletí. Imigrace z Afriky a likvidace školství a společnosti neziskovými organizacemi (protekce lidí afrického původu, umělé vytvoření nových pohlaví, inkluze ve školství) destrukci Evropy urychlí. Na odvedení pozornosti od problému se hodí nějaký nepřítel, a Čína je moc daleko.
Proto takový tlak na Rusko.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Gerd.
Perfektní odpověď,díky.
V tom je ta odpověď jasná,dobývat svět hospodářský.
Je nejen v hodnější,než zbraněmi a jak vidíme i účinnější.
Byly doby,kdy to dělaly i USA,teď na to nemají,jen bomby a migranti.

Zatím bez slepic

Ano, působí to poněkud schizofrenním dojmem.
Rusáci jsou buď úplní blbci, spíš taková polozvířata, nebo naopak géniové. Ovšem géniové zla.
Někde bude chybka, protože A vylučuje B a naopak.
Zdá se, že ta "ašíbka" nebude v Rusech.
Ta snaha udělat z nich legendárního kozla, naložit na něj všechny hříchy světa a vyhnat ho do pouště, je samozřejmě kontraproduktivní, alespoň v mém okolí.
Legrační je, že sympatie Rusům už začínají vyjadřovat i lidé, kteří byli jejich zapřisáhlými nepřáteli. Onehdy jsem navštívil svého středoškolského profesora, kdysi mladého chlapce, dnes osmdesátníka. To byl nějaký odpůrce režimu a Rusů (také ze školy odešel!) - nu a ejhle, dnes je to skoro naopak. Ne že by nad nimi hýkal nadšením, ale logické uvažování, jemu vlastní, ho přivedlo k současnému střízlivému náhledu. Prostě to současné protiruské tažení nestrávil.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Viníkem je úroveň školství, protože vytváří lidi vymýšlející jen tupou propagandu, protože jinou ani neumí. Příkladem jsou Evropské hodnoty nebo eurosenátor Jaromír Štětina. Jejich propaganda je natolik tupá a průhledná, že žádnou nenávist k Rusům u přemýšlejících lidí nevzbudí. Naopak přiměje lidi k vlastnímu zamyšlení. Vlastně jsou Evropské hodnoty a Jaromír Štětina největšími spojenci Vladimíra Putina. Vhání mu lidi do náruče.
Ze školství odcházejí žáci sice s příslušně správně vymytými mozky, ale bez schopnosti logického uvažování. Takže tupá propaganda provozovaná ještě 20 let dokonale zničí celou českou společnost. Protiruští propagandisté jako generál Petr Pavel bojují proti ruskému nebezpečí a neuvědomují si, že nastávají nebezpečí úplně jiná. Kdyby bojovali proti nebezpečí invaze Marťanů, byli by uvěřitelnějšími.

Zatím bez slepic

skolstvo neprodukuje ludi co vymyslaju stupidnu propagandu.
Tu vymyslaju celkm vzdelani a erudovani ludkovia.
Ten skolsky produkt im to ale z velkej casti zerie ... a to je dost velka tragedia. Kedysi v davnoveku sa udrzovala nevzdelanost, aby ludia poslusne nasledovali kazanie cirkve. tazko si overit inu alternativu, ak nie su na to schopnosti.
Aktualne ludia vedia citat i pisat, ale Ksichtobichle a Tvojarura oberaju mladych o strojovy cas. Alternativ je vela, ale vyznat sa v nich ... hm, preto davaju navody na danych mediach :D

Zatím bez slepic

In reply to by berkowitz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zajímavé je, že afričtí imigranti vyplouvají z pobřeží západní Libye, kde vládne ta údajně mezinárodně uznávaná vláda pod patronátem USA. Vláda, která přiklepla těžbu libyjské ropy americkým společnostem. Takže už nemusíme moc pátrat, kdo stojí za vlnou imigrantů do Evropy a kdo chce Evropu zlikvidovat.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Čerstvá zpráva:
Bombardování Tripolisu:

"Situace v Libyi, kde tento týden polní maršál Chalífa Haftar, ovládající část země, zahájil tažení na Tripolis, se vyhrocuje. Haftar v neděli oznámil, že jeho armáda podnikla svůj první nálet na předměstí libyjské metropole, kde sídlí mezinárodně uznávaná vláda Fáize Sarrádže.

Mluvčí vlády ohlásil rozsáhlou protiofenzivu s cílem "vyčistit všechna města od agresorů a nelegitimních sil". Podpůrná mise OSN v Libyi (UNSMIL) dnes zveřejnila "naléhavou výzvu" žádající dvouhodinové "humanitární příměří" na jižním okraji Tripolisu, které by umožnilo evakuaci zraněných a civilistů.

"UNSMIL vyzývá všechny ozbrojené strany nacházející se v oblasti jižních předměstí Tripolisu, aby respektovaly humanitární příměří od 18:00 až 20:00 v zájmu zajištění evakuace zraněných a civilistů týmy záchranářů a libyjského Červeného půlměsíce," citovala agentura AFP ze stručného prohlášení UNSMIL.

Jednotky samozvané Libyjské národní armády (LNA), která je spřízněna s odpadlickou vládou na východě země a které velí Haftar, dorazily podle tiskových agentur na předměstí libyjské metropole a střetly se tam s bezpečnostními jednotkami mezinárodně uznávané vlády."
*****
Zdá se, že námi dočasně pronajatá libyjská vláda je vpodstatě taková nevládní organizace - v tom smyslu, že nevládne....
....navíc není ani moc organizovaná, takže se spíše jedná o nevládní dezorganizaci.
(Naproti tomu evropské nevládní organizace vládnou i vládám, čemuž se říká demokracie.)

Chtělo by to vymyslet nové termíny.
Nebo oprášit staré... třeba prodejné gangy, zrádci zrádců, našimi vládci placení zkurvysyni...
Prostě je třeba odpovědět humanitárním bombardováním na nehumanitární bombardování našeho dočasného bývalého spojence, nyní momentálního nepřítele.
Uprchlíků není nikdy dost a sklady amerických zbrojovek už zase přetékají.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

jen tak, naši novináři mlčeli celou dobu. Teď uvidíme, jaké noty obdrží. Je fajn být dobře informován.

Zatím bez slepic

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/libye-tripolis-marsal-chalifa-ha…

Vývoj konfliktu, současná situace, Francie kontra zbytek euroatlantidy.
(Záleží, kdo se zatím zmocnil kterých ropných nalezišť . Obě strany jsou podporovány a vyzbrojovány našimi demokratickými spojenci, takže ať vyhraje kterákoli ze stran, bude to naše vítězství, které posílí místní demoliční, těžařský a pohřební průmysl, jakož i obohacovací turistiku do doposud xenofobních evropských zemí.
My bychom mohli poskytnout humanitární pomoc ve formě výcviku místních ozbrojených exekutorských mafií, v tomto oboru dosahujeme světového prvenství .

Viz i odkazy pod článkem.

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

No bodejť!

To vyplývá téměř z definice pravdy.
To, co zvítězí se stane pravdou.

Ten kdo zvítězí se stane hrdinou, ten co prohraje padouchem.

Zatím bez slepic