Korovavirová predikce od Mastera

Autor
Štítky

Tak tu máme další vlnu Koroňáku. Od jara nám něco zůstalo stejné a něco se změnilo. Tak si dovolím drobnou předpověď epidemiologické situace. Můžeme si za pár týdnů říci, nakolik jsem se trefil či nikoliv.

Zatím nám Koroňák roste geometrickou řadou a nevidím důvod, aby se na tom v nejbližší době cokoliv měnilo. Zarouškování bude mít žádný nebo pouze minimální efekt. Tento týden může být denní maximum tak zhruba 1300 nakažených, příští týden 2100 nakažených a další týden 3500 nakažených.

V jistou chvíli (osobně bych odhadoval, že by to mohlo být tak okolo 5000 nakažených denně, ale to je jenom nepodložený odhad) přestane mít hygiena situaci pod kontrolou a tak přestože počty nakažených stále porostou v zásadě stejným tempem, přestane to jít vidět v grafech. Že hygiena přestává stíhat se pozná tím, že začne zase růst procento hospitalizovaných pacientů vůči potvrzeným případům. Možná se pletu a hygienici to budou zvládat levou zadní. Inu, poznáme to snadno. Pokud rychlost šíření bude zpomalovat a s tím naopak poroste procento závažných případů, znamená to zcela jasně, že hygiena nestíhá, nikoliv, že virus mutuje.

Ovšem nikdo nebude schopen ani ochoten s epidemií reálně cokoliv dělat. Na lockdown nedojde a bude se jen šermovat s rouškama. Možná zavedou i nějaká další opatření, ale spíše symbolického významu. S počty nakažených ovšem porostou i počty hospitalizovaných a také počty mrtvých. V tuto chvíli jsou všechny hodnoty směšné, ale za pár týdnů nebudou a zcela určitě bude situace o dost závažnější, než je dnes.

Neumím potom úplně predikovat, jak moc ta čísla hospitalizovaných narostou. Soudě podle vývoje v USA to nebude tak dramatické. U nás byla první vlna menší, takže druhá bude o něco větší, ale asi to nebude nijak zásadní. Čekal bych, že denní počty mrtvých mohou být ve špičce tak plus minus autobus stejné jako za první vlny, možná i o něco menší. Jinými slovy, naše zdravotnictví to nejspíš zvládne, ale ředitelé nemocnic i vládní Ken (a možná i veřejnost) budou mít chvílemi pěkně stažené půlky. 

Může se ale stát, že virus překvapí. Myslím si ale, že pokud nedojde k nějakému dramatickému vývoji (jako například, že se zase někde zahltí zdravotní systém) pojede se dál a všichni budou o Koroňáku hodně mluvit, ale málo se toho nadělá. Všichni se vesele promoříme a tím to v podstatě skončí (přitom jsem přesvědčen o tom, že do značné míry už promořeni jsme - nějaké úrovně stádové imunity už jsme dosáhli).

Pokud se ale zdravotní systém zahltí (možná ani nemusí ten náš, stačilo by v nějaké jiné zemi v Evropě, která by nás předběhla) pak je vcelku jedno, zda vláda udělá nějaký nový lockdown nebo ne (očekával bych, že v takovém případě nějaký udělá, ač opatrněji, než na jaře), ale epidemiologická situace se za pár týdnů pak zlepší tak jako tak. Jednoduše z důvodů, že to v lidech opět vyvolá strach. A strach je prostě nejúčinnější opatření proti Koroňáku. Ze strachu lidi nechodili na jaře ven, ze strachu nepodceňovali příznaky, ze strachu omezili osobní kontakty a to všechno zapůsobilo mnohem spolehlivěji než všechny vládní opatření. 

Jinými slovy ve zkratce: Budeme promořovat, dokud se lidé nezačnou Koroňáka zase bát.

Pravděpodobně důvod ke strachu není a všechno dobře dopadne.

Každopádně se to za pár týdnů ukáže.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.7 (64 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Před 00:01 jsou 4 jednoslepice. Za ten čas se článek nedal přečíst. Teď na něj jdu.

Průměrný počet slepic: 4.3 (10 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Napadá mě, zda by Master nechtěl na začátek každé diskuse připnout náhodný komentář o jednoslepičím hlasování. Čtu Kydy nepravidelně a vidím koment na toto téma pod každým jedním článkem.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Postačí si přečíst poslední větu.
Každopádně se to za pár týdnů ukáže.
Ostatní je o ničem, jen slovní cvičení.

Průměrný počet slepic: 4.6 (23 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

O tom je diskuze.

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zmínka o nestíhající hygieně a růstu hospitalizací je naprosto namístě.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Obávám se, že vzhledem k hustotě populace v Evropě je nějaké řízené promoření nemožné. Každou chvíli někde vypuknou nějaká nová ohniska nákazy. Jedinou nadějí je, že koronavirus každou další mutací oslabuje. Takže očekávám koronavirový podzim, možná příští jaro, a pak už koronavirus přestane být tolik nebezpečný.

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

nejasné. Ze stejného důvodu je otázkou i účinnost vakcíny.

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

Právě jsem rychle přelouskala článek, že číňani zjistili, že protilátky prudce klesají po 4 týdnech po prodělané nákaze. V tomhle bych jim docela věřila, mají dost materiálů, aby to zjistili. Takže se můžeme radostně promořit každý měsíc.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

In reply to by AB (neověřeno)

Trvalý odkaz

Imunita nespočívá jen v protilátkách. Paměťové buňky jsou schopné proti viru při opakovaném nakažení zasáhnout.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Ziim (neověřeno)

Trvalý odkaz

Paměťové buňky podle nich tvoří jen 10% nemocných a to je sakra málo.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Komentář: Pošťák zvoní u staříků 60+, nese vládní respirátor. Úlet
JAN LIPOLD
Šéfkomentátor

Průměrný počet slepic: 1.8 (13 hlasů)

In reply to by Andrej (neověřeno)

Trvalý odkaz

zajišťují blahobyt 20+.

Průměrný počet slepic: 4.8 (30 hlasů)

In reply to by Andrej (neověřeno)

Trvalý odkaz

netouží, aby se stal svobodným, ale prahne po pozici dozorce otroků, netouží ani sem přidělený referent po svobodném myšlení, ale po pozici šéfreferenta. "Operative Senior", to by doma jinak znělo!

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)

Možná touží být užitečný, a chce trasovat, ale neví jak na to.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Andrej (neověřeno)

Trvalý odkaz

Troufám si odhadnou, že samotný Jan Lipold už do té kategorie také patří.

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

respirátory si ponecháme a roušky rozdáme potřebným, například bezdomovcům. Moje dobrá žena Tlapka ušila za dobu breberky cca 1.000 roušek různých modelů, většinu rozdala zdarma a tak máme roušek 3*rdele.
Ale, stejně jako s plenami pro kojence. Naše děti měly pleny bavlněné, které se praly a znovu používaly, roušky dost často vidím pouze na jedno použití (tak 2-3 hodiny), potom se vyhazují (za chvíli jich budou plné oceány a budou do nich zamotané i velryby), místo aby si ty bavlněné lidé prali, jako to děláme my.
Pořád mlaskáme. Je houby zle.

Průměrný počet slepic: 4.6 (22 hlasů)

In reply to by Andrej (neověřeno)

Trvalý odkaz

Takřka každý člověk v naší republice má svého praktického lékaře. Tito pak mají povětšinu po ruce takové informace, díky jejichž zpracování bylo by možné určit ty osoby, které jsou rizikové. Taktéž by asi mohli provést efektivnější distribuci, takovýmto způsobem určených ochranných pomůcek. (součinnost s FÚ nepředpokládám, to už by byla vyšší dívčí, aby osoby s příjmem například o dvojnásobku průměrné mzdy nedostaly touto cestou nic).
Psal jsem v tomto smyslu na MZ již v dubnu tohoto roku. Odpověď vyzněla si tak : " Nechme to na úřednících, oni moc dobře vědí jak postupovat." Výsledek vidíme - respirátory atd. obdrží " zdarma" např. 61 letý sportsmen nebo 80-ti letá majitelka chemického koncernu (hmmm...Babiš dostane také tento " balíček předvolební kampaně " ? ...a přímo do do schránky svého svěřenského fondu ?) ...ale nebdrží ho dvanáctiletý kluk s chronickým astmatem apod. (včetně lidí obezních, jistě , můžou si v většině případů za to sami...ale pokud má být balíček pomocí ohroženým, tak jaképak zde moralizování ???).

Prostě je nespravedlivé - aby zásilku obdržel 61 - letý miliardář , zdravý jak ryba, štíhlý jak tyč....ale neobdržela ji obezní mladice, po těžké operaci, samoživitelka....
Je to nespravedlivé a lid této země by to jistě takto nechtěl. Tedy je to i nedemokratické , nelogické a neetické. Krom toho, že je to důkazem ve prospěch tvrzení o mizerii ve státní správě (a také i ve vzdělávacím systému, ten takovouto mizerii produkuje).

Průměrný počet slepic: 2.7 (13 hlasů)

Ano, měl se vytvořit přidělovací úřad a z těch 10 milionů vybrat ty potřebné, potřebnější a nejpotřebnější.
Kolik stojí velkovýroba obyčejné roušky obyčejného respirátoru?
Náklady na pomoc by neměly být větší než ta pomoc. A jak tady čteme, někteří předpokládají, že obdržené předají potřebným. A není na to třeba úředník s mzdovými náklad 160 Kč na hodinu.

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Do 20 korun rusnokoffských ? Stačilo málo, mít místo rezerv v podobě akcií Apple nebo amerických dlužních papírků či europapírků....halu s příslušnou výrobní linkou, dejme tomu že s kapacitou několik set tisíc respirátorů denně. To Andrejko jaksi nevymyslel, že ? Asi měl moc starostí např. s Čapím hnízdem....to ho omlouvá.
Jo, rezerva ve formě věčně hladových přihlouplých úředníků (úřednice prominou) ...tak ta by tu byla, v tom jsme světoví přeborníci.

Další důkaz ve prospěch tvrzení o mizerii ve státní správě :
V celém Středočeském kraji zakázali provoz restaurací v čase od 24.00 - 6.00.
Proč se to má týkat všech restaurací ? Proč ne jen těch ve kterých zní hlasitá hudba a lidé , byť namačkáni tam hlava na hlavě, musejí po sobě de facto chrchlat, aby se aspoň trochu uslyšeli ? To je málo městských policajtů, mají nedokonalou techniku, mají slabé pravomoci (nechci napsat že jsou zkorumpovaní, to by asi vůči některým z nich nebylo fér) ? To je málo úředníků , kteří už dávno měli spustit SKUTEČNÝ monitoring, už dávno měli nejprve provozovatele potenciálních ohnisek nákazy upozornit, ať hudbu ztiší, ať hosty umravní atd...jinak budou nést následky. Ne, nic takového se plošně nestalo a neděje se.
A věřte tomu nebo něvěřte - i takováto semeniště nákazy posléze obdrží od státu odškodnění, z peněz daňových poplatníků. To už je na Bohnice, nejen na Bory.

Sedět na zadnici pěkně v suchu a teple a razítkovat, rozumu netřeba, stačí umět chytit do ruky razítko a udeřit jím.

Průměrný počet slepic: 2.7 (9 hlasů)

Včíl jste mne rozesmál, Josephe Chlore. Proč by to ti praktiční lékaři dělali. Stačí, když se mezi nimi najde jeden jediný stejní jako Ti Vámi jmenovaní úředníci a lidi nedostanou vůbec nic, protože kdo by třeba za to odeslání roušek platil poštovné,....To řešení není.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Prvoplánově to bylo o výběru relevantní části populace. Stojím si zde za svou úvahou, za svým návrhem, kterým jsem již v dubnu oslovil MZ, vy jste oslovila koho ?

No a teď to poštovné platí kdo ? Svatý Dynda ? Ale znovu - ti lidé by si mohli sami někam přijít, nemusela by to být nutně čekárna ordinace praktického lékaře. Jde přece o výběr toho cílového segmentu společnosti.
Kdybych chtěl být zlomyslným, tak bych navrhnul, ať se to spojí s volbami....to by pak byla asi mimořádná účast...za obálku s mafijními seznamy - obálka s respirátory.

Smějte se vtipům, ne vážným věcem, budete tak více v pořádku nejen zdát se a jevit, ale i ve skutečnosti. Hezký den.

Průměrný počet slepic: 1.8 (6 hlasů)

Koho jsem oslovila? No, nikoho, jen jsem nabídla svůj šicí stroj pro šití roušek pro zručnější osobu, než jsem já. Nikdo se neozval.
Má lékařka telefon na mne zajisté má, za dobu cca 30ti let mi volala prostřednictvím sestry 1 x, že se laboratoř spletla, že kontrolní odběr je správný.
Ale jinak fajn, vynervovat člověka a pak to takto zdůvodnit. Laboratoře se hned tak nepletou. Jednoduše nevěděla, proč se hodnoty dostaly do normy.
Ještě k těm rouškám - agenda, kdy by někdo sledoval příjem lidí, kteří nárok mají a kteří nikoliv? To by nejspíš nebylo v souladu s GDPR.
Opravdu jednodušší by to bylo přes lékaře, ale tomu nevěřím, že by se do toho pustili. Na to by měly kapacitu spíš zdravotní pojišťovny.
Poštovné - proč by si to nemohli zaplatit lidé sami s tím, že kdo překročí pojišťovnou limit, dostane tyto peníze stejně zpět.
Smích? Přejde.
Ten můj - no, je úsměv, smích, hurónský smích, smích v slzách, zoufalý smích, ... těžko ten můj přesně napasovat.
Tož protože nevěřím, že by Vámi navrhované opatření vstoupilo v platnost,... proto ten smích.
Nu, klidnou noc a následující dny,...

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

je dobré datum. Před 21 lety nám někdo zapálil barák. Člověk aby byl furt ve střehu, všeho si všímal a ničemu nevěřil. Nějaký koroňák nás nemůže rozhodit.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ládik!!!
Jestli to nemá spojitost s 11.zářím v USA.
To klidně mohlo být mrňavé letadílko a bárák čapnul.
21 let proto pozor,co říkají karbaníci,voko bere.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

to taky není malé číslo. Rovněž lordi za kanálem jsou happy. Hovoří čísla. Jako na vojně. Vrkni číslo!

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Kde se po celý můj život schovávali? Těchto darmožroutů a všeumělců jak dělat úplné hovno (1) a ještě ho draze prodat, je najednou všude plno!

Nezbývá mi než parafrázovat pelíškovské "Hygienici všech zemí, vyserte si voko!"

(1) Toto slovo je podle principů Vidlákových kydů spisovné a nevulgární.

Průměrný počet slepic: 3.3 (18 hlasů)

ale k tomu žádného hygienika nepotřebuju. Ledaže by naléval...

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Venco, brzo o toho hygienika zakopneš, pak poznáš že ideální stav je když jich běhá hodně tak abys o nich nevěděl. Bohužel je jich jen zlomek potřebného množství. Jinnak Wencovi ve dlouhých chvílích doporučuji studium epidemiologie, stačí na úrovni co se učí budoucí sestry.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

že pokud nějakou infekční nemoc chytnu, velmi rychle ji organismus za mé pomoci zlikviduje. Většinou do rána. Takže pro mne je většina lékařů úplně zbytečná a hygienici úplně.

Průměrný počet slepic: 2.8 (10 hlasů)

+ v lihu i medu naložený bylinky a dokud je sluníčko, tak na sluníčko.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

ale co když se brebera rozdělí definitivně na definitivně oddělené kmeny?
Jako to kdysi předvedl virus chřipky?
Zatím! se brebera chová relativně slušně!
Já bych to viděl do budoucna tak, že se minimálně roušek nezbavíme a budeme, především mladé pipiny a pipiňáci, se muset začít chovat trošku jinak.

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)

Musíme jen doufat, že koronavirus COVID19 se zachová podobně jako rýma a ztratí svoji účinnost. Nic jiného nám totiž nezbývá. A jeslti koronavirus svoji účinnost neztratí, rychle vyselektuje ty, kdo se jej nebojí.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Koronáć
USA. Počet nakažených 6 410 000
Počet zemřelých 192 000

ČR. Počet nakažených. 32 413
Počet zemřelých. 448

Smrtnost s covidem. USA. 2,99 %
ČR. 1,38 %
Vysvětlení chybí. Rozdíl je příliš vysoký, než aby se dal vysvětlit chybným měřením, nebo jiným postupem a jiným vyhodnocením.

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

zdravotní pojištění nebo má vysokou spoluúčast a k doktorovi jdou příliš pozdě. Dalším důvodem je vysoká míro obezitiy v americké populaci. A také to, že se u nás epidemie teprve rozjíždí, takže nakažení ještě nestihli zemřít. Smrtnost se zásadně posuzuje až po skončení epidemie, protože jinak jsou čísla zavádějící.
V neposlední řadě bude důvodem i jiná úroveň testování. V USA je menší pokrytí testování, takže více případů nákazy unikne pozornosti.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

ne na kovid. Příčinou exnutí není kovid. Záleží, jak je motivován doktor, aby to napsal. Jde o prachy.

Průměrný počet slepic: 4.1 (16 hlasů)

Tohle je chybné uvažování, i když primárně zemřou na neco jiného, tak příčinou je Covid, protože kdyby se nenakazili, tak by přežili.

Průměrný počet slepic: 3.9 (16 hlasů)

na koroňáka. Je to lepší?

Průměrný počet slepic: 4 (13 hlasů)

Ano je, protože s tou léčenou rakovinou mohl žít ještě 10 let. Navíc není zdravý člověk, jen špatně vyšetřený pacient, takže tak každej druhej něco má, jen o tom často neví nebo to ignoruje.

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)

Není, protože kdyby nechyt koroňáka tak chytne rýmu, chřipku, anginu cokoliv o čem ani neví a umřel by taky.

Průměrný počet slepic: 1.7 (7 hlasů)

smím být vulgární? Doktoři dají termín nepřežije 6 neděl a ejhle, žije více než rok. Pokud mu nenasadí breberu, aby dali za dost statistikám, který kazí správnou prognostiku taky doktora.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

a umře s obojím, nebo dokonce pod obojím?

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

i v případě exnutí s covidem. Protože koho chleba jíš, toho píseň zpívej. Doktor kromě doktorařiny většinou nic jiného neumí čím by se dokázal uživit a proto se jedná o existenční otázku, na kterou je odpověď je předem jistá.

V České republice k dnešnímu dni zemřelo 437 lidí s indikací na koronavirus, přičemž nemocnice v ČR neuvádí Covid-19 jako příčinu úmrtí, ale místo toho uvádí do statistik, že pacient, který zemřel, byl před smrtí pozitivně testován na Covid-19. To je ale potom strašný podvod. Na tuto nesrovnalost nás do redakce upozornila lékařka z jedné nemocnice v Olomouci, která nás moc prosila, abychom neuváděli její jméno, že by ji ředitel vyhodil.
Aeronet:
Jenže, toto neplatí pouze o jisté nemocnici v Olomouci, to platí úplně o všech nemocnicích v Evropě, v Rusku, v Číně a v USA, kde se zemřelí deklarují jako oběti Covidu-19, nikoliv jako pozitivně testovaní na Covid-19. Je to stejné, jako kdyby v nemocnici zemřel pacient s vysokým promile alkoholu v krvi a nemocnice by napsala, že namísto krvácení do mozku způsobeného zraněním hlavy po automobilové nehodě pacient zemřel na alkohol. Jenže, totéž se dnes provádí v nemocnicích s Covidem.
https://aeronet.cz/news/cesko-by-melo-zastavit-testovani-na-covid-19-v-…

Průměrný počet slepic: 3.4 (14 hlasů)

přesně stejným způsobem se ty statistiky dají snižovat a taky to tak dělali v Německu. Když měl pacient nějakou komorbiditu, tak se napsala jako přícina úmrtí i když jasně umřel na Covid.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

až když už zemřevších na "zápal plic" bylo příliš mnoho a nemocnice v Itálii a Španělsku začínaly kolabovat.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

Pokud zemře pacient s kovidem, tak má objektivně nemocnice (od příjmu až po patologii) větší náklady. Tyto zvýšené náklady dostane proplacené od pojišťovny. Tedy nemocnice bude vykazovat, ve vlastním zájmu, všechny (i za cenu posmrtného testování ???). Dle toho budou instruování i zaměstnanci nemocnice.

Pokud někde v cizině nedostane nemocnice/doktor/charita/šaman nic navíc, tak proč by vůbec testoval. A pokud by dokonce testoval, proč by to vůbec někde vykazoval.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Například o německém počítání se lze dočíst:

„Sowohl Menschen, die unmittelbar an der Erkrankung verstorben sind („gestorben an“), als auch Personen mit Vorerkrankungen, die mit SARS-CoV-2 infiziert waren und bei denen sich nicht abschließend nachweisen lässt, was die Todesursache war („gestorben mit“) werden derzeit erfasst.“

"Aktuálně se započítávají jak lidé, kteří zemřeli na Covid ("zemřeli na"), tak i osoby s dalšími nemocemi, které byly infikovány SARS-CoV-2 a u kterých nelze prokázat co bylo konkrétně příčinou úmrtí ("zemřeli s")."

https://www.anti-spiegel.ru/page/3/?s=covid

Přičemž je otázka jaký je poměr obou skupin. Většina zemřelých je vysokého věku a tak se dá předpokládat, že velké procento z nich trpělo v době úmrtí na nějakou nemoc/nějaké zdravotní problémy.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Statistika ČR je zhruba 450 úmrtí na/s Covid - to je velmi malé číslo na nějaké podvody. Pravděpodobnější je, že se o některých případech neví a ve skutečnosti je obětí více.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Tento velmi hloupý argument také ve svém okolí slýchám, pane Ládiku. Přijmu-li ovšem tento princip, pak vězte, že AIDS je vlastně v pohodě, není proč se ho bát, protože na AIDS se vlastně taky neumírá, umírá se s AIDSem. Umírá se na zápal plic, chřipku, nebo něco dalšího, co k tomu člověk chytne. Doufám tedy, že jsem Váš logický postupu pochopil správně a už se nemusím bát ani stříkaček na pískovišti, ani zábavnějších formem přenosu AIDS.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Stálo by za to podívat se tam za tu Velkou louži. Nikoho nehoní, nikoho nebuzerují, všichni mají svůj rozum a tak jich skapává dvakrát tolik. To zase není až tak moc. Je to daň za svobodu a oni ji platí rádi. (Domnívají se, že se té dani vyhnou a zaplatí to jiný. Z 97,01 % mají pravdu)

Průměrný počet slepic: 4 (10 hlasů)