Když chceš víc než můžeš...

Autor
Štítky

Včerejší článek měl docela bouřlivý ohlas. O dost bouřlivější, než když komentujeme Rusko či USA. Mohu si tedy opravněně myslet, že zdejší čtenáři považují aktuální situaci na turecko - řeckých hranicích za závažnou, přímo se nás dotýkající a jejíž hrozba je aktuálnější než třeba hrozba hybridní války s Ruskem či přímé ohrožení našimi bratry USáky. 

Bude proto nadmíru užitečné, pokud budeme pokračovat.  Navíc se ukázalo, že ledacos v mém včerejším článku jsem jinak myslel, než čtenáři pochopili a to je vždycky chyba autora. Vidlácké zkratky včera zkracovaly příliš. Proto budu pokračovat v rozvíjení mé včerejší úvahy. A začnu skutečně řadou zdánlivě nesouvislých střípků, abych uvedl, odkud pro své úvahy beru argumenty.

Pamatujete, jak před deseti lety skončili čeští turisté v řecké base, protože si fotili jakousi vojenskou základnu? Případ to byl docela pěkný, angažoval se v tom lecjaký politik, česká diplomacie s tím měla dost práce a nakonec to taktak dobře dopadlo. Řečtí vyšetřovatelé celou kauzu před soudem nekompromisně žalovali jako špionáž ve prospěch Turecka. Možná dokonce oprávněně. 

Víte, Řeky si představujeme tak nějak jižansky. Flákání, prožírání budoucnosti, oproti Italům jsou navíc ještě nerudní, mají šílený jazyk, žijí jen z těch hotelů, vlastně nedělají vůbec nic, jen berou důchody z půjčených peněz a to je všechno.

Ale jednu věc jim upřít nemůžeme... Nikdo z nich nevěří že by to s nimi Turek myslel dobře. Jestli existuje společný jmenovatel v rozhádané řecké vládě a fragmentované řecké společnosti, tak je to společná staletá a velmi špatná zkušenost se svým sousedem a kdysi okupantem. Pokud se chce řecký politik hladce stát nevolitelným, stačí chvíli pět sluníčkářské ódy na Turecko. Řekové se mohou sehnout ekonomicky před Německem, Tsipras mohl zradit své voliče ve prospěch globálních a unijních elit, ale nikdo, zdůrazňuji nikdo si v Řecku nemůže dovolit zradit ve prospěch Turecka. To se neodpouští. Levice, pravice, liberál, konzervativec - všichni poslouchali vyprávění svých rodičů, prarodičí, praprarodičů atd. o vraždění na ostrově Chiu i leckde jinde, o přesunech obyvatelstva o sultánské orientální brutalitě a mají to v sobě. 

Řecko nemá tak silnou armádu jako Turecko. Ale kousnout dokáže a svého obtížného souseda nepodceňuje. Úžiny jsou v řeckém dostřelu, na hladině sice defilují především hlídkové čluny, ale pod hladinou jsou po zuby ozbrojené ponorky i různé torpédové základny. Řecká hranice s Tureckem není jako naše s Rakouskem. Je zadrátovaná, zaplocená, má připravené různé obranné posty a taky se to nesmí fotit. Řecká armáda je v dnešní Evropě jedna z nejbojeschopnějších. 

Migranti jsou u hraničních přechodů. Tam kde vede silnice. Tam běží kamery, tam létají kameny a slzák. Tam probíhá ta proxy válka pomocí migrantů.  Všude jinde se tu a tam někdo pokouší prolézt, ale do vnitrozemí se dostane málokdo. Zpravidla je hladce odchycen v pohraničním pásmu. A hlavně - kde nejsou kamery, tak jak na sviňu nejsou ani migranti. Nemusíte mi věřit, ověřte si to sami. 

A teď úplně jiný střípek... Podívejte se na velkolepou US army. Nejsilnější armáda světa, letadlové lodě, tanky, rakety, bombardéry, pěchota, delostřelectvo, válečné zkušenosti... a neporadili si ani s Afghanistánem, ani s Irákem. Těch bomb co tam naházeli, těch peněz co to stálo... a nic  z toho. Tyjí z toho zbrojaři, ale i díky těmto konfliktům nemá průměrný američánek ani pořádné zdravotnictví. Tuto věc jsme probírali mnohokrát. Celkem jsme se na ní shodli. 

Proč bych si neměl myslet, že ta slavná turecká armáda je némlich totéž? Papírově velká a silná, ale ve skutečnosti na tom bude principiálně ještě hůř než ta americká. Jednak z armády vzešel pokus o převrat a Erdogan od té doby dělá tak trochu Stalina - má paranoiu a svojí armádu oslabil co to dalo. A jinak ano, mají letadla i tanky, ale uvnitř těch strojů sedí normální klasický Turek. A Turek - to je odjakživa víc hrdlořez než voják. Takhle se vyřádit na civilistech, zaznásilňovat si, to jo, ale chtěl bych je vidět, jak si vedou v boji s odhodlanou domobranou, která ví, jak dopadne, pokud podlehne. V té Sýrii žádný blitzkrieg nepředvedli. Je hodně vyplýtvané munice.  

Mimochodem... stejně to platí i o Rusku... ano, pomohli Asadovi. Ale že by předvedli na bojišti nějaký velký fičák? I oni postupovali pomalu a opatrně, protože cokoliv jiného by znamenalo velké ztráty, které si ani Putin nemůže dovolit. Syrská válka se víc podobá první světové, než velkolepým manévrovým operacím. A mezi námi... Izraelci také pronikli přes hranice do Libanonu v boji proti Hizbaláhu jen pár kilometrů a dál to nešlo. Nejmodernější tanky Merkava a přicházeli o jeden za druhým. Od vousáčů, kteří nic podobného neměli, všechno odpalovali z ramene a mnohdy jen vybalili semtex z krabičky a dali ho na správné místo u silnice. 

A Haftár sestřelil Turkům několik letadel za posledních pár dní...

Když Turci sestřelili Rusům onen obstarožní bombardér, tak jsem ještě u Vlka napsal článek, že z toho mráčku nezaprší. Vlk tenkrát už viděl aktivovaný článek 5 smlouvy NATO, ale pravdu jsem měl já. Byla to víc habaďůra a jakýsi průzkum bojem, z nějž nakonec vzešla dnešní rusko-turecká spolupráce, která není žádným velkým přátelstvím, ale ukazuje, že Turek se víc vytahuje, než na co doopravdy má. Tenkrát stačila jedna sezóna bez ruských turistů a pak už se jen podepisovaly vzájemně výhodné obchodní kontrakty. 

Mně ta turecká armáda zase tak impozantní nepřijde. Navíc je angažovaná skoro kolem celého Turecka. K tomu má Turecko ekonomické potíže. Turistický ruch je ohrožen. South stream má smysl jen tehdy, když ten plyn poteče do EU a Evropa bude cálovat.  Já prostě nevěřím, že Erdogan tohle všechno zahodí kvůli chiméře nějakého vítězství, které mu možná přinese nehynoucí slávu, ale také ekonomický kolaps. Navíc Ajatoláhové i Asad se dnem i nocí modlí k Alláhovi, aby Erdogan udělal podobnou blbost. Turecká bota ještě pořád okupuje syrské území... 

A nakonec... víte jak dopadl Shaddám? Ten měl ještě větší armádu a Amíky za kamarády. Ale jakmile vlezl do Kuvajtu, všichni od něj dali ruce pryč a došlo jim, že bude lepší tu jeho armádu zničit. Což se také stalo. Nemyslete si, Erdogan má před očima i osud rafíka Husseina. 

Podle Vidláka není migrant turecký voják, nýbrž turecká zbraň. Kameny na hranicích neháží žádní přátelé Turecka. Většina z nich je jen navedená neziskovkami, pašeráky a dalšími hráči v regionu a těší se na bezpracný život v Dojčlandu. Oni nebojují za Turecko. To je jim ukradené a zapomenou na něj hned jak budou deset kilometrů od hranic. Turek je může dráždit, podněcovat, vyhladovět, vyzoufat je k excesům, může s davem posílat agenty i teroristy, ale nic víc. 

Navíc tato válka se vede pomocí kamer a selektivních obrázků. Merkelová nikdy nepřijede na hranici a nikdy se nebude zajímat o názory místních policajtů, vojáků nebo obyvatel. Ale příslušné obrázky poslouží normálním bílým Němcům ve straně Zelených a na demonstracích jako argument k pokračování Willkomenskultur. O hranicích se nerozhoduje tam na čáře - kulomet totiž  řeší vše. Rozhodnutí o jeho použití či nepoužití se ale odehraje v Berlíně a v Athénách. Migranti jsou zbraní pro tento boj. Nejde o to, co s stane na hranicích, ale co se stane v Reichstagu a v ulicích Mnichova. 

Z tohoto hlediska bych si dovolil tvrdit, že migrační zbraň zdá být už vystřelená a její nové nabití se Turkům stále nedaří. Inu propaganda už je taková. Člověk si rychle zvykne. Stejně jako na roušky či na život v ohrožení z epidemie. Stejně tak si člověk (příliš) rychle zvykne i na obrázky utopených dětí, postřelených holek a raněných na primitivních obvazištích. A všichni v Německu už vědí, že rok 2015 se znovu odehrát nesmí, byť to neříkají veřejně před novináři. Merkelová už nikdy neotevře hranice. Když tak se vymluví na koronavirus. 

A stejně jako každá zbraň, i ta migrační může explodovat nositeli v ruce. To kdyby nějaký dav skutečně prorazil zátarasy a za ním zůstali podřezaní vojáci i civilisté. Chudáčka migranta, toho si do Německa ještě třeba někdo vezme,  nebo o tom alespoň uvažuje, ale vrahouna migranta... to těžko. Ani ten nejpokrokovější sluníčkář to neudělá. 

Maximum v co může Erdogan doufat, je ještě nějaké to výpalné. Tam bych jeho šance hodnotil docela vysoko. Ještě je kam přitvrzovat a jak jsem psal včera, on nemá problém s tím, aby ve jménu jeho peněz na hranicích zařvalo ještě pár dětí. Ale jinak je na hranici možností. Rozmáchl se hodně doširoka. Vlastně víc než se rozmachují Američané a dokonce víc než se rozmachují Číňané. 

Kdysi v devadesátkách běžela reklamní kampaň na energetický nápoj Erektus. Na jednom bilbórdu byl Josef Lux kterak pošilhává po svatováclavské koruně. A pod tím bylo napsáno... "když chceš víc než můžeš". Přesně takhle mi přijde Erdogan. Chce víc než může. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.1 (75 hlasů)

Komentáře

Já jsem to četla zbrkle rychle a místo

"Za WWII dodávalo Turecko Německu chromit...." jsem četla

"Za WWII dokázalo Turecko Německo ochromit....".

No a jak si pak má člověk sám sobě věřit, když ani na sebe není spolehnutí?

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

Není jasný, co z toho vyvozujete?

Že Turek není Arab - no a co jako? Možná byste uvítal zbabělý psychopatický hrdlořez? Proč se asi tak říká Poturčenec horší Turka?

Bojová statečnost Turků v Galipoli - a německý generál Liman von Sanders tam dělal jako co? Přišel se něco přiučit od svých tureckých kamarádů?

Ta armáda, co do toho vždy řízla byla Ataturkova armáda.

Ataturkův názor na islám znáte: „Islám, tato absurdní teologie nemorálního beduína, je mršinou, která otravuje naše životy“

Erdogan se tedy v té armádě zbavil tedy koho, když se pak přiklonil víc k islámu? Zbavil se protiislámských ataturkových pohrobků nebo se zbavil islámských důstojníků?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

byla jen úlitba Britům. Jinak by mu Osmansko rozparcelovali úplně celé (a měli to udělat).
Jinak to byl muslim, byl vychován jako muslim a dokonce nějakou dobu chodil do madrásy.
Jako člověk to byl proradný zmetek všech zmetků futrál; což jej předurčilo k úspěšné politické kariéře.
Erdogan mu je hodně podobný.

"Atatürkovi pohrobci"rozhodně nejsou nejsou žádní antimuslimové. A nikdy jimi nebyli.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Ta nějaká doba má být podle wikipedie několik dní. Máte jinou informaci?

To je jako říkat, že Stalin byl pravoslavný křesťan, protože chodil do semináře.

Dokonce jsou lidé, co tvrdí, že patřil k Dönmeh.

Jestli lhal Angličanům aby je obalamutil nebo lhal muslimům, aby je obalamutil se tady můžem dohadovat do konce světa. Důležití je, co s Tureckem udělal.

No tak jsou sekularisté, a proti nim stojí fanatičtí muslimové, pravověrní muslimové, fundamentalističtí muslimové, zbožní muslimové nebo jak tomu chcete říkat. (Takhle můžeme taky debatovat, jestli jakobíni byli křesťané či ne). Jde o to, že turecká společnost je rozdělená a Erdogan se přiklání víc k islámu než k Ataturkovi.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Atatürk (otec turků) byl pragmatik a islámem pohrdal. Ve wikipedii určitě není jak dosáhl toho, že Turkyně přestaly chodit v šátcích. Šátky, podle zákona musely nosit povinně prostitutky. A tak ze dne na den, bylo Turecko "odšátkováno".
A ty idiotské kecy o armádě, co pravidelně prováděla puče a rozháněla demokraticky zvolený parlament jsou stejné jako kecy pornohercových evropských hodnot.
Kdykoliv se vůle lidu projevila zvolením islamistického subjektu a hrozilo sestavení vlády, plukovníci zasáhli.
Až vřeštění EU, že takhle teda né a že islamisti jsou vlastně takoví turečtí lidovci, a že plukovnické Turecko do Eu nikdy, tato užitečná tradice k naší škodě skončila. A tak má Turecko arménského poturčence Erdogana, Šojdrová syrské "sirotky" a my bezpečnější svět.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Není jasný, co z toho vyvozujete?

Že Turek není Arab - no a co jako? Možná byste uvítal zbabělý psychopatický hrdlořez? Proč se asi tak říká Poturčenec horší Turka?

Bojová statečnost Turků v Galipoli - a německý generál Liman von Sanders tam dělal jako co? Přišel se něco přiučit od svých tureckých kamarádů?

Ta armáda, co do toho vždy řízla byla Ataturkova armáda.

Ataturkův názor na islám znáte: „Islám, tato absurdní teologie nemorálního beduína, je mršinou, která otravuje naše životy“

Erdogan se tedy v té armádě zbavil tedy koho, když se pak přiklonil víc k islámu? Zbavil se protiislámských ataturkových pohrobků nebo se zbavil islámských důstojníků?

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Na Slovensku Turek, kam se podíváš. Tam bych se bál, bratia, že sa oni vrátia. V ČR moc tureckého není, ani Turnov bych neházel do Turecka. Jedině poturčenci, od těch hrozí nebezpečí.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Turkovice (Ondřejov, Praha-východ), pak už jen "Turecký kříž" - smírčí kříž ze 17. století v obci Podhradí (u Luhačovic) ze 17. století (za dívku zavražděnou Turky/Tatary).
Názvů po Turcích v Čechách a na Moravě sice moc nezbylo, ale na Moravě opakovaně pustošili v 17. století Kopanice a celou oblast od Staré Hrozenkové po Uherský Brod.

Dolnomoravským úvalem by měli cestu více než snadnou i dnes...

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Ve Vesničce mé střediskové byl Turek. Otík se ho moc bál.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

referendem, kde voliči tuto zradu potvrdili :-)

A tak je to u vidláka se vším - slovní ekvilibristikou se vytváří svět bublinky, který v realitě neexistuje.

Průměrný počet slepic: 1.4 (10 hlasů)

"Tsipras si zradu na voličích nechal odsouhlasit referendem, kde voliči tuto zradu potvrdili :-)"
To mě zaujalo a půjdu si to najít. Protože to zavání lidskou hloupostí, nedostatkem představivosti a následným nadáváním (jako třeba naše referendum o EU, při kterém jsem volil NE).

"A tak je to u vidláka se vším - slovní ekvilibristikou se vytváří svět bublinky, který v realitě neexistuje."
Tato část komentáře mě mate:
1. opravdu se vším? (i brambory, včely, moje motorkové dotazy, ...)
2. bublinka je špatná? pokud ano, tak pro koho?
3. bublinka je dobrá? pokud ano, tak pro koho?
4. pokud Vám oznámíme, že o tom našem bublinkovém světě víme, ale že nám vyhovuje a že Vaše stále se opakující se informace že jsme bublinkáři naše názory stejně nezmění, budete už psát pouze názory na probíraná témata?
5. jak vypadá člověk, který nežije v žádné bublině? Vždyť jakýkoli názor, nás automaticky do nějaké bubliny zařadí. Jedině v případě, že někdo bude mít všechny názory najednou nebo naopak žádný, pak bude bezbubliňák, což je vlastně ve skutečnosti naprosto nepoužitelný člověk, který vlastní pouze dutinu mozkovou.
6. Scallope, kdo jste Vy?

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Nic ve zlém Havrane, ale já jsem přesvědčená, že jste ty elfí bublinky špatně uchopil :-). Velké množství lidí bublinu nevytváří, a ani nehrozí, že by podlehlo bublinové psychóze. To jen ten elfí bublinář si kolem ostatních představuje bublinu, protože on z jeho bublinky má hodně omezený výhled. Uzavřený prostor je mrcha, zvlášť pro sirotu. Logicky je pak vděčný chlebodárcům, že mu umožňují vypouštět bubliny z huby i jiných tělních dutin a je vycvičený, že to je to jediné, za co stojí žít. Je marné ho se na cokoli ptát, výsledkem budou zase max. bubliny. Určité napětí by v nás mohlo vzbuzovat jen odhadování odkud to tentokrát vyjde :-)

Kůly v plotě se nám vracejí, jen tihle sloužící elfí bublináři věří, že tak to má být a přitom jim to už myslitel Jakeš dávno objevil - že kůl v plotě (dnes navíc v bublině), neví o realitě vůbec nic. Sorry, že jsem to tak přebublinovala….:-) Hezký večer.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

je pocit, že když někdo prezentuje jiný názor, tak to není jen tak - je to jistě nepřítel (elf), někdo ho platí, někým je organizován ... prostě je to kampaaaaaaaň.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

děkuju za krátkou, ale vyčerpávající odpověď.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Fakt, trolle? Říkáte „zaslepenost -prezentace názoru-placený organizovaný nepřítel – kampáááň?“
A kde máte realitu? Například vás tu „prezentaci názoru“ dodnes nenaučili a přesto se nedá pochybovat, že jste placený. Organizovaný ne, jen zavřený v tom vašem omezeném prostoru a proto je nad vaše chápání, že „kampáááň“, nikdy nemůžete dělat jen jeden, nebo dva trollové, navíc s bublinou tam, kde jiní mají mozek. Jste jen pro srandu králíkům.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

že pravda je lepší než lež. Za to jsem byl odhalen jako podlý elf.

Také jsem uvedl názor, že ta papalášství politiků (Jermanová, Schillerová), kterou ukazují Babišovi soustružnice, by vysoce překonala vlády Nečase nebo Paroubka. Když novináři zjistili, že vůz Němcové používá někdo jiný, hned to skončilo, ale Babišovi soudružky v tom jedou vesele dál.

Ovšem takové názory zde vadí a jsou umlčeny elfováním.

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

Tak na dlouhou dobu k vám naposled, protože s trolly se radši nešpiním.
A to především kvůli té „pravdě“, kterou tady denně urážíte vaším lhaním. Pro slušné lidi je pravda nad lží, ale nestačí trolle o pravdě a lži vykřikovat, musíte se podle toho i chovat. Nestačí vydávat za pravdu všechno, na co náhodou natrefíte, musíte u toho i přemýšlet a dokazovat. To, co vy jste tu jen v tomhle vláknu napsal, je jen hloupá propaganda, postrádající fakta. Nevím, kdo vám to nalil do bubliny a je mi to jedno, ovšem pojmenovat to správně umím.

To trapné opakování vám naprosto cizích hodnot je pro vás jen nástroj k jiným cílům. Žádná myšlenka, žádný názor, jen tupé omílání něčeho, čemu ani nerozumíte a tak vám nejspíš i zůstává skryto, že šíříte jen lži. Takový tvoreček k použití, hlásná trouba marginální skupinky … za prachy.

To o vás psal už K.K.:
Někteří kasírují za podraz či za drb, jiní zas mašírují tak, jak káže pablb .
Někteří vodu kalí, mezitím co kradou, aby pak naříkali nad kterousi zradou… za prachy

A jste trolle na velkém omylu – za názory trollem nejste, ty ve vašem psaní zcela absentují. To, co vás charakterizuje je snaha o neustálé vyvařování pytlíku nenávisti a lží, co vám naprosto bez invence nalejí do bubliny. Prostě jste lokaj se vším všudy!

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

byly lzi o Peroutkovi nad pravdou. Nepamatuji zde jedine jasne (bez relativizace) odsouzeni otevreneho lhani lidem voleneho prezidenta.

Kdyz zde vidlak dal na blog projev Reagana (rychle odhaleny jako fake), tak o nem v diskuzi pak napsal neco ve smyslu 'ja si take myslel, ze on to nerekl, ale libilo se mit to'. Pravda pro pana vidlaka neni nad lez.

Ano, pro slusne lidi to je presne jak pisete, ale tady vetsina nadesene verila lzi Jermanove o zabavenem kamionu s rouskami v Nemecku - a prave na mne (kdo prosazoval pravdu) se vrchla nenavistna uderka. Kdyz se pak prokazalo, ze carevna Jermanova lhala, nikdo ji zde za nezkritizoval. Pro vetsinu vidlaku NENI pravda nad lzi.

Prosim ocitujte nejakou mou lez. Vyblitky na mne prezentujete aktivne (nazory jsem uvedl jasne, takze bych mohl prokazat Vase lhani).

"A jste trolle na velkém omylu – za názory trollem nejste" Tohle jsem nikde nenapsal. Za nzaory jsem zde byl oznacen za elfa: nekdo mne plati, nekdo mne organizuje - tenhle kolovratek je aplikovan na kazdeho s nevhodnymi nazory. Pravda zde totiz vadi - viz napr. diskuze o lhani Jermanove. Pan Vidlak to zacal opakovanim lzi o 100 IP adresach (sam moc dobre vi, ze pouzivam dve adresy - pocitac a mobil). Na tomto blogu a diskuzi se lže opravdu hodne, jenze to nevidite, protoze si svoje lži navzajem potvrzujete - a ja pak schytam nenavistne komentare jen za to, ze uvadim lzi na pravou miru. Proto scallop vadi.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

Lež se snadno plácne ve dvou větách, jak to děláte vy, ale k pravdě se člověk musí dopracovat.
Udělám poslední výjimku a to pouze k vašemu prvnímu tvrzení:

"„…byly lzi o Peroutkovi nad pravdou. Nepamatuji zde jedine jasne (bez relativizace) odsouzeni otevreneho lhani lidem voleneho prezidenta“.

1. Nebyly to žádné lži. M.Zeman v projevu k výročí osvobození koncentráku v Osvětimi (Let My People Live) mluvil o fascinaci intelektuálů té doby zrůdným učením a jako příklad uvedl Peroutku. Vůbec neřekl nic lživého, protože v Přítomnosti lze nalézt několik článků s takovým obsahem, Peroutka např. napsal oslavný článek k Hitlerovým narozeninám. Prezident pouze zaměnil, či spletl název článku (omyl není lží), ale tvrzení a zařazení Peroutky mezi tehdejší pochybivší intelektuály bylo zcela správné, jak posléze rozhodl i soud.

2. Jiná věc je, že právě takoví nedoukové a nenávistníci jako jste vy, to rozmazali, takže i lidé kteří do té doby ani nevěděli, že nějaký Peroutka existoval, si začali číst v Přítomnosti a to ublížilo Peroutkovi víc, než krátká zmínka v nějakém projevu. Málokdo už si pak dělá závěry v kontextu tehdejší doby, ale vytrhne pár vět a odsoudí „vinen“.

3. Já vím, že vy Přítomnost nejspíš neznáte, vy jste prostě jen blbě naprogramovaný troll, avšak paradoxně jste vy hlupáci raději ublížili naší velké osobnosti, jen abyste z téhož mohli obvinit Zemana.

4. M. Zeman vyhrál jak tenhle spor, tak volbu prezidentem, protože žijeme v době internetu a lidé si umí vyhledat fakta. Dokonce i my „vidláci“. To jen ignorantům jako jste vy stačí hesla a klišé.

5. Vidíte trolle, takhle složitě se musí člověk dopátrávat k pravdě, aby se za ni pak mohl postavit proti pár vylhaným slůvkům. Proto já na vás nereaguji, navíc - jsem ochotna vsadit stovku, že ani nepochopíte, co jsem vám tu napsala. Tu ztrátu času už holt dneska musím oželet. Domluvila jsem.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

je zvláštní, že a jak rychle , hodili na net archiv " všech " ročníků Přítomnosti. Akorát tam zcela CHYBÍ - CO? Archiv "mimořádných vydání" kterých taky nebylo v té rušné době málo. Jak bývalo novinářským zvykem / naposledy v 68mém, vycházela denně/ A tak se hloupě ptám PROč ?????

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

No proč? Dalo by se odpovědět bez velkého přemýšlení a nejspíš to tak bylo - protože se nehodily. Jenže to já neudělám. Upřímně se přiznám, že jsem si ty noviny našla až v době, kdy se Zeman ukecl (já to za ukecnutí považuji, protože kdyby býval vynechal jméno, byl by geroj) a hledala články z doby kolem II.SV. A před těmi asi 5 lety se tam daly najít opravdu perly podkuřující AH, Peroutka nebyl žádná výjimka. Protože je třeba uvažovat v kontextu doby, tak bych nikoho nesoudila a Peroutka v mých očích nikam neklesl. Jenže tihle blbečkové ho naopak chtěli vyvinit tím, že udělají ze Zemana lháře a tak prokázali Peroutkovi medvědí službu. A další mu dělají dodnes, protože když se někoho zastává ignorant typu zdejšího trolla, to je už samo o sobě urážlivé. Možná by jim ten Peroutka dnes i nakopal pr...l, kdyby ještě žil.
Z toho je jasné, proč oni si berou jako vzor jejich "morálky" zásadně lidi, kteří už nežijí - ti už se totiž bránit nemohou. Přitom kdo četl např. Čapka, o Krylovi nemluvě, tak je mu jasné, že to byli charakterní lidé. To tihle slouhové už nezmění, i kdyby je stokrát prohlašovali za vzory své blbosti. Jméno se dá zneužít, ale charakter se ukrást nedá. Hezký zbytek dne :-)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

se dají používat v teoriích deformací. V mládí jsem tak počítal kroucení leteckého křídla.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

tak nejprve objížděl v Evropě kde jakou vládu s tím, že by jako Řecko nemuselo splácet dluhy a že je to fajn .... Ostatní si ho zdvořile vyslechli a poslali dál. Když se blížil termín splátek, na které Řecko nemělo, tak mu daly hlavní země eurozóny dvě možnosti - buď zachovat euro a drsně šetřit nebo otevřený bankrot a přechod na vlastní měnu (s tím šla nabídka na dodávky léků, které by Řecko nebylo schopno zaplatit). Řekové o tomto hlasovali v referendu - a rozhodli se zůstat v euru i za cenu škrtů. To je ta "zrada", o které píše vidlák.

Máte pravdu, se vším to tak není. Když píše pan vidlák o zahradničení, tak význam slov neposunuje podle svých emocí. Když ale přejde k politice (o které je většina blogu), jeho slova svůj význam začnou ztrácet.

Lhaní, pokrytectví a argumentační fauly (jako třeba zmíněná "zrada") jsou špatné. Bublinka (či cokoliv jiného) je špatné, je-li to založeno na lžích nebo relativizaci pravdy.

Já budu psát, co se mi chce psát - téma tsiprasovy "zrady" vytáhl pan vidlák. Na téma tedy píšu, jen vycházím z informací mimo bublinku.

Každý máme nějakou názorovou bublinku, jistě. Ale zdaleka ne každý relativizuje pravdu, obhajuje lži a ignoruje fakta, která nu nevyhovují. Mít názor a ideologicky filtrovat informace jsou různé věci - to první je normální, to druhé je pokrytecké. Moje názorová bublinka je samozřejmě jinde, ale koukám k vám, protože nechci být svou názorovou bublinkou oslepený - proto sleduji vás, kteří rozhodujete o mocných v této zemi.

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Proč tře hrůša bídu s nouzí
proč se mu ta banka vzpouzí
proč mu nedaj větší dávky
nejenom na přesnídávky.
Zaslouží si řádnou krmi
u Vltavy palác strmí
žerou si tam kaviár
přes sto zim a přes sto jar.
Na oponě Národ sobě
neznamená Národ tobě.
Hrůšo, zahrej líp a líp,
nejen blbý klip.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

vynikající článek
Dokonce převzatý z odborného časopisu:
https://www.sciencemag.org/news/2018/11/why-536-was-worst-year-be-alive

Kolem roku 580 došlo ještě k jedné velké erupci v Indonesii. Způsobila stejné zatmění, ochlazení, neúrodu a hladomor jako v Evropě. Jenže si zaboha nemohu vybavit, jak se sopka jmenovala; loni se zase začala ozývat.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tur domácí je přežvýkavec, jeho složený žaludek se skládá z bachoru, čepce, knihy a slezu.

Tur domáci (iné názvy: hovädo, v poľnohospodárstve pomnožne hovädzí dobytok, rožný statok, hovädzí statok či lichva) je druh (Bos taurus) či poddruh z čeľade turovité, hospodárske zviera chované na mlieko, mäso, kožu alebo používané ako ťažné zviera.. V niektorých krajinách, napríklad v Indii, je predmetom náboženských obradov a úcty.

Tur domácí je naše největší užitkové zvíře. Označujeme ho též hovězí dobytek. Proto masu, pro které ho chováme, říkáme hovězí. Samec tura domácího se nazývá býk, samice je kráva a mládě je tele. Krávy nám dávají mléko. Z kravského mléka se vyrábějí jogurty, máslo a sýry.

Kráva (skot, dobytek, tur) Shrnutí: Silné mateřské pudy Výklad snu: Sen o kravách značí o silných mateřských pudech. Ať už se vám zdálo o jedné krávě nebo o celém stádu, celé to vypovídá o silných mateřských poutech. Máte nutkání o někoho pečovat.

Trakturek domácí vyroby .chce to seřidit karburator.nebo použít motor a převodovku do veterána.zadni nahon
https://auto.bazos.cz/inzerat/119528861/trakturek-1203.php

Hurvínek - Tur domácí
https://www.youtube.com/watch?v=a9bDjHrQVrQ

Willkommen im TUREK Webshop!
VERSANDKOSTENFREI ab 100€ innerhalb AT!
https://turek.at

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Je to s ní čím dál horší.
To je hlásná trouba Rádia Jerevan.
Ale zase na druhou stranu, musím uznat, že umí držet zadanou linii.
Jakmile se řeč stočila k nepříjemným a horkým tématům, briskně a tvrdě zasahuje.
Jako byly třeba zmíněné dotazníky senátora Fišera.
Houba lhal s velkým nasazením, jako obvykle.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Gdyž se nudíš, piš svoje potřeby a nečum na Jílkovou.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Lukáš Visinger v květnovém ATM popisuje události na řecko-turecké hranici... v podstatě podobně jako David. Jen více "odtažitěji", snaží se o nadhled, tudíž najdeme i slůvka "údajně" - třeba u otázky střelby ostrými - a kometuje, že záleží na tom, zda událost popisuje jedna nebo druhá strana. Ze Sýrie mezi migranty cca 4 %. Plus zločinci propuštění po všeobecné amnestii v Turecku (kvůli koronaviru v basách). Zaujala mě událost, v níž se zřemě mělo pokusit jedno z tureckých vozidel zakoupených ze 75 % z financí EU na ochranu hranic strhnout řecký plot. Na samotném konci Visinger upozorňuje na převoz migrantů Tureckem do Albánie.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)