Potřebuje profackovat...

Autor
Štítky

Pamatujete si, jak to bylo s Koroňáčkem zjara? Jak Babiš vystoupil, předtavil Prymulu, zavřel školy, jak se ze dne na den změnila nálada ve společnosti? Jak lidi začali šít roušky, jak se skládali na plicní ventilátory, jak všichni byli solidární, jak se děly neuvěřitelné věci. Švadlenky nabízely roušky na internetu, nikdo se neodvážil po nich chtít EET, byly příběhy, jak holce zazvonil kurýr a nechal jí jen tak na ksicht balík látek na roušky? 

Pamatujete si, že kverulovali jen Bakalomédia a Šafr? Jeho slavná Johana Hovorková (pizda první kategorie) samozřejmě na Babišovi nenechala chlup dobrý, ale všichni věděli, že je to kráva a řešil se doopravdy covid a ne zneuznaný pisálek placený z peněz po rozprodeji hornických bytů. 

Pamatujete, jak ztichla opozice, když statistik Dušek promluvil k poslancům a všichni pak pár týdnů drželi huby? Pamatujete, jak měl Hamáček červený svetr, jak se sháněly roušky v Číně, jak se sháněla letadla na přepravu, jak se na náměstí vracela zvěř z lesů? Pamatujete, jak byly prázdné silnice, jak si lidi na procházkách nasazovali roušky, kdykoliv někoho míjeli? 

Pamatujete Babiše? Působil rozhodně, věděl co chce, věděl co to bude stát, byl odhodlaný dát na první místo lidské zdraví a životy a až na dalších pozicích pak byla ekonomika. Sice ho furt někdo kritizoval, ale z každé té kritiky čouhalo, že autorovi jde rozhodně o něco jiného, než o dobro naší země a našich lidí. Fialové, Kalouskové, Pekarová i Bartoš - všichni byli pro smích. 

Pamatujete, kolik chyb vláda nadělala? Spoustu. Ale všechno bylo snadno zapomenuto. Jarní vlna dobře dopadla, neměli jsme žádné černé scénáře, hospody zase otevřely, hranice se zase otevřely, stát platil různé druhy kurcarbajtu, aby to nebyl takový průser. Kverulovaly jen různé pseudohvězdičky, které svoje kritiky dávaly na fejsbůk hned před obrázky z drahé dovolené na Tahiti a po zásluze dostávaly kouř za licoměrnost. Kdo má prachy na dovolenou v Thajsku, by měl mít vatu na dobu, kdy mu jeho podnikání nenese. 

Premianti Evropy. Včas podchycená epidemie, propad ekonomiky spíše malý, státní sekera sice obrovská, ale pořád procentuálně menší než sekery států okolo. Za čtrnáct dní se stihlo udělat pro digitalizaci víc než za deset let. Babiš působil energicky, měl plán se svou chytrou karanténou, měl tým epidemiologů, kteří vypadali dobře v televizi, uměli mluvit a pro normálního člověka to mělo hlavu a patu. (Většinu novinářů nepovažuju za normální lidi). 

Lidi si vyjeli na dovolenou, hotely a restaurace měly přes léto jednu z nejlepších sezón vůbec - tedy kromě Prahy. Těm nepřijeli čínští turisté, ale oni je (alespoň podle Hřiba) vlastně stejně nechtěli.  

Pivovaty udělaly extra chmelené pivo, protože český člověk nechce sladké chcanky co pijí mladí angličané. Nechtějí ojropivo. A tak se v nabídce většiny pivovarů objevilo skutečné české pivo s českou chutí, protože angličani nepřijeli.  Například já teď ujíždím na Radegastu Ratar. 

A pak... se něco podělalo. Nejdřív se musel odporoučet Maďar, protože chtěl roušky. Pak Vojtěch začal lavírovat sem tam. Pak se ukázalo, že chytrá karanténa prostě není. Kam se poděl ten energický premiér, který zjara prostě bouchnul do stolu, zavřel školy a to otočilo náladu ve společnosti? Kam se poděl ten miliardář s nekonečnými prostředky na kampaň, který je skoro stejný diktátor jako Kim Čong Un a který má plán nás zavést do své totality?  

Jestli měl Babiš plán všechny ovládnout, tak to byl tedy hodně ubohý plán. Tančit mezi vejci, snažit se dělat opatření, která ale nebudou mít ekonomický dopad, kosmeticky upravovat otevírací dobu, ale zároveň vlastně neudělat nic co by ohrozilo tržby a daně. A nechat na sebe házet bláto za zavádění totality, přičemž žádná nebyla a pořád není. 

Když už mu tu totalitu omlacovali o hlavu, měl rovnou zavést nouzový stav, nechat Šmuclera zavřít a ostatním poslat soudní obsílky. Měl poslat policajty do ulic, zavřít hranice a každý den vyhrožovat v televizi dlouhým kriminálem.   Místo toho se snažil vyjít se všemi a zároveň s nikým. Místo aby prostě převzal kontrolu nad ekonomikou, aby zrušil nebo odsunul volby, aby začal likvidovat opozici, aby poslal těžkooděnce do České televize, tak  nechal politiky dělat dýchánky na Karlově mostě a nechal je, aby psali svá moudra o zdravotním semaforu. Volby proběhly, opatření pořád skoro žádná nemáme a tvrdošíjně se držíme roušek, které samy o sobě moc efektu nemají. Jestli je tohle plán na totalitu, tak já jsem čínský bůh srandy. 

 A v posledních dnech už je náš premiér oligarcha jen stínem sebe sama. V televizi jej zastupuje Prymula a superministr všeho Havlíček. Ani Hamáčka není vidět a už vůbec ne jeho červený svetr. Tehdy byl na obrazovce furt, zvali si ho do různých pořadů, kde ho nechali mluvit o tom, kterak z Číny vozil materiál. Teď nic. 

Takhle snadné to bylo? Takhle snadno se nechal udolat člověk, který obhájil mandáty z krajských voleb a dosáhl bezmála třiceti procent hlasů ve volbách do poslanecké sněmovny a vlastní spoustu médií?  Stačila na to Václavka Moravcová a hejno tupých novinářů? Stačila na to malá, ale hlasitá skupinka kverulantů? 

Nerad to říkám, ale Andrejko by teď potřeboval nějakého opravdového přítele. Někoho, kdo by za ním teď přišel a pořádně ho profackoval, seřval a řekl mu, ať se vzpamatuje. Ať zase vyleze před kamery, ať prostě bouchne do stolu, ať to dělá třeba špatně, ale podle sebe. Aby se z něj znovu stal ten velitel, který možná neví, co dělat, ale před mužstvem vždycky ví všechno, zná všechno a vždycky si poradí. 

Andrejko by teď potřeboval někoho, kdo by mu řekl, že ve válce se vždycky dělají chyby a nejhoršího nepřítele nemá před sebou v podobě koronaviru a posrané ekonomiky, ale má mnohem horšího nepřítele za sebou v podobě lidí, kteří se třesou na jeho pozici a jeho moc, aniž by měli jakýkoliv lepší či zázračnější plán. Někdo by mu měl říct, že mužstvo vždycky nadává, vždycky zpochybňuje rozkazy, ale velitel je velitel jen tehdy, pokud si dokáže svojí vůli vynutit. 

A někdo by mu měl říct, že pokud to nedokáže, pokud se nevzchopí, pokud prostě nebude nezpochybnitelným šéfem, který má všechno pevně v rukách, který se neposere z nějakých pisálků, který se nelekne blogerů ani Vidláků, který se nelekne Fialy ani Kalouska, který se nebude mazat s Bartošem a který bude mít alespoň tolik kuráže, jakou měl Šmucler v televizi, pokud tohle všechno nedokáže, tak bude brzy na huntě. 

Boris Johnson ustál bagatelizování koronaviru. Trump to také ustál. Ustáli to proto, že prostě zůstali tvrdí a samolibí. Vykašlali se na volání po jejich hlavách a dál dělali to, co považovali za nejlepší a čerta starého se starali, co na to řekne nějaká novinářská štěkna. 

Takže... pokud tam v ANO existuje někdo, kdo má Andreje lidsky rád a není s ním jen kvůli penězům, běžte a vražte mu jednu, ať se vzpamatuje.  

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (112 hlasů)

Komentáře

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jo, díky ... strčím ti ji do prdele.
Ale jenom v případě, že už tam nebudeš mít péro toho pornoherce Jandy.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale to jsi ani nemusel, koblížku, seš krásně poznat.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

MUDr. Ivan David
30 min ·

V Evropském parlamentu byla ustavena ideopolicie.

Slovenský europoslanec Michal Šimečka, navrhl Evropskému parlamentu zřízení ideologické policie a návrh byl většinou poslanců schválen. To znamená, že každý rok budou probíhat hodnocení všech členských států EU, zda dodržují hodnoty a jsou „právním státem“. V dokumentu se praví, že objektivně a nestranně. Jako příklady států, které nejsou právním státem Šimečka uvedl Maďarsko a Polsko. Podle návrhu bude náprava vynucována, budou nařizovány změny zákonů a institucí a pokud nebudou v určeném termínu provedeny nastoupí sankce ve formě odebrání hlasovacího práva premiérovi takovému státu a odebrání dotací. Tomu se v eurořeči říká „rozpočtová podmíněnost“.

Ale pozor, tato sankce se nebude týkat neziskovek, ty mají dostávat dotace dál. Státu by ovšem zůstaly všechny povinnosti, to znamená platit a dodržovat všechna unijní nařízení.

A Šimečka návrh zaštiťuje evropskými hodnotami, zejména svobodou a demokracií. Podle této svobody a demokracie je nepřípustné, aby si voliči v členském státu zvolili vlastní cestu.

Monitorování mají v součinnosti provádět Evropská komise, Evropská rada a Evropský parlament. Dále mají být za tím účelem zřízeny „přeshraniční sdružení a neziskové organizace“. Čili celé tlupy Pavlíků Morozovů. Smyšlený Pavlík Morozov udal svoje rodiče, zatímco tyto neziskovky budou udávat vlastní a případně i cizí státy. Poprvé má být zpráva vyhlášena v září.

Jaká budou kritéria dodržení evropských hodnot? To bude na rozhodnutí kontrolních orgánů. Ze smlouvy o Evropské unii cituji, o jaké hodnoty jde: úcta k lidské důstojnosti, svoboda, demokracie, rovnost, právní stát a dodržování lidských práv, včetně práv příslušníků menšin. Společnost se má vyznačovat pluralismem, nepřípustností diskriminace, tolerancí, spravedlností, solidaritou a rovností žen a mužů.“ Konec citátu.

Pozor! Takže odmítání přijímání imigrantů může být hodnoceno jako neúcta k lidské důstojnosti, svobodě, rovnosti, dodržování lidských práv, diskriminace, nespravedlnost a chybění solidarity. Můžete si vybrat.

Šimečka si stěžoval, že v posledních letech Evropská unie státům příliš povolila a je nutné to napravit, aby se Evropská unie vrátila na správnou cestu. Je prý příliš tolerantní k autoritářské politice. Ale je snad tento návrh něco jiného než autoritářství a cesta k totalitě.
Unie čelí podle schváleného textu bezprecedentní a stále se stupňující krizi základních hodnot, která ohrožuje její dlouhodobé přežití jako demokratického mírového projektu.

Zmenšuje se prý prostor pro občanskou společnost. Tím myslí politické neziskovky.

Návrh podpořily ¾ poslanců - 521 poslanců Evropského parlamentu, 152 bylo proti a 21 se zdrželo.

Z poslanců ČR návrh podpořili všichni poslanci za Lidovce, TOP09, Starosty, Piráty a ANO, proti byli poslanci ODS a SPD, Kateřina Konečná z KSČM se zdržela hlasování, ale skoro celá její frakce byla pro.

Proti byli poslanci Orbánovy strany Fidesz, zbytek jejich vlastní frakce Evropských lidovců hlasoval pro, včetně poslanců za Českou republiku. Proti byli samozřejmě polští poslanci z vládnoucí strany Právo a spravedlnost. Naše frakce Identita a demokracie byla proti, konzervativci byli napůl proti, z ostatních frakcí byli proti jen jednotlivci.

Takže po prosazování cenzury teď bude ustavena ideopolicie. Z Evropské unie se šíří totalita pod rouškou boje za demokracii a lidská práva. Pod těmito záminkami nám mohou vnutit cokoliv. Pokud tam jsme.

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)

se to dostal?
No nic, chladnou hlavou probráno, je to další pokus, jak rozštípnout Visegrád. Nic víc a nic míň. Zbytek nemá cenu komentovat. Snad ještě, že Bruslograd chce neposlušným kroutit rukama, jak to chtěl dělat, tuším, Obama. Začal ovšem brzy, měl počkat, až se zcela rozvolní pravidlo souhlasu všech cs navrhovaným zněním té které směrnice.
Popravdě řečeno, vůbec netuším, co asi by mě tak mohlo přinutit vyplácet výpalné neziskovkám v případě, že by mi zatrhli příjem dotací a zbavili mě hlasovacího práva, ale to je názor řadové lopaty, které až tak nezáleží na prachách...

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

To je jen to, že se už odhaduje že COVID bude meni náma juchat ještě na podzim příštího roku a AB už ví že má na výběr jen mezi špatným a horším. A zákulisníci už hledají nového neokoukaného do čela. Myslím, že si mysleli že to ukočírujou jako na jaře a vono to tak nějak nevyšlo.

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Takže napíšu svůj názor chcete-li dojem. Vrchol "2. vlny" pomalu končí (přesně se známým zpožděním inkubační doby). Opatření vlády tedy "Babiše", nikoli Prymuly zabírají (i ty roušky). Nemocnice budou ještě chvíli (známé zpoždění projevu nemoci od nakažení) v přetížení, pak to i tam začne klesat. Viz sobotní a nedělní údaje. Důsledek? Kdo věří, čemu věří dnes a věřil včera, bude věřit témuž i nadále. A hádky budou pokračovat podle dosavadního vzorce. Znovu dle mého názoru Babiš udělal chybu, kterou lze pochopit, druhou chybu neudělá. Dle mého názoru ta chyba nespočívala v tom "populárním" zalíbit se voličům. Babiš je dobrý manažer, chyby ano, ale dobrý manažer se těžko přes noc změní ve špatného manažera. A teď si na mně smlsněte.- usmívající se smajlík
A jen poznámku - tolik fejknews jsem už ve veřejném prostoru neviděl stran Babiše, Zemana či Prymuly už hodně dlouho. A kupodivu ČT na špici už zdaleka není. Internet se jimi doslova hemží.

Průměrný počet slepic: 3.9 (17 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Podívejte se do odkazu Clairvauxe o 4 komentáře výš. Na poslední graf. Vrchol druhé vlny přijde v lednu, počty nemocných budou dvojnásobné než jsou teď. Současně budou podobné jako v minulých letech. Mimochodem, na tyto očekávané dvojnásobné počty je nastaveno naše zdravotnictví, protože tak fungují chřipkové epidemie plusmínus každý rok.

Hledej dva rozdíly:
1. Místo loňské chřipky úřaduje COVID
2. Na rozdíl od předchozích let máme letos navíc x desítek tisíc pozitivně testovaných. Logicky. Nikdy před tím se zdraví lidé netestovali.

Průměrný počet slepic: 3 (10 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zdravím Alexi ,po odchodu druhé vlny se změní ? to , že lidé kteří léta předtím umírali na jiné nemoci už nebudou evidováni jako zemřel s covidem (prý na tom nezaleží jestli s nebo na) Tabulka celkového počtu zemřelých nezaznamenává žádný nárůst. Pro mně z toho vyplívá , že lidé kteří v minulých letech umírali (bohužel) na jiné nemoci jsou zahrnuti v tabulce s covidem a slýchám , že bez covidu by to přežily . Hodně to ovlivnuje procenta zemřelých na covid. Ale jestli je správná hypothesa o tom , že nemocní lidé mohou přežít díky omezujícím opatřením tak navrhuji setrvalý stav těchto opatření a lidé kteří nás bohužel opouštějí to zvládnou aspoň o rok dva později. Tabulka počtu zemřelých zde byla včera i s porovnáním jednotlivých let proto nelinkuji. Asi další výplod fejknews.

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)

nepochopil zásadní povahu problému vyvstávajícího s přítomností chřipečky.
Tím problémem je zahlcení lůžkové kapacity nemocnic.
Ale dost možná byste to mohli vyřešit s některým radikálem typu Šmucler, kdybyste protlačili v Bruslogradu směrnici přijatou kvalifikovanou menšinou, kterážto by stanovila pravidla "humanitárních porážek stonajících a sténajících jedinců".
Mohli byste to flákat rovnou na náměstí, pochopitelně s důsledně rozdělenými sektory pro veřejnost a pro místní porážkářskou úderku. Navrhoval bych bledě zelené plenty, zelená uklidňuje.
A noční odvozy poražených pochopitelně výhradně vozidly splňujícímu hlukové limity, a to v časovém intervalu 22 - 5 h.

Průměrný počet slepic: 3.6 (12 hlasů)

Nevím odkud čerpáte informace ale já čet info i od lidí hájících uzávěru, že lůžek je dost, techniky taky , ale jediný o co je strach tak je personál k obsluze.
Nevím proč se snažíte ze mně dělat vraha malejch dětí , protože se v něčem neshodnem? Ja tady nastolil dvě otázky 1 porovnání čr vs bělarus (předevčírem)2 započítávání lidí s nemocí +covidem do statistik pod kolonku obět covidu(dnes). Máteli něco k tomu tak to uvítám jinak zde pouze plácáte nesmysly.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

nepochopil zásadní povahu problému vyvstávajícího s přítomností chřipečky.
Tím problémem je zahlcení lůžkové kapacity nemocnic.
Ale dost možná byste to mohli vyřešit s některým radikálem typu Šmucler, kdybyste protlačili v Bruslogradu směrnici přijatou kvalifikovanou menšinou, kterážto by stanovila pravidla "humanitárních porážek stonajících a sténajících jedinců".
Mohli byste to flákat rovnou na náměstí, pochopitelně s důsledně rozdělenými sektory pro veřejnost a pro místní porážkářskou úderku. Navrhoval bych bledě zelené plenty, zelená uklidňuje.
A noční odvozy poražených pochopitelně výhradně vozidly splňujícímu hlukové limity, a to v časovém intervalu 22 - 5 h.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

i když jsou odloženy krvavé zákroky kvůli kovida. A plno nakažených zaměstnanců. Kdoví, jak mají zapojené vzduchotechniku, to bylo vždy semeniště roztočů a bacilů. Raději umřít jinde, než v nemocnici.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Ne, počty zemřelých se nezmění ve Vašem slova smyslu. Bude to tak kvalifikováno i v budoucnu stejně.
Dnes jsem tu se stejným příspěvkem 2x. Ráno jsem to sem prsknul a odjel do města. Po příjezdu jsem svůj vstup nemohl najít, proto jsem ho napsal znovu.
Zkopíruju sem totéž, co je pod mým stejným druhým vstupem. Tedy jak a proč uvažuji.
Vycházím z toho, že veškerá opatření všech vlád mají jediný cíl. Oddálit přetížení nemocnic. Tedy brzdit rychlost nákazy. Proto jsou pro mne důležité jen 2 údaje. Přesné číslo hospitalizovaných (s rozlišením na střední průběh - běžná infekční lůžka, a s těžkým průběhem - ARO a JIP) a denní nárůst těch s pozitivním testem. U tohoto čísla dochází v sobotu a neděli k výkyvům dolů, protože tam bylo provedeno mnohem méně testů. Já si ty údaje přepočtu na sejný počet testů a tady mám míru průběhu nákazy vidět přímo. Pokles či vzestup i plynulost. V následující tabulce - 4. sloupec. Ono se zkopírováním pokřiví.
Den-----denní nárůst---počet testů----denní nárůst/1000 testů---hospitalizovaní----těž. průběh
26.9.—1981—---------15384—------128----------------------------802-----------------181 SO
27.9.—1304—---------10460—------124----------------------------820-----------------187 NE
28.9.—1284—---------12218------—105----------------------------825-----------------187
29.9.—1963—---------18287—------107----------------------------976-----------------202
30.9.—2926---------—21077---------138---------------------------1028-----------------198
01.10.---3496-----------23897---------146---------------------------1134-----------------221
02.10.---3794-----------23629---------160---------------------------1198--------------—245
03.10.---2556-----------15201---------168---------------------------1182--------------—274 SO
04.10.---1840-----------07752---------243---------------------------1242--------------—295 NE
05.10.---3118-----------17714---------176---------------------------1387--------------—326
06.10.---4460-----------22897---------194---------------------------1563--------------—354
07.10.---5338-----------23506---------227---------------------------1741--------------—366
08.10.---5394-----------17188---------313---------------------------1893-----------------412
09.10.---8618-----------26713---------322---------------------------2085-----------------408
10.10.---4636-----------17695---------261---------------------------2106-----------------438 SO
11.10.---3204-----------17695---------175---------------------------2085-----------------408 NE

A všimněte si těch posledních dvou čísel v tom 4. sloupci.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

cituji

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

https:

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

Https, https
to já mám nejradši
Https, https
to já mám rád

Já si zaserfuju
A pak zase chvilku ne
Že znám https, https
jsem furt v obraze!

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Dlouho jsem se nedíval do hospodářského výsledku skupiny Agrofert. Protože i zde na Kydech lidé nemající ánung o ekonomice firem a trousí pitomosti o ekonomickém stavu Agrofertu, jízdě na tygru a jiné hovadiny, nedalo mi to a věnoval jsem 30 drahocenných minut studiu účetní závěrky Agrofertu za rok 2019 v porovnání s rokem 2018.
Data jsou ke stažení zde https://or.justice.cz/ias/ui/vypis-sl-detail?dokument=62544674&subjektI…
IČO Agrofertu jako skupiny je 26185610

Takže Vlastní kapitál skupiny vzrostl meziročně ze 80 miliard Kč na 84 miliard. Vlastní kapitál je stručně to, za co firma zaplatila daně, je to vlastně čistý majetek firmy, Jedná se tedy o kapitál, který patří majiteli (případně majitelům).
Bankovní úvěry klesly ze 47 miliard na 42 miliard. Vzrostly ale závazky z leasingu z 0 na 6 miliard v rámci nutnosti přejít na nové účetní standardy dané EU od 1.1.2019. Úroky z bankovních úvěrů v roce 2019 klesly o 0,2%.
Obchodní závazky i obchodní pohledávky jsou na stejné úrovni a klesly meziročně o 2 miliardy na 20 miliard.
Zisk po zdanění vzrostl ze 2 na 4 miliardy.
Dotace vzrostly o 200 milionů z 1,8 miliard na 2 miliardy.
Daň z příjmu vzrostla 0,8 na 1,5 miliardy
Firmy Agrofertu vyplatily zaměstnancům 24 miliard mezd + část sociálka a zdravotka, která platí zaměstnavatel.
Nehledal jsem odvody za ostatní daně (DPH, z nemovitosti, silniční atd.) Půjde o desítky miliard, většinou placených v Česku, ale Agrofert má firmy i v zahraničí.

Takže pro mne závěr. Agrofert je zdravá firmy, jejíž zadlužení je na úrovni 50% vlastního kapitálu (tedy toho co už má ve vlastnictví). Pokud by Babiš musel z „Tygra dolů“, zbyde mu v kešeni po zaplacení bankovních úvěrů cca 40 miliard Kč + z prodeje firem by získal nejméně 25 miliard čistého. Takže do důchodu by odcházel se 65ti miliardami Kč.
Odvedené daně Agrofertem do stáního rozpočtu podle mého odhadu nejméně 20ti násobně překračují získané dotace, které jsou navíc převážně nárokové.
V ČR je asi málo firem, které jsou takto finančně zdravé, daní v ČR, ne v daňových rájích a zaměstnávají cca 30.000 převážně českých duší. Být bankéřem, kroužil bych kolem Babiše, jako vosa kolem hromady sladkého ovoce.
Letos na tom Agrofert bude také dobře. Jeho podnikání je v oborech, které i v krizi jedou jako motorové myši.

Pokud by si někdo chtěl pohrát dál s čísly, doporučuji vzorečky a vysvětlivky k hodnocení ekonomiky firmy ZDE: http://www.finanalysis.cz/pouzite-pomerove-ukazatele.html

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

starý, hloupý a škaredý, když jste si drze dovolil spočítat, že Agrofert nezkrachuje ani v prodloužené lhůtě, která vyprší asi tak za dvacet minut.
A i kdybyste měl zcela výjimečně pravdu, každý jedině správný sluníčkář vám odpoví řečnickým dotazem - co to je, 65 miliard pro jednoho...

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Laco, je mi líto, ale zase mimo mísu.

Vlastní kapitál je v pořizovací ceně. Tudíž převedeno do lidštiny, pokud jste si koupil před deseti léty auto v ceně například 300 000,-Kč, dnes jej prodáte tak za mizernou 50 000,-Kč.
Mám obavy, že tudy cesta k oněm "získal nejméně 25 miliard čistého" nevede. Tím nechci v žádném případě říct, že by z prodeje něco nezískal.

Daleko zajímavější je údaj "dotace 2 miliardy", daň z příjmu "1,5 miliardy". Takže ano, chudákovi velkopodnikateli jsme mi chudí zbohatlíci darovali 0,5 miliardy milodarů. To se nám to podniká, když nás jiní dotují.

Další faul. "Jedná se tedy o kapitál, který patří majiteli (případně majitelům)." V žádném případě nepatří majiteli firmy, ale firmě.

Zbytek již nebudu rozporovat, neb to nepadne na úrodnou půdu. Samá voda!!!

Průměrný počet slepic: 2 (8 hlasů)

bylo jednoduché, jako se stanovením ceny auta v autobazaru. To by bylo hej. Ale s firmami to tak opravdu není. Hodně totiž záleží na tom, čím se firma zabývá a jaký dosahuje profit, resp., jaká je perspektiva podniku udržet si tržby a rentabilitu.
To všechno nikoho v autobazaru nezajímá. A to mluvím o nezadlužené firmě. Stanovením prodejní, resp. kupní ceny firmy se zabývají týmy poradců z různých oborů v renomovaných konzultačních firmách. Takže zpět do stodoly k vašemu vraku, tam vám to bude na Vaší ojetině možná fungovat.

Pokud jde o dotace a daň ze zisku, pokud byste četl pozorně, co jsem napsal, tak byste takovou hovadinu, jako že Babišovi se skládáme na daň ze zisku, nekvávknul.
Babišovo firmy možná ročně pobírají 2 miliardy dotací, ale
1.
I bez dotací by byly ziskové a
2.
Celkové odvody Agrofertu ve formě jiných daní a odvodů možná dvacetinásobně převažují nad dotacemi, na které má ostatně právo každý, kdo v oboru podniká.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Laco, takže rozumím tomu dobře, že není pravdivé tvrzení, že AB nebojuje proti exekucím, odvodu x miliard Kč z naší země, za zdanění bankovních transakcí atd. proto, že je mezinárodním bankéřům zavázán? Jinými slovy, klidně by vlastně bojovat mohl, protože je na nich nezávislý, ale nebojuje, protože je stejně bezcharakterní lempl, jako jiní politici? A zájmy ČR a obyčejných lidí jsou mu také putna? Protože pokud máte pravdu, a já vaše čísla nechci zpochybňovat, tak je toto asi jediné vysvětlení jeho nečinnosti.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

Laco měl slepic 5(11 hlasů) přidala jsem mu 5 a měl mít 12 jenže tam naskočilo 3,8 a 10. Jakoby odjinud?
Ve chvíli kdy jsem se rozhodla reagovat a klikla na odpovědět objevilo se mi tam těch správných 5 a (12).
Mastere, ty slepice jsou originální, ale číhá tam zřejmě nějaká zrada možná ani ne v přepočtu ale v následném zobrazení.
Než to řešit co třeba nechat být slepice slepicemi a prostě jen sypat zrní ve smyslu souhlasím? Komu by se nechtělo sypat mohl by eventuálně dávat kozí bobky v opačném případě? Když už jsme tedy na Vidlákově dvorku.
Neprudím to je jen nápad.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

sledujte zprávy z Izraele. Měli podobné počty jako my,
spolu bojujeme o 2 a 3 místo ve světě o nejhorší situaci s Covidem.
Pěkný popis najdete na Neviditelném psu
https://neviditelnypes.lidovky.cz/zahranici/izrael-prodlouzeni-uzavirky…
Jako oni mají sektu ultraortodoxních židů, tak i u nás máme sektu "chřipečkářů".
Přečtete si to, dokonale to sedí i na naše poměry,
a jelikož to u nich začalo dříve, můžeme se poučit co nás čeká...

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Zkuste zaměnit testovací fake statistiky za ty skutečné - nemocných a mrtvých. Rázem budeme statisticky v pohodě.

Průměrný počet slepic: 2.7 (11 hlasů)

Ne národností, ale Igor - ten Němec, co stál na mostě přes Vltavu, která se nezadržitelně blížila třetímu stupni a do kamery prohlašoval, že "situace je nadmíru výtečná" a do pár hodin jezdilo metro jen ve stanicích uložených 90 nebo víc výškových metrů nad Vltavou.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

podle vás ty skutečné? Nebo za ně považujete ta uváděná čísla nemocných v nemocnicích a mrtvých? Pokud ano vám se to zdá v pohodě?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

To

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

Copak ty užvaněnej píčusi? Už tě Masterovo antispamovaci robot chytil za koule, že Tě to pouští jen po slovíčku ? :-D

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Takže asi budu zase provokovat. Můj názor, můj dojem - třeba i mylný. Vrchol "2. vlny" máme nejspíše za sebou. Viz sobotní a nedělní údaje. Nějaký výkyv asi ještě bude, ale údaje nakaženýcch budou klesat, opatření začínají zabírat. Počet hospitalizovaných a jejich pokles bude s očekávaným odstupem, takže nemocnice si ještě nějaký ten čas užijí své. Opatření zabírají (včetně roušek).
Jak jinak, dezinformace a neadekvátní interpretace stran Babiše, Zemana či Prymuly se množí jak houby po dešti. Kupodivu tomu nevévodí ČT. Internet dominuje. Stran koronaviru na tom ČT už není tak špatně, jako ten internet.
Tak se pusťte do komentů - smějící se smajlík

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pokud je, někdo dobrý manažer, těžko se přes noc změní ve špatného. Chyby - jistě. Babiš chybu udělal, podruhé ji neudělá. A tu chybu neudělal pro koupi voličů. Kepak. usmívající se smajlík

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Positivní a úmrtí, uvidíte že data za poslední sobotu a neděli jsou skoro dvojnásobná něž za tu předchozí.
Takže pořád jedeme tempem dvojnásobek za 7 dní.
Že je teď vrchol - to je nesmysl, počkejte si do čtvrtka a uvidíte.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Nejprve - ráno jsem to sem šoupnul a odjel do města, když jsem se vrátil nenašel jsem po několikerém projetí, a tak jsem napsal znovu totéž. Proto jsem tu s tímtéž 2x).

Milane, vycházím z toho, že veškerá opatření všech vlád mají jediný cíl. Oddálit přetížení nemocnic. Tedy brzdit rychlost nákazy. Proto jsou pro mne důležité jen 2 údaje. Přesné číslo hospitalizovaných (s rozlišením na střední průběh - běžná infekční lůžka, a s těžkým průběhem - ARO a JIP) a denní nárůst těch s pozitivním testem. U tohoto čísla dochází v sobotu a neděli k výkyvům dolů, protože tam bylo provedeno mnohem méně testů. Já si ty údaje přepočtu na sejný počet testů a tady mám míru průběhu nákazy vidět přímo. Pokles či vzestup i plynulost. V následující tabulce - 4. sloupec. Ono se zkopírováním pokřiví.
Den-----denní nárůst---počet testů----denní nárůst/1000 testů---hospitalizovaní----těž. průběh
26.9.—1981—---------15384—------128----------------------------802-----------------181 SO
27.9.—1304—---------10460—------124----------------------------820-----------------187 NE
28.9.—1284—---------12218------—105----------------------------825-----------------187
29.9.—1963—---------18287—------107----------------------------976-----------------202
30.9.—2926---------—21077---------138---------------------------1028-----------------198
01.10.---3496-----------23897---------146---------------------------1134-----------------221
02.10.---3794-----------23629---------160---------------------------1198--------------—245
03.10.---2556-----------15201---------168---------------------------1182--------------—274 SO
04.10.---1840-----------07752---------243---------------------------1242--------------—295 NE
05.10.---3118-----------17714---------176---------------------------1387--------------—326
06.10.---4460-----------22897---------194---------------------------1563--------------—354
07.10.---5338-----------23506---------227---------------------------1741--------------—366
08.10.---5394-----------17188---------313---------------------------1893-----------------412
09.10.---8618-----------26713---------322---------------------------2085-----------------408
10.10.---4636-----------17695---------261---------------------------2106-----------------438 SO
11.10.---3204-----------17695---------175---------------------------2085-----------------408 NE

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já se tedy dívám vždy na Worldometer. Ale z Vašich dat zde to vidím též, jen zde nemáte ty mrtvé.
To je jediná "jistá" kategorie
Sobota: 2556 positivních resp 4636 pos, hospital 274 resp 438
Neděle : 1840 positivních resp 3204 pos, hospital 295 resp 408
A ti hosp těžce Vám z tém minulé soboty asi ještě nezmizeli (když tak do rakve).
Vy ten růst nevidíte?
nelze srovnávat čtvrtek a pátek se sobotou a nedělí.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

Milane, nevidím. Já vidím, že s očekávaným časovým odstupem po zavedení prvních restriktivních opatřeních počet pozitivních klesl v sobotu a v neděli. U těch hospitalizovaných se to projeví až za zhruba 14 dní. Tam to těch 14 dnů (zhruba) klesat nebude, spíše stoupat.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Alexi, pokud jsme již za vrcholem druhé vlny, tak logická otázka zní, proč tato chaotická vláda dále utahuje šrouby a to aniž by počkala, zda nová opatření zaberou, ba dokonce dříve, než ta předchozí vstoupí v platnost? Proč, když to vlastně funguje a není třeba dále poškozovat ekonomiku a dokonce zavírat školy, jak se chystá od středy? Tak buď máte pravdu vy a jsou to ještě větší amatéři, než bych osobně čekal, nebo je ve vašich odhadech nějaká chybička.

Průměrný počet slepic: 1 (5 hlasů)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Za prvé proto, že už to začalo zasahovat nemocnice (přetížení) a za druhé museli znovu použít ono kladivo, aby snížili rychlost šíření nákazy, co nejvíce. Znovu přijde uvolňování, už opatrnější. Pořád jde o získávání času pro vakcínu a "léky" na covid. Znovu, je to tanec mezi ekonomikou a přetížením či kolapsem zdravotnických kapacit. Ten tanec může trvat hodně dlouho.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Důvody, proč vláda utahuje šroub, chápu, v tom se shodneme. Sice si myslím, že měla začít mnohem dřív a teď dělá hrr opatření jedno za druhým, aniž by aspoň vyčkala, jak to bude fungovat (proto to označení že je chaotická), ale důvod je jasný. Neshodneme se ale v interpretaci těch čísel, protože například procento pozitivních v těch testech stále stoupá. V Izraeli trvalo od totálního lockdownu do zlomu 15 dní. My zde měli v podstatě srandovní regulace, s izraelskými nesrovnatelné. Proto se domnívám, že u zlomu ještě nějaký čas nebudeme, snad za těch 14 dní. Doufejme. Možná jsem ale přílišný optimista, protože teď už se to šíří zcela nekontrolovaně.

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nemyslím, že je to hr. Prostě ladí.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

cca 14tidenní prodlevu.
Po celou tu dobu neukázněnci šíří.
Pak se provede vyhodnocení, zavede další opatření a znovu 14 dní.
A neukázněnci šíří.
Atd...

Vláda začít mnohem dřív nemohla, protože nemohla vyhlásit nouzový stav, protože nebyl dost velkej průser.
Plus kverulantská opozice, plus odmítači a chřipečkáři, plus média, která ÚMYSLNĚ šíří zkreslené, odmítačské, ba dokonce lživé "informace". Izrael má ortodoxní sekty, ČR má zase možná 60% populace odmítající si vůbec připustit, že to není rýmička.

Mimochodem - NY zavřel v březnu komplet celou Broadway a bude zavřená nejméně do konce března 2021. Podle tamních sdělovadel to postihlo asi 60 000 lidí, kteří jsou dílem na chudinské podpoře a dílem si našli nějakou nouzovou práci. Absolutně nikoho nezajímají a média nedští nenávist na NY radnici, jako by tomu bylo v ČR.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

cituji

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

jako je republice, nejde uřídit. Dolní vrstvy si žijí svým životem.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Babiš si sezval na poradu odborníky, virology, naše i ze zahraničí.

Podle kritiků, včetně Větvičky, špatně, měl rozhodnout sám, je přece vůdce !

Jak by asi kritici řvali, kdyby to neudělal, protože nárůst nemocných i zemřelých bude ještě nějakou dobu stoupat ? Asi takto : "Je to diktátor, člověk, který si nedá poradit, všechno rozhoduje sám, přitom je věci neznalý ! V zájmu zachování demokracie se zapotřebí takového člověka zničit ! "

Nebo by snad mluvili jinak ?

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Asi by to nemělo zaúadnout:
Ať umřou, je mi to jedno! Právnička k Čechům bez soucitu. A už je zle

Brněnská právnička Vendula Záhumenská napsala, že jí je srdečně jedno, kdo s covidem zemře, a hledí jen na své děti. Právníka Pavla Hasenkopfa její slova zaujala. Vendula Záhumenská má za to, že český stát ničí psychické zdraví svých občanů tím, jak údajně straší nemocí covid-19. Na sociální síti facebook proto zdravým lidem doporučila, aby nechodili na testy na koronavirus a napomohli tak tomu, že se nedostaneme k dalšímu uzamčení ekonomiky.

To však není jediný vzkaz, který brněnská právnička přes sociální sítě poslala. Prohlásila, že jí je jedno, kdo všechno zemře na covid, protože ji zajímá jen budoucnost jejích dětí. „Je mi srdečně jedno, kdo s tím covidem zemře. Je mi to fuk. Jde mi jen o život mých dětí,“ uvedla doslova.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/At-umrou-je-mi-to-jedno-P…

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

přímo odkapává, že? Možná jednou nebude ráda, že něco takového vypustila...
To je tuším ta dáma, která se - spolu s manželem - zviditelnila žalobami na stát/vládu/ při jarní seznamovací vlně s Covidem 19, že ano?
Kvalitní materiál...

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

A taky se mi vybavil klasický citát "Vy krávo nebeská!"

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Ale nyní musím napsat, že je to velká PÍČA non plus ultra. Ví o ní všichni, co četli její blogy na Aktualně. I s jejím manžílkem, opravdu vypečený tandem.

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)