Dělají to špatně

Autor

Katalánští představitelé dostali u soudu dlouholeté tresty. Tuším že něco mezi devíti a třinácti roky natvrdo. Za co? Za velezradu? Za odtržení části Španělska od zbytku? Nikoliv přátelé, byli potrestáni za vyhlášení a uspořádání referenda. Nikdo kvůli tomu neumřel a zraněni byli jen ti, které zmydlila policie. Jak napsali na webu Non Serviam, je zajímavé porovnat tresty katalánským politikům za rozvracení státu s trestem, který dostal Václav Havel za stejné provinění. Havel dostal zhruba polovic od té strašné komunistické diktatury a katalánci dostali dvojnásobek od demokratického a nezávislého soudu. 

Stejně tak je zajímavé sledovat, jak se s tématem vypořádává naše vaše Česká televize, ale koneckonců proč bych parafrázoval. Přečtěte si to sami: 

http://nonserviam.cz/katalanci-nejsou-cinane-barcelona-neni-pristina-a-puigdemont-neni-masaryk/

Já bych k tomu chtěl vidlácky dodat, že Katalánci jsou hloupí. Už mnoho let mohou přece sledovat, jak se takové věci dělají. V první řadě je třeba zajet do USA a nabídnout prezidentovi pozenky pro tu největší vojenskou základnu. Pak je zapotřebí navšítivit Madlenku Korbelovu Ólbrajtovou nebo Johna McCaina (sakra ten už vlastně umřel) a nabídnout jim podíly v budoucím telekomu nebo jiné velké firmě. Případně totéž nabídout Bidenovi a jeho synkovi, ale ti jdou jen po těřařských firmách. 

Pak je zapotřebí se zbraní v ruce přepadat policejní stanice, střílet policajtům do zad, demonstrovat a zařídit, aby zastřelili nějakou pěknou holku. Je třeba pro CNN dokolečka dokola hlásit, že policie porušuje lidská práva a zároveň je unášet a vydělávat si na separatismus rozprodáváním jejich orgánů. Při toršce štěstí pak Amíci udělají všechno sami - zbombardují Madrid a je to. 

Další variantou je rovnou vystoupit s brutálním organizovaným odporem, popravovat civilisty, policajty i představitele státní moci zhruba tak, jak se to dělalo ve třicátých letech nebo jak se to dělá v Sýrii. Madrid bude okamžitě označen za řezníka a krvavého diktátora. Je zapotřebí jim to umožnit a vést boj co nejbrutálněji, aby odpověď byla také co nejbrutálnější. Pak stačí v Británii zařídit nějakou "španělskou observatoř pro lidská práva" - klidně jednomužnou, tak jak to má udělané syrská opozice. Ale bacha... nesmí se podřezávat američani. 

Pokud by tohle nevyšlo, dá se domluvit s Putinem... ale na toho bacha... on si chlap mizerná strašně rozmýšlí komu pomůže a zpravidla to nejvíc musí pomoci Rusku. Mohla by být Barcelona jako Krym? To mají šanci. Kdyby byla jako Doněck, tak to bude lepší nezkoušet.  Navíc Putin má tendenci pomoci tomu, kdo si pak nejvíc pomůže sám, takže to nesmí být žádný břídil. Vzhledem k tomu, že Katalánci dokázali udělat referendum  a pak se nechali zatknout, tak to na Putinovu pomoc moc nevidím. 

Ještě by milí katalánští politici mohli podepsat nějakou tu antichartu... To bude brzy hodně v kurzu. Jako že se pomýlili a teď už jdou v jedné řadě s matičkou EU proti... asi proti všem.

Všimněte si ještě, jak byli Katalánci za ten nenásilný protest po zásluze potrestáni. Podobně jako Češi za Rakouska... Maďaři se bouřili, bojovali, dělali teror... a dostali za to Rakousko-Uhersko. Češi demokraticky žádali a nedostali nic. Dokonce i v té Sýrii většina těch separatistů neumřela, ale dohodli se s tu s Asadem, tu s Turky, tu s Rusy a splynuli se syrskou armádou, složili zbraně a odešli domů, dostali amnestii a leckdo i lukrativní posty... Za ozbrojený odpor. Katalánci za nenásilné referendum dostali dlouholeté tresty. 

Právě proto milí přátelé čteme xenofobní weby. Od Nory Fridrichové, Taberyho nebo Fendrycha jsme se nedozvěděli, že v Barceloně jsou obrovské protesty, že tam hoří gumy na skoro barikádách a jsou stovky zraněných. Propaganda totiž není to, co se řekne, ale to, co se neřekne.   

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

v posledním tažení. Chtělo by to referendum o vystoupení z EU.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jak se vám to, demokrati,
číslo v base rychle krátí?
Referendum z vůle lidu?
Fízli přišli na koridu...
píchli do vás kopí, meče
a jak se ten pobyt vleče.
Hlas lidu, hlas boží...
pan král vám přiloží
revolver ke spánku
drž hubu občánku
nevíš, co je vyšší zájem
ukážu ti cestu rájem
s rukama v klepetech,
tak to je v Tibetech.
Drž hubu a krok,
já jsem, hajzle, mlok.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ty jsi, chlape, podvracel
já se z tebe pozvracel.
Oblbovals lidské masy
ať do urny hodí hlasy!
Já tu, hňupe, držím vartu
a ty mi tu trháš partu
nekalými způsoby,
separuješ osoby.
Na demošku kladls past
rozdělovat si chtěl vlast
ty jsi státu nebezpečný
dostaneš trest vyjímečný.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Katalůňo, Katalůňo,
prý to bude eňo ňůňo!
bez kastilů, aragonů
bez fízlů a škorpionů.
Anděla se chichotá
mlýny dona kichota
točí se ve větru
evropa ve svetru
čeká první mrazy
čumte, lidé drazí.
Blbě, ale jednotně
přiběhneme ochotně
podrbat se do berlína
s požehnáním od rabína.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Takovej agresivní sarkasmus :-o Vidláku, překvapils, ne, že bych nesouhlasil s obsahem,a le na tebe nečekaně silně napsaný text, někdo tě naštval a ty jsi pak psal?

Zatím bez slepic

ass.
Vidlák jen popsal skutečnost,několikrát potvrzenou.
Dost dlouho se to Usákům dařilo,ale kosa narazila na kámen.
Nebo-li,ta jejich hegemonie,založena na lži,podvodech,mrtvých,musela skončit.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Ale Zemedelce, ja nerozporuju sdělení, šak sem to i napsal, já jsem spíše překvapen tvrdosti jak je sdělení napsáno, Vidlák píše tak, že má člověk pocit, ala komunikace Karel Gott ne ala Novotné ;)

Usáši museli narazit už jenom proto, že nevyhráli, ale blbec gorbačov uvolnil prostor a ve vákuu je vždy chaos. A co si nikdo na západě něchtěl uvědmoit jak makrela i když ji to Kohl opakoval a slepicka neposlouchala, ze uvolnenim prostoru nezmizela sila, ktera ho do te doby kontrolovala=rusko a zaroven si starej pes Kohl uvedomoval, ze se nesmi rozvirit kala, tedy pustit USA do toho prostoru ne nadarmo, "chaos" zacal po jeho odchodu...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Přesně takhle končila vlády komunistů v ČSSR. tedy události několik let před koncem jejich vlády.

Zatím bez slepic

Přesné to není, jenom podobné, protože i lidské povahy jsou si podobné. Důvody rozpadu soc. zřízení byly překonatelné (viz Čína), jediný rozpor byl v potlačování přirozených lidských svobod, což ale mělo své důvody, hlavně v nátlaku "demokracií". Rozpory kapitalismu jsou dané jeho podstatou a v rámci kapitalismu neřešitelné. To je ten hlavní rozdíl, i když postupy vypadají obdobně.

Zatím bez slepic

Vtipné je, že pokud se Jakešovi dá věřit, tak se v roce 90(nebo to měl být rok91) na sjezdu Ksč mělo uvolnit cestování, uvolnit směna peněz a hlavně se mělo začít odměňovat=mzda podle výkonů ne hodin (ala Slušovice), byla by docela prdel jak by to skončilo, protože lidi co chtějí peníze, cestovat, zabavu by ju najednou dostali, na západě by viděli, že tráva zelenejší není, mohli by si koupit co chtějí,a le bez rizika nezaměstnanosti apod.
No, škopda, že nejsou pararelní světy a možnost do nich nahlédnou, fakt by mě zajímalo, jak by to skončilo ;)

Zatím bez slepic

Něco podobného psal ve svých pamětech Lubomír Štrougal. Těžko říci, zda by k tomu došlo, přece jen konzervativci ve vedení KSČ moc měli. Pokud ano, rozhodně by to nebylo ze dne na den, jako plyšák. No když se člověk podívá, jak to dopadlo v jiných zemích, kde byly poměry volnější ... nevím.

Zatím bez slepic

Je ohromná škoda, že se k tématům historie, jako je komunistické hnutí, Sovětský svaz, Druhá světová válka, studená válka atd dnes opět přistupuje pouze ideologicky a v podstatě jsou to jen kraviny, které mají dané téma pomluvit a ne vysvětlit. I téma druhé světové, přesto že k němu měli komunisté svůj přístup, bylo popisováno mnohem víc objektivně než dnes. To jsou opravdu jen bláboly, která často ignorují i fakta, které lze celkem jednoduše ověřit. Nevěřil bych, že se tohoto stavu společnosti dočkám a to jsme si myslel, jak jsou ti komouši strašní.....

Zatím bez slepic

včera jste napsal "A na závěr něco k přemýšlení pro našeho místního elfa a udavače". Myslel jsem, že jde o Sccalopa, ale asi ne.
Prosím tedy o stručnou a jasnou odpověď: Kdo je místní udavač, koho a komu udal. Děkuji za odpověď.

Zatím bez slepic

Vy jste ale konspirátor! To opravdu chcete, aby pan Gerd udal, udavače?
Počkejte si, až se zase otevřou svazky se závazky :) . Pokud se neskartují...

Zatím bez slepic

Vážený anonyme, máte nás za blbce? Zeptejte se šéfa kolik je ochoten za vámi požadovanou informaci zaplatit. Já si tedy myslím, že už vám to řekl, ale to nevadí. Zvažte kolik si odkloníte a o zbytku nás informujte. Nebuďte hamoun, bude li to zajímavá cifra můžeme se začít bavit. No a to ostatní kolem toho jako obvykle. Však to znáte.

Zatím bez slepic

Anonyme,

nejsem udavačem jako elfové a tak ani nebudu udávat udavače. Navíc to není podstatné. Tím podstatným je, že někteří elfové udávají, čímž se dostávají na stranu těch lidí z minulosti před 1989, které tolik kritizují. Přečtěte si Orwellovu Farmu zvířat a na příkladu prasat z novely uvidíte, jak snadno se elfové změnili ve své ideologické odpůrce. Elfové se stali prasaty z Farmy zvířat.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak mi z toho vychází, že na kydech žádný místní udavač není a že si ho Gerd vymyslel. Ono totiž kydy udávat nejde, ani není komu.

Zatím bez slepic

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

A kdyby bylo komu? To by se to udávalo, viď rk!

Zatím bez slepic

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

udavač z Těšína, cype, na tos ještě nepřišel?

Zatím bez slepic

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

rk,
ale jsou udavači, jen zde nepíší a říkají si elfové. Co elf, to nedemokratický udavač s morálkou spolupracovníka StB a konfidenta gestapa. Nic Vám neříká článek 17 Listiny základních lidských práv a svobod? Zní:

Článek 17
(1) Svoboda projevu a právo na informace jsou zaručeny.
(2) Každý má právo vyjadřovat své názory slovem, písmem, tiskem, obrazem nebo jiným způsobem, jakož i svobodně vyhledávat, přijímat a rozšiřovat ideje a informace bez ohledu na hranice státu.
(3) Cenzura je nepřípustná.
(4) Svobodu projevu a právo vyhledávat a šířit informace lze omezit zákonem, jde-li o opatření v demokratické společnosti nezbytná pro ochranu práv a svobod druhých, bezpečnost státu, veřejnou bezpečnost, ochranu veřejného zdraví a mravnosti.
(5) Státní orgány a orgány územní samosprávy jsou povinny přiměřeným způsobem poskytovat informace o své činnosti. Podmínky a provedení stanoví zákon.

To vše elfové porušují, oni jsou těmi, kdo pod hlasitými výkřiky boje proti propagandě provádí propagandu svou a volají po cenzuře názorů odlišných od jejich. Pro mě jsou lidé pracující jako elfové a zcela nedemokraticky v rozporu s Listinou základních lidských práv a svobod morální odpad společnosti.
A buďte bez obav, doopravdy udávají, mám to potvrzeno od člověka, kterého elfové skutečně udali Policii ČR. Další detaily zveřejňovat nebudu, není to podstatné. Důležité je, že elfové udávají. Zda jen někteří nebo všichni nevím, ale někteří zcela jistě.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

elfové se nezměnili na udavače, oni jimi vždycky byli, jen se jim říkalo trollové. Před pár lety probíhala na různých diskuzních fórech náborová akce, kdy byli vytipováni a oslovováni ti nejodpornější trolové. Přesto v loňském roce na A.cz oficiálně přiznali sami, že elfů mají jen "pár desítek". Proto je všude jen jeden, dva (pod více jmény), výjimkou je aktuálně.cz, tam jich mají víc. Ještě to s naším národem není tak špatné, když takovýhle spolek bezcharakterů má problémy s nedostatkem personálu :-) 

Zdejší trojjediný troll včera prokázal trolí/elfí enteligenci a zakejhal, když měl mlčet. Za to by měl přijít o prémie. Teď se jen snaží zachránit si kůži a žold.

Zatím bez slepic

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

to výše je reakce na Gerda v 15:08

Zatím bez slepic

In reply to by ALice (neověřeno)

Trvalý odkaz

Elfové by si měli říkat Temní elfové. I tak jde o lidi s projevem odporné verbeže.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

1979: cena piva 1,70 Kčs; cena za rozvracení republiky 4,5 roku v teplácích
2019: cena piva 30 Kč; cena za rozvracení republiky 13 roků v teplácích

Zatím bez slepic

Cena piva a tresty rostou disproporcionálně ve prospěch trestů. Zajímalo by mě, kdy se to otočí.

Již se objevují hlášky některých uměleckých hochštaplerů o vychcípání (je zajímavé, že když to dělají oni, žádná trestní oznámení nepadají), tak je jen otázkou času, než to někdo bude chtít vzít doslova. Docela by mě to i pobavilo, protože dotyční si neuvědomují, že ti, které by rádi viděli vychcípané, ještě zažili povinnou vojenskou službu, takže ví, za kterou stranu se drží starý dobrý Sa. Vz. 58.

Zatím bez slepic

Spíše nechápu jejich pocit, že jim by se nic nestalo, kdyby začalo točo jako ukrajina/syrie/lybie, pokud teda nepočítají se stěhováním, ale otázka je co by dělali s holou prdelí na "západě", kde by bylo najednou hodně lidí.

Zatím bez slepic

První je, že si sami o sobě myslí, že jsou nedotknutelní. Že by je někdo mohl pověsit na kandelábr hlavou dolů, je zkrátka ani nenapadne.

Druhá věc je, že to udělají stejně, jak to udělali již jejich rodiče a prarodiče a zkrátka obrátí kabát v ten nejsprávnější moment. Zejména volba toho správného momentu je mimořádně důležitá a vzhledem k tomu, že jsou tady, je jisté, že jsou v tom "názorovém spinování" opravdu dobří.

Vlastně je tu ještě jeden faktor. Oni víceméně spoléhají na to, že slušní lidé zapomněli dělat špatné věci.

Zatím bez slepic

Navrhuji reaktivovat Stranu přátel piva s volebním programem:
1) Zvýšit kapacitu českých věznic padesátinásobně
2) začít ve věznicích prodávat pivo za 1,70 Kč.

Vsadím se, že před branami by brzy vznikla tlačenice.
Věznice a psychiatrické léčebny se možná stanou oněmi kýženými ostrovy pozitivní deviace.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Přesně tak to vidí i jiní:
http://nonserviam.cz/katalanci-nejsou-cinane-barcelona-neni-pristina-a-…
Barcelona není Priština.
Žluté vesty nejsou, Honkongští demokraté a už vůbec ne demonstranti v Moskvě.

"Propaganda totiž není to, co se řekne, ale to, co se neřekne."
Proto takový křik okolo "xenofobních webů. Ty totiž narušují informační pokřivení a propaganda ztrácí účinnost.

Proto takový křik na množící se kritiky ČT. Propagandisté se bojí o svůj hlavní nenahraditelný nástroj, který má tu neopakovatelnou výhodu, že jim ho platíme.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Francisca Franca si pamatuje ještě hodně lidí. A když to půjde tak dál ?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ví tady někdo jak to je s ekonomickou výkonností jednotlivých regionů Španělska? Z dávné minulosti mám v hlavě zafixováno tvrzení, že hlavním důvodem separačních snah Katalánska je to, že jsou nejbohatší region a živí celý zbytek Španělska.
Podobné separační snahy se čas od času vyskytnou také v Itálii, kde bohatší sever se chce odtrhnout od chudého jihu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tohle je zajímavé, to jsem nikde jinde nezachytil:
http://casopisargument.cz/2019/10/16/utoky-na-saudska-ropna-zarizeni-bu…
Jestliže je to pravda a Putin přijal od saudského prince Salmána čtvrtiče úlohu vyšetřovatele útoku na saudská ropná zařízení, je to důkaz o důvěře nejen Saudů ale i Iránců k Rusku. Také to může být docela ošidný úkol, co když přijdou na něco usvědčujícího někoho neobvinitelného?

Zatím bez slepic

Myslíte třeba na nějaký nezpochybnitelný důkaz, který tam předtím při předchozích pečlivých prohlídkách a mnohonásobném prohrabání místa činu přehlédli saudskoarabští nebo američtí vyšetřovatelé?
Třeba nevybuchlou raketu, ze které tradičně opilý mužik v ruské uniformě zapomněl odlepit Putinův příkaz k iránskému raketovému útoku? :-))

Jen doufám, že raketa nebyla před odpálením pomazána Novičokem, syntetizovaným (nikoli VYROBENÝM!) na českém území.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

"Policie navrhla obžalovat bývalého pražského imáma Samera Shehadeha, jeho bratra a švagrovou z podpory terorismu. Hrozí jim pět až 15 let vězení, uvedl server SeznamZprávy.cz. Žalobce Marek Bodlák z Vrchního státního zastupitelství v Praze o případné obžalobě rozhodne do tří týdnů.

Z policejního spisu podle Seznamu vyplývá, že Shehadeh řídil komunikaci mezi jednotlivými obviněnými i dalšími lidmi v Sýrii. Údajně se také podílel na cestě tří lidí do Sýrie, z nichž jeden byl později zabit v bojích. Shehadeh podle vyšetřovatelů teroristy i financoval, peníze měl získat ze sbírek organizovaných mezi českými a slovenskými muslimy.

Shehadeh je od loňského listopadu ve vazbě. Policie ale neví, kde jsou další dva obvinění. Kriminalisté je stíhají kvůli tomu, že se údajně podíleli na činnosti jedné ze sesterských organizací Al-Káidy v Sýrii"
******************
Teď záleží na tom, zda budou v době konání případného soudu,
- nebo odvolacího soudu,
- nebo po odvolání k ústavnímu soudu
- či soudu pro lidská práva
- nebo už v té době případnému jemu nadřazenému šariasoudu
postupně zařazena ona sesterská organizace Al kaidy:
- mezi teroristy,
- umírněné teroristy,
- demokratické teroristy,
- nebo mezi přední bojovníky nepochybnitelných a trvale platných
euroamerickožidovskokřesťanskomuslimských demokratických hodnot.

Jen na tom záleží, zda dostane patnáct let kriminálu nebo zda bude navržen na Nobelovu cenu míru.

Důležité je ale zjištění, že mj. jeho prostřednictvím Alkajdisty už teď finančně podporují i NĚKTEŘÍ (!) plně integrovaní čeští muslimové.
*********
(No a s přístupem ke Kataláncům to máte némlich to samé. Důležité je ale především celoevropsky se semknout za svými elastickými hodnotami - podobně, jako to nyní prokazuje americký národ !)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jako Putinovskému špinavci se mi tenhle článek dělá hrozně dobře na žaludek:
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Putinovsti-spinavci-se-od…
Má mnohem průbojnější slovník než jeho vzory z Rudého Práva v nejlepších letech a také argumentační úroveň minimálně stejná.

Zatím bez slepic

dobře to řiká kolega Šafr, spolu se kterým zde hájím nezpochybnitelné demokratické hovnoty, až mi ze křídel opadává mazut!:

"Celá ta široká fronta komunistů, proruské části sociálních demokratů, estébáků z ANO, klausovců a hnědých extremistů od Okamury usiluje o to, aby se z České republiky stala znovu kolonie Ruska. Je to docela obyčejná vlastizrada a útok na naše národní zájmy,“ zdůrazňuje Šafr s tím, že se „teď čeká už jen na to, jestli nám hodný pan Babiš nechá zprávy České televize svými poslanci schválit, protože si stále ještě hraje na evropského politika“. Na takové morální dno jsme to podle jeho slov dopracovali tím, že jsme včas nezastavili temné sílyCelá ta široká fronta komunistů, proruské části sociálních demokratů, estébáků z ANO, klausovců a hnědých extremistů od Okamury usiluje o to, aby se z České republiky stala znovu kolonie Ruska. Je to docela obyčejná vlastizrada a útok na naše národní zájmy,“ zdůrazňuje Šafr s tím, že se „teď čeká už jen na to, jestli nám hodný pan Babiš nechá zprávy České televize svými poslanci schválit, protože si stále ještě hraje na evropského politika“. Na takové morální dno jsme to podle jeho slov dopracovali tím, že jsme včas nezastavili temné síly"
****
Doře soudruh Šafr slova nanesl!

Zatím bez slepic

Kdo snáší ta červená vajíčka?
ptá zvědavé se děcko

Mé dítě, zajisté nějaký Čech.
Ten snáší všecko!

(Jan Neruda)

Zatím bez slepic

Některá sousloví není třeba ani aktualizovat!

Pracuju pro temné síly,
maskují mě černé kníry.
Já jsem agent síajej
jsem nebezepčnej a jsem zlej.

A po 30 letech třeba:
Já jsem agent efesbé
všecičko vim na tebe.
Zlá je fronta široká
a ty skončíš do roka.
Pracuju pro síly temné
Šafra hrůza jímá ze mne.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Novinářka Lucie Žatková udělala skvělý rozhovor s profesorem Rainer Mausfeldem (vystudoval psychologii, matematiku, filozofii a matematickou pssychologii), který se proslavil poté, co jeden z jeho studentů dal jeho přednášku na Youtube. RM skvěle analyzuje současný systém z pohledu manipulace.

Malá ukázka
"Až v kapitalistických demokraciích (předtím RM mluví o totalitních a autoritářských systémech) je ovlivňování a řízení názorů centrálním nástrojem vládnutí - demokracie a kapitalismus jsou totiž v neřešitelném konfliktu a stojí proti sobě v neustálém napjatém vztahu. Kapitalismus si vyžaduje podřízení se moci, kterou uplatňuje menšina vlastníků nad většinou nevlastníků a zásadně tím vylučuje oblast hospodářství a majetkových poměrů z demokratické kontroly. Ti, kteří jsou při moci, se nechtějí vzdát slova "demokracie" a možnosti tímto slovem pojmenovat systém, který jim vyhovuje. Je to zároveň efektivní a laciný způsob předcházení možných revolucích. Připouštějí proto demokratické prvky jen v případě, že náklady na represivní opatření by byly příliš vysoké. A právě v takových případech je potřebný menežment názorů, který je lacinější než represivní opatření. Lid si díky tomu nevšimne, že nedostává opravdou demokracii ale jen její iluzi."
https://www.luciinedvere.sk/profesor-rainer-mausfeld-kapitalisticka-dem…

Na "Zvědavci" je přepis té přednášky.
http://zvedavec.org/komentare/2017/05/7263-profesor-rainer-mausfeld-pre…

Zatím bez slepic

Fito,
dík za Mausfelda, byl by mi unikl.
Doporučuji zvl. přepis přednášky ze Zvědavce, je koncentrovanější.

Líbí se mi vnitřní konzistence textu - a hlavně je vidět, že autor studoval a dokáže vzájemně propojit několik oborů.

Ale je to síla, chce to číst po menších částech.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Katáši (nikoli skupina Katapult, nýbrž příslušníci katalánské menšiny) jdou na to úplně blbě.
A to všechno proto, že nejsou chytří, mladí a krásní. tak jako já.
Kdyby takovými byli, dávno by věděli, že NEMŮŽOU a NESMĚJÍ o nějakém debilním referendu ani meknout.

Za prvé
Katáši si měli vymyslet nějaké domnělé "lickýprávo, volevole", které jim soudruzi z Madridu nedovolují užívat v té jedině správné kata-míře a kata-podobě. A dokonce by na takové lickýprávo mohli z Bruselu pumpovat dotace, které by mohli použít k boulibým účelům. Například k výcviku a vyzbrojení domobrany, protože bez aktu násilí budou mít akorát tak hovno a ne svrchovanost, o tom žádná.
Za druhé,
když by dostatečně pištěli a dělali bordel kvůli neziskovým dotacím v Bruselu, někdo by se tam určitě chytil a začal se vyptávat soudruhů slavíků z Madridu, cože vlastně ti Katáši vůbec chtějí a proč jim to soudruzi nechtějí poskytnout. V tu ránu by mladší část populace katášů vyfičela do Říše a udělala by ze sebe rifjůdžis - neboli lickoprávní připrchlíky. Aby byly naplněny potřebné atributy, mohli by se plavit z Barsy třeba so Marzej, to by moc nestálo. A pokud by je vozil německá kozárka - pardon, překlep - korzárka, klidně by se nebránil třeba takovému Hamburgu, proč ne, když by to bylo zadáčo...

A za třetí,
až by to jelo ve velkém, museli by najít nějakého kata-soudruha, nejlépe s knírkem (celkový outfit by bylo možno apgrejdovat slušivou přehazovačkou), který by se jednoho dne jakože nasral a dal by soudruhům z Madridu jakože osobní příklad, jak se buduje a obhajuje existence státu.

Na každou silnici by naběhli kata-cvičenci, na hranicích by to zabarikádovali na nejbližší kopeček by rozptýlili družstvo s rouřičkami RPG-7 a kulometným krytím a soudruzi slavíci z Madridu by mohli tak akorát zazpívat v Intervizi.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

urecká invaze do Sýrie má vedlejší účinek, že vrhá světlo na katarský 15% majetkový podíl a 17% podíl s hlasovacím právem ve Volkswagenu (což zároveň znamená nepřímých 15 % a 17 % ve Škodě Auto). Jak včera uvedly Lidové noviny, Volkswagen je pod tlakem postavit svou novou multiznačkovou továrnu v Turecku, protože Ankara je důležitým spojencem arabského šejkátu. To nás přimělo se více zamyslet nad názvy posledních modelů škodovek - Kodiaq, Karoq a Kamiq. První dvě jména mohou být jistě aleutská, jak tvrdí Škoda, a Kamýk máme jak v Praze, tak nedaleko Litoměřic. Tyto tři názvy, jak je píše Škoda, však také sdílejí jazykové podobnosti s Katarem (v angličtině Qatar). Škoda se pro své vozy snaží o mezinárodně znějící názvy, ale jen velmi málo slov se v angličtině píše s písmenem „q“, za kterým přímo nenásleduje písmeno „u“. A mnoho z nich je v tomto případě arabského původu. Řekněte následující větu třikrát za sebou a možná vám začne být podprahová myšlenka jasná: „Sadiq tours Qatar in a Karoq“ (Sadiq cestuje Katarem v Karoqu).

Zatím bez slepic