Nevyhnutelné

Autor
Štítky

Nikdy jsem neměl ambice, aby Kydy někomu radily, jak má volit. Nejsem Čulík ani Hřebejk a tak nehodlám nikomu ani napovídat, co má teď v pátek a v sobotu udělat se svým hlasem a ani nehodlám nikoho přesvědčovat, aby zůstal doma, případně aby zaručeně šel k volbám. Nemíním nikoho mobilizovat proti nikomu a proti ničemu. Můj dvorek a Kydy jsem chtěl mít jako neutrální půdu, kde je možné říci cokoliv, aniž by člověk dostal hned na budku. Chci aby zde čtenáři našli postřehy, které jinde nedostanou a zároveň aby se tu cítili doma. Chci, aby se u mě spolu bavili i takoví, kteří si jinde nemohou přijít na jméno. 

Proto dneska nebudu vyzývat k té jediné dokonalé a správní volbě do ojroparlamentu podle Vidláka, který sežral všechnu moudrost a je jediný,kdo tomu rozumí a proto by se měli všichni přidat a kdo se nepřidá je fašista, komunista, xenofob, rasista, sluníčkář, idiot, dobroser atd. K ojrodiskusi bych ale přispět chtěl. 

Většina zdejších diskutujících již o svých prioritách mluvila a já nebudu výjimkou v názoru, že EU se nám nějak přerostla, vymýšlí kraviny, nejde už o svobodu, ale o další okovy, ojrobuzerace předpisy je zatím největší, kterou tato planeta zažila, sice nám tam z Brusele chodí nějaké peníze, ale z nich tři čtvrtiny jsouo ty, které jsme tam předtím poslali a vsadím se, že počet cyklostezek odnikud nikam, rozhleden z každé myší hromádky a podpora velkopodnikatelům, kteří to vůbec nepotřebují, je větší než ta čtvrtina peněz, co nám milostivě dávají. 

Stejně tak se nějak nedokážu smířit s myšlenkou že díky milionům nevzdělných afričanů nám bude líp a že uprchlíci s Afghanistánu a Sýrie nechali doma nejen rodiny, ale i své přesvědčení a od přechodu hranic jsou z nich nadšení podporovatelé multikulti, jak nám dokazují islámskými školkami a podobně. 

Stejně tak se děsím přehnané zelené odpovědnosti za planetu, protože nic proti odpovědnosti, ale hodně proti debilům, kteří tu agendu prosazují. Navíc si myslím, že rodina je muž, žena a děti, že s pohlavím se člověk narodí a žádné přesvědčení nebo volba na tom nic nezmění. Myslím si, že elektroauta jsou prozatím slepá ulička vývoje a nehodlám si brát za vzor dnešní transgender idoly. 

Tož souhlasím s tím, že EU je už minimálně od Lisabonu součástí problému a nikoliv součástí řešení. 

Ale řekněte mi zcela upřímně... i kdyby všude vyhráli euroskeptici a získali v europarlamentu jasnou a pohodlnou většinu, myslíte, že je možné tu Júnii nějak přehodit na jiné koleje, aniž by to stálo miliardy peněz, rozvrácené ekonomiky, devastace úspor i pracovních míst? Myslíte si, že existuje nějaká euroskeptická cesta, která by unii očesala zase na volný pohyb zboží i lidí, přestala by integrovat uprchlíky do tělocvičen, přestala by rozkazovat menším státům, nastavila lepší vztahy s Ruskem, začala by hrát s USA jako rovný s rovným, stejně tak s Čínou a přitom by se při té perestrojce nesesypala jako domeček z karet i s důchodovými systémy? Myslíte, že je reálné něco takového dělat v podstatě proti zájmům desetitisíců úředníků, kteří z toho mají skvělý byznys? Nebo proti zájmům neziskovek, které pak svolávají ty desetitisíce lidí na náměstí... a také z toho mají skvělý byznys. Je možné to dělat za bedlivého dozoru amerických tajných služeb, které mají všude svoje lidi? 

A stejně upřímně... i kdyby se tohle všechno nějakým neuvěřitelným zázrakem podařilo, myslíte, že by se podařilo i zařídit, aby ty dividendy z naší zemičky neodcházely zachraňovat německé rozpočty? Myslíte, že by se s námi někdo bavil alespoň z poloviny jako s Brity? A stejně jim ten Brexit pořád nějak nejde. 

Víte, ani Roosevelt neměl dost síly a moci, aby zavedl USA do války, protože veřejnost prostě byla proti. Nejdřív musel příjít Pearl Harbor (možná i schválně nevarovaný), aby se změnila nálada ve společnosti natolik, že včerejší křiklouny o izolacionalismu už nikdo neposlouchal.

Reformu Unie by si přál leckdo, ale málokdo by byl ochoten nést na svém hřbetě ty náklady. Nota bene, když je nezpůsobil. Ale myslíte, že je reálné, aby nějaká euroskeptická většina dokázala zarazit ty skutečné superbohaté elity a donutit je, aby ty náklady nesli? A pokud by to skutečně někdo zvládnul, tak by měl víc síly a moci než Hitler se Stalinem dohromady a mohl by si ji chtít ponechat nejen na rozvrácení elit, ale i na jiné věci. 

Na druhou stranu, Unie pracuje na svém zničení sama plnou silou už od Lisabonu. Euroskeptické nálady sílí i ve Franci i v Německu.  Unie se sesype sama, na to není zapotřebí nikoho volit. Všichni jsou zadlužení, všechno se vyrábí v Číně a jen se tu tisknou peníze. Na sesypání celé Ojrópy postačí běžné zákonitosti ekonomiky, nasranosti obyvatelstva a hledání kliček, jak žít i navzdory Únii -  a obejde se to bez jediného euroskeptika.  A tento neorganizovaný rozpad bude sotva horší než rozpad organizovaný i kdyby ho dělal Farage s LePennovou a Okamurou dohromady. 

Letošní volby nejsou o nic důležitější než jakékoliv jiné. Naopak jsou spíš mnohem méně důležité. Jakékoliv řešení je politicky zcela nepředstavitelné a žádný eurokeptik si nelajzne. A až nějaký islámský terorista otráví vodu v půlce Berlína, zařídí pár tisíc mrtvých a celý islámský svět se bude radovat v ulicích podobně jako když padala Dvojčata, tak neziskovky ztichnou bo jinak je lidi pověsí na kandelábry. On si málokterý Arab dovede představit, čeho všeho jsme my bílí schopní, když nás někdo doopravdy nasere. 

V EU už dávno jede taktika KDD - Každý den dobrý. Když Čmoud psal o svém hrbolu, proč to lidi nakonec raději hodí těm hajzlíkům a ne LePennové, tak to podle mě není proto, že nedokážou přelézt přes hrb, ale naopak proto, že vidí za něj a bojí se, že před jakýmkoliv zlepšením by nejprve byl čas odříkání a ztrát, než by se něco začalo měnit.  A kdo ví, jestli by na to zlepšení nakonec došlo. A tak raději svojí volbou ještě chvílil prodlouží ten dnešek o kterém každý ví, že jde do háje, ale každý den je dobrý.  Ještě chvíli oddálit nevyhnutelné. 

Ale jestli někdo vidíte nějakou ve světě fungující alternativu do které by stálo za to Evropu nebo naši ČR zavést, sem s ní. Ale já nechci být ani proletářem v Číně, ani mužikem v Rusku a o policejní stát USA také nestojím. A pochybuju, že by naši ojroskeptici nějakou alternativní  vizi evropy alespoň vzdáleně sdíleli. Každopádně nějaké nevyzkoušené experimenty, na to už v Evropě těžko bude existovat víra. Ať proti Unii, nebo pro ní. 

Já osobně to hodím nejspíš Okamurovi. Ne že bych si od něj něco sliboval, ale mohlo by to europapaláše alespoň trochu vyděsit. Ale mnohem víc je vyděsí úspěch Salviniho, LePennové, Wilderse a nebo AFD. A nebo je uklidní, že to voliči zase neudělali a hodili to raději těm papalášům. V tom případě to Okamurovci nevytrhnou, ale Davidovi ty prachy  celkem přeju.  

Ale ať se stane to či ono, EU jde stejně do kytek a současné  volby jen lehce lehounce  oddálí a nebo přiblíží nevyhnutelné. 

A škoda že nemohu volit Kellera. 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

ODS, jediná volba rozumem .-)

Zatím bez slepic

Jinak co se týče toho, na co jste vyjádřil svůj názor : politická rovina EU, imigrace, ekoteroristi a dotace - máme, a teď nevím, jestli nemá následovat kapitálkami KUPODIVU !!!!! stejný názor. A možná tam to kupodivu nepatří, protžoe to je přirozené a normální, mít na dané uvedený názor :-))
Ale asi se mnou úplně každý souhlasit nebude .-)

Zatím bez slepic

A i ta rodina a pohlaví. Možná bych váhal u těch elektromobilů.

Zatím bez slepic

No, Keller je o něco menší úlet než ODS panevropana kámoše Berndta Posselta, kterým vadí mladej Klaus a kteří mají plná ústa slušnosti zatímco jejich papaláš chce podřezávat prezidenta... Tak to je chuťovka. No, každý to máme jinak a každý máme jiné informační zdroje...

Zatím bez slepic

In reply to by weissbach (neověřeno)

Trvalý odkaz

Máme. Setkání Fialy s Posseltem bylo čistě pracovní a formální. Mně mladej Klaus taky vadí. Žádný papaláš, nebo max na úrovni radního. Jestli to je podle vás papaláš, tak už každý .... a omluvil se a ve funkci už skončil. Nese zodpovědnost. To jinde nebývá, rozhodně ne u předsedy ANO, který obviňuje na všechny strany z korupce a zlodějin a sám je korupčník a zloděj největší

Opravdu to máme každý jinak, ale to nevadí :-))

Zatím bez slepic

In reply to by weissbach (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jinak vám klidně naliju na lopatky ještě jednoho ODSáka, který kdyby nebyl, byl bych raději - starostu Novotnýho. Ale člověk holt nemůže chtít všechno, musí se smířit i s nějakým tím blbcem. Důležité je se z toho neposrat. Tací jsou totiž v každé straně. V jedné měli dokonce objednavatele vraždy, v jiné mají únosce vlastního syna, ... to si fakt nevyberete.

Zatím bez slepic

Dále bez komentáře.

Zatím bez slepic

In reply to by PU (neověřeno)

Trvalý odkaz

Bohužel. Třeba SPD je volba čistě emocemi, kdy člověk zapomene na všechno jiné kromě své averze k EU.

Zatím bez slepic

Sartre, je moc pěkné jak si dovedete nahodit téma a následně s ním do nekonečna polemizovat. Sem tam odpor, sem tam i souhlas sám se sebou. Sartre, jste mistr v homodiskusi.

Zatím bez slepic

Moc nechápu. Moje noční reakce reagovaly jednoznačně na článek, tedy téma stanovené Vidlákem. Jediná polemika s Vidlákem ohledně Kellera. Dnešní jeden jako polemika s PU. A teď reakce na vás, spíš nechápavá než jakákoli jiná.
Vy se v tom vcelku jednoduchém textu vážně neorientujete, že jsem si já žádné téma nestanovil, jen reagoval na článek a jednoho diskutníka, který hodnotil můj první příspěvek? A myslím, že jsme ho hodnotil / se k němu vyjádřil, slušně, nebo vám přijde, že ne?

Vy vážně nejste schopen rozeznat "diskusi sám se sebou" od reakcí na něco v článku? Kdybyste chtěl vědět, proč to třeba nenapíši všechno do jednoho příspěvku, to bych ještě chápal a vysvětlil vám to, ale ten váš "objev" ..... snídal jste už?

Zatím bez slepic

A to mu navíc po ránu dorazil do služby ještě elfí nadhazovač - hexvonkei ...

Zatím bez slepic

Homodiskuse :-)))))))))

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

On si spletl mono s homo. Omluvte ho.

Zatím bez slepic

No nevím. Na mém žebříčku se ODS proměnila v zaměnitelnou sestru k TOP09 + STAN, ergo nevolitelnou. Osobně se (ne)půjdu přiklonit k názoru, že nejlepší způsob, jak dát najevo pohrdání pseoudemokratickou vějičkou EP (ve skutečnosti třímá moc nevolená EK), bude volební účast zase někde kolem 20-30%.

Zatím bez slepic

To je v pořádku. nemůžeme všichni volit rozumem .-))) To by byla nuda. :-)))
Já o tomhle už mnohokrát přemýšlel, ale volit "nechozením k volbám" se bohužel moc nedá, v dnešním systému. Ale dokáži si představit, že by "nevolená" místa v PSP nebo EP "zela prázdnotou". Prostě by ta procenta seslí, kolik lidí nepřijde k volbám, zůstala prázdná, ale do hlasovacího kvora by se započítávala. Pak by se politici museli snažit respektovat i to, PROČ nepřišlo třeba 40 % voličů k volbám a tím velmi znesnadnilo těm, co se tam dostali, vládnutí, což by i odpovídalo skutečnému rozložení nálady ve společnosti. Takhle se to podle dHomdta (nevím jestli i do EP, ale do PSP ano) přerozdělí mezi ty volené jen těmi 60 %.
Co se EK týče, už jsme se tu někde ptal, jak tedy jinak. Že by EK byla nikým nevolená platí jen zčásti - ano, EK jako celek, je nevolená. Ale EK je přeci "naplňovaná" po jednom zástupci z každé země EU, přičemž toho zástupce každá země přeci jen nominuje, a to na základě parlamentních voleb. Je to prostě vyslanec té aktuální vlády. Systém 1 komisaře z každé země je podle mne v pořádku. Kdyby do EK probíhalo něco jako celoevropské volby, zřejmě by se do EK žádný zástupce ČR nedostal. Kdyby něco jako národní volby, zřejmě by se tam dostal ten samý, rozhodně prostě zase někdo z nebo podporovaný vítězi voleb. A pokud vím, kdysi to bylo trochu jinak, o dost hůř pro země jako jsme my (i když spolu s rozšířením na východ ten systém skončil), že velké zakládající země měly eurokomisaře 2. Současně pak, jestli se nepletu, má každý ten komisař právo veta.
Já - pokud už připustím, že EU takový orgán typu vlády potřebuje, prostě nevím, jak jinak a o tolik lépe, aby to stálo za to. Je to jako s národní vládou a parlamentem. Vítězové a jejich voliči budou spokojeni, ti druzí ne.

Zatím bez slepic

Stran EK máte pravdu jen částečně. Stát sice nominuje, ale zbytek EK může zástupce státu jednoduše odmítnout. A jak se nechali slyšet (nevím teď přesně kdo), zástupce z těhle zaprděných zemiček odmítají dost často, z ideologických důvodů. Takže šance, že by prošel do EK euroskeptik, ač vláda státu euroskeptická bude, je nízká. V tom je ten problém.

Volit do Parlamentu nechozením skutečně smysl nemá. V případě EP jen vyjadřuji svým nezájmem své pohrdání s euro-institucemi:-)

Zatím bez slepic

EK ne, EP může odmítnout kandidáta. Nicméně v tom případě ten stát navrhuje nového zástupce, ne že by tam nějaká země "mohla nemít" komisaře.

To pohrdání ale můžete úplně stejně vyjádřit i českému parlamentu, když nepřijdete k volbám. A bude vám to stejně platné ....

Zatím bez slepic

Pravda, EP, ale je otázka, jestli se před EP vůbec takovej kandidát podívá. A možná se to dá třeba docela úspěšně obstruovat.

Českou státotvorností naštěstí nepohrdám :-)

Zatím bez slepic

Já myslím, že podívá, všichni kandidáti na komisaře EK chodí na tzv. "grilování" do EP a zodpovídají případně i dodatečné dotazy. Zrovna Jourová to musela podstoupit komplet a byla určitá obava, jestli projde. S těmi obstrukcemi nevím, tohle rozhodně neznám ani dost obecně, natož do detailu, ale podle dosavadního povědomí o EK bych řekl, že dokud není EK schválena EP, tak asi vládne ještě ta předchozí EK, ale ta nová musí být schválena jako celek, jinak ani vládnout nezačne. Je to podle mne ekvivalent instalace každé národní vlády v zemích EU. Také dokud prezident neodsouhlasí každého ministra a následně parlament vládu jako celek, tak nevládnou. V EU je to bez prezidenta jen jednočlánkově, jak jednotlivé komisaře, tak celek EK, schvaluje celý EP. Tohle ale spíš jen trochu dedukuji.

Zatím bez slepic

Co se týče ČR, pokud vím, ještě nikoho neodmítli (slyšet se nechal tuším sám ožrala Juncker). Schválně se zkusím popídit, koho kdy a proč EP odmítl. Každopádně - i když si tady tím zas zavařím - asi chápu, proč jakákoli vláda (EK je vláda EU) odmítá mít za člena někoho, kdo tu vládu chce zničit.
Jak z tohohle ven ale nevím ...

Zatím bez slepic

každopádně ale pokud se EP stane euroskeptickým, i do EK se budou snáz prosazovat euroskeptici. ale to je tak přeci v každém systému, kde se volí, že, jak se lidově říká "větší pes m**á" ....

Zatím bez slepic

To je takové hodně demokratické :-) No nic, končím, stejně nám to tu smažou...

Zatím bez slepic

Jo, díky, také se chvilku napnu jen k práci. Třeba nesmažou. Minule to byla moje vina, že jsem vedle našeho vlákna (které bylo navíc trochu mimo téma) rozjel ještě asi jedno nebo dvě další. A to já si tady bohužel nemohu dovolit :-))))) :-D
Tak se mějte.

Zatím bez slepic

Krom toho tedy EK je schvalována EP. Sice jako celek, ale je.

Zatím bez slepic

RVHP skutečně neměla ty pravomoci, co má EK. Za RVHP ty pravomoci měl CCCP a nikdo o ničem nehlasoval, šlo to rovnou befelem z Moskvy. Kolik vagonů uhlí za kolik kombajnů "chceme" zobchodovat s CCCP.

Zatím bez slepic

Kolik vagonů uranu, samozřejmě, mělo být

Zatím bez slepic

Já proti SPD a Okamurovi nic zásadního nemám, a kdyby mi šlo jen o brojení proti EU, tak je klidně budu volit taky. Zatím ale ještě existují i jiné, rozumější euroskeptické strany (jen ne radikální, což je hlavní požadavek voličů SPD) a já jsem přesvědčen, že naše účast v EU má mít větší ambice než zoufalou snahu EU zrušit a dokonce jako celek, což navíc odmítám - zůstat v tom ekonomickém prostoru je pro nás fatálně nutné.
Jinak ODS je pravicová strana, jejíž asociálnost se projevuje pro některé levicové zoufalce např. i 30,- Kč regulačních poplatků .-)))) Tak chápu, 30,- Kč za SVOJI KONKRÉTNÍ OSOBNÍ KONZUMACI SLUŽEB CHTĚJÍ ZADARMO ZA STÁTNÍ PENÍZE, kdepak, že by si něco maličko připlatili :-))) Zato když jim Babiš z peněz jiných rozhodí 900,- k důchodu, tak se jim samovolně naplní spodní díl pyžama produkty lidského metabolismu a poslintají si bryndáček :-))))))
To je samozřejmě klasika, že pro sociála je asociální všechno, kde mu stát i jen trochu oseká "dary od těch druhých" .... akorát mne tedy udivuje, že tací volí SPD. Bez EU budou zrovna dotyční osekaní ještě mnohem víc. Ale vlastně neudivuje. On jim to ještě nikdo neřekl.
Tak jen základní rozdělení podle světonázoru :
Pravice akcentuje tržní pozici kapitálu
Levice akcentuje tržní pozici práce
Středové strany (křesťanské, normální zelení, agrárníci ap.) akcentují tržní pozici půdy

Komunisté, SPD, DS, náckové ap. NEJSOU sučástí ani jedné uvedené kategorie, protože všechny kategorie se tákají svobodné soutěže v pluralitní tržní společnsoti. Zatímco zmíněné radikální strany jsou principielně totalitní, vylučující některý základní atribut v těch kriteriích (trh, soukromé vastnictví výrobních prostředků, předmětů, skupiny lidí, svobody, práva, ...). Na (radikální) pravici nebo levici se dělí jen podle toho, z jakých premis vycházejí.

Zatím bez slepic

"zůstat v tom ekonomickém prostoru je pro nás fatálně nutné."

Víte, ze EEA (EHP) [volný trh] je tvořen zeměmi EU a EFTA? EU je politická nadstavba, kam posíláme svoje peníze a vrátí se nám zpět ve formě dotace na cyklostezku, chodník nebo úpravu parku. Co když ale by se ty peníze měly daleko vic dát na rozvoj? Zkrášlení je fajn, ale mělo by přicházet az když si to společnost "zaslouží", až když na to ekonomicky skutečně má. Island, Švýcarsko i Norsko jsou jistě specifické země, ale kdybysme hodně chtěli, tak by tato cesta šla. Co vy na to?

Zatím bez slepic

In reply to by Lkhfdh (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já na to to, co vždy. My podřepuje volný obchod se západní evropou, bez cel, bez limitů, BEZ DOTACÍ. Mně přesvědčila událost, která se odehrála z 30.4 na 1.5. 2004, kdy v podstatě "ze dne na den" vyletěl náš zahraniční obchod z červených do černých čísel. Tehdy jsme vstoupili do EU. Podobně Schengen. Nechci se/to vracet.
A jen aby nevznikla mýlka : dotace považuji za POLITICKOU rovinu EU. Já jsem samozřejmě PROTI dotacím, a to tak, že komplet všem. Souhlasím s vámi, když ještě dodám, že jsme zatím čistí příjemci, že peníze z EU nejsou "ty pravé ořechové" - nejen že to musíme dát na nějaký konkrétní účel v podobě těch cyklostezek ap., to by člověk ještě vzal, notabene když vím, že naprostá většina těch EU peněz jde do škol, nemocnic, infrastruktury a podobně, horší je, že k těm účelovým EU dotacím se váže i povinná nejméně 20% česká spoluúčast. Jít cestou Islandu, Norska, Švédska - zbankrotovaného Islandu možná, ale nemáme ani světové bankovnictví, jako Švácarsko, ani se neválíme nad ropou, jako Norsko. Obávám se, že jít jejich cestou (určité neutrality, samostatnosti) bychom JISTĚ MOHLI, ale za asi tak hrubým odhadem poloviční až třetinové životní úrovně, než máme dnes.

Zatím bez slepic

Tak to bude ta tretina (nebo az polovina dle vas), o ktere mluvil Klaus ml. Mate pravdu, nebylo by to jen tak, vymoci si clenstvi v EFTA, neni to ted realne. A je podle vas dobre to nase "umele" (nebo realne) zbohatnuti po vstupu do EU? Vytvarime si tak zavislost a ztracime samostatnost. Cim je to vyvazene? Nebyl nas vstup do EU neco jako vstup slabeho (nepripraveneho) statu (Recko) do eurozony. Rekove dostanou doszatek, aby naplnili brich, ale ztrati vuli rozhodovat o sobe sami. Pomohl nam vstup do EU neco skokove dohnat? Nebo to byla alespon sance?

Zatím bez slepic

In reply to by Lkhfdh (neověřeno)

Trvalý odkaz

1, Já si nemyslím, že naše zbohatnutí je umělé. U toho se vstupem do EU šlo právě a jen o to, že zmizela cla a omezení.
2, Závislost - principielně platí, že žádná země (anal. rodina) nemůže točit jen peníze, které v dané ekonomické jednotce už jsou (domácí spotřeba). Je naprosto nutné zajistit si příliv i peněz "z vnějšku" (od zaměstnavatele). Každá snaha o uvedené vytváří určitou závislost, ale bez té se prostě bohatnout nedá (ani zaměstnanec nemůže bohatnout mimo závislost na zaěmstnavateli). Nicméně tady bych řekl, že mnohem větší závislost jsme si naordinovali "sami" (tedy přes Zemana a ČSSD) v leech 1998-2006, když z nás udělali (nebudu psát levnou, nebylo by to úplně fér) montovnu západu. Na druhou stranu chápu, že pakliže ČSSD chtěla splnit alespoň 1 % svých tehdejších slibů, nemohla jinak. Peníze by jinak nesehnala a nejspíš by jí ani nikdo nepůjčil, kdyby chtěla o úvěr žádat jen s tou tehdejší sotva se po komunistech na nohy postavivší ekonomikou. Samostatnost / suverenitu snad neztrácíme, pořád se můžeme rozhodnout i o vlastní (ekonomické) sebevraždě. Pokud jste nemyslel tedy soběstačnost.

Nemyslím si, že vstup do EU byl špatný počin, naopak. A skokově - no já psal o tom v podstatě "ze dne na den" skoku exportu z červených do černých čáísel. To byl jistě výborný počin. Že bychom nějakou západní zemi skokově dohnali třeba v paritě kupní síly (životní úrovni) nebo HDI, to asi ne, ale na druhou stranu v HPI jsme na čele tak nějak automaticky. Nicméně se západu možná pomalu a ne vždy jen jedním směrem , ale přibližujeme. Po 1990 jsme podle HDP ppp byli na nějakých 60 % průěmeru EU, dnes 82 %.

Šance tu byla a pořád je. Třeba kdybych měl mluvit já sám jen za sebe, tak jsem skokově dohnal a předehnal průměrného Němce a ještě kousek. Sice to stálo asi 10 let obstojného odříkání a "dřiny", ale nakonec z toho je na slušnou destilační kolonu .... a tu šanci má každý. Ostatně, my jako ČR jsme v tom kriteriu už předehnali Řeky a Portugalce, pokud se nepletu.

Zatím bez slepic

Proc nevolite Svobodne (pokud je nevolite) a proc nebudete volit Klause ml. (jak predpokladam)?

Zatím bez slepic

Otazka hlavne s ohledem na dotace.

Zatím bez slepic

Svobodné bych klidně volil, ale bohužel platí, že by to byl nejspíš jen zahozený hlas. Teda do PSP. Ani nevím, jestli to EP jsou také nějaké hranice, pro zvolení. Klaus junior mi vůbec nesedí a dost mne zklamal.

Zatím bez slepic

Do EP je taky spodni hranice 5 %. U VK ml. je ponekud nestastne to, ze nedokaze podat svoje navrhy tak, aby u nekterych typu volicu nevzbudil averzi, i kdyz by treba tito volici meli podobne politicke nazory.

Zatím bez slepic

In reply to by Lkhfdh (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mně moc nesedí, že je příliš velký solitér ve smyslu, že jsem nabyl pocit, že do ODS vlezl jen jako do výtahu k moci, a zklamal mne, když jsem sledoval nějakou debatu o školství, nevím, jestli v Partii nebo OVM nebo jinde, kde ho "vyslankyně" za ČSSD pro školskou problematiku doslova "vyučovala", přitom zrovna od něj jsme si do té chvíle sliboval řádově víc. Nejvíc si pak z toho pamatuji, že dokonce z průkazek pro děti, sloužících nejen ke vstupu do školy, ale i na obědy ap. dělal hrozný šmírování dětí ... to jsem ho nějak nepochopil.

Zatím bez slepic

In reply to by Lkhfdh (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale Macha jo (jestli tedy mluvíme o SSO), dokonce možná i raději než ODS, i když jsem klidnej, že by "neubral" na svých pravicových názorech, kdyby v té politice opravdu "zaparkoval". Jenže bych zatím vždy ten hlas zahodil. I když si uvědomuji druhou stranu mince, že dokud to holt dost z nás neriskne, tak si za to můžeme sami. Není to žádná sranda, ty volby .-))) Žádné :-)))

Zatím bez slepic

Laco G. Mynář - Který premier byl lepší než Babiš.
Pokud chceme posuzovat uvedené jinak než na P/L platformě, musíme si nastavit objektivní kriteria, která pro hodnocení použijeme.
Nejobjektivnějšími kriterii bývají tvrdá čísla, i když pořád hrozí problém s jejich interpretací a posazením do kontextu. Lepší a horší je tedy subjektivní hodnocení.
Pokud budu mluvit za sebe :

Co mi vadí a byl v tom lepší KAŽDÝ dosavadní premier :
1, Žádný nebyl už při vstupu na premierský post v tak příšernéém střetu zájmů a velice zásadním podezření z kriminálního činu
2, Když už se nějaký premier dostal do podobných problémů (nikdy žádný do tak velkých), dřív nebo později, nejpozději do roku, ODSTUPOVAL, s celou vládou

A teď takové to "rozprostřené" hodnocení
3, Babiš neskutečně lže. To dělali i levicoví premieři, ale pravicoví ani jeden
4, Babiš rozhazuje peníze druhých a zadělává, jako kdysi Špidlo a ozubená pleš, na další průs**y s rozpočtem
5, Babiš, podobně jako ČSSD 2002-6, měl k dispozici velice slušné růsty HDP a jediné, co dokázal, bez unijních peněz sestavit vždy schodkové rozpočty
6, Jediný seriozní a rozumově správný výdaj státního rozpočtu, totiž do investic, má horší, než měly vlády za krize
7, Na druhé straně vyhazuje populisticky peníze do sociální (tedy prožírací) sféry, což by tolik nevadilo, kdyby to byly vždy jednoroční záležitosti. Jenže jeho (vlády) navýšení mandatorních výdajů BUDE MUSET opět jako v 2006 převzít a zaplatit i následující vláda/y. Čili v tomto případě kritizuji jeho neskutečný populismus (již zmíněný ve 3)
8, Pro podnikatelské prostředí namísto zjednodušení vytvořil další pakárny s naprosto neprůkaznými dopady a výsledky
9, Zvýšil počet státních zaměstnanců

Pokud si ještě na něco vzpomenu, směle to dopíši ....

Zatím bez slepic

PS : ty body 3-9 jsou samozřejmě víceméně o tom, že většina pravicových premierů byla lepší, protože :
a, lidem nelhala a neslibovala, když jim říkala, naprosto správně a oprávněně, bo nechtěla stát zadlužovat, že je třeba -utáhnout opasky - nasadit reformní batůžek - nebo řeckou síťovku-.
b, s financemi všech nakládala mnohem zodpovědněji (tady je třeba uvést, že pro mne prostě není a nemůže být zodpovědným nakládáním vyhazování miliard parazitůma příživníkům a zcela zbytečným jedincům, byť mého vlastního druhu)
c, jako jediné vlády Topolánek a Nečas snížili počet státních úředníků, snížili a zmrazili platy poslancům ap.
d, snížili strukturální schodek státního rozpočtu o 5 % z 5,5 % po ČSSD, zatímco babiš už je zase někde na 2 %

Prostě všechny pravicové vlády se chovali mnohem zodpovědněji i s přihlédnutím k budoucnosti, zatímco ČSSD na budoucnost vyloženě kašlala a Andrej je někde mezi - sice na jedné straně jede ve stopách kalouska a lecjaké ministerstvo dusí, ale lidi nadále korumpuje státními penězi, vydělanými 20/50 % národa, přičemž korumpuje primárně ty zbývající, nevýdělečně činné.

Zatím bez slepic

Jo, ještě jedno by nemělo zapadnout
Žádná předchozí vláda nestála a nepadala a nezatáhla do rozhodování komunisty. A neomlouvá to ani skutečnost, že byl v úplně zoufalé situaci a bez nich by vládu prostě nedal ani omylem, leda v demisi s provázkama v rukách hradního kašpara.

Zatím bez slepic

https://www.novinky.cz/domaci/505492-babis-ceske-republice-se-dari-skve…

:-))) On těch papírů "na něco" bude mít víc .-))) Vcelku mne pobavil, už se vymlouvá jak malé děcko :-))) A to, co vyčítal svým předchůdcům, u něj je samozřejmě "šetko jinak a čelofka -úúúúú" :-))

Zatím bez slepic

FITO
"Mezi typická tvrzení dezinformátorů patří i např. to, že hlasy našich europoslanců nemohou v EP nic změnit, že kandidáti se stejně chtějí jen dostat na dobře placené pozice a pro nás "normální lid" to stejně nic nezmění. ... V Česku je tento pocit často navozován v souvislosti s tématem dvojí kvality potravin, které je jedním z nejsilnějších předvolebních témat."

No a vaše pokračování to jen potvrzuje, že hlasy našich europoslanců a komisaře MOHOU něco změnit. Tedy "elfové" mají opět pravdu i podle vás. A nebo nevím, co jste tím chtěla říct.

Zatím bez slepic

Leda, že byste nechápala, že třeba jeden aktuální dílčí ne úplně úspěch, nedokazuje tvrzení dezinformátorů. Nicméně "dvojí kvalita potravin" je v EU chápána jako problém, nejedená se jen o ČR. Já neznám argumentaci německa a Rakouska, proč dvojí kvalitu ano, co je ale jisté : všude, kde se o něčem hlasuje (a já předpokládám, že za hlasování/volbu jste, jinak by vám nesměla vadit nevolená EK) se hlasuje většinově. Už jen vyvolání toho hlasovní ale dokazuje, že věci se "pokoušet změnit" dají a dějí. Že to ne vždy vyjde je v demokraciích jaksi normální. Já taky nejsem urvanej ze zvolení Zemana. A za půl roku třeba další hlasování už řekne jasně, že dvojí kvalita ne. V politice prostě nemůžeme chtít všechno hned. Ale házet mačetu do řepky také asi nebude řešení.

Zatím bez slepic

Ono je to ale naopak.
To dezinformátoři tvrdí, že čeští europoslanci NEMAJÍ ŽÁDNÝ VLIV. NIKDO netvrdí, že by měli kdovýjaký ohromný vliv. (nebo mi ukažte, kdo to kdy tvrdil. Normální člověk si uvědomuje, že každý má vliv jen podle síly hlasu)
To dezinformátoři si naopak vybrali jednu hodně medializovanou a ne zcela úspěšnou věc, aby na ní prezentovali, že tam neprosadí nic.
Přitom se vsadím, že nemají ani páru, kdo a čím tam argumentoval. Já si to přiznal, že to nevím. Oni ne a dělají závěry.

Mimochodem, i když to není "moje" eurokomisařka, tak Jourová prý je nejmocnější žena v EK. Nevím, co to znamená, ale tvrdí to naši europoslanci ze všech stran. Pokud je to pravda, při odhlédnutí od rozdílu mezi EK a EP, tak to tak úplně marné nebude. I když samozřejmě že zásadní je, kam až vůbec může/chce EK a EP zajít.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

odbrzděnému a neřízenému autu zvolna se rozjíždějícímu ze svahu.
Čím později do něčeho flákne, tím větší to bude darda.
Proto budu hlasovat tak, aby ten náraz přišel co nejdříve.
Bude to míň bolet a případná oprava bude ještě relativně levná.

Zatím bez slepic

Já se jen obávám, že žádný Okamura ani jiný ojroskeptik, i kdyby se posadil za volant, tak prostě nebude mít koule na to, fláknout s tím autem do stromu hned teď. Naopak bude křečovitě držet volant, nadávat na předchozí šmejdy, co mu vypustili brzdovou kapalinu a bude rejdovat na silnici, dokud prostě nebude rychlost taková, že se bouračka prostě stane.

Zatím bez slepic

Ale mate jistotu, ze pravsepodobnost je aspon o 0.001% vetsi nez u Pospisila, Telicky a spol.

Zatím bez slepic