Epštajnovská budoucnost

Autor
Štítky

Jistě jste všichni zaregistrovali ponurý příběh amerického miliardáře Epštajna, který po svém pohádkovém zbohatnutí usoudil, že už patří mezi ty, co jsou si před zákonem rovnější a zařídil si ze svých domů i letadel luxusní bordel pro superprominenty a jejich politické kamarády. Tam pořádal orgie, provozoval kuplířství, držel si sexuální otrokyně a vůbec se ukáže, co ještě dělal. 

Pak se na něj sesypala obvinění, policie si ho odvedla v klepetech, soud na něj uvalil vazbu a v té... prý spáchal sebevraždu. Aktuálně proběhla pitva při které se zjistilo, že mu dost pravděpodobně někdo pomohl. To se ostatně šuškalo hedn po nalezení jeho těla. Vězňům v USA dávají papírové oblečení a vůbec se dost starají, aby neměli možnost tu sebevraždu nějak zařídit. Dozorci ho měli hlídat, ale hlídali nějak špatně, jsou mimo službu (a za nějaký čas se objeví povýšeni v jiném oddělení státní správy).

Některá americká média si zaspekulovala o Billu Clintonovi, který měl s Epštajnem velmi přátelské vztahy a objevoval se na jeho divokých večírcích, kde samozřejmě zcela slušně seděl, decentně upíjel bourbon a dělal že ten sex kolem sebe nevidí. V Epštajnově bytě se našel obraz, kde Clinton sedí v Oválné pracovně v šatech a lodičkách...

Samozřejmě naše vaše ČT vám o tom nic neřekne, to musíte na xenofobní, dezinformační a konspirační weby, které vám nejen nabídnou český překlad, ale i odkazy na americké originály.

Dokonce se v USA objevil seznam lidí, kteří měli s Clintonovými podobné techtle a zemřeli velmi podezřelou smrtí ve chvíli, kdy to vypadalo, že by mohli začít zpívat a nebo Billa s Hillary vydírat. 

Mně na celé věci ovšem zaujalo něco jiného - jak vidíte, stačí jeden odhodlaný státní zástupce, jeden odhodlaný soudce, co podepíše zatykač a uvalí vazbu a celý miliardář patřící do té nejelitnější elity skončil jako ten nejposlednější zlodějíček v brazilské věznici. Zavražděn na objednávku, čistá práce, nikdo nic neví, nikdo nic nevyšetří.

Nepomohly mu ani kontakty, ani miliardy dolarů, ani ochranka, ani armáda právníků, nepomohlo mu nic. A hlavně - jeho miliardářský kamarádi za něj neztratili ani slovo. 

Vidlácky bych řekl, že svět neovládají jen prachy a elitní majitelé těchto prachů. Respektive, majitelé prachů se zase tak úplně jako jedna třída nechovají a také mezi nimi probíhá boj o vliv a moc. A státní aparát, justice a policie jsou činitelé, které není radno podceňovat. To ostatně známe i od nás, že Ištvane? Proto také Babiš jede na tygrovi a má budoucnost jen dokud bude vítězit ve volbách. 

Dále mám pocit, že přesně takhle bude vypadat budoucnost. Tohle je přesně to, čím bude Trump a jemu podobní bojovat za stát proti nadnárodním korporacím. Co má společného Trump, Salvini, Němečtí Zelení, Alternativa pro Německo, Orbán, Kačinský a další? Oni si před velkým kapitálem na prdel nesednou. Oni už někde promýšlejí, jak ho dostat na kolena, jak si zařídit peníze na své vlastní plány. Zrušit elektrány, dostat do Německa migranty a nebo zabrat znovu Sudety, to bude stát strašné peníze a běžné obyvatelstvo už není na čem sedřít z kůže. 

Zatím je nereálné zkoušet nějaké protiglobalizační zákony na to je celá chobotnice pravidel a mezinárodních smluv příliš složitá. V rámci stávajících pravidel je to úkol na sto let. Ale takhle někoho sebrat, dát mu do držky a vysvětlit mu, že odteď převede prachy domů a bude pěkně danit (a nebo alespoň sypat) pro rozpočet, jinak se mu stane nehoda, to je celkem jednoduché... Počkat... to už před patnácti lety začal dělat Putin. 

Vidíte, stačilo pár let a už má následovníky. Půjde se cestou velepokut za naprosté prkotiny, jako že Fejsbůk nezařídil vymazání jednoho nenávistného příspěvku, nebo že Google nesplnil nějakou nesmyslnou podmínku z GDPR a podobně. Tu a tam pak nějaký další Epštajn skončí jako Chodorkovskij, protože to nepochopí a ti ostatní pak už snadno přijmou nová pravidla hry a půjde to i bez zkorumpovaného parlamentu. Postačí státní zástupce a soudce  a zákulisní hrátky. Nepomohou ani miliony ani miliardy. 

Ostatně jak jinak by si měli ti trochu rozumnější elitáři zachránit krky? Lidi nebudou věčně jen chudnout a bít se práva superbohaté menšiny. Nové víry na základě kterých se bude sjednocovat už jsou... zelená planeta, nacionalismus, velká amerika... skoro to vypadá, že to bude stačit. Minimálně to bude stačit na sjednocení dostatečného počtu lidí, státních zástupců a dalších úředníků... firem a lidí, kteří jaou v balíku, těch je. Z toho se dá postavit solárních elektráren, vodíkových aut a nakoupit u Putina plynu... I na armádní divize zbude... 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

už zase pěkně pokulhávají za výrobními silami. To konspirační teorie nevyřeší.

Zatím bez slepic

Ládiku,
chválím vás.
Hned jak doběhnete z trasy a oschnete, dáte krátkého šlofíka, vytáhnete svá stará skripta z marxismu-leninismu a doháníte zameškané učivo.
Co se v mládí nenaučíš, v stáří jako když najdeš!

Zatím bez slepic

tohle vím z průmky a je to ve mě zažrané.

Zatím bez slepic

dám sprchu, strečink a hodím hadry do vizíru, najím se špeku a až potom dám šlofíka.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

nit suchou na ni nenech:
dřepne si v pátek na bobek
bude mít slavný náhrobek;
některým se to nepoštěstí
i když si mýdlem hlavu leští
zůstanou navždy ve stínu lípy
a nebo tisknou 3D pípy.
To člověk musí umět
nechat na sebe druhé čumět,
předek musí být nobelista
pozornost světa dozajista
spočine na dlouhé punčošce;
měla to napsáno ve složce.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Oběsil se na vařené nudli
kamaráti nezabudli
byl v papírovém obleku
jsem ještě teď v úleku.
Na lustru nebo na klice
všude tam byly petlice
jak někde v alkatrazu
a teraz visí zrazu.
Na funus prý chodí vrazi
tihleti budou drazí
to musí ministr pošetřit
tihle se nedají vyšetřit.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dneska nesouhlasím s panem Vidlákem a jeho optimismem. Problém Babiše je boj klanů, kdo z koho, ostatní je hra pro diváky. Stejně tak s Epsteinem - už byl přece jednou souzený a vyvázl s pár měsíci a nyní se někomu v zákulisí hodilo vytáhnout záležitosti opět, aby přes tuhle figuru někoho dostal na kolena. Excelentní komentátor Jan Vítek /dříve hodně psával na Literárkách, po změně kurzu Literárek se jeho komenty objevují na Komentáře, iPrima/ o tom psal docela obšírně, hned po "prvním pokusu o sebevraždu"před několika týdny, stejně tak Tereza Spencerová, okruh zasažených osob je poměrně široký a dohazovačku děvčat Epsteinovi dělala dcera už zemřelého tiskového magnáta Maxwella, která je spojována s Mossadem, takže tady zcela jistě nejde o "statečnost" státních zástupců a soudců, spíš naznačuje, že "slouží" mocnějším, nikoliv spravedlnosti. Vždyť se o těchto záležitostech vědělo dávno. Kdyby to dělali "na vlastní triko", dávno by je už byla postihla nějaká nehoda nebo sebevražda deseti ranami do zad. Optimismus tady určitě není na místě.

Zatím bez slepic

Jen dodatek:
Domnívám se, že je dobré opakovaně upozorňovat na adresu webu iPrima.
Začínají se tam stahovat pozoruhodní komentátoři,postupně vypuzovaní odjinud.
Nejen Spencerová a Vítek.

Takže ještě jednou - uložte si:
https://prima.iprima.cz/komentare

Zatím bez slepic

Zatím je na iprimě pro komentátory relativní svoboda.
Ale už z Primy vyhodili šéfku zpravodajství J.Obzinovou. Zřejmě nepasovala do fúze s CNN.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Přátelé,
buď mě opouští schopnost čtení s porozuměním a Vidlákův článek čtu úplně blbě,
nebo dnes mají i největší intelektuální duchové z našich řad tu drobné výpadky pozornosti, tu halucinace:

Kde ve Vidlákově článku spatřujete optimismus ?

Já bych dnešnímu článku dal nadpis Prohnilí vrazi proti prohnilejším megavrahům aneb Přicházejí jinší sekáči.

Nebo Tak to vidíš, Epštajn, taky jsme tě lízli ...

... ale za pár let ti, Epštajn, klidně postavíme v Kongresu bustu v XXL velikosti, hned vedle busty chudého příbuzného Václava Ruzyňského.

A před Havlovým náhrobkem bude stát lavička Gréty, tragicky zahynuté buď pádem před palubu, nebo zhynulé rukou odporného teroristy, který bude naštěstí okamžitě zlikvidován bdělou ochrankoun této nové Johanky z Arku ( půl hodiny před tím, než se stačí ke gétě byť jen přiblížit, ale to bude jen jeden drobný detail, vygumovaný z jinak dokonalého vyšetřovacího spisu...vygumovaný spolu s příliš nezávislým vyšetřovatelem).

Bože, jak já jsem depresivní! Dal bych si k snídani svých pět deka přídělu z unijního klonovaného mamuta, jinak na mě přijdou konspirační webové myšlénky.

Zatím bez slepic

*)Lavičky Zelené Gréty budou sériově vyráběny z recyklovaných papírových brček z mekáčů.

Zatím bez slepic

Také si říkám, že Gretě hrozí nehoda, Mark D. Chapman, nebo v horším případě Charles Manson. Ale, upřímně, zatím mi to přijde jako přepálené. Zatím stačí o Gretě prostě mlčet a její kult, a - čistě obrazně i ona - umře.
Greta je prostě jenom loutka. Narozdíl od Johanky nemá faktickou moc. Intenzita protiakce bude tedy velká podle toho, jak dlouho jí potrvá pochopit, až ten okamžik nastane, že už nikoho z důležitých nezajímá...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

I to pohádkové zbohatnutí Epstejne,jde na vrub těch politiků,co jim to pak takto vracel.
Co je podstatné,buď jim prachy zatemnily mozek,nebo jsou to úchylové od narození.
I ta sebevražda Epstejna a dalších,je jen důsledkem jejich špatných charakterů.
insegnante.
Babiš se příliš rozmáchl a ohrožuje mnohé klany v podnikání,třeba i Klausové v ČEZu,jenže to souvisí z jeho podnikáním,mít přístup k základním surovinám v podnikání

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

chce zavést pod Ostrým chudobu
a pod Javorovým bídu
celému gorolskému lidu.
Zahodil železnou lopatu
nedává budika na patu
sere na poctivu pracu
zahodil i tu gracu
co s ňu okopaval dampr
má ho na cimpr campr.
Sere se do vedení podniku
Czudek má z něho koliku
Chrenek dostává wrzedy.
Vprzed teďka jedou dredy.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Všichni jmenovaní - Trump, Salvini, Orbán, Kačinský - jsou populisté. Řídí se tím, co si přeje lid. Lepšolidé, lepšopolitici, se řídí vyššími zájmy. Tedy pokud se vyšší zájmy shodují s jejich šrajtoflí.

Ale o tom nechci diskutovat.

Daleko horší je, když je veřejné mínění zpracováno tak, že míní proti svým vlastním zájmům. Že to není možné ? Ale je ! Proč, například, má strana AFD v Německu jen pár procent ? Proč ve skandinávských zemích pořád vyhrávají socialisté, kteří osídlují země novým obyvatelstvem ?
Je to proto, že lidé podlehli informační masáži. V zájmu falešné humanity jsou ochotni zničit vlastní komunitu.

Nemůžeme přece považovat občany tak vyspělých zemí za omezené. Z historie víme, že manipulace funguje a v dnešní informační době je toto nebezpečí ještě vyšší.

Zatím bez slepic

Bez obav, i zmanipulovaní lidé pochopí, protože rozdíl mezi pravdou a realitou je příliš propastný. Nová ideologie nazývaná neomarxismem, genderismem nebo jen bojem proti dezinformacím a za lepší společnost se chová stejně jako nacismus nebo socialismus. Má své represivní složky (elfy), metody likvidace protivníků (vyhazovy ze zaměstnání), nadšené svazáky a metody odměňování věrných (skrze granty a dotace). Protože se dnešní bojovníci za lepší svět příliš neliší od nacistů nebo StB (snad jen ještě nedochází k fyzické likvidaci protivníků, ale ta chuť zničit protivníky zde je), dojde časem k sílícímu nevyřčenému odporu proti jejich činnosti. Až bude vhodná konstelace, hněv lidu je smete. Doufejme, že se to vše stane jen prohrou ve volbách, ale například EK se velmi snaží oddělit jejich vládu od přání lidí a rozpor potlačuje silou. Žoldáků do nové evropské armády si dovezli už dost.

Zatím bez slepic

Kéž by pochopili včas. Nebo dokud je čas. Osídlování Evropy Araby a černochy je nevratné.
Němci také pochopili, že Hitler není to pravé, až po prohrané válce.

Zatím bez slepic

In reply to by Puck (neověřeno)

Trvalý odkaz

Obávám se, že pochopí všechny důsledky neuvážených kroků, až už budou zcela zřejmé. A nepůjde s nimi nic udělat.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Půjde s nima něco udělat a to něco bude hodně ošklivé.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Gréta pluje na Kon Tiki
překonává Atlantiky.
Ví vůbec, kde je Amerika?
Tohle se jí totiž těžko říká,
když nechodí do školy,
a nepíše úkoly.
Přisuňte Ameriku ke Grétě
nebo ji povezou na lafetě.

Zatím bez slepic

https://ivocerman.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=724647

"Nejsem optimistou věřící, že tento svět je nejlepším ze všech světů. Nejsem ani pesimistou obávající se, že optimista má pravdu. Jsem člověkem, který má naději.“ Z. Bauman

Zatím bez slepic

Pokud by novináři měli špetku rozumu, tak o ní přestanou psát a do měsíce od ní máme pokoj.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Epštajn,
(jakkoliv odporný) byl nejspíš agent, možné označení koho tu už padlo..
Agent je mrtev a koho už neprozradí je jeho "řídící důstojník".
S Epštajnem ale nezmizely ze světa důkazy na kde jakého úchyla.
"Vyjednávací" potenciál Epštajnem získaný někdo nejspíše má.....
Těch čistých v politice není příliš a každý člověk má slabá místa, politika včetně i budoucího včetně...
Tedy ony "zákulisní hrátky" budou mít nejspíše podstatnější roli, než onen "odhodlaný státní zástupce či soudce".
I u nás v malé zemičce vykřikl AB a nejen on, že se dá prý považte i "objednat" trestní stíhání, tedy ono "odhodlání", no fuj.....

Ano pravdu má Vidlák v tom, že lidé se vždy pro něco nadchnou, uvěří a budou se bít (i mezi sebou) za jiné nové víry...
A ano i "velký kapitál" si za nové "víry" také připlatí.
Že běžné obyvatelstvo už není na čem sedřít z kůže, je naprostý omyl, který bohužel poznáme všichni na té vlastní kůži.....

"Zrušit elektrány, dostat do Německa migranty a nebo zabrat znovu Sudety".....

Jsou prostě nápady a "víry", kde mne tedy moc neuklidní, že i na tyto šílenosti si připlatí možná ještě více i ti bohatí.
I kdyby to celé zacvakal JEN "velký kapitál", důsledky ponese vždy naplno a zejména právě "běžný obyvatel".

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Chceme-li vidět naši budoucnost, podívejme se na Brazílii a život ve favelách. Superbohatí raději létají vrtulníky nebo jezdí v opancéřovaných vozech.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Epštajn jako agent Mossadu sbíral přes svoji "živnost" kompro na státní elitu. Po inscenované sebevraždě žije s novou identitou a novým ksichtem dobře uklizen. Bude zajímavé sledovat, jestli přibudou sebevraždy Clintnů a spol.

Zatím bez slepic

I Skřípalovi prý žijí.....

Transformováno na článek, "Epštajnovská budoucnost", pak velký kapitál žije a bude žít.
Něco tento zaplatí - "nainvestuje" do nějaké nové "sjednocující" víry.
Něco se přesune od jednoho pracháče jinam "pod jiným ksichtem", ale globálně zase někdo vydělá.....

Při změnách "víry" obvykle mimo jiné umírají někteří dříve exponovaní lidé, není člověk, není problém....
A je tak i představitelné, že dobře vyškoleného agenta může být škoda, lze jej progresivně, ekologicky "recyklovat".
Protože zlí jazykové říkají, že schopní lidé-kádry docházejí. (I všehoschopní nesmí být úplní debilové.....)

Prostým pohledem na naši politickou scénu (napříč spektrem) musí člověk připustit, že na tom něco bude.....

Zatím bez slepic

Všehoschopní, ta úplná špička, nesmí být úplní debilové, a taky asi nejsou. Horší je to s těmy kteří pro ně pracují a vykonávají jejich příkazy. Na naší politické scéně není nikdo kdo by řídil. Všechno to jsou jenom vykonavatelé nečí vůle. Ti schopní (Zeman, Klaus ml., v menší míře Foldyna, Zimola, Robejšek...) pracují pro GP. Ti všehoschopní (všichni, kteří nenechají na Zemanovi nit suchou) vsadili na US státní elitu. Naštěstí tady zafungovala příroda a k nízké morálce nepřidala vysokou inteligenci ale velikou "nadřazenost" nad obyčejným člověkem s morálkou. Pro ČR tady snad pracuje alespoň Okamura ( z těch co jsou v parlamentu), proto ho taky nechce ani jedna strana do koalice.

Morální člověk se schopností řídit nemůže pracovat pro všehoschopného a všehoschopní postrádají umění řídit. Naštěstí.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Teď se bude vyšetřovat a před volbami se důkazy, ve správný čas vyrojí, bude z toho pěkná kauza a demokrati půjdou v americe do kytek, Trump bude znovu zvolen.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vono je to všude stejný:

→ při muslimském svátku Íd al Adhá, při němž se rituálně podřezávají ovce, se letos jen v Turecku zranilo na 35 tisíc amatérských řezníků… fascinující…
****
Némlich jako v ČSSD!
Žeby pocheovci-sobotkovci expandovali do Turecka?

Zatím bez slepic

A vemte si, co by nastalo, kdyby se ti amatérští řezníci zúčastnili v řadách myslivců podzimních honů. 35 tisíc v řadách myslivců by pořádně probralo členy mysliveckého cechu. Nemuselo by jít ani o úmysl, jen o spoustu nešikovnosti, která trvá, ať už jde o práci s nožem nebo flintou.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Předseda ČSSD ve své šachové partii s Milošem Zemanem zaútočil pěšcem Šmardou. Dostal však šach silnou figurou Andreje Babiše, kdy Babiš prohlásil, že Šmardu nechce. https://www.novinky.cz/domaci/clanek/se-smardou-ve-vlade-nebudu-prohlas…
Hamáček a ČSSD mají omezené hrací pole a v podstatě jen jednu jedinou cestu z krize, podání demise, čímž se dostanou do vynuceného matu, až už nebudou k další vládě přizváni.
Hra skončila, vítězí v ní Miloš Zeman, a s ním Andrej Babiš. Prohrává Jan Hamáček, ČSSD reprezentovaná křídlem sobotkovců a vlka nejspíš sklátí chmury, že jeho neoblíbení šachisté zase vyhráli. Měli totiž velmi slabé protivníky, kteří nasekali spoustu nevynucených chyb, ač těch protivníků bylo na Zemana i Babiše opravdu hodně.

Partie o ministra kultury už v podstatě skončila, Hamáček prohrál. Můžeme jen čekat, zda dojde k palácovému převratu a Hamáčka nahradí někdo schopnější, pokud vůbec někdo takový v ČSSD je. Do čela se dere Poche, a ten aspiruje na pozici nejméně oblíbeného politika v ČR. Možná z ní sesadí i dlouholetého pravidelného vítěze soutěže Miroslava Kalouska.

Proti Andreji Babišovi se už organizují mohutné šiky odpůrců, které budou kulminovat před 17. listopadem. Zatím se jen uvádí do varu bojovým řevem jako tlupa vikingů před bitvou. Jde o nesourodou směsici uskupení, kterou spojuje jen odpor proti Andreji Babišovi. Vojáci by tomu říkali bránění mostu. Kolem jednoho strategického prvku obrany (Babiš) se rozmisťují šiky protivníků a snaží se obranu obklopit a zaútočit ze všech stran. Až se sešikují, Babiš může ustoupit a v rozhádané tlupě pečlivě budovaného plánu opozice uspořádat krvavou řež.

Stačí k tomu málo. Může nabídnout místa po ČSSD Pirátům a ODS s tím, že nebude premiérem. Místa může nabídnout i KDU-ČSL. Nedělejme si iluze, že by ty strany vládní angažmá přijaly, ale dojít k návrhu může. To spolehlivě rozloží plánované demonstrace a jednotu antibabišovského bloku.
Další možností je vyhlásit předčasné volby na jakékoliv datum po 17. listopadu 2019. Nebo to aspoň navrhnout. Tím protesty 17. listopadu ztratí jakoukoliv legitimitu a organizátoři zůstanou jako kůl v plotě Miloše Jakeše.

Andrej Babiš nad nesourodou opozicí ODS, TOP 09, STAN (ani nejsou vidět, málem jsem na ně zapomněl), KDU-ČSL, Pirátů a nejnovějšího přírůstku ČSSD poměrně lehce zvítězí. Všechny jmenované strany mají pocit, že společně rozloží ANO a rozeberou si jeho voliče. Všichni z nich doufají, že z tak velkého bloku uloupnou pár procent, které jim pomohou zůstat dalších pár let u koryt. Zatím to dopadá tak, že se ty pidistrany pod nárazy do Babiše drolí a vytrácí do vytracena. ODS vyloučila Václava Klause mladšího, a nikdo je k tomu nenutil. TOP 09 se pod novým Jiřím Pospíšilem propadá do vytracena. KDU-ČSL se definitivně zbláznila, ale oni byli vždy tak trochu cáklí. STAN nejsou ani vidět. O ČSSD hanba mluvit, chyba na chybu. Jediný, kdo trochu roste, jsou Piráti, ale i oni už narazili na možnosti jejich růstu. Další možnosti dává jen kanibalizace malých stran nebo pád velkého subjektu. Tak se pustili do Babiše a doufají, že po jeho pádu se z trpaslíků stanou nejméně poloobři.
Hrubě se mýlí a mýlí se i vlk, který nemůže pochopit, proč voliči nevidí chyby Zemana a Babiše. Voliči chyby obou vidí, ale současně vidí chyby i u protivníků Andreje Babiše, kteří jej chtějí nahradit. Proto volí menší zlo dle jejich subjektivního názoru a pouze nesdílí názor, že Zeman a Babiš jsou horšími jejich protivníků Fialy, Bartoše, Pospíšila a u ostatních (STAN, KDU-ČSL) ani nevnímám, kdo jim vlastně momentálně šéfuje. Dokud celý antibabišovský spolek nenajde kandidáta lepšího Andreje Babiše, jsou všechny jejich akce marným vyhazováním peněz a úsilí.
Až někoho lepšího představí, má smysl jezdit na nějakou demonstraci. Do té doby jde jen o směšné divadlo placeného nebo zblblého komparsu.

Zatím bez slepic

Vaše poslední dva odstavce jsou naprosto přesné.
Volba menšího zla.

Zatím bez slepic

Myslím, že se mýlíte. Podle vyjadřování v různých diskuzích většina podporovatelů Zemana a Babiše v nich nevidí menší zlo, ale Blanické rytíře kteří napraví všechny křivdy na nich spáchané Havlem a jeho pokračovateli a pachatelé potrestají. Jsou to (věšinou) jak říká Vlk, svědci Zamanovy a Babišovy.
Že pane Hnidopichu.

Zatím bez slepic

Je to zajímavé, možná se fakt všichni pohybujeme v uzavřených a vzájemně izolovaných bublinách.
Ale i když jsem mluvil s mnoha desítkami lidí, kteří Babiše či Zemana volili, dosud jsem se nesetkal s nikým, kdo by bezvýhradně žral jejich myšlenkové či marmeládové koblihy bez výhrad.

Chápu, že někdo, možná většina, je černobíle hájí, pokud je protivník (černobíle ) napadá.
Ale jinak se vpodstatě každý shodujeme, že by oba potřebovali tu a tam fláknout mokrým ručníkem přes hubu.

Vlk je nejspíš ovlivněn tím, že mu vděční čtenářové udílejí rady a (vcelku zaslouženě) lají za naprostou neobjektivitu a jednostranost.
Což je pochopitelně zbytečné, on, respektive jeho podvědomí, o svém zemanovském antifandovství ví a snaží se sám sebe se zacpanýma ušima překřičet ve snaze udržet si navzdory prudké kognitivní disonanci duševní rovnováhu.

Bimbo i Babiš se podle mého názoru snaží s odřenými patami poněkud přibrzdit zrychlující se sešup nejprve této, posléze i okolních zemí (i sebe a své rodiny!) do záhuby.
Snaží se o to za cenu kompromisů s jinšími, mocnějšími sekáči.

Ano, blufují a občas lžou.
Lež je dnes bohužel základním pracovním nástrojem každého dnešního politika.
Lež je pro politika nezbytná jako pro fotbalistu nohy.

Může se nám to nelíbit, můžeme proti tomu protestovat, ale to je asi tak to jediné, co s tím můžeme dělat.

Nezáludný a pravdomluvný politik má dnes životnost maximálně jeden týden (než jeho šokovaní protivníci ujistí, že to opravdu, ale opravdu myslí upřímně a se smíchem ho roztrhají na cucky)

Čím slabší karty, tím lepší musí být člověk hráč, aby po pár kolech uhrál v konečném výsledku alespoň plichtu.

Zatím bez slepic

Vlk pravidelně píše o nějaké paní, která prý Babiše a Zemana podporuje bez výhrad. Takže na ní asi zakládá obraz všech těch, kdo se skřípěním zubů zvolili Zemana nebo Babiše, protože prostě nenašli nikoho lepšího a všechny další možnosti jim připadaly děsivé.

Zatím bez slepic

slova, že nechce být ve vládě se Šmardou jsem pochopila tak, že už nechce ve vládě ČSSD. Zřejmě to mají se Zemanem vymyšlené jinak a časem se dozvíme jak. Zatím to vypadá, že potřebují natahovat čas, proto dávají stále nové termíny (viz Zemanovo prohlášení že se do určitého termínu vyjádří ke Šmardovi - no vyjádřil se k němu, akorát neřekl nic, co by neřekl už předtím). To je jasná hra o čas.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

- Voliči chyby obou vidí, ale současně vidí chyby i u protivníků Andreje Babiše, kteří jej chtějí nahradit. Proto volí menší zlo dle jejich subjektivního názoru -.
Tahle myšlenka vysvětluje vše.
Politik má za to, že volič má jen jedno oko, protože tento předpoklad mu dává naději na úspěch.
Jenže matka příroda voliče obdařila voliče párem očí.
A na to, páni politici zapomínají, myslí si, že ono druhé oko nahradí mediální masáží.

Zatím bez slepic

Ale to je podstata politiky v jedné větě:

Politik se domnívá, že pokud bude dostatečně hlasitě upozorňovat na chyby svých politických protivníků, voliči úplně zapomenou na jeho vlastní chyby.

A za sebe dodám, že je vždy dostatečně hloupá množina voličů, kteří na minulé chyby politiků zapomenou a soustředí se na chyby někoho jiného. V daném případě Babiše.

Je čas udělat Hamáčkovi papá.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak se dá nazvat hlavní proud novinářské práce.
Stačilo se Svaté Grety vyptat jak hodlá bojovat s "uhlíkovou stopou" jak hodlá Ekobursík dosáhnout "uhlíkové neutrality".
Zeptali se, dostali odpověď, sice krávovinu drahou a nefunkční, ale dostali. A spokojili se s ní.
Nezeptali se, jestli existuje jiné, funkční řešení.
Udělali PR službu, reklamu Svaté Gretě, Ekobursíkovi a říkají si novináři.
A tak se zaplacená hloupost/tupost (vyber si co kdo chceš) prolíná i do politiky. Placená reklama na tapetovací ploše především.
Před chvilkou mi dovezli nové krbovky z jedné vesnice u Loun dva mládenci, tak jsem se optal na myšiska u nich.
Koukali na mě nechápavě, o čem že to mluvím?
Tak jsem se zeptal co dělají jejich bráchové, vím, že jsou traktoristi u vidláků.
Co by dělali? Tahají pluhy, jako každý rok zněla odpověď

Zatím bez slepic