Debilové v USA

Autor

Představte si, že jste Írán. Země, kde existovala kanalizace i vodovod v době, kdy u nás ještě kyji mlátili medvědy. Země, přes kterou vedly všechny pradávné hedvábné stezky. Země, kde se potkávaly vlivy Západu i Východu. Země, kde se koncentrovalo bohatství, věda, umění i moc. Země, která má tradici starší než křesťanství, starší než judaismus, starší než Řecko a s Egyptem soupeří o čelné příčky souboje o kolébku civilizace. Země, která je sice islámská, ale na araby tam vždycky koukali jako na primitivy z pouště. 

Už jen z geografických a historických důvodů je Írán regionální mocnost, která sice má hodně ropy, ale všechno se tam kolem černého zlata netočí. 

Hned vedle je jeden velký rival - Turecko. Země podobně velká, podobně bohatá a podobně vyzbrojená, jen s lepšími kontakty na Západ. A pak je tam druhý rival - Saúdská arábie. Země pohádkově bohatá, papírově silně vyzbrojená, s těmi nejlepšími kontakty na Západ, jejíž ambice jsou mnohem větší než to nekonečné ropné bohatství. 

Írán má v tomto zápase regionálních mocností jednu velkou výhodu - početné šiítské menšiny všude kolem. A před dvaceti roky mu začala druhá výhoda - debilové v USA. 

Georgi Bushovi mladšímu se podařilo zničit Husajnův Irák, čím Írán zbavil obtížného nepřítele na dlouhé hranici. Zároveň to znamenalo, že z jižního Iráku je dneska takový druhý Írán. Něco jako Kosovo vedle Albánie. Větší půlka Iráku fandí svým kámošům těsně za hranicemi což minimálně znamená, že Iránci vědí o každém americkém šustnutí v Bagdádu. 

Obama se pokoušel o totéž v Sýrii, ale tam to místní šiíté ustáli a Írán tak za ruského souhlasu natáhl své ruce až ke středozemnímu moři. Zřejmě se ajatoláhům podařilo se nějak domluvit s Turky (společný postup ohledně Kurdů) a rozdělit si sféry vlivu. Putinovo Rusko v tomto směru dělá přesně to, čím se upevnil Putin v Rusku - koučuje to. Tak jako Putin ani tak nelikviduje oligarchy, jako jejich hře jen dává pravidla, tak to dělá i v zahraniční politice. 

Teď nově se zdá, že se Íráncům podařila jedna důležitá strategická poučka - dokázali vtáhnout svého rivala z Rijádu do souboje na cizím teriroriu za podmínek, které si diktuje Írán. Ano, jde o válku v Jemenu. 

Především si nedělejme iluze - jak přejedete Jordán, hodnotový žebříček se úplně změní. V arabských válkách nikdy na nějaké tisícovce mrtvol nezáleželo. Dodnes platí, že muslimové si ve svých vzájemných válkách zabili násobně víc lidí, než jim pozabíjeli bilí satanové ze Západu.

Saúdové válčí a stejně jako Amíkům není nic platná jejich technologická převaha v Afghanistánu, stejně tak není Saúdům nic platná jejich převaha v podobně hornatém Jemenu.  Pohybují se na území, které není jejich, bojují proti nepříteli za jeho podmínek a.... světe div se, prohrávají. 

Prohrávají tak moc, že bin Sálmán už ztrácí nervy i před novináři, hovoří o strašném kolapsu a pokud si odškrtáte to arabské krasořečení, tak zjistíte, že ten chlap je v brutálním průseru až po uši. Saúdská arábie má také velkou šiítskou menšinu a jemenští rebelové si celkem v klidu jezdí po saúdských pouštích, ostřelují rafinérie a jen tak mimochodem si zajmou několik saúdských brigád. Viděl jsem video... 

Samozřejmě naše vaše Česká televize  mlčí jak zařezaná po vzoru CNN a BBC,  vědoma si hesla, že propaganda je to, co se neřekne. Ale máme tu Al Jazeeru a hromadu konspiračních webů.  Internetový negramot jako já měl všechny informace i videa k dispozici za pět minut. 

A nejvíc se mi líbilo, jak ti údajní špinaví jemenští rebelové mají pěkný palác, kde dělají tiskovky. Jejich mluvčí má čistou uniformu, pultiček s mikrofonem, svojí národní vlajku. Nemusíte vůbec rozumět tomu, co ten jemenec povídal, ale obrázek o tom, jak pevní jsou v kramflecích si z toho uděláte.  Samozřejmě.... lidí je jak sraček Kefalín - nějaké ty rozstřílené dětičky, to se snese. Koneckonců, jak povídal blahé paměti Kaddáfí, vítezit se dá i dělohami žen. 

A tak vypisuji sázku, jakpak nám ten ambiciózní saúdský princ asi dopadne... 

Zabijí ho vlastní bratři za souhlasu senilního táty? 

Zabijí ho osobní strážci, protože jejich kamarádi byli zmasakrováni v Jemenu, kvůli blbečkovi na trůně? 

Zabijí ho obyvatelé, protože jakmile diktátor projeví slabost, vždycky to končí revolucí... 

Budou mít plnohodnotnou občanskouv válku? Protože když nějací špinaví jemenci dokáží porážet saúdkou armádu, to by se mohla šiítská mešina/většina osmělit také... 

Vjede do toho Trump, aby si také udělal svojí válku, kterou nemůže vyhrát? 

Možnosti jsou otevřené, ale každopádně bych řek, že Sálmánovi dobíhá čas... 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

JJ stejně jako Gottovi není nic lidského cizí, ale zraje jako víno, ...

Zatím bez slepic

ano, to je pravda. Koukal jsem na něj kdysi taky jako na dlouhovlasého floutka, který díky vlastní dřině a příspěvku od pánaboha došel až na vrchol, ale už když přijel na MS v 2010 bylo vidět, že je to Osobnost - ne po sportovní stránce, ale po lidské. A v poslední době době už jen němě zírám, jak to má v hlavě srovnaný.

Zatím bez slepic

Odsoudit nebo nesouhlasit s výroky lze i bez toho, aniž by se vytahovaly jejich nemoci.
/Zeman, Bělobrádek/.

Zatím bez slepic

Ano, omlouvám se za to, bylo to hloupě řečeno. Proto dodám:
Ale Karel byl též velmi nemocen a lidmi nepohrdl ani v nejhorších chvílích. Zůstal za každých okolností slušným člověkem.
A další, kdo trpí tou rozkou, se chovají naprosto, ale naprosto jinak než onen politik, též lidsky.
Tak že tak.

Zatím bez slepic

by se zdálo, že člověk s dg RS nebude takto debilně zvěrolékařsky "žertovat".
Z dlouhodobého sledování jeho různých výroků to zase tak velké překvapení není .

Zatím bez slepic

Ano, hloupě jsem to řekla.
Na vině není rozka, ale osobnost toho Pána politika.
Viz můj dodatek a omluvu i výše.

Zatím bez slepic

Asi to nebylo vhodné, ale ta nemoc při hodnocení Bělobrádkovy osobnosti souvisí. Zřejmě jste to myslela tak, že člověk, který nezískal pokornější přístup k životu a k lidem ani při takovém fatálním onemocnění (navíc zapomínáme, že je křesťan), zřejmě musí být naprosto imunní proti empatii … Kdo nějakou nemoc, kdy mu šlo o život zažil, ví o čem mluvím.
Musím se přiznat, že mne překvapil. V tom jeho vyjádření je nejen absence pokory ale i ignorování Božích přikázání. Je to čuně a je dobře vidět, jací jsou ti pánbíčkáři z KDU pokrytci.

Zatím bez slepic

Ano.
Co jsem viděla Gotta v posledních rozhovorech, písničce, i dřívějších písních, byla vždy vidět jeho radost ze setkávání s lidmi i to, že lidi chce potěšit, nikoliv urazit.
Takže Gotta hodnotím jako "stalkera"(byl všude v rádii, TV, koncertoval, psal,...), kterému bych neváhala bez obav podat ruku.
Co se týká onoho pánbíčkáře - kdysi mi jeden přítel, který již zemřel, povídal o svém známém, který ubližoval lidem a vážně onemocněl. Našel v sobě tolik síly a cti, že obešel všechny lidi na dědině a omluvil se jim za své činy.
Náš soused tolik cti v sobě neměl, též byl pánbíčkář. A Bělobrádek? Nu, nechť si ponechá své pánbíčkářství, ale lidské to, co řekl, není. Ruku bych mu podat nechtěla a nepodala.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

https://www.hoppner.cz/to-snad-ne-odpurkyne-sochy-marsala-koneva-klade-…

Diskuse v pořadu Máte slovo byla velmi bouřlivá. Moderátorka České televize Michaela Jílková se netajila svými sympatiemi k odpůrcům maršála Koněva. - Na zidovku ma podivne sympatie.

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

pořadu Máte Slovo na téma sochy maršála Koněva vystoupila 26. 9. mezi diskutujícími aktivistka Eugenie Číhalová, bouřlivá odpůrkyně pomníku osvoboditele Prahy a obdivovatelka Vlasovovy armády.

Podle aktivistky Číhalové by měla být socha maršála Koněva ihned odstraněna....Michaela Jílková se netajila svými sympatiemi k odpůrcům maršála Koněva.

Aktivistka Číhalová je členkou Rady vlády České republiky pro národnostní menšiny. Zastupuje zde Rusko (!).

Na veřejnosti se krátce po odvysílání pořadu Máte Slovo objevily fotografie, na kterých klade aktivistka Číhalová věnce na hrob nacistického generála Helmutha von Pannwitz na hřbitově u města Lienz v Tyrolích.

https://www.hoppner.cz/to-snad-ne-odpurkyne-sochy-marsala-koneva-klade-…
*****
Duševní život aktivistky Číhalové je natolik složitej, že život členky Rady vlády České republiky Číhalové je proti tomu úplný hovno, řekl by Švejk.
Ale třeba jednou vydá český Ústavní soud závazné rozhodnutí, že se nacistický generál von Pannwitz zasloužil o ruský stát. A který ruský velvyslanec ho nepodepíše, bude vyhoštěn.

Zatím bez slepic

Ukažme svou morální převahu! Navrhuji Pražanům nechat stát Koněva, ale v osamění, hrdě se od něj distancovat!

Doporučme primátorovi nechal sochu stát a zboural náměstí.

Zatím bez slepic

nápad.
Vybourejme rovnou celou čtvrť. Co čtvrť? Zbourejme celou Prahu! Jen tak těm blbým Rusákům ukážeme, zač je toho loket. Osvobodili jste Prahu? Tůdle, nůdle, žádná Praha néjni. A Koněv ať si tam klidně stojí dál a straší pocestné.

Zatím bez slepic

Podle Gaussovy křivky četností i tací jako zmíněná menšinová ruská aktivistka musí být. Pokud by nebyla, nabourala by vědu a to mohlo mít neblahé následky. Co já vím, třeba by přestal fungovat zákon o gravitaci a blbci by se opravdu mohli vznášet jako holubičky.
Takže, smiřme se i s takovými exoty, ale je zajímavější číst některé komentáře o Gottovi, tam by jakási Johanna Hovorková nevzala od Gotta ani suchou kůrku a to jen za to, že se narodil před 80 lety a žil za socialismu.
A když kruh uzavřeme, tak si přečteme pláč nad statečnými Poláky, kteří začali povstání ve Warszsawě bez dohody s Rudou armádou i Západem. A byly jich při statečném dvouměsíčním boji statisíce pobity. To Pražané byli zdatnější, Němce rychle porazili a zahnali z města. Na Čechy, na rozdíl od Poláků, si Němci netroufli.

Zatím bez slepic

Bať bať, máte pravdu, strécu!
Hned mi to nedošlo. Aktivistka i Hovorková zabraňují převážení Gaussovy křivky na jednu stranu. Vpodstatě vyvažují emergentní explozivní nárůst všeobecné inteligence, způsobený zrozením našeho thinktanku Vidlákovy kydy. Křivka normálního rozložení IQ se začala naší vinou povážlivě naklánět na jednu stranu!
Já dělám co můžu, abych nenadálé a nebezpečné erupce inteligence vyvážil, ale jakkoli jsem mešuge, nemůžu být všude a hned.

Kvantová fyzika a její efekty motýlích křídel, připochcíple živé dupání Schrödingerovy kočky a další záludnosti potměšilého multivesmíru mohou nejspíš stabilizovat pouze těžkokaliberní pipiny.
Na to jsme my ptáci krátký!

Zatím bez slepic

Na to jsme my ptáci krátký!
Kdyby jenom ptáci.
Život, to je pestré panoptikum, které je v neustálém pohybu až si chvílemi ani neuvědomujeme, že jsme v něm jen pouhými hosty. Všichni!, to pak potěší :-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Teď jsem se dopracoval k rozsáhlejšímu zveřejnění projevu DT v OSN, dosud jen pár řádek u TS, jinak myslím, že mejnstrím v čele s ČT to podařeně překryla švédským spratkem.
https://www.hlavnespravy.sk/vojna-globalistov-s-vlastencami-odignorovan…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ten, co uměl zpívat.
Na čí hvězdný zrod
budeme se dívat?
Je to Tomáš Klus
či podobná modla?
Jakýpak má vkus
ta kavárna podlá?

Zatím bez slepic

Bravo Ládíku!

Tomáš Klus? Ten umí pouhý flus.
Tisícinu Karlova talentu
nemá žádný z petentů
Bez urážek, pamfletů a nenávisti
jsou jak banda, která sice svoje chvilky jistí,
avšak nemá žádný vkus.

Talent, skromnost a úcta k lidem
to je co jim chybí,
na Letné pak můžou lákat leda chcíplé ryby.

Zatím bez slepic

jistá vznešenost,
slušnost
radost
profesionalita, ....

versus
nízkost.

Nu, většinou víme, kdo je kdo,
nyní se to jen zase projeví.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Kanalizace se ucpe a ve vodovodu jsou ženský hormony ale medvěd na ohni... mňam !!!😎

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

dorazila i do Česka.
Myslím samozřejmě tu jedině správně politicky korektní demošku.
Takže dorazila a my můžeme slavit první úspěch:

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/sef-detskych-psychiatru-matys-rezigno…

Zatím bez slepic

Jo, a jeste o svy vlastni odbornosti.

Kdyz neco postizena, nevzdelana holcicka rekne, tak to je pravda. Uz aby nam vladli lobotomizovany kone.

Zatím bez slepic

Přečtěte si v mém odkazu, co fakt ten doktor řekl, já tam nic závadného nevidím, ani profesně ani lidsky....?!

Z odkazu Targuse mne zaujalo, že se ten rozhovor (viz můj odkaz) znelíbil také Babišovu ministrantovi Kenovi, prostě s korektností do prdele i v té Babišově vládě...... Nebo s tím i Babiš už také souhlasí, že o některých célebritách ze západu se nesmí napsat NIC než chvála ?

Třeba takový jeden MUDr. Hnízdil klidně veřejně do médií až diagnostikoval a dálkově přímo (a tento jen ze svého pohledu právě toho profíka popisuje diagnózy, co si zveřejnila ta Greta sama, nutil ji a její rodinu k tomu někdo?!).
Hnízdil chtěl dokonce zavírat do blázince už Klause a o Zemanovi taky píše jako MUDr. nepěkné věci a nevím o tom, že by se nějak moc za NEprofesionalitu veřejně měl kát..........

https://www.info.cz/cesko/sef-detskych-psychiatru-greta-proziva-strach-…

toto z odkazu by přece musel "podepsat" každý člověk při smyslech:

"Myslíte si, že Greta potřebuje spíš psychiatrickou pomoc?
Nejen ona. Celá ta rodina. To totiž není jen o dítěti, ale mnohem podstatnější jsou ti rodiče. Jenže mnohdy jsou to rodiče, kteří asi chtějí cítit publicitu. Herci. Velmi často se s tím setkávám i ve vlastní ordinaci. Kdo ten sociálně ekonomický kontext vysvětlí Gretě v rodině? Nevím. Jen vím, že se velmi těžce napravuje, co se u malého autisty zanedbá a v čem se mu nedají hranice."
**************************
Prostě PRAVDA už je REVOLUČNÍ čin a za pravdu a názory se zase přichází o práci a pozice....SMUTNÉ a děsivé současně!

Zatím bez slepic

Já bych v kontextu toho, co se děje, řekl, že jdeme do finále. Asi nejpodstatnější je, co se děje v USA, dění u nás a v EU a jinde, je součástí.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Jiri-Vyvadil-Je-t…
Vyvadil sice často přehání a jeho předpovědi se nenaplňují, ale v tomhle bych mu dal za pravdu. Pravda a láska zahájila frontální protiútok a i u nás se můžeme dočkat nebývalých vylomenin.

Zatím bez slepic

Díky tomu odkazu jsem si uvědomila, že - no představte si, že člověk s takovou diagnozou pracuje jako lékař.
Skvělý, ne ? Tak si člověk uvědomí, co se díky tomu dělo, jak se ten člověk choval,....
Dík.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

MAJKA.
Hnízdil by chtěl mít hnízdo hodně vysoko,možná až na hradě.
Jak to vypadá,Hnízdi je dost zatížen svou profesí,aniž si to uvědomuje Chocholoušek číhá.
Pořád nemůžu pochopit,co se stalo se Švédskem.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Toto je páně Hnízdilova odborná parketa:
Vystudoval 1. LF UK v Praze, po absolutoriu pracoval jako odborný asistent katedry tělovýchovného lékařství FTVS UK, kde spolupracoval s Ludmilou Mojžíšovou na výzkumu léčby funkční sterility a dětské skoliózy prostředky rehabilitace a léčebné tělesné výchovy. Deset let vedl rehabilitační oddělení Všeobecné fakultní nemocnice v Praze. Do roku 2013 působil v Centru komplexní péče v Dobřichovicích. Externě přednáší problematiku dopingu a sportovní zátěže na 3. LF UK v Praze.
Myslím si, že má na svá publikovaná politická hodnocení stejnou kvalifikaci jako zemědělec, holub, strejda a kdekdo tady. Tedy je to pouhopouhý amatér a MUDr. je jen zastírací manévr.

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ten ale musel pacientum uskodit.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

V první řadě Zaorálek
v druhé řadě rodina,
5-6 malých generálek,
žádná kytka laciná.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nikdy mě nenapadlo, že budu brečet až zemře Karel Gott. Přišlo to samo.

Karel Gott nebyl nikdy státním zaměstnancem, vždy sloužil jen lidu. A tak by neměl mít státní pohřeb, ale všelidový pohřeb.

Nejdůležitější je, jaký pohřeb chce pro něj jeho rodina a lidé této země. Co chtějí nebo nechtějí politici důležité není, to není jejich člověk.

Bývalý hradní protokolarista Forejt už má bolení břicha, protože se porušují hradní a ústavní protokoly, na lafetě se smí nosit jen ti nejvýznamější prezdenti... bože, ať jdou do háje. Karel Gott by stejně nestál o to, aby za ním pochodovali generálové s černýma páskama na ruce.

Zatím bez slepic