Odteď každý sám za sebe

Autor
Štítky

Dneska skočíme zpátky na koronavirové téma, ale vlastně jen okrajově. Koroňáček už nebude podmětem, ale spíše předmětem. Nebudeme už znovu probírat vlastnosti breberky ani odhadovat budoucí vývoj, byť dříve či později si to další článek také zaslouží. Dneska bych rád řekl pár slov o nové realitě, která začala skončením nouzového stavu. 

Vláda už o prodloužení nouzového stavu nežádala. Koneckonců nouzový stav de facto skončil už někdy minulý týden, alespoň v mém okolí, protože už delší dobu vidíte roušku jen venku na ulici nebo v obchodě. Kdy já naposled v rámci někam přijel a tam mě vítal někdo s hadrem na hubě... ani nepamatuju. 

Vláda povolila v horkých kancelářích sundat roušku, ale přišla s tím asi tak čtrnáct dní poté, co už roušky všichni dávno sundali. Rodiny se běžně scházejí, přátelé se scházejí, hospodské zahrádky jsou otevřené a i když má každý roušku v kapse, na obličeji už ji nemá skoro nikdo. Z bezpečnostního opatření se už dávno stalo jen politikum či buzerační důvod.

Samozřejmě bych předpokládal, že ve velkých firmách typu Škodovky nebo jiných automotive se různá opatření skutečně dodržují, ale na vesnicích už zavládl naprosto benevolentní režim. Roušku sice každý má, ale nasazují se až po příjezdu policie. Až příští týden skončí povinnost nosit roušku venku, bude to už jen byrokratické potvrzení skutečnosti v ulicích. 

Ale... 

Skončením nouzového stavu také skončila takřka výhradná odpovědnost našeho oteckého státu řízeného naším oblíbeným oligarchou. Stát zavřel školy, zavřel podniky, zavedl spoustu opatření. Opozice patřičně nadávala, leckteří mocipáni patřičně nadávali, i leckteré části veřejnosti nadávaly. Leckdo tvrdil, že celá epidemie je jen hra médií, že o nic nejde, že nás stát chce vlastně jenom oškubat. Vláda všechno dělala špatně - špatně nakupovala, špatně testovala, opatření zaváděla špatně, pomoc přicházela pozdě nebo nepřicházela vůbec... koukněte se na profil vrchního ODSáka Fialy a vrchního TOPáka Kalouska. Prostě všechno bylo špatně. 

Tož teď už to stát pustil. Andrejko už není jediným hybatelem epidemiologických opatření. Odpovědnost kolektivní či státní skončila a začíná odpovědnost každého jednotlivce a především - odpovědnost jednotlivých firem. 

Zákony se totiž podepsaly a i ty stávající mají lecjaké, nikdy nepoužité, paragrafy, které s touto situací počítaly. Kromě toho máme předpisy BOZP a podobně. Když si odmyslíme právnickou hantýrku, můžeme si to všechno jednoduše přeložit tak, že zaměstnavatel má plnou povinnost se postarat, aby u něj epidemie nepropukla. K tomu mu slouží ty dezinfekce, teploměry, rukavice, roušky, dvoumetrové odstupy a podobně. Pokud mu epidemie propukne, bude muset prokázat, že udělal všechno co bylo v jeho silách. 

Ve Škodovce to asi funguje, přece jenom je to nóbl firma. Ale v OKD už to asi funguje o dost hůř... Úplně vidím, jak někdo kontroluje, jestli havíři na předku mají roušky a v kleci dodržují dvoumetrové odstupy. A hlavně bych chtěl vidět někoho, kdo by si troufl je za porušování zjebat či trestat. 

A tak máme jedno pěkné nové ohnisko v dole Darkov. Republika je na obvyklých číslech, ale guvíři si breberku pěkně popředávali. Inu v dole je horko, vlhko, umělá ventilace... a spousta lidí, kteří unesou hajcman, ale bavit se s nimi o roušce asi nemá úplně smysl.

Inu breberka má pořád sílu a umí se rozjet, ať už to dělá jakkoliv.

Obdobné situace asi budeme vídat často. Opatření se rozvolňují, lidi na to dlabou, vedoucí na to dlabou, všichni to mají na háku a pic... bude další lokální ohnisko, které chytrá karanténa vytrasuje a omezí... a provoz jim když tak zavřou. 

A pak budou vyšetřovat. Jakpak to bylo s odstupy? Jakpak to bylo s nošením roušek? Jakpak si zaměstnavatel hlídal, že se pravidla dodržují? Jakpak zaměstnavatel zajistil měření teplot? Copak dělal vedoucí a po něm všichni manažeři, když zjistili problém? Tutlali nebo hlásili? 

Na Darkově už je určitě spousta štajgrů bez prémií a vsadil bych se, že  to ukončí kariéru lecjakému bakalamanažerovi. 

Svým způsobem to hrozí všude... Všude se to může objevit. Někdo to přinese, roznese to po kancelářích a tu a tam to někoho i zabije. A pokud to někdo dostane v práci, je to pracovní úraz? Bude se platit odškodné a plná mzda? Budou se hradit trvalé následky?  Minimálně se to bude dávat k soudu, protože by z toho mohlo něco kápnout. Máme normální stav, žádné ohrožení. Všichni to tak chtěli...   I pro odbory to bude lákavý způsob, jak přitvrdit ve vyjednávání. 

Dávám tomu tak měsíc a ti stejní, co dneska volají po normálním stavu, že se jim špatně podniká a podávají žaloby na stát, že jim sebral možnost zisku, ti stejní budou brzy volat po zavedení nějaké té nouzovky a budou si přát další pandemii, protože budou všechny koronavirové průsery ve svých firmách platit z vlastní kapsy. 

A jakpak bude nahlíženo na bařtipány, kteří velkohubě podali žalobu na stát a ejhle, teď mají ohnisko epidemie a hygiena s policií po deseti minutách kontroly zjistily, že zaměstnavatel nezajistil, nezkontroloval a porušoval? 

Andrejova odpovědnost skončila... teď se ukáže, jak na tom ten soukromý sektor dopravdy je. Jestli je opravdu tak flexibilní a je o tolik lepší hospodář než stát. Koroňáček je v tomto ohledu zcela spravedlivý a velmi brzy nám to řekne. 

A bacha... virus nemá rád, když ho někdo podceňuje nebo se mu posmívá. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (93 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Jakejkoli mordechuj si vymyslí pandemii a blboni ve vládách se rozbzučí jako komáři. Normální lidi dycky hledali únik před pakama a idiotama včele imbecilů. Teď to bylo jen za 300 miliard, keré zaplatí v nevolnických daních. Blboni sou na játra, šmejdí po internetu argumenty šmejdů, za účelem krmení ovčích hovad, a voni se eště vo to hádaj, keré líp chutná. Nebavíte mě, užitečnej nejste, jen roztleskáváte pitomce s vypatlanými mozky.

Pitomci maj problém s egem, hledaj pyhy a šmejdi kolem nich jezdí s plně nakradenýma náklaďákama a bankocetle si přes měnovej koš posílaj do cizákova, hlavně že jim kape. To je totálanálfekál humus a je mi žinantní se v těch každodenních jalových sračkách, hrabat. Jim to nevadí páč jim se to líbí. Tuhle kulturu nechápu, nevěřím že to patří k našemu kmeni. d.

Průměrný počet slepic: 2.5 (40 hlasů)

Dva a půl slepice. Gdybych šel do voleb měl bych padesát procent.
Chápu, váháte, nerozumíte obraznosti, zapomněli ste, ale srdce vám velí, alespoň té druhé většině.,

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Skoč si už konečně na psychinu, blbe a neblej tu furt ty svý kraviny, který stejně většina zdejších kydačů nejspíš přeskakuje, páč se to nedá po tobě ani přečíst.

Průměrný počet slepic: 4 (35 hlasů)

Uklidni se nebo ti praskne egocévka.

Průměrný počet slepic: 2.5 (30 hlasů)

Gdyž na mě plivá anonym, dement, co není schopnej si dát méno, třeba kokot, nebo já nevím, vemeno z ryby nebo slinták nebo Belmondo nebo xixao... a ták, tak mi za to pérujete. Co vy máte za výchovu kua. Nechápu

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Občanovi. Čekám, kdy mi tu prťavou svini dotáhne dom Stará jahoda ze školy. Už je normálně nepříčetná, že v pondělí KONEČNĚ zas půjde krotit ty malé rozežrané hajzly.

Jinak stran Darkova si nemyslím, že by hlavní příčinou byla díra, kde naši -vaši polští molodci rozfrcávají tu prťavou svini. Dole v ďuře je nucená ventilace a docela to tam fičí. A na předku by měli mít všichni respirátory. Měli..., možná, že ho občas i někdo nosí na hubě, ne jenom na přilbě hned vedle lampy, jak jsme ho kdysi nosívali...
Ale doby se mění...
Na klec bych to taky moc neviděl, i když ta byla vždycky dost plná, nějaké dva metry nehrozí ani náhodou. Ale klec spíš padá, než jede, takže tam to taky dost fičí.
Nejhorší na riziko nákazy jsou podle mne sprchy a převlíkárny. Moc se tam nevětrá, bo tam havíři pobíhají nazí... A lampovny...

Ale už se nemám koho zeptat. Nedávno jsem še šel podívat do "kišně" (kišňa je bedna, v tomto případě prosklená vitrínka na zdi), jestli tam náhodou nevisí moje jméno na takovém tom papírku s černou obrubou. Čumím, moje jméno nikde, říkám si - chlope, maš to fajne, ešče žiješ, možeš se dať doma dvě velke - a hned vedle "mého" fleku byl "připíchnutý" moc dobrý kamarád z vojny, který právě na Darkově dělal...

Eh, první, co mě napadlo - kurva, ty si zas jak dycki na vojně na mě něpočkal, ty cype zasrany...

Průměrný počet slepic: 4.3 (29 hlasů)

A Jahoda ať si dává bacha, bo v Praze na Suchdole mají v mateřince dva dětské exempláříky (odkud se to vzalo u malých dětí, se z pisálků nikdo ani nezeptal; ani na to, odkud že ta dítka jsou). Že ji o to prosím; fakt není o co stát.

Podnikavci už si mnou pařáty na autobusy plné ukrošských a jiných týpků s veletaškami. S nimiž brebera spolehlivě dorazí zpět, protože Ukraruina skoro netestuje a polské statistice také moc nevěřím. O Rumunsku a dalších zemích, z nichž přijedou gastarbeiteři, ani nemluvě. A oni přijedou...
A přijede jich hodně, bo tlak na snižování nákladů teď bude několikanásobně větší než před krizí. Snaha vyházet domorodce a nahradit je gastarbeitery také. A touha vyhrát volby rovněž. Takže centrum i kraje podnikavcům vyhoví a povolí to. Agentury se pomějí a my to zatáhneme.

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)

V Evropě ovšem hrozí breberka především zpoza již oficiálně neexistující železné opony. Je to krásně vidět z každé mapy. Breberka je asi ze staré školy.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

Je povinností každého důlního pracovníka mít neustále u sebe lampu,masku,přilbu a respirátor. Většinou všichni opravdu mají respirátory nasazené,protože pro prach není kolikrát vidět, když jede kombajn na plný ceres. Totéž na předku(ražba chodeb). Lepší je situace na překopech a na vtažných chodbách. Jenom v důlních dílnách a kolem jámy se dá vegetovat v celku normálně, ale každý má respirátor nasazený na hlavě, protože člověk nikdy neví. V samotném dole, i když je tam teplo a vlhko se pravděpodobně virus moc nešíří, protože jsou tam další pro život nebezpečné vlivy. Naopak koupelny a šatny, známkovna, lampárna, tam všude je naprosto vhodné prostředí pro nákazu.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

jsem napsal zde na Kydech asi před třemi nedělemi. Domobrana hospodského, domobrana majitele kvelbu, domobrana správy panelového věžáku. Z toho bych ani strach neměl. Ani z nastartování ekonomiky ne. Nějak se to rozjede a když slyším, jak se kdekdo těší do Jugošky, tak ta dvouměsíční pauza zase asi nebyla tak smrtící.

Problémem bude USák. Breberka není jen německá, francouzská, nebo česká. Ona je globální. A když řekne jeden stát, že kašle na WHO, tak se vyčleňuje z globálního světa, z respektování globálních opatření, ale sám si s tím nemůže poradit, leda by se ohradil velkou americkou zdí, což je iluze. I vakcína a lék je iluze, alespoň po dobu příštích tří let.
A to USák dopadl s potlačováním breberky nejhůř na světě. Jenže má prezidenta, který s vážnou tváří veřejně prohlásil, že by se Kovid měl léčit injekcemi dezinfekce a ozařováním horským sluníčkem. Navíc teď se preventivně samoléčí práškami na malárii, aniž mu to jeho doktor schválil. Prostě USÁCKÝ BLB.
To bude problém. Tahle nemocná země, tenhle obr na hliněných nohou se zásobami jaderných zbraní, který není ochoten přiznat vlastní slabost a zařadit se mezi ostatní ke kulatému stolu. Ke všemu ještě náš spojenec a podle některých vzor, se kterým se máme raději mýlit, než mít pravdu s Ruskem a Čínou.

Nevím co by se s tím dalo dělat. Fakt nevím.

Průměrný počet slepic: 4.8 (48 hlasů)

Usákov je mentálně Horní Volta. Akorát mají jaderné zbraně a tisknou $.

Průměrný počet slepic: 4.7 (20 hlasů)

To platí jen a pouze pro ty, co jsou sami domorodci; pokud možno bydlící v místě podnikání.
Zahraničním majitelům hospod, podniků i paneláků (třeba AirBNB či jak se to jmenuje, nebo ubytoven) to je buřt.
Praha, to bude problém. A pak města s velkými montovnami a s ubytovnami plnými cizinců z chudých zemí.

USA jsou jednoznačně důvodem k obavám. Teď víc než kdykoli jindy, protože volby a protože nezvládnutí jak nákazy, tak ekonomické krize. Moc špatná shoda okolostojíčností.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

Nevite

Průměrný počet slepic: 1.7 (23 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hlouposti, pěkně prosím, neopouštěj scallopa, protože pak by zůstal v tom širém světě úplně sám.

Průměrný počet slepic: 4.7 (25 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jo, jo, Trump přesně naší podporu potřebuje. Je pravda, že nás zrovna on umí najít na mapě, bo měl od nás děvuchu, ale jinak právě česká podpora ho jednoznačně katapultuje do Bílého baracku. Vidláci mají v USA volební právo a je to právě nasazení vidláků a jejich ideologického webu Vidlákovy kydy, který tam rozhodne hlasování. Já jsem vlastně šťastný člověk, protože to já rozhoduju, kdo kde a jak bude zvolen.  

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

ze vyjadrujete podporu mistni skebli, ktera mela devuchu od Vas ... :-D

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

O volbách v USA samozřejmě rozhoduje Putin. Psali o tom v Bakalomédiích a tvrdili novináři PAL.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

"Dohnat a předehnat", ale Ameriku nikdy nedohnali. Dnešní vedení Ruska sice toho heslo už do světa nerozkřikuje, nicméně s tím Covidem jsou schopni tu Ameriku dohnat.
Federální štáb přestal hlásit úmrtí sibiřských pacientů s koronavirem
18. května 2020, 12:17
Počet zemřelých pacientů s koronavirem v Omsku stále roste. Celkem v regionech Sibiře zemřelo nejméně 90 lidí. Federální údaje se však liší, od nějaké doby jsou publikovány neúplné statistiky některých subjektů federace....
https://tayga.info/155101 - největší sibiřský zpravodajský server

Průměrný počet slepic: 2.8 (12 hlasů)

Proč necituješ dál "největší sibiřský zpravodajský server": Počet zemřelých pacientů s koronavirem v Omsku stále roste... Dva Omšťané, nakažení koronavirem, zemřeli 18. května, celkový počet zemřelých je 16.
Takhle tu Emériku fakt nedoženou...

Průměrný počet slepic: 5 (16 hlasů)

Doporucuji si poslechnout tu tiskovku nebo co to bylo s Trumpem, bez titulku,poslechnout co presne rika a nepapouskovat kraviny.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Tak jak jsem to slyšel já, řekl vzápětí něco ve smyslu, že není doktor a znělo to, jakože nezná správné slovo a je si toho vědom a tak na tom nebazíruje.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

No, někde jsem tak nějak letmo zaslechl (když se začaly ptát školy, zda mají povinnost pro své zaměstnance a případně žáky nakoupit roušky), že se na roušku nahlíží snad jako na zdravotní pomůcku každého jednotlivce, nikoliv ochrannou pomůcku. Tou je pouze v provozech jako je zdravotnictví, laboratoře atp.
A že jsi marod máš hlásit zaměstnavateli sám. Tedy horkej brambor je touto logikou přehozenej na ony zaměstnance. Ty se starej o hadr sám, brýle ti také nikdo nekupuje. Jo a tys nešel k doktorovi a nenahlásil se marod? Místo toho jsi přišel do práce a my teď máme v karanténě provoz? Inu, budeme žalovat tebe, že jsi vědomě ohrozil své kolegy a nám způsobil prokazatelnou ekonomickou škodu.

Vlastně se každé zakašlání na pracovišti stane potenciálním důkazem a zbraní k vyhození.

A tak se lidi začnou bránit tím, že budou chodit k doktorovi i s banalitami a "banalitami" (tedy nemocemi, co banální nejsou, ale většinou je přecházíme, protože i když je karenční doba už zrušená, nemocenská není plná mzda/plat a práci za tebe také často nikdo neudělá), takže zaměstnavatel bude sám prosit, aby zůstali...

No, bude to zajímavá doba...

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

Gdysi se mi líbily filmy s Gapou, tekoucí lávou nebo vesmírné katastrofy gde půl filmu se babrali s natáčením blboňů co počítaj bankocetle, šňupaj prášek, hrabou si zlato, čtou zbůhdarma pitomej román nebo se flákaj v jídelně a žerou do kabele a gdyž to vypukne, zčistajasna mají průvodce, sympaťáka, kerej třeba přes tekoucí lávu provádí rozpištěné blbky a podělaný egocentristy. Dycky nějakej pomocník hrdiny spadne do lávy, uvalí mu to ruce, nohy nebo ho něco sežere a dycky nějaká blbka nebo imbecil přežije. Přemejšlím něgdy esli to je to dědictví. Ale nevěřím, že by stvořitel byl až takovej cynik.

Průměrný počet slepic: 3.6 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

ze státního na soukromý.

Průměrný počet slepic: 4.4 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

Disciplína, vy klucí pitomí, musí bejt! Jinak byste lezli po stromech jako vopice!

Žijeme v papiňáku a je jen otázkou času, kdy to bouchne. Naše lidské společenství vytvořilo neudržitelně komplikovaný systém a ten musí být zjednodušen. Virus jen přitopil pod kotlem a pobídl účastníky zájezdu k dalšímu nesmyslnému zesložiťování života. Proto bude za virové epochy možné, aby zaměstnanci žalovali zaměstnavatele kvůli viru, zaměstnavatelé žalovali kvůli viru zaměstnance, stát žaloval firmy, trestal občany, firmy žalovaly stát, EU žalovala podřízené státy a ty žalovaly EU. Soused žaloval na souseda...

Kromě toho bude možné zakázat cokoli a přikázat nemožné.

Roušky jsou otravné a zbytečné, ale nejsou podstatné. Ve skutečnosti se hraje o naši svobodu a virus je zbraň. Cílem útoku je zavedení mnoha nových nesplnitelných pokynů a pravidel. Omezení přístupu k informacím. A následného použití dalších zbraní silnějšího kalibru. Proto se mažou youtuby a facebooky. A na nezávislé weby taky brzy dojde. Užívejme si, dokud tady ještě můžeme svobodně sdělit, co si myslíme. Ale ani to není bez rizika. Myšlenka a IP adresa je zaznamenána a až se to bude hodit, bude nám přičtena k dobru. Všechny potřebné zákony jsou napsané. Potom už bude marné volání, kam zmizel mlíkař.

Virus má neskutečný potenciál. Není sice nijak významný v porovnání s mnoha jinými viry, které nás provází celé věky, ale umožní nastolit novou epochu Koronismu.

Zajímavé je, že dosud nezakázali sex. Vzhledem na nutnost 2m odstupů.

Průměrný počet slepic: 4.5 (24 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

bude možný jen mezi příbuznými.

Průměrný počet slepic: 4.5 (24 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Sex bude možný pouze s rouškou na hubě jednoho nebo obou partnerů. Jedno náboženství už roušky povinně vyžaduje. Sice to v jejich svaté knize nemají přikázáno, ale vymysleli si to tak a vyžadují. I naše Manka ombudsmanka jim ve vymáhání nošení roušek pomáhala dávno před koronavirem.

Průměrný počet slepic: 4.2 (17 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Roušky určitě ne doma.

Divím se, že se jim to tam nějak nerozjíždí.

Zatím bez slepic

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vlastimil.
Přesně chválím.
Pro mne je to také jasné a jinak to nešlo,ovládnout celý svět.

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

s Vlastimilem a zemědělcem. Omezení svobod začalo po útoku letadélky na dvě obří budovy plus spadla třetí /Patriot Act/, dále zelené šílení /mezi lidmi moc nezabírá kromě vypatlaných Němců/, Gréta /naprostý nezdar/ - tak zabere korona, strach o život má každý a přiznám se, že v prvních dvou týdnech jsem taky blbnula jak divá. Pak přišly pochyby. Je to ohromně vymyšlené a zdá se, že úspěch je zaručen - vyzkoušená absolutní poslušnost lidí, ochota k čemukoliv, ohromný nárůst udavačství, velké poškození ekonomik a další zadlužování států, budou snahy o redukci mezd /ekon. potíže firem/ a tím další zotročování lidí, už nyní výhrůžky velkou podzimní vlnou /vědci ví vše přesně dopředu/ atd. Velmi se všichni vysmívají Trumpovi, ale myslím, že Trump "ví" a schválně vždy něco plácne - když vedle něj stál ten zločinec Fauci - silná postava farmakoprůmyslu, který vydělá miliardy na "výzkumu a vývoji vakcín" a dále na dodávkách vakcín, které budou předražené a obyvatelstvo bude nuceno se nechat očkovat - maně vzpomínám tady na Kydech - nevím, který diskutér to byl, když na tiskové konferenci stál Trump a něco "plácnul" a vedle něj dr. Fauci - tak padla věta, že samozřejmě "věřím dr. Faucimu". Já věřím, že kdyby se autor výroku seznámil s curriculum vitae dotyčného Fauciho, přestal by věřit. Je to hrůza, do čeho jsme zavlečeni, věřte nebo nevěřte.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Je to úkaz boží
virus je dnes zboží.
Získal tržní cenu
doktormax i benu
mají na něj protilátky
jeho život bude krátký;
kup si roušku zatřista
doktor toho nadřistá
a stejně ti nepomůže
už ho svrbí bledá kůže.
Hranice se budou bořit
západ křičí mořit! mořit!
potřebujem pucfleky
nebo dělat cucfleky.

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Dva podbradky venku z roušky
hadr na hubě maj soušky
učitelky matiky i zpěvu
vidím Adama i Evu
na hubě roušku z fíku.
Rouška plukovníků
má 3 hvězdy v zahradě,
tak to chodí v armádě.
Roušky mají pěvci oper
po dvou hodinách ji proper
vem si suchou, nano
i ty, Franto, marjápanno.
Roušku měl i Ježíš.
Ty, co někam běžíš,
vem si roušku dýchací,
nachlazený kýchací.
Pes má roušku z drátů.
Roušky literátů
mohou být i roubíkem.
Jak to bylo s Bobíkem?

Průměrný počet slepic: 4.3 (17 hlasů)

Eva v Ráji
nosila roucho na ohanbí.

Dnes adamité po plážích,
s roušky na ústech.

Kde budou mír bariéru
Adamité budoucí?

A za ohradami obcházejí
vlci v rouše beránčím.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Říše středu měla zeď
návštěvníku doma seď.
Vlezl tam jen marco polo
z benátek se vydal sólo
dnes tam jezdí každý vůl
koroňák má světa půl.
Žerou šváby žerou rohy
kly ze slonů i parohy
aby byli hodně plodní.
Jestli nejsou třeba škodní.
Jestli nejsou čert a ďábel
dopadneme jako Ábel
oni budou jako Kajn,
no, jestli jim není fajn.

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Koronavirus vymizí přirozenou cestou stejné jako chřipkové kmeny nebo rýma (příbuzný koronaviru) s letním počasím. Na podzim se ale koronavirus vrátí v nové zmutované podobě. Naposledy jsme měli tuším asi 8 kmenů viru. Na podzim se jich objeví více a nových. Kmeny v USA jsou jako jejich rakety, jak vzkázal Doník Kimovi - nové, krásné a chytré. A z USA se nové zmutované kmeny koronaviru vyvalí do celého světa, pokud zbytek světa USA od sebe neizoluje. Další mutace proběhne v Africe. Společně s hladomorem, který se kvůli suchu očekává, to bude pořádná rána.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Gerd.
Přesně tak.
Koronavirus se musí vrátit,dokud na něm někteří nevydělají mld.
Také se blíží volby v USA,tak tam musí koroňák pomoci Trumpovi ke zvolení.
Z toho sucha,opravdu může být problém a může dojít k tomu největšímu stěhování národů.

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Uzavření hranic stěhování zarazilo. V tomhle příští virus pomůže. Všechno špatné je k něčemu dobré.

Průměrný počet slepic: 3.9 (17 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jakmile bude neúroda potravin, všechny státy s potravinami zakážou jejich vývoz. Viděli jsme to na rouškách a testech. Protože nemáme žádný přístav, nedovezeme si vůbec žádné potraviny, když Němci nebudou chtít. Pak možná nastane renesance zemědělců v ČR a ocenění dojde Vidlákův záhumenek.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

a pak bude konec světa.

Průměrný počet slepic: 2 (9 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nesmysl, žádný konec světa nebude, jen společnost bude jiná a jinak fungovat. Ale sucho bude pořádné, na to si můžete vsadit ve Fortuně. A na neúrodu všude po světě taky. Na podzim bude doba, kdy se s potravinami začne šetřit, protože jich bude nedostatek.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

V USA měli na jednom místě zrovna povodeň.

Všechna voda, co se kdy na zemi vypařila zase spadla dolů. Nejsme na Venuši, jen na Zemi.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Uvidíme.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Není mi moc jasné, zda mutace jsou opravdu vždy to nebezpečné nebo je to spíše jen marketingový či PR pojem. Viry mají poměrně sofistikované postupy jak "napadnout" buňku. Určité enzimy rozkládají určité bílkoviny (např), postupy jak se dostat přes buněčnou membránu atd atd. Je to hodně odborné a sofistikované. Klonování virů přes RNA, která ma jen jednu šroubovici a tudíž je nepřesné může způsobovat mutace, ale kde je dáno, že tyto mutace povedou k "vylepšení" viru z hlediska napadání konkrétních typů buněk či dokonce k jiným "lepším" mechanismům napadání buněk nebo specializací na jiný typ buněk. A dále jak dojde k rozšíření "té správné" mutace. Co to znamená, že má vir jiný kmen? Má pak i jiné mechanismy napadání? Jaké procento mutací zapříčiňuje jeho nefunkčnost? Tj. že mutace vede k degradaci viru. Proč ve mutace vydávají vždy jen za další "zagresivění" viru.
Prostě v tomto pojmu - mutace, nemám jasno.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Hospodine, kde máš roušku!
Jezukriste, nasaď roušku!
Ty, spase všeho mira,
spasiž ny i uvidiž,
Hospodine, roušky našě!
Daj nám všěm, Hospodine,
dezinfekci v zemi!
Kašleš! Kašleš! Kašleš!

Průměrný počet slepic: 3.8 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

nad výsledkem (nebo následky?) voleb: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/slovensko-vlada-igor-matovic-ola…

A to se klerikálové zatím jen rozdýchávají před ztečí.
Je tu někdo, kdo by měl aktuální informace o dění na Slovensku? Bo jeden článeček na iděsu asi objektivní obrázek nepodává.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

Pokud chcete získat podrobnější informace o situaci a dění na Slovensku doporučuji vyhledat
v archívu radia Slobodný vysielač některou z relaci. Je jich tam mnoho a určitě tam bude diskuse
také na toto téma. Probírá se to například v pořadu TRIKOLORA.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

On Matovič se už před volbami netajil jistou rezervovaností ke scallopoidům, takže kdo v ČR o Slovensku něco věděl, bral s rezervou nadšení scallopoidů místních z prohry zlého Fica. A jak se zdá, tak to Matovičovi poslanci zřejmě myslí i pro konkrétní hlasování aspoň částečně vážně. Vyhodnocení "výroční zprávy" slovy, že vypadá, jako by ji psala nějaká sorosovská neziskovka, je závanem reality a kéž by se podobného prozření a odvahy dostalo i českým zákonodárcům.

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

Scallop

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Scallop tu dává vždycky najevo ten správný názor. Poznáte ho snadno, je vždycky opačný než má autor článku. 

Průměrný počet slepic: 4.2 (12 hlasů)