Krátký Vidlákův náhled na předchozí články o armádě USA

Autor
Štítky

Jak jsem již psal, na mém blogu smí zaznít každý názor, nehodlám tu nikdy provozovat slonovinovou věž, kde budeme odděleni od světa a ve vyšších sférách bytí se navzájem ujišťovat o naší pravdě, která nikdy nebude s ničím konfrontována a úplně nejmíň s realitou. A proto chci přidat pár obvyklých vidláckých poznámek: 

1. Bez ohledu na to, zda je v článcích 100% pravda, myslíte, že nějaká jiná velmoc má čistší štít? Britové s jejich masakry v Indii, povýšeném kreslení hranic podle rozmaru lorda místodržitele bez ohledu na místní kmenové či jiné sociální struktury?  Rakousko a Císařpán s masakry Srbů a vůbec balkánců před a za první světové války? Rusko, které si za druhé světové války popravilo přes 300 tisíc vlastních vojáků za zbabělost či dezerci? Německo, které si na zabíjení nastavilo výkoný průmysl? 

2. USA nejsou jen armáda, prezident, deep state a politické neziskovky. Ale také hromada obyčejných lidí a altruistů, kteří se snaží po svém způsobu zlepšovat svět. Akorát v tom zlepšování nikdy nezažili okupaci, nezažili ztrátu všeho, co považovali za normální a nikdy se také nepodívali do žádného Iráku nebo Afghanistánu. Akorát USA mají tolik peněz, že na svoje války s několika výjimkami nepotřebovali brance a odvody. Všechno to světové bum a bác zvládají lidi, kteří to mají jako řemeslo. Se vším, co k tomu patří.  Ale podívejte se na Vietnam - poslali tam obyčejné kluky, brance a ti pak doma vyprávěli a tlak na stažení neustál ani prezidetn ani deep state, ani CNN. 

3. Svým způsobem se USA nijak neliší od Říma či Athén, jen kulisy se mění. Velmoc koná, protože může. Pokud císař zajistí chléb a hry, nikoho z voličů nezajímá, co se děje někde na hranicích se Sarmatií. Nepochybuji o tom, že Rus Číňan ale i Němec se budou chovat stejně, pokud budou moci.  

4. Važme si svým způsobem našich vlastních okupací, demontáží státu a dalších dějinných průserů. Díky tomu víme, jak vypadá v praxi, když se někam nese pokrok na bodácích. Možná i díky tomu nemáme s nikým zamrzlý konflikt, nepošilháváme po okolních územích a  nemáme vlhké sny o tom, jak vítězně vstupujeme do Berlína.  Možná i díky tomu víc švejkujeme a míň saháme po zbraních, prostě už jsme byli převálcováni tolikrát, že z toho neděláme žádné drámo. 

5. Ve stejné době, kdy jsme se  podvolili mnichovskému diktátu se Finové diktátu Stalina nepodvolili. A dali se do boje. Statečně. Ale na konci toho všeho stejně přišli o území, které Stalin požadoval. Ne, dokonce přišli o víc. A jejich prezident i maršál Mannerheim stejně museli do exilu. A ještě museli platit. My jsme naopak o nic nepřišli. Celá okleštěná republika se nám vrátila v původních hranicích a třímilionová pátá kolona byla odejíta do Německa. Také nás to stálo hodně krve.  Finové si to dneska  zdůvodňují tím, že statečný odpor jim udržel demokracii, ale měli jsme šanci si v případě odporu udržet něco podobného i my? Když se podívám, co se nám stalo za třicet let svobody a demokracie, neznamela by příslušnost k Západu jen to, že bychom v postavení kolonie byli už v roce 1975? A kdo ví jak by vypadal tvar našich hranic... 

Zkrátka a dobře, svět je plný imperiálních manýr od velkých zvířat a je také plný strategie malých, jak se tomu bránit. Od Kimovy atomovky, sebevražedné útočníky Hizbaláhu, finský statečný boj proti silnému nepříteli a český švejkovský pragmatismus. Řešení této rovnice (nebo spíše nerovnice) nás bude čekat i nadále. Stejně jako v době Rakouské, Německé, Sovětské i Americké.  Až jednou US army zaleze do svých kasáren, promtně bude nahrazena jinými borci. A abychom ještě nevzpomínali na staré dobré časy. 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

a my Ťoka.

Zatím bez slepic

Leonidas bránil průchodu Peršanům u Thermopyl. Ťok rozkopal celou ČR a brání průchodu všude. D1 se přezdívá Ťokův průsmyk.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

a zvěstuj kavárenským, že tady v betlích ležíme, jak zákony kázaly nám.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Chápu pointu, ale vedle Leonida bych já osobně raději postavil Žižku.

Ťok je jen šmejd a idiot a to bez ohledu na jeho průsmyk.

Zatím bez slepic

Pod jaderným parizolem
nebudu už žádným volem
proč bych pořád bučel
nebo v base bručel.
Nebudu se vlka bát
trikoloru na kabát
připnu jako ostatní
a na pásce výplatní
budu rád za třetinu.
Onuce si ovinu
dostavím se k pásu
mám tu správnou rasu
zarobim na hypotéku
i kdyby to bylo v kleku.

Zatím bez slepic

Někteří se na Ťoka dívají jinak. Ostatní je kecali, Ťok začal stavět a postavil. Např. Jihočeši. I jiní.

Zatím bez slepic

Z Žižky už různí Halíkové a další zaprodanci stihli vyrobit zloděje, teroristu. To se pak těžko za něco bojuje s dýkou v zádech.

Zatím bez slepic

In reply to by weissbach (neověřeno)

Trvalý odkaz

O tom jsem psal v přechozí diskusi. Musí nám stačit, že víme své. Ono se může stát, že i ta jejich všivá propaganda zajde na úbytě.

Jako národ jsme bojovali s dýkou v zádech téměř po celou dobu své existence. Snad jsme se s tím naučili počítat a proti tomu se bránit.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ťokův průsmyk je jen u Větrného Jeníkova.
No vidíte, jak jste mladý, chytrý a krásný, když se snažíte.
Kdybyste byl pes, podrbu vás za ušima a hodím jednu kostičku.

Zatím bez slepic

Ťok a celé ŘSD se velmi snaží, aby Ťokův průsmyk zahrnoval nejen D1 u Větrného Jeníkova, ale celou D1 (generálku provedli naši američtí spojenci) a postupně celou ČR. ve své snaze jsou úspěšní a mírně upraví hesla 30 let stará na: "ČR- pevná hráz míru a demokracie proti ruskému imperialismu!" Je to jasné, ruské tanky v Ťokově průsmyku spotřebují cenné pohonné hmoty manévrováním po rozbitém terénu, mosty pod nimi spadnou, jen se na ně podívají (generálka proběhla u Studénky) a vůbec stav českých dálnic překonává tankodrom posetý ježky a rozsocháči, takže bude neprůjezdný. V případě nutnosti nasadíme bojové Fabie, to je obzvláště umně maskovaná zbraně shcopná zničit 5 obrněných transportérů naráz, a byla úspěšně otestována proti Pandurům.
Ochráníme západoněmecké soudruhu demokraty před hrozbou z Ruska, aby mohli v klidu vyznávat Marxe a islám bez vlivu zlotřilého Putina. V případě napadení se semkneme a osvítíme Braniborskou bránu a Eiffelovku. :-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pokud chce nutně kopat do Ruska, resp. tehdejšího CCCP, je zde opravdu špatně vybraný cíl.
Taktiku zastřelení na místě za zbabělost projevenou v boji, resp. za nesplnění rozkazu nadřízeného provozovali úplně stejně i ve Wehrmachtu. Akorát se o tom nemluví. Anebo byli všichni soudruzi - pardon - Genossen stateční a bili se do posledního dechu, jak požadoval soudruh soukmenovec Božský Áda. To už je věc jedině správného prezentování faktů.
A taktika okamžitého odstřelu vojáka, který se s flintou v ruce obrátil čelem vzad, byla uplatňována již za WWI., neboli v první světové. Tam to bylo obzvlášť nutné. páč ti hajzli řadoví vojcli z první bojové lajny se chtěli furt kolegovat se soudruhy nepřáteli.
Stran zlého Rusa bych tedy volil jiné příklady.

Zatím bez slepic

Teď jsem zrovna dočetl zajímavou publikaci o ruském dobývání Kavkazu od 18.století. Docela drsné čtení. Takže o Rusech, prosím, žádné iluze.
Ale to o nikom.

Zatím bez slepic

Nevím, ale nikdo iluze o Rusech nemá, jak oponuješ, jenom se ohrazuje, ze jsou to stejny smejdi jako nemci nebo usaci a dodal, bych cesi a moravaci nemaj taky co vyskakovat, ze b y byli lepsi nebo i horsi nez vyjmenovani...

Zatím bez slepic

A Turci ze.

Zatím bez slepic

Jasně, to je pravda. Češi a Moraváci (a Slezané, aby to bylo kompletní) při svých koloniálních výbojích zanechali také hlubokou brázdu.
Třeba tím, že Slovákům de facto zachránili jejich národní existenci a ti úplně vzdálení předkarpatští Ukrajinci (nebo zakarpatští, podle toho, z které strany se to bere) dodnes s láskou vzpomínají na to, že ta česká "okupace" bylo to nejlepší, co je v historii potkalo (i přes toho nešťastného Olbrachtova loupežníka).
Typický Čech - násilník a terorista, přesně v duchu dnešního Vidlákova textu.

Zatím bez slepic

Pro porovnání Čechů, Moravanů a Slezanů s ostatními národy lze provést jednoduché porovnání. Němci za WWII okupovali spoustu zemí a mnohde vytvořili jednotky SS z daných národů. Všude se jim dařilo verbovat, v Lotyšsku, Ukrajině, Francii, Albánce a tvořily další vleké jednotky. Pouze na území protektorátu Böhmen und Mähren narazili a zverbovali pouhých 77 osob. https://www.armyweb.cz/clanek/svatovaclavska-rota-aneb-cesi-v-ss
Tak až někdo bude vykládat, že jsou obyvatelé ČR horší než jiné národy, nejsou a ukázalo se to na jednotkách SS. Jen nejsme na ty velké pravdy a ovládání světa, nám stačí místní kotlinka.

Zatím bez slepic

Už v knize knih J.Hašek popisuje, jak c&k vojsko šlo do gefehtu. Za vlastní linie dopadala vlastní, postupující, zahrazovaví dělostřelecká palba. To, aby nějakého blouda nenapadlo, že by do útoku nešel. A i kdyby přežil zahrazovací palbu, vyhmátli by jej zezadu hlídající profousové.
Tolik na doplnění, k těm Rusákům, co si neváží lidského života.

Zatím bez slepic

Hrdinové z boje neutíkají. Jdu takhle večer kolem knihkupce a hle v auslágu titul V první linii - autor Petr Pavel. Ano, ten. Hledám něco od Buršíka, Sochora nebo Tesaříka, někoho z RAFáků nebo kohokoli, kdo v těch prvních liniích fakt byl. Jenom Marek Hilsner, sory Hilšer. Kdo ty kousky vydává a kupuje? Janda už po výtisku (autorském) jistě má.

Zatím bez slepic

Autoři dostanou nějakou dotaci nebo grant. Tak vytisknou knížku plnou blbostí pro pražskou kavárnu, která ale nemá čas číst, protože chodí po demonstracích. Udělali by lépe, kdyby přistavili dodávku těch knížek na demonstraci, kde by si je možná někdo koupil. Takhle budou ležet v regálech dlouho, pokud neskončí rovnou v levných knihách v krabici před knihkupectvím.

Zatím bez slepic

Ted budu konspirator, ale kdybych chtel kryt placeni nekoho, aby psal, ale nechci aby to vypadalo, ze je placen primo? Onen clovek vyda knihu a dostane zaplaceno za praci... :D

Pak se to objevu ve slevene knize (bylo to uz za Havla, i Klaus tam byl), jeden z mala co je kupovanej a hledanej v antikvariatech je gen. Vacek, ten, ale nevypada na nekoho, kdo by sedel na konspiracku :D Ale vazne, nikdy bych neveril, ze lidi ctou podobne blaboli, ale videl jsem vzdelane lidi co to fakt ctou, ale jinak kdyz se s nima clovek bavi vypadaji normalne :)

Zatím bez slepic

Teta ma od devadestajch let na polici vystaveny vsechny havlovy hry. Neprecetla ani jednu.

Zatím bez slepic

šla kdysi taková fáma, že nejlíp placeným autorem nebyl jakýsi Viewegh (nebo jak se to píše) ale jakýsi Paroubek.
Původně se jeho dílo prodávalo asi za litr, nakonec to dávali na sjezdech zadarmo. Ale prachy z "prodaných" výtisků se jen hrnuly.

Zatím bez slepic

Němci si svých dezertérů a zbabělců postříleli o řád méně. Tuším kolem třiceti tisíc lidí. Ale za to s prušáckou efektivitou - je zdokumentováno několik případů, kdy byli za dezerci zastřeleni vojáci, kteří ze své jednotky zůstali naživu jako jediní. Jednotku zadupalo do země sovetské dělostřelectvo, přežil to jeden pološílený vojáček a toho promtně odpravili, vlastně za to že přežil...
US army si popravila jediného vojenského zběha a to ještě proto, že to byl blbeček první kategorie a u polního soudu řekl, že uteče zase, místo aby kvílel jako ti ostatní o válečné neuróze a tak. Mimochodem - nomen omen - jmenoval se Slovik

Zatím bez slepic

Nechcu byt rejpal, ale v jedne diplomce o valce:

SSSR odhad: 376,3 odsouzeno, zde se zase neví kolik jich bylo ve skutečnosti, protože jich dost bylo označno nezvěstní (v boji)...
Nemecko: 30tisíc odsouzených, ALE dohaduje se 300-400 tisíc co sběhli do zajetí, ale nebyli souzeni...

Já bych Vidláku něvfěřil v lepší "morálku" němců vs rusů, jenom bych věřil, že úřední šiml a papírování fungovalo jinak, takže u němců nebylo zaznamenáno početně např. sběhnutí větší části jednotky, byla dána do kolonky "zajati", i když zbytek popravili pro jistotu jako trest za dezerci, ale opět, dáni do kolonky "zrádci".
Takže je to jako všude, statistiky by měl dělat a porovnávat někdo kdo ví, jak se přichází k daným číslům, kdo ví co znamenají, co za nima je, z čeho vychází, co a jak bylo označeno, nikdo by neměl přijít a vzít statitstická čísla a říci to co ty, nevíš co znamenají, a nemůžeš to tvrdit, jenom prto, že je v papíru rusa stejné název a u němce taky, ber jenom vašu firmu a dokumnet z jiné firmy, jak člověk anasýrá, že ty formuláře jhsou jiné na stejné věc a jiné názvy nebo stejné znamenají něco jiného...

Zatím bez slepic

nevěřím.
1/ odlišná metodika řešení "na papíře"
2/ lidi jsou stejní, lhostejno, jak mluví
3/ byli ve stejné válce
4/ obě strany překotně ustupovaly velmi zhruba stejnou vzdálenost.

Zatím bez slepic

"lidi jsou stejní, lhostejno, jak mluví" - Fakt? Fakt jsou všechny národy stejné? Je třeba vaše rodina stejná se všemi ostatními rodinami?

Zatím bez slepic

Jenže ti vymysleli i atomovou bombu. Ta nemusí působit až za 10 let !

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláku cituju co jsi napsal:

"povýšeném kreslení hranic podle rozmaru lorda místodržitele bez ohledu na místní kmenové či jiné sociální struktury? "

Myslíš, že nevěděli co dělají? Myslíš, že se lépe ovládá uzemí kde táhnou místní za jeden provaz nebo území kde se dva hádají a třetí (místodržící) se směje? Já bych nepodcenoval inteligenci těch lordů, oni věděli co dělají, jenom vidlák vidí za roh u zemědělství, ale od machiavelliho se ještě musí učit...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
A jen díky tomu,že nás osvobodil SSSR,máme republiku,území v původních hranicích.
A pod správou USA,to vypadá,že nám ty hranice chtějí změnit.
Takže,proto byl SSSR rozdělen,aby si Rusko nemohlo nárokovat vítězství ve druhé světové válce.
Podobný důvod je i rozdělené Československého státu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

CNN v době Vietnamu ještě nebyla, ta vznikla až v 1980 a známější se stala s první válkou v Iráku. ČSR za 2. světové války o území přišla, Stalin si zabral Zakarpatskou Ukrajinu.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

No tak, co říci celou pravdu? Měli jsme dostat Lužicko, ale s něj se nesměl udělat odsun němců, aby tam zůstali jenom lužičané a Beneš, řekl že to raděj nic nechce...

Celá pravda pak vypadá jinak, než poloviční pravda co jsi napúsal ty...

Zatím bez slepic

Můžu poprosit o zdroj? Přiznám se, že tohle info mi nějak uniklo...

Zatím bez slepic

Lužice byl jen takový nápad, který soudruhům zatrhl Stalin, protože nechtěl mít menší NDR. Taky se uvažovalo o Slezsku celém, ale to dostali Poláci náhradou za území ztracená na východě.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Gerd.
Jsem na dějepis slabí,ale co vím,Zakarpatská Ukrajina nám byla podstoupena po až po roce 1918.
Jak víme,kolem území Ukrajiny se vedly spory a jak je v poslední době známo,Poláci i Maďaři si nárokují kus území.

Zatím bez slepic

Zakarpatská Ukrajina byla přidělena ČSR po WWI, asi aby nezůstala Maďarům, kteří si jí ovšem po rozpadu ČSR v roce 1939 vzali. Takže pokud se k tomu přibalí britský postoj k mnichovským dohodám a Churchilovo handlování s územím a vlivem po WWII (jeho slavné papírky 90:10) tak ji sověti zcela "legálně" sebrali Maďarům, jakožto poraženým.

Zatím bez slepic

V roce 1938

Zatím bez slepic

Zakarpatská Ukrajina byla historicky součástí Uher, i když je obývaná Rusíny. Ti si vybrali raději ČSR než Maďary. A dodnes vzpomínají na doby ČSR jakožto nejlepší. Jinak se o to území handrkují Maďaři s Polskem a Ukrajinou. Počkejme si na rozpad Ukrajiny, pak se uvidí, kam chtějí místní obyvatelé patřit. Hádám, že Polsko ani Maďarsko to nebudou.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláku, když vzpomínáte ty Brity, nezapomínejte na Horatia Kitchenera, Bůh dej, aby byl navěky zatracen, a jeho koncentrační tábory moderního typu. Často se na něj i jeho „dílo“ zapomíná.

Zatím bez slepic

Néééééééé vědce né, jsou odtrženi od reálného a praktického života, tato doba potřebuje "muže" i ženy (třeba jako Vitásková), tedy sice moudré, přemýšlivé i rozvážné, ale zejména ze života, otřískané, odvážné, co se nesesypou.......

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

v případě prof. Hořejšího nehrozí. Znám jej dobře.

Zatím bez slepic

Přečetl jsem si článek a dospěl k závěru, že jste mimo realitu oba.

Tohle jsou perly z článku:

VH
Taková otázka implikuje, že před rokem 1989 tady byl nějaký autentický socialismus, který by měli mít levicově orientovaní lidé rádi. Jenže tak to nebylo, tehdejší režim byl paskvil

Č: Jako vždy a všude. Aspoň ho nechal zadarmiko vystudovat.

VH
Nakonec vidíme, že dodnes skandinávské země ve všech žebříčcích životní úrovně, spokojenosti, vyspělosti, nízké míry korupce a ochrany životního prostředí zaujímají přední místa.

Č: A díky mohutné cenzuře.

VH
Je mi hrozně líto, že se tento velmi inteligentní a sečtělý člověk vyjadřuje vulgárně,

Č: Postřeh. Asi tak jednou za 3 roky. Soudruh vědec měří četnost délkou následného řevu a ne počtem výskytů.

VH
je mstivý

Č. - Jo a sere to zrádce a podrazáky, co by radí aby se zapomělo a mohli z něj dělat vola.

VH
velice často se mu stávají trapná nedorozumění, kdy dává najevo, že o něčem, například o lumících, něco ví, ačkoliv hlásá úplné nesmysly.

Č. - Jasně. Zaprvé každý se někdy splete. Za druhé, jakej je poměr a důležitost k tomu, co veděl líp než ostatní. VH jen v tomhle článku vypotil víc pitomostí než Zeman za svý prezidentování.

VH
V roce 2013 Jsem v prvním kole volil Jiřího Dienstbiera, a když nepostoupil, podruhé jsem volit nešel.

Č. - Bravo. To mluví za vše.

VH
Před rokem jsem samozřejmě volil Jiřího Drahoše, kterého dobře znám.

Č. Jasně. Neřekl (aspoň to nebylo v TV) sprosté slovo. Neřekl nic o lumících. To už je kvalifikace. - Ještě kdyby nekandidoval na prezidenta, když neví nic o politice, když neví nic o ústavě, když neví nic o ekonomice. Prostě muž na svém místě.

VH
Jiří Drahoš, stejně jako vy, v roce 2015 podepsal Dopis vědců proti strachu a lhostejnosti.

Č. - Mluví za vše. Vy taky Laco? Vysvětlíte to vítačtví víc do detailu?

VH
Možná proto loni prohrál a naopak Miloš Zeman díky protimigrační rétorice zvítězil.

Č.
Možná, možná. Tak zkusený vědec, by to měl vědět přesněji. Když mluví do politiky na stránkách denik.cz kyperske spolecnosti pana Dospivy, ktery studoval v Moskve a Pekingu a vydělal na dovozu zboží z Číny a na likvidaci českého textilního a obuvnického průmyslu.

VH
Ve skandinávských zemích nacionalistické strany posílily z nějakých dvou procent na sedmnáct, protože uprchlíků tam mají opravdu hodně. Musíme ale vidět, že naprostá většina společnosti tomu nepodlehla.

Č.
Takže když to přepočítáme a odečteme všechny ovce a vítací fanatiky, tak se to blíží k maximu, co se dá bez podpory mainstreamu udělat.

VH
Od samého počátku jsem říkal, že země, kam přicházejí političtí nebo ekonomičtí uprchlíci, mají plné právo je přijmout, nebo odmítnout.

Č.
Haló, profesorskej, máme Shengen, slyšeli tam u nich na škole už někdy o spojenejch nádobách?
Jak to dostane papíry na západe, tak to může sem. To je to, co nám tu chodí po ulicích a už to začalo znasilňovat nezletilé.

VH
1. Rozhodně to není tak, že signatáři vámi zmíněného dopisu jsou nějací bezpodmíneční vítači.

2. My jsme jenom zdůraznili, že k tomu musíme přistupovat lidsky, s respektem k běžencům, kteří s nasazením života prchají před válkou a z míst, kde by nikdo z nás nechtěl a nemohl žít. Nelze přece zaujmout cynické stanovisko, že je sem nepustíme a ať se klidně všichni utopí v moři. To je prostě nepřijatelné, pokud se hlásíme k nějakým evropským hodnotám.

Č.
Ad 1. a ad 2. je přesně to samé. Radši budu cynický k cizím než k vlastním. -

VH
Ta věta možná byla nešťastně formulována, protože mohla vyznít tak, že ať přijde kdokoliv a v jakémkoli počtu, bude vítán.

Č.
Nejde o tu větu, ale že je pak pustili přes hranice a pustili to do televize. - Na rozdíl třeba od znásilňování v Kolíně nad Rýnem. - Laco jaký máte s Václavem vztah ke znásilňování. Rozepište do detajlně, ať si tady zvykaj, na atentáty si máme taky zvykat, že.

VH.
A nezapomeňme jaké, že podnikatelské kruhy příchod běženců jako potenciální pracovní síly přivítaly.

Č. To německý oběti, šikanovaní důchodci, bezdomovci a další a další jsou proti. V podstatě nám profesor řekl, že je to stará dobrá válka bohatejch proti chudejm a on je na straně bohatejch.

VH
denik.cz Je ovšem pravda, že za tři roky se podařilo do pracovního procesu zapojit jen malé procento z těch příchozích.
To nesleduji detailně, ale věřím tomu. Stačí si představit, že bychom se my ocitli v některé africké zemi, jejíž řeč ani zvyky neznáme, a museli bychom se integrovat. Určitě by nám to trvalo déle než tři roky. Je to velký problém a já Němce obdivuji, že to dokázali.

Č.
Němci dokázali, co? Vždyť redaktor řikal, že připrchlíků pracuje minimum o VH to sám hned potvrdil

VH
Běženců se u nás objevilo několik desítek, ale proběhla tu neuvěřitelná kampaň, že nás zaplaví muslimové, kteří nás poislámští nebo co.

Č.
Někdy vylézt na ulici by pomohlo, aby neřikal takový pitominy.

VH
Denik.cz
Jenže marná sláva, s důrazem na vlastenectví, suverenitu a ochranu hranic uspěly strany jako Okamurova SPD, do značné míry hnutí ANO a teď se etabluje Trikolóra Václava Klause ml. Zdá se tedy, že voliči právě po tom volají.
VH
To je jenom smutné svědectví o úrovni našeho národa ve srovnání s vyspělejšími západoevropskými zeměmi.

Č.
Jo, s těma co mají atentáty, kde se lidem jen tak polejvají obličeje louhem a kyselinama. Kde jsou dětské sňatky, obřízky malých holčiček, tábory jako Jungle a no-go zóny na každém rohu. - Úchyl zasranej.

VH
Denik.cz
Vy necítíte ohrožení židovsko-křesťanských a antických základů evropské civilizace islámem?
VH
Po pravdě řečeno ho necítím, rozhodně ne v Česku, ale vlastně ani v Německu, kde je silná turecká menšina už desítky let.
Denik.cz
A ve Francii?
VH
Dokonce ani tam ne. Asi znáte Houellebecqův román Podvolení. Autor to líčí tak, že na základě nějakých volebních slibů Francouzi dobrovolně přenechali zemi islamistům a z Francie se stala muslimská země. To je přece úplná hloupost.

Č.
Ty vole. Co ten chlap fetuje. - Už i ČT, říká, že v Marseille je celkem bezpečno jen na velkých bulvárech. V některejch školách už se nesmí vepřový. Realita je daleko horší.
Ve Francii už dávno není 90% neislámských občanů.

VH
ale vždycky jsem upozorňoval, že nelze paušálně klást rovnítko mezi muslimy a teroristy.

Č.
A jakpak je rozlišujete se stoprocentní jistotou pane profesore?

Dál už se mi to nechce rozebírat, ale je to integrální idiot.

Zatím bez slepic

Upřímně, byť ve věci Ruska zastává relativně racionální postoj, ve všech dalších ohledech mě celkem děsí. A upřímně, riziko dobrovolné sebeislamizace se mi jeví být nyní větším, než riziko útoku Ruska na nás - či preventivního našeho útoku na Rusko.

Zatím bez slepic

tak je to jeho názor na federalizaci EU. V ostatních problémech, islamizace SRN a Francie se pomalu přidává na realistickou stranu. Mezi vědeckou a obecně intelektuální komunitou Prahy je disidentem.

Zatím bez slepic

Rozdíl mezi vědeckým disidentem a pražskou kavárnou je pár let života v muslimské čtvrti. Ale poznání je individuální, některým vnímavějším lidem stačí pár minut, některým nestačí ani pár let.
Podle konspiračních teorií přiletí jednou mimozemšťan a zkoprnělým pozemšťanům oznámí, že to on je Jehova, Bůh a Alláh, a on a jeho parta byli předlohou pro polyteistická náboženství. Perun s námi!

Zatím bez slepic