ZAO

Autor
Štítky

Tak se nám za mého zahraničního pobytu krizička přehoupla. Začínám být jako Vlk - jen co vytáhnu paty, dějí se zajímavé věci. ČSSD nakonec po dlouhém a velmi zásadovém boji za Šmardu zjistila, že se objede bez Šmardy. Dejte socanům dost času a nakonec zjistí to, co každý průměrný amatér i tak vesnického formátu jako Vidlák, věděl v podstatě od začátku.  Že Šmarda nebude ministrem kultury jsem poprvé napsal 16.července. 

O měsíc později na to přišel i Hamáček. 

Ve stejnou dobu už Maneca a další čtenáři tohoto blogu celkem jednoznačně tvrdili, že ČSSD ve vládě zůstane. Jednoduše proto, že bez vládního angažmá by neměli vnitro s posledními pákami na vyšetřování Babiše, neměli by ministerstvo práce, přes které tečou ty největší peníze a neměli by zamini, kde jsou upíchnutí všichni sociální demokraté na které už nevyzbylo křesílečko, protože volby prohráli kde mohli a museli se pakovat. 

O měsíc později jsme se všichni dozvěděli to samé přímo od Hamáčka - ČSSD ve vládě zůstane. 

Nakonec to prý bylo tak, že sám Šmarda prý na svůj budoucí a nikdy nenastoupivší post rezignoval a přestal být kandidátem. Tím se legantně okecalo, že vlastně ČSSD z vlády nemusí, protože Babiš vlastně udělal všechno správně a když přijdou s jiným jménem, bude všechno v pořádku... 

Probleskovala různá jména, ale nakonec to vypadá na Lubomíra Zaorálka. Zeman už se přes Ovčáčka nechal slyšet, že ZAO by mu nevadil. 

Mám k tomu pár Vidláckých poznámek: 

1. Tohle všechno si ČSSD mohla odpustit. Stačilo na začátku přijít za Zemanem a svojí nominaci si domluvit dopředu. Ještěr by byl spokojený, že do toho mohl mluvit a žádné prádlo by se na veřejnosti nepralo. Ale ne, oni museli oznámit jméno a pak si od Zemana vyslechnout, že tenhle na kultuře nebude. A zase - mohli Šmardu stáhnout a dát jiné jméno, Ještěr by byl spokojený a celkem nic by se nestalo. Ale ne, oni se rozhodli dělat tvrďáky. Zeman si je za to vychutnal, Babiš si zřejmě zařídil jinou případnou většinu a po měsíci slovních přestřelek a jednání ústředních výborů, kdy byla velkému vůdci Hamáčkovi dána veškerá moc k boji proti Zemanovi i Babišovi se tento rozhodl, že se své odvahy raději lekne, nechá se pojebat a vše zůstane při starém. 

2. ČSSD na krizi nikoho nepotřebuje, vystačí si sama. Já nevím co čekali. Každý puberťák v této zemi ví, že Zeman je nebezpečný jako chřestýš, že je sice možné s ním bojovat, ale takový boj vezme všechny síly. Ale jen tam v Liďáku jim to nějak nedochází. Tohle bylo jako z pohádky... všichni se kasají, ale po chvíli je odvaha opustí a všechno jejich furiantství vyjde najevo. 

3. Odteď všichni víme, že ČSSD jede taktikou KDD - každý den dobrý. Je to stejná taktika, jakou měla Karolína Peake, jakou měl Nečas se svojí Janičkou, jakou měly Veverky a Bursíci. Nic nového pod sluncem. I ten konec bude úplně stejný, na to nemusím být politolog. 

4. Jestli je mezi zdejšími čtenáři někdo, kdo věří že se ČSSD ještě dostane do sněmovny, ať se mi ozve, pokud se tak stane, pošlu mu lahev mého nejlepšího portského. 

5. Ale nejlepší je ten ZAO - který jako ministr zahraničí dokázal podporovat fašisty na Ukrajině a vůbec v poslední době působil dost zmateně a vlastně přestal být rozdíl mezi ním a Kalouskem. Ten to na té kultuře rozjede, že tam nezbyde kámen na kameni. To si užijí všichni v přímém přenosu. Dovedete si představit třeba takový scénář - Zeman Lubomíra jmenuje, ten se dostaví do nové kanceláře a za měsíc proti němu začne demonstrovat celá naše kulturní fronta, protože se ukáže, co zase v této republice ví skoro každý - že Zaorálek je slušný řečník, ale neschopný organizátor. 

Jestli se ZAO skutečně stane ministrem kultury, tak Zeman nemusí dělat vůbec nic. Všechno se stane samo. 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

slovo a slavnostně vyhlašuju, že věřím v zázraky a socani se nějakým záhadným Hen Tým Oným Vyonďatým do sněmovny dostanou.
A dělám to nikoli proto, že mě kopnul do hlavy kůň a věřil bych na zázraky bez Pánbíčka, nýbrž proto, že Vidlák má ve sklepě fajny chlast.

Zatím bez slepic

pochlapí a pošle, tak vám dám napít. Ale ne, že tu sedmičku vyžerete na jeden lok. Taková hovada už jsem taky viděl...

Zatím bez slepic

Tak Vidlák to ničím neomezil. Ještě se mohu přihlásit ;) Mně je jen trochu trapné takhle využívat jeho unáhlenost ;) Je to trochu jako kopnout do štěňátka ;-)

Zatím bez slepic

boj.
Život je krutý a nespravedlivý.
Za chyby se platí.
Blbý, kdo dává, ještě blbější, kdo nebere.

A tak všelijak podobně.
:-)))

Zatím bez slepic

portske mam rad... takze verejne vyhlasujem (neviem co je na tom vyhlaseni slavnostneho...ze Targusi?? :D :D :D), ze CSSD sa do parlamentu prederu.
Ziadam Vidlaka, nech ma zapise do poradovnika moznych majitelov jeho butylky :D :D :D z dovodu vyhry :D.

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

ču**** - pardon - pohlavní orgán, tak se vší pompou a parádou, ne?

Zatím bez slepic

ze ked uz pohlavny organ tak slavnostny?? :D :D :D... hmmm...no ma to svoju logiku nie ze nie :D :D :D

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Taky se hlásím a aby to bylo férové, tak přidám s jakým výsledkem v procentíčkách, dávám 5,1. Kdo dá víc, bere vše.

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

a jakou kvalitu moku nabídnete Vidlákovi v případě prohry ?

Zatím bez slepic

In reply to by Tony (neověřeno)

Trvalý odkaz

U vidiny "chlastiva" (Targus laskavě dovolí) neberete v potaz SMYSL věty v celém kontextu a možný výklad, záměr Vidláka....
Dovolím si být zde zdarma Vidlákovým advokátem.
Pro neznalé prostředí a obsazení zde jde o nadsázku a srandu!
Vidlák píše:
"4. Jestli je mezi zdejšími čtenáři někdo, kdo věří že se ČSSD ještě dostane do sněmovny, ať se mi ozve, pokud se tak stane, pošlu mu lahev mého nejlepšího portského. "

Většina zde se o lahev hlásící jsou prokazatelně nevěřící, lze zpětně dohledat.....
Takže nevěřící buď lže, že věří a nebo není nevěřící a pak lže, že je tímto...,v každém případě je možné víru takového člověka zpochybnit, nebrat vůbec v potaz a tím vyřadit takové chtivé osoby předem...
Vidlák jako věřící jasně a přesně ví, co slovo věří znamená a tedy i na to je třeba brát zřetel....
Vidlák nikde nepíše nic o tom, že na flašku má nárok osoba, co je přesvědčena, slavnostně prohlašuje, sází se, či si dokonce něco myslí, víra a věřit je prostě jiná kategorie...důkaz víry-důkazní břemeno je na osobě o flašku se hlásící....

Šikovný právník větu Vidlákovu může uchopit na mnoho způsobů, příkladmo to, že pokud se tak stane, může patřit při troše dobré vůle k té VÍŘE a ne k dostání se socanů do sněmovny, či i jiné kombinace...Jo kdyby se jednalo alespoň o KDU-ČSL, ale socani.....a víra....

Vidlákovi a ostatním nabízečům "závadných, neřestných k regulování prý vhodných" nápojů dám ještě zadarmo nevyžádanou radu.
Tak jako pozvánky na zabíjačku dráždily k nepříčetnosti místního Trumpa, až to nevydržel, není dobré nabízet a ještě posílání čehokoliv, zejména bezplatně.
Nemůžete například tušit, kolik bude činit i jen to poštovné po dalších volbách....o dalších konsekvencích nemluvě.
V NEO zelené-kracii můžete být i obviněni ze šíření a podpory nevhodné víry a nebo co já vím i předsudečného alkoholismu.
Na závěr jen dodám.
Naprosto jste navíc zapomněl(i) z "víry", nabídky a přihlášení se k zásilce "chlastiva" vyřadit osoby mladší 18 let například....a je klidně možné, že takoví tu zejména v pátek mohou jako elfí vyslanci z výchovných důvodů číst......!

Zatím bez slepic

In reply to by Tony (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak souhlas, sázka má být vždy o něco. Loni se zadařilo a tak mohu nabídnou jabčák, nebo snad jablčák. Každopádně je dost dobrej.Vlastně teď nevím zda je to fifty, fifty Možná bych měl sázku odvolat.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

přiblblá politika.
Zdražují emisní povolenky , které se jeví mně osobně jako cílená likvidace evropského průmyslu.
Třinecké železárny by podle aktuálních cen měly letos dát za tenhle nesmysl asi jednu miliardu. V kombinaci se skutečností, že tato firma nyní prodává své výrobky se ztrátou, je zaděláno na likvidaci firmy, protože šetřit už není z čeho, propustit už není koho. Skoro všechny provozy mají podstav lidí.
Pikantní je, že peníze z povolenek jdou namísto na investice do modernizace kamsi do prdele (jako obvykle). Tedy nejméně z části.
Žijem si jak na zámku, ať to trvá věčně...

Zatím bez slepic

tak tu napisem, ako si oceliarensku ekologiu predstavuju ekoteroristi.
Opat to bude fungovat tak, ze u nas dobry.... a cely bordel bude pokial mozno co najdalej. Problemom je ze Zem je uzavreta sustava... ale to sa tazko vysvetluje niekomu co v piatky nechodi do skoly....

Zatím bez slepic

bude skutečnost, že až bude potřeba, nebudeme mít z čeho udělat ani ty pitomé flinty, nemluvě o dalším...

Zatím bez slepic

problemom je, ze ked raz zavries nejaku oceliaren, tak si v podstate bez sance ju znova rozbehnut. Vacsina z nich ma cez 40 rokov a vela veci bezi len preto ze sa este nevypli :D. Ak to vypnes, uz to nenabehne. A po odstaveni sa do roka rozkradne co je pouzitelne. Ak sa zlikviduje prvovyroba, budeme totalni zavislaci na druhych. A to si len potom s nami bude kadekto a aj jeho brat vytierat zadok.

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

pětislepicová odpověď.

Zatím bez slepic

Targusi to šetření by me celkem zajímalo, protože každý rok nasypou cca 200 milionů Kč jen do Třineckého hokejového klubu:
https://or.justice.cz/ias/ui/vypis-sl-detail?dokument=54953244&subjektI

Zatím bez slepic

Zajímalo by mně, kdo pošle emisní účet těm, kdo maj na svědomí požáry na Sibiři a v Amazonii. Ze by vznikly spontánně je mimo moje chápání, ale to asi proto, že jsem stará, blbá a škaredá škeble. Hrajem si tu na ekologii, a přitom ekoteroristi k těm požárům jsou zticha jak pipinky.

Zatím bez slepic

Paní Rejpalka.
U těch požárů by mě zajímalo,jestli byly založené v rovině,jakoby je založil laser.

Zatím bez slepic