VKM

Autor
Štítky

V předchozích dnech měla ustavující sjezd Trikolóra mladýho Klause. Vzhledem k tomu, že i náš oblíběný bloger Petr Kubáč pocítil potřebu se k tomuto uskupení vyjádřit, snad nebude n škodu, když to udělám i já. Klaus mladší mi už za jeden článek stál - to v době, kdy ho vyhodili z ODS a já si myslel, že zamíří k Babišovi. 

Myslel jsem, že si VKM zvolí jednodušší cestu - koneckonců u Babiše mohl mít takřka nekonečné prachy, vysoký post a samá pozitiva  asociální jistoty. Samozřejmě za cenu, že by držel hubu a krok. To je první, co bych chtěl dneska vypíchnout. Mladej Klaus si zvolil těžší cestu, ačkoliv měl určitě možnost se k někomu přidat, případně jen tak proplouvat za poslanecký plat plus další prebendy. 

A tak jsem si udělal trochu času a stránky Trikolóry jsem si pročetl. Se všemi osobnostmi, programovými prioritami a omáčkou. 

Dovolte mi Vidlácky říci, že je to prakticky totéž, o čem sní Babiš, když náhodou spí. Kdysi prakticky totéž hlásal i Fiala, dokud ještě ODSka měla i jinzý program než se zbavit Babiše za každou cenu. Dokonce, pokud pomineme některé drobnosti něco podobného hlásá i Kalousek nebo KSČM. Vůbec, podívejte se na programy kterýchkoliv stran (kromě ČSSD), mymažte autora a hlavičku, zamíchejte a prakticky nemáte šanci poznat rozdíl. 

Všichni u nás vědí, na jaký program se loví voličské hlasy. Všichni ho mají stejný a nikdo ho nedodržuje, jen k tomu má každý jiné důvody. Vidlácky proto nevím, proč bych si měl myslet, že právě mladý Klaus bude jiný. Vždyť to tady bylo už tolikrát... Svobodní, Věci Veřejné, Piráti... ty volební programy jsou snd někde přibité na vratech katedrály a všichni to jen chodí opisovat. Všichni to myslí dobře, ale dopadne to jako obvykle. 

Nechci teď příliš rozebírat, v čem to vězí. Jestli prostě politik slibuje, volič volí, obráceně to nejde a pak - po zvolení - už se jede v obvyklých schématech byznysu s důvěrou lidí... Nebo prostě máme také deep state, který nic neumožňuje, nebo jsou neziskovky příliš mocné, nebo jsou v zákulisí ti stejní loutkovodiči a když mají provázky na Babiše, jistě je budou mít i na VKM. Zkrátka předchozích třicet let statisticky jednoznačně potvrzují, že Klaus je jen další z těch, který z bůhvíjakých důvodů dostal od mnohonásobně zhrzeného voliče znovu důvěru, ačkoliv k tomu v podstatě není důvod. 

Ale abych jen nehaněl... Jedna věc je na Trikolóře vidět... Ti borci si zatím uvědomují, že musejí vyhrát ve volbách. Že jim  nepomůže nějaké zákulisní hraní, že nemohou tlačit na soudy, státní zástupce či miliony chvilek, aby jim odstranili z cesty zavedeného oligarchu. Zdá se, že jim dochází, že Babiše je nutné porazit hlasovacími lístky. 

Doufám, že jim tím pádem také dochází, proti čemu stojí. Že jejich protivník disponuje prostředky na příštích padesát voleb. Že jede na tygrovi a pokud prohraje, jeho ztráty budou podstatně větší než kapitál investovaný do volební kampaně. Že prostě nemůže prohrát a udělá pro to cokoliv. Má na to finance, guru Máru, vybudovanou strukturu ve které je jasné, kdo je tu pánem a kdo slouhou a také už skoro deset let politických zkušeností k nezaplacení. V tomto ohledu byla ČSSD pro Babiše tím nejlepším učitelem. 

Trikolóra naproti tomu má "jen" tu důvěru voliče, kterou ještě nestihla zklamat. Sice nějaké peníze mají, ale oproti Babišovi je to jen kapesné. Nikdy nemohou konkurovat jím zaplacené reklamě, fejsbůku, novinám a tak dále. Navíc... Fejsbůk sice Babiše nemusí mít rád, ale nikdy ho nezablokuje, protože peníze z rekamy nesmrdí ani Zuckerbergovi. 

Troufám si tvrdit, že VKM může vlastně nasadit jedinou zbraň, už vícekrát s úspěchem použitou - Zemák. Neboli moderněji... kontaktní kampaň. Objet republiku a zastavit se v každé zapadlé díře, mluvit s lidmi v hospodách i na náměstích.... a říkat jim kultivovaněji to, co jim říká Zeman. 

Pokud to VKM udělá, vůbec se nebudu zlobit, že tu Andrej bude mít i nějakou rovnocennou politickou konkurenci. Ale stejně se všechno ukíáže až po volbách... kdy bude ten voličský mandát a voličské naděje, které se pak střetnou s realitou. 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Já nevím jak Vy všichni, ale já nikdy volební program nečetl, tedy ne komplet. Proč, no protože má Vidlák pravdu, všichni opisují . proto mě spíše zajímá jací lidé tu partaj vedou a jak se chovají. VKM podle mě dosud nepozbyl zcela rozumu a tak jej taky hodnotím. Jsou témata kterým dávám přednost a v těch mě dnes vedle Okamury zastupuje velice často i VKM. Babiš málokdy, Zeman častěji. O nikom dalším nevím. Tedy alespoň o takovém, který by se mohl do sněmovny dostat. Tak co? Víte o někom jiném?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/komentar-stop-rozmazlovani-volicu-ce…

No NEO volby u nás budou dle nich nejlepší asi tak v pátek a od 16 let, ideál by byl i limit věku DO, ale to je zatím "zu moc", to až v dalším kole NEOkracie-tury.....

Prostě když nejde stávající volby vyhrát, musí se změnit ty volby!

Ke Klausovi ml., co zatím dodat, volby jsou o fandovství a emocích víc jak o rozumu a kdo bude fandit komu v 2021 se dnes fakt neví. Svět se mění i mimo českou kotlinku a to je pro naši budoucnost a existenci ČR vůbec o dost zásadnější, než která parta si tu hraje na vládu .........

Uvidíme, jak dopadne i hra "miliardáři sobě".

Zatím bez slepic

Smankote, to je vul. Ze prej se nemají volby zjednodušovat, protože lidi mají mit zájem, a tak budou moct hlasovací lístky posílat poštou. A volební právo ideálně od 16. Kristepane.

Zatím bez slepic

Vůl? Lipold to je. přčtěte si nějaké jeho komentáře na Aktuálně a bude Vám jasné, odkud vítr fouká.

Zatím bez slepic

Lipold to komplikuje.

Volit by meli i deti od 3 do 11, ostatni uz jsou stejne na vychcipani. Na jednom listku by byl bonbon a na druhem hovno. Kdyz deti vyberou vic bonbonu, vyhraje demoblok, kdyz vic hoven budou volit znova.

Zatím bez slepic

Anonyme,
jasné, stručné, srozumitelné.
Co si budeme nalhávat - nasralo mě, že jsem tentokrát totéž nenapsal já! :-)

Zatím bez slepic

taky neni marný volit přes PC
malej výpadek
zbytek známe

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

... jako žádné velké nadšení. Některé nesmysly už byly zmíněny, já přidám ještě vyslovený omyl nebo záměrnou lež o tom, že institut dočasného pěstounství je zbytečný a výdělečný podnik. Nevím, kteří "odborníci" to Trikolóře nakukali, protože realitu spíše popisuje pojem "charitativní činnost". A čistokrevný klausismus, jak se v devadesátkách nesmazatelně zaryl do paměti, je v Trikolóře zahalený jen nedbale jako šídlo v pytli. Svoboda drancovat národní parky, minimální mzdu zrušit (v době absolutně nejnižší nezaměstnanosti!), už chybí jen ty "neúspěšné socky" a "nepřípustná kriminalizace podnikatelů" jako jasný důvod pro zatržení chabých pokusů pohnat ke spravedlnosti aspoň ty největší tuneláře.
Přesto si dovedu představit VKml na místě ministra školství s prioritním úkolem zabránit dalšímu mrzačení dětí údajně neziskovými parazity. Kdyby se mu povedlo jen tohle, tak by to za 4 roky jeho ministrování stálo. Stejně tak, pokud by dodržel zatím hlásanou liniii, si někoho od nich dovedu představit na zamini a s pijavicemi by se pravděpodobně vypořádali i na kultuře.
A přes veškeré výhrady lze dokonce uvažovat i o jeho zvolení. Ovšem za předpokladu, že v případném vládním angažmá se bude držet pěkně svého kopyta, v ekonomice a sociálnu ho bude držet u huby mnohem silnější koalpartner (asi Babiš) a v preferencích bude mít aspoň teoretickou šanci (tj. bude oscilovat aspoň kolem 4%).
Kromě toho, všichni ostatní můžou v souhrnu(!) vypadat hůř, takže nakonec zbyde jako nejmíň špatná varianta i bez podmínek. Smutnej příběh :-/

Zatím bez slepic

In reply to by Martin V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

No samozrejme, ze je to vydelecny podnik. Nejlepsi je, kdyz se babicka nebo teta stara jakozto pestounka o deti svy dcery a ve skutecnosti bydlej u matky.

Meli by mit stejne penez jako normalni rodice a dost.

Zatím bez slepic

čili to vypadá, že o tom rovněž víte hovno.

Zatím bez slepic

No, ale tak jak to Anonym popsal, to skutečně v nejedné "nepřizpůsobivé rodině" skutečně funguje. Samozřejmě ne vždy a všude. Ale dost často ano. Zároveň také úplně nerozumím premise, dle níž má profesionální pěstoun (a čest těm, kteří to dělají dobře a s láskou) lepší finanční podmínky ze strany státu, než biologický rodič...

Zatím bez slepic

o dočasné pěstoun(k)y na přechodnou dobu. Ekvivalent vyšťavující práce na 2 - 2,5 úvazku, bez víkendů, s ohodnocením vpravdě ubohým a zpravidla se značnými klacky pod nohy od úřednic na místních OSPODech. Přičemž přínos pro dané dítě je oproti snadnému umístění do nějakého hromadného zařízení do budoucna nevyčíslitelný. Není to vaření z vody a VKml. v tomto případě krutě kecá (nebo prostě jen neví).

Zatím bez slepic

Vy si snad delate hnusnou legraci. Starat se o vlastni dite je taky vystavujici prace, taky na 2. uvazku, taky bez vikendu a jeste k tomu musite chodit do prace a nikdo vas za to neplati, jeste vas pumpujou horem dolem. Jen si vygooglujte, kolik % na dite prispival stat kdysi a kolik ted.

Je to proste zlodejina na normalnich lidech. Je to hnusny kseft s detma, ktery jsou nekdy ukradeny vlastni matce i tady, protoze matka nema penize, - tak by se ji mohly davat stejny prachy jako jako tem cynickejm pestounum jindy to je finta na urady od neprizpusobivejch vychcanku.

Zatím bez slepic

když machrujete s googlem, zkuste napřed sám dostudovat, co znamená dočasná pěstounská péče a pak si zkuste porovnat, kolik dočasní pěstouni státu ušetří, když tento nemusí platit provoz, zaměstnance a všechno okolo ústavů pro děti a místo toho dává žebráckou odměnu dočasným pěstounům. Nehledě na nevyčíslitelnou úsporu na samotných dětech, která se projeví v budoucnosti. Když je to takový terno, můžete si to místo závistivých pindů zkusit. Víte o tom prd.

Zatím bez slepic

In reply to by Martin V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Příbuzná dělá na "sociálce", kdyu "normálních lidí" máte pravdu vy, ale u těch nedotknutelných bohužel ne, tam byse dalo říci o váds přesně to co druhéímu vyčítáte, prostě nevíte o praxi nic... Když dojde někdo normální "nna nic není nárok", když někdo "přizpůsobivý", tak se vysvětluje vše a navíc se nabízí i nenárokové, které nodmálním se dávat NESMÍ.
Takže prosím, více praxe, méně teoprie ;)

Zatím bez slepic

o dočasných pěstounech na přechodnou dobu. Na tomhle se fakt vydělat nedá a dost pochybuju, že by to někdo z těch nepřizpůsobivých dělal. A u toho ostatního to není problém pěstounství jako takového, ale odvahy vykonavatelů vykonávat a vyžadovat pravidla po všech. A samozřejmě, že ti věčně choří a diskriminovaní, jejichž odlišnost musíme respektovat, neb nás neskutečně obohacuje, si toho vyřvou spolehlivě nejvíc. Což nic nemění na tom, že VKml kecá.

Zatím bez slepic

Ne, vy o tom vite hovno. Tohle je rodina kterou jsem znal, fungovalo to tak 10 let ci dyl, nez babicka umrela.

Zatím bez slepic

že o tom jednak víte hovno a jednak pramálo chápete psaný text. Babička zcela jistě nebyla pěstounkou na přechodnou dobu.

Zatím bez slepic

Aha, takže slovíčkaření, jako když mluvíme co je plat a co je mzda a Šichtařová pak někde vysvětluje, co je to za blba, že nechápe rozdíl a že ho musí znát, než řekne, že někdo bere hodně nebo málo :D No to pak jo ;)

Zatím bez slepic

akt to samé jako pietní akt, pak si to nazývejte slovíčkařením. Ale jinak je doufám situace jasná a trikolóří omyl zjevný.

Zatím bez slepic

In reply to by Martin V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ještě je pořád co privatizovat. Půdu, lesy, všeobecnou, ... No, kdyby se to povedlo, že ? Za čtyři roky se toho dá opravdu stihnout hodně. Ševčík a starý Klaus se v ptivatizacích vyznají. Dodnes nechápu, jak lidé mohli svěřit stát člověku, který tvrdil, že stát neumí hospodařit. Samozřejmě, že takový člověk nemůže ze státním majetkem hospodařit dobře. To by byl sám proti sobě.
Takové lidi bychom už k lizu pustit neměli.

Zatím bez slepic

se státním majetkam. ... To je ten můj spěch.

Zatím bez slepic

Pane Puck.
Naprosto souhlasím.
Já to vidím i trochu jinak,že se hraje o post premiéra VK ml.a o post prezidenta VK st.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kam se na toho Čaputová hrabe, to by byla centrála ... zase rovnou na Hradě.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/VIDEO-Eva-Holubova-Jsme-j…

Zatím bez slepic

Hlavně by se naplnilo přání V. Havla.
Je to děsně dojemný příběh člověka, který se již třicet let obětuje pro druhé. V r. 1988, ve věku 21 let, vystoupil v pruhovaném svetru ve zpravodajství televize a žádal pomoc pro oběti zemětřesení v Arménii a pak se svým 45 letým kamarádem Štětinou tam odjeli pomáhat... jedno oko nezůstane suché. Studentský vůdce k tomu, odolal velké politice, ale zkušenosti s ní má, jednal s mnoha politickými představiteli různých států, fota s nimi také budou.. s tim se dá marketingově skvěle pracovat, Pánek má velkou šanci.

Zatím bez slepic

Fito.
Co pak vylezlo na povrch na Pánka v Čečně.to je přesně ono co nepotřebujeme a hlavně to předvádí Štětina neustále.
Takže rychle ho pustě z hlavy..

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zemědělče, já bych ho nikdy nevolila, to jsem se opět jen špatně vyjádřila. Psala jsme mou představu, jak budou Pánka prodávat lidem a s tím rokem 1988 a Štětinou to byl jemný šťouch. Budoucí studentský vůdce proti režimu a o rok dříve, za zády Štětinu, si ho pozvali do televizního studia...

Zatím bez slepic

ale alkoholička se zřejmě usilovně chystá na svoji životní roli - ještě pár měsíců a na balkánskou řeznici ji ani nebudou muset maskovat.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Děsivé a možná proto i možné. VKS budoucí prezident. No jak jsem ho nesnášel a stále nesnáším(ale to jsem nesnášel i Zemana)tak se obávám, že je to dobrá úvaha. Ze Zemana jsem měl kopřivku a ta přešla až v okamžiku kdy jsem se měl rozhodnout zda Poserplínu nebo Bimba. Dal jsem Bimba, pak Bimba nebo paní Drahošovou, dal jsem Bimba. No a příště VKS nebo generála Petra Pavla, tak co? No dám VKM. No já se už na to fakt vy...

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Hnidopich.
Myslíte,že dojde zase k takové situaci,jako u voleb Zemana,že nejpřijatelnější bude VK st?
Je to možné,že nedovolí kandidovat schopnějšímu kandidátovi.Myslím si,že těch kandidátů bude více,tak si vyberu někoho jiného,ale VK.st.g.Pavel mají smůlu.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

.. když do toho teda Hynek Kmoníček nepůjde. Ale VKst. si myslím, že přes svoje nebetyčné ego bude mít v tomto případě soudnost - v době voleb mu bude 81 a jakkoliv je celkem udržovanej, tak ... Ale třeba překvapí.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zemedelče,
pokud skutečně dovolej kandidaturu někoho ZDÁNLIVĚ méně svinského než VKS, pak si můžete být jistý, že buď po zvolení bude dělat přesný opak toho co slíbil, nebo ho ještě před volbami něco přejede, nebo se jednoprocentní miliónchvilkový národ na václavském Václaváku shodne pod praporem hvězd a pruhů na jeho revolučním svržení.

Jestli posléze vrchcáby o českomoravský Lébensraum vyhrají ýbrmenšové nebo supermani ?
Nebo turečtí - či němečtí - Turci?
Nebo budoucí afgánští ozbrojení příslušníci české převýchovné policie, financované americkým Islámským státem?

Nevím. Hoďte si korunou!

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je to hrozné, ale přiznávám se k podobné úvaze...

Zatím bez slepic

Šanci by měl Kubera. Je široce přijatelný.

Připomínám, nebude se volit pan subjektivně nejdokonalejší, ale ten, kdo bude minimálně přijatelný a bude mít šanci získat širokou podporu.

Zatím bez slepic

Je to každopádně jako s Kmoníčkem - musel by nejdřív kandidovat. Jednomu se do toho ale nechce (a není zase tak široce známý a populární, jak bychom si přáli), druhého do toho zatím nechce pustit manželka. Ale uvidíme, co s ní udělá vědomí, že protihráčem už nebude starý ještěr.

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ukazujete typického voliče Miloše Lháře, který
1) zdůrazní, že mu Milošek není sympatický
2) zkonstatuje, že jeho protikandidát na nějakou vadu
3) vymyslí na protikandidáta nějakou originální urážku
4) volí věrně Zemana (kamkoliv) a mudruje o tom, že ho vlastně volit nechtěl

Miloš Zeman, který povýšil pokrytectví na umění, je skutečně tím nejpřesnějším reprezentantem svých voličů.

Zatím bez slepic

Scallipe, četls vlbec to co psali lidi co volili Zemana, nebo jenom nasranost, že je zvolen a ty ho nemáš rád jako Vlk :)

Narozdíl od tebe, sem ho volil, vím proč a jaksi po hodně letech vidím, že důvody proč volit stále platí, takže mě uráízíš, protože píšeš důvody, které charakterizují všechny ostatní? Nevím, ale jestli existuje někdo kdo si myslí, že politici nelžou , tak takovej člověk by se spíše měl zamyslet nad sebou... I v práci platí, že musíš udělat výsledek s tím co máš a ne brečet, že bys chtěl mít lepšího šéfa nebo podřízenýho, ale dneska je podobné myšlení moderní, já nic, za to může šéf, podřízenej, počítač nebo soustruh :D

Zatím bez slepic

Body, ktere jsem popsal (a ktere presne sedely na prispevek, na ktery jsem reagoval) vystihuji velkou cast volicu Milose Zemana. A je to ryzi pokrytectvi - ja to jen nazyvam pravym jmenem.

Nepochybuji o tom, ze to nevystihuje vsechny volice Milose Zemana, ale podle mych skusenosti to vystihuje jejich vetsinu - zejmena po druhe volbe. V te prvni mohl by nekdo naivni a ocekavat, ze Milos Zeman uz neni tak krivy, jak byval driv. V druhe volbe uz zmenu nikdo cekat nemohl.

Ja budu vzdy lhare nazyvat lharem a pokrytce pokrytcem. Milos zeman neni muj sef, je prezident teto zeme - nic vic, nic min. Ovsem nebudu setrit volice cloveka, ktery byl v obou volbach tim nejulhanjesim kandidatem - ostatne nepochybuji, ze to vite, holt Vam jeho lhani a pokrytectvi nevadi. Jen blbec nemeni nazory jak ponozky, ze?

Nemylte se, nemam duvod brecet a nedelam to, jen na tomhle foru - kde jako jeden hlas nadavate na politiky - pripominam: sami volite etalon pokrytectvi na prazsky hrad. Tak si nestezujte :-)

Mohl bych psat znova o zlodejinach, ktere Milos Zeman osefoval v dobe sveho premierovani .... ale jeho volici tohle dobre vedi, nevadi jim to. Pod maskou mudrovani na tomhle foru je schovan podstata veci: zlodejiny vetsine lidi nevadi, kdyz rozdava ten 'jejich'. A v tomto je pozitivni rys volby Milose Zemana: je to presne vyjadreni urovne vetsiny tohoto naroda. Neni to ani Masaryk ani Havel, je to - v prime volbe opakovane zvoleny - Milos Zeman. Cesky narod nechce slyset mravni zasady Masaryka, ale kun*y Milose Zemana.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Myslím, že do parlamentu se dostanou a budou mít mezi 7-9%
Na průzkumy nehledím, věřil bych jen těm, na jejichž falšování bych se podílel :-)
Rozpočet má k dispozici určité množství peněz, které po vybrání přerozděluje, ( částečně zašantročuje).
Každý hlásá kde přidá, ale většinou mlčí o tom, kde a komu sebere.
Do rozpočtu by mohly přitéci peníze ,,navíc" jen pokud by se ucpaly díry, kterými jsou peníze vyváděny z republiky ven, na západ.
K tomu zatím žádná politická strana nemá vůli a pokud by ji měla, naši zejména němečtí a francoužští protektoři by nám to nedovolil, možná by byla u nás další barevná revoluce, tentokrát úspěšná.
Trikolora má mj. zahraniční politiku orientovanou na jak řekl Klaus st.: ,, Právě naše členství v NATO je pro Českou republiku klíčem k zabezpečení naší vnější bezpečnosti." Opak je dle mě pravdou.
Tolikrát omílaný článek 5 smlouvy NATO nám vůbec nic negarantuje.
Peníze vynakládané na zbrojení (klidně i 4% místo slíbených 2%) by se neměly vyhazovat na expediční armádu v Avganistánu a pod. ale na skutečnou obranu našich hranic, zejména před nazákonou migrací. Dále na státem řízené domobrany, kde by byli po tříměsíční (bezplatné) základní vojenské službě vedeni muži a každý rok by absolvovali 2-3 týdny cvičení (placené).

Zatím bez slepic

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Také jsem dumala nad tím NATO a čl. 5 ...a napadá mne, že snad Klaus st. ví, jak to je....

Pak tedy náš účast v NATO ochrání nejspíše před napadením z NATO a na tom už i něco být může☺

Prostě si za "výpalné 2 -XY % kupujeme ochranu", že tito nám po dobu účasti a placení dají pokoj.

PO rozpadu NATO na nás může mít chuť kde jaká o něco větší "armádička"... i z bývalé země NATO....nedej Perun zase německo-muslimská....

Měl to být žert (cynika), ale na druhé přečtení už fakt nevím....

Zatím bez slepic

Prezident které země s jak velkou armádou řekl, že hranice jeho země končí u Vídně? Takže po rozpadu NATO ...

Zatím bez slepic

In reply to by Martin V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já se hlásím.

Půlměsíc a hvězdičky?

Zatím bez slepic

In reply to by Martin V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jo asi máte na mysli Turecko..a prý to je tak v srdci Erdogana. No ono ještě ani tak neřekl úplnou pravdu...Armádu na to má a to i páté kolony....

Zatím bez slepic

Při vědomí, jak moc máme holé zadky, je Turecká armáda znepokojující.

Zatím bez slepic

Nemyslím , je to stejné strašení jako s Ruskem. Turek to dělá jinak, chytřeji a toho se bojím, ne armády i když je pravda, že nás by převálcoval jako kobylky válcem na letišti.

Zatím bez slepic

Ale také názorně ukazujete myšlení voličů, kteří v roce 1946 volili komunisty. Za to Vám děkuji.

Zatím bez slepic

ten slavný článek 5 někdy přečíst :-)))

Zatím bez slepic