Vlastně se jim to podařilo

Autor

Tož se nám zase otevřely knihovny. Šel jsem s dětmi vrátit knížky co měly napůjčované a nabrali jsme domů další zásobu čtiva. Koneckonců školy moc nemají, tak ať si alespoň rozšíří obzory. V knihovně jsme byli jedni z prvních. Skoro všechny knihy byly v regálech, nic nebylo rozpůjčované. Aniž bych to měl v plánu, skončil jsem u regálu s válečnou literaturou. 

Vidlákovská knihovna má sice už počítačový informační systém, ale v knihách jsou ještě založené ty kartičky, kam se zaznamenává půjčení knihy.  Docela jsem si to užil... 

Ztracená vítězství od Mansteina  - půjčené v podstatě pořád. Knihy o Třetí říši, hitlerových vojscích, zbraních SS, německých tajných zbraních, Guaderianovy Vzpomínky generála,  Erich Hartmann - německé letecké eso, všechny tyto knihy jdou z ruky do ruky. Po vrácení do knihovny se zdrží maximálně týden a už je zase někdo doma louská. 

Pattonův deník - Poslední půjčení před pěti roky a pak já. Montgomeryho Pamětí polního maršála - naposled půjčeno před deseti roky. Miloš Hubáček - Generál Patton, první díl - půjčeno naposled před dvěma roky. 

Maršál Koněv - válečné události roku 1945 - naposled půjčeno v roce 1995. Jednotka Normandie - Němen (o francouzské jednotce bojující na východní frontě) - nikdy nepůjčeno. 

I ve Vidlákově se potvrdil dávný trend, který jsem zaznamenal na serverech věnujících se vojenství. Každý článek o Němcích má zhruba dvojnásobnou čtenost, než článek o jakékoliv jiné armádě. I sami autoři dost často píší  tom, že jejich čtenáři znají poměrně do detailu německé reálie, ale ty spojenecké, nebo nedej bože sovětské, ty nezná skoro nikdo.  

Svým způsobem to bude platit i o nás... svým způsobem známe víc německých generálů i vojáků než našich vlastních. Možná známe pár našich západních letců, ale kdo dokáže ještě vyjmenovvat alespoň pár jmen ze Svobodovy armády. Známe názvy leckterého uskupení SS. Ale kdo si dokáže zařadit Pattonovy jednotky? 

Kdybych se zeptal na něco ohledně německé šesté armády, tak by leckdo vychrlil jméno generála Pauluse a přidal by Stalingrad. Ale kdybych se zeptal na 1. běloruský front, jen ti starší by mluvili o Žukovovi. A kdybych se zeptal obráceně, jakému uskupení velel Rokosovský, bez wikipédie by to skoro nikdo nedal. 

Za debily Hřiba a Koláře si můžeme tak nějak sami. Nějak jsme dětem nepředali všechna ta jména a základní orientaci. Jen u těch němců to bylo bez problémů, to všichni vědí, to za nás už někdo udělal. Zdá se, že tyDojče neziskovken fungují. Knihy o Mansteinovi, Modelovi, Guaderianovi, Paulusovi, Whitmannovi, Hartmannovi a dalších mají dotisky a dobře se prodávají a knihy o komkoliv jiném jsou propadák. 

Hřib nám teď už vlastně vysvětluje jen tu poslední fázi. Jak chrabrý němec Rudolf Toussaint (poctivý člověk a dobrý vlastnenec) podepisuje čestnou kapitulaci, protože je veden touhou po míru a ohledy na civilisty. To samé jsou najednou vlastně všichni ti němečtí generálové. Čestně podepisují kapitulace, čestně bojují a čestně prohrávají. Vlastně jen Hitler a pár lidí z jeho suity, to byli ti náckové, jinak celý wehrmacht byl vlastně plný vlastnecky smýšlejících poctivých němců. 

Trochu nám v tom dělají problémy ty Lidice, ale i na tom se už pracuje. První pokusy o nový výklad, že si za to ti mítní mohli sami, ten už se uskutečnil, ale bohužel ještě žijí někteří kteří Lidice zažili. Za pár let už budou úspěšnějí. 

Ale jinak jako by nic dalšího nebylo. O osvobození koncentráků a vypálených vesnicích bohužel píší jen ti generálové, které nikdo nečte.  Jako kdyby tam v SSSR nebyly desetitisíce Lidic. Tam je jenom Katyň. Kdo naposled mluvil o Babíj Jaru? Nebo o Oděse? Kaunaském nebo Vilniuském ghetu? 

Přitom ti stejní, kteří pak dostali vysoké posty v Západním německu, ti posílali svoje vojáky vraždit a v celém wehrmachtu s tím prakticky nikdo neměl problém. Ale to nám úplně zmizelo spolu s knihami o Koněvovi a Sevastopolu. Manstein samozřejmě nikdy nepsal o tom, jak ve jménu nacismu vraždil. On samozřejmě čestně bojoval pln vojenské cti. 

Všimněte si, že Hřib neřekl ani slovo o obráncích rozhlasu, které jednotky SS postřílely u nejbližší zdi, protože to tak měly naučené z přecchozích čtyř let pobytu v Rusku. Ani slovo o tom, co rozkazoval Toussaint ještě o den dříve. Ani slovo o jiných zvěrstvech, ani slovo o bojích, které trvaly ještě další dny o fanaticích, kteří nekapitulovali a kteří ještě o den dříve byli součástí té armády, která údajně kapitulovala. Jako kdyby se tihle vrahouni probudili až po kapitulaci a den před tím byli mírumilovní beránci. 

Samozřejmě že se vraždilo o sto šest a i v poslední den války neměl nikdo ve wehrmachtu žádný problém postřílet libovolné množství civilistů a jediné co jim bránilo bylo vědomí, že další den budou v zajetí a mohli by je za to taky zastřelit. Dokud postupovali ruskými pláněmi, neměli žádné skrupule. I ten Toussaint byl hajzl první kategorie, který měl štěstí že u nás dostal jen doživotí. U jeho soudu vystoupilo dost svědků, kteří celkem přesně popsali, co tenhle zmetek rozkazoval ještě den před kapitulací. 

A jak vypadají ta jediná pravdomluvná média... Wehrmacht podepsal kapitulaci a ani slovo o vraždění.  Ale že přijeli Rusové a kradli hodinky a chlastali, to jo. Samozřejmě ani slovo o tom, že když byl takový ruský vojáček u něčeho podobného chycen, okamžitě byl zatřelen a nikdo se s ním nepáral. 

Když si člověk přečte třeba u toho Koněva, co všecho na svém postupu směr Berlín viděl, tak jsem překvapený, jak to Stalin dokázal, že svoje generály udržel na uzdě, že z Německa neudělali to samé co oni v Lidicích - že je prostě nevystříleli do doby kamenné. A to Stalin přišel o syna. A naprosto chápu Pattona, že zastavil vyšetřování svých vojáků, co po osvobození Buchenwaldu postříleli bez soudu všechny dozorce které pochytali.  

Není to samozřejmě Hřibova zásluha, ale v podstatě se to soudruhům Němcům podařilo. Ještě neuběhlo ani století a všichni jejich hrdlořezové jsou najednou čestní vojáci, kteří sice bojovali za špatného vůdce, ale vždycky férově a poctivě. 

Já s tím udělám jedinou věc... dám svým dětem do ruky i ty ostatní knihy. Aby si kromě Guaderiana  přečetly také něco o Žukovovi a Omaru Bradleym. Aby věděly, že jsme neměli jen letce v Británii a pěšáky u Tobruku. Ale že jsme měli i Svobodu u Buzuluku, že byla i nějaká dukelská operace a že samoosvobozená Praha byla ve stejné chvíli i vražděná Praha a ten stejný Toussaint, který kapitulaci podepsal, ještě o den dřív podepisoval úplně jiné rozkazy. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.9 (251 hlas)

Komentáře

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jezevce ve dne moc neuvidíte, chodí hlavně v noci. Ale pohybuje se po stále stejných trasách, přesně na čas a jeho potravou jsou drobní savci, obojživelníci (skokani), měkkýši (pozor, scallope!), dešťovky, hmyz a hmyzí larvy. A ze 75% rostliny a lesní plody. V v padesátých letech 20. století přespával v kulisárně Národního divadla na Viničné ulici ve středu Prahy. Jeho přítomnost byla zjištěna až tehdy, když ho nešťastnou náhodou usmrtila těžká padající dekorace. A dokáže dobýt hrad Craignethan ve Skotsku. https://www.idnes.cz/cestovani/kolem-sveta/skotsky-hrad-craignethan-ovl…

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jojo, v noci, potvrzuji. Notně mě vyděsil, když jsem se ve dvě ráno vracel od slečny, ještě plný lásky. Pravda, je to asi 40 let, a skončilo to happyendem. Jezeves stačil utéci a se slečnou máme vnoučata ;-). Jo - kromě jezevce se konaly i lišky, srny, mufloni a daňci.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale hodně tuhý.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Už jsme si o Vás dělali starosti. Tak jsem rád, že zbytečné :o)

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Děkuji, jen technické problémy s počítačem. Ale zdejší elfové možná měli radost, že se mě zbavili. :-)

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ono je to velice znepokojující. Dal si někdo z Vás otázku, proč z povinné četby vypadla kniha"Válka s mloky" od Čapka? Pokud by v povinné četbě zůstala, nebylo by tak lehké přesvědčit mladou generaci k vítání muslimské náplavy. To, že mladí lidé tuto knihu nepřečetli, nedochází jim, jak obrovské nebezpečí nám hrozí. Stačilo by za slovo "mlok" dosadit muslim a je jasné o co ve skutečnosti jde. Současné školství je zaměřeno jen na formální stránku a vzdělání je zaměňováno za vyplnění testů, vysvědčení a tituly. Ve skutečnosti vychovává formálně vzdělané analfabety.

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)

se právě moc nečetla - je přeletěla
Až na starší kolena člověk přišel na chuť i Nerudovi , Baarovi, Morávkovi
a nebo filmu Balada o vojákovi

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Někoho baví být rentiérem, mě baví číst. Už asi 65 let. Tak jsem dal dceři k vánocům Bradburyho "451 stupňů Fahrenheita". V létě jsem se zeptal, jak se ji to líbilo. Zatím nijak, ještě to nečetla. Tak dostala na vánoce "451 stupňů Fahrenheita". ...jak se ji to líbilo? Zatím nijak ....
Už jich má 5.
A každou podepsanou s datem.
Tož tak zatím...

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

Asi máte rád/a kyselé....
:-)

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Dcera se rozhodla, že bude slavnou hééérečkou a vychtěla, abychom ji platili dramatický kroužek. Bylo jí, tuším, 13 let. Toho Bradburyho tam udělali coby představení, takže to musela shlédnout celá rodina.
Ale nemyslím, že by to s ní něco udělalo.
Je mladá, krásná, chytrá..., ... blablabla...

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)

Koupím! Je mladá, krásná a chytrá - věřím. Nabízím za dceru 5 slepic nebo velbloudů! :-)

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

vydražil na Aukru!
:-)
Naštěstí se našel blbec, co se na ni ulakomil.
:-)

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Zrušte aukci, přeplatím! Přihazuji několik lahví kvitu. :-)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

dcera je nenávratně (tedy doufám, že nenávratně) pryč z baráku.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

mně, sakra, ještě jedno dítko nezmizelo. A asi to hned tak, sakra, nebude, neb si přivedlo do patra partnerku ještě úspěšně studující a navíc, sakra, studijní typ, takže se zřejmě bude čekat na diplom, sakra

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

dnes na NP velmi zajímavě o tom, co předcházelo mnichovské dohodě. Zmiňje mj. nakonec neratifikovaný pakt Itálie, Německa, Británie a Francie z r. 1933, návštěvu E. Halifaxe u Hitlera v listopadu 1937 i Mabbotovo memorandum z května 1940.

https://neviditelnypes.lidovky.cz/spolecnost/esej-zapomenute-milniky-va…

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

In reply to by veverka (neověřeno)

Trvalý odkaz

EH píše i o před- a válečné propagandě a končí Postupimskou dohodou.

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)

tak - dokud byla členkou "Collegium Carolinum", byla oddanou propagandistickou tepačkou Čechů, plamennou obhájkyní sudeťáků a umírněnou obhájkyní nacistů. Teprve když ji odtamtud vylili kvůli nějakému sporu, začala se stávat historičkou; i nadále však VELMI selektivní historičkou zaměřenou na Střední a Východní Evropu ve stylu "Fujfujfuj, untrmenšové".
Její manžel Hans Henning Hahn je ze stejného vrhu.

Takže cokoli napíše, doporučuji velmi pečlivě ověřit.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

s Vaším názorem, že "... ve stylu Fujfujfuj untrmenšové". Ale nechť si každý v knihách EH počte a vyvodí závěry sám.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by veverka (neověřeno)

Trvalý odkaz

není Občan daleko od pravdy. Netvrdím, že ve všem, ale ta paní už napsala několik pojednání o Češích během 2WW, se kterými polemizovala řada našich historiků (nemyslím těch z ÚSTRu a Krystlíka). Tak doporučuji ji studovat se zvýšenou opatrností.

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

In reply to by veverka (neověřeno)

Trvalý odkaz

a srovnat její knihy a články vydané před rokem 2000, kdy ještě pracovala pro sudeťáky, a knihy a články vydané poté, co ji vyrazili. Pokud možno v němčině, protože do češtiny byly přeloženy jen ty nejméně protičeské.
Pak pochopíte, proč k ní nemám důvěru.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Přiznám se, že s ní mám coby autorkou zkušenosti především z "Od Palackého k Benešovi" a přiznám se, že tam nijaké untermenšové tendence nevidím. Ba právě naopak. Až jsem si říkal, že ji ti Němci nevyhostí... Zřejmě prošla také vývojem...

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Z té knihy jsem měla týž dojem. Nevím, jací historikové ("historikové"?) a s čím v knihách EH polemizovali, ale přinejmenším "Od Palackého k Benešovi" a "Dlouhé stíny předsudků; německé a anglické stereotypy o Češích v dějinách 20. století" bych dala jako povinnou součást vzdělání od šesté třídy až do promoce, bez ohledu na obor. Spíš lze ovšem očekávat vyřazení z veřejných knihoven.
Co je tam probůh protičeského?!

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

a zároveň se tímto všem ostatním omlouvám za OT, musím přiznat, že v některých svých pracích Hahnová publikovala zajímavá fakta, která mezi sebou porovnala velmi inspirativně.
Bohužel ani její jiná publikace např. "Češi o Češích" (Academia 2018) asi nebude běžně v knihovnách, tak jen pár citací, kde uvádí výroky některých Čechů o Češích. Moje poznámky jsou v závorkách:

V. Havel (slavný projev v Rudolfinu, 1997):
„Je třeba ...vyhlásit nemilosrdný boj českému provincionalismu, izolacionismu a egoismu, všem iluzím o jakési lišácké neutralitě, své tradiční krátkozrakosti, jakož i všem typům českého šovinismu“ (...neřekl ale, jak chce bojovat)
P. Pithart (2015)
"Zjevný odklon části veřejného mínění od západních hodnot způsobuje i to ... že nestíháme a ke všemu ještě rozkrádáme peníze západních daňových poplatníků formou zašvindlovaných dotací (!!) ... máme celkově malou výdrž,... to je základní rys české národní povahy.“ (!! No comment)
... R,Denemarková (mladá historička)
„Česká společnost je nemocná. A co je horší, odmítá se léčit. Žijeme ve zfalšovaných dějinách dvacátého a desetiny jednadvacátého století. Dokud se klubko nerozmotá, nebudeme svobodní. Žijeme v tragické zemi, kde lidé chtějí zapomenout a současné umění jim v tom pomáhá. Kdo žil v socialistické zemi, v okupačním režimu jako vazal Ruska, jako by neuměl žít v jiném světě.“ (... uvádím pro úplnost autorku z názorové skupiny mladých současných historiků, zastánců západních, německých hodnot a ageistku ...)
Pavel Kohout
"Češi své dějiny neznají, protože si nepřiznávají selhávání svého národa,"... vzorem P. Kohouta jsou... „německy mluvící obyvatelé středoevropské podkovy, jež na mapě připomíná tlamu velryby polykající českou rybku“ (na P. Kohouta zajímavé, což?)
Jan Urban:
"Sebevědomý a duchovně silný národ by traumata a selhání, jako byly Mnichov, druhá republika, odsun německy mluvícího obyvatelstva nebo komunismus, dokázal po čase diskuzí dovést k potřebným rituálům přiznání selhání i zločinů či k omluvě za spáchané zločiny." (Jan Urban je "svým" národem, jako vždy, beznadějně frustrován ...)
M.C.Putna:
„Jsou to přece Čecháčkové, kteří píší po zdech ‚Židi ven‘ a kteří už se třesou na židovský majetek.¨(dále Putna sděluje, že Češi, kteří se nechovají podle jeho vkusu, jsou v jeho očích tak leda Čechy druhé jakosti)

A lakmusovým papírkem, že se Hahnová v svých publikacích často "trefila do černého", jsou některé odmítavé recenze, signifikantní je např. Respekt:
"....Když autorka v roce 1996 vydala knihu Sudetoněmecký problém: obtížné loučení s minulostí, dočkala se pochval za kritické myšlení bez emocí. K této publikaci však patří spíš slovo nevyvážená. Odhalovat negativní vzorce je chvályhodné, ale můžeme se ptát, zda kniha zároveň nešíří ty opačné. Hahnová se totiž snaží dokázat, že protičeské stereotypy zvláště v Německu přetrvávají, a jako důkaz uvádí třeba prezidentské volby, kdy v německém tisku „Zeman neunikl stereotypnímu obrazu antiněmeckého politika“... Že Zeman vyhrál i díky rozdmýchávání protiněmeckých nálad a přiživování strachu ze sudetského revanšismu, ovšem není negativní stereotyp, nýbrž holý fakt..." (píše Respekt,
18. 10. 2015)

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

Havel, Pithart, Denemarková, Kohout, Urban a Putna ?

Napíšu knihu Američané o Američanech - a budu tam citovat Abdula bin Ládina, Saula Rubinsteina, Malcoma X, Velkého Draka Ku-Klux-Klanu, Al Caponeho, Marilyn Mansona a Charlese Mansona.

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

vybral jsem z Hahnové pro info jen citace od těch “elitních” Čechů. Má tam ale i Masaryka a další.

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

In reply to by SaturniN (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jenže je to kanál a nemělo by to tam být vůbec nebo to měla teda uvést jako extrém.

Američané o Američanech, to je třeba seriál Simpsonovi. - Popisujou typickýho Američana. Jo, tak se válí před televizí, v hospodě, je línej, ale je tam občas o dni Díkůvzdání, Otcích zakladatelích, jeho dcera je chytrá, občas někomu pomůže, je relativně hodnej na svého přezbožnýho souseda atd.

Nevybírá se tam to nejhorší a není tam snaha vydávat extrémy za průměr.

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

vyštvána, protože se dostala do sporu s Ferdinantem Seibtem, takto velmi kvalitním historikem ( v nakladatelství Lidové noviny mu vyšel v roce 1999 Karel IV., moc dobře napsaná kniha, na rozdíl od našich historiků s větším důrazem na říšské souvislosti).
Ale holt nezapřel velkoněmecké, i když umírněné smýšlení a kritické názory Hahnové na sudetský problém.
Hezky o sobě paní Hahnová vypovídá v Osudech ZDE: https://vltava.rozhlas.cz/osudy-evy-hahnove-10-casti-5348903#volume

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by veverka (neověřeno)

Trvalý odkaz

Eva Hahnová (cokoliv od ní) v naší místní knihovně není. Knihovnice to jméno nikdy neslyšely. V okolních knihovnách (prostřednictvím PC pátrání) taky nic. Není poptávka. Zřejmě.

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Co Vidlák činí,dobře činí.
Už to někdo dobře napsal,kdo se nepoučí z historie,musí si ji zopakovat a jak sleduji,jsme na dobré cestě,aby si to ta mládež zopakovala.Jak to i jednou řekl Knížák,tato mládež si potřebuje zopakovat,nouzi,bídu,jen neřekl k vůli čemu.
Proto to znovu napíši,musíme zachraňovat blahobyt v USA,proč poklesl kurz koruny vůči dolaru,EURU,vždyť všechny státy mají podobného problémy a podle Babiše jsme na tom nejlépe,něco tady nehraje.

Průměrný počet slepic: 4.9 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Duka k dnešnímu tématu:
http://blog.aktualne.cz/blogy/dominik-duka.php?itemid=36850

Kutají a kutají.
I proto obrátili lidé jako Cerman a Prchlík, sami donedávna příslušníci páté kolony. Nejspíš si uvědomili, že to, co se děje teď, už je poněkud přes čáru, protože je přepisována úplně celá historie WWII.
Ale další, jako Žáček, Michal Stehlík, Duka, Herman, Kolář, Hřib, Novotní a dlouhé etc., pokračují ve špinavém díle.
Bohužel pro nás všechny pokračují úspěšně. I proto se dnes mlčí o příšerných zločinech spáchaných na některých národech a náboženských skupinách z východní a jihovýchodní Evropy, kde pojem "spálená země" platil bezezbytku a v mnoha případech nepřežili vůbec žádní svědci. I proto se dnes mlčí o tom, že komíny krematorií vyhučelo na 200 000 Poláků a stovky tisíc příslušníků dalších národů a v souvislosti s tím jsou zmiňováni pouze a výhradně židé. I proto se dnes mlčí o divizích SS složených z "pobalťanů", Ukrajinců, Albánců, Chorvatů...

Říká se, že kdo se z historie nepoučil, bude si ji muset zopakovat na vlastní kůži.
Dnešní přepisovači historie našli k tomu opáčku zkratku.

Díky, Vidláku, za dnešní téma!

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

Pane Občan.
Přesně.
To přepisování WWII už začalo hned po válce.že oběti byly jen židé a kolik muselo Německo platit za tyto oběti.
Nikdo neřekne,kolik platil i náš stát,proto tvrdím,že i cirkevní restituce,jdou na tento účet.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

nějak odkopal, že jo...
Ne nadarmo ho pět let učili, jak zamontovat do hromady hoven - pardon - keců podstatnou myšlénku, že odsun byl větší zločin, než celý Drang nach Osten.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

Když nepřežili svědci, tak jsou z vrahů světci.
(To jsem ale vtipný....)

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tenhle je teda přímo antracitovej :o)
Ale v podstatě to je stručný popis reality.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

kur.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

stojí mezi dvěma křičícími tábory, z nichž jeden ví o trochu menší lejno a prostě jenom je. Ví totiž jak a proč k čemu došlo, že všechno má svoji příčinu, že stav dnešní civilizace nepřipouští žádnou byť jen trochu lepší úroveň a podle toho míříme kam míříme.
A to že se tábory zabývají tím, čím se ve svatém rozhořčení zabývají, svědčí o dvou základních věcech. Pořád se musíme mydlit lopatickami po hlavách a netušíme o čem podstata života je.
Jo, já vím, mamiiii, ale von si začal první!!!!

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by jaryn (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Ne, ne, ne, my nejsme jehovisti, my jsme svědci jehovovi!!!"
Ještě jsem bydlel v baráku, ležel pod autem a vyměňoval zadní rameno. Špinavý, záda otlačená, hlínu v ksichtě a dým z cigára v koutku huby mi dráždil povrch oka.
Zvonek.
Vysoukám se, celej nasranej, z pod auta, otevřu a tam chlap v kvádru, baba v šatech a malá holka taky v šatech a s mašlí ve vlasech.
"Dobrý den. Co si myslíte o válkách a všech těch hrůzách? Napadlo Vás někdy, jestli by se to nedalo změnit?"
"Tak já teda myslím, že války jsou fajn. Kdyby to lidi nebavilo, tak žádný nebudou. Jenže lidi to baví a když dlouho žádná není, tak začnou mít absťák jak feťák bez drog a dělají blbosti tak dlouho, až konečně válka začne a oni můžou zabíjet a budou šťastní. A když někdo zabije je, tak je šťastný on a jim je to u prdele, protože už nejsou. Takže, když se válčí, je většina lidí šťastná. A když skončí jejich orgazmus, tak vystřízliví, přestane se jim to líbit a válku ukončí. A zase na nějakou dobu znají smysl života."
Zavřel jsem dveře a už nikdy nepřišli.
A protože vím, že tahle parta je polovojenská organizace a o každé kontaktované ovečce si vedou záznamy, zajímalo by mě, co si poznamenali u mne.

Můj názor: Mlátíme se, baví nás to, žalujeme a každého, kdo by nám prozradil, že tohle je smysl našeho života, všichni společně, bez ohledu na to, na jaké straně barikády zrovna jsme, ulopatičkujeme hlava nehlava, rozkrok nerozkrok.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

In reply to by Havran57 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Svědky Jehovovy si v rychlosti vyslechnu, pak jim řeknu, že v nebi bude ukrutná nuda a že chci do pekla. Na to nemají argument.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

á tak jednou jsem s nimi zapředla hovor s tím, že mi nikdo ze "svatých" nic nepřikazuje. A byl klid. Ale příště přišli s tím, že Ježíš Kristus přikazuje. No, příště buď neotevřu, nebo zkusím ono peklo :-) Teda ne že bych v něm již nyní občas nebyla....

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by Havran57 (neověřeno)

Trvalý odkaz

kratší, stačilo je pozdravit Namaste

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Proč dochází k přepisování historie je v případě ČR dost jasné. Jsme určeni jako prostor k poněmčení. Vždyť i armáda ČR je ve strukturách NATO jen expediční sbor podřízený Wehrmachtu. Jako tomu bylo za Svaté říše římské.
O mladé se bát nemusíme, je nějaká II. světová válka vůbec nezajímá. pro ně je to dávná nudná historie, se kterou je nějaký děda jen otravuje. Že je Němci chtěli vyhladit úplně? Ale nevyhladili a dnes jsou naši nejlepší přátelé, ne? Zajímá je ekonomický úspěch Německa, který vidí jako svůj velký vzor. Ostatně i generace ze 17.11.1989 cinkala klíči především za to, aby tehdejší ČSSR nezaostávala ekonomicky za západem Evropy. Tehdy jsme ještě vyráběli spoustu věcí. Možná ne na úplně nejlepší světové úrovni, ale pořád velmi kvalitní, levné a pro spoustu zákazníků atraktivní zboží. Teď už máme, co jsme chtěli, a stali jsme se dobrovolně kolonií Německa. Tak se nedivme, že ten příklon k Německu probíhá i ideologicky s využitím Overtona.
Nejdříve je zapotřebí obrátit historii. Takže zapomenout na fakt, že Rudá armáda osvobodila asi 80% dnešní ČR, US Army pak západ ČR a nějakých 20% (odhadem). Středobod oslav dnes tvoří Plzeň a konvoje Liberty. Plzeňští politici se tak cítí být ve středu dění a nosí kytky za doprovodu kamer k pomníku dvou žulových hranatých falických symbolů. Mimo sezónu na počátku května se tam žádné kytky neobjevují.
Muiskové v Kolumbii vztyčovali kamenné penisy na oslavu života. Jsou to vysoké žulové sochy dost se podobající tomu památníku Díky Ameriko! v Plzni. Asi se plzeňští politici inspirovali u Muisků a pod záminkou oslav osvobození provozují starodávné rituály kolumbijských Muisků oslavy plodnosti, aby zvýšili porodnost.
Poté se nám přepisuje historie, že jako SSSR-moskali-Rusové napadli Polsko společně s Němci. Přitom nejdříve Polsko přepadli Němci a až potom SSSR. Ze zločinů se zmiňuje jen Katyň a už ne Varšavské ghetto.
Do toho nějaká krvavá Madla vykřikuje, že Rusko drží nespravedlivě mnoho ložisek nerostů na Sibiři - a asi by se jich mělo dobrovolně vzdát za 7,2 milionů USD jako car Mikuláš II. prodal Aljašku USA.
Protože místní obyvatelstvo je líné, pohodlné a nedá se k ničemu vybičovat, je nutné dovézt nový kanonenfutter ochotný pochodovat širou ruskou stepí na Moskvu.
Chyba v celém plánu je, že za 2 generace ovládnou USA Hispánci a Evropu muslimové. USA se soustředí na Ameriku jižní, a Evropa zůstane se svou muslimskou nadílkou sama. Proces je to nevratný.
Protože muslimové kromě jízdy na velbloudu a učení pomateného loupeživého beduína světu nic nepřinesli a za veškeré objevy vděčili Indům nebo Židům nebo Peršanům (a je tomu tak dosud), mají kromě stád velbloudů už jen spoustu ropy. Až ropa dojde nebo o ni nebude zájem jako o uhlí dnes, budou zase pást velbloudy, ale pořád budou mlátit čelem o zem 5x denně. Těžiště civilizace se přesune do Asie k Číňanům, Korejcům, Japoncům, atd.
Takže se dá říci, že Evropa je několikanásobně v řiti a ČR o jednou více. Nejdříve slavný Brusel zničil konkurenceschopnost Evropy přiblblými směrnicemi. Potom Angela Merkelová pozvala Saracény - a oni přišli. Pak zde máme konflikt s Rusem za cizí zájmy. Co bychom vůbec dělali se Sibiří, i kdybychom ji Rusům dobyli? Žít se tam nedá, pracovat tam mohou pouze místní.
A k tomu jednou více se ČR stává kolonií Německa určenou ke vstupu do Germánie jako dva nové spolkové státy. Böhmen und Mähren. Přepisování historie je jen slabou ukázkou budoucnosti. Takovým zatím neškodným rozmarem. Ale nacistů se bát nemusíme. Novým zlem vzešlým z Německa bude agresivní islám. Ten si muslimové přinesli sebou včetně přístupu k práci, tak se můžeme rozloučit s Německem jako hospodářsky vyspělým státem. Islám ten úpadek nevědomky zařídí. Nás Němci vezmou ke dnu sebou.

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)

Pane Gerd.
Hodně jsem Vás postrádal,takže máte co dohánět.
Dnešní příspěvky,perfektní,jen tak dál.
Jen mě trochu napadá,že i to Německo,už nebude k závidění a bude hledat oporu,naději někde jinde a přitom nás může sežrat.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane zemědělče,
děkuji za zájem a přivítání, měl jsme jen potíže s baterií počítače. A sehnat náhradní kvůli koronaviru chvilku trvalo. U Německa se dá říci, že umírající kobyla nejvíc kope, tak ještě před úplným koncem se Německo pokusí vysát své sousedy ekonomicky a odlehčit si na jejich úkor. Takže se dá čekat trvalý tlak Bruselu a Berlína na přijetí velkého množství islámských imigrantů. Venkov ale zůstane ušetřen, odnesou to velká města, bašty TOP 09, ODS a Pirátů.
Naše ekonomická budoucnost je pevně svázaná s Německem. Až bude Německu ouvej kvůli islámu, začnou se houfně stěhovat do ČR. Zatím nás chrání chudoba a nízké platy. A překvapivě složitý jazyk. Muslimové se sem neradi pohrnou, jejich rájem je německý sociální systém. Kdo ale na ně bude dělat, až Němci zkrachují? Protože islám ten německý ekonomický krach spolehlivě zařídí. Sice za hodně dlouho, ale Německo padne na ústa.

Průměrný počet slepic: 2.9 (10 hlasů)

"Do toho nějaká krvavá Madla vykřikuje, že Rusko drží nespravedlivě mnoho ložisek nerostů na Sibiři "

Je to lež. A Vy, pane Gerde, víte, že je to lež, tohle nikdy neřekla. Tuhle lež opakujete pořád dokola a zcela vědomě.

Vidlákovy kydy nenávidí scallopa, který otravuje pravdou. Ale pan Gerd - ryzí nástupce Josepha Goebbelse - je zde oblíben právě proto, že opakuje stokrát vyvrácené lži.

Ano, podařilo se jim to - právě u Vás na hnojišti, pane vidláku. Goebbels konečně dosáhl svého - a pan Gerd to nemusel zopakovat ani stokrát, na kydech jde vše rychleji.

Pro těch pár vidláckých vyjímek, které zajímá pravda (je vůbec někdo takový?), přidám odkaz

https://www.lidovky.cz/svet/odkud-vi-rusko-ze-ho-amerika-chce-znicit-ta…

Průměrný počet slepic: 3.1 (18 hlasů)

Patrušev se odvolal na tvrzení bývalé americké ministryně zahraničí Madeleine Albrightové, že pod správu Moskvy se dostala "příliš velká území". Takové rozdělení přírodních zdrojů je podle západních politiků nespravedlivé. Západ tvrdí, že svobodný přístup k nim musejí mít i jiné státy, prohlásil Patrušev. "Navrhují řešit problémy na účet Ruska, ale bez přihlédnutí k jeho zájmům," dodal ruský politik.
http://www.irucz.ru/cz/zpravy/1/114000000000-ruska-federace/11400100000…

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

Není tak podstatné, zda to či ono zaznamenaně řekla, ale zda by byla takové věty schopna.
Je to ze stejného soudku, jako humanitární povaha bombirovky Srbska....

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Madeleine-Albrightova-poh…

Kopíruji z odkazu, kde jsou snad zachycena autentická slova M.A. :
***************************************
„Už mám po krk lidí, kteří se neustále snaží omlouvat Rusko. Rusko bylo vždy urážlivé a provokovalo.
Ta země si prošla krizí identity,“ řekla Albrightová a přidala k dobru příběh o tom, jak nedaleko od Moskvy potkala muže, který si jí postěžoval, že se ze Sovětského svazu stal „Bangladéš s raketami“.
Putin té situace jen využil tím, že na všechny strany tvrdí, že se snaží vrátit Rusko na výsluní.
„Je to chytrý, ale opravdu zlý člověk. Důstojník KGB, který chce mít moc a věří, že se všichni spikli proti Rusku,“ popsala svou první vzpomínku na Vladimira Putina. „Věřím, že jeho cílem je podrýt a rozdělit Evropskou unii.
Chce, aby NATO zmizelo z jeho sféry vlivu.“
***********************************************

Za sebe dodám:
A on Západ je k Rusku samá lichotka, urážek a provokací prost, krize identity u nás na Západě ani omylem NE a není a je to tu co politický představitel i minulý (jako ta paní), to samý člověk- dobrák.
A Západu, s pravdou a láskou na pysku (Vás včetně) nejde o nic jiného, než o prospěch, udržení a nerozdělení toho Ruska, že......, odpověď od Vás nechci, mám bujnou fantazii sama☺
Já si zase za sebe myslím, že zlý člověk je ona pani a jí podobní, za blbou ji ale také nepovažuji....
Paní má po krk nás a já mám po krk této a jí podobných a to je tak asi vše, co mám potřebu dodat!

Průměrný počet slepic: 4.4 (17 hlasů)

Pěkné, Scallope, moc pěkné. Hezky nám náckovatíte.
Jestli na to máte koule, měl byste přihodit ještě nějakého "židobolševika". Ale na to jste moc velký zbabělec.

Četl jste "Duty; Memoirs of secretary at war" od Roberta M. Gatese (2014, Random House)?
Tak až si to přečtete, tak se Gerdovi hezky fofrem omluvíte.
Bo ona to totiž Krvavá Madla v září 2007 "jen" řekla trošku jinak, než jak to později interpretovali Rusové; význam to ale mělo stejný - RF by se měla Sibiře vzdát.

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)