Vidlácká nabídka

Autor
Štítky

Milí přátelé

Jak víte, zabývám se už nějakou dobu chovem vepříků. Letos mám pět krásných českých přeštických prasat a prozatím mi ty potvory dělají jenom radost. Na podzim budu mít zase řadu zabijaček na kterých se doufám objeví i někteří z vás jako milí hosté, kteří přijedou, popijí, pokecají, pomohou a odjedou s výslužkou. Letošní konstelace ovšem nabízí ještě jednu novinku. Je to prachsprostá komerční nabídka toho nejhrubšího zrna a dělám ji především proto, abych si ověřil, jak si my Vidláci stojíme. 

Vypadl mi jeden kamarád, který si u mě vždycky zamluvil půlku prasete. Pokud se tedy všem podaří, budu letošní podzim dělat zabijačku z které by byla k dispozici vepřová půlka, odborně rozbouraná na jednotlivé součástky, k tomu půlka zabijačkových produktů - jitrnic, jelit, tlačenky, paštiky a zabijačkové polévky. Celková živá váha tak 100 kg složená z masa, kvalitního domácího sádla a  ostatních zabijačkových produktů. 

Prase prožije celý svůj život na slámové podestýlce, nikdy nedostane jediný růstový hormon, bude pravidelně odčervováno, bude žrát především ječný šrot, brambory, krmnou řepu a vinné listy.  Nikdy nezažije infekční nebo společenský tlak jako ve velkochovu, nikdy nebude prosyceno pachem z vepřína, nebude se muset rvát o život s dalšími třiceti vepři, nikdo ho nebude kousat, škrábat a utlačovat. Nebude mít žádný životní stres, což se pozitivně projeví na mase. A v neposlední řadě - přeštické prase je vyšlechtěno, aby mělo hodně sádla, ale nemělo prorostlé maso. 

Nabízím případnému zájemci tuto půlku prasete i se zabijačkovým zážitkem u nás ve Vidlákově za rovných deset tisíc korun českých.

Za cenu se nestydím, protože prase je ve více než bio kvalitě (bio je jen nálepka která prokazuje, že velkochov dokázal úspěšně předstírat malochov).  Zabijačka je zážitek, který už dnes skoro nikdo nezná - vezměte sebou děti, ať se podívají, co je na začátku každého řízku. Při zabijačce se plnohodnotně zapojíte do výrobního procesu, zjistíte alespoň částečně co to znamená uživit se sám. Zároveň vám cena připomene, kolik by vás stálo jídlo, kdyby někdo doopravdy myslel vážně ty řeči o zdravém stravování, zdravých chovech a poctivém zemědělství.

Můžete si sebou vzít několik dalších hostů a třeba se s nimi podělit. Můžete to brát jako zajímavý teambuilding, ale říkejme tomu česky, že se můžete přijet s kolegy připít, najíst a užít si. Ovšem do nákladů si to nedáte... zabijačku si u mě vlastně děláte vy. 

Kdyby tedy měl někdo zájem, kontaktujte mě na e-mailu v záhlaví. 

My ostatní bychom mohli v diskusi hovořit o rodinných receptech na dobré maso. 

 

Váš Vidlák

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Tak jsem konečně zjistil, co jsem vlastně, vidláku, jsem PRASE!!!
A jakže a kdyže jsem to zjistil? ... právě tady a teď v tomhletom vašem chlívě když čtu:

"Nikdy nezažije infekční nebo společenský tlak" = zažívám denně řadu let
"Jako ve velkochovu" = se cejtím taky řadu let
"Nikdy nebude prosyceno pachem z vepřína" = kdyby jen pachem, jsem pln úplně vším
"Nebude se muset rvát o život s dalšími třiceti vepři" = kdyby jenom s vepři a ještě k tomu třiceti
"Nikdo ho nebude kousat, škrábat a utlačovat" = to běžně dělají se mnou vnoučata každej den
"Nebude mít žádný životní stres" = pchééé
"Pozitivně se projeví na mase" = .... a taky jsem tlustej jak prase

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href=https://stadalafilop.com />Cialis</a>

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href=https://abuypropecian.com/>side effects of propecia</a>

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href="https://vpropecian.com ">finasteride 1 mg cheap buy</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláku,
chybí pár informací. Od kdy na podzim dojde k zahájení zabijaček (už od září nebo od listopadu?), kolik pracovních sil očekáváš, že si pozvaný doveze a v kterém okrese se bude prasečí mord konat. Přeci jen, jsme zde všichni z celé ČR a okres Sokolov to asi nebude. :-)

Zatím bez slepic

Zabijačková sezóna začíná zpravidla koncem října či začátkem listopadu. (Musí už být alespoň trochu zima. Jedna zabijačka bude tradičně na 17. listopadu. Další termíny budou v prosinci i lednu. Dávám to vědět takto brzo, aby se termín mohl vybrat.
Místo činu: okres Znojmo, Vidlákov leží na půlce cesty mezi Brnem a Znojmem.
Pracovních sil může být relativně libovolné množství - řekněme plné auto lidí, ale i klidně jen jeden. Opět to záleží na domluvě. Pokud budete z velké dálky, jsme schopni ubytovat bez problémů pět, šest lidí.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Především děkuji za nabídku. Je velmi lákavá, ale.....
Na rozdíl od Anonyma výše sice prase nejsem, ale jako prase jsem tlustý. BMI raději nezveřejňovat, to je v mém případě sakra důvěrný osobní údaj.
Z uvedeného vyplývá, že čím méně toho nakoupím, tím méně toho sežeru. Kdepak takového kvalitního masa a pochoutek na stole či v lednici najednou.
Tak přeji ostatním, aby si to užili. Mít o dvacet kilo míň (a to bych byl pořád ještě "pěknej"), nezaváhal bych ani vteřinu.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

mladý a chytrý, tvrdil byste, že BMI je číslo bot vaši mužných dolních končetin.
A zcela samozřejmě byste sklidil virtuální obdiv našich dam.
A zcela samozřejmě byste se stal největším a nejžádanějším místním kancem. Bohužel jen digitálním, ale to neva. Možná že i tím líp.
POUČENÍ:
Musíte se naučit LÉPE využívat vaší digitální kryptoexistence. jen tak dobydete na zdejším virtuálním válečném poli vavřínů a jiné podobné zeleniny.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Na rozdíl od Anonyma výše sice prase nejsem..."
Si jen namlouváte, nebo ještě hůř ... myslíte si!

Zatím bez slepic

Proč na mě chrochtáte? Použil jsem vás zcela korektně jako kontrapunkt.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Sto kilo živé váhy,představuje 80 kg produktů.
Takže prase má celkovou živou váhu 200kg.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Přesně tak...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Myslím samozřejmě čuníky německého plemene, nikoli naše ParteiGenosse z Německé Ůnyje.
Nabídka to je samozřejmě lákavá, nastává ovšem problém vpravdě nerudovský:
KAM S NÍM?
Jelikož má Slunečnice o sobě tvrdí, že je městský člověk a denodenně se radostně plazí po kolenou v místních "hezky česky" suproších (v nejnižších regálech je nejlevněji), doposud nám nebylo třeba mrazáku, kam by se dal umístit metrák masa. Třetí balík s ovocnými knedlíky z Polska už většinou pravidelně vypadává potenciálnímu nenažranci při otevření dvířek na hlavu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

protože sám s drahou polovičku 100 kilo vepřového nespodrebuju a nemám ani kde to zamrazit :)... Pokud teda nemáš celou řadu zajemcu už teď.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zdravím do Vidlákova ze západu . Poptám své spolubojovníky jestli by šel někdo do půlky z půlky. Zbytek bychom s dětma zvládli. Dám vědět do konce týdne.
Rukou na práci by bylo dost.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

http://buyzithromaxinf.com/ - buy zithromax online without prescrition

Zatím bez slepic