Potřebuje profackovat...

Autor
Štítky

Pamatujete si, jak to bylo s Koroňáčkem zjara? Jak Babiš vystoupil, předtavil Prymulu, zavřel školy, jak se ze dne na den změnila nálada ve společnosti? Jak lidi začali šít roušky, jak se skládali na plicní ventilátory, jak všichni byli solidární, jak se děly neuvěřitelné věci. Švadlenky nabízely roušky na internetu, nikdo se neodvážil po nich chtít EET, byly příběhy, jak holce zazvonil kurýr a nechal jí jen tak na ksicht balík látek na roušky? 

Pamatujete si, že kverulovali jen Bakalomédia a Šafr? Jeho slavná Johana Hovorková (pizda první kategorie) samozřejmě na Babišovi nenechala chlup dobrý, ale všichni věděli, že je to kráva a řešil se doopravdy covid a ne zneuznaný pisálek placený z peněz po rozprodeji hornických bytů. 

Pamatujete, jak ztichla opozice, když statistik Dušek promluvil k poslancům a všichni pak pár týdnů drželi huby? Pamatujete, jak měl Hamáček červený svetr, jak se sháněly roušky v Číně, jak se sháněla letadla na přepravu, jak se na náměstí vracela zvěř z lesů? Pamatujete, jak byly prázdné silnice, jak si lidi na procházkách nasazovali roušky, kdykoliv někoho míjeli? 

Pamatujete Babiše? Působil rozhodně, věděl co chce, věděl co to bude stát, byl odhodlaný dát na první místo lidské zdraví a životy a až na dalších pozicích pak byla ekonomika. Sice ho furt někdo kritizoval, ale z každé té kritiky čouhalo, že autorovi jde rozhodně o něco jiného, než o dobro naší země a našich lidí. Fialové, Kalouskové, Pekarová i Bartoš - všichni byli pro smích. 

Pamatujete, kolik chyb vláda nadělala? Spoustu. Ale všechno bylo snadno zapomenuto. Jarní vlna dobře dopadla, neměli jsme žádné černé scénáře, hospody zase otevřely, hranice se zase otevřely, stát platil různé druhy kurcarbajtu, aby to nebyl takový průser. Kverulovaly jen různé pseudohvězdičky, které svoje kritiky dávaly na fejsbůk hned před obrázky z drahé dovolené na Tahiti a po zásluze dostávaly kouř za licoměrnost. Kdo má prachy na dovolenou v Thajsku, by měl mít vatu na dobu, kdy mu jeho podnikání nenese. 

Premianti Evropy. Včas podchycená epidemie, propad ekonomiky spíše malý, státní sekera sice obrovská, ale pořád procentuálně menší než sekery států okolo. Za čtrnáct dní se stihlo udělat pro digitalizaci víc než za deset let. Babiš působil energicky, měl plán se svou chytrou karanténou, měl tým epidemiologů, kteří vypadali dobře v televizi, uměli mluvit a pro normálního člověka to mělo hlavu a patu. (Většinu novinářů nepovažuju za normální lidi). 

Lidi si vyjeli na dovolenou, hotely a restaurace měly přes léto jednu z nejlepších sezón vůbec - tedy kromě Prahy. Těm nepřijeli čínští turisté, ale oni je (alespoň podle Hřiba) vlastně stejně nechtěli.  

Pivovaty udělaly extra chmelené pivo, protože český člověk nechce sladké chcanky co pijí mladí angličané. Nechtějí ojropivo. A tak se v nabídce většiny pivovarů objevilo skutečné české pivo s českou chutí, protože angličani nepřijeli.  Například já teď ujíždím na Radegastu Ratar. 

A pak... se něco podělalo. Nejdřív se musel odporoučet Maďar, protože chtěl roušky. Pak Vojtěch začal lavírovat sem tam. Pak se ukázalo, že chytrá karanténa prostě není. Kam se poděl ten energický premiér, který zjara prostě bouchnul do stolu, zavřel školy a to otočilo náladu ve společnosti? Kam se poděl ten miliardář s nekonečnými prostředky na kampaň, který je skoro stejný diktátor jako Kim Čong Un a který má plán nás zavést do své totality?  

Jestli měl Babiš plán všechny ovládnout, tak to byl tedy hodně ubohý plán. Tančit mezi vejci, snažit se dělat opatření, která ale nebudou mít ekonomický dopad, kosmeticky upravovat otevírací dobu, ale zároveň vlastně neudělat nic co by ohrozilo tržby a daně. A nechat na sebe házet bláto za zavádění totality, přičemž žádná nebyla a pořád není. 

Když už mu tu totalitu omlacovali o hlavu, měl rovnou zavést nouzový stav, nechat Šmuclera zavřít a ostatním poslat soudní obsílky. Měl poslat policajty do ulic, zavřít hranice a každý den vyhrožovat v televizi dlouhým kriminálem.   Místo toho se snažil vyjít se všemi a zároveň s nikým. Místo aby prostě převzal kontrolu nad ekonomikou, aby zrušil nebo odsunul volby, aby začal likvidovat opozici, aby poslal těžkooděnce do České televize, tak  nechal politiky dělat dýchánky na Karlově mostě a nechal je, aby psali svá moudra o zdravotním semaforu. Volby proběhly, opatření pořád skoro žádná nemáme a tvrdošíjně se držíme roušek, které samy o sobě moc efektu nemají. Jestli je tohle plán na totalitu, tak já jsem čínský bůh srandy. 

 A v posledních dnech už je náš premiér oligarcha jen stínem sebe sama. V televizi jej zastupuje Prymula a superministr všeho Havlíček. Ani Hamáčka není vidět a už vůbec ne jeho červený svetr. Tehdy byl na obrazovce furt, zvali si ho do různých pořadů, kde ho nechali mluvit o tom, kterak z Číny vozil materiál. Teď nic. 

Takhle snadné to bylo? Takhle snadno se nechal udolat člověk, který obhájil mandáty z krajských voleb a dosáhl bezmála třiceti procent hlasů ve volbách do poslanecké sněmovny a vlastní spoustu médií?  Stačila na to Václavka Moravcová a hejno tupých novinářů? Stačila na to malá, ale hlasitá skupinka kverulantů? 

Nerad to říkám, ale Andrejko by teď potřeboval nějakého opravdového přítele. Někoho, kdo by za ním teď přišel a pořádně ho profackoval, seřval a řekl mu, ať se vzpamatuje. Ať zase vyleze před kamery, ať prostě bouchne do stolu, ať to dělá třeba špatně, ale podle sebe. Aby se z něj znovu stal ten velitel, který možná neví, co dělat, ale před mužstvem vždycky ví všechno, zná všechno a vždycky si poradí. 

Andrejko by teď potřeboval někoho, kdo by mu řekl, že ve válce se vždycky dělají chyby a nejhoršího nepřítele nemá před sebou v podobě koronaviru a posrané ekonomiky, ale má mnohem horšího nepřítele za sebou v podobě lidí, kteří se třesou na jeho pozici a jeho moc, aniž by měli jakýkoliv lepší či zázračnější plán. Někdo by mu měl říct, že mužstvo vždycky nadává, vždycky zpochybňuje rozkazy, ale velitel je velitel jen tehdy, pokud si dokáže svojí vůli vynutit. 

A někdo by mu měl říct, že pokud to nedokáže, pokud se nevzchopí, pokud prostě nebude nezpochybnitelným šéfem, který má všechno pevně v rukách, který se neposere z nějakých pisálků, který se nelekne blogerů ani Vidláků, který se nelekne Fialy ani Kalouska, který se nebude mazat s Bartošem a který bude mít alespoň tolik kuráže, jakou měl Šmucler v televizi, pokud tohle všechno nedokáže, tak bude brzy na huntě. 

Boris Johnson ustál bagatelizování koronaviru. Trump to také ustál. Ustáli to proto, že prostě zůstali tvrdí a samolibí. Vykašlali se na volání po jejich hlavách a dál dělali to, co považovali za nejlepší a čerta starého se starali, co na to řekne nějaká novinářská štěkna. 

Takže... pokud tam v ANO existuje někdo, kdo má Andreje lidsky rád a není s ním jen kvůli penězům, běžte a vražte mu jednu, ať se vzpamatuje.  

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (112 hlasů)

Komentáře

je z ní nadšený. Na Aktuálně dodává i několik výblitků týdně.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by SaturniN (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mám dojem, že od léta nedodává na A.cz už nic. Před tím dokázala vyzvracet i dva texty denně, zřejmě to i na Bakalu bylo už moc. Byla naděje, že ji semlel virus, ale objevila se teď na PL a divím se, že to tak dlouho udržela v sobě. Možná jí v té pauze vyoperovali žlučník a žluč se zase začala tvořit až teď :-)

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

určitě mladá, chytrá a krásná.
A vy jí závidíte, přiznejte se dobrovolně!

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

opr: zapadnout

Todlencto níže není sice z mojí hlavy, no myslím, že to pasuje na některé přispěvatele výše, co zde furt melou svůj obehraný flašinet:

Záhumenská projevuje příznaly sociopatie tím, že volá po svobodě ale ohled má pouze na své děti. Neuvědomuje si, že není svobody bez odpovědnosti a bez přirozeně lidské ohleduplnosti. Já volám po odpovědné a ohleduplné lidskosti důstojných, a tedy svobodných lidí. Volám po vyáženosti práv a povinnosti každého člověka, volám po dialogu každého člověka se svým svědomím. Je mi líto každého zmařeného lidského životu, a to i tehdy, kdy si za svou smrt lidé mohou sami. Stačilo přece tak málo - řídit se svým svědomím a naslouchat vědomým lidem a změnit své sebedestruktivní chování. To si opravdu každý kuřák přeje skončit s chronickou plicní obstrukcí? To si každy ochlasta přeje rychlý úbytek mozkových neuronů? To si každý nezdravě se stravující a žijící přeje civilizační choroby včetně rakoviny? To si každý nemravný člověk přeje ještě více peněz a majetku, když mu chybí to nejcennější?

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

...na

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Z kopřivky či příbora ? :D

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Souhlasím s Vidlákem,že AB je pouhý chřadnoucí stín akčního Andreje,který měl velké vize "pokud někdy spal".Dle mne k bodu zlomu došlo během posezení u krbu v Bílém baráku,zřejmě tam byl "moc velkej hic".Kdo se tomu bude alespoň trochu věnovat,tak brzy vystopuje,že se nám z poza velké louže vrátil zcela jiný Andrejko.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

Ještě bych dodal,že nedávná návštěva Pomela byla jen připomenutí nesplněných slibů,který tehdy AB velkému náčelníku u vohňa dal a předání černé známky-

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Arture nechcete o tom napsat celý článek? Myslím, že proměna Andrejka by stála za hlubší zmapování. A ještě zajímavější je to, že jakmile Andrejko projevil jen kousilínek slabosti, hned se do něj pustili s větší vervou. Jakmile byl jen trošku velkorysý, hned to bylo bráno jako slabost. 

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

Vážený Vidláku,vážím si velice Vaší velkorysé nabídky a ze srdce za ni děkuji,avšak nejsem si jist zda bych dokázal uspořádat změť poznatků.myšlenek a dedukcí, co se mi honí hlavou,do takové písemné formy,která by byla hodna úrovně Vašeho blogu.Přece jenom je to téměř šest desítek let,co jsem opustil školní škamny,přestal psát slohové práce a můj profesní život byl,byť roky v zahraničí,zcela technického zaměření,kde platí jiná pravidla.Nicméně je skutečností,že AB byl především vnějšími vlivy a tlaky nasměrován do současné pozice rytíře smutné postavy Dona Quijote de la Mancha bojujícího za posměchu okolí např.s větrnými mlýny.Již jej také opustil jeho doposud věrný souputník Sancha Panza-Faltýnek,no a jeho Dulcinea-Schillerová tak ta to zabalí po tom,co jí opozice zlovolně rozcupuje v parlamentu návrh rozpočtu na rok 2021.Budu muset znovu vyhledat knihu Miguela de Cervantes,abych se dozvěděl jak to s AB dopadne.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Omlouvám se za OT, leč jsem nadmíru rozezlen:
https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/lentilky-spoecnost-nestle-vyroba-…

Od chvíle kdy piškoty Opavie koupil Mondelez tak optimalizovali výrobu a recepturu, že jsem je koupil jenom jednou. Nežral je ani pes. Proč ty (pokračování nelze zveřejnit před 22 hodinou) ...

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

Jedy z výrobních linek Nestlé a Mondeléz je záhodno pranýřovat při každé příležitosti už proto, že oslabují imunitu a zhoršují zdravotní stav. Osobně se výrobkům těchto značek vyhýbám širokým obloukem již mnoho let. Kdyby to tak dělali všichni, byl by od nich pokoj.

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)

Takhle jsem se sušenkami plynule přešel z "české" Opavie na slovenskou Seditu, kde máslové sušenky ještě opravdu dělají z másla...

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Asi....

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Cítíte-li ukřivdění, napište prý Vidlákovi mail. Má to nahoře v podmínkách.
Ale možná Vám to napíše přímo sem na Váš dotaz, co a jak a proč a kdo.

Doporučuji jako prevenci napsat článek, autoři by měli mít nějakou tu "imunitu, či indemnitu", či co.☺

Asi Vás vyhodnotil nějaký mastera "fuj" filtr....
Kopíruji Vidláka:
"6. Pokud je vám příspěvek smazán, nesnažte se ho obnovit. Pokud ho navíc jen znovu zkopírujete, jste pro spamfiltr jasná reklama na viagru, začne si vás všímat a může vám smazat i starší komentáře. Čím vehementněji se snažíte vrátit do diskuse, tím spíše přijdete o všechno. Stane-li se to, přestaňte ten den diskutovat!!!!!!"
..............

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

ANO ?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Ředitel VFN v Praze doktor Balík živě v ČT24:

"Naše kapacity jsou dostatečné a jsme připraveni na nemocné s COVIDEM, ostatní péče není zatím omezena. Jestli ale vláda zavře ZŠ, budu to brát jako kudlu do zad, protože 30% kvalifikovaného personálu zůstane doma s dětmi a o naše pacienty se nebude mít kdo starat. Vláda bude mít na svědomí mnoho mrtvých."

Na dotěrné zavádějící otázky moderátora totéž opakoval ještě jednou.

Průměrný počet slepic: 2.8 (10 hlasů)

Za roušku.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

První smysluplný argument proti zavření škol, který jsem slyšel. S tímhle se ztotožňuju zcela a úplně. Na druhou stranu... neznamená to, že je opravdu zle a že chřipečka není tak úplně chřipečka, ale vážný rpůser? 

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

že znamená. Lůžka nejsou takový problém jako personál.
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/hamacek-sprava-statnich-hmoznych-rez…
Opakují to stále dokola a pořád tomu někdo nechce rozumět. Problém není celkový počet nakažených, ale počet v nemocnici a to především těch s těžkým průběhem. Ne kvůli lůžkům, ne kvůli ventilacím, ale kvůli zdravotníkům.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Někde jsem zahlédl, že školy pro děti zdravotníků by měly fungovat dále.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

To by mělo logiku. Divil bych se, kdyby to bylo jinak. 

Já už si teď dovedu představit spoustu opatření vysloveně mobilizačního charkteru. Když už tak kamarádíme s tím Izraelem, jestlipak už nějaký jejich generál neorganizuje naší eexistující civilní obranu. Možná brzy zjistíme, kde všude můžeme být nasazeni. 

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Proškolení PČR v použití donucovacích prostředků.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

proč tak blbě pan "primář" kecá. Je to už drahně let, kdy při takovém něčem podobném, právě ČT informovala, že zaměstnavatelé /na západě/ zařídili pro děti zaměstnanců školku a školu přimo v areálu. A děcks by měli i pod zdravotní kontrolou. Ale to by pan primář ... Ostatně, kdybychom nebyli takoví lemplové a dokázali se chovat jako civilizovaní, bylo by to o něčem jiném. Mám video z východu, podle obličejů bych typla čínu. Máma vede školáka , oba zarouškovaní, před školkou malej stoupne do desinfekce, postoupí dál, kde mu změří teplot, pak si vydesinfikuje ruce, pak se otáčí pod proudem patrně desinfekce, tak jak je i s aktovkou a až pak zamává a jde dovnitř. I když mím velkou fantazii, nedokážu si představit, že by to mohlo tak fungovat i u nás. Jo ty staré kultury.... něco zažili a hlavně mají něco v hlavě. Ale to bych od pražáků chtěla moc.... sorry

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

tak školku:
Nemocnice na Bulovce
Nemocnice Liberec
Nemocnice Kadaň
Nemocnice Chrudim
FN Hradec Králové
Nemocnice Thomayerova
Nemocnice Žatec
DPN Velká Bíteš
FN Královské Vinohrady
FN Brno
FN Motol
Slezská nemocnice Opava
Nemocnice Děčín
Orlickoústecká nemocnice
Nemocnice Kolín
FN Plzeň
a další...

V každém kraji ČR je tedy minimálně jedna ZŠ a MŠ v nemocnici. Tyto školy není problém po dobu karantény posílit místními učitelkami a učiteli a zajistit tak výuku pro děti zdravotníků, záchranářů, policistů a hasičů.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

argumentačniózně nekulhá.
Když nejsó nebo nebudó pacoši,proč by pan šiditel potřeboval henty sestřičky s malými dětmi?

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

no napřed jsem se divila tomu, jak se takový balík mohl stát ředitelem VFN, zapátrala a ejhle on je to ač doktor -jen anesteziolog........nějak máme na ty anesteziology, co se cpou do politiky smůlu... nepamatujete????

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

bzz

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

In reply to by Joseph Chlor (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zdá se, že jste překročil povolený počet diskusních příspěvků a zafungoval Vidlákův samočinný destruktor. Mám pocit, že tu něco takového funguje.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

ANO.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

In reply to by Joseph Chlor (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nejdřív k Vidlákovu textu: gramatiku vynecháme, to je jak házení hrachu na zeď.
K Babišovým kamarádům: takového kámoše, jak Vidlák píše, by Babiš potřeboval. Jenže Babiš - patrně - žádného takového nemá, poněvadž - jak kdosi trefně napsal výše - idúcky nahoru, dělal vše pro to, aby aby žádné kamarády neměl: jaký si to uděláš, takový to máš; to platí i pro velkého bociána.

Jak dole, tak nahoře - praví otec západní astrologie, Hermes Trismegistos. Ty to děláš, halogéne, stejně jako Babiš. Nasíráš všechny kolem, taxe nediv, že jsou na tebe všichni kolem nasraní. Předvedls, že vrcholem tvého snažení je urazit každého, koho v diskusi potkáš. K vidlákovi lze mít spoustu výhrad, ale lhář to není. - Nevím to jistě, ale tzv. mršení tvých příspěvků bude nejspíš opatření, aby byl uražen ještě jeden psáč, na kterého jsi zapomněl: ty. Zbývá ti urazit SE a vysmrdět. - Neodkládej to, jen hezky do toho!

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

ANO ?

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

In reply to by Joseph Chlor (neověřeno)

Trvalý odkaz

oser ho, to neni tfuj problem

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Carlos (neověřeno)

Trvalý odkaz

teď Vám "autoritu", zjednala vyšší moc … ale minule, když jste ho poslal aby "mazal jinam", mu to trvalo dost dlouho, tehdy to chtělo exmplárně potrestat :-).

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Od chvíle, gdy začal Chlor myslet tak ho nemáte rádi. Jak to vysvětlit?

Průměrný počet slepic: 1 (6 hlasů)

On je tu snad nějaký Chlor a dokonce myslící? Tak o tom nic nevím :-) Jenom prosím Vás nezačněte taky „myslet“, zatím Vás mám docela ráda. Hezký večer 

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

nejsem jeho nadřízená, neudílím mu rozkazy. "Ten co začal myslet" neposlouchá Carlose. Byla to jen dobře míněná rada Carlosovi, jak si příště zjednat respekt (a upozornění, že i on někdy mluví zbytečně moc):-). Ale neřešte to, adresát to jistě pochopil. Dobrou noc

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Joseph Chlor (neověřeno)

Trvalý odkaz

jak u Little Big Hornu, co? Oni se ti, co furtunfurt volí špatně a čtou špatný zdroje a taky dost nevhodně píšou a jasně že úplně špatně myslí, oni se šmejdům umí bránit! To je čumendo, co? A dokonce na to mají stroj, aby se s takovou špínou nemuseli mazat ručně!

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

To bylo na halogena.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Myslíte překvapení jako:
"Ty rudý šmejdi mají Henryovky a Winchesterovky a my jenom jednoranné Springfieldky?" :D

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

takže jen pro ostatní:"Jednoranné Springfieldky budou v pohodě stačit, protože my jsme napřemožitelná armáda Spojených státův vedená geniálním Custerem, zatímco oni jsou rudý primitivové a že jich je moc jsou jenom velký voči našich posranejch indiánskejch stopařů."

Zatím bez slepic

In reply to by Joseph Chlor (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zkoušíš to marně, debile - alespoň pro dnešek máš utrum. Kéž by tomu tak bylo nafurt.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Co teď budu číst?

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

Nebo se třeba objeví jinej prvek...

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Dám mu kyslík nebo nedám?
Už taky si nějak sedám
nevnímám chuť borovičky
necítím pach vosku svíčky;
všude kolem kýbl sraček
pořád zvoní umíráček
není ani kostelní...
to na pelest postelní
klepe sestra teploměrem
že na toho taky ....

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

To by tu měla dohled jeho kamarádka podplukovnice a brzy by bylo vykydáno! :-)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)