Tetelí se radostí

Autor
Štítky

V uplynulých dnech došlo k několika důležitým událostem v Evropě i u nás, které bychom neměli opomenout. Mají hodně společného, především se časem ukáže, že jejich dopad je mnohem větší, než by si běžný člen Milionu chvilek myslel. Takže to vezmeme jedno po druhém: 

Jednak se nám přepočítal drsňák Salvini v Itálii. Tomu se podařilo zpopularizovat sám sebe svým (na evropské poměry) nevídaným odporem proti neziskovkám vozícím migranty z pobřeží na pobřeží. Jeho Liga severu šla prudce nahoru a v současné době jí průzkumy předpovídaly čtyřicet procent hlasů ve volbách. A vzhledem k preferencím se Salvini rozhodl potopit vládu vyjádřením nedůvěry s tím, že to bude znamenat předčasné volby které ho vynesou nahoru. Dopadlo to trochu jinak. Jeho úhlavní kolaliční partner z Pěti hvězd se dokázal domluvit s opozicí, Dostali znovu příležitost sestavit vládu a sestavili ji. 

Prý se očekává změna italské politiky. Ani nedokážu vyjmenovat, kolika kovaným evropanům se ulevilo a kolik komentátorů i novinářů se tetelí blahem, jak to ten xenofobní italský nácek schytal. 

Zatím jsem ovšem nezaslechl ani jediné slovo o tom, co musí dojít i tomu nejpomalejšímu vidlákovi... Ono jednou na volby dojde. Možná ne hned, ale dojde. Kolik procent pak Salvini dostane? Nota bene, když se nám ti Italové teď rozjedou a začnou znovu otevírat přístavy? Dostane padesát, šedesát procent? Skoro bych si myslel, že Salvini bude za pár let první premiér v Evropě, který bude mít popularitu jako Putin. Doslova a do písmene. Lidi ho budou ve velkém volit a všem okolo bude způsobovat bolehlav. 

Další tetelení blahem jsem zaznamenal v reakci na volby v Sasku a Braniborsku. V obou spolkových zemích jektaly zuby všem kovaným demokratům, že by snad mohla vyhrát AfD. Tak nevyhrála. Ale skoro. Všichni si oddechli, lídři ostatních stran slavnostně slíbili že s AfD nikdy nepůjdou, novináři nás upozornili, jak pohořela Frauke Petryová a jede se dál. 

Zase jsem téměř nezaznamenal, co to bude znamenat v delším výhledu... Že stávající vládci budou muset přizvat do vlády další stranu - v tomto případě německé Zelené a hádejte, co to v delším horizontu udělá? Ano, AfD se stane hlasem dalších frustrovaných občanů, vláda zase půjde cestou větších restrikcí a jednoho krásného dne bude mít AfD dostatek hlasů k sestavení jednobarevné vlády. Zároveň se v jejích velitelských strukturách zabydlí pořádní drsňáci, kteří snesou ty roky opovržení a až jednou AfD vyhraje, budou jí velet pořádní sekáči, kteří se nezakecají. 

V Anglii se zase Boris Johnson pořádně rozjel, až to přehnal. Nejprve vyloučil jakékoliv zdržovačky s brexitem, hodil před EU  vyjednavače svoje podmínky a začal všemožně zařizovat, aby mu v jeho hře vabank nikdo nemohl škodit. Přesvědčil královnu ať přeruší zasedání parlamentu, což by znemožnilo vydat nějaké další zákony komplikující Johnsonovi život a tak moc tlačil na pilu, až přišel o většinu v dolní sněmovně. 

Zase bylo slyšet oddechnutí na celou Evropu. 

Johnson ovšem začal mluvit o předčasných volbách a vůbec uvidíme, co z toho ještě vznikne. Zdá se ale, že jsem chlapa podcenil. Za jeho přihlouplým výrazem i projevem je zřejmě něco víc a jeho debilní ksicht a přitroublé výroky budou zřejmě jen maska a na Brity to asi funguje. 

Každopádně vidíte to všichni? Jak si dějiny jdou vlastní cestou bez ohledu na všechny kliky, mafie, mocné i demokraty? Jak sice můžete zkoušet zadržovat lavinu, ale vlastně ji jen oddálíte a zajistíte, aby udeřila o to ničivěji? Stále více začínám mít pocit jako před Pearl Harborem. Do té doby byla většina Američanů pro nevměšování se a hlavně žádnou válku. Ale stačil jeden (v podstatě malý) impuls a druhý den se už hlásilo tolik dobrovolníků, že pro ně neměli ani boty. 

Jakýpak Pearl Harbor čeká na nás? 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Vidlaku, existuje video, ktere koluje, kdy uz myslim v lednu Salviniho koalicni partner rika Merklove , ze toto presne chce aby se stalo a ze k tomu Salviniho donuti. Takze drsnak se neprepocital, z duvodu co rikas, ale protoze naletel svemu koalicnimu partnerovi i kdyz tim potvrdil sva slova, ze jeho snahu o napravu v Italii (i tu ekonomickou) mu sabotuje prave koalicni partner...

Zatím bez slepic

ass.
Pokud je to opravdu pravé video,tak to je jasný důkaz,že je migrace řízena z nejvyšších míst Satanovi synagogy.
Neziskovky jen plní příkazy a vyberou zpět peníze,které migranti dostali na cestu.Podle toho video,to také ukazuje,že si dokáží poradit s každým odpůrcem,protože i tajné služby států pracují pro tyto politiky a třeba i zfalšovat volby.
Počítám,že na Salviniho něco vytáhnou,jak ho odepsat.
Němci jsou na tom podobně,ještě budou přešlapovat na jednom místě,než provedou rázný krok dopředu.
V té Anglii,nikdo pořádně neví co se děje,ale co je záměrem Brexitu a jak vidíme,královna podepíše cokoliv.
Pokud Itálie otevře hranice dalšímu mil.utečenců,dokdy naše vláda bude odolávat.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jakoze by to video Putin padelal jak vysledky americkych voleb? Samozrejme, ze je prave. Fake news vidite na CT, treba jak si v mesite na Novem Zelande muslimove v maskach lehli jen tak na hromadu a prisel je tam postrilet australan a oni ani nezakrikli, ani nezastenali (urcite zrovna drzeli bobrika mllceni), netekla z nich krev a vystrelene nabojnice mizely uprostred letu a nikdy nedopadly na zem.

Zatím bez slepic

Salvini a AFD nepracují pro GP ani pro US státní elitu. Pracují pro své země jako Putin. Globální prediktor v rámci akce "každý den dobrý" donutil Pět hvězd, které jsou jeho koně, ke koalici se stranou, která není názorově spřízněná, ale pracuje také pro GP. Zájmem GP je migrace do Evropy a Vytvoření Islámského chalifátu minimálně ze západní Evropy. U Johnsona si nejsem jistý. Na 90% pracuje pro GP(královna mu jde na ruku). Jemu to tam shazují posluhovači US státní elity. Oddalování voleb přináší GP fůru času na hledání, nebo vymýšlení kompra na tyto budoucí lídry, a také uprchlíci z volebním hlasem určitě nebudou volit třeba Salviniho. Je tu ještě švédská cesta zrušit volby na 10-15 let dopředu. Všechno je možné.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

(platí rovnice LPP+PPP=CP (celá prdel)) a skrytý Pearl Harbor vypluje středem.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nemám strach, že by nebyly boty, každý má vlastní.
Ale péčí vlády už nejsou ve skladech samopaly a příslušná munice.

Zatím bez slepic

A na co ovce urcene na porazku potrebuji samopaly.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

No zatim si myslím, že taktika vysedět to a nechat věci plynout, nereagovat na jednotlivé udalosti vychází spíše současným politikům. Taková Angela by mohla vyprávět. Vždy se stáhne, reakce nula a všechno za ní udělá mainstream. Tím pádem není zodpovědná
a svět se usne tím správným směrem k hranici, kdy už bude pozdě jej napravit. Oni čekají až pamětníci ztratí sílu. Vymřou, nebude je nikdo poslouchat. Viz kampaň přemluv bábu..... a současné pokusy zbavit starší generaci přístupu na internet a volebniho práva. Pomalu vychovávají novou generaci, která je v praktickém životě nevzdělaná, neschopná analýzy a neschopná plánování a hlavně nechápe důsledky svého chování. Campbel i ní mluví jako o sněhových vločkách dneska na Sputniku. Az ti se dostanou komplet k moci.... viz film Absurdistán

Zatím bez slepic

In reply to by Dan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hřib, Kolář, Minář, Krnáčová, Holan.... o komediantech typu Štěpánové, Kluse, Geislerové, Hrušínskěho a Mádla...... nemluvě. Žádná zodpovědnost a hlavně ani pořádný mandát k tomu co činí. Jo a hlavně žádný krok k tomu je zastavit v jejich činnosti... někomu to móóc vyhovuje, dělají za ně špinavou práci. Moc a ty největší prachy tečou jinam.

Zatím bez slepic

Ne, tohle jsou kurvy a ne snehove vlocky.

Snehove vlocky jsou vegansti hosi s vytetovanymi tibetskymi symboly, s chlapackymi fousy zivici se bio a pokud mozno provozujici biobochudek.

Zatím bez slepic

Jestli je tohle vegan, tak jen proto, že je to vůl a žere trávu

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Cina-zrusila-turne-dalsih…

Zatím bez slepic

In reply to by Dan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Oni čekají až pamětníci ztratí sílu. - Zadnou nemaj.

Zatím bez slepic

Vzpouzet se můžete, ale geny vyhrají, nebo zemřete. Skutečnost, že ke své vlastní skupině máme jiné sociální vtahy než ke skupině cizí, je evoluční a genetické dědictví. Mluvíme tehdy o altruismu parochiálním, kdy ve stejné situaci “nespravedlivě” prospíváme členům vlastní skupiny, nikoli skupiny cizí. To se týká všech lidských skupin, ve všech dobách a místech, od pokusných skupin důstojníků přes fotbalové fanoušky až po korporace a státy. V každé sociální skupině šlo, jde a půjde o zdroje. Cizí skupinu do té vaší začlenit nemůžete, ledaže byste ji předělal na vlastní. Můžete ji naučit s vlastní skupinou kooperovat, pokud o to členové obou skupin mají zájem a dokážou to. Jestliže tak ale členové obou skupin nečiní, je konflikt nevyhnutelný. Jedna skupina pohltí druhou, nebo zaniknou obě. (Koukolík)

Zatím bez slepic

Zahynou obe.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Každopádně vidíte to všichni? Jak si dějiny jdou vlastní cestou bez ohledu na všechny kliky, mafie, mocné i demokraty? Jak sice můžete zkoušet zadržovat lavinu, ale vlastně ji jen oddálíte a zajistíte, aby udeřila o to ničivěji? Stále více začínám mít pocit jako před Pearl Harborem. Do té doby byla většina Američanů pro nevměšování se a hlavně žádnou válku. Ale stačil jeden (v podstatě malý) impuls a druhý den se už hlásilo tolik dobrovolníků, že pro ně neměli ani boty.

- Ne, to rozhodne neni to, co je videt. Je videt jak to, co urcila vladnouci klika/mafie/mocni se presne pomalu plni. - A s tim Pearl Harbourem to je blby prirovnani protoze Pearl Harbour vyrobily kliky/mafie/mocni v USA.

http://www.zvedavec.org/komentare/2012/10/5168-americka-a-britska-vlada…

Zatím bez slepic

Ani bych neřekl, že dějiny jdou svojí vlastní cestou, tou jsi jde příroda. Lidské jednání je, překvapivě (Marx je přeci fuj), dost určováno výrobními vztahy, tj. současnou úrovní kaptalismu. který mívá přívlastky kasínový či korporátně fašistický (obojí víceméně sedí). Z toho lze lecos odvodit a překvapivé to zas tak složité či záhadné není. Zcela knižní případ je vztah USA - China.
Hezký den

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Kosa
"A jestli jsem dobře poslouchal včerejší Hlavní zprávy ČT, tak Bartík se omluvil a byl tedy k omluvě ochoten. Žádné vytáčky typu článek vlevo dole, žádné klamání tělem typu jiné Zemanovy výroky dokazují že… atd, nic takového – omluva. Tečka!"
===
dle Novinek
„Já bych se tímto chtěl omluvit za formu sdělení. Uvědomuju si, že z hlediska důstojnosti nebyla zcela v pořádku. Mrzí mě to. Za to se omlouvám, nicméně nikoli za informaci samotnou,“ omluvil se Bartík jen částečně s tím, že si za zveřejněnou informací stojí."

Zatím bez slepic

Variace Bartíkovy omluvy - Já bych se tímto chtěl omluvit za formu. Uvědomuju si, že z hlediska důstojnosti nebyla zcela v pořádku. Mrzí mě to. Za to se omlouvám, nicméně nikoliv za skutek samotný. Místo rozstřílení XY na kusy, měl jsem raději volit jen dvě, tři rány.
Na tohle dojede naše společnost, na neschopnosti odlišit dobro a zlo, pravdu a lež. Pak místo řádu, což je dnes už téměř zakázané slovo, panuje chaos. Místo postmoderní bychom se měli nazývat chaotická doba.

Zatím bez slepic

Dovětek
A pak budeme tleskat, až nastoupí nějací drsňáci, jak píše Vidlák a budeme zase, kde jsme byli.

Zatím bez slepic

Chudák Vlk, už mu nestačí jeho mantra “ostatně Zeman a Babiš musí být Kosou (z)ničeni” a to jakýmikoliv prostředky, přiměřená lež, pardon adaptace faktů, je taky dobrá.
Vlk otevřeně nadává svým odpůrcům, zároveň návštěvníkům Kosy jaksi předem: svědci Zemanovi, koblihy.

Ten dnešní jeho výplod je podle stále stejného vzoru. Babiš o paní Filipové jmenovitě, nic o jejím placeném chvilkodemonstrování netvrdil, ale dala ho k soudu. Poněvádž napadl její názorovou skupinu. Soud ještě ani nezačal, ale Vlk už ví, že jí bude upřeno právo soudit se?
Naopak, když veřejný funkcionář z Žid Brno před volbami napíše, že Zeman za pár týdnů umře na rakovinu, tak dle Vlka musí Zemanovi přece stačit omluva, né že by ta rakovina nebyla pravda, ale že ta forma sdělení byla blbá. A jaký že je ten Zeman arogant, že tu krásnou omluvu nepřijal a chce prachy,,,

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidlák sepsal seznam Pyrrhových vítězství nad nimiž mainstrém učůrává. Spencerová zřejmě opisovala od Vidláka:
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/politologove/-Me-to-urazi-Deda-pr…
Za sebe dodávám, Boží mlýny melou pomalu, ale pořád.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

citace z odkazu

pujcovani/darovani penez na 30-50-100 let se zapornym urokem ? to je neco asi fakt hoodne spatne,

predpokladam ze statni dluhopis na 30 let neni nominovan v gramech zlata, ktere budou vyplaceny pri splaceni za 30-50-100 let

*Brian Chappatta si pro Bloomberg klade otázku, jak dlouho ještě investoři budou předstírat, že záporné úrokové míry jsou normální. Chappatta začíná provokativní otázkou: Můžeme ještě vůbec hovořit o dluhopisech, když cenný papír nenabízí pevný příjem a vlastně by zaručoval ztrátu, pokud by byl držen do doby splatnosti? Negativní výnosy nedávají smysl a nikdy nedávaly.

*Americké ministerstvo financí „seriózně zvažuje“ vydání dluhopisů se splatností na 50 a 100 let…

*Celosvětový pokles výnosů dluhopisů. Například už i třicetiletý bond německé vlády vykazuje záporný výnos, takže investoři platí za to, že mohou Berlínu na třicet let půjčit.

https://outsidermedia.cz/vyzobano-z-webu-za-srpen-2019/

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Aneb troška ironie nikoho snad nezabije:

Inflace už i tak žere výnosy (kladné) z kde čeho....
A tak proč nebýt pokrokově moderní, neulpívat na starém a odvážně nepřiznat, že nula není přece žádná hranice našeho NEO světa 21. století.
A ty světlé zítřky, až dojde na všechny vklady, úspory...a výplaty z účtů a nakonec i na každý transfer z účtu A do B se zápornou "úrokovou" sazbou a stačí tak málo, jen zrušit tu prokletou překonanou a nekontrolovatelnou hotovost (co svádí lidi považte až i daně neplatit..).
Jistěže to bude jen pro naše dobro, bezpečí, ochranu a přehled....jo a taky to bude narovnávat nejen to podnikatelské prostředí.....

A navíc se ty záporné úroky pak "vysoce kladně" projeví například v "zelených" politikách nejen bank a pak už budou jen samá pozitiva....

Možná bude i soutěž o toho, kdo se nechá obrat víc a ten pak dostane i nějakou NEOnoblcenu!

Koneckonců u nás to hospodaření s vklady klientů do záporu běželo dlouhé roky, sice trošku jinak přes ty tzv poplatky za co si ani nevymyslíš, ale taky jsme si zvykli......(že nám naše tisícovka v bance zmizela jako nic).
Jo a dluhy, dluhy budou taky menší, i ta obsluha státních dluhů se bude záporně úrokově snižovat......

Tak prostě místo výdělku začnou investoři soutěžit a slavit, kde kdo méně prodělal a kdo má větší či menší naději, že za 100 let možná potomci ještě něco uvidí a to se vyplatí.
Nakonec třeba, kdo za 100 let bude ještě vědět, co to byly peníze, úroky...že?
Když blázinec, tak pořádný a ještě větší kapky!

Zatím bez slepic

Co je to lhaní, co je pravda ?

Když dánská banka Jyske Bank v srpnu oznámila, že začne nabízet hypotéky se zápornou úrokovou sazbou −0,5 procenta, vyvolalo to poprask. Banka platí klientovi za to, že si u ní půjčí peníze! Ve skutečnosti banka na úvěrech neprodělávala − díky poplatkům činila RPSN kolem dvou procent. Přesto šlo o obrácení jednoho z pravidel finančnictví, kdy věřitel účtuje dlužníkovi za půjčení peněz úroky

https://ekonom.ihned.cz/c1-66635330-prichazi-doba-kdy-veritele-plati-dl…

Zatím bez slepic