Ausgerechnet právě teď

Autor
Štítky

Předevčírem Rusové zveřejnili dosud nepublikované materiály o největším jaderném testu všech dob. Bylo toho plné zpravodajství, ba i ti největší rusobijci tuto navýsost zajímavou zprávu přetiskli. Car bomba o síle padesáti milionů tun TNT klesá z bombardéru a udělá atomový hřib stoupající do nejvyšších vrstev atmosféry. Výbuch na stokilometrovou vzdálenost zapaluje stromy a ohnivá koule má průměr třicet kilometrů. K tomu komentář, že bomba mohla být i třístupňová a mít dvojnásobnou sílu. 

Ausgerechnet zrovna teď. V době, kdy se zase hraje o hranice NATO, které by se zase mohly posunout blíž Moskvě a Petrohradu. Já jsem tuto jemnou diplomatickou narážku pochopil. Rusko sice není velmoc jako za starých časů, ale vymazat Evropu dokáže zcela spolehlivě. 

Podívej Andělo Merkelová... možná netrefíme Washington. Možná nezničíme americké jaderné ponorky. Možná nezničíme ani jejich letadlové lodě Ale z Berlína ti uděláme jednu pěknou taveninu, že z velké Germánie a EU nezbyde nic než radioaktivní poušť. V  době, kdy Německo instaluje větrníky a zavírá jaderné elektrány, v době kdy Německo nemá v provozu skoro žádný tank, v době, kdy si EU dobrovolně ničí školství i ostatní základy státu, ve stejné době Rusko instaluje rakety s vícero atomovými hlavicemi, které dokážou podobnou paseku a vsadím se, že pár raketek je vybaveno i něčím podobným, co teď předvedli v televizi. To jen tak, aby bylo jasno vo co gou. 

Víte ti sovětští komunisti byli docela řízci. Na nějakém tom životě ani milionu životů jim až tak moc nezáleželo. Dokázali se drát k moci všemi způsoby podle hesla není člověk - není problém. Byli ochotní obětovat klidně i posledního Rusa, ale Hitlerovi nedali ani píď země. 

Přes všechny jejich mocenské choutky, intriky i přímočarost, nikdy ale nepodceňovali vzdělání a každý jejich soudruh dostal šanci jen jednou. Jakmile se ukázalo, že je neschopný, zpravidla zmizel, nebo se v Lefortovu rychle přiznal ke špionáži. Lenin hřímal: učit se, učit se, učit se. 

A Berija, přes všechny jeho psychopatické vlohy, dokázal zorganizovat evakuaci průmyslu, dokázal rozběhnout v těch nejtěžších podmínkách válečnou výrobu a předběhnout s ní Německo, dokázal vybudovat jaderný program a udělat úspěšný jaderný test a navíc položil všechny začátky kosmického programu. Manažer první kategorie. 

Různí Vorošilové a další patolízalové byli promtně odstraněni nebo převeleni na neškodné místo a na jejich fleky přišli Žukovové, Koněvové či Vatutinové. To samé platilo pro továrny. 

A teď to porovnejte s naší vaší ojroatlantickou civilizací. Učení, memorování a učňovské obory jsme už dávno zrušili. Máme hromadu sociologů, ale pochybuju, že bychom ještě jednou dokázali postavit Dalešice nebo vyvrtat šachtu dolu Slaný. Ti největší blbci z nás sedí v politice a ti nejblbější z nich vedou EU. 

Já prostě nedokážu mít strach z nějakého Mináře a jeho skvadry, protože jsou nevzdělaní, poživační a vlastně všechen jejich úspěch se jmenuje mobilní telefon a fejsbůk.  Vezměte jim to a sesypou se jak písek. Kde je mezi nimi nějaký novodobý Žukov, který by z té nesourodé masy na Letné udělal něco, co by poslouchalo rozkazy a bylo ochotno šturmovat na Zemana? 

Kde je v naší politice někdo, kdo by neutekl jakmile by první ruský tank překročil hranice? Kde je nějaký Kriegl, který by nepodepsal kapitulaci hned po předložení? Kde je někdo, kdo by něco dělal zadarmo a nezištně jen kvůli utopickému ideálu? Kde je jakýkoliv důvod něco nezištného dělat? 

Kde jsou inženýři se znalostmi balistiky, jaderných procesů a kovoobrábění, kteří by uměli udělat pořádnou turbínu nebo motor? Ani ve Škodovce už nejsou. Dnešní auta jsou horší než ta před deseti lety. 

Kde jsou studenti, kteří by měli zájem se učit a malovali by si kariéru, jak v Mosambiku staví pivovar a rozjíždějí tam místní ČKD?  Kdo si vůbec ještě maluje kariéru ve které by něco vyráběl? Mnohem víc je těch, kteří si budoucnost představují jako demontáž všech komínů i silnic, ale samozřejmě předpokládají, že v zásuvce bude pořád proud a dojedou si kam budou chtít. 

V USA to mají zrovna tak. Sice ještě vyžírají mozky z celého světa, ale i to má svůj konec. A pořádné dálniční mosty tam staví už jedině čínské firmy. 

Všichni by se měli na ten ruský jaderný výbuch podívat... aby věděli, čemu se nedokážeme bránit a jakého hada dráždíme bosou nohou. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (154 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Zazní v jedné agenturní místnosti během dopoledne jako součást připomenutí správného průběhu procesu, až se třetí nebo čtvrtý referent zeptá řídícího důstojníka, co je to TNT.

Průměrný počet slepic: 4.7 (38 hlasů)

Ty jednohvězdy rozdává elfí robot. Do 10 vteřin po zveřejnění článku jsou tam.

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Varianta č.2: Řídící důstojník rozvážně odpoví: TNT je přeci jedna z největších zásilkových služeb, s celosvětovou působností. Ale zrovna se jaksi přemenovali na FedEx.

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

To je podle mě špatně položená otázka.
Správná je:
Existuje ještě jedinec, kterej by za pojem - vlast- šel nastavil krk?
Protože dneska by to znamenala nastavovat krk za Čapí hnízno, modro, červeno a všelijaký jiný pelechy.

Průměrný počet slepic: 4.5 (26 hlasů)

No, čapí hnízko nebo i sídlo na orlíku, sic ebys za to šel nastavovat krk, ale ani díra v zemi nezaručí, že nejde vzít, až se vrátíš s ostatníma s fronty...

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

nemeckou automobilku, francouzske vodarny, rakouskou banku ...
Slovy klasika - nasrat, jo nasrat

Průměrný počet slepic: 4.8 (27 hlasů)

In reply to by Homer (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ne za německou automobilku, ne za francouzské vodárny, ne za rakouskou banku...… atd. To vše jednou zase pomine. Ale za sebe rodinu a zem (vlast). Je to patetický, ale je to tak-

Průměrný počet slepic: 4.6 (28 hlasů)

In reply to by Homer (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je to tak jen v procesech krevní msty. Což je však zpochybňováno coby primitivní a nikam nevedoucí (a skutečně - až na vyšších úrovních než je kategorie rodin je dosahováno příměří či míru, ono je to asi dáno tím, že právo musí být vynutitelné ).
Ovšem ti grázlové s tím počítají, že se to takhle rozjede . Kdy už pak málokdo přemýšlí - kdo ten konflikt vlastně připravil, kdo eskaloval napětí, kdo to financoval atd apod.
Kdysi to bylo jednodužší, ostatně posuďme sami :

„Wenn meine Söhne keine Kriege wollten, würde es keine geben.“
(Gutle Schnapper, manželka Amschel Rothschilda , 1849)

Zatím bez slepic

Sebranka na Letné jsou lidé bez budoucnosti, bez perspektivy, bez domova, který je třeba bránit.
Je to sorta, kterou dočasně stvořil multikulturalismus a globalizace. Současná expanze lidstva jednou skončí a člověk se vrátí ke svým základům. Zase bude bránit svůj prostor k životu, svou vlast, své místo na zemi.

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)

To je právě ono. Komunisti bojovali do posledního Rusa hlavně proto, že Němci jim hned od začátku celkem jasně dávali najevo, že je nepřišli obsadit, ale vyhladit.
A o tom to je. Když přijde nepřítel, který sice chce Tvoje území, ale jinak tam toho farmáře nechá v klidu a jediné co po něm chce je změna příjemce jeho desátku, dá se to s trochou štěstí obsadit i udržet.
Ale pokud domorodec dojde k závěru, že je vyhlazován a po obsazení jeho vesnice bude vyvražděna celá jeho rodina i ten největší pacifista vezme pušku a začne střílet. A to i v případě, že je mu jasné, že je jen otázkou času než zemře. Protože v této variantě smrti vezme alespoň pár těch bastardů na onen svět sebou.
A takovou válku nejde vyhrát. Ani v Rusku, ani v Iráku, ani v Afghánistánu, ani...

Pravda dá, ale musíte být opravdu důslední (např. indiánské války).

Průměrný počet slepic: 4.8 (23 hlasů)

In reply to by Woody (neověřeno)

Trvalý odkaz

se v kritické době (bohužel pro ně) našel dostatek úplatných vítačů (nejméně jeden má taky bustu v Kongresu, ruzyňská násoska je v odpovídající společnosti). Pak už na nich tolik nezáleželo.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

In reply to by Woody (neověřeno)

Trvalý odkaz

Chce to asi silného a bohatého sponzora...no a techniku, ale tu oni mají.
Pravdu ale máte v tom, že nic netrvá věčně (ani ta bída, slovy básníka).
Říkat pravdu ale zvládne každý hlupák, k účinnému lhaní je však zapotřebí poměrně vysoké inteligence.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Proto byla sametová,dohnat a předehnat USA a v poslední době to nabírá na intenzitě.
Proč asi USA vykrádali mozku v zahraničí,protože je neměli doma a pak tím brzdili státy ve vývoji.
To je dobrá otázka,co píše mirek58 šel by někdo nastavit krk za Čapí hnízdo a podobné mafiánské stavby,velké domů.
Pokud se tvrdí,že zklamali komunisté,tak kapitalisté tuplem,vlastně není pro koho nastavit krk.
Abych to uvedl podle sebe z důvodů mocenských ambicí USA po druhé světové válce,všude umrtvovali armádu a nasazovali svoji,co se najednou ukazuje v současnosti,teď se tomu diví,nemá kdo jít na Rusa a když si Putin ještě rok dva pyčká,Evropa se položí sama.

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Někdo by to měl číst ,,počká,děkuji za pochopení

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

No, Vidláku, dnes to byl pěkný umíráček nad západní civilizací. Sice hodně smutný, ale o to víc se blížící realitě. K naší škodě.
Rusko se začíná podobat Číně s tím rozdílem, že si prosperitu vybuduje vlastní silou. I když s pomocí západních sankcí.
Nějakým nedopatřením jsem v poslední době několikrát zhlédl moudra senátora Fišera, mimořádný úchyla!!!

Průměrný počet slepic: 4.8 (40 hlasů)

uhlazenej
až do slizu

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

....a AB kandidovat nebude, tak má šanci jedině Okamura. Ovšem ten (asi :-D))) slizoura neporazí.

A dyť je to jedno, přežili jsme geronta, syfylitika, herce, promafijního narcise...přežijem i tajtrdlíka slizoura.
Jeden citát :
„...za 30–50 let komunismus nebude, bude zde však národ, kdežto za vlády Němců by za 20 let byl národ zničen….“
(generál Bedřich Homola E. Benešovi)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Také byli ochotni opustit studenou válku a nabídnout spolupráci. Stalo se za Gorbačova, kdy byl zrušen celý obranný blok a sovětská vojska se z celé Evropy stěhovala domů.
Jaká byla odpověď ?
NATO bylo rozšířeno o několik zemí, přestože bylo Rusům slíbeno, že bude zrušeno také. Navíc, západ a USA stupňuje své provokace proti Rusku všude, kde ho to nejvíc bolí. A tím je jeho bezpečnost.
Systém, který používaji USA a jeho spojenci, se zřejmě bez nepřítele neobejde. A toho je zapotřebí neustále dráždit, aby napětí ve vztazích nepolevilo.
Docela chápu, když Američané s oblibou likvidují nepohodlné režimy všude na světě. Vždy jde o státy, které USA nemohou přímo ohrozit. Kšeft je kšeft a o zbraně je zájem tam, kde to vře.
Méně už chápu, proč se stále snaží provokacemi vyvolat chaos v zemi, jako je Rusko, která ještě pořád může zničit USA během pár hodin.

Průměrný počet slepic: 4.8 (38 hlasů)

Sověti pustili střední evropu protože museli, byli přinuceni. Totéž platí i o nabídkách Gorbačova. Pokud budeme interpretovat studenou válku jako boj o trhy a zdroje, není nic divného na tom, že mocenské vakuum střední evropy zaplnila vítězná strana a ta se samozřejmě snaží v tom pokračovat dál na východ. Málokdo si dovede představit co všechno na západě a kolik obyvatel tam bylo v osmdesátých letech nastaveno, placeno a osobně interesováno porážkou "Říše zla". Ta historická setrvačnost tu s námi ještě nějaký čas bude. Mimo jiné i proto že se to západním lídrům docela hodí ať už z ekonomických nebo ideologických důvodů. Redukovat mocenské taktiky na pouhou sílu atomových zbraní je samozřejmě naprostý nesmysl, je to pouze jeden z mnoha faktorů a jak vidíme např. na mocenském propadu ruska v devadesátých letech za Jelcina, není to ten nejdůležitější, už proto že se sním sice dá dobře vyhrožovat, ale dost dobře jej nelze v omezené míře reálně užít.

Průměrný počet slepic: 2.6 (17 hlasů)

Snílek Gorbačov, nikdo jiný. Systém se zhroutil zevnitř, po etapě neschopných gerontů ve vedení země.

Průměrný počet slepic: 3.7 (12 hlasů)

Pane Puck.
Když Vám někdo podkopává základy,jak asi může dopadnout a činili to hned po skončení II.světové.

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

Já si myslím, že bezprostředně nemuseli odejít odnikud. Byli díky systémovému úpadku v krizi, měli víc možností. U moci byl Gorbačov - naivka nebo velezrádce - a ten uvěřil vágním zárukám a rozhodl, že se ze střední Evropy DOBROVOLNĚ stáhnou. Přitom mohl zvolit konfrontaci a boj do posledního muže.

Jsem zvědav, jakou variantu zvolí Američané až přijde jejich chvíle a že se ta "chvíle" rychle blíží.

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)