Hnůj, Kotleba, AfD, Zeman a kydání

Autor
Štítky

Moje osobní vidlácké krédo zní, že se musí kydat. Platí to pro jakékoliv lejno. Skutečné, duševní, symbolické, slovní, i jakékoliv jiné. Není to zase až tak triviální úvaha, proto mi dneska dovolte rozvláčnější článek u kterého vlastně ani nevím jestli bude dostatečně srozumitelný. Budu nucen používat neslušná slova, ale bez nich bych musel text příliš okecávat. Odpusťte mi to prosím. 

Víte, my lidi v našem kulturním okruhu jsme problém s naším životním odpadem vyřešili zhruba před sto lety pomocí záchodu a od té doby se toto zařízení dostalo do každého bytu. Člověk se prostě zavře na oné malé místnosti, použije diskrétní navoněnou porcelánovou mísu a tradá - nejošklivější část projevu života odplouvá do kanalizace, abychom se s ní už nesetkali. Na další zpracování máme odborníky kteří jsou za to placení a stroje, kterým smrad nevadí.  Celá tisíciletí předtím byl člověk se svým odpadem konforntován mnohem bezprostředněji. Od přímého ulpívání na rukách, přes jeho vynášení v nočníkách, kydání vidlemi a šlapání do něj. 

Někdy mívám pocit, že právě WC udělalo do našich duší větší brázdu než to kdy dokázal Nietsche, Aristoteles, Kant i Hus dohromady. Prostě jsme si zvykli, že hovno diskrétně odpluje a už se o něj nemusíme starat. To kdysi nebylo. Člověk musel kydat nejen po zvířatech ale i po sobě. Tuto zkušenost přenesl i do náboženských představ - přečtěte si kteroukoliv svatou knihu - všude se dopracujete k očištění se, čistotě před Stvořitelem, opětovného obmytí se... a samozřejmě všichni chápali o co jde, protože každý měl lejno mezi prsty a velmi snadno si dovedl představit, co se myslí očistou duše, protože měl přesnou představu, kolik práce dá očistit tělo a ještě víc práce dá ho udržet v čistotě. 

Nepřekvapí proto, že největší světové náboženství dospělo ve svých představách k tomu, že je nereálná absolutní čistota, tedy je nereálné žít bez hříchu a je proto nutné své hříchy pravidelně kyda ta tím čistit svojí duši. 

Dnešní doba nás dostala dál. Tělesná čistota je pohodlná a samozřejmá. Nemusíme kvůli tomu ohřívat studenou vodu, nemusíme tuto vodu nanosit od studny, nemusíme se starat, aby ta voda byla alespoň přijatelně čistá. Stačí otočit kohoutkem a o všechno ostatní se postarali odborníci a stroje.  Stejným způsobem jsme z našich životů odsunuli umírání i tělesné projevy. Internet je plný příběhů o hrozících rozvodech, protože jeden z partnerů se dloube v nose nebo prdí. Pornografické filmy učinily z pohlavního styku rovněž záležitost plnou vůně fialek a superkrásných pocitů - nikdy tam nic nesmrdí, nic není ušpiněné, vše je výhradně super. 

Jsem příliš troufalý, když řeknu, že průměrný měšťák si tuto představu transformoval úplně všude? Práce neznečišťuje, protože probíhá v  kanceláři. Z člověka vychází vlastně cukrová vata, mlíko kráva sama dojí rovnou v tetrapaku, salámy se přímo ukrojí ze zvířete, které je přešťastné, všechny krávy se pasou na zelených loukách a prasátka vesele chrochtají v čisťounkých výbězích, všechno se děje samo, nestojí to žádné úsilí. Stejné je to i v politice ne? Politici jsou demokraticky zvolení slušní lidé, kteří by nikdy nic neukradli, státní úředníci jsou lidé na svém místě. Migranti by neublížili ani mouše, být otevřený světu nepředstavuje žádné nebezpečí, funguje to vlastně stejně jako láska na jednu noc - stačí sprcha a kondom. 

A pak přicházejí ta překvapení, když se člověk potká s hovnem. Politici kradou jak straky, myslí především na sebe, teroristi se odpalují, menšiny taky kradou a podvádějí, vlastně každý člověk dělá nějakou zakázanou neplechu, všechno je tak trochu na levačku, všechno smrdí. A sáhnout na lejno se člověk štítí, protože to vůbec nezná. 

Reakce je pak velmi snadná - všechno zakázat, všechny špiclovat, udělat zákon na každý bobeček i každý prd a vlastně už dlouho je to tak, že nám sice dovolují jíst, ale veškeré sraní je zakázané. Jenže průšvih -  něco takového se zakázat nedá, protože je to zcela normální projev života. Stejně jako se nedá žít bez hoven, nedá se dělat politika bez korupce a průmysl bez znečištění. A tak se potajmu kadí v temnějších koutech a ti méně zkušení se tomu diví, snaží se s tím bojovat, aby pak zjistili, že sami mají také svoje výkaly ze svého života, které nesmrdí o nic míň. Vzpomenete si na Bangu, kterak se tak rozčiloval nad lejnem v podobě zpěváka Ortela a zároveň zapomněl, jaký hnůj má za sebou v podobě svých ranných textů...  

Pak nastupuje druhé řešení - přikrývat ty hovna slámou. Přestanou být vidět, dokonce při dostatku slámy přestanou být i cítit a dlouho se nic neděje. Jen se člověk nemůže zbavit dojmu, že to pod ním stále více čvachtá, přestává mít pevnou půdu pod nohama a začíná se děsit chvíle, kdy do toho upadne, protože je mu jasné, že ho to pohltí... a pokud nepohltí, tak alespoň hnusně načichne. A shora padá další sláma. Policajti nejdřív potřebují pendreky, pak pistole, pak neprůstřelné vesty a leckde už to nejde bez obrněných aut. Nejprve se všude dají značky, pak dopravní kužely, pak zátarasy a nakonec betonová zeď s ostnatým drátem nahoře. Cpou se peníze do integrace, atiradikalizačních programů, bojuje se za Prahu na druhém konci světa. V médiích se maluje situace na růžovo, o stále více vylézajících sračkách se nemluví a kamery se natáčejí jinam. Pokud na to někdo upozorní, je promtně uklizen a přihodí se další sláma na zakrytí. 

Pak si tu a tam někdo řekne, že to takhle dál nejde a zapíchne do té páchnoucí hromady vidle. A jak s tím hnojem pohne, vyvalí se takový puch, že se to nedá vydržet....

Přesně takto se dívám třeba na Kotlebu na Slovensku, nebo na aktuální kauzu zvolení zemského premiéra v Durynsku. Lidi sice netouží se zabývat hnojem, ale nejsou blbí. Dokonce ani politici nejsou blbí. Ani Němci nejsou blbí a ani Pražáci (i když často tvrdím opak) nejsou blbí. Postupně prostě lidem na všech úrovních dochází, že takhle to dál nejde. Nejde do nekonečna zakrývat problémy, nejde prostě topit pod kotlem, přiklápět pokličku a čekat co se stane. Ten hnůj se prostě musí vykydat, protože se v něm žije pořád hůř. 

Tu a tam se najde někdo, kdo z furiantsví, neznalosti, nebo altruismu vezme vidle a konfrontuje celou společnost s tím v čem doopravdy žije. Trump, AfD, Kotleba, Zeman....  a další a další. Ale kydání není nic příjemného. Vyvážejí se hovna, která smrdí a najednou jsou vidět. Na konci není žádná čistota na věčné časy, ale jen míň hoven, která tu jsou pořád. A když se vyvážejí hovna, cáká to na všechny strany. A nejvíc jsou ty cákance vidět na těch, co se doteď drželi nejdál a zdají se být nejčistší. To se pak špatně podává ruku těm, kteří se už řádně zasvinili od celospolečenského marastu ve snaze s tím pohnout. a nebo prostě proto, že jsou nuceni v tom žít.  Mrkněte na Babiše... on teď zjišťuje to, čeho se já bojím nejvíc - že je toho hnoje už tolik, že přestává být v lidských silách ho uklidit a pokud se s ním pohne, smrad je tak strašný, že každého přejde na uklízení chuť. Navíc už zřejmě ani není dost místa, kam ho dát, aby tam vyčichnul a proměnil se v humus. Takže dojde k tomu stejnému jako jeho předchůdci - podržet si nos, vypěstovat si odolnost a zkusit na tom alespoň vydělat. 

Zeman zůstal u toho ukazování. Ne že by to bylo špatně, ono je zoufale zapotřebí, aby někdo odhrnul slámu na povrchu a ukázal, coře to kvasí pod ní. Jenže z toho nic neplyne. Ani na vrcholu společenského i politického žebříčku není možné ani vydat rozkaz ani jít příkladem v kydání. Díky Zemanovi leckdo otevřel oči, ale na hromadění hnoje se nic nezměnilo. 

V Durynsku se někdo z CDU už nemohl dívat na liberály a komunisty, jak to vedou a domluvil se s AfD. Vyvalil se pořádný smrad, který bude mít ještě velký dosah. Já jsem v tomto případě pesimista. Myslím že se kydat stejně nezačne. Nakonec tam ty místní aktéry uštípou a novopečený premiér Kemmerich dlouho v křesle nezůstane. Stejně tak nepochybuju o tom, že bude dovezeno dost slámy, aby se sračky zakryly a pojede se dál. Díky tomu se v AfD budou objevovat stále větší drsňáci, protože tu ostrakizaci snesou jen jedinci s mimořádně hroší kůží a odolným žaludkem. Německo má ještě hodně slámy a ještě dlouho může nechat problémy kvasit tam dole i s miliony lidí. 

Na Slovensku je to totéž. Čaputová je jeden z nejhezčích věchetů slámy co jsem kdy viděl. Krásně zakryla problémy dole. Od romských osad, přes mizernou životní úroveň, korupci mezi všemi a všude, po mafiány i bordel. Tak moc všichni zavírali oči před realitou a sváděli všechno na Fica, až si možná zvolí Kotlebu. Ale i kdyby... pochybuju, že slovenská společnost ustojí situaci, že  by se opravdu začalo kydat i kdyby Kotleba stokrát chtěl.  A vlastně ani nevěřím, že by se Kotleba by se nějakého kydání ujal. Něco jiného je nadzvednout marast a něco jiného je se jím dlouhodobě a systematicky zabývat. Zřejmě zjistí to samé co Babiš - hnoje je moc, smrad je příliš velký, zkusíme to zase zakrýt a něco na tom trhnout. 

Doba je stále zralejší na nějakého Hérakla, který do toho augiášova chlíva prostě vpustí řeku, která to vyplaví všechno. Vinný, nevinný, čistý, špinavý. Nemám z toho vůbec radost. Taková voda sice odplaví hnůj, ale ledacos se v ní utopí a hodně se toho i  rozbije. 

Celospolečensky žádné řešení neznám... toho hnoje je už tolik, že jeho vykydání bychom asi nikdo nesnesli. Pochybuju, že někdo dopravdy chce, aby se všechno změnilo a dlouho předlouho byla vidět jen špína a smrad. 

 Ale pokud můžete, kydejte alespoň pravidelně svoje životy. Řešte rozpory se sousedy hned, řešte domácí hádky co nejdřív. A chápejte, že život produkuje lejna. Bez nich to nejde. Ale pokud je budeme včas a pravidelně uklízet, bude to nepříjemné jen trochu a jen chvíli. Navíc to všechno zlé ještě po čase dobře zužitkujeme. Ale pokud nám to přeroste přes hlavu, jednoho dne nás to všechny otráví a zabije. 

Neděsím se Kotleby ani AfD ani Zemana, ani Babiše, ani Trumpa. Tedy zatím. Mnohem víc se děsím toho, že se dál budou problémy zakrývat slámou.  Za pár let už se podobní aktéři budou Hitlerovi podobat mnohem více. A lidi je budou víc volit, protože hnoje zase přibude a slámy ubude.  Aby svatý boj proti těm, kteří se dnes nebojí říkat v jakých jsme sračkách, neskončil nastolením těch, kteří prostě strhnou zdi a vyplaví to bez ohledu na následky.  Aby jednou taková záplava nebyla jediná možnost... 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (108 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

sakra velká dáma, ta si poroučet nenechá.
Z toho plyne, že exkrement je pouze produkt živočišného metabolismu, je v tom nevině.
A co hlásalo staré heslo?
Za vším hledejte člověka,.

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

a téměř všechna minulá jsou v atmosféře. I ta nová tam budou.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

jak dlouho Vám trvalo napsání tohoto článku?
Já bych to psal minimálně celý víkend...
Vynikající!

Žádné Baťovy cvičky, ševcovina ze staré čapkovské školy.

Průměrný počet slepic: 4.7 (38 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pro mě jeden z nejlepších článků Kydů.

A jeden odkaz speciálně pro Holuba ;)
https://www.idnes.cz/hry/novinky/pigeon-simulator-holuba-hry.A190702_13…

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

a strategické zboží, možná i platidlo. A domácí žumpa pravým požehnáním. Na bioplynu z domácích hoven a zbytků se na čínském venkově vaří. U nás to může narazit na daňové zákony a energetický zákon, bo na prodej energie je potřebná licence. Už vidím v parlamentu novou Velkou stranu a třetí čtení Sracího zákona.

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Čínský lékař-viroalarmista zemřel. Byl ale už starý, skoro pětatřicet let, tudíž v předpokládané ohrožené skupině.

22:18 - Aktuálně:

"Čínský lékař Li Wen-liang, který se už v prosinci snažil varovat před novým koronavirem, podle nemocnice ve městě Wu-chan právě nákaze tímto virem podlehl. Informovala o tom dnes večer agentura AP. Oznámení o Liově úmrtí předcházely rozporné informace ohledně jeho osudu. Čínská média už před několika hodinami tvrdila, že Li zemřel. AP později s odvoláním na wuchanskou nemocnici psala, že doktor není mrtvý, ale v kritickém stavu.

Podle wuchanské ústřední nemocnice se 34letý oftalmolog nakazil právě koronavirem. Nemocnice na sociálních sítích uvedla, že se "bohužel nakazil během boje proti epidemii nákazy novým koronavirem způsobujícím zápal plic".

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

onen oftalmolog jen hoax.

Průměrný počet slepic: 2.8 (4 hlasů)

Vůbec, on ten koronavirus a ti mrtví Číňani budou taky hoax.
Nebo jste už snad nějakého viděl?

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)

"oftalmologa". Marně. Krom několika málo zmínek na pár alterwebech mi strejda google vypliv jen české a slovenské články.
Ale možná jen bylo špatně uvedeno jeho jméno. U českých médií nic nového pod sluncem.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Dle mne to je "student Šmíd" (ale možná opravdu zemřel nějaký lékař a to jistě nejeden)
pro Čínskou variantu vzpoury občanské společností....
A i naše média již jedou klasiku, "oběť režimu, má těhotnou manželku, upozorňoval, režim nedbal, zlý, nelidský režim, lid se bouří"...
Čína by si měla dávat velký pozor zejména i na tu humanitární pomoc a západní pomáhající.
Tam bude někdo foukat, jak jen to půjde....

Prostě dlužník by rád "zdemokratizoval" věřitele.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

...byla tuším oční mast. Takže patrně viděl víc, než ostatní....

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jo, dobrý, skoro jako bych to napsal sám, ale je to delší. Hromada hoven na ty blboně prostě spadne. Už je to hotové. Ted eště dělaj stovku do záložny, voněj se lacinými kecy a střílej po sobě jednou slepicí. Muheeee

Průměrný počet slepic: 3 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Příčinou sraček je lež. A lež je prostředek hajzla, jak ovládnout slušného člověka. Jak ho podojit, ovládnout a nechat mu prstředky jen na prostou reprodukci, aby si obnovil pracovní sílu. Média potom udělají z kolaborantů národní hrdiny, střílí se salvy na pohřbech a počítá se, za kolik životů si mladý pár našetří na 2+1. A lépe jsme se nikdy neměli.
Kydání je pozdě. Má se zastřelit ihned každý, kdo první nasere na bílý ubrus.

Průměrný počet slepic: 4.5 (32 hlasů)

...tudíž odstranit příčina. Jak? Válkou,? Revolucí, když se každá zvrhla nebo třeba nechodit k volbám volit "nutný zlo"? Pravda je dneska děvka, která se líčí a oblíká podle svého zaměstnavatele. A jinak je to ošemetná slovní kategorie. Nejspíš hrubou silou odstranit lháře. A pak je tady, kdo jsi bez viny, hoď kamenem. Zase by někdo práskal ve svůj prospěch a byl svině! Tenkrát se nejspíš mělo házet těmi klíči, nejlépe francouzskýma :) Jenže to by davv musel znát tu pravdu, co se dere na svět v poslední době!

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

šel do politiky aby vykydal hnůj se mi nechce moc věřit.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

šel do politiky, aby vykydal hnůj?

Klaus, Havel, kníža, Němcová, Kalousek, Pospíšil, Vondra, Nečas, Bartoš, Hřib, Novotný?

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Nu, Vidláku, dnes jste, myslím si tak, zakydal pořádně.
A vracím se ke svému, kdysi v mládí oblíbenému, dílku, které jsem u vás na dvorku již jistě citoval.
"Muž byl zrozen v hříchu a jeho život běží od smradu plenek až k puchu rubáše."
"Na každého něco je. Vezmi vidle, zajdi dozadu za stodolu a když zareješ, určitě mi přineseš něco náramně voňavého. Na každého se dá něco najít."
Já zde u vás žádné slepice nepřiděluji, nemám taková hodnocení rád. Ale dnes máte ode mne visrtuální slepičárnu. Tu jako za stara, s volným výběhem.

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)

A pro úplnost. dodávám: Inter faeces et urinam nascimur, rodíme se mezi výkaly a močí

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Už dlouho mě přijde, že člověk je nejhorší tvor, co se na Zemi objevil. Ať evolucí nebo božím přičiněním. To, že jsme dostali do vínku nejvýkonnější mozek situaci podle mě celkově zkomplikovalo a přijde mě, že to pověstné "vyhnání z ráje" je analogie právě na to. Vždyť kam jsme šlápli, tam jsou v podstatě ty hovna a čím víc jsme se zdokonalovali, tím je to spíš horší než lepší. Všude smrdí lidskej egoismus nebo arogance! A ta čiší nejvíc z toho nutnýho zla. Blbost kvete a EU květinářství prosperuje zdá se nejvíc! Nechci se opakovat, ale nejde to. Mamon, peníííze a neustálý boj o vládu nad světem a moc z jedné strany a obrana nebo patolízalství druhé strany. Ve světě minimum partnerské politiky, která by někam něco kladně postrčila! Politika totiž NEMÁ ŽÁDNOU MORÁLKU a v tom to je a podle mě je centrum zla, jelikož si ji vždycky vládnoucí skupina přetváří pro své vlastní pohodlí a potřeby. A bylo to stejné i s jejím předchůdcem, náboženstvím, kázat vodu a pít víno. Pořád to platí. Ať si wikipedie tvrdí,co chce!
Ta sláma, co o ní Vidlák píše se jednou shnitím proboří, ale co z toho bude nedokážu odhadnout. Jinak chvíli to tu čtu, ale ještě jsem necítil z článku takovou hořkost až nasranost a vůbec se nedivím!
Napadá mě jediná možnost vzhledem k tomu, že se člověk v podstatě nezměnil. kdo nevěří, ať si přečte tenkou knížečku od Simaka: Město. Musíte se tedy vyrovnat s tím, že je to žánrově scifi, což vlastně v překladu znamená vědecké vize. Ovšem není scifi jako scifi! Jmenovali jste tu v předchozím tématu několik knih tohoto žánru a i v dalších se vzniklá katastrofální situace řešila tak, že se zbytky lidské společnosti rozdělily na nějaké vojenské seskupení s totalitním vůdcem a to se pak snažilo "organizovat" život ostatním nemilitantním skupinám, které se vlastně vracely k téměř prvobytně pospolným společnostem včetně výměnného obchodu. Ty militantní to vždy řešily vydíráním ostatních v podobě desátků a právem první noci. Takže to úplně nebylo to "zpátky na stromy"! A pak se vývoj opakuje do stejnýho bodu a hnoje.
Takže jediný pořádný řešení, který mě napadá, je pořádná planetka a nechat to znovu na hlodavcích. A nejdřív je nechat přečíst "Poučení z krizového vývoje"...Hajhou.
P.S.: Ten výkřik není z mojí hlavy, ale od K. Voneguta, používám ho rád a často :)

Průměrný počet slepic: 4.5 (16 hlasů)

In reply to by robertík (neověřeno)

Trvalý odkaz

s politikou samotnou nic nemá. Pokud politik jedná nemorálně, má být ihned odvolán (to by měla být zásada) - a ne v příštích volbách být nezvolen a dělat potom náměstka, poradce, asistenta a sedět ve správních radách všech státních podniků. To je příliš dlouhá zpětná vazba pro řídící systém. Šmejd a zmetek musí být odstraněn navždy z procesu, tak jako ve výrobě. Jediný, kdo tohle nabízí, je Okamura. Proto jdou po něm svorně všichni hajzlové.

Průměrný počet slepic: 4.3 (24 hlasů)

Okamuru tu někdo nemá rád.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by robertík (neověřeno)

Trvalý odkaz

Haj hou je původně trpaslický amerikanismus. Viz pochodovou píseň z filmu Sněhurka a sedm trpaslíků.

Naši předkové říkávali Bať, bať !

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by robertík (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zmiňovaný americký autor Simak/Šimák je potomek českých imigrantů, jeho realisticky prognostický pesimismus je tedy geneticky podmíněný.

Knihu též vřele doporučuji.
Jen upozorňuji, že tatáž kniha vyšla v češtině nejen pod názvem Město, ale i v jiném vydání pod názvem Když ještě žili lidé.
Ptejte se tedy v knihovnách na oba tituly.

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)

Když ještě žili lidé - zásadní úvaha o mantinelech lidských možností.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

Pokud si chcete ušetřit cestu do knihovny a stačí vám tato knížka v elektronickém formátu, tak zde je ke stažení:
Simak, Clifford Donald - Když ještě žili lidé
https://nippyshare.com/v/5e3d27

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

Já si chtěl počíst, ne hrát hry na PC !!

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vem si hliněnou tabulku a ryj si do ni pro uklidnění

Zatím bez slepic

Jako scifista musím reagovat, ptejte se na "Město", "Když ještě žili lidé" bylo první vydání ještě před revolucí a bylo neúplné.

Zatím bez slepic

In reply to by robertík (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já mám od Vonneguta nejraději jeho ilustraci v podobě hvězdičky. Zasvěcení vědí, co reálně představuje.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

když v rámci EU hlasovala proti odmítnutí Trumpova "mírového plánu pro BV".
Jako by čeští tojroposlanci zapomněli na vlastní historii, kdy české a moravské území bylo za nacistů protektorátem, svým hlasováním podpořili vytvoření protektorátu z Palestiny. Ba co hůř - podpořili bantustanisaci Palestiny, která znamená ghetta pro Palestince (v očích sionistů jsou to podlidé; stejně jako jsme byli pro nacisty podlidmi my) a absolutní nadvládu nad nimi pro sionisty.

Sláma byla nadzvednuta a to, co se zpod ní vylinulo, je hnus neobyčejný.
Čeští politici, kteří mají mordy plné "lických práv" pro kdejakou prapodivnou skupinu, tak hlasovali PROTI lidským právům pro Palestince.

Průměrný počet slepic: 4.5 (21 hlas)

Rozmohl se nám tady takový jazykový nešvar:
Říkat jim"NAŠI" poslanci jen proto, že byli pro službu Europarlamentu dávno před volbami vyselektováni z česky mluvícího etnika.

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tyto politiky nenazývám poslanci, pro mě jsou to EUnuchové a nejen ti "naši"

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

teď se nemění 30 let. Je to pokrok? Asi je - zatím o 10 let. Pořád na mě čučí benda, přemek sobotka, rychecký, klaus, zeman.... a mnozí další. Odejdou, až je povolá Manitou do věčných lovišť. A hned v jejich “díle” pokračují jejich padesátileté děti, bo těžce nabytý majetek je potřeba střežit či dokonce pomnožit. Proč jsou tak zarputile proti rotaci funkci? Kradnú. Všeci kradnú. Je to norma, úzus, zvyk, právo.

Průměrný počet slepic: 4.1 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

a zabili 8 lidí, 200 zranili. Za 10 let nenašli právníci viníky, jen mi kradli prachy. Když se souká mostek nad cestou, svede se doprava do 1 pruhu a omezí rychlost, nebo se ba ten čas vyloučí doprava. Proč neomezili rychlost na dráze? Tam sedí taky odpovědní lidi a berou moje prachy. Tam právníci nehledali? 10 roků našlapují týmy právníků opatrně kolem vrahů. Co dělají? Kladou miny. Je to svinský systém a svině tvrdí, že nikdy nebylo lépe. Svině jsou si jisté svým korytem.

Průměrný počet slepic: 4.5 (23 hlasů)

Kdyby svině svinským krokem
opouštěly každým rokem
koryta ve státní správě,
dalo by se snídat v trávě.
Ale to je utopie
svině každé ráno pije
svého ruma s kafetem:
s lůzou dole zametem
hodíme jí občas kost,
ať otupí divokost.

Průměrný počet slepic: 4.4 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku podcenujes lidi, treba jako Kotlebu, ten saman docela slusne ukazal, ze dokaze, kdyz byl onim šéfem kraje.
Osobně bych řekl, že ho donutili něco ukázat právě tím, že mu házei klacky pod nohy, on byl problém, že on hchtěl něco dokázat, zároveň ho hlídali, aby něco neukrad/nepodělal a do toho on měl schopnosti něco dokázat (i když ho schazují jako diletanta), takže mu neumožnili selhat...
Přesně podle hesla, kde je tlak vzniká občas diamant, ale diamanty jsou krásné, ale dokáží být i krvavé...

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)

p.s. a ten kemrich nebo jak se jmenuje po zásahu mamá makrel už má po místě, včera to makrel zařídila ;)

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Thomas Leopold Karl...

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)

ass.
Už to známe,tak dlouho se budou volby opakovat,až se zvolí ten správný vůl.
Proto to zopakuji znovu,totalita je na dosah ruky.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Proč lež,klamání,podvod,jmenujete hnojem,hnůj je potřeba a patří na pole,kdežto lhaní,klamání,podvody se mají trestat a posílat za mříže.Dostali jsme se do stádia,kdy má lež,klamání,podvody,podporu politiků,médii,tohle se jen tak rychle nezmění.
A právě,ani ten Babiš s tím nehnul,jen podle Vás,to přikryl další slámou,lží,podvody,klamáním.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Babiš je ale jediný, kdo se nekryje kolektivní odpovědností strany. Kryje se svou funkcí a ke krytí využívá státní správu, které vládne z vůle voličů.
Takoví fialové, farští či hřiblbové se museli spojit do smeček, aby vytrhli ze státní krávy kus masa. A nejde jim to. Strany by měly mít kolektivní odpovědnost, když mají kolektivní rozhodování na srazech. Jestliže straníci kradli na ministerstvech - viz drobík, vondra a jiní - měly být jejich strany zrušeny soudem a nemusely se hyeny trápit po opozicích v mastných lavicích.

Průměrný počet slepic: 4 (11 hlasů)

Krácná teorie Ladíku, ale když se podíváš koho lidi volí? Stranu co skvěle funguje na sjezdech nebo lídra strany co má koule? Reálně svět funguje, právě na osobnostech co májí "tah na branku a koule ten gol dat", ta masa ve straně má sice na spodních patrech své vudce tj. starosty apod., ale když se stěch "malích generálů" nedostane nahoru vůdce/lídr/gosudar, tak lidi za ním nepůjdou...
Podívej se do firem, když je nahoře "skupinové rozhodování", kdy nikdo vlastně nemá osobní zodpovědnost a je krytej kolektivností apod. tak firma přechází na moloch...

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

jestli strana která vlastně patří předsedovi, je pro demokracii a řízení země to pravé.

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Myslíte si, že je to horší řešení, než si zřídit a řídit stranu přes prostředníky?

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

Jistěže je to mnohem horší, vždyť on tím bere chléb těm obětavým politikům, kteří by jinak jeho zájmy hájili za naše peníze! :D

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)

Ládik!!!
Babiš se ani nemůže krýt stranou,když je jasné,strana jsem Já

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mne historie poučuje, že všechno už tady bylo, tedy politici vždy lhali, klamali, podváděli a kradli, stejně jako my všichni. A měli k tomu podporu médií, ať už se jmenovala kazatelny, či jinak. Za první republiky měla každá strana své noviny a nikomu to nepřišlo divné. I politici jsou stejní lidé, jako my a kdo z nás nikdy nezalhal, nikoho neoklamal, nikdy si nic "nevypůjčil"? Proč by tedy měli být politici svatí, když vyrostli z nás? Je samozřejmě zapotřebí je hlídat, ale zase se nehroutit z toho, že se nechají podplatit...

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

To, jak byli všichni dřív špinaví a bezprostředně cítili potřebu očištění jak tělesného tak duchovního mi připomělo moji fázi života, kdy jsem chodil do kostela a snažil se pochopit hloubku a smysl náboženství. A moc mi to připomělo ten pocit, jak to nesedělo. Každou neděli se vciťovat do pozice, jak jsem zhřešil a jak očekávám od Boha odpuštění a život věčný. Připadalo mi to falešné, protože já jsem prostě a jednoduše nezhřešil, já žádné opuštění nepotřeboval, na věčný život nevěřím a tahle duševní poloha mi prostě přišla falešná. Ty řeči tam prostě nebyly pravda a i když jsem je měl vnímat v přeneseném slova smyslu a chápat, že se jimi myslí vlastně něco úplně jiného, tak pak jsem si zase říkal, proč se to teda neříká rovnou, co to doopravdy znamená, a říká se to takhle blbě. A proč já to poslouchám? A proč tady vůbec jsem? A proč jsem manipulován, abych k témuž vychovával svoje děti? Aby se tady taky jednou cítili takhle blbě a dolovali ze svého nitra neexistující hříchy a kály se za ně? Lidi kolem mě se těmito úvahami nezabývali, řešily ženský, peníze, kariéry, cestovali a chodit do kostela by je ani nenapadlo. A tak jsem bohatší o tuto náboženskou zkušenost do kostela chodit přestal a svoje další dětio nenechal pokřtít. Ať se jednou rozhodnou sami, až budopu mít rozum. Ano, také žiju v tom světě, kde se pracuje v čisté kanceláři a maso roste na tácku v hypermarketu. Ale moje poučení za ta léta je se za to nestydět. Nenechat se manipulovat vegetariány, abych se cítil provinile za to, co je pro člověka přirozené, za to, jak byl člověk od Boha stvořen. Nabyl jsem větší sebevědomí a jsem v životě rozhodně spokojenější. Ono je to Vidláku s tím kydáním jako se vším. Všeho s mírou. Snažím se žít s tak otevřenou myslí a bez předsudků, že opravdu mi nestačí si k hovnu jen čichnout, musím do něj i šlápnout a ochutnat ho, abych uznal, že je to hovno a zavrhnul ho. Ale také jsem pochopil, že čím víc se v hovnu šťourá, tím víc to smrdí. A některé hovna ani vykydat nejdou a šťourání se v nich ničemu a nikomu nepomůže. Člověk prostě s těmi hovny hrdě žije, nestydí se za to, neskrývá to a neprosí za to Boha o odpuštění.

Průměrný počet slepic: 4.5 (16 hlasů)