Běloruský Erdogan

Autor

Alexandr Lukašenko vyhrál drtivě běloruské prezidentské volby. Dostal přes osmdesát procent hlasů. Jeho hlavní protikandidátka Ciganovská dostala kolem deseti procent. Opozice výsledky voleb neuznala, vyzvala lidi k demonstracím a od té doby se v Minsku tak nějak střílí, létají petardy, dýmovnice, slzný plyn a už jsou i nějací mrtví.

I u nás na Kydech se vše probíralo. Mluvilo se o dalším Majdanu, řešila se role protilukašenkovské a vždy demokratické opozice,  tož věnujme tomu jeden celý den a prokydejme to pořádně.  

První věc na kterou chci upozornit, že jsem zatím nikde po serverech i televizích nezaznamenal, že by se takhle drsňácky demonstrovalo někde jinde než v Minsku. Pokud je to jinak, omlouvám se. Jako by Bělorusko ani žádné jiné město nemělo. A vůbec, vybaví se vám nějaké jiné město, když se řekne Bělorusko?  To je také první rozdíl oproti Ukrajině.

V Minsku tamní chvilkaři demonstrují a Lukašenko mluví o české stopě v destabiizaci jeho země, místo aby se poučil od Babiše. Náš Andrej nechává chvilkaře na pokoji, jsou mu úplně ukradení a zřejmě jim to už došlo... mohou se třeba udemonstrovat a neděje se nic. Žádná policejní brutalita, žádné fotky krásné zkrvavené prsaté slečinky v bílých šatičkách.

Na Ukrajině se proti Janukovičovi demonstrovalo v celé západní polovině. V té východní to bylo naopak, ale neomezovalo se to jen na hlavní město. Střílelo se, hořeli lidé a bylo to velmi zlé.  

Další věcí je, že v Bělorusku je jen jeden šéf - Lukašenko. Tam na žádné rozdělení sfér vlivu nedošlo. Bělorusko se víc podobá dnešnímu Turecku než Ukrajině. Má v čele jednoho drsňáka, který si už dávno upevnil moc, dávno si zajistil loajalitu mocenských struktur a doma proti sobě nemá nikoho doopravdy vlivného, mocného a bohatého. Jeho nepřátelé jsou za hranicemi, nikoliv doma. 

Na Ukrajině to bylo poněkud jinak. Tam už dlouho vládli víceméně různí mocipáni a všichni si hráli na to, že existuje centrální vláda v Kyjevě. Když pak došlo na skutečnou krizi, ukázalo se kolik je na Ukrajině států ve státě.

Takže Lukašenko si demonstrace postupně potlačí, pár lidí zřejmě ještě postřílí, hodně jich zatkne, někteří zmizí navždy, další dostanou dlouhé tresty a vlastně největší ztráta kytičky hrozí Lukašenkovi ze zahraničí. Sankce a tak... to je dneska moderní.

Zbožné přání našich novinářů o změně režimu za něco demokratického a mnohem lepšího než co tam mají teď, je totální nesmysl co se jen tak nenaplní. Bělorusko není Ukradina a Lukašenko není Janukovič. I když se budou předhánět v líčení černými barvami, nezmění se nic. Lukašenko je pevně v sedle. 

A teď z opačné strany... 

Lukašenko se dlouho profiloval jako ruský spojenec non plus ultra, což trvalo až do ruského záboru Krymu. Nevím, co si tenkrát s Putinem řekli, ale najednou začal Lukašenko dělat agresivnější a samostatnější zahraniční politiku. Dokonce si vysloužil příznivé ohlasy z naší demokratické Evropy i z USA.  Třeba si do té doby myslel, že je něco víc než jen obyčejný podržtaška  pak zjistil, že Putin za svojí podporu tu a tam i něco chce. 

Pak se Lukašenko začal s Ruskem dohadovat o cenu ropy, chvílemi naopak zase budil dojem brzkého sjednocení s Ruskem a pak zase to vypadalo téměř na roztržku. Nepřipomíná vám to Erdogana? Takové zkoušení, co ještě může a co už ne? Takové dupání rozmazleného fracka, který neví, co by chtěl, ale nedá pokoj, dokud to nedostane? 

Živě si představuju všechny ty západní diplomaty, kteří Lukašenka podporují v tom, aby Putina hodil přes palubu a dal se na Západ, protože tam je to lepší. Aby Lukašenko přeťal spojenectví s Putinovou říší zla. Ale dopadlo to jako obvykle. Nabídky nebyly myšleny vážně a Lukašenko se teď přesvědčuje o tom, že měl jen sehrát roli užitečného nástroje proti Rusku a jakmile to prokoukl, hned se našlo dost jiných užitečných nástrojů proti Lukašenkovi, které teď musejí zdrhat ze země, případně byli rovnou vyvezeni a nehodlají se vrátit. 

Mimochodem, pokud tu Cigánovou nechal vyvézt sám Lukašenko, tak to byl geniální tah. Holka pak na videu lomí rukama a říká těm, kteří v ulicích nasazují zdraví a životy za její ideály, že se bojí a že se nemůže vrátit. Až se to mezi demonstranty rozšíří, velmi rychle toho nechají a začnou sami sebe přesvědčovat, že při trošce štěstí se nezjistí, že u toho byli. 

Co Lukašenkovi zbývá? Putin. Který ho v klidu nechal vyřvávat o samostatnosti, v klidu ho nechal hokynařit o cenu ropy, nepípl ani slovo, když Lukašenko oznamoval že je Rusko vlastně ee. Nechal trucovitého frajírka vykřičet, nechal ho ať si užije svoje blbé nápady a nechal ho, aby si teď vychutnal důsledky.

Neuplyne ani měsíc a Lukašenko bude sedět u Putina v Kremlu, tam mu Gosudar otecky vynadá, vše si vyříkají, Lukašenkovi bude odpuštěno, vše se vrátí do starých kolejí a Lukašenko bude rád, že se může spolehnout alespoň na Putina, když mu Pompeo s Macronem a Merkelovou naopak zapalují Minsk pod nohama.

Lukašenko se teď poněkud ošklivým způsobem dozvídá, kdo jsou jeho skuteční přátelé a kdo jsou jeho skuteční nepřátelé. Ale v obou případech je má za hranicemi, nikoliv doma. Doma je stále ještě svrchovaným pánem, autoritářem první kategorie kterého žádná demonstrace nesvrhne. 

Výsledkem bude zase oslabení Západu, protože mu další vládce nebude moci přijít na jméno, nebude mu věřit a posadí se ke stolu s těmi, co jsou na tom stejně. Co ho nechtějí svrhnout a chtějí s ním jen dělat byznys bez přívlastků. Od včerejších skoro přátel dostane Lukašenko naložené nějaké sankce a Putin se opět chechtá, až z Kremlu padají cihly, protože další nezdárný syn se kajícně vrací domů, že už bude hodný. 

A opět si všimněte... Putin nemusel dělat nic. Zdá se, že s věrolomností nás v Ojrópě a USA už počítá jako s konstantou. Vyšlo mu to s Erdoganem, vychází mu to s Haftárem, vychází mu to s Lukašenkem... Jak říkal Karel Čapek... diktátor je zpravidla poctivější než demokrat. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (110 hlasů)

Komentáře

In reply to by veverka (neověřeno)

Trvalý odkaz

To nebylo osobní :o)
Plyšová by prošla?

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

tak budiž, plyšová Ale jen tentokrát, příště prosím více taktu a ohleduplnosti. Jinak povolám příbuzenstvo a sežereme Vám všechny zásoby ořechů, oříšků, semen, jadýrek a vůbec všeho.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

jedinou šanci, jak prorazit mezi slušné, moderní, krásné, mladé a chytré ptáky.
Vynajít bílý asfalt.
Myslím, že toho zas tak moc od vás nechci.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by veverka (neověřeno)

Trvalý odkaz

vycpaná?
Tak to teda klobouk dolů. Samozřejmě přede mnou, nikoli před vámi. Vycpaninu, která umí psát, to je tedy ode mne, který zde šíří kulturu a obecné blaho vůbec, výkon, jak se patří. Neboli majstrštyk, že ano.
Marná věc, musím sám sebe pochválit, jak mi to jde. Už i ta vycpaná veverka mou pílí a entuziasmem zchytřela, zkrásněla a omládla.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Obušek Ondráček: Demonstranti mají materiály z Česka a Petříček je poskok, nutno vyšetřit
JAN JANDOUREK / komentář
Editor deníku FORUM 24

Průměrný počet slepic: 2.3 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Ministr Petříček se vyjádřil, že ČR jen podporuje dlouhodobě běloruskou občanskou společnost. A jak o této podpoře psali kdysi novináři?
V roce 1998 založila společnost fungující pod Českou televizí Člověk v tísní (z dobového tisku; ředitelem tehdy byl Tomáš Pojar) Běloruské centrum v Praze a v 2000 jeho kancelář v Bělorusku. V dubnu 2001 tamní úřady vyhostili šéfa této kanceláře, pracovníka Člvtísni, Michala Plavce. Kancelář dle textu Idnesu "podporuje kromě opozice také novináře a nevládní organizace", "podporuje demokratickou opozici proti režimu autoritářského prezidenta Lukašenka".

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/belorusko-vyhostilo-cecha.A01041…

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Bělorusko (baťka) je ještě větší průser, než jsem si myslel.
V Rusku (u Putina) naprosto selhala zahraniční rozvědka. Viz, jak skočili na špek provokaci kyjevské SBU s wagnerovci.
Baťku měli nahradit nejpozději po roce 2015, kdy Putin prosral Ukrajinu. Teď to vypadá, že prosere Bělorusko, které dosud bylo nejvíc proruské ze všech bývalých sovětských republik. To nejde pochopit, tím méně odpustit. Tygr sežere baťku, ale i Putina, jestli se rychle nevzpamatuje.
Ach jo...
Mimochodem, představuji Vám velmi pravděpodobnou příští americkou prezidentku. Jestli bude Biden zvolen, dlouho nevydrží.
https://zpravy.aktualne.cz/….cz

Průměrný počet slepic: 2.8 (11 hlasů)

In reply to by Porthos (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kamala Harris? asi bude nadčasový hit Kamali z reklamy na půjčky.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by Porthos (neověřeno)

Trvalý odkaz

A zjistil, že je mokrý.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Po Minsku znám v Bělorusku ještě Brest. A to díky hrdinné obraně na počátku II.světové. Je o něm pěkný film. Další znalost je o už zmíněném Grodnu. A to díky knize od Honzy Vlasáka (takto cykločundráka) "Ze života cyklotrempa". Honzu tam srazilo auto řízené místním policajtem a se zlomeninou krčku prodělal léčbu v místních nemocnicích. Vyprávění zemité až naturalistické.

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

MUDr. Ivan David
3 hod ·

Památný den romského holokaustu: Někteří politici mlčí, jiní žvaní.

2. srpen byl vyhlášen Památným dnem romského holokaustu. Redaktor Šídlo poukázal na pozitivní příklady politiků (Čaputová, Matovič), kteří výročí ozdobili vzletnými projevy, a negativní příklady (Zeman, Babiš), kteří se zřetelněji neprojevili.

Diskutuje se o památníku v Letech a vyvěšování romských vlajek na úřadech. To jsou jen symboly, a diskuze kolem nich pokládám za plané. Mnohem víc mě zajímá, jaký je reálný stav romské populace, vztahů s majoritou a perspektiv pozitivního vývoje. O nich politici mluví krajně neradi. Není šance na sliby věrohodně splnitelné do nejbližších voleb.

Tím nechci říci, že romský holokaust nestojí za připomínku právě tak, jako židovský. Stojí, a připomínat se má. Nevím ale nic o dni připomínajícím holokaust větší než oba předešlé dohromady, slovanský holokaust.

Vraťme se k Romům. Připouštím, že moje zkušenosti jsou specifické. Znal jsem Romy převážně jako psychiatrické pacienty a znalecky psychiatricky posuzované osoby. Ne nutně „šílence“, ale pacienty úzkostné, depresivní nebo třeba závislé.

Uvedu jen jeden charakteristický příklad z desítek kasuistik, které mám v zásobě. Vyšetřoval jsem dementní romskou ženu k posouzení svéprávnosti. Sociální pracovnice mi poskytla podrobné informace. Ta žena za minulého režimu celý život pracovala jako uklízečka, nebo pomocná kuchařka ve školní jídelně. Nestěžovala si na „většinovou společnost“, naopak ji chválila. Byli hodní, pomáhali jí, dostávala zbytky z kuchyně: „lebo děti boly drobné“. Měla jich deset. Manžel? „Bol veĺakrát zatvorený a dobre mu tak, lebo kradol.“ Žádné z jejich deseti dospělých dětí (v současném režimu) nepracuje. Většina byla trestána. Stále se hádají, kdo bude matce opatrovníkem/opatrovnicí. Opakovaně jí ukradli cenné věci, hlavně peníze, které si uspořila na vlastní pohřeb. Byl jsem překvapen, jaký má i při středně těžké demenci v bytě vzorný pořádek, textil čistě vypraný a uklizený ve skříních, nikde špína ani prach. Některé její děti jsou občas bezdomovci. Konflikty se sousedy má jen kvůli hlučným a nevítaným návštěvám potomků. Dovedla se přizpůsobit, manžel ne, děti poněkud jinak.

Otec mi vyprávěl, že pamatuje Cikány za první republiky. Přijeli na vozech a za vesnicí se utábořili. Tentýž den přišel starosta a řekl cikánskému stařešinovi, že smějí zůstat do druhé dne, pak musejí odejít, jinak by volal četníky. Po třech dnech by totiž získali právo k trvalému pobytu v obci, kde pro ně bylo nanejvýš přechodné uplatnění. Kočování byla vynucená „svoboda“ v konfliktu se zájmy většinové usazené společnosti v hustě osídlené kulturní krajině. Ztráta idealizované „svobody“ za minulého režimu je dnes mnohými připomínána jako chyba, ale byla jedinou cestou k integraci kočujících Cikánů do většinové společnosti. A částečně se zdařila i přes spousty chyb z nepochopení nutně odlišné mentality pramenící z předchozího životního stylu a zažitých zkušeností. A přišlo mnoho Cikánů ze zaostalých východních zemí.

Ptám se lidí primitivně nadávajících na Cikány: „Kdybys byl zrozen v cikánském ghettu jako sedmý ze sourozenců a měl rodiče, kteří nikdy nepracovali, taky bys byl dnes univerzitním profesorem?“ Řešení není zdaleka jen záležitostí romské komunity, je v zájmu většinové komunity. Jsou to naši Romové, pokud nejde o ilegální imigranty. Nejsou „nepřizpůsobiví“, jsou naopak velmi přizpůsobiví. Přizpůsobují se tak, jak to umějí a jak je jim umožněno. Opovrhuji rasisty neromskými i romskými. Jediná možná regulace chování je uplatnění odměn a trestů. Obojí samo o sobě je chybou. Dnešní odměny se zavřenýma očima za fyzickou existenci jsou degradující. Zanedbaná výchova bez pozitivních příkladů a reálné motivace situaci dál zhoršují. Idiotské moralizování z Bruselu a mávání symboly nepomáhají. Řešení je i při dobrém přístupu nejméně na dvě generace. A dvě jsou už ztraceny.

Vyjádření lítosti nad holokaustem bez smysluplných opatření se redaktoru Šídlovi mohou líbit, ale jsou jen pokrytectvím, tím jediným, co marionety dokážou.

Rasistické komentáře jsou výrazem úrovně jejich autorů.

Průměrný počet slepic: 5 (21 hlas)

"Jediná možná regulace chování je uplatnění odměn a trestů. Obojí samo o sobě je chybou. Dnešní odměny se zavřenýma očima za fyzickou existenci jsou degradující. Zanedbaná výchova bez pozitivních příkladů a reálné motivace situaci dál zhoršují. Idiotské moralizování z Bruselu a mávání symboly nepomáhají. Řešení je i při dobrém přístupu nejméně na dvě generace. A dvě jsou už ztraceny."

Tesat do kamene.

"Dnešní odměny se zavřenýma očima za fyzickou existenci jsou degradující."
Znám ze svého okolí dvě mladá netáhla. Věčně věku bez práce nebo jen měsíc, než to přestalo bavit, pak zas bez práce. Chlast, drogy.

Pak přes někoho našli práci v Německu za německou mzdu a světe div se - už nějakých 5 let zařezávají.

Ze sv

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Marie Divišová
2 hod ·

V Bělorusku nepřehledná situace:

- Světlana Tichanovská odjela z Běloruska do Litvy a odtud vyhlásila, že neuznává výsledky voleb. Zároveň se ale odmítla vrátit do Běloruska a vystoupit během demonstrací, odůvodnila to tím, že se chce věnovat rodině
- Gari Kasparov, šéf Fondu ochrany práv člověka a Fora Svobodné Rusko (financované kromě jiného Chodorkovským), vyzval vedení států EU, aby prohlásily běloruské volby za zfalšované a aby uznaly jako novou zákonnou prezidentku Běloruska právě Tichanovskou, protože její vlastní exit-pool údajně ukázal, že ji volilo více než tři čtvrtiny voličů, takže se možná rozeběhne venezuelský scénář
- V několika městech probíhají protesty, obě strany přitvrdily - demonstranti začali používat Molotovovy koktejly, rozebírají dláždění a staví barikády a automobilové kolony blokují ulice. Policie a "siloviky" už nastoupili v plné zbroji, používají ohlušující a oslepující granáty, vodní děla, slzný plyn a také začali střílet gumovými projektily.
- Zatím policie dodržuje plnou loajalitu Lukašenkovi, ačkoliv Tichanovská už vyzvala "siloviky", aby si uvědomili, že jejich blízcí jsou "lid", proti kterému zasahují
- Opozice hlásí několik tisíc zraněných a zatčených, ohlásili jednoho mrtvého během protestů, ale později bylo toto tvrzení odvoláno jako nepravdivé
- V Bělorusku byl vypnutý internet, různá zahraniční média dostávají informace a fotky po telefonu
- Z Běloruska bylo vypovězeno několik zahraničních novinářských štábů, někteří novináři už byli odsunuti za hranice
- Ukrajinský prezident Zelensky navrhl uspořádání rozhovorů mezi Lukašenkem a představiteli běloruské opozice v Kijevě na oplátku za uspořádání Minských rozhovorů před šesti roky. To nevymyslíš ...

Průměrný počet slepic: 4.4 (20 hlasů)

"ohlásili jednoho mrtvého během protestů, ale později bylo toto tvrzení odvoláno jako nepravdivé"

Oni ne a ne vymyslet něco nového. Asi je to účinné. Student Šmíd na 100 způsobů.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

Je ještě prezident?

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Média se už zařadila do žánru oblbovačka směsí bondovek a Saxány. Blboni šílej při každém novém pokračování.

Média a finanční trhy to sou vlastně černokněžníci co vysílaj ze svých doupat černou magii.

Peníze se vymejšlejí z prdů jako na běžícím páse bez ohledu na jejich potřebnost a zprávy se dělaj stejně, bez ohledu na jejich potřebnost a žádná vláda lokajů na tom nechce nic měnit. Ani jim to nevitane na mysli, taková jistota magie, za kerou neručí, ale řídí se podle ní. Že pré potřebujeme nějakého vůdce, kerej bude trochu normální gdyž sou všichni ti, keré znáte namořeni v té černé magii a vařej z ní pomeje pro blboně.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

Sasine, trnul jsem při čtení hrůzou, že dnes bude podprůměr. Ale napravil jste to posledním slovem a tak i dnes dobrej, potěšující průměr.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

Dnes jsem omylem poslouchala jakési rádio a fat to byly pomeje. Jen velmi nerada Vám dávám za pravdu

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Proč nerada, matko?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

A gdyž to shrnu na jednu lopatku, musíme si říkat, že potřebujeme se dozvídat potřebné zvěsti. Né ty zajímavé, zábavné a zdržijící.
Máme se zabývat svojí soběstačností. A gdo to neustále narušuje a podvrací naší soustředěnost, ten není náš. Je mi líto, gdo si to jak vyloží.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku nedámi než, abych Vás opět trošku pozlobil. Dám sem odkaz na tzv. Euromajdan https://cs.wikipedia.org/wiki/Euromajdan Ty protesty byli na té straně proevropské velice slabé a možná i menší než v Bělorusku , určitě na počet obyvatelstva . Wikipedie uvádí, že ve Lvově demonstrovalo 25-30 000 Ukrajinců( to známe. takže spíše méně. Další města jsou uváděny Charkov, Doněck, Dněpropetrovsk a Luhansk. Podle přiložené mapky se jednalo víceméně o pár tisícovek , ale spíše méně. Takže na Ukrajině se centrem dění stal Kyjev a i tam dosahovaly počty směšných 100 000 účastníků. Někde uvádějí až 500 000, ale jak víme tak to není pravda, viděli jsme Letnou a dovedeme posoudit. dodávám, že v té době měla Ukrajina 45 mil. obyvatel. Také víme, že protesty platili oligarchové a protestujícími byly převážně takzvaní Titouškové, prostě placení demonstranti.
Tak nic ve zlém Vidláku, ale na Ukrajině se opravdu nejednalo o masové protesty po celé Ukrajině , ale o protesty krom Kyjeva sporadické a víceméně zanedbatelné. Daleko větší protesty byli v Oděse ve znamení "Fašisti neprojdou, kde se jednalo o statisícové protesty , bohužel v našich lžimediích nevysílané(ještě před upálením a povražděním demokratickou lůzou právě těchto protestujících) Odkaz jsem nehledal, ale možná někdo něco najde.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

"Roses have thorns" (do vyhledavače ještě přidat "ukraine") není špatné.

Jak asi dopadneme, pokud zde bude bydlet na milion Ukrajinců a Ukrajinek (pod komandaturou ukrajinské SD ?), kdo to ví ?

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

mnozstvi protestujicich v ulicich, ale odhodlani pouzit (policejni/vojenskou) silu proti nim.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

svobodnenoviny.eu/ukrajina-demonstrace-v-odese-a-sevastopolu
Bohužel videa jsou již nedostupná, nicméně Sevastopl s 50 000 demonstrujících je docela výmluvné číslo.

No a co si myslím o Bělorusku, Lukašenko to ustojí a jediný kdo mu zůstane je Putin. Bělorusové si vydechnou a EU si utře hubu.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

EU si oddechne, že nemusí finančně zachraňovat Bělorusko a Ukrajinu. Už tak má dost práce se zachraňováním Itálie, Španělska, Řecka, ... a živením milionů nových spotřebitelů dovezených z Afriky a Asie. Na zachraňování nebo pomoc Bělorusům, Ukrajincům nemá zdroje. A už vůbec ne pro domácí obyvatelstvo.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Protesty v Bělorusku se vyvíjejí emocionálně, nikoli racionálně, dočasní vůdci opozice již situaci neovládají, což vytváří riziko posílení pozice Ruska. Uvedl bývalý velvyslanec Ukrajiny v Bělorusku Igor Likhovoj v rozhovoru pro Radio Liberty dne 12. srpna

„Na Ukrajině v letech 2013–2014 vypadal protest jako hnutí o směřování do Evropy. A teď v Bělorusku to nevidím ... Na protestech nevidím žádné hnutí „za“, vidím jen protest proti prezidentovi země ... Existuje takový výraz „stanete se otrokem toho, kdo vás vykoupil z otroctví“. V tomto případě má Rusko mocnou zbraň a může ji využít ve svůj prospěch. Nejjednodušší scénář je zachránit současnou vládu, která bude vděčná, “řekl Likhovoj.

https://ukraina.ru/news/20200812/1028534105.html

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

expresní letenku do Bejrútu a já tam budu zdarma tři dny a tři noci šířit osvětu, moudrost, mládí a krásu a tak všelijak podobně.
Drobný a zcela zanedbatelný požadavek - chci, aby to letadlíčko mělo mezipřistání v Samarkandu, Tokiu, New Yorku, Buenos Aires, Canbeře a ještě pár podobných městečkách, ať se mám na co koukat.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Já taky musím šířit osvětu a tak.
Poletíme z Orknejí přes Island a až pak to otočíme na jih.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

citace
----

Prostřednictvím formulářů bude Český statistický úřad zjišťovat jména a příjmení lidí, druh a číslo dokladu jejich totožnosti, datum narození a pohlaví, místo pobytu, národnost, mateřský jazyk, dosažené vzdělání, počet dětí, povolání nebo informace o dojíždění do zaměstnání.

Data budou zpracovávána v anonymizované podobě. Statistici budou zjišťovat také způsob bydlení, velikost bytu, připojení na plyn a vodovod, způsob vytápění nebo složení domácnosti, tedy seznam osob v bytě a vztahy mezi nimi. Nadále budou moci dobrovolně uvádět i to, zda se hlásí k nějaké národnosti nebo náboženské víře.

Za nevyplnění pokuta

Za nevyplnění formuláře nebo jeho záměrně chybné vyplnění bude hrozit pokuta 10 000 korun, za zneužití údajů ze sčítání až půlmilionová sankce. Sčítání má včetně přípravy a vyhodnocení v období od roku 2018 do roku 2023 stát 2,23 miliardy korun.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/scitani-lidu-2021-pohlavi-budou-jen-…

vetsinu udaju uz stat ma, nebo mu do toho nic neni

urcite nebudou informace o tom zda mam byt v cihlovem, drevenem,nebo betonovem dome pouzivat hasici, protoze by slo o zneuzivani osobnich udaju

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Záměr je jasný. A sice konstatovat, že se máme stále lépe a lépe. Kdo to neuvede, bude potrestán pokutou.

Otisky prstů nebo PIN k účtu zatím nechcou ?
No to se máme !!

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

ještě délku paží a výšku rozkroku, bo teď jsem se měřil kvuliva štěrkoletu.

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

Já si zvolil pohlaví "letadlo". Systém by to mohl polknout.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Hrůza tyhlety internety - dneska si kdejakej Vidlák udělá rozbor mezinárodní situace... a ta sedí jak prdel na hrnec a všichni študovaný poblitológové v TV melou hovadiny a nejsou hodni mu ani políbit p*del...

Průměrný počet slepic: 4 (14 hlasů)

In reply to by SansLogique (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano, to je ten největší globální průser. A co s tím?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Jak tak sleduju, naše hnojomety a hnojometáci nějak zmlkli o ruské stopě v případě výbuchu v Bejrútu.
Moc dlouho jim to nevydrželo.
A co na to naši elfové?
Jsou v tomto případě nějak zalezlí v noře, nebo, že by zaujali pozici ležícího střelce v krytu?

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

jsou v pozici "mrtvý brouk"

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

Elfové si přetížili těch několik neuronů, kterým říkají vznešeně mozek. V horku se jim přehřál.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

o hlídání pravdy!

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Jen mě tak napadlo,jedině Čínský scénář může Bělorusko zachránit.
Ukrajina je už mrtvá,není síla to tam napravit,co schopného,vystudovaného,utíká pryč.
Něco podobného by čekalo Bělorusko,USA potřebuje hodně loupit,aby se trochu zahojili.
Jenže,jak víme něco z Ukrajiny,nezbohatl stát USA,ale jen několik politiků,mafiánů,banky.
Dost se také psalo o podnikání Madlenky v Kosovu a toto je záměrem celého snažení politiků v USA.

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Masakr na náměstí Nebeského klidu?

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)

Tedy čínská soft verze opravdického masakru zvaného "občanská" válka v USA ?

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

Anonymní 2
Sice by měl dostat po hlavě někdo jiný a ne Bělorusové.
Já to vidím i jinak,mnoho mladých bez práce,bez možnosti uplatnění,to má na svědomí,právě to mizerné školství. tak se vybíjejí na podobných protestech a když je to i dobře placené o počet se nemusí plátce bát.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Rusko Ukrajina Bělorusko Česko
HDP na obyvatele v USD 11.289 3.113 6.283 23.113
Veřejný dluh k HDP % 14,61 60,21 47,83 30,8
Veřejný dluh na obyv. USD 1.648 1.876 3.010 7.164
Nezaměstnanost % 6,2 10,1 0,5 2,6
Počet aut na 1000 obyvatel 350 213 369 558
Bilan zah. obch v miliar. USD164,744 -10,541 -6,412 20,262
Dtto k HDP v % 9,69 -7,41 -7,6 8,2
Očekávané dožití obyvatel 72,66 73,2 74,5 79,1

zdroj https://countryeconomy.com/

Hrubým odhadem, navzdory tomu, že v Bělorusku neproběhl Majdan, zase tak dobře hospodařící země to není. Velký veřejný dluh, záporná bilance zahraničního obchodu. Ale rozhodně je na tom Ukrajina ještě hůř, i když do ní EU sype prachy horem dolem.
Lukašenko je stará struktura a jenom sociálními jistotami to dlouhodobě nevyhraje.

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)