VKM

Autor
Štítky

V předchozích dnech měla ustavující sjezd Trikolóra mladýho Klause. Vzhledem k tomu, že i náš oblíběný bloger Petr Kubáč pocítil potřebu se k tomuto uskupení vyjádřit, snad nebude n škodu, když to udělám i já. Klaus mladší mi už za jeden článek stál - to v době, kdy ho vyhodili z ODS a já si myslel, že zamíří k Babišovi. 

Myslel jsem, že si VKM zvolí jednodušší cestu - koneckonců u Babiše mohl mít takřka nekonečné prachy, vysoký post a samá pozitiva  asociální jistoty. Samozřejmě za cenu, že by držel hubu a krok. To je první, co bych chtěl dneska vypíchnout. Mladej Klaus si zvolil těžší cestu, ačkoliv měl určitě možnost se k někomu přidat, případně jen tak proplouvat za poslanecký plat plus další prebendy. 

A tak jsem si udělal trochu času a stránky Trikolóry jsem si pročetl. Se všemi osobnostmi, programovými prioritami a omáčkou. 

Dovolte mi Vidlácky říci, že je to prakticky totéž, o čem sní Babiš, když náhodou spí. Kdysi prakticky totéž hlásal i Fiala, dokud ještě ODSka měla i jinzý program než se zbavit Babiše za každou cenu. Dokonce, pokud pomineme některé drobnosti něco podobného hlásá i Kalousek nebo KSČM. Vůbec, podívejte se na programy kterýchkoliv stran (kromě ČSSD), mymažte autora a hlavičku, zamíchejte a prakticky nemáte šanci poznat rozdíl. 

Všichni u nás vědí, na jaký program se loví voličské hlasy. Všichni ho mají stejný a nikdo ho nedodržuje, jen k tomu má každý jiné důvody. Vidlácky proto nevím, proč bych si měl myslet, že právě mladý Klaus bude jiný. Vždyť to tady bylo už tolikrát... Svobodní, Věci Veřejné, Piráti... ty volební programy jsou snd někde přibité na vratech katedrály a všichni to jen chodí opisovat. Všichni to myslí dobře, ale dopadne to jako obvykle. 

Nechci teď příliš rozebírat, v čem to vězí. Jestli prostě politik slibuje, volič volí, obráceně to nejde a pak - po zvolení - už se jede v obvyklých schématech byznysu s důvěrou lidí... Nebo prostě máme také deep state, který nic neumožňuje, nebo jsou neziskovky příliš mocné, nebo jsou v zákulisí ti stejní loutkovodiči a když mají provázky na Babiše, jistě je budou mít i na VKM. Zkrátka předchozích třicet let statisticky jednoznačně potvrzují, že Klaus je jen další z těch, který z bůhvíjakých důvodů dostal od mnohonásobně zhrzeného voliče znovu důvěru, ačkoliv k tomu v podstatě není důvod. 

Ale abych jen nehaněl... Jedna věc je na Trikolóře vidět... Ti borci si zatím uvědomují, že musejí vyhrát ve volbách. Že jim  nepomůže nějaké zákulisní hraní, že nemohou tlačit na soudy, státní zástupce či miliony chvilek, aby jim odstranili z cesty zavedeného oligarchu. Zdá se, že jim dochází, že Babiše je nutné porazit hlasovacími lístky. 

Doufám, že jim tím pádem také dochází, proti čemu stojí. Že jejich protivník disponuje prostředky na příštích padesát voleb. Že jede na tygrovi a pokud prohraje, jeho ztráty budou podstatně větší než kapitál investovaný do volební kampaně. Že prostě nemůže prohrát a udělá pro to cokoliv. Má na to finance, guru Máru, vybudovanou strukturu ve které je jasné, kdo je tu pánem a kdo slouhou a také už skoro deset let politických zkušeností k nezaplacení. V tomto ohledu byla ČSSD pro Babiše tím nejlepším učitelem. 

Trikolóra naproti tomu má "jen" tu důvěru voliče, kterou ještě nestihla zklamat. Sice nějaké peníze mají, ale oproti Babišovi je to jen kapesné. Nikdy nemohou konkurovat jím zaplacené reklamě, fejsbůku, novinám a tak dále. Navíc... Fejsbůk sice Babiše nemusí mít rád, ale nikdy ho nezablokuje, protože peníze z rekamy nesmrdí ani Zuckerbergovi. 

Troufám si tvrdit, že VKM může vlastně nasadit jedinou zbraň, už vícekrát s úspěchem použitou - Zemák. Neboli moderněji... kontaktní kampaň. Objet republiku a zastavit se v každé zapadlé díře, mluvit s lidmi v hospodách i na náměstích.... a říkat jim kultivovaněji to, co jim říká Zeman. 

Pokud to VKM udělá, vůbec se nebudu zlobit, že tu Andrej bude mít i nějakou rovnocennou politickou konkurenci. Ale stejně se všechno ukíáže až po volbách... kdy bude ten voličský mandát a voličské naděje, které se pak střetnou s realitou. 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

ale nikdo neřekne, jak by jich vydělal více. Nebo co by udělal pro to, aby podpořil chuť lidí vyrábět zboží a poskytovat služby, které by bylo(y) prodejné na světovém trhu. To proto, že nikdo z politiků neví, jak by to udělal. Nebo ví, ale takový se nedostane do sdělovadel, nedejbože na kandidátní listinu.
Jestliže prachy někde tečou, mizí nebo se kradou (jedno, jak se to nazve), může za to ten, kdo s nimi hospodaří. Žádnému výrobci netečou prachy nějakou dírou do kanálu, to by skončil na mizině. Prachy se kradou ze státního rozpočtu a o ten ve volbách jde. Zatím všichni, kteří se k těm prachům drali, byli zloději. Celých 30 let.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

u nás platí know howno.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

30 let lhali a kradli
30 roků se pakovali
a lidi na hlavu padlí
u pásu hákovali.

Házeli hlasy do urny
co 4 roky s vírou
že skončí život pochmurný
a měli radost čirou...

že vyhrál ten či onen
který jim slíbil víc,
že bude více kronen,
nebude rub, jen líc.

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

30 let je volili.
Lháře k lizu tlačili.

Na Koženého nadávali,
ale Klause omlouvali.
Jeho amnestii odmítali,
ale dnes by ho zas volili.

Volič, ten má za uchem.
Miliardy sviští vzduchem.
Bimbo jako premiér,
rozdává jak krupiér.
Ruský dluh je v háji
a miliardy v daňovém ráji.

Ale chytrý volič na to nedbá.
Miliardy oželí,
Miloška znovu zvolí.
A nadšeně zakřičí:
Vy hnusní politici!!!

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Samozřejmě Ládík je tu pouze jeden!
Ale Vy tímto "výtryskem" mimo jiné nádherně ukazujete, jak ten náš malý svět a druhé vidí "lepšolidi" a to nyní, proč lézt do roku 1946.....
Pošlete sem prosím elfové někoho vtipnějšího, i urážet druhé (co nedosahují vaší dokonalosti), se musí umět!
"Samozřejmě žvaním" a prostřednictvím PANA Vidláka si dovolím žvanit po svém i dál.
I Vám je to umožněno a ZDE nemusíte ani děkovat...

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nicmene dekuji za prokadrovani pomoci standardizovanych nalepek. Zvast nazyvam zvastem, lhare (v politice i jinde) nazyvam lharem a pokrytce (mezi volici i jinde) nazyvam pokrytcem. Z toho jste zjevne vydedukovala, ze jsem lepsoclovek, elf, ci neco jineho, co nidko nevi, co vlastne znamena. Nejsem rovnou ztroskotanec a samozvanec? Nebo slunickar .. proc uz vlastne tuhle nalepku nepouzivate? Milosek pouzil lepsolidi, takze verne papouskujete, dokud on neprijde s necim novym?

Jiste, ostatni clenske staty NATO nas chteji obsadit ... hrozba ze zapadu je vazne ... kdopak nas pred ni ochrani? V roce 1946 to bylo podobne. A byl to zvast i tehdy.

30 let lhali a kradli, 30 let jste je volili a budete dal. A kdyz nekdo nazve pokrytectvi pokrytectvim, oznacite ho vhodnou nalepkou ... a pojedet dal v zajetych kolejich.

Zatím bez slepic

a volit je bude dál. Standardizované nálepky, hmh. Ještě že je ušlechtilci nepoužívají. Závistivá socka, třicetikorunáč, levotoč, ruský troll, volič kobliha, ... Farizej bubnuje proti pokrytectví :-)))))

Zatím bez slepic

Ja uz mnoho let volim partaje, ktere se nakonec k moci nedostanou - takze se o to u lizu staraji jini. Volil jsem Schwarzenberga, Drahose, stridave lidovce, zelene, top09, jedny volby jsem i vynechal (byl jsem v zahranici) - ale za poslednich 15 let jsem nikdy netrefil partaj, ktera by pak byla ve vlade.

Ale NIKDY jsem nevolil politika (nebo stranu vedenou takovym politikem), za kterym by byl nejaky miliardovy tunel. To prenechavam tem, kteri neustale krici: politici kradnu!!

Patrim holt k mensine. Vy, vetsina, urcujete vladu - mate tuto moc a s tim i odpovednost.

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak tomu se říká smůla, 15 let se netrefit s takovým výběrem!

A někdo by Vám mohl vysvětlit, že tím, že jste se trefil vždy 15 let mimo i Vy jste přepočtem D'Hondtem tak "určoval vládu", a tedy i Vy jako já neseme odpovědnost i následky naší neúspěšné volby....

A před tím, těch dřívějších 15 let z těch třiceti NIC nebylo, tunely také ne?!

Vy budete zřejmě jako ten jeden zde, co hodnotil "anexe" až od roku 1990 a "okupace" až od 1968.

Jsou tunely a tunely, a některé člověk vidí a některé by ani tunelem nenazval, já bych tedy ta NIKDY k těm tunelům sázela opatrněji.

Jednou budete překvapen jako NIKDY!
Co dodat, sněte si o svých morálních ikonách a možná i o sobě dál.........

PS: Nejsem volička ani Zemana ani Babiše a přece bych jejich voličům nechala plné právo (jako i Vám) si i na politiky nejen tady zanadávat a také volit, jak jen si kdo přeje.
V demokracii zastupitelského střihu to už tak chodí, že většina by měla určovat vládu a menšina (mne včetně) to do dalších voleb prostě akceptuje...

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Fakt nemuzu za to, koho voli vetsina ... sorryjako, pindika neukazu, je to ucelovka - no nezvolte ho :-)

Nejsem zas tak stary. Poprve jsem volil Unii svobody, ale vetsina zvolila oposmluvni partaje.

Historie me zajima. A svete div se, klidne budu hodnotit Karla IV. A fakt jsem tehdy nezil!

Abych byl prekvapen, musela by se mnou preferovana partaj dostat do vlady. Ale tu ma osefovanou vetsina - ktera volbou Milose Zemana rozkradacky z dob ekonomicke transformace zlegitimizovala.

Ladik!!! nadava na politiky obecne, ale jaksi nam uz nerika, koho voli. Proto je to pokrytec. Ja zdaleka neodmitam politiku jako celek, jen se peclive divam, ktery politik ma za sebou zlodejiny, lze nebo sve podrazy maskuje kun*dami. A tyhle krivaky nevolim. Jenze vetsina je voli - a nadava na politiku obecne.

Ale co, zapad nas preci chce obsadit ... na to pozor ... chce to zvolit nejakou vlatseneckou partaj, ktera nas ochrani. V roce 1946 volici KSC uvazovali podobne. A selhali na cele care. Totiz s volebnim prave prichazi a volebni odpovednost - a te vetsina volicu neni schopna.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Milion chvilek u pásu
v kapse zelenou klobásu
nebo kyselou bagetu
každou ledničku vymetu.

Milion chvilek na webu
jak jenom s prací vyjebu
kde mi vysolí balík,
kurva, že nejsem Dalík.

Milion chvilek v base
klidně bych távil
měl bysem metr v pase
kaviárem se dávil.

Zatím bez slepic

Pripravuje genocidu

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Kašlat na nějaké volební programy. Kandidát slibuje, volič volí. Po volbách všechno jinak.
Nám voličům, pokud nechceme zůstat sedět doma na prdeli a využít svého idiotského práva nevolit, zůstává jen jedna methoda, jak vybrat toho správného kandidáta/stranu.
Postupovat vylučovacím způsobem, zvolit jen pár podstatných bodů, na nichž (nám) opravdu záleží (metoda hlavního článku), vyřazovat nevhodné a volit toho, kdo zbude.
Takže třeba pro mě osobně jsou zcela mimo zájem:
KSČM (už jsou úplně vyčpělí)
KDU - ČSL (černoprdelníci)
Piráti (generační zlom)
TOP 09 (Kalousek a Kníže)
Zelení (šílenci)
ČSSD (po tom předvádějí Pětříček a spol.)

Nu, kdo mi vůbec zbývá?
ODS (těžká zátěž dědictví)
ANO (Babiš, ale jako premiér vlastně zatím nic nezkazil)
Triko (čerti vědí, co s nimi do voleb bude)

Nu, nic moc.... ale možná zvítězí optimismus na zkušeností.

Zatím bez slepic

Godoto a co vycházet z kategorie cíle, tedy ne podle programu ale podle zakotvení ve společnosti?

Zatím bez slepic

Teda patřilo tam Godote :)

Jo a zajímavej fenomen jsou zelení v osterreichu - mám obavy že na dění v čr budou mít větší vliv než v A.

Zatím bez slepic

Anonym.
Osterreich.Jak jsem někde zaznamenal.Kurz je podobný klon jako Macron.
Proto ti zelení,tam nemají Piráti.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

PS - ten generační zlom u pirátú bych charakterizoval: - páprdové odejděte, chceme taky k lizu

Zatím bez slepic

Paprdove odejdete, mame baseballky, prachy od Bakaly a za zeny kurvy a knezky chaosu.

Zatím bez slepic

Tak přece znělo úderné pirátské heslo před volbami. Pochybuji, že ti co je volili vůbec netušili jak výstižné bylo.

Zatím bez slepic

ale houby netušili - tušili

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

https://www.lidovky.cz/sport/ostatni-sporty/mercedes-propustil-ctyri-cl…

Podle deníku Sun mělo jít o pracovníky z oddělení IT, kteří se mezi sebou měli sázet, kdy jejich muslimský kolega během ramadánu poruší svůj půst.

No to je sikana. - Ja uz jsem se bal, ze ho zapichli kvuli sunkovemu sendvici. - Tak mi znechutili F1

Zatím bez slepic