Potřebuje profackovat...

Autor
Štítky

Pamatujete si, jak to bylo s Koroňáčkem zjara? Jak Babiš vystoupil, předtavil Prymulu, zavřel školy, jak se ze dne na den změnila nálada ve společnosti? Jak lidi začali šít roušky, jak se skládali na plicní ventilátory, jak všichni byli solidární, jak se děly neuvěřitelné věci. Švadlenky nabízely roušky na internetu, nikdo se neodvážil po nich chtít EET, byly příběhy, jak holce zazvonil kurýr a nechal jí jen tak na ksicht balík látek na roušky? 

Pamatujete si, že kverulovali jen Bakalomédia a Šafr? Jeho slavná Johana Hovorková (pizda první kategorie) samozřejmě na Babišovi nenechala chlup dobrý, ale všichni věděli, že je to kráva a řešil se doopravdy covid a ne zneuznaný pisálek placený z peněz po rozprodeji hornických bytů. 

Pamatujete, jak ztichla opozice, když statistik Dušek promluvil k poslancům a všichni pak pár týdnů drželi huby? Pamatujete, jak měl Hamáček červený svetr, jak se sháněly roušky v Číně, jak se sháněla letadla na přepravu, jak se na náměstí vracela zvěř z lesů? Pamatujete, jak byly prázdné silnice, jak si lidi na procházkách nasazovali roušky, kdykoliv někoho míjeli? 

Pamatujete Babiše? Působil rozhodně, věděl co chce, věděl co to bude stát, byl odhodlaný dát na první místo lidské zdraví a životy a až na dalších pozicích pak byla ekonomika. Sice ho furt někdo kritizoval, ale z každé té kritiky čouhalo, že autorovi jde rozhodně o něco jiného, než o dobro naší země a našich lidí. Fialové, Kalouskové, Pekarová i Bartoš - všichni byli pro smích. 

Pamatujete, kolik chyb vláda nadělala? Spoustu. Ale všechno bylo snadno zapomenuto. Jarní vlna dobře dopadla, neměli jsme žádné černé scénáře, hospody zase otevřely, hranice se zase otevřely, stát platil různé druhy kurcarbajtu, aby to nebyl takový průser. Kverulovaly jen různé pseudohvězdičky, které svoje kritiky dávaly na fejsbůk hned před obrázky z drahé dovolené na Tahiti a po zásluze dostávaly kouř za licoměrnost. Kdo má prachy na dovolenou v Thajsku, by měl mít vatu na dobu, kdy mu jeho podnikání nenese. 

Premianti Evropy. Včas podchycená epidemie, propad ekonomiky spíše malý, státní sekera sice obrovská, ale pořád procentuálně menší než sekery států okolo. Za čtrnáct dní se stihlo udělat pro digitalizaci víc než za deset let. Babiš působil energicky, měl plán se svou chytrou karanténou, měl tým epidemiologů, kteří vypadali dobře v televizi, uměli mluvit a pro normálního člověka to mělo hlavu a patu. (Většinu novinářů nepovažuju za normální lidi). 

Lidi si vyjeli na dovolenou, hotely a restaurace měly přes léto jednu z nejlepších sezón vůbec - tedy kromě Prahy. Těm nepřijeli čínští turisté, ale oni je (alespoň podle Hřiba) vlastně stejně nechtěli.  

Pivovaty udělaly extra chmelené pivo, protože český člověk nechce sladké chcanky co pijí mladí angličané. Nechtějí ojropivo. A tak se v nabídce většiny pivovarů objevilo skutečné české pivo s českou chutí, protože angličani nepřijeli.  Například já teď ujíždím na Radegastu Ratar. 

A pak... se něco podělalo. Nejdřív se musel odporoučet Maďar, protože chtěl roušky. Pak Vojtěch začal lavírovat sem tam. Pak se ukázalo, že chytrá karanténa prostě není. Kam se poděl ten energický premiér, který zjara prostě bouchnul do stolu, zavřel školy a to otočilo náladu ve společnosti? Kam se poděl ten miliardář s nekonečnými prostředky na kampaň, který je skoro stejný diktátor jako Kim Čong Un a který má plán nás zavést do své totality?  

Jestli měl Babiš plán všechny ovládnout, tak to byl tedy hodně ubohý plán. Tančit mezi vejci, snažit se dělat opatření, která ale nebudou mít ekonomický dopad, kosmeticky upravovat otevírací dobu, ale zároveň vlastně neudělat nic co by ohrozilo tržby a daně. A nechat na sebe házet bláto za zavádění totality, přičemž žádná nebyla a pořád není. 

Když už mu tu totalitu omlacovali o hlavu, měl rovnou zavést nouzový stav, nechat Šmuclera zavřít a ostatním poslat soudní obsílky. Měl poslat policajty do ulic, zavřít hranice a každý den vyhrožovat v televizi dlouhým kriminálem.   Místo toho se snažil vyjít se všemi a zároveň s nikým. Místo aby prostě převzal kontrolu nad ekonomikou, aby zrušil nebo odsunul volby, aby začal likvidovat opozici, aby poslal těžkooděnce do České televize, tak  nechal politiky dělat dýchánky na Karlově mostě a nechal je, aby psali svá moudra o zdravotním semaforu. Volby proběhly, opatření pořád skoro žádná nemáme a tvrdošíjně se držíme roušek, které samy o sobě moc efektu nemají. Jestli je tohle plán na totalitu, tak já jsem čínský bůh srandy. 

 A v posledních dnech už je náš premiér oligarcha jen stínem sebe sama. V televizi jej zastupuje Prymula a superministr všeho Havlíček. Ani Hamáčka není vidět a už vůbec ne jeho červený svetr. Tehdy byl na obrazovce furt, zvali si ho do různých pořadů, kde ho nechali mluvit o tom, kterak z Číny vozil materiál. Teď nic. 

Takhle snadné to bylo? Takhle snadno se nechal udolat člověk, který obhájil mandáty z krajských voleb a dosáhl bezmála třiceti procent hlasů ve volbách do poslanecké sněmovny a vlastní spoustu médií?  Stačila na to Václavka Moravcová a hejno tupých novinářů? Stačila na to malá, ale hlasitá skupinka kverulantů? 

Nerad to říkám, ale Andrejko by teď potřeboval nějakého opravdového přítele. Někoho, kdo by za ním teď přišel a pořádně ho profackoval, seřval a řekl mu, ať se vzpamatuje. Ať zase vyleze před kamery, ať prostě bouchne do stolu, ať to dělá třeba špatně, ale podle sebe. Aby se z něj znovu stal ten velitel, který možná neví, co dělat, ale před mužstvem vždycky ví všechno, zná všechno a vždycky si poradí. 

Andrejko by teď potřeboval někoho, kdo by mu řekl, že ve válce se vždycky dělají chyby a nejhoršího nepřítele nemá před sebou v podobě koronaviru a posrané ekonomiky, ale má mnohem horšího nepřítele za sebou v podobě lidí, kteří se třesou na jeho pozici a jeho moc, aniž by měli jakýkoliv lepší či zázračnější plán. Někdo by mu měl říct, že mužstvo vždycky nadává, vždycky zpochybňuje rozkazy, ale velitel je velitel jen tehdy, pokud si dokáže svojí vůli vynutit. 

A někdo by mu měl říct, že pokud to nedokáže, pokud se nevzchopí, pokud prostě nebude nezpochybnitelným šéfem, který má všechno pevně v rukách, který se neposere z nějakých pisálků, který se nelekne blogerů ani Vidláků, který se nelekne Fialy ani Kalouska, který se nebude mazat s Bartošem a který bude mít alespoň tolik kuráže, jakou měl Šmucler v televizi, pokud tohle všechno nedokáže, tak bude brzy na huntě. 

Boris Johnson ustál bagatelizování koronaviru. Trump to také ustál. Ustáli to proto, že prostě zůstali tvrdí a samolibí. Vykašlali se na volání po jejich hlavách a dál dělali to, co považovali za nejlepší a čerta starého se starali, co na to řekne nějaká novinářská štěkna. 

Takže... pokud tam v ANO existuje někdo, kdo má Andreje lidsky rád a není s ním jen kvůli penězům, běžte a vražte mu jednu, ať se vzpamatuje.  

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (112 hlasů)

Komentáře

Je to dobrý nápad, držím Vám Pane Vidláku palce.
Šťastnou cestu.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

Strejda Gůůůůgl všechno vykecá, AB snad nemá tak neschopné poradce, aby si to nezjistili.
Ale jistota je jistota.

Zatím bez slepic

A nestačí poslat e-mail v Agrofertí síti na jeho adresu? Určitě nebyla zrušena ...

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)

Svedsko nelikvidovalo a ma ekonomiku ve stejnem miste jako my? Vlastimile, kde jsi udelal chybu v rozboru, ze tvoje hodnoceni plati i pro zemi, ktera sla jinou cestou?

Nebudeto, ze jsi mel myslenku a pak jsi hledal jako ohodnotit to co se stalo, aby to sedelo na myslenku, kteoru jsi zacal?

Tvoje hodnoceni mi pripomina mentory co hodnotili nejake rozhodnutí, ktere se menilo cely rok v case, kdy oni vydeli jenomm neco a pak jako mravenec hodnotili a rikali "to jsou blbci", ale kdyz jsme pak sedli na k pivu a rekli si "ale oni museli rozhodovat na zaklade zmeni tohoto zaklona, pak tohot a pak rozhodnuti vlady", tak sedeli a jediny co rekli "ty politici jsou smejdi" :D

Takze hezke cist neco co vidim v praci, kdyz clovek nema informace apak jenom nadava a vi, ze ma pravdu :D

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

protože jsem vás vůbec nepochopil. Ale klidně si můžeme tykat. Mimochodem, chybí ti v textu háčky a čárky, není to česky.

Průměrný počet slepic: 3.2 (15 hlasů)

Vítejte do klubu nechápavých :D Nejsem v tom sám :)

Průměrný počet slepic: 3.4 (7 hlasů)

Když necheš přemýšlet nad tím co jsi napsal, tak budu citovat:

"Na jaře jsem nevěřícně zíral na to, jak si dobrovolně likvidujeme ekonomiku kvůli neexistující pandemii čínské chřipky."

Švédsko touto cestu nešlo, kde jsi udělal chybu v rozboru, ze ma ekonomiku taky spatnou ;) Když v tomto základě nemáš, pravdu, jak cheš tvrdit, že navazující myšlenky tvého příspěvku mají smysl, když onen základ není pravda...

Ale chápu je jednodušší napsat "nerozumím řeči tvého kmene" :D Ale to ukazuje něco o tobě, ne o mě, jak se snažíš místo odpovědi zesměšnit ;) Když už to děláš, měj ke mě úctu a dělej to nějak, abych neměl pocit, že máš základku ;)

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)

Proč bych k tobě měl mít úctu? Na základě čeho? Úcta je něco, co nejde vynutit.
P.S. Z tebe opravdu nemám pocit, že máš ukončenou základku :D

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak nepsal jsem to tobě, takže "požadavek" na úctu co jsi si přisvojil, je řekneme zvláštní ;)

A když přečteš co jsem napsal, tak je to sarkasmu/ironie/zesměšnění, onen požadavek, takže brát vážně něco co je myšleno jinak a psát, "proč bych měl mít úctu", je řekněme hodně zvláštní ;)
Na to ti nemám pak co odpovědět, s tím se musíš srovnat sám, ež sarkasmus bereš doslova, jenom tě můžu ujistit, že když někdo píše něco sarkasticky, fakt Hejtmane, po tobě nepožaduje nic, dělá si s tebe prdel ;) :D

Takže chápu, že máš pocit, že nemám základku :D Ale i bez té základky nemám problém jako ty se sarkasmem co bereš vážně :D ;)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

No nazdar...

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

Anděla, Makrolon, borys, sven, maňána a paganyny.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

Ještě tam chybí blb z terlicka.

Průměrný počet slepic: 3.3 (12 hlasů)

In reply to by anonymní (neověřeno)

Trvalý odkaz

a jeden úplný idiot od elfů

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

In reply to by anonymní (neověřeno)

Trvalý odkaz

Možná byste se k nim hodil - už jste se přihlásil?

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Vlastimile, na jaře se nebojovalo proti neexistující pandemii, ale zabránilo se vniku katastrofální epidemie u nás, na rozdíl třeba od Itálie nebo Španělska. Za cenu sekery v rozpočtu. Za to Babišovi díky, jsem přesvědčen, že premiér jakékoliv opoziční strany by nebyl takové akce schopen (čekal by na notičky z EU a Německa, které jaksi nepřišly) ani by neměl dobré vztahy přes Zemana s Čínou, takže žádný Ruslan s respirátorama by nepřiletěl a stovky mrtvých doktorů bychom měli už na jaře. V létě se to uklidnilo, jako skoro všude, díky změně počasí. Na podzim se to zase rozjelo. Babiš neměl vyhazovat Prymulu, ale měl přísněji dohlížet a případně trestat za neplnění povinností hygienické stanice, které buď svojí práci hrubě nezvládaly nebo ji přímo sabotovaly a za to by nezasloužily pochvalu, ale trest. Další, kdo to totálně zvoral byl Vojtěch, který byl snadno manipulovatelná figurka bez názoru a fakt nechápu, za co ho všichni chválí, když posral, co mohl. Největší chyba ve vaší úvaze, Vlastiomile, je ale v tom, že odložení koronavirové vlny na podzim bylo zbytečné. Nebylo, protože za 3 měsíce nejpozději už bude k dispozici vakcína, která dalšímu šíření viru zabrání a zachrání tady desítkám tisíc lidí životy a stovkám tisíc zdraví. To je ta strategie, kterou má smysl reaizovat. Proto má smysl se uskromnit. Podnikání má svoje rizika. To je mimochodem i důvod, proč já nepodnikám. Ale celých 30 let se tady šlo na ruku podnikatelům a živnostníkům, aby náhodou nepocítili tvrdou ruku kapitalismu, který tak nadšeně budovali. V krizi 2009 také stát sanoval krachující banky z odvodů zaměstnanců, nespravedlnost jak Brno. Já jim to teď vlastně docela přeju, ať krachnou, ať poznají, jak funguje systém, který tak nadšeně budovali, kde je malý stát, který jim nepomůže, protože nemá z čeho. Vy tvrdíte, že neexistovala epidemie. Já zase tvrdím, že neexistoval prakticky lockdown, během jara byla moje výplata v práci prakticky stejná i na home office, moje volnočasové aktivity sestávající se převážně z prací na zahradě a baráku taky, tak vo co go? Jo, přišla bída na kozáky podnikatele a živnostníky a můžou si za to svojí arogancí sami, že se na ně teď každej vysere.

Průměrný počet slepic: 4.5 (31 hlas)

Zdá se, že patříte k těm, kteří mají radost, když sousedovi taky chcípne koza. Nesouhlasím s vámi. Bez přičinlivých živnostníků a podnikatelů, které nemáte rád, jsme se mohli dodneška v klídku rochnit v socialistickém hospodářství. Přeji vám, aby druhá, třetí nebo sedmá vlna nepraštila taky do vás. Nebo do vašich blízkých.

Průměrný počet slepic: 2.6 (20 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Takže místo odpovědi jsi mu ospisem napsal "jsi komunista/bolševik/rusofil/putinovec" :D

Chlape, a když nemáš co odpovědět, nevím jestli není lepší nic nepsat než napsat hovadi, která dová otázku jeslti nejsi stejně "ynteligentní jako sluníčkáři", ale jedno je jistý, i když si myslel, jak úderně ho setřeš, akorát jsi setřel sám sebe.... To jsi asi nechtěl co :D

Průměrný počet slepic: 4.1 (13 hlasů)

A místo k otázce zase radej napise o necem jinym :D

Ok, beru to jako jakoze opisem chces napsat PROSTE TI NEODPOVIM, ze nemuzu cekat, ze to napises primo ;) :D

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

ve vašem příspěvku žádná otázka není...

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jo opakováním to bude určitě pravda co píšeš :D

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

si rochnil docela rád.
Bo bych měl každý měsíc jistou výplatu, která měla větší kupní sílu, než ta dnešní...
Neokrádaly by mne výše zmíněné banky, profesionální neplatiči, státní instituce...
Do důchodu bych doplul už v pětapadesáti a nikoli "možná" o deset let později...
A prosím vynechat debilní kecy o tom, že se málo snažím a nic neumím.

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

jáák že nový premiér bude horší...??!!!

šak si blbý?
Dajme tam Pavku Novotného nebo Mirunu Němcovů, to by byli premiééři

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Dost bych se divil, kdyby měl Bureš nějakého opravdového přítele. Působí to na mě dojmem, že celý život dělá všechno pro to, aby žádného neměl.

Průměrný počet slepic: 2.5 (17 hlasů)

Jedfinec jeho typu a výšin níkdy žádného přítele mít nemůže a v historii taky neměl, v nejpepším případě jen šedou eminenci - ale i ta sleduje své cíle.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

osobní Babišův život neznáme - to uznejte. A včera byl uveden výňatek z rozhovoru s Putinem na Sputniku, říká tam, že v politice /a myslel i mezinárodní/ nejsou přátelé - každý státník musí /měl by/ hájit zájmy svého státu a národa - že jde o to, aby společně vycházeli, ale o pravé přátelství se nejedná. I když nevím, Putin se hodně družil s Berlusconim, a to ale hlavně když Silvio už nebyl předsedou vlády, dodnes mu Putin přeje k narozeninám a i teď, když byl Berlusconi stižen kovidem, zasílal mu pozdravy.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Kdo je Bureš?

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Chce ještě nějakou dobu užívat života. Není ho vidět, nechce se nechat uštvat politiky, novináři, opozicí, našî, vždy objektivní ČT, ...
A táhl to s Babišem od začátku.

I kdyby to Babiš vzdal dnes, pořád si zaslouží můj obdiv. Až bude historie hodnotit jeho období, dá mi za pravdu !

Průměrný počet slepic: 4.5 (26 hlasů)

Ja tak, že ta, co si sám napíšete.
Tak o tom žádná, zde se nedá chybovat ani zapochybovat, z podstaty věci samé.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Je unavenej, vyčerpanej.
Ale to už jsem psal někdy v srpnu, že působí dojmem člověka těsně před kolapsem z vyčerpání.
A taky je možná docela lidsky otrávenej z materiálu, jímž nemalá část české populace je.

To by zmohlo i Chucka Norrise; a kdyby s podobným materiálem měl pracovat Putin, už by Rusko neexistovalo.
To "my" - možná 40% z nás, potřebujeme nafackovat. A obávám se, že se nám toho dostane po příštích snemovních volbách vrchovatou měrou a ty facky schytají především ti, co si je nezaslouží. Lidé až příliš rychle zapomněli na řádění Kybersadisty s Kalouskem a tak přijde opáčko. Jenže to už na politické scéně nebude žádná partaj, která by se to pokusila alespoň zmírnit a která by mohla po dalších volbách nastoupit místo élentu.

Průměrný počet slepic: 4.2 (31 hlas)

jste zbytečně skromný.
Nafackovat by potřebovalo 80% národa.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

Jenom ty seš si jistý sám sebou, takže žádnou facku nepotřebuješ :D To pak máme jistotu, že ti jediný se nemýlíš :D

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

Furt mně něco říká, že toho debilního agresívního halogééna vodněkud znám...
nestrašil kdysi na baktuálně coby YosifK?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

kde se lidi nudí a poslouchají krávoviny, jako fšude ve světě. Lid obecný - mimo ně žije svůj život, podle svých zvyků.... ale není jej slyšet. |To jen ti městští unudění, zážitkoví si hledají zábavu za každou cenu a neumí koukat - co dál.

Průměrný počet slepic: 4.2 (9 hlasů)

Nemyslím si, že je Babiš unavený či dokonce před kolapsem, naopak. Dobrý manažer si přizná chybu, už se k ní nevrací a jede poučen dál. Babiš ji přiznal a znovu - před volbami - veřejně. Prymula je bezesporu člověk na svém místě, dal ho tam Babiš (a před volbama). Prymula navrhuje a "Babiš" - vláda rozhoduje. Sulíka naštěstí česká vláda nemá v nikom. https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/slovensko-vlada-igor-matovic-ric…

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Skoro bych napsal, že stejně jako Zeman, jakkoli každý jinak jsou ve svém živlu. Pro Babiše je to soukromá výzva - pro sebe sama - zvládnout to.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Fackovat v prvé řadě,by se měl Klaus st.Zeman.
Ani jeden nenašel,nenechal vyrůst schopného,charakterního nástupce,to samé Babiš,jak píše Godot.
Jarní ofenzíva,jen oddálila nakaženost,bohužel,nejde uzavřít stát,ekonomiku na půl roku a více, v dnešní uspěchané,cestující,převážející společnosti,jeden stát se neubrání nákaze.Už se o tom koronaviru ví dost dlouho,kde jsou odborníci na tyto nemoci,nákazy,spíš mě napadá,že jsou umlčování odstrkování,koronavirus má jiný cíl.

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

schopné nástupce (zpravidla vybavené vlastníni geny) si obvykle nechávají vyrůst spíš feudálové. Římští císaři složitým obřadem poměrně často adoptovali nepříbuzného ale schopného nástupce. Demokracie je natolik skvělé, pokrokové a systémově ideální zřízení, že většina řadových - snadno manipulovatelných člověků s velmi omezeným viděním světa docílí zvolení toho úplně vůbec nejlepšího pro danou funkci. Ostatně jak všichni každý den kolem sebe vídáme.

Průměrný počet slepic: 3.7 (13 hlasů)

v letech 2006 - 2013, i když i tehdy byla ta "většina" diskutabilní a zpravidla s podvodem, milé zapadlo. Potom se to naštěstí výrazně zlepšilo.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Lid se choulí v budce
marně hledá vůdce
který by je vyved z bryndy
který neříká jen pindy.
Kde jsi, kupče Sámo?
Tobě to šlo samo,
mrtev leží Dagobert.
Nám tu klečí Agrofert
koleno je na krku,
kůrovec je na smrku,
sucho je i v dešti
a skopčák nás kleští.

Průměrný počet slepic: 4.8 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

AB páchá stejnou chybu jako ČSSD. Snaží se zavděčit všem jiným voličským skupinám vyjma té své. Na příkladu ČSSD může vidět, kam takové konce vedou. AB se shlédl v evropské politice a nechává si radit jak Sobotka od Junckera. Výsledek se dostavil, Sobotka odehnal od ČSSD hodně voličů, kteří původně ČSSD podporovali. Utekli k ANO.
Jestli chce AB vyhrát volby, nechť se ohlíží pouze na své voliče.Ale to dělat nebude, a možná ani nemůže. Co mu vlastně v Langley ukázali na jeho návštěvě v USA?

Průměrný počet slepic: 4.1 (19 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ještě před tím si nasadil jarmulku u zdi nářků. Tím se liší například od Salviniho, který ovšem dopadl tak jak dopadnout musel. A poučení si vzal od Tsiprase, který zařadil zpátečku na poslední chvíli.

Pokud jde o mezinárodní politiku, Babiš se na své voliče ohlížet nemůže. A to platí v plné míře rovněž pro koronapandemický spektákl.

Průměrný počet slepic: 3.2 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

No, Vidláku, pamatuji si to trošku jinak. Na jaře byly také zmatky, viz roušky, které měly být a najednou nebyly, viz neschopnost na první dobrou stanovit takovou trivialitu, jako nákupní dobu pro důchodce, no a lékaři by vám mohli vyprávět, jaké byly zmatky a nikdo nic pořádně nevěděl. Jenže na jaře to tak bylo nejen u nás, ale v podstatě všude, a je nepochybné, že výsledek byl skvělý, opravdu se podařilo první vlnu skvěle zvládnout. Problém je, že to, co bylo pochopitelné na jaře, je dnes poněkud zvláštní - viz nyní, kdy už se začíná mluvit o zpřísnění opatření a to ještě předtím, než ta nová vstoupila v platnost. AB zjevně nepochopil, že korona má 14 dní setrvačnost a je třeba počkat, jak se opatření ujmou, nebo je hned zavést tvrdá, a ne je pořád měnit. Stačí se podívat do Izraele, kde 14/09 zavedli totální lockdown při stavu cca 4000 denně a ještě do 30/09 jim to stoupalo na 9000 denně, přitom to kromě ortodoxních relativně dodržovali. Až poté to začalo klesat na 6000 denně.
Zkrátka, už jsem to tu psal, zásadní chybou AB je jeho populistická politika a snaha se zalíbit za každou cenu. Dobrý politik musí umět přijmout odpovědnost a nepopulární opatření. AB udělal zásadní chybu 19/08, kdy seřval komisi a zarazil už dohodnuté rozhodnutí o omezení od 01/09. Toto rozhodnutí bylo přímo jeho a odpovědnost mu nikdo neodpáře. Vy tady tvrdíte, že opatření lidi nedodržují - no já nevím, co vidím, tak v supermarketu neexistuje být bez roušky, drtivá většina hospod v pátek zavřela, u okének postávalo pár lidí a to ještě chvilku, protože je zima atd. Vymlouvat se na to, že pár barů možná tajně v suterénu funguje nebo že občas nějaká prodavačka má roušku na nose je nesmysl, to celkovou situaci neovlivní. Podle mne se opatření většinově dodržují, ale přišla pozdě a to, co se zavedlo, začne fungovat za 14 dní.
Kromě toho, lidé bez klapek na očích vidí už delší dobu to, co vy si připouštíte až dnes - ten tak sebejistý premiér se najednou schovává za komise, za ministry a odmítá přijmout zodpovědnost. Na jaře se všude prsil a měl fakt solidní projev k národu, nyní se jen ublíženecky vymlouvá, že za to vlastně mohou lidi. Tohle že je lídr?
AB si pravděpodobně uvědomuje to, co zde již píší jiní - ať udělá cokoliv, bude nepopulární. Viz ten Izrael, kde Netanjahuovi klesá podpora, ačkoliv radikálně udělal potřebné. Bohužel, možná to ocení historie, ale současníci moc ne. AB ale nemá koule být teď opravdovým lídrem a praštit do stolu. A přátele pravděpodobně nemá taky.

Průměrný počet slepic: 2.8 (18 hlasů)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pro první vlnu byly jasně dané pokyny. Přijel neidentifikovaný chlapík na ministerstvo a rozdal noty. Babiš se tehdy cukal, ale marně. Dotyčného agenta zveřejnil, ale nejmenoval. Stejní agenti rozdali noty i v dalších státech. Nebo jak si vysvětlujete, že během několika dní či týdnů všichni premiéři přišli na to, že teď je třeba zavřít obchody a hospody a poslat státní rozpočty do kopru? Když se nikdy v historii nic podobného neudálo, protože to nedává smysl? Čili první vlna neproběhla skvěle zvládnutá, proběhla podle direktivního plánu.

Teď probíhá druhá vlna - vlna hromadného testování. Chřipka sice řádí, to ano, ale stále v mezích obvyklé chřipkové epidemie v jiných letech. Stovky nemocných, desítky obětí denně. Vedle toho ale na spodním řádku ČT a CNN trvale běží link o tísících nově nakažených každý den. Střídá se jen název státu, pro který to platí. Lid už je dostatečně vyděšen a čeká na spásnou vakcínu jak na smilování. K tomu Prymula pošle další várku firem do kolen a vláda rozhází další stovky miliard, které stejně problém cash flow v postižených firmách nevyřeší.

AB je v kleštích a nemá žádné rozumné řešení. Jediné, co by mohl udělat, je praštit do stolu jak říkáte, vyhodit Prymulu, povolat zpět Vojtěcha, rozpustit krizové štáby, zrušit karanténní opatření, doporučit lidem opatrnost v chřipkovém období a vyhlásit konec pandemie. A pak si počkat, jaký přijde trest za neplnění pandemického plánu. Rozhodně se domnívám, že v tu chvíli by měl silně většinovou podporu lidu.

Průměrný počet slepic: 3 (14 hlasů)

pavte, myslím si, že Babiš v žádných kleštích není. Vystoupil v tv stejně jako Zeman ve správný čas. Jinak proč by měl být každý den v tv, když vědomě nechává hrát sólo toho pravého a správného odborníka. I ten je diskreditován a dehonestován jak jinak fejky. Kupodivu na obdobných blozích, jako je ten Vidlákův. Nikoli v ČT. A jakkoli se to komukoliv jeví jinak. Prymula navrhuje, Babišova vláda rozhoduje.
Jo a moc se mi líbí "Chřipka sice řádí, to ano, ale stále v mezích obvyklé chřipkové epidemie ...". Jo, pokaždé při té chřipce (kdykoli v minulosti) praskaj nemocnice ve švech.
Jo, že se někomu nelíbí forma - ať už Babiše nebo Zemana, to je holt normální. Co není normální, že slovy Zemana ti "blbečkové" z internetu se zabývají výhradně formou, nikoli obsahem. A to doslova. Jukněte pod jakýkoli článek na MFD, kde se objeví komentář sdělení Zemana či Babiše - do diskuse.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je to reakce na Vlatimila nikoli na pavta.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)