Koronavirus

Autor
Štítky

Pomalu nám odeznívá klimatická krize, protože "zlý skřítek" Greta se nám začíná opakovat. Dokolečka dokola mluví o tom, jak je dům v plamenech a jak nikdo nic nedělá. A protože o tom mele už dlouho, začínají se i tam na Západě lidi ptát, co by se tak asi mělo dělat... Oni ani ti vědci jaksi nevědí. Ti správní a hojně citovaní samozřejmě vědí, že je zle, ale ani ten největší meteorologický vědec, co je na obrazovce a internetu 24 hodin denně a 7 dní v týdnu neví, co s tím. Lidi už si na celou tu klimatickou ptákovinu zvykli, přestává jim to zvedat krevní tlak, ale nevadí, máme tu v záloze hned něco nového... 

Takový pěkný čínský koronavirus. Dvacet mrtvých, stovky nakažených... Uzavřená čínská města větší než Česká republika dvakrát... Zrušené veřejné oslavy, hlídkování na letištích... do toho se všichni urychleně přeškolili na epidemiology a každý novinář i bloger (Vidláka nevyjímaje) nám fedruje informace horem dolem a samozřejmě čím víc alarmující, tím lépe. Otevřete si kterýkoliv zpravodajský portál a zjistíte, že nějaké zákony ohledně šíření poplašné zprávy platí jen pro někoho a jen někdy. 

Každopádně ty fotky vypadají velmi působivě - všichni roušky, do toho zakuklení doktoři provádějící prohlídky. Rozhovory s českými studenty, kteří jsou přímo uprostřed toho, nesmějí ven a mají patřičně strach. Velmi pěkné byly záběry na desítky bagrů, které ve Wu-chanu urovnávají plochu pro polní nemocnici, která má být hotová během několika dní. 

Samozřejmě se doslechneme spoustu informací o tom, jak to Čína nezvládá a to proto, že je to komunistická totalita... 

Když si pak přečtete komentáře pod všemi těmi články, zjistíte, že minimálně u nás jsou skoro všichni skeptičtí... Alternativní média už přetřásají to, že v tom Wu-chanu je velké a tajemné zařízení zabývající se biologií (zbraněmi), situace se srovnává s předchozími velkými epidemiemi, kdy se nestalo vůbec nic, jen vlády nakoupily od farmaceutických firem miliony dávek antivirotik, které pak zase likvidovaly, protože to nikdo nepotřeboval. 

Všímáte si, že už se pomalu nedá věřit ani katastrofám? 

Měl bych proto pár vidláckých otázek, které jak doufám nějaký veřejnoprávní hlídací pes demokracie urychleně vypátrá... 

1. Jak moc se liší čínská situace třeba od loňských epidemií? Komunistická diktatura se přece nikdy nestarala o lidi, bo jich mají jako sraček a nemocnice jsou jen pro lepší lidi... Jak vypadají nemocnice tam někde uprostřed Číny, když se ochladí, lidi nastydnou a dostanou normální chřipku? Jak vypadá situace, kdy miliony dělníků dřou čtrnáct hodin denně v nevyhovujících podmínkách a přecházejí nějakou angínu, protože výplatu potřebují a zdravotní pojištění nemají... Kolik lidí umře běžně v lednu na chřipku ve městě, které je dvakrát větší než Česká republika? 

2. Co je to ten koronavirus? Název je moc hezký, zní to děsivě, ale mohl by mi někdo odborný vysvětlit skutečná rizika? Nechcete někdo napsat Kubáčovi? Třeba by nám k tomu pár řádek na blogu věnoval. Zatím je to jen hodně keců a hodně tanečků kolem, ale průměrný volič občan je zoufale neinformovaný a naše-vaše ČT tomu moc nepomáhá. 

3. Jednou za čas skutečně nějaká pořádná chřipajzna přijde. Například na Španělská zabila víc lidí než První světová válka.  Možná je to teď. Možná se to doopravdy někomu hodí, aby lidi dostali nový důvod se bát. Možná se fakt někomu něco vymklo z rukou. Skutečné katastofy totiž zpravidla přijdou odkud je nikdo nečeká. 

Já mám dnes zabijačku... doufám, že diskuse bude plná odkazů, ať se poučíme ze všech ohledů a ze všech stran. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.9 (43 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Číňani i další Asiati žijí v těsnějším kontaktu se zvířaty, takže je snáze napadají zoonózy (nemoci původem ze zvířat). Kdyby nejedli všechno možné živé, ale spokojili se s kuřecími brojlery, tak se jim to nestalo. Vy si Vidláku těmi prasaty také koledujete o nějakou zoonózu s pravděpodobností menší než 1 : 10 000 000 000.

Průměrný počet slepic: 4.4 (18 hlasů)

V Asii jsem několik let žil a pracoval. Někteří z vás si ani nedokáží představit, jaká všemožná zvířena se tam dá koupit ... a případně sníst. Některé kulinární praktiky, které jsou tam úplně běžné by tady byly jen pro opravdu velice otrlé jedince ;)

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

chcípne na prasečí mor, vepřovou vzteklinu, selecí lepru (přídavné jméno "selecí" jsem vymyslel teď - heč!!!), nebo tak něco.

Já čekám, kdy se nakazím nějakou přenosnou nemocí z kořalky a kromě ztvrdlých jater furt nic. A to jsem přesvědčen, že mě chce ze světa sprovodit Stará Jahoda, tudíž mi servíruje každou neděli obrovskou mísu obsahující řízky s ožralou strouhankou (máčenou v rumu).
Tak nevím...

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

Jsou v přírodě druhy živočichů, které se periodicky přemnožují. Čím je jich víc, tim víc bude obsazených okrajových území a tím víc bude interakcí mezi jedinci. Čím více jedinců, tím větší pravděpodobnost, že se někde nakazí endemickým virem nebo bakterií a je větší pravděpodobnost, že breberka, proti které normálně mají protilátky, zmutuje. Může být ještě potravy relativně dost. Následuje pád populace, nejlépe na předchozí počet

Člověk tuto dynamiku nemá, ale jeho početnost konstantně stoupá, už od neolitické zemědělské revoluce.
Tehdy se poprvé objevila třeba tuberkulóza. Z dobytka na člověka. V Egyptě měli mor. Asi jako my máme chřipku. Dýmějový mor ze středověku je něco jiného. Tyto nemoci podstatně brzdily růst populace. Např. ve středověku na první a nejničivější vlnu moru vymřela 1/3 populace. Obzvláště silně byly zasaženy Francie a Anglie. Hygiena v Londýně, distribuce pitné vody, staly za to. Vázlo pohřbívání lidí, nebylo dost zdravých. Mor se neustále vracel, vždy, když nastoupila nová populace, co jej nezažila. Ale nebyl už tak ničivý. Taky se vracely černé neštovice, příušnice, zarděnky, chřipky, záškrt, žloutenky a tak dále. Řádily jak černá ruka.
Kapitolou jsou pohlavní nemoci. Ve větší míře se objevily s rozvíjejícím se námořním obchodem v Evropě. Podle některých doměnek např. lues pochází ze Střední Ameriky (rozšířil se zhruba po objevení Ameriky), dle jiných ze subsaharské Afriky. Černoši ze západní Afriky jsou na něj odolní. Šířil se rychle přes přístavy, Italové jej nazývali francouzská nemoc, Francouzi italská. V prvních 100 až 150 letech měl rychlý fatální průběh, později jeho síla zeslábla do chronické formy, která zabíjela později. V českém předbělohorském prostředí můžeme sledovat nápadný počet větví šlechtických rodů, které vymřely, přesto, že měly děti, které zemřely malé. Následovaly majetkové rošády těm větvím, kterým děti kupodivu neumíraly a tak jich měly plno. V Německu má známky lues na kostech polovina vojáků padlých v 30 létě válce. Nějaký rok to trvá než se projeví, takže promořenost u vojáků byla možná více než 3/4.
Přesto populace Evropy a mírného pásu Asie, stoupala. Ale ne tak rychle. Rychleji v Indii a Číně, kde bylo do 17 století rozvinutější lékařství. V Indii staletí věděli, čím a jak se šíří infekce, že za to mohou maličká neviditelná zvířátka a co dělat při jejich šíření, princip a léčení avitaminóz. V Číně znali např. desinfekci. Vnitřní, ran i prostředí. Přesto, dýmějový mor má zřejmě původ v Číně a do Evropy se dostal zámořským obchodem. První vlny moru? z Číny (jestli to byl mor, byla to jiná varianta než středověký) se dostaly s námořním obchodem do Byzance a dále na západ. Skosily populaci kolem Středozemního moře. (Oslabilo to Byzanc v boji proti Peršanům a Arabům. A britské Keltoromány, kteří obchodovali se Středozemím, v boji proti Germánům.)

V Evropě v 18 a 19 století umíraly na infekce hlavně děti a starší lidé. Vzhledem k promořenosti obyvatel tuberkulózou se síla násobila. Např. (zhruba, nemám teď před sebou statistiku) z 8 dětí 2 zemřely na poporodní komplikace, 4 na nemoci (spojené i s výživou), 2 přežily do dospělosti. Ve Skandinávii více s výživou, obrovské procento populace trpělo křivicí a kurdějemi, na jihu Evropy převažovaly nemoci.

Když se Evropané dostali do Ameriky, po prvních kontaktech přeskočily nemoci. Dobývání Mexika se zdařilo i díky tomu, že definitivnímu náporu předcházela ničivá epidemie neštovic. Která navíc jako boží trest podlamovala morálku obyvatelstva.
V severní Americe v jihovýchodní části dnešních USA a v ohijske pánvi byly pyramidy a umělé navršené kultovní mohyly. Obyvatelé chyběli, pole byla zarostlá. Podle letokruhů stromů, zde rostoucích, se o objekty přestali starat pár desetiletí po objevení Ameriky. V Brazílii, kde to nikdo nečekal, se našly obdobné lokality. Nemoci předcházely dobyvatele. Zbytky přeživších se vrátily k jednoduššímu stylu života.
Na Fatuhivě bylo při příjezdu Evropanů 98 000 lidí. Populace se udržovala na této výši válkami a kanibalismem. Když byl hlad, šlo se do zbraně. Za Thora Heyerdahla už necelé 4 tisíce, které periodicky kosily nemoci, jak popsal.

Sluší se připomenout, že někde měly epidemie i pozitivní účinek, na přeživší, samozřejmě. V Anglii po epidemiích moru přestal být chronický hlad, protože půdy bylo na člověka víc. Dramatický se zlepšila životní úroveň venkovanů, protože panstvo se mezi sebou, při nedostatku pracovních sil předhánělo, kolik za obdělání půdy zaplatí. Poddaným v migraci na jiná panství nikdo nebránil. Při drastických úmrtích v rodinách začaly rodovou půdu vlastnit i ženy a jejich postavení se zlepšilo.

Největší rezervoáry virů a bakterií je jihovýchodní Asie a subsaharská Afrika. Odtud pochází epidemie eboly a AIDS. Promořenost populace Hiv je někde až 70%. Přesto její početnost stále stoupá.
Hiv napadá bílé krvinky, tato strategie je geniální. I z hlediska moderní medicíny.

Takže, milé děti, epidemie byly, jsou a budou. A budou přicházet další. Díky matce Přírodě. Ona to s námi myslí dobře.
Jsme moc přemnožení....

PS:
Do dvou týdnů mi přijdou 2 balíčky z Aliexpressu. Třeba virus není odolný mimo tělo a nic se nestane.

Průměrný počet slepic: 4.6 (31 hlas)

Obdobně, jako působily nemoci ze Starého světa v Americe, působily na lidi mírného pásu epidemické nemoci v Africe. Než pokročila medicína, nebylo možno tamní tropické země kolonizovat a i potom tam bylo Evropanů poměrně málo. Pokud se nejednalo o vyšší nadmořskou výšku, např. Vysočinu v Keni, museli být neustále preventivně pod léčivy. Nemoci držely růst domácí populace na uzdě a životní strategie se ubírala jinou cestou než v mírném pásu. Zde a ne v "diskriminaci" je důvod "neúspěšnosti" a destruktivního chování lidí z těchto končin v euroamerické civilizaci.

Západní medicína zvládla nemoci. Před tím byla Afrika prakticky liduprázdná. Obrovské oblasti jen kvůli naganě. Kromě dalších nemocí. Ještě před 200 lety byla jediný kontinent, kde obyvatelstva ubývalo. Hlavně díky islámským otrokářským výpravám, jejichž rozsah je dnes nepředstavitelný. To je zdroj otroků, převážených do Ameriky. Po zrušení otroctví v USA muslimové lovit otroky nepřestali. Pro "vlastní spotřebu". Ještě dnes je otrokářství v Mauretánii, Súdánu a jinde. A zřejmě se o tom už v dějepisu ani neučí...

Když západní medicína podstatně omezila nemoci a jejich epidemie, životní styl obyvatel se nezměnil, strategie co nejvíce potomstva s kýmkoli, aby aspoň někteří přežili, se nezměnila. Znamenalo to prudký nárůst populace.

Ve starověku byla nejlidnatější místa dávných civilizací. Egypt, úrodný půlměsíc, celé středomoří, atd. Po islámské expanzi, která zachvátila úrodný půlměsíc, sever Afriky a později Malou Asii, došlo k po několika desetiletích až staletích k regresi, civilizačnímu pádu. Vědění bylo ztraceno, technologie zapomenuta, pole opuštěna,zavlažovací systémy zanešeny, půda spláchnuta. Počet obyvatel poklesl drasticky. V Africe, vyjma Egypta, kde zůstalo hodně přes milion lidí, pád byl rychlý a trvalo to zřejmě pouhé roky.
Zatímco počet obyvatel v Evropě rostl pomalu, ale setrvale. Zvýšil se díky technické revoluci.

Tak mohlo být např. kolonizováno Středomoří. Dnešní celýAlžír měl, v době kolem milionu obyvatel, spíš méně, Francie několik desítek milionů. Místní populace regulovaly nemoci a hlad. Když nezapršelo... Dnes je to jinak. V Mezopotámii,dnešním Iráku, páslo v době objevení těchto měst Evropany, pár beduínů na pahorcích po starých výstavných městech, kozy. To samé v Sýrii, severní Africe, Malé Asii. Nic netušili o skvělých lidnatých civilizacích, které jejich předkové rozvrátili. Vše bylo ztraceno, zničeno, i kolektivní paměť. "Jak to víš, cizinče, že pod tímto pahorkem je město? Jak jsi to tušil? Já, můj otec, děd a před ním další, paseme zde stáda po celé generace a nevěděli jsme to. Či to to Šejtan napsal do tvých knih? V koránu a to je kniha všech knih, veškeré vedení lidstva, o tom nic není!"

Dnes se situace obrátila. Západ pomáhal a úspěšně. Výsledek je přelidnění v rozvojovém světě. Filipíny dnes mají přes 105 000 000 lidí. Nigérie k 180 000 000. Alžír kolem 40 000 000, Indonésie okolo 200 000 000, Kongo bude atakovat 100 000 000, malá Keňa 50 000 000... A Turecko za pár desetiletí také 100 000 000. A Vietnam, Barma, Pákistán, Bangladesh, Zambie, Niger a tak dále...V Turecku po první světové válce likvidace milionu Arménů znamenala úbytek pětiny obyvatelstva. Za pár let tam bude milion setina. A takových zemi jsou desítky a desítky.
Všichni obyvatelé se tam už dnes neuživí. Dnes ještě migrují za lepším (doktoři a inženýři ani náhodou, tím méně jaderní fyzici), ale zítra to mohou být skuteční klimatičtí uprchlíci. Kteří MAJI UŽ TEĎ A HLAVNĚ V BUDOUCNU BUDOU MÍT POTENCIÁL, Evropu úplně zahltit. A USA a Kanadu latinskoamerické země.

Vítači to nevidí. Nestanoví žádnou hranici. Je jim jedno, že dojde k rozvratu, stejně jako na všech územích, ovládnutých muslimy. Migrace má pokračovat donekonečna.

Jen mne vrtá hlavou, až skončíme, kdo bude dnešnímu rozvojovému světu pomáhat ???????
Nevíte to někdo?

Průměrný počet slepic: 4.8 (36 hlasů)

Až migranti zahltí a přehltí Evropu, nastane nový systém státního otrokářství. Pracující populace bude platit obrovské daně a stát je rozdá jako sociální dávky privilegovaným skupinám obyvatel. Jen se to nebude nazývat otrokářství, ale jiným slovem. Výsledek ale bude stejný, protože i ve starověkých otrokářských systémech otrok mohl vlastnit osobní majetek - klidně i jiného otroka. Stát ponechá pracujícím také část výsledku jejich práce, aby přežili. Efektivita otrokářského systému je vždy nízká a zaměřená na spotřebu lidí, které snadno nahradí. Takový systém je už nyní u pásů v automobilovém průmyslu.

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Gerd.
Přesně.
Proto i ta snaha,znesnadnit soukromou výstavbu bytů,ale nahnat lidi do pronájmů.
Už to někde bylo napsaná,že si naši občané potrpí na své vlastní domovy,co v západních zemích není.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

V islámu dle koránu mají podřízení nemuslimové, zvaní "dhimmi", povinnost platit muslimům dávky. Jsou symbolem podřízení a je to takové právo na život. Že nejsou ihned zabiti. Nazývají se "džizja".

Muslimští migranti neradi pracují v křesťanských podnicích. Nejlépe nepracují vůbec. Práce je pro ně symbol ponížení, tím spíš práce pro nemuslimy. Pracovat mají podlidé. Dhimmi nebo otroci.
Jejich islámskému naturelu nejlépe vyhovuje prodej produktů, vypěstovaných nebo vyrobených otroky nebo dhimmi, na trhu
nebo prodej kebabu a drobná řemesla. Sociální dávky, vyplácené společností, jsou pro ně džizja, na kterou mají jako muslimové právo vybrat ji od podřízených. I poslední pastevec koz ze Senegalu je podle koránu nadřazen evropskému kandidátů věd a má právo i povinnost jej ponížit a vybrat džizju.

Nechci strašit, ale to bude otrokářství starozákonní, otrokářství hard, ne to soft jako v USA, deset let před jeho zrušením. Bude takové, jaké provozoval islámský stát v Iráku a Sýrii, než byl poražen. Bude přesně podle koránu.

Pokud si toto čtenář připustí, je jasné, proč islám zničil skvělé civilizace. Main Kampfu také svět dlouho nevěřil, že je to možné ....

S vděčností u migrantů, že se slitují, nepočítat. Kdyby to udělali, neřídí se koránem a přestávají být muslimové.

Islám nezná vztah mezi příčinou a následkem. Vítači migrantům podávané jídlo, nápoje, ošacení, pak ubytování a dávky, nejsou od nich. To je vůle Alláha, který jim to sesílá.

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

Jak je tu správně rozvedeno, potenciál přežití je na straně asiatů, afričanů a arabů daný jejich populační křivkou nebo třeba podmínkami, se kterými se museli potýkat. Prostě nejsou tak zchoulostivělí jako evropská nebo americká populace. Kdysi se mi dostaly do podvědomí dva výrazy a jedna publikace, která se zabývala kořeny zakladateli EU. Ty výrazy jsou NWO a Kalgeriho plán, který je ještě k nalezení ve Wikipedii. Ve zkratce, pan Kalgeri je jedním ze skalních zakladatelů EU a jeho cílem je pomocí mísení ras a kultur snížení mentální úrovně populace a s tím patrně i životní úrovně prostého obyvatelstva za účelem snažšího ovládnutí masy pologramotné globalizované populace. Takže inkluze ve velkém :) A NWO je zkratka New world order. Co se nepovedlo před cca 6(nebo 8?) staletími, může se povést později? Dávám otazník, protože pouze spekuluji....

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

viagra alternatives <a href=" https://viagracnd.online# ">india generic viagra</a> - viagra professional review
https://viagracnd.com/# viagra cheap 100mg
street value of viagra <a href=https://viagracnd.online#>viagra online without prescription</a> female viagra australia

Zatím bez slepic