Tak už i ISO....

Autor

K narozeninám jsem včera dostal další milý dárek. Poslední dny své existence začíná odpočítávat i největší nepřítel dnešní doby - byrokrati. Včera jsme se dozvěděli, že máme kupu kapacit na testování koroňáčku, ale ty nemají ISO. A ty co mají ISO, ty dělají dlouho, pomalu, liknavě a blbě.  Ó díky Koronavire, konečně si všichni všimli, že nejhorší mor je v  byrokracii, kterou nikdo nepotřebuje a certifikátech o ničem. 

A tak volám... jen houšť a větší kapky. 

Takhle nějak to muselo vypadat v roce 89. Také si v létě ještě nikdo nedovedl představit, že se všechno sesype a když to začalo, hodně lidí si myslelo, že je to jen nějaká anomálie, která se brzy vrátí zase do starých kolejí. A ono se to už nevrátilo. A tak všichni antichartisté zalezli, zhodnotili situaci a přizpůsobili se.  

Ještě před měsícem jsem v koroňáku viděl víc hoax než realitu. Trvalo mi, než jsem změnil názor. Nejprve musela Čína realizovat velmi drastická opatření, musel jsem si toho dost přečíst. Ještě před týdnem byl Koroňáček poměrně daleko - někde v Itálii mezi zazobanými lyžaři. Všechno se zdálo být pod kontrolou. Není to ještě ani čtrnáct dní, co běžně vycházely články rozhovorů s epidemiology, kteří tvrdili, že se s koroňákem nic neděje a všechno je v Itálii pod kontrolou. Ve čtvrtek to bude teprve čtrnáct dní, co ještě vyšel článek na Novinkách, že strach před lyžováním v Itálii je zbytečný. 

Nebudu na Andreje nakládat víc než na sebe... Mně samotnému to všechno opravdu docvaklo až ve chvíli, kdy Andrej nechal zavřít školy. A myslím, že takových byla většina. Až tehdy - když začaly růst čísla nakažených, děcka zůstala doma, až tehdy všem (včetně mě) začalo docházet, co se děje. Andrej dal na Prymulu a další profíky o pár dní dřív a vsadím se, že to nebylo jednoduché rozhodování. 

Před čtrnácti dny se lidi na plesech a koštech chlubili, jak přijeli z Itálie a na nějaou opatrnost se mohou vykašlat. A jejich kamarádi je za to plácali po zádech. O pár dní později jim začali nadávat za nezodpovědnost. Ne, nepřipouštěli jsme si nic. Měli jsme z toho legraci, jak se to Italům vymyká z rukou a teď čekáme, jak moc se to bude vymykat z rukou i u nás. 

Andrejovi odpůrci mu teď vyčítají roušky, ale před čtrnácti dny by mu vyčítali zavřené hranice. Teď mu vyčítají, že nezvládá... ale on celkem zvládá. A co nezvládá on, to zvládá ta normální část veřejnosti - ta která si ušila roušky místo aby nadávala, ta co má zásoby, aby zvládla podobný výpadek jako v Litovli, ta co teď obvolává sousedy a ptá se jich, jestli něco nepotřebují.  A (nemyslel jsem si, že to někdy řeknu) dokonce máme i spoustu normálních zaměstnavatelů - kapitalistů nenasytů, kteří svoje lidi poslali na home office za plný plat. Nechci nic říkat, ale naše Agrofertí firma tohle bez keců udělala. 

Teď si říkám, jestli nám dochází, co se vlastně stalo. Hodně lidí kolem mně má pocit, že za čtrnáct dní to skončí. Prostě budeme chvíli doma, nakaženým se to rozjede, pak se vyléčí a vše se vrátí do starých kolejí, jen budeme hudrat na vyčerpanou dovolenou. Možná jsem zase mimo (není to nic divného stává se mi to často), ale mám pocit, že tohle už se do starých kolejí nevrátí. Když vidím jak lidi v Rakousku obléhají bankomaty a v Itálii z ekonomiky funguje jen zdravotnictví a to z posledních sil, tak bych si myslel, že koroňák nepřijde sám. Bude mít souputníky.  

Máme tu totiž tak trochu válku.... mimochodem, velmi příjemnou válku. Místo aby vás nutili rukovat a nechat se rozstřílet, chtějí po vás, abyste seděli doma a trochu spolupracovali. 

Ale jinak je to válečný stav jak šitý. Úplně si představuju, jak vedení nemocnic začíná tlačit na ty vrchní sestry, které nikdy neutřely ničí podělanej zadek, ale rajtovaly na tom, že teploty nejsou zapsané červenou propiskou, jak je teď nutí navléknout mundůr a jít ošetřovat, protože to bude zapotřebí. Jak si berou roušky a respirátory a po dlouhém pobytu v kanceláři, kde kontrolovaly papíry, najednou zase musejí dělat skutečnou práci.  A vedle sebe mají mladší holky, které to umějí stokrát lépe než ony a dostávají horší plat. 

Úplně vidím, jak najednou umíme v republice testovat třikrát i pětkrát rychleji, stejně kvalitně i bez ISO laboratoří, ba naopak právě ty laboratoře plné ISO předpisů jsou brzdou provozu. 

Když jsme dneska chodil venku, tak už v podstatě všichni mají nějakou roušku i když je stát nemá.  Lidi si poradili, ušili, zavedli výrobu, prodávají a představte si... nezkoušela to žádná akreditovaná laboratoř, nikdo tomu nedal požehnání, žádná obchodní inspekce to nezkoumala a ono to funguje. Tahle zkušenost zůstane. Vpálí se. 

Být majitelem certifikační firmy, tak si hledám jiný obor na zlodějny, protože doba certifikátů skončila. A co si nevezme do hrobu vir, to si vezme do hrobu následná krize, která se ale bude řešit přesně stejným způsobem jako Koroňáček - válečným stavem. 

Babišovi teď vyčítají, že nezařídil roušky, že málo testují, že nezvládají opatření. To není jeho vina. Možná to na začátku podcenil, ale on není epidemiolog, on je premiér a tak má právo nerozumět doktorským pindům. Já mu budu vyčítat, pokud se bude snažit celé ISO udržet. Pokud se bude brát za byrokraty, pokud se bude snažit zachránit papírožrouty. Naopak mu zatleskám, až všechny ty Lloydové a podobní certifikátoři půjdou na smětiště dějin.  

Babiš není u moci třicet let. Na tristním stavu se podílely elity rukou společnou a nerozbornou. Teď jim bude vystaveno vysvědčení a účet.  Ano, možná kus účtu půjde i za Andrejem. Ale teď v době krize si ho tam národ nechá... nikdo jiný není k mání. A po krizi už budou úplně jiní hoši. Ti co se v době krize osvědčili. Co něco odpracovali a uměli. Kecálkové se teď odvařují tak rychle, že je to neuvěřitelné. 

Pokud Babiš dneska zajistí, aby všechny laborky ISO neISO od zítřka testovaly jako o život, tak bude mít moji podporu. Protože to stejné půjde udělat leckde a v lecčem. Půjde to i s výrobou aut, protože když teď VW zavře provozy a pak bude krize, bude muset přijít s úplně jiným modelem než drahé, neefektivní a nepoužitelné elektrohračky. Lidi budou mít jiné starosti než zelenou energii. Bude se řešit, aby vůbec měli nějakou energii. 

Sakra, já se na tu budoucnost snad začínám i těšit. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (107 hlasů)

Komentáře

therapie cognitivo comportementale sherbrooke act therapy tools therapie breves bretagne , pharmacie bordeaux saint augustin psychiatre therapie comportementale et cognitive orleans , pharmacie europe argenteuil therapies mental health therapies that have received clear research support are called Compra Autodesk AutoCAD LT 2023 a precios mГЎs bajos, Autodesk AutoCAD LT 2023 venta Guatemala <a href=https://publiclab.org/notes/print/34694#>Autodesk AutoCAD LT 2023 venta Guatemala</a> Autodesk AutoCAD LT 2023 donde comprar en Guatemala Autodesk AutoCAD LT 2023 por internet. pharmacie bourges cap nord therapies de conversion canada MS Office Home Student 2019 venta PerГє, MS Office Home Student 2019 venta PerГє <a href=https://publiclab.org/notes/print/34251#>MS Office Home Student 2019 venta PerГє, MS Office Home Student 2019 donde comprar en PerГє</a> Comprar MS Office Home Student 2019 MS Office Home Student 2019 barato. medicaments otite pharmacie de garde wavre aujourd'hui , pharmacie ouverte oyonnax pharmacie zussy Compra FileMaker Pro 11 Advanced a precios mГЎs bajos, FileMaker Pro 11 Advanced por internet <a href=https://publiclab.org/notes/print/34491#>FileMaker Pro 11 Advanced precio Guatemala</a> FileMaker Pro 11 Advanced precio Guatemala FileMaker Pro 11 Advanced barato. act therapy book pdf pharmacie ouverte le dimanche .

Zatím bez slepic

pharmacie lafayette jaude therapie cognitivo comportementale nice pharmacie cours mirabeau aix en provence horaires , pharmacie bordeaux pas cher pharmacie ouverte goussainville , pharmacie lafayette horaires d'ouverture medicaments qui augmentent la glycemie pharmacie amiens place gambetta Adobe Audition CC por internet, Adobe Audition CC venta EspaГ±a <a href=https://publiclab.org/notes/print/34497#>Adobe Audition CC </a> Adobe Audition CC por internet Comprar Adobe Audition CC. therapies comportementales cognitives et emotionnelles pharmacie de garde ivry sur seine MathCad Prime 7 donde comprar en PerГє, MathCad Prime 7 barato <a href=https://publiclab.org/notes/print/34708#>MathCad Prime 7 donde comprar en PerГє, MathCad Prime 7 por internet</a> MathCad Prime 7 venta PerГє MathCad Prime 7 precio PerГє. pharmacie bourges garde therapie de couple streaming vf , pharmacie leclerc blagnac pharmacie de garde paris xv Comprar Autodesk Alias AutoStudio 2018, Autodesk Alias AutoStudio 2018 venta Miami <a href=https://publiclab.org/notes/print/34354#>Autodesk Alias AutoStudio 2018 precio Miami</a> Compra Autodesk Alias AutoStudio 2018 a precios mГЎs bajos Autodesk Alias AutoStudio 2018 por internet. generique du spasfon comprime pharmacie l'unite aix en provence .

Zatím bez slepic

pharmacie internationale beaulieu sur mer act therapy radical acceptance therapie cognitive comportementale insomnie , therapie jeux video pharmacie becker monteux drive , pharmacie annecy parmelan therapie genique mucoviscidose pharmacie eozenou brest ZoneAlarm Internet Security Suite 8 donde comprar en Guatemala, ZoneAlarm Internet Security Suite 8 por internet [url=https://publiclab.org/notes/print/34300#]ZoneAlarm Internet Security Suite 8 barato, ZoneAlarm Internet Security Suite 8 donde comprar en Guatemala[/url] Comprar ZoneAlarm Internet Security Suite 8 ZoneAlarm Internet Security Suite 8 venta Guatemala. medicaments ototoxiques pharmacie halles angers Furnil barato en la farmacia, Medicamento Furnil nombre generico [url=https://publiclab.org/notes/print/34199#]Compra Furnil a precios mГЎs bajos[/url] Furnil barato en la farmacia Compra Furnil a precios mГЎs bajos. pharmacie leclerc guilers preparateur en pharmacie aix-en-provence , pharmacie bordeaux saint augustin pharmacie ouverte orleans Sony CD Architect precio PerГє, Sony CD Architect venta PerГє [url=https://publiclab.org/notes/print/34347#]Comprar Sony CD Architect, Sony CD Architect precio PerГє[/url] Comprar Sony CD Architect Sony CD Architect donde comprar en PerГє. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio sin receta. Medicamento Gabapentina nombre generico Comprar Gabapentina 800 mg generico [url=https://form.jotform.com/222076566560862#]Medicamento Gabapentina nombre generico[/url] pharmacie aeroport paris beauvais traitement herpes genital .

Zatím bez slepic

pharmacie de garde marseille terrasse du port pharmacie universite avignon therapies comportementales et cognitives pour les nuls pdf , pharmacie d'angers pharmacie piton beauvais , pharmacie tea brest therapie comportementale et cognitive haute savoie pharmacie lafayette ramonville Autodesk Revit 2023 donde comprar en Ecuador, Autodesk Revit 2023 por internet <a href=https://publiclab.org/notes/print/34673#>Autodesk Revit 2023 </a> Autodesk Revit 2023 venta Ecuador Autodesk Revit 2023 donde comprar en Ecuador. pharmacie brest guelmeur therapie de couple outaouais Adobe Photoshop CC donde comprar en Colombia, Adobe Photoshop CC venta Colombia <a href=https://publiclab.org/notes/print/34462#>Adobe Photoshop CC donde comprar en Colombia</a> Compra Adobe Photoshop CC a precios mГЎs bajos Adobe Photoshop CC donde comprar en Colombia. pharmacie de garde aujourd'hui nice therapie comportementale et cognitive toulouse , therapies breves grenoble therapies non medicamenteuses ehpad CorelDRAW Graphics Suite 2020 precio Chile, CorelDRAW Graphics Suite 2020 por internet <a href=https://publiclab.org/notes/print/34565#>CorelDRAW Graphics Suite 2020 donde comprar en Chile</a> CorelDRAW Graphics Suite 2020 precio Chile CorelDRAW Graphics Suite 2020 donde comprar en Chile. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio sin receta pharmacie de garde uccle therapie de couple versailles .

Zatím bez slepic

pharmacie auchan lobau therapy ka hindi pharmacie en ligne kamagra oral jelly , pharmacie lafayette fleming pharmacie grottes beaulieu , pharmacie de garde aujourd'hui marignane pharmacie amiens fachon therapie comportementale et cognitive des troubles du stress post-traumatique Florinef precio Ecuador, Comprar Florinef genГ©rico [url=https://publiclab.org/notes/print/34166#]Florinef precio sin receta[/url] Medicamento Florinef nombre generico Florinef barato en la farmacia. therapie de couple kevin et carla pharmacie suresnes Ashampoo Magical Defrag 3 por internet, Ashampoo Magical Defrag 3 precio Colombia [url=https://publiclab.org/notes/print/34575#]Ashampoo Magical Defrag 3 barato[/url] Ashampoo Magical Defrag 3 donde comprar en Colombia Compra Ashampoo Magical Defrag 3 a precios mГЎs bajos. pharmacie beauvais de garde pharmacie lafayette dax , pharmacie chanzy angers pharmacie de garde marseille ouvert le dimanche Maple 2021 venta Miami, Maple 2021 donde comprar en Miami [url=https://publiclab.org/notes/print/34762#]Comprar Maple 2021, Maple 2021 venta Miami[/url] Comprar Maple 2021 Maple 2021 precio Miami. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio Ecuador pharmacie des coteaux argenteuil telephone pharmacie beauvais argentine .

Zatím bez slepic

pharmacie ouverte yutz pharmacie auchan englos therapies of psychology , traitement bouton de fievre pharmacie de garde aujourd'hui nord , pharmacie cap nord bourges horaires pharmacie de garde marseille 24 novembre 2019 pharmacie villeneuve avignon Robot Structural Analysis Professional donde comprar en Colombia, Robot Structural Analysis Professional por internet <a href=https://publiclab.org/notes/print/34729#>Compra Robot Structural Analysis Professional a precios mГЎs bajos</a> Robot Structural Analysis Professional precio Colombia Compra Robot Structural Analysis Professional a precios mГЎs bajos. pharmacie bailly paris site officiel pharmacie leclerc schiltigheim Recherche Ashampoo Magical Defrag 3 moins cher, Logiciel Ashampoo Magical Defrag 3 au meilleur prix <a href=https://faithlife.com/rechercheashampoomagicaldefrag3moinscher#>Ashampoo Magical Defrag 3 </a> Ashampoo Magical Defrag 3 prix Logiciel Ashampoo Magical Defrag 3 Г  vendre. pharmacie bailly commande en ligne pharmacie de garde aujourd'hui saint maur des fosses , pharmacie lafayette quimper pharmacie beauvais tetard Apple Final Cut Express 4 barato, Apple Final Cut Express 4 donde comprar en Venezuela <a href=https://publiclab.org/notes/print/34401#>Apple Final Cut Express 4 </a> Apple Final Cut Express 4 precio Venezuela Apple Final Cut Express 4 venta Venezuela. medicaments xarelto pharmacie en ligne haiti .
Medicamento Naprosyn nombre generico, Naproxeno barato en la farmacia. Naproxeno precio Venezuela Naproxeno precio sin receta <a href=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… barato en la farmacia, Medicamento Naprosyn nombre generico</a> pharmacie lafayette oloron traitement apnee du sommeil .
Paroxetina precio Espana, Paroxetina precio sin receta. Medicamento Paroxetina nombre generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… Paxil pastillas</a> pharmacie de garde beaulieu nantes pharmacie en ligne la roche sur yon .
Comprar Suprax 100 mg sin receta, Cefixima barato en la farmacia. Cefixima precio sin receta Comprar Cefixima 100 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… Cefixima nombre generico, Comprar Suprax 100 mg sin receta</a> pharmacie de garde beziers traitement waxoyl prix .
Suprax barato en la farmacia, Suprax barato en la farmacia. Medicamento Suprax nombre generico Suprax precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… barato en la farmacia, Compra Cefixima a precios mas bajos</a> pharmacie de garde aujourd'hui neuilly sur seine ouverture pharmacie argenteuil .

Zatím bez slepic

quel pharmacie de garde aujourd'hui pharmacie garde pharmacie de garde marseille bonneveine , trouver une pharmacie autour de moi pharmacie boulogne billancourt jean baptiste clement , pharmacie bordeaux gare medicaments tension pharmacie drive beauvais Autodesk AutoCAD Architecture 2018 precio Colombia, Autodesk AutoCAD Architecture 2018 precio Colombia <a href=https://publiclab.org/notes/print/34542#>Autodesk AutoCAD Architecture 2018 venta Colombia</a> Autodesk AutoCAD Architecture 2018 donde comprar en Colombia Autodesk AutoCAD Architecture 2018 venta Colombia. act therapy history les therapies ciblees Pinnacle Studio 14 Ultimate Collection bon marchГ©, Pinnacle Studio 14 Ultimate Collection prix <a href=https://faithlife.com/fc8900e175a043b987620af0406635b5#>Pinnacle Studio 14 Ultimate Collection </a> Prix des licences Pinnacle Studio 14 Ultimate Collection Acheter licence Pinnacle Studio 14 Ultimate Collection. pharmacie en ligne fiable therapies autisme , pharmacie de garde yvelines 78 une pharmacie ouverte Г  proximite Autodesk Alias AutoStudio 2023 precio Miami, Autodesk Alias AutoStudio 2023 donde comprar en Miami <a href=https://publiclab.org/notes/print/34687#>Autodesk Alias AutoStudio 2023 donde comprar en Miami</a> Autodesk Alias AutoStudio 2023 precio Miami Comprar Autodesk Alias AutoStudio 2023. pharmacie leclerc basse goulaine pharmacie gory bourges .
Naproxeno barato en la farmacia, Compra Naproxeno a precios mas bajos. Medicamento Naproxeno nombre generico Naproxeno precio sin receta <a href=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… Naprosyn 250 mg</a> pharmacie ouverte dimanche marseille pharmacie berlugane beaulieu .
Medicamento Paxil nombre generico, Paroxetina precio sin receta. Medicamento Paroxetina nombre generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… precio sin receta</a> pharmacie en ligne union europeenne therapies alternatives definition .
Medicamento Cefixima nombre generico, Medicamento Cefixima nombre generico. Cefixima precio Ecuador Comprar Cefixima 100 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… Cefixima 100 mg sin receta</a> pharmacie leclerc igny pharmacie ouverte oyonnax .
Suprax barato en la farmacia, Suprax precio Venezuela. Medicamento Suprax nombre generico Suprax precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… precio Venezuela</a> traitement eau ouverture pharmacie angers .

Zatím bez slepic

pharmacie nicolas brest pharmacie de garde aujourd'hui var pharmacie lafayette rodez , pharmacie avignon chatellerault telephone therapie de couple ottignies , therapie cognitivo comportementale france atma hypnose et therapies breves courroux pharmacie de garde aujourd'hui marignane Siemens Solid Edge 2022 venta Miami, Siemens Solid Edge 2022 precio Miami <a href=https://publiclab.org/notes/print/34692#>Siemens Solid Edge 2022 por internet</a> Siemens Solid Edge 2022 por internet Siemens Solid Edge 2022 venta Miami. pharmacie garde medicaments reflux gastrique Adobe Illustrator CC precio Miami, Compra Adobe Illustrator CC a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34492#>Adobe Illustrator CC venta Miami, Adobe Illustrator CC precio Miami</a> Adobe Illustrator CC precio Miami Adobe Illustrator CC venta Miami. pharmacie lerouge boulogne billancourt pharmacie de garde oued zem aujourd'hui , pharmacie de garde poitiers pharmacie bourges marronniers MS Project 2013 The Missing Manual precio Miami, MS Project 2013 The Missing Manual barato <a href=https://publiclab.org/notes/print/34645#>MS Project 2013 The Missing Manual </a> Compra MS Project 2013 The Missing Manual a precios mГЎs bajos Comprar MS Project 2013 The Missing Manual. therapie cognitivo-comportementale saint etienne pharmacie bordeaux hopital .
Medicamento Naprosyn nombre generico, Compra Naproxeno a precios mas bajos. Naproxeno precio Venezuela Naproxeno precio sin receta <a href=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… precio Venezuela</a> pharmacie intermarche generique medicaments .
Paroxetina precio Espana, Paroxetina barato en la farmacia. Comprar Paroxetina pastillas generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… barato en la farmacia</a> medicaments ketoprofene pharmacie auchan montivilliers .
Medicamento Cefixima nombre generico, Cefixima barato en la farmacia. Cefixima precio Ecuador Comprar Cefixima 100 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… barato en la farmacia</a> pharmacie auchan faches pharmacie hyper u angers .
Suprax barato en la farmacia, Suprax barato en la farmacia. Medicamento Suprax nombre generico Suprax precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… Suprax a precios mas bajos</a> pharmacie becker a monteux une pharmacie Г  proximite .

Zatím bez slepic

pharmacie lafayette foch pharmacie de garde avignon ouverte aujourd'hui therapies cognitivo-comportementales depression , pharmacie lafayette niort horaires pharmacie de garde aujourd'hui tarbes , pharmacie de garde marseille 7 juillet pharmacie ouverte issoudun pharmacie de la poste argenteuil numero Solupred precio Chile, Comprar Solupred 10 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/solupred-precio-chile-… Prednisolona 10 mg</a> Solupred precio sin receta Medicamento Solupred nombre generico. pharmacie bordeaux dimanche matin pharmacie colmar Fluoxetina precio Guatemala, Fluoxetina precio Guatemala <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/fluoxetina-precio-guat… precio Guatemala</a> Fluoxetina barato en la farmacia Medicamento Fluoxetina nombre generico. pharmacie de beaulieu wattrelos act therapy manual , act therapy leaves on a stream aude fernandez therapies breves hypnose Comprar Amoxicillina 500 mg sin receta, Amoxicillina precio PerГє <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-amoxicillina-5… Amoxicillina a precios mГЎs bajos</a> Comprar Amoxicillina 500 mg sin receta Medicamento Amoxicillina nombre generico. pharmacie bordeaux h24 pharmacie annecy parmelan .

Zatím bez slepic

pharmacie de garde aix en provence pharmacie leclerc dole pharmacie materiel medical argenteuil , medicaments morphine pharmacie noyon amiens , pharmacie ouverte pharmacie de garde guadeloupe pharmacie giphar brest Compra Carafate a precios mГЎs bajos, Comprar Carafate genГ©rico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/compra-carafate-a-prec… Carafate sin receta</a> Comprar Carafate sin receta Medicamento Carafate nombre generico. pharmacie schwab angers pharmacie auchan guilherand granges Naproxeno precio Colombia, Comprar Naproxeno 500 mg genГ©rico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/naproxeno-precio-colom… Naprosyn 500 mg</a> Compra Naproxeno a precios mГЎs bajos Naproxeno precio Colombia. pharmacie joinville le pont pharmacie kremlin bicetre , therapie cognitivo-comportementale brabant wallon du therapies comportementales et cognitives de l'universite paris descartes Prednisona precio PerГє, Comprar Prednisona 20 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/prednisona-precio-peru… Prednisona nombre generico</a> Compra Prednisona a precios mГЎs bajos Prednisona barato en la farmacia. pharmacie leclerc thiers institut therapie comportementale et cognitive .

Zatím bez slepic

therapies cognitivo comportementales strasbourg medicaments les plus vendus au monde pharmacie leclerc la fleche , pharmacie de garde marseille 14 juillet pharmacie aix en provence avenue jules ferry , therapie de couple valence medicaments dangereux pour le pancreas pharmacie mathieu bourges Pimecrolimus precio sin receta, Comprar Elidel 10g genГ©rico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/elidel-barato-en-la-fa… barato en la farmacia, Pimecrolimus precio sin receta</a> Medicamento Elidel nombre generico Elidel precio sin receta. therapies quantiques net pharmacie tourcoing Compra Avodart a precios mГЎs bajos, Comprar Avodart 0.5 mg genГ©rico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/compra-avodart-a-preci… precio Ecuador</a> Medicamento Avodart nombre generico Comprar Avodart 0.5 mg sin receta. pharmacie argenteuil dalle pharmacie de garde uzerche aujourd'hui , therapie de couple ozoir la ferriere pharmacie en ligne ile de la reunion Boswellia Vegie barato en la farmacia, Medicamento Boswellia Vegie nombre generico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/boswellia-vegie-barato… Boswellia Vegie sin receta</a> Boswellia Vegie precio Miami Comprar Boswellia Vegie sin receta. pharmacie bordeaux st jean pharmacie damiens noyon .

Zatím bez slepic

therapies wootton pharmacie Г  proximite therapies breves et hypnose , pharmacie auchan nogent sur oise traitement verrue , pharmacie annecy-le-vieux act therapy diffusion pharmacie carrefour nanteuil les meaux Nimotop bon marchГ©, Nimotop bon marchГ© [url=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/nimotop-bon-marche-nim… Nimotop moins cher[/url] Nimotop sans ordonnance prix Nimotop vente libre. therapies eating disorders pharmacie de garde yssingeaux aujourd'hui Comprar Nortriptyline 25 mg sin receta, Pamelor precio Guatemala [url=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/pamelor-precio-guatema… precio Guatemala[/url] Pamelor precio sin receta Medicamento Pamelor nombre generico. pharmacie de garde aujourd'hui draguignan pharmacie de garde xhoris , pharmacie bourges chancellerie pharmacie angers la roseraie Pentosan precio Argentina, Comprar Elmiron 100mg genГ©rico [url=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/elmiron-barato-en-la-f… Elmiron nombre generico[/url] Elmiron precio sin receta Comprar Elmiron 100mg sin receta. pharmacie pomies aix en provence ouverture pharmacie autour de moi .

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Koukám, že se z Kydů stal Dekameron. Při epidemii se to dobře povídá.

Průměrný počet slepic: 4 (11 hlasů)

In reply to by Narcis (neověřeno)

Trvalý odkaz

deset deka Meronů.
Je to mňamka. Kupujte.

Průměrný počet slepic: 3.7 (12 hlasů)

In reply to by Narcis (neověřeno)

Trvalý odkaz

Giovani Boccacio napsal Dekameron jako vyprávění o lásce 3 mladých mužů a 7 žen, kteří utekli před morem ve Florencii 1348 na venkov. Kdo se hlásí na pozice 3 mužů a 7 žen?

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na tuhle knížku jsem si v současné situaci vzpomněl mnohokrát... Říkáte já, dva kamarádi a sedm mladých žen? Jdu do toho :D

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

V Kolíně na Rýně běží další kolo, vysílá Sat.1. Prvnich deset "hrdinů" nastoupilo do izolace 6. února, čtyři noví 6. března. Nastalo dilemno: informovat starousedlíky o situaci venku nebo ne?
Po bouřlivých diskusích padlo rozhodnutí pravidla porušit a včera večer se v mimořádném přímém přenosu měli všichni účastníci dozvědět o aktuální situaci.

Mj. i foto idylky:
https://www.sueddeutsche.de/medien/big-brother-coronavirus-1.4841941

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

v postmoderní společnosti starý, škaredý a hloupý.
Proto si radši vezmu hadr na rypák a vyrazím pro těch avízovaných deset deka Meronů. Já su na sladké.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Myslite ty negry, araby a dalsi cizince pichajici devky?

Dneska kdyz se zavrate se 7 tak mate sbirku mikroflory ze vsech kontinentu.

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Pokud přežije většina poučitelných

Průměrný počet slepic: 4.7 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

sekl komp. Jako každou půlnoc.
Ach jo.
Co s Vidlákovou vidinou slakého života bez ISO norem a kokotů z Brusele.

Ne, kokoti, totiž bruselští kapři si svůj rybník nevypustí. Ani náhodou, ani omylem.
Co by se muselo stát?
Netuším.
Ale jedna krizička to nevyřeší. Na to je ještě moc brzy a hubu jsme si natloukli moc málo.

Je to stejné, jako s těmi chytrými, krásnými a mladými auty, ve kterých si vozíme své sádelnaté prdele.
S chytrými, krásnými a mladými letadly, která ve včerejší diskuzi popsal pragmatik (milion vychytávek Ládi Hrušky, kterým v podstatě nerozumějí ani samotní tvůrci, protože ve své softwearové bublině nerozlišují pračku od letadla.
S chytrými, mladými a krásnými hodinkami, které mají milion funkcí, např. měřič spotřeby sádla (to je krokoměr, to jsem vymyslel fčilek a líbí se mi to), ale kolik je hodin, to se člověk nedozví.
S milionem chytrých, krásných a mladých 3,14-čovin, na které jsme si zvykli, a které nám naše pohodlnost zabrání odkopnout a začít žít normální život, ke kterému je nutná hlava na krku a nohy na zemi.

Průměrný počet slepic: 4.7 (17 hlasů)

...na blackout. Kde a kdy jsem, sakra skleróza slyšel, že živí budou závidět mrtvým? A vzpomněl jsem si na našeho scifistu J. Velinského(Kapitán Kid) "Zápisky z Garthu", mimoděčná asociace.
Techniku vir nenapadá, takže zpohodlněná civilizace přetrvá. Pokud budou u IT lopat tupci ala Jasánek, dají násadou do dršky nejen sobě, ale hlavně nám. Oni ale nevykrvácejí, protože z cizího krev neteče.
Dneska jsem zkoušel udělat roušku, 2x mi vyšel parník a tak to píšu z koupelny. Teď mi vyšla kápě kukluxklanu, lepší než parník, z násady na koště si vyrobím kopí, to zvládnu. Udělal jsem si návrh v Autocadu. Do kapsy si strčím "Rambo nůž" a půjdu předělat hodnotový žebřík než mě chytne dušnost a než se mi mozek změní na skleněnej drdól. Hajhou. Pardón HEH, je to kratší a trendy.

Průměrný počet slepic: 4.2 (15 hlasů)

nemusíte šít...

Zatím bez slepic

...tenhle parník bude schopen se udržet na vodě :-)

Zatím bez slepic

In reply to by robertík (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vyrobit to, je otázka chviličky :-) Dobrá látka, po použití vyvařit, vyžehlit a člověk má aspoň nějakou ochranu...

Zatím bez slepic

Techniku vir nenapadá, takže zpohodlněná civilizace přetrvá.

Jo, jeden pruser najednou zvladne, ale jestli prijde jeste nejakej pruser, tak to bude na hrane.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Čtu článek, čtu první komentáře ... ten optimizmus je i na mne hodně ... a já se začínám těšit na světlé zítřky ... pomoc!! ... kde je josefka ... můj vzor a praporečník skepticizmu (či realizmu) ... jsem pouhý u elfů rotmistr a on generálporučík ... vojín scallop s vrháním jednoslepic je pro moji víru zcela bezcenný ...
A najednou stojím pevně nohama na zemi. Brácha Targus (taky mám rád sladké)!! Díky!! A bratranec Robertík (sakra chlapi, co to s vámi je - robertík, josefka ... že by trauma z dětství?)
Ještě jednou díky!!!

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)