Potřebuje profackovat...

Autor
Štítky

Pamatujete si, jak to bylo s Koroňáčkem zjara? Jak Babiš vystoupil, předtavil Prymulu, zavřel školy, jak se ze dne na den změnila nálada ve společnosti? Jak lidi začali šít roušky, jak se skládali na plicní ventilátory, jak všichni byli solidární, jak se děly neuvěřitelné věci. Švadlenky nabízely roušky na internetu, nikdo se neodvážil po nich chtít EET, byly příběhy, jak holce zazvonil kurýr a nechal jí jen tak na ksicht balík látek na roušky? 

Pamatujete si, že kverulovali jen Bakalomédia a Šafr? Jeho slavná Johana Hovorková (pizda první kategorie) samozřejmě na Babišovi nenechala chlup dobrý, ale všichni věděli, že je to kráva a řešil se doopravdy covid a ne zneuznaný pisálek placený z peněz po rozprodeji hornických bytů. 

Pamatujete, jak ztichla opozice, když statistik Dušek promluvil k poslancům a všichni pak pár týdnů drželi huby? Pamatujete, jak měl Hamáček červený svetr, jak se sháněly roušky v Číně, jak se sháněla letadla na přepravu, jak se na náměstí vracela zvěř z lesů? Pamatujete, jak byly prázdné silnice, jak si lidi na procházkách nasazovali roušky, kdykoliv někoho míjeli? 

Pamatujete Babiše? Působil rozhodně, věděl co chce, věděl co to bude stát, byl odhodlaný dát na první místo lidské zdraví a životy a až na dalších pozicích pak byla ekonomika. Sice ho furt někdo kritizoval, ale z každé té kritiky čouhalo, že autorovi jde rozhodně o něco jiného, než o dobro naší země a našich lidí. Fialové, Kalouskové, Pekarová i Bartoš - všichni byli pro smích. 

Pamatujete, kolik chyb vláda nadělala? Spoustu. Ale všechno bylo snadno zapomenuto. Jarní vlna dobře dopadla, neměli jsme žádné černé scénáře, hospody zase otevřely, hranice se zase otevřely, stát platil různé druhy kurcarbajtu, aby to nebyl takový průser. Kverulovaly jen různé pseudohvězdičky, které svoje kritiky dávaly na fejsbůk hned před obrázky z drahé dovolené na Tahiti a po zásluze dostávaly kouř za licoměrnost. Kdo má prachy na dovolenou v Thajsku, by měl mít vatu na dobu, kdy mu jeho podnikání nenese. 

Premianti Evropy. Včas podchycená epidemie, propad ekonomiky spíše malý, státní sekera sice obrovská, ale pořád procentuálně menší než sekery států okolo. Za čtrnáct dní se stihlo udělat pro digitalizaci víc než za deset let. Babiš působil energicky, měl plán se svou chytrou karanténou, měl tým epidemiologů, kteří vypadali dobře v televizi, uměli mluvit a pro normálního člověka to mělo hlavu a patu. (Většinu novinářů nepovažuju za normální lidi). 

Lidi si vyjeli na dovolenou, hotely a restaurace měly přes léto jednu z nejlepších sezón vůbec - tedy kromě Prahy. Těm nepřijeli čínští turisté, ale oni je (alespoň podle Hřiba) vlastně stejně nechtěli.  

Pivovaty udělaly extra chmelené pivo, protože český člověk nechce sladké chcanky co pijí mladí angličané. Nechtějí ojropivo. A tak se v nabídce většiny pivovarů objevilo skutečné české pivo s českou chutí, protože angličani nepřijeli.  Například já teď ujíždím na Radegastu Ratar. 

A pak... se něco podělalo. Nejdřív se musel odporoučet Maďar, protože chtěl roušky. Pak Vojtěch začal lavírovat sem tam. Pak se ukázalo, že chytrá karanténa prostě není. Kam se poděl ten energický premiér, který zjara prostě bouchnul do stolu, zavřel školy a to otočilo náladu ve společnosti? Kam se poděl ten miliardář s nekonečnými prostředky na kampaň, který je skoro stejný diktátor jako Kim Čong Un a který má plán nás zavést do své totality?  

Jestli měl Babiš plán všechny ovládnout, tak to byl tedy hodně ubohý plán. Tančit mezi vejci, snažit se dělat opatření, která ale nebudou mít ekonomický dopad, kosmeticky upravovat otevírací dobu, ale zároveň vlastně neudělat nic co by ohrozilo tržby a daně. A nechat na sebe házet bláto za zavádění totality, přičemž žádná nebyla a pořád není. 

Když už mu tu totalitu omlacovali o hlavu, měl rovnou zavést nouzový stav, nechat Šmuclera zavřít a ostatním poslat soudní obsílky. Měl poslat policajty do ulic, zavřít hranice a každý den vyhrožovat v televizi dlouhým kriminálem.   Místo toho se snažil vyjít se všemi a zároveň s nikým. Místo aby prostě převzal kontrolu nad ekonomikou, aby zrušil nebo odsunul volby, aby začal likvidovat opozici, aby poslal těžkooděnce do České televize, tak  nechal politiky dělat dýchánky na Karlově mostě a nechal je, aby psali svá moudra o zdravotním semaforu. Volby proběhly, opatření pořád skoro žádná nemáme a tvrdošíjně se držíme roušek, které samy o sobě moc efektu nemají. Jestli je tohle plán na totalitu, tak já jsem čínský bůh srandy. 

 A v posledních dnech už je náš premiér oligarcha jen stínem sebe sama. V televizi jej zastupuje Prymula a superministr všeho Havlíček. Ani Hamáčka není vidět a už vůbec ne jeho červený svetr. Tehdy byl na obrazovce furt, zvali si ho do různých pořadů, kde ho nechali mluvit o tom, kterak z Číny vozil materiál. Teď nic. 

Takhle snadné to bylo? Takhle snadno se nechal udolat člověk, který obhájil mandáty z krajských voleb a dosáhl bezmála třiceti procent hlasů ve volbách do poslanecké sněmovny a vlastní spoustu médií?  Stačila na to Václavka Moravcová a hejno tupých novinářů? Stačila na to malá, ale hlasitá skupinka kverulantů? 

Nerad to říkám, ale Andrejko by teď potřeboval nějakého opravdového přítele. Někoho, kdo by za ním teď přišel a pořádně ho profackoval, seřval a řekl mu, ať se vzpamatuje. Ať zase vyleze před kamery, ať prostě bouchne do stolu, ať to dělá třeba špatně, ale podle sebe. Aby se z něj znovu stal ten velitel, který možná neví, co dělat, ale před mužstvem vždycky ví všechno, zná všechno a vždycky si poradí. 

Andrejko by teď potřeboval někoho, kdo by mu řekl, že ve válce se vždycky dělají chyby a nejhoršího nepřítele nemá před sebou v podobě koronaviru a posrané ekonomiky, ale má mnohem horšího nepřítele za sebou v podobě lidí, kteří se třesou na jeho pozici a jeho moc, aniž by měli jakýkoliv lepší či zázračnější plán. Někdo by mu měl říct, že mužstvo vždycky nadává, vždycky zpochybňuje rozkazy, ale velitel je velitel jen tehdy, pokud si dokáže svojí vůli vynutit. 

A někdo by mu měl říct, že pokud to nedokáže, pokud se nevzchopí, pokud prostě nebude nezpochybnitelným šéfem, který má všechno pevně v rukách, který se neposere z nějakých pisálků, který se nelekne blogerů ani Vidláků, který se nelekne Fialy ani Kalouska, který se nebude mazat s Bartošem a který bude mít alespoň tolik kuráže, jakou měl Šmucler v televizi, pokud tohle všechno nedokáže, tak bude brzy na huntě. 

Boris Johnson ustál bagatelizování koronaviru. Trump to také ustál. Ustáli to proto, že prostě zůstali tvrdí a samolibí. Vykašlali se na volání po jejich hlavách a dál dělali to, co považovali za nejlepší a čerta starého se starali, co na to řekne nějaká novinářská štěkna. 

Takže... pokud tam v ANO existuje někdo, kdo má Andreje lidsky rád a není s ním jen kvůli penězům, běžte a vražte mu jednu, ať se vzpamatuje.  

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (112 hlasů)

Komentáře

Admirál na tom pracuje.
To je profík.
Cl vyprchal.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Můžeš číst třeba Davida Mudra Pudra. Dyk víš kerá lokša je jeho vrchním dodavatelem. Dobré počtení. Je to určitě zajímavé, bruselské, nezávislé a ták...

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Za 4,5 minuty se ani protivník nevyxere.

6. října ruské námořnictvo pokračovalo v projektu 22350, kdy fregata Admirál Gorškov v Bílém moři poprvé vystřelila novou protilodní hypersonickou řízenou střelu Zirkon na mořský cíl v Barentsově moři.

„Zkušební střelba byla prohlášena za úspěšnou. Raketa zničila cíl přímým zásahem,“ řekl Putinovi během videokonference náčelník generálního štábu ruských ozbrojených sil Valerij Gerasimov.

Gerasimov dodal, že raketa překonala vzdálenost 450 kilometrů nadzvukovou rychlostí přesahující Mach 8. Raketa dosáhla cíle za 4,5 minuty.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Já na vojně nebyl a moje znalosti o vojenství končí přečtení knížky "Černí baroni".

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by berkowitz (neověřeno)

Trvalý odkaz

právě začínají...

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

z takových 3,14-ovin.
Dobře víte, že jakmile se hodíte nějakou ptákovinu, na které mohu vybrousit svůj um ve velmi náročné matematické disciplíně, zvané trojčlenka, (protože samozřejmě nic jiného neumím), vždycky se to zvrhne a já jsem tu pak za hovado, které kazí radost všem okolo.

Dráhu 450 km přelítla raketa za 4,5 min, tzn. 100 km za minutu, tzn. 6 000 km/h.
Což není Mach 8 ani náhodou, ani omylem, páč Mach 1 je zaokrouhleně 1235 km/h. Takže s velmi odřenýma ušima včetně příslušenství (nos a vůbec celá hubajzna) uznám Mach 5.
Tudíž raketa Machem 8 žádnou vzdálenost nepřekonala.

Pochopitelně, že raketa nevyrazí z místa odpalu ihned maximální rychlostí, páč se velmi vzdáleně jedná o pohyb rovnoměrně zrychlený, tudíž rychlost těsně před dopadem na cíl a za předpokladu, že motory pojedou konstantně po celou dobu letu, bude čistě teoreticky dvojnásobně vyšší, než rychlost průměrná, tudíž raketa by se měla v konečné fázi letu pohybovat rychlostí vysoko přes Mach 9.
Problém je ovšem odpor prostředí, v němž se raketa pohybuje (zřejmě vzduch). Jeho odpor vůči pohybu rakety není konstantní, ba ani neroste lineárně s nárůstem rychlosti, nýbrž jeho delta má tvar exponenciály. Z toho lze implikovat, že křivka nárůstu rychlosti se bude blížit tvaru logaritmické křivky, pokud nebyly použity poslední "superkavitační" vychytávky Ládi Hrušky z aerodynamiky, totiž prudký a velmi tenký výron nějakého média zřejmě plynné povahy na špici rakety, o kterémžto jevu se moc nedozvíte, protože si nad ním lámou hlavy o něco méně krásní, méně chytří a méně mladí soudruzi, než jsem já.
https://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0kval

Teď nám zbývá vytáhnout jeden kus z vysokého stohu čtverečkovaných papírů, zkonstruovat osy x a y, načež do grafu nakreslit "rohlík" logaritmické křivky s limitou nedosažené, resp. maximální možné rychlosti rakety a po nanesení času letu odečíst finální rychlost rakety před dopadem na cíl.
Vsadím se o metr piv, že Mach 8 to nebude.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

https://www.telegraph.co.uk/news/2020/10/07/birthday-present-missile-te…
Píší o tom šechny možné zbrojní agentury i mainstream.
Odpálili to před pěti dny, když měl Putin narozky. K nám holt šla ta zpráva poněkud déle.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Nelze předpokládat, že ta rachejtle letí konstantní rychlostí 8M, té rychlosti dosahuje v konečné fázi letu, kdy se přibližuje k cíli a letí nízko nad hladinou (moře si vyberte).
To je tak vše, co k tomu (jako nevoják) mohu podotknout.
Pozn.: včera jste se zmínil o Ligotce, protože jsem pár roku bydlel v Havířově, tak obdobně jsme říkali Komorní Lhotce.
Pište dál, jste takový můj katechizmus a jestli jsem něco zprasil, tak se nedá nic dělat, jsem ve vojenství naprostý laik a nesmějte se mi, ani z palné zbraně jsem nikdy nevystřelil.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

gřondali po našimu, tak jste mohli žvanit i o Ligotce Kameralnej.
Ano, je to ona.
A nevím, co tam kdo vidí na této lokalitě báječného, kromě špajzu mojí ségry jsem tam nic pozoruhodného nenašel. S nostalgií můžu akorát vzpomínat na doby, kdy byl svět ještě normální a já tam lítal po polňačkách se svozovou cisternou na mlíko. Dnes to tam je normální humáč. Všude samý pokus o nový barák, asfalt, nekonečné ploty, miliony aut. Chlívky zrušené, v celé Ligoce pět slepic a tři králíci, ale ti hnusní ze Zverimexu.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Moje babička (z matčiny strany) pocházela z Dobré u FM a celý život mluvila "po našimu", Polsky jakž takž rozumím, díky TV Katowice a díky prostředí, kde jsem vyrůstal. Otec je od Uh. Brodu, tímpádem jsem Moravák a žádný "cajzl". Doma jsme mluvili spisovně česky (otec byl učitel), no a shodou okolností teď žiji na JM a pochytil jsem brněnský slang. Otec nám zemřel mlád a jelikož zanechal tři sirotky, tak nepochopím, jak to moje matinka dělala, že nás všechny tři sourozence dokázala uživit a vychovat, no akorát jsem (jako pravý puberťák) přicházel do období žravosti, kdy jsem do sebe nasoukal klidně 12 knedlíků. Moje lepší polovička pochází z JM a letos budeme spolu 52 let, lepší ženu bych těžko našel. Samozřejmě mám své chyby a kdybych je neměl, tak chodím po tom našem slzavém údolí se svatozáří nad hlavou. Raději skončím a pište své postřehy, rád se i ve věku takřka kmeta rád poučím.
Hodně zdraví a na koroňáčka nedbejte, jen se starejte o svoji rodinu - potřebuje vás.
S úctou nick Berkowitz.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Nyní jste opravdu nejkrásnější, nejchytřejší a další nej..
Proč?
Jednoduše jste vydedukoval možný základní princip hyper super střel.
- Když ti prostředí položí do cesty nepřekonatelnou překážku, vyměň prostředí! -
Jednoduché, primitivní, účinné!

Zatím bez slepic

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Něco o tom prostředí.
Íránci a snad i Rusové mají velmi rychlá podvodní torpéda, Pomocí kavitace se pohybují pod vodou v plynném prostředí, kdy ze špice torpéda proudí nějaký plyn a torpédo se pohybuje v jiném prostředí, než je voda. Prosím, nechce se mi to dohledávat, ale rychlost těch torpéd je v řádu stovek km/hod.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by berkowitz (neověřeno)

Trvalý odkaz

v mém výchozím příspěvku, v němž jsem odhalil své vysoce odborné kvality (trojčlenka), chytrost, mládí, krásu a obdobné různé další haraburdí, kterým doslova oplývám.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by berkowitz (neověřeno)

Trvalý odkaz

je první příklad využití zmíněného principu/ přístupu k řešení problému
. Ovšem za cenu krátkého dosahu cca 10km.
Ale jedná se vlastně o "prvotinu"!

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

10 km je málo. Hlavní finta je v tom, že napadené plavidlo nemá čas vymanévrovat z trajektorie Vichřice - Škvalu. Prostě ponorka udělá pif - paf a je vymalováno.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

To si pletete s koronáčem - tam je nárůst případů exponenciální.
Odpor prostředí se mění se čtvercem rychlosti, grafické vyjádření - parabola. Ale samozřejmě stačí i ta.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

písmenka, soudruhu anonyme?
Kopíruju sám sebe:
Problém je ovšem odpor prostředí, v němž se raketa pohybuje (zřejmě vzduch). Jeho odpor vůči pohybu rakety není konstantní, ba ani neroste lineárně s nárůstem rychlosti, nýbrž jeho delta má tvar exponenciály.

Ještě vědět, co je to delta, že?

Zatím bez slepic

Vy asi víte, co je delta, ale ani vzdáleně netušíte, jaký je rozdíl mezi exponenciálou a parabolou.
Takže si zapiště za uši nebo černou křídou do komína, že parabola je jednou z mnoha exponenciál.
A Odpor prostředí v tomto případě neroste se čtvercem rychlosti, protože:
1/ čumák rakety má poněkud specifický tvar, kde neplatí úplně všecko, co vám natloukali do hlavy
2/ velmi výrazně se mění hustota plynu, v němž se raketa pohybuje. Ta totiž létá po balistické křivce, nikoli "po rovině".
3/ v případě využití jevu nazvaného superkavitace to je v prdeli úplně, a to tak, že ganc.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Co to hvízdá
z Čapího hnízda?
Hrají pochod dervišů,
vůz králičích fetišů.
Nabírá to grády.
U předsedy vlády
jedná vrchní senátor -
hlavní český vědátor.
Chtěl by novou trojnožku
a ostrý nůž na kožku.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

Vystrčila vystrčí? Jiří Drahoš by rád jeho místo
http://jdem.cz/aaaa3
"O nové podobě vedení Senátu bude za STAN jednat trojice Holeček, Horník a předseda výboru pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice Jiří Drahoš. Drahoš na dotaz, zda se bude o funkci také ucházet, uvedl, že to závisí na vyjednávání klubu. „Této pozice se nezříkám,“ řekl..."
K tomu pár komentů:
- Ale Vystrčila musíte vystrčit opatrně, aby se mu zase neohnula ta vyrovnaná páteř....
- Jirka by to vzal… A co Pepek Vyskoč? Nevzal by to? Do Putimi to neni tak daleko a zamečet umí líp, než ti dva dohromady :)))))))))
- Paní senátorová chce také na výlet jako paní Vystrčilová, navíc zadarmo za naše daně.
- Je zábavné i smutné zároveň, lidi chtěli demokracii, ale dostali jen bandu korytářů.
- Včil se chodí v Senátu po špičkách. Pokud se potvrdí Vystrčil do funkce předsedy, tak Stan prohralo volby..., pokud vypadne thajwanec, tak ODS prohrálo volby... Nejlepší, kdyby to vzal ten nejchytřejší (Drahoš). To by prohrála celá slavná opozice :-))))

Průměrný počet slepic: 3.8 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

co nám plukovník za hodku řekne.
Zavřeme školy, zavřeme hospody, zpěvákům zašijeme tlamy, sportoviště taky zavřeme a když bude někdo držkovat, tak toho hajzla zavřeme taky.

Průměrný počet slepic: 1.6 (7 hlasů)

Ani na Prymulu není spoleh.
Kdo tomu velí?

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Prymulu, Babiše a Hamáčka. Ostatní jim podobní se zavřou sami.

Průměrný počet slepic: 1.9 (9 hlasů)

In reply to by Carlos V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Takhle to nemůžete zde napsat, budete popotahovaný.
Tady je tvrdá klika, i s šéfem, coronaalarmistů. Oni i do těch klávesnic klofou v rukavicích.

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zatím jsou tu ještě obě kliky. Ti alarmisti i ti chřipečkáři. Ale vzhledem k událostem chřipečkářů rapidně ubylo a původní velmi tvrdé postoje se pozvolna změkčují. A kdyby to náhodou bylo naopak, tak zase začnou změkčovat své postoje alarmisti, až nakonec dojde k prolnutí duší i srdcí a zavládne mír a láska. Tedy nezavládne, ale třeba se alespoň nepobijeme. Vy berrnarde byste měl se svojí dřevorubeckou průpravou (a předpokládám i postavou) v bitce asi dost navrch. 

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Kibiců je hodně, ale zodpovědnost je sviňa.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

já roušku nosím, v hospodě jsem byl naposled v únoru, k mytí rukou nepotřebuji covid, to dělám běžně. Chápu, že je to průšvih. Vy se bojíte o rodiče, já též. Mám už jenom mámu a dostala ode mě přesné instrukce, jak se má chovat a co dělat, aby to nechytla, je jí 73.
Označení mě za "chřipečkáře", mě poněkud uráží.
Prostě mi přijde, že opatření proti tomuto, jsou neadekvátní. Že se toho víc posere, než, že zvítězíme.
A vy jste zaměstnanec, zde fůra dalších a co jsem tak vysledoval, tak hafo důchodců. Vy si vůbec nedovedete představit, co to znamená pro drobného živnostníka, típnout mu v rámci boje, jeho živnost. Já v tom fungoval skoro 20 let a vím, že kdyby mi někdo vystavil stopku na čtvrt roku, tak jsem v hajzlu. Já, moje žena, potomstvo. Přijdu o barák, přijdu o všechno. Ale to by bylo na samostatný článek, abych popsal, jak funguje drobný živnostník.
Já dnes mohu na tuto situaci koukat tak nějak z povzdálí. Neutrálně. Mojí profese, kterou teď dělám, se covid vůbec nedotkl, ani nás neštrejchl. Když to na jaře vypuklo, tak jsme se rozjeli a do teď nezastavili.
Mě prostě přijde, že my ve válce, proti útočícímu sniperovi, na něj hodíme Little Boye.
Takže my vlastně zase až tak nejsme v antagonistickém vztahu, akorát bychom na to šli každý jinak.

Průměrný počet slepic: 3.3 (9 hlasů)

Napříč světem vlády vyzkoušely a zkoušejí všechno možné a krom Nového Zélandu, který se hodil do totální izolace vůči vnějšku, zatím nikdo neuspěl.

Takže jak KONKRÉTNĚ byste to udělal jinak?
Kritici furt jen žvaní o tom, co a jak je blbě. Ale ani jeden z nich dosud neřekl, jak by to udělal on.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Tomuhle berrnarde rozumím.  Ale jak by vypadaly ty adekvátní opatření? Objevily se v diskusi od kteréhokoliv "chřipečkáře" někdy nějaké návrhy na ta správná opatření? (Prosím neberte označení chřipečkář pejorativně. V této chvíli chci tímto termínem označit ty, kteří každé vládní opatření zepsuli, shodli se na to, že je to blbost, řekli že covid není žádný průšvih a podobně. Vy pro mě nejste chřipečkář. 

Ale jak by tedy měla vypadat ta opatření, která by se hodila na toho snipera z Vašeho příkladu? Tak trochu jdeme s kanónem na vrabce, dobře je to tak, ale jak by měla vypadat ta puška, která by měla smysl? 

Já bych si rád nechal poradit. A vzhledem k tomu, jak teď jednají na vládě, tak je každá dobrá rada drahá. Co by se tedy mělo dělat, aby to bylo účinné a zajistilo to nepřetížené nemocnice a zachránilo to co nejvíc starých maminek? A aby to nebylo kobercové bombardování? 

Zatím jen víme, že všechno co Babiš udělal je blbost. Od roušek, přes zavřené hospody, omezení výuky, omezení kontaktu... všechno je špatně. Tak co je dobře? Kdokoliv z opozice by dokázal přijít s rozumným návrhem, tak se po Babišovi stane premiérem. Ani ti epidemiologové nepřišli na nic jiného než zavírání a zavírání. Větvička si brání svojí hospodu, Šmucler si bráni svoje kliniky, všichni si brání to svoje. 

Řekněte berrnarde... co mají dělat? Neříkejte co měli udělat před měsícem. Už je pozdě. Co byste jim navrhl, kdybyste tam přišel na tu vládu, bouchnul do stolu svojí dřevorubeckou medvědí rukou a zaburácel jim hromovým hlasem? Já vám tu větu začnu, ale dokončit ji musíte vy: 

"Tak poslouchejte vy srágory...." 

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Dnes 62% lidí sere na srágory. Ale nigdo se jich neptá. Pré to neptání je to nejlepší co zloději vymysleli. Říkaj temu DemosGráca. Že DemosGráca je právo jen žvanit a zahazovat hlas do hrobu.

Lidi musej psát rovnou, co chtěj. Žádný kydy zmrdů a zlodějů, ze kerých si maj vybrat šlichtu, kerou eště stokrát zaplatěj. Stále to nechápete.

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)

Blboni viděj "Vidlák" a už pod to serou slepice. To je neuvěřitelnej humus. Ta sprostota ducha jakoby neměla hranice. Heh

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)

bych v tomto případě neřekl.
Jako jsem nikdy neřekl, že covid je chřipečka.
Ale obrátil jste se o radu, jak na to, v celém státě, na nesprávného člověka. Proto jsem nikdy v životě se nepokusil jít do politiky. Přiznávám, toto bych neuměl.
Já byl vždy individualista a když přišel průser, tak jsem se snažil zachránit svůj kejhák a svým blízkým.I v tomto případě mě primárně zajímají oni.
A k tomu všemu jsem ještě krapet dominantní a párkrát v životě jsem zažil, na vojně, na jednom bittorent trackeru, atd, že jsem se dostal k moci a pak jsem zpětně s hrůzou zjistil, že jsem zblbnul a tu moc přehnal. Ale zároveň jsem pak cítil, že jsem se choval nelogicky. Prostě jsem měl otěže, tak jsem s nimi škubal.
Možná toto postihuje nejen mě, ale i další.
Ale abych vám odpověděl, každý člověk by měl být zodpovědný především sám za sebe. Když přijde průser, nečekat na projev vůdce, jak se to teď dělat bude, ale začít se bránit podle svého uvážení. Zhodnotit situaci a zařídit se podle ní. Pokud by si tuto zodpovědnost lidé uvědomili a chovali se podle ní, tak nepotřebují fičuse, kterej je bude buzerovat.
A jak jste psal, na jaře lidi vzali boj za svůj - šili roušky, skládali se na ventilátory, atd. Dneska už tam ten entusiasmus není. Chcete jim ho přikázat? To asi nepůjde.
Ale kdo je přesvědčí? Já, Vidláku, to tím bouchnutím do stolu rozhodně nebudu. A bohužel, nikoho v dohledu nevidím.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Jsme na tom stejně Já také nikoho nevidím. Lidi už to nevzali za své a přikázat jim nadšení opravdu nejde. S trochou nadsázky bych řekl, že teď možná vláda přemýšlí, jak exhumovat Goebelse, aby jim s tou propagandou trochu poradil... 

Nicméně jsme tam kde jsme. Opatření byla všechna špatně, každý pokus o cokoliv se hned dotahoval ad absurdum do orwellovského světa. Ti co něco dodržují dobrovolně, těch stále není žádná podstatná většina a tak už jen budeme čekat věcí příštích... 

Marně teď přemýšlím, jestli chtěl být Prymula v projevu tvrdý a ostatní se toho lekli a teď to změkčují a nebo chtěl být uměřený a dostali nový paklík grafů, které jsou ještě hrozivější než v pátek, takže hodlají ještě více přitvrdit.

Nejhorší na tom je, že nejspíš ani ve vládě mocného oligarchy už není nikdo, kdo by byl v těžkých časech opravdovým velitelem. Zdá se, že pravdu měl Godot - i mocný oligarcha se začíná kácet. 

 

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Vůdce není ten, kdo silou dokáže lidi přinutit, ale vůdce je ten, komu uvěří a jdou za ním (no, když se to vymkne, je to taky pěknej průser).
My, bohužel, nikoho ani vzdáleně, někoho, koho by většina národa respektovala, nemáme (tak možná Ledeckou, nebo hokejisty z Nagana). Takže je to na každém z nás.
Díky za korektní polemiku, zase můžeme někdy pokecat. Bylo to fajn, bez osobního útočení a bez zášti. Ale v šest vstávám.
Dobrou.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Pozor na podléhání iluzi. Babiš neumí s mocí zacházet, nikdy ji ve skutečnosti neměl. Jen předstíral.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

napudrovaného blba Řezníčka, nebo hysterku Myrunu?

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mně připadá, že ne; pro takový případ doporučuju - zkuste koblihu nebo dvě, to by mohlo pomoct.
Zda vámi jmenovaní dokážou zacházet s mocí, nevím. Doufejme, že alespoň s močí zacházet dovedou.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jj, dobrej postřeh.

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Půl roku vás šoupli do nekomfortní zóny a co z vás padá to je vážně neuvěřitelné. Nevím jak vám pomoci od teho. Cokoli napíšu, temu nechcete rozumět a šavlujete dřevěnými klacíky , že teda máma Matrixová říkala, že se nemáte bavit s kamarádama, keré vám neschválí. To je fakt teda mazec. zastydlost kvete. Matrixka všechno ví, páč tady všechno vykecáte a pak se divíte, že máte zaracha. Muheeeee

Průměrný počet slepic: 1.7 (6 hlasů)

Zas tak hrozný to nejni. Jsem zaslech, že Matrixová plánuje, že se budeš moc bavit s pěti kamarádama a když přijde šestej, no, tak počká za dveřma a pak se vystřídaj.
Nepanikař!

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Chtěl bych vidět i toho alarmistu, který skutečně věří, že se za dva týdny přeplní nemocnice, že by něco takového dodržoval. 

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Jj, bude líp. Muheeeee

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

Uspokojení našich základních životních potřeb je velice komfortní zóna. Pro nás. Ofšem. A po zábavě nás volala máma k obědu. Umej si ruce. Nešťourej se v nose. Seď rovně a ták. Někerým blboňům povídaly mámy před spaním aji pohádky.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

mám zásoby sotva na dva tři roky, no jen aby to obnovili včas :D

Průměrný počet slepic: 3 (5 hlasů)

V restauracích.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Myslíte "absolutně" nebo "navěky" či "pod trestem smrti"? 🤔

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Panebože to je ale dílo přírody.
Jen by mě zajímalo, jestli se najde novinář, který tý Pýče ukáže fotku z oslavy porážky Brebery na mostě!

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Ta oslava na Karlově mostě byla zakázaná, či povolena?

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)