Národní hosté

Autor
Štítky

Tak už jsou tady zase národní hosté. - Ti původní národní hosté, jak je nazval zrádce Moravec, nebyli žádný chudinky vděčný nevinný, že mají kde hlavu složit, ani ubohé nevinné oběti těch zlých odsunujících čechů, jak nám je líčí ČT a spol. Byli to zažraní náckové jako všichni ostatní, ne-li horší, jistí si svou rasovou nadřazenosti (žili přeci mezi méněcenejma rasama východu), kluci z Hitlerjungen, matky, co uvědoměle daly vůdci dítě nějakýho esesáka. Kovaní prušáci (potomci těch, co vyvraždili původní slovanské prusy).

Poslouchal jsem jak si přizvukuje portugalka a kolumbijec, jak jsou češi strašný a zaostalí, protože nějakej majitel bytu kolumbijce nechtěl vzít na byt a že v Polsku jsou otevřenější a tak, že to nemá s komunismem nic společného. Je to český rasismus a potom trošku psychoanalýzy, jak je jistě týrala doma maminka. Jak je to jednoduché.

S majitelem bytu jsem nemluvil a je celkem jedno, jestli mu doopravdy vadilo, že je totyčnej kolumbijec snědej nebo jestli už preventivně nechce doma nic, co by mu později mohlo nadávat do rasistů a vláčet ho po soudech, či měl ještě nějakej další důvod. (#MeeToo štětky dosáhly podobně toho, že chlapi už nechtěj zaměstnávat ženský, nechtěj se s nima ocitnout o samotě v kanclu, nechtěj s nima jet na služební cesty).

Co bylo šokující je, že kolumbijce a portugalku ani nenapadlo, že by chyba mohla bejt na jejich straně, že by se měli napřed naučit jazyk a kulturu a pak teprve hodnotit. Mentálně jsouc zcela integrovaný do euromarxistů a vítačů, eurohujerů a čtvrté říše. Veškerý slogany už integrovaný a chyba jednoznačně na straně čechů

Že by si řekli spolu s Herculem Poirotem, jsme zde v cizí zemi, měli bychom respektovat zdejší zvyklosti, to ani náhodou. V podstatě to jsou kolonisti, jako dováželi britové indy do Afriky, francouzi do severní Afriky, němci k nám.

I když jsou jako jednotlivci slušný a sympatický lidi, je už teď zcela jasné, že namáhat se integrovat prostě nebudou, protože už teď vědí, že chyba je u čechů.

Jejich slogany jsou: "Svět se mění, musej si zvyknout." Musej se přizpůsbit." "Je to tak." Je globalizace, to se nedá zastavit." Zvláštní, že těmahle nikdo takhle neodmávne nacismus nebo kolonizaci.
 Člověku to připomíná neodvratný pád kapitalismu na kraji propasti, co se už, už ocitne na smetišti dějin. - Spíš si ale myslím, že kyvadlo se dostalo do nejvyššího bodu a pofičí zpět do druhého extrému.
 Už to je kolikátá globalizace? Byla tu portugalská a španělská, britská a francouzská, před první světovou válkou byl svět ekonomicky propojený, takže ruské dluhopisy byli prodávaný ve Francii. Přišla revoluce a celej život se doufá v proplacení. Mezi válkama začala krize v USA a najednou byla v celým světě včetně nás. Američani si ji nechtěli nechat pro sebe. Bližší košile než kabát.
 Na každým území se žije jinak. Siestu nedržíte na Sibiři, do sauny nechodíte na Sicílii, sýr nejíte v Japonsku.          Krev není voda, stejný geny se navzájem chráněj a různé národy nemohou jen tak morfovat jeden v druhý. Turci, řeci, srbové jsou geneticky možná to samý, ale je to jedno, protože příběhy si vyprávěj jiný a to z nich udělá jiný lidi.

 Když vás někde v Indii, Africe či jižní Americe zamordujou, že jste si utrhli jejich podělanou posvátnou marihuanu, vysrali se pod jejich posvátný strom, zabloudili v lese, kde si pěstujou kokain, tak to pro tyhle multikultůry vlastně o nic nejde, protože špatní jste vy, že jste to nevěděli.

 Tihle jsou tady, nevěděj nic, ale hned se urážej a zároveň cejtěj nadřazený jakožto jaksi vyspělejší, když je jen nechcete ve svým domě a celkem slušně a bez násilí je odmítnete.
 O nich tu nepíšou žádný noviny, jako ve Spojeném Království, jaká jste to verbež, vy poláci, horší než pakistánci, co prcaj jejich nezletilý a jak máte táhnout domů, jako to bylo a je normální v Anglii.
 To samý v bleděmodrým v celý západní Evropě, kde nenávist k východoevropanům je běžná náplň mainstreamu. Ne o nich se tu nepíše nic, v TV jsou o nich vítací pořady, do xenofobům se nadává nám. - Kupodivu, za sobě rovné nás tam považují spíš ti "extrémisti" a "rasisti," kteří v nás, ó bože, vidí lidi s právem mluvit do svého vlastního osudu.

 Západoevropská černoch, arab nebo ind rozumující, že východoevropané vlastně nepatří do Evropy není nic vyjímečného, byť to působí lehce schizofrenicky. Oni se už cejtěj nadřazený i západoevropanům, (protože ti jsou rasisti, co musej držet hubu), tak o to víc se cejtěj nadřazený východoevropanům, protože jsou jednak bílý a jednak jako celek chudý.

Už jen čekám, kdy se, naši milí národní hosté, nadšeně chytnou názoru Holubový, že ti špatně myslící maj vychcípat, co nejdřív a trochu pomohou urychlit pozitivní vývoj, jak už to je vidět ve francouzskýchm, anglických a holandských ghetech. O Švédsku a Norsku ani nemluvě.
 Ve Švédsku už pokrokově, multikulturně a globalizačně zrušili traumatologický centrum pro znásilněné, aby z něj udělali tramatologické centrum pro navrátivší se islámské bojovníky ze Sýrie, protože citliví hoši se musí vyrovnávat s tím, kolik hlav uřezali a kolik lidí umučili.

Tohle by nevymyslel nejšílenější komunistickej propagandista.

Škoda, že ten komunismus nevydržel o 30 let dýl. Jednou na západě občanská válka, tady by se nikdo nepouštěl stejnou cestou.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

Rusi před skopčákama nikam netíkali, ale bránili vlast. Naši předkové utíkali do zahraničí, aby mohli proti němcům bojovat.
A dnes? Nefachčenci utíkají nažrat se k pracovitým lidem, s cílem je zprznit.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Protože na to byli připravováni. Dnes jsou to přední vítači a rozesírači národních tradic.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Já jsem Jusuf, beru mezka
Alláh praví: země česká
domov tvůj,
prý je to tam samý chuj.
Lidi robí jako draci
aji baby jsou tam v práci
dělaj říšské otroky
nemaj žádné proroky.
Dávají jen chléb a sůl
ale já jsem taký vůl
že mi stačí trocha prosa,
třetí máňa chodí bosa.
Jenom ať tam není kosa
to bych přešel do itošky
pro paprsky do pokožky.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Majitel bytu asi Kolumbijce nechtěl vzít na byt jen z důvodu, že když mu Kolumbijec bude dlužit nájem nebo zdevastuje byt a odjede do Kolumbie, majitel z toho bude mít jen ztrátu. Barva pleti nebo národnost v tom opravdu není.
Setkal jsme se s lidmi, co mají prázdný byt a schovávají jej pro děti. Po zkušenostech s nájemníky si jej raději nechávají volný bez nájemníků, platí nějaké minimální energie a na příjem z nájmu kašlou. Spočítali si, že je pro ně levnější platit energie než platit opravu zdevastovaného bytu.
Totéž jiní, odmítli pronajmout byt lidem, co měli problémy s exekucemi. Sice se jim za ně zaručovala sociálka, ale nevěřili a byt nepronajali.

U našich západních sousedů jsou zajímavé memy https://cs.wikipedia.org/wiki/Mem_(informace). I když někteří narození po 1990 vůbec nemohli zažít rozdělení Východ - Západ, přesto v nich jistý pocit nadřazenosti přetrvává a projevuje se v předpokladech jako lidé z postsocialistických států neskutečně chlastají, neumí totéž, co lidé z Německa, na pozici v nadnárodní firmě raději vezmou hloupého Němce než chytrého Čecha (i když zde je to kvůli jazyku), apod. Zpočátku někdy v 90. letech se to dalo ještě pochopit, ale už ne po 30 letech!

Faktem je, že někteří lidé s africkými rodiči si opravdu myslí, že je hnusní Evropané kolonizovali. Jenže ve své neznalosti z toho viní všechny Evropany = otrokáře, a to dokonce i národy, které nikdy kolonie neměly (třeba Češi, Moravané, Slezané). Vyprávěli mně i o jednání, kde potomek Afričanů obviňoval Japonce z rasismu!

Je to vždy o jednotlivých lidech. V případě Velké Británie a jiných států je vidět snaha ochránit si místo v práci před lacinější konkurencí z Východu. Proto nevadí muslimové a Afričané, ti nepřišli dělat, ale žít ze sociálních dávek. A proto vadí lidé ze zemí bývalého RVHP, protože ohrožují pracovní místa Němcům, Britům, Francouzům, ... .

Chce to ještě hodně času, než některé pověry uplynou. Nemá smysl proti nim bojovat, jak předvádí neziskovky. Ten boj se nedá vyhrát, jenže cílem těch neziskovek je být dobře živ z nekončící agendy. Paradoxně celý ten rasismus skončí, až s eo něj přestnaou všichni zajímat a pozitivně diskriminovat.

Divím se 20 nebo 30letým obyvatelům ČR, když si nechávají podsouvat vinu za odsun Němců. Většina tehdejších účastníků je dávno mrtvá, sudetští Němci jej zažili jako batolata nebo se jako předseda SdL narodili až několik let po odsunu, takže celé to podsouvání viny má za cíl jen zničit hrdost národa a snáze jej ovládnout. Jenže ten argument o vině je tak směšný, že se divím, jak moc lidí si jej nechává podsunout do myšlenek. Kdyby ten rozpor nepřiživovala KDU-ČSL Bělobrádkem a Hermanem, Němci a Češi by byli dávno smíření.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

pochopit, že kdyby soudruzi černoprdelníci a soudruzi Posselti nerýpali do odsunu, chcípali by hladem v německých montovnách na (prozatím) českém území...

Zatím bez slepic

A to netušíte ani z poloviny, jak moc jsem škaredý! Z maškarního mě pravidelně vyhazují, že si nechci sundat masku a děsím i po odmaskování. :-(

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Gerde, nejsou na světě větší rasisté než Japonci. Jejich nadřazenost nad všemi - i Korejci, Číňany a Vietnamci, které my od nich nerozeznáme, je obrovská. Zeptejte se polovičního Korejce Okamury, jak tam trpěl japonským rasismem.

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano, Japonci jsou rasisté, jak předvedli za 2. světové války, ale v popisovaném případě se prý chovali korektně jako obchodníci a nějaká barva pleti je vůbec nezajímala. Soustředili se spíše na fakt, že Evropan afrického původu z Francie svou práci nezvládal. Na tom se vzácně shodly všechny rasy a národnosti, co s ním osobně přišly do styku. Ovšem dotyčný prý za tím viděl rasismus a diskriminaci.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

→ amerického sochaře žijícího v Berlíně rozčilovaly demonstrace Pegidy proti drogovým dealerům z řad migrantů, a tak drogovým dealerům z řad migrantů „ze solidarity“ postavil v Görlitzer parku, kde obvykle dealují, sochu… mimochodem, v Londýně se objevil billboard, který ve snaze vyřešit přelidněnost města vyzývá obyvatele ke sterilizaci… vlastně jen bílé obyvatele… fascinující…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

S článkem souhlasím. Mám jen pár faktických poznámek. Jména příslušníků národů či národností se píší v češtině s velkým písmenem na začátku, jsou to i Prusové. Prusové byli národem patřícím do baltské jazykové skupiny, nikoliv slovanské. K baltské jazykové skupině dnes patří už jen Litevci a Lotyši, ostatní národy byly jako Prusové vyhlazeni nebo splynuli s jinými národy.
Na genocidě Prusů se podíleli nejen Němci, ale i Češí a další národy "Západu". Český král Přemysl Otakar II. byl vůdcem jedné z křížových výprav proti Prusům a na jeho počest zde bylo založeno město Královec (dnes Kaliningrad). Vojtěch z rodu Slavníků, Chorvat původem z Libice nad Cidlinou byl ideologem obracení Prusů na víru.
Moje zkušenost s Angličany je taková, že mají velké předsudky vůči všem Slovanům, včetně Čechů, a měli je dávno před naším vstupem do EU. Tedy vůbec nesouvisí s přílivem levné a přitom kvalifikované pracovní síly z Východu. Je ovšem pravda, že pro dělnickou třídu v Anglii byl příliv východoevropanů naprostou pohromou. Je to logické, jestliže mohu na pracovním trhu koupit námezní sílu, která je levná a výkonná, proč bych kupoval drahou a problematickou pracovní sílu místní. O tom je přeci kapitalismus! Anglickému dělníku nekonkuruje Somálec, který nemůže vykonávat běžná povolání, nýbrž schopný přistěhovalec, který je ochoten pracovat za malý peníz. Kromě toho se Somálec zpravidla nechce vracet do Somálska a investuje svůj výdělek v Anglii, zatímco Polák posílá peníze domů rodině a staví si doma v Polsku dům na penzi. Peníze tedy vydělá v Anglii, ale utratí v Polsku. Nedá tedy vydělat anglickému zedníku či pokrývači, nýbrž polskému nebo dokonce ukrajinskému zedníku a pokrývači. Anglický zedník je proto doma na podpoře a ty v Anglii nejsou příliš vysoké.

Zatím bez slepic

In reply to by Pepa Sláma (neověřeno)

Trvalý odkaz

můžeme vést polemiku o Prusech, zda a jak moc byli vyhlazováni, anebo se jednoduše asimilovali pod tlakem hanzovních měst s obyvatelstvem hovořícím některým z německých dialektů. Pokud si dobře pamatuju, poslední prusko-německý slovník byl vydán okolo roku 1730 (neberte mne moc vážně). Tehdy byli asimilováni i příslušníci slovanských etnik, která přežívala na území dnešního Polska. Těm societám se prostě nezdařilo pořídit si a udržet vlastní stát.
V podstatě totéž probíhalo i na území dnešního Německa.

Zatím bez slepic

In reply to by Pepa Sláma (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ty velký písmena vím, korektor mi to navíc furt podstrkuje, jenže to není čeština, ale novočeština. Logika jazyka je, že se píšou s velkým písmenem jména toho, co je jednotlivé a malým to, co je obecné. Proto se píše malým úterý nebo listopad, protože je to obecné. Stejně tak národnosti.

Že si to někde soudruzi po revoluci odhlasovali, aby byli světoví a jako v angličtině, no odhlasovali si to, ale je to logika anglického jazyka, kde se píše s velkýma písmenama šmahem všechno, aby si to nekomplikovali. Je to stejný jako s nepřechylováním. Kdejaká pinda, co se nezvládla vdát za cizince si dává nepřechýlenou verzi příjmení - a pak to habruje dál, a vznikaj patvary zavolejte prosím doktorce Petře Drábek - kde je zároveň ženská verze povolání, protože je rovnost a pak mužská verze jména, aby nána ukázala, že byla na západě a je tedy něco víc.

Taky nepoužívám je to "pět let zpátky" protože to je posametový anglicismus, kdy bylo potřeba ukázat, že se vám už ta angličtina plete do češtiny - a byl jste asi u třetí lekce, tak jste nic komplikovanějšího naznal. Do revoluce by to neřekl nikdo. Bylo vždy jen "před pěti lety".

Je spousta anglických výrazů, který doopravdy nemaj ani českej ekvivalent a stejně se snažím je nepoužívat.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

šmejdům úmyslně.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

mně se zase ježí vlasy při použítí výrazu "mějte hezký den" a dalších - hrůza

Zatím bez slepic

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

- klíčové kompetence (podle mne základní znalosti, oproti českému významu - rozsah působnosti, oprávnění, způsobilost),
- resort (areál, vytýčené území, v češtině obor působnosti, odbor).
To jsou mňamky, že by jeden blil...

Zatím bez slepic

Developer - dříve investor

Dealer - dříve obchodní cestující, zástupce. Máme hru Smrt obchodního cestujícího, ale po vlasti nám běhají dealeři. Na západě to má konotaci prodejce drog.

Ale nejúžasnější je, co mohu slyšet v překladech filmů. Nedávno jsem sledoval nějakou detektivku a kdosi tam kdosi uprostřed debaty prohlásil, že "cejtí krysu" - "smell the rat" je ovšem úsloví, které znamená že tušíte/čekáte podraz, levotu, boudu.

Jindy čtou v komentáři k dokumentu o savaně, jak proti sobě stojí "pýcha lvů a balík hyen" - ovšem "pride" je název smečky, když se jedná o lvy a "pack" je název smečky, když se jedná o psovité šelmy.

Taky zpětné překlady jsou kouzelné. Na jídelní lístku čtete, že tam mají chicken batons. Marně si zkoušíte představit, co to asi tak je, protože baton je tyčka nebo klacek, jinak dirigentská hůlka, maršálská hůl, taky obušek a ta tyč, co ji nese kapitánka mažoretek i ty malý tyčky mažoretek. Vždy něco tenkého a dlouhého. - Když si to přeložíte do češtiny, že to má bejt palička, tak vám dojde, že tím myslí to, čemu se v angličtině říká drumsticks, čili dolní stehno, co komusi kdysi připomínalo druh paliček pro velký buben.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mladší a starší důstojníci nebo úředníci. - Když "junior officer" znamená nižší důstojník a "senior officer" vyšší důstojník a s věkem to nemá nic společného. Junior officer může být klidně dvakrát starší než jeho nadřízený senior officer.

Ale to podle všech univerzitně vystudovaných překladatelů nic neznamená, to jsou detaily a záleží hlavně na úplně jiných věcech, jako je třeba správně dodržovat gramatiku a spisovné a nespisovné verze, které se ovšem v jednotlivých jazycích nepřekrývají.

Zatím bez slepic

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

Za to by se snad mělo.... a ne, radši to neřeknu, ale na nic hezkého jsem nepomyslel.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kde jsou ty starý časy, kdy se o půdu a úrodu starali zemědělci, dnes se už jenom farmaří ....

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Psaní jmen označujících národy a národnosti v češtině velkým počátečním písmenem je velmi staré pravidlo (a před tím zvyklost), rozhodně se nejedná o žádný anglicismus. Možná, že se jedná o novočeštinu, to nevylučuji. Nevím, jak to psal Jan Hus. Rozhodně se však tak psalo už za Rakouska.

Zatím bez slepic

In reply to by Pepa Sláma (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jo, pro dělnickou třídu to byla pohroma. Jenže Británie není jen dělnická třída, bylo to na principu něco za něco, my si k vám pustíme vaše pracháče, firmy a korporace, budeme kupovat vaše zboží a vy si k vám pustíte naše dělňase.

Jenže pracháči shrábli zisk z novýho trhu, pak podruhý, když si za ty prachy zaplatili 5x lacinější poláky. Prodělalo na tom Polsko a celkově východní Evropa, prodělali na tom dělníci v Británii. Jenže nejsou tak chytrý, aby jim to došlo a samozřejmě, noviny jim to nevysvětlili, protože ty patřej vyšší třídě a i takový plátky jako Sun maj osazenstvo z Oxfordu a Cambridge, což je vyšší třída.

Majitelé novin jsou veskrze z dávných kmenů chazarských, které až do konfliktů s vikingy měli slovany jako otroky a čile s nimi obchodovali. Kdyby řvali o antivýchodoevropském rasismu, tak se teď angličani plazej před polákama stejně jako před pakistáncema. Ne, že by o to poláci stáli, chtěli jen bejt braný normálně, jako všichni ostatní, ale tak to je.

Britští dělňasové maj bejt nasraný na svoji vrchnost a ne na nás. Ten polskej dělník doma v Polsku možná nedá vydělat anglickému zedníkovi, ale koupí si věci na barák v nějakým západoevropským obchodě se stavebníma potřebama, co dovádí zisky na západ. Pak zaměstná ukrajince, kteří přišli o živobytí doma, protože jim to tam rozkradli oligarchové, které si to všechno vyvezli kam jinam než zase na západ. Celej Majdan byl dělanej západem pro zájmy západu a platej za to ukrajinci. Ať si angličtí dělňasové srovnaj svoji vrchnost a budou mít svůj díl. Jen jsou na to moc nevzdělaní a zbabělí.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

nekoupí vůbec nic.
Ani náhodou.
V Polsku jsou ceny stavebních materiálů a komponentů sraženy tak nízko, že se to až nechce věřit.
To je jedna věc. Druhá věc je, že Poláci mají jiné normy. Třeba polské dveře do českých futer (zárubní) nepověsíte ani náhodou. Pokud chcete dveře z Polska (dají se koupit za hodně dobré prachy i v solidní kvalitě), musíte hlásit předem, že pojedou do Čechistánu a Pšonci vám dotáhnou vybraný kousek ze skladu

Zatím bez slepic

Ne na západě. V západních řetězcích přímo v Polsku. Nebo poláci maj vlastní, domácí, polsky vlastněné Hornbachy a Baumaxy, zásobené polskými výrobky, vyrobenými v poláky vlastněných továrnách?

Já Polsko neznám, tak jsem počítal s tím, že je to tam jako tady. - Polské jídlo s tou děsnou pověstí tak vyrábějí přímo poláky vlastněné firmy nebo to jsou západní firmy umístěné v Polsku?

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

zahraničí, protože polští obchodníci dodávají striktně to, co si zahraniční odběratel objedná. Když chcete kilo šunky, kterou můžete prodávat za dvě stovky, dostanete ji. Když chcete totéž zboží, které byste mohl prodávat se ziskem za jednu stovku, dostanete ho taky. Ovšem už je to poněkud poznat.
To je jedna stránka mince. druhá stránka mince je taková, že jsem podobné zboží v Polsku nikdy neviděl. Dokážou jaksi srazit cenu při jakési laťce kvality. Anebo to umějí tak dobře ojebat, to netuším.
Osobní zkušenost - polské žrádlo je levnější a jedlejší.

Stran polských Hornbachů a Baumaxů bych řekl, že co není dovezeno z východu (začínáme rumunskou dřevotřískou - pardon - dřevotřískou dovezenou z Rumunska - to je rozdíl, a pokračujeme dál na východ), to pochází z Polska. Kdo kasuje zisky, to netuším, nikdy jsem se o to nezajímal, páč do takových obchodů nechodím. Kvalita výrobků v těchto šopách je stejně tragická, jako u nás. Takže vercajk ve speciálkách a pokud možno značkový, stavební materiál ze stavebnin, pil, případně z osvědčených dřevoskladů.

Zatím bez slepic

In reply to by Pepa Sláma (neověřeno)

Trvalý odkaz

nebyl Chorvat, ale Charvát.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

velkých písmenech a logice jazyka chodíte? To vás takové chujoviny učí některá neziskovka?
Neumím si představit, že bych měl napsat "sraz lidí nesoucích příjmení Novák" jako "sraz nováků". Anebo "sraz starých" (u nás dosti rozšířené příjmení "Starý").

Zatím bez slepic

Tak se to učívalo na škole. Jestli sem přijde nějaká učitelka tak může napsat, jestli se pletu nebo ne.

Lidé s příjmením Starý nemají kromě stejného příjmení žádnou další společnou charakteristiku. Když řeknete úterý, je to pokaždé druhý den v týdnu. Když je to pan Starý, tak o něm nevíte nic jiného, že má to jméno Starý.

Navíc dnes, když národy podle oficiální verze vlastně neexistují, bych se už ani moc nedivil, kdyby to bylo už zakázané a spávně by se mělo psát Obyvatel Prostoru Czechia (patvar co vypadá jako kombinace anglického Czech a latinské koncovky ia - a taky to je oficiální)

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

vám je let. Dvacet nebo už třicet? Blbý možná jsem - vlastně určitě. Starý jsem taky - nikoli příjmením, ale ze školy si pamatuju docela dost. A za těch 13 let, co mi mlátili češtinu do hlavy, jsem nic takového nezaznamenal.

Zatím bez slepic

Teď už si nejsem jistej vůbec ničím :-)

Zatím bez slepic

Targusi,
kolik Českých Pravopisů a Kramatik znáš, tolikrát jsi čmoudem!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

"Několikrát týdně se Švédové dozvídají, že v jejich zemi došlo k výbuchu. Stále četnější exploze jsou většinou dílem organizovaného zločinu a zanechávají za sebou rozbitá skla, prach a trosky. Od ledna do června letošního roku vybuchlo ve Švédsku sto bomb. To je nejvíc ze všech vyspělých zemí, píše britský týdeník The Spectator.

„Silná detonace v Malmö“, „Podezřelý výbuch v bytě ve Växjö“, „Výbuch v Landvetteru poškodil auto“. Obdobné titulky plní čím dál častěji švédská média, všímá si britský konzervativní týdeník The Spectator. Většinou jde o výsledek „práce“ gangů a zločineckých organizací. V loňském roce bylo v období od ledna do června hlášeno v zemi 70 explozí, letos ve stejném období celá stovka.

Švédské gangy se formují většinou ze sociálně a ekonomicky slabých vrstev pocházejících často z přistěhovaleckých čtvrtí a jako nástroj prosazení své dominance nepoužívají pouze výbušniny. V loňském roce zde došlo ve zločineckém prostředí také k 45 případům střelby, které skončily smrtí. I v tomto ohledu Švédsko kontrastuje například se sousedním Norskem, kde je obdobná střelba běžná maximálně třikrát do roka, upozorňuje týdeník The Spectator.

Devět z deseti pachatelů švédských gangových přestřelek jsou přistěhovalci první nebo druhé generace, informoval deník Dagens Nyheter, který patří k hlavním švédským deníkům. Země přešla z nejnižšího počtu násilných trestných činů v západní Evropě na jednu z nejvyšších. Pokud jde o bombové útoky, žádná jiná rozvinutá země na světě, která není ve válce, nezažila nic podobného, píše The Spectator."

Zatím bez slepic

"Toto nepopulární švédské prvenství se ale pro místní stalo téměř rutinou, dokonce do té míry, že se incidenty ve Švédsku natolik normalizovaly, že se SVT, švédský ekvivalent BBC, už ani ve večerních hodinách nezmínila o třech explozích ve Stockholmu. Výbuchy byly ponechány jen místnímu zpravodajství, upozorňuje britský týdeník.

Policie varuje, že zločinecké sítě začaly používat stále silnější a pokročilejší bomby. Nejde jen o ruční granáty, ale také o bomby skryté v termoskách a výkonné výbušné nálože s dálkovým spouštěním, což je obzvláště znepokojivé, protože pachatel nemusí být při výbuchu poblíž. Pak může použít bomby s ještě výbušnější silou, informoval švédský server Expressen.

Doposud největší výbuch, který se odehrál v univerzitním městě Linköping v červnu, zboural dvě obytné budovy a poškodil více než 250 bytů. Policejní mluvčí nazval „zázrakem“, že nikdo nebyl vážně zraněn, informoval The Spectator."

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Propagandisticky-trik-k…

Hrdina, k jakému by se dnes mohli hlásit příslušníci elity, by mohl žít třeba takto. Pochází z prominentní komunistické rodiny. V dětství měl pochybnosti o své pohlavní identitě. Vystudoval Oxford nebo London School of Economis. Nikdy nepracoval, ale byl aktivní v šesti neziskovkách. Byl zvolen členem dětského globálního klimatického panelu. Pak začal působit jako koordinátor nějakého evropského programu a nakonec získal mezinárodní cenu za mezináboženský dialog. Pravidelně se vyslovoval ve prospěch volné migrace a proti xenofobii... Nám připadá něco takového směšné, ale ti na druhé straně třídního rozdělení zase nedovedou pochopit, jak někdo může obdivovat elektrikáře z ČKD, který po večerech zpíval v baru popové písničky a pracoval na sobě tak dlouho, až se stal slavným zpěvákem a národním hrdinou.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Prusové nebyli Slované, ale Baltové.

Zatím bez slepic

Tento Vlkův článek získal slávu na internetu.
Odkaz na tento článek uvedl na svém fejzbůku třeba Štěpán Kotrba a vychválila ho i Tereza Spencerová. Následovala pochvalná diskuze.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zůstanu xenofobní. Tedy ostražitý k příchozím z jiných kultůr (zvláště masovému a organizovamému), k útokům na rodinu. Tedy k napadení obranných mechanizmů, co zajistily přežití mého rodu do současnosti.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Volby v Duryňsku vlk:

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Globalizace je pořád jedna, jen je prováděná různě skrze různé momentální velmoci. A ty velmoci potřebují na to být velmocemi kapitál /zlato a stříbro/ a to zlato a stříbro odněkud musí vzít aby ho pak mohly i s úroky vrátit těm, kteří do nich zainvestovali....
Ale nesmí se to psát a říkat nahlas.

Zatím bez slepic