Přežili jsme Covid

Autor
Štítky

Přes Vánoce jsme s rodinou prožili Covid, tak bych rád tady popsal reálnou zkušenost, abychom tu pořád nefantazírovali. Osobně jsem bral Covid vždy vážně a vedl k tomu i ostatní členy domácnosti. Dodržovali jsme všechna opatření, nechodili nikam do hospody, nikoho nenavštěvovali ani nezvali návštěvy k sobě, nikam necestovali. Dodržovali jsme to ani ne tak z nařízení vlády ani ze strachu z postihu, ale prostě proto, že jsme se nechtěli nakazit a tak jsme dělali všechna opatření, která jsme z dostupných informací měli, například všechno oblečení z venku se svlékalo vždy už na schodišti, v každém autě velká láhev dezinfekce s rozprašovačem na ruce, respirátorů FFP2 jsme měli nakoupeno asi za 3000 Kč a ještě jsme je několikrát recyklovali sterilizací v troubě. Žili jsme stylem do práce, z práce, nákup potravin a nezbytností vždy s FFP2 respirátorem a jinak byli pořád doma, maximálně jsem chodil hrát tenis, kde je mezi hráči opravdu veliká vzdálenost, takže nákaza tam je prakticky nemožná. Ono tady kolem baráku a zahrady bylo práce a zábavy pořád tolik, že nám to ani nějak moc nevadilo. Moji rodiče odloučení snášeli naštěstí také docela dobře, takže vlastně nebyl problém. I na Vánoce jsem se s nimi domluvil, že letos se prostě o Vánocích nenavštívíme a počkáme, až bude epidemiologická situace lepší. Děti byly doma už několik týdnů a nechodily nikam.

V baráku žijeme společně s babičkou (83 let), která má do značné míry svoji domácnost oddělenou. Protože ale jsme oba s manželkou chodili do práce, hlavně s ohledem na ni jsme si udělali antigenní testy, manželka 22.12., já 23.12., oba negativní. A tak 24.12 po dni příprav jsme zasedli ke společné štědrovečerní večeři. 25.12. jsem byl hodně unavený, a tak jsem v podstatě celé svátky pospával a začal jsem k tomu kašlat. Inu, antigenní test byl negativní, tak mě hned nenapadlo, že to byl začátek Covidu. Pak mi všechno, co obsahovalo sůl, zejména jakákoliv uzenina, připadalo strašně přesolené. Kousek salámu chutnal asi jako kdybyste si na jazyk vysypali lžičku soli. Měl jsem trochu ucpaný nos, ale žádnou rýmu, žádné škrábání nebo bolení v krku, jen dráždivý suchý kašel jakoby z hrtanu či průdušnice až v místě, kde máte klíční kost, bolest za očima, zalepené oči. V pondělí 28. jsem volal doktorce, že bych si chtěl zopakovat ten antigenní test, že mám nějakej divnej kašel. Ihned jsem byl odeslán na PCR test, který mi udělali 2 hodiny poté (žádné čekání na test) a ve 4:30 ráno přišla SMS s výsledkem – pozitivní. V 8:00 už volala hygiena, ten chlap na druhém konci měl hlas přesně jak Prymula, zřejmě nějaký policejní vyšetřovatel vypomáhající s trasováním. Pět dní zpátky jsem neměl vůbec žádný rizikový kontakt s nikým mimo vlastní domácnost, takže toho moc nevytrasoval. Já 10 dní nařízená izolace, všichni ostatní v baráku 15 dní nařízená karanténa. Nesmíte nikam mezi lidi, nákup si nechte dovézt donáškovou službou. Nemocný mimo svoji místnost jen s respirátorem, nepoužívat společnou koupelnu nebo po každém použití dezinfikovat. Všichni ostatní členové domácnosti si musí udělat PCR test. Protože jsme zejména babičku neměli na test jak dopravit, poslali nám odběrovou sanitku. Výsledek? Pozitivní úplně všichni.

Tolik úvod. A teď ta zkušenost, co by šlo udělat lépe, jak by bylo dobré se na toto připravit.

Pokud trvale užíváte nějaké léky, mějte jich dostatečnou zásobu a sbalte si i balíček na cestu, kdyby se váš stav náhle zhoršil a byl nutný převoz do nemocnice, ať máte svojí medikaci s sebou.

Mějte velký mrazák, kde si můžete zamrazit několik balených krájených bochníků chleba do zásoby. Dovážková služka Košík fungovala báječně, ale je nutné mezi jejich příjezdy potraviny několik dní uchovat a s šestičlennou domácností totálně v izolaci spotřeba potravin neklesá. Rozhodně si nachystejte polotovary, které je snadné připravit a které zvládnou připravit i děti. Základní potraviny vám budou na nic, protože nebudete mít energii něco kuchtit. Mražené mleté maso, hotové omáčky a těstoviny a mražený strouhaný sýr jsou ideální potraviny do nepohody. Předvařená čočka. Fazole v rajčatové omáčce. Rýže a hotové omáčky třeba Butter chicken. Zamrazené krůtí maso, připravuje se snáze než kuřecí. A paštiky. Nechystáte se na hladomor, chystáte se na přežití dvou týdnů, kdy pro vás bude vyčerpávající i dojít si na záchod.

Z léků se nejvíce osvědčil Erdomed (na předpis) – funguje i jako jakási ochrana dýchacích cest před rozvojem zápalu plic. Z cucavých věcí se pak nejlépe osvědčil SeptAngin. Na tlumení kašle Dinarex. Na ucpaný nos Nasivin sensitive. Samozřejmostí je vitamín D3, který jsem užíval preventivně už od podzimu a který by měl bránit těžkému průběhu. Pro snížení teploty samozřejmě paralen, ale ten nebyl potřeba, teplotu jsem prakticky neměl. A na znovunastartování trávení Biopron.

Nejhorším příznakem byl kašel, takový divný, ne jako z běžného nachlazení. Nemáte žádné hleny, neškrábe vás v krku, jen pořád kašlete, tak, až se div nepozvracíte, tak, až vás začnou bolet záda a budete mít hexnšůs, jak si cukáte s páteří. Důležitý je klid na lůžku. Když vylezete, dostanete záchvat kašle, čím víc kašlete, tím víc vám dýchací cesty otékají a hůř se vám dýchá. Když jste v klidu v posteli, je to lepší. Ležte na boku. Na topení mokrý ručník, vlhký vzduch vám pomůže. Kdyby přišla dušnost, končí sranda, ihned volat záchranku. Naštěstí až k tomu nedošlo.

Snažte se předem, dokud jste ještě zdraví, si domluvit kontakt na někoho, kdo by vám mohl udělat nákup, dojít do lékárny pro léky. Pokud jste se všemi sousedy na kordy a nebavíte se, nejbližšího přítele máte 30 km daleko a zaneprázdněného nebo v seniorním věku, že ho ohrožuje i ta cesta do lékárny, budete to mít mnohem těžší.

Odolejte snaze si nakoupit a rychle zařídit vše po cestě z testu než vám přijde výsledek. To je vám sice ještě docela dobře a ještě nemáte nařízenou karanténu, ale jste nejnakažlivější, takže to je ta největší sviňárna, co můžete udělat.

A pár závěrů z vlastní zkušenosti:

Je jasné, že nejnakažlivější jste v době, kdy nemáte ještě vůbec žádné příznaky. U nás se nakazili všichni, i když jsme udělali maximální možná opatření a rozdělení domácnosti na infekční a čistou zónu hned potom, co jsme se o pozitivitě dozvěděli.

Je jasné, že negativní antigenní test vůbec neznamená, že nejste nakažený a že třeba hned druhý den nebudete infekční. Pouze znamená, že nejste infekční v době provedení testu.

Je jasné, že to má opravdu dlouhou inkubační dobu. Já se nakazil nejspíš v práci od nezjištěného bezpříznakového kolegy nebo z kontaminovaného povrchu ještě před štědrým dnem (klika dveří, madlo vozíku, tlačítko parkovacího automatu...). Od nákazy do zjevných příznaků to trvalo týden, možná víc.

A nakonec nutno říct, že zase taková hrůza to nebyla. Za dva týdny klidu na lůžku (místy teda spíš klidu na záchodě) se z toho dostanete. Říkali jsme si, jak ty trávicí potíže a ztráta čichu jsou vlastně výhodná kombinace. Pak ještě týden rekonvalescence, kdy byste už neměli být infekční, ale budete ještě dost kašlat, takže pokud možno homeoffice. A pak, po třech týdnech, už bude dobře. Já měl z rodiny asi průběh nejtěžší, s mírnými příznaky to přežili všichni ostatní včetně naší vitální babičky.

Tak hodně zdraví do nového roku!

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (78 hlasů)

Komentáře

the canadian drugstore <a href=" http://canadarxmgz.com/# ">most trusted canadian online pharmacies</a> - ed drugs online from canada

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

A jen si dovolím podotknout ke zmíněnému umírání na covid, nebo na covid.
Tahle pře je naprosto zbytečná, podle mě.
Přece máme vyzkoušeny po dost dlouhou dobu následky pohybu, ať horizontálního, tak i vertikálního a jejich kombinací.
Když si uvědomíte, že při zmíněném pohybu rychlost opravdu málo zabíjí, ale co zabíjí a působí škody spolehlivě ve zdrcující většině případů je brždění!

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Je super, že vaše rodina situaci skvěle překonala a navíc kronika nemoci snad poučila čtenáře tohoto webu.

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

úspěšnou rekonvalescenci! Díky za postřehy a užitečné rady.

P.S.: OVOSADBA začíná 1.února v e-shopu prodávat sadbové brambory. Můžete začít plánovat a těšit se na úrodu 2021. Držím palce!

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Pinocchio potřeboval na přezkoušení do školy, já potřeboval dofasovat léky na zbytek kvartálu, tak jsme vyrazili "do Ostráávy, cype."
Synek dostal jedničku a pak jsme jeli šplhat do čtvrtého patra ve špitálu, kde je ambulance. Tam jsem vyslechl moře keců, že jsem mohl klidně přijít o měsíc později a ne furt otravovat, když ještě mám co zobat, bo špitál není holubník (nevšim jsem si) a nemá prachů nazbyt (to hlavně), nicméně souška sestřička mi podala papírový recepis s podpisem a razítkem dochtora. Hezky postaru, bo škatula jedu (po našimu tručiny) stojí čtyřicet litrů a co je psáno, to je dáno. Na qvé er kódy v tomto punktu sere pes.
A jak jsem se tak belhal do špitální jedovny, totiž lékárny, prosvištěla okolo mne zachovalá , ovšem notně olítaná raketa, chci říct o dost mladší paní, než jsem já. Celá v bílém, vlasy skoro do pasu, špeky tak akorát a navíc tam, kde se mi to líbí, prostě její prostorová orientace mne zaujala, tudíž jsem ji stihl zrentgenovat i přes značný rozdíl v rychlostech. Připajdal jsem do lékárny a postavil se za ni, protože už fasovala na recepis z chytrofonu nějaké škatulky.
"Na šak se enem fasuj, mje nic nehoni, aspoň se ti podivam, či maš rovne nohy, albo maš iksy," brblal jsem si pod fousy.
Měla je rovné a docela dlouhé.
Synek mě slyšel a chystal se ke zmíněnému podvozku cosi podotknout, když v tom jsme oba zaslechli větu od jedovnice - pardon - lékárnice. "A ten Isoprinosin do odeznění příznaků."
Podívali jsme se na sebe a mrkli.
"Vy máte Isoprinosin?" zeptal jsem se u okénka.
"Ne," stručná odpověď.
"Jsem teď slyšel, jak jste..."
"To jste špatně slyšel."
"Myslíte, že jsem i špatně viděl?"
"Určitě, nic takového tu nemáme."
"Tož vám pěkně děkujeme," zadrzačil Pinocchio.
"Prosím, není zač," odsekla souška magistra.
Aby bylo jasno, nemám vůec nic proti tomu, že tento lék fasuje zdravotnický personál.
A je mi rovněž jasné, že jej mají k dispozici a plně hrazený i jiné občané ČR (zřejmě ti poněkud rovnější mezi rovnými).
Ale pořád mi není jasné, PROČ z nás dělají blbce a hrajou nám tu divadýlko, že žádný takový lék neexistuje.

Průměrný počet slepic: 4.5 (41 hlas)

Targusi, dovolím si odpovědět Vám v poněkud konspirativním duchu. Připusťme na chvíli, že po té, co jste nesehnal Isoprinosin, se pustíte do studia tajů biochemie a najdete jinou, lehce dostupnou látku. Proboha živého, za nic na světě, nikdy, nikdy a ještě jednou nikdy, neuveřejňujte nikde na webu, na co jste přišel. Protože když to uděláte, tak:

1) riskujete, že jiné lidi uvedete v omyl, pokud by náhrada ve skutečnosti nefungovala, to se dá zjistit jen v konfrontaci s Covidem a ve studii na mnoha lidech
2) pokud látka byla předtím snadno dostupná, už nebude, lidé ji vykoupí
3) po té, co ji lidé vykoupí, její distribuce bude zakázána, takže většině lidí tím stejně nepomůžete

Kdyby totiž existence takových látek všeobecně vešla ve známost, byly by to pořádné vidle hozené do vakcinačního velkokšeftu a transformaci světa (což je prý smyslem a účelem pandemie Covidu, jak tvrdí jeden prominentní narcisistický chřipečkářský kmet, který měl kdysi vysoké postavení a mnoho informací z titulu své funkce, o kterých se obyčejným lidem ani nesní). Všimněme si těch několika prominentních a často značně letitých chřipečkářů - roušky ani respirátory prakticky nenosí a vypadá to, že se jim nic nestane, i když se nijak nechrání. Možná jsou tato vysvětlení:

1) je to náhoda, ale všeho do času, Covid si je nakonec najde
2) Covid jako hrozba prakticky neexistuje
3) vědí něco, co většina lidí neví

Každý si sám může odpovědět, která z těch možností je správná. Víc k tomu už nenapíšu, ale můžete přemýšlet, proč jsem vlastně reagoval.

Průměrný počet slepic: 4 (23 hlasů)

Targusi, ta věc s Isoprinosinem je zajímavá, je zajímavá až tak, že by zasluhovala od těch, co jim to spadá úředně do kompetence vysvětlení.

Pro začátek by bylo zajímavé získat vyjádření takového prof. Hořejšího.

To by mohl zařídit Laco Groessling.

Průměrný počet slepic: 4.3 (17 hlasů)

Pane Admirále, na vysvětlení je toho více.

Bez jehel a stříkaček. Stát dodává vakcínu proti koronaviru bez pomůcek, čeká se na dodávky z Číny

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/koronavirus-ockovani-jehly-strikac…

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

In reply to by Josef (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nejedná se mi o vysvětlování přirozených logistických problémů (v celém světě se očkuje, všichni chtějí jehly a stříkačky => problém). S těmi jsem v do určité míry smířen a jsou očekávatelné.

S Isoprinosinem je to jiný případ. Je tu podezření, že se něco neřeší/tutlá/nedělá, aby peníze tekly správným směrem.

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

Pane Admirále, máte pravdu, všichni chtějí jehly.

Když je objednáte v prosinci 2020, tak je nemůžete chtít v lednu 2021, protože všichni chtějí jehly.

Od kdy de plánuje plošné očkování?

Tak asi

Průměrný počet slepic: 4.1 (8 hlasů)

Vy víte, kdy byly objednané?

Skutečně už TEĎ schází nebo jen hrozí nedostatek?

Běžná logistika, nemá cenu příliš hluboko řešit.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

Opravdu jde pouze o běžnou logistiku?

Kdy byly objednány vakcíny?

Když půjdu prodávat párky v rohlíku, tak si kromě párků, rohlíků, musím zajistit zdroj el. energie, přístroj na ohřev, tácky, hořčici, kečup, atd..

Bez jehel a stříkaček. Stát dodává vakcínu proti koronaviru bez pomůcek, čeká se na dodávky z Číny

….„Pokud nemáte vakcínu čím aplikovat, je vám k ničemu.“…..

….„Společně s očkovací látkou má totiž kabinet Andreje Babiše (ANO) dodávat také stříkačky a jehly.“…….
…….„Prozatím jsou součástí dodávky pouze plata ampulí s vakcínou. Nic víc,“ ….

….„Evropská unie proto členským zemím nabídla zapojit se do společného tendru na nákup očkovacích pomůcek, do kterého jí výrobci zaslali své nabídky už loni 12. října.
Česko začalo jehly a stříkačky ale shánět teprve v prosinci. Tehdy ministerstvo zdravotnictví podle mluvčí Barbory Peterové také zvažovalo, zda se k evropské smlouvě vůbec připojí.“…..

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/koronavirus-ockovani-jehly-strikac…

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

Když půjdu prodávat párky v rohlíku, tak si kromě párků, rohlíků, musím zajistit zdroj el. energie, přístroj na ohřev, tácky, hořčici, kečup, atd..

- Když si všechno připravíte dopředu, stejně pak zjistíte, že jste na něco zapomněl a že něco nedodali. Nedá se čekat, že vše půjde dokonale.

Kdybychom se tu o tomhle bavili před rokem a půl ve stylu "co by, kdyby" spousta lidí by řekla, že v případě problémů se přeci jehly nakoupí v cizině. Když by se jim řeklo, co když bude epidemie všude na světě a jehly nebudou nikde, tak by vám řekli, že to berete negativně, moc daleko, že jste prepper a sýčkujete, že se bojíte.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Hlavně když všichni objednávají u ty samý fabriky v Číně.
Byly doby, kdy jsme si i stříkačky a jehly vyráběli doma. Pokud se nemýlím, tak ta firma se jmenovala Chirana.
Jenže se pak na chvíli zhaslo a všechno bylo pryč.
Co na to VK a následovníci?

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

jednorázových pidi stříkaček se zabudovanou jehlou mají dochtoří skladem víc než vakcin a pacientů, byl to výhodný manipulační materiál co se nekazí. a kousek vaty s desinfekcí mají taky, takže žádný problém....... sorry -

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

Uvidíme.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Stát nezajistil jehly, čeká se na dovoz z Číny: Pokud vláda nezvládne očkování, je konec s důvěrou, míní Šándor

…… "Chtít očkovat a nemít jehly, to by snad nevymyslel ani Jára Cimrman. Je to selhání státu," uvedl pro ŽivotvČesku.cz bezpečnostní expert Andor Šándor (63)………..

….."Očkovací strategie je o tom, že mám zajištěné kapacity, že mám dávky, mám jehly, vím, kde se bude očkovat, kdo to bude dělat a mám na to medicínský glejt. Toto není strategie, to je zbožné přání.
Jestli vláda zmastí i to očkování, tak je to opravdu strašné.
Jak chcete lidi přesvědčit, že očkování je jediná cesta ven z krize, když jim zároveň ukazujete, že nemáte možnost nabídnout nic jiného než povídačky a pár tisíc testů?

Snaha nechat si poradit od Izraele je hezká, ale to nejsme opravdu schopní to zorganizovat?

Je to o prosté matematice, kdy si do východiska přeci dosadíme síly a prostředky, které k tomu máme," dodal pro ŽivotvČesku.cz respektovaný Šándor.

https://zivotvcesku.cz/stat-nezajistil-jehly-ceka-se-na-dovoz-z-ciny-po…

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

- třeba obava, že by si taky lidi mohli nedejbože pomoct sami a mohli by případně zjistit, že nějaká vakcína jim může klidně být ukradená.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

a S DOPLATKEM kolem 90.- Kč/škatule.
V Polsku je taky na předpis a zdravko na něj nepřispívá vůbec. Takže je docela drahý.
Volně prodejná jsou tam některá generika z generik (Isoprinosin je také generikum).

Isoprinosin NENÍ lék na korunáče. Je to podpůrný prostředek na vyšprajcování imunity a na zmírnění některých zánětů kloubů a kůže.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

po návratu z Marsu.
Paní doktorka NIC nedoplácela a Isoprinosin ofiko v lékárně není. Vy jste přistál z Marsu na hlavu?

Průměrný počet slepic: 3.9 (13 hlasů)

Dobrý den Targusi, - v nemocničních lékárnách mají jednotlivá nemocniční oddělení svůj účet, kam se jen připisuje. Jen když personál vyzvedává na své jméno, platí přímo.

Průměrný počet slepic: 2.5 (11 hlasů)

přesvědčen o mé naprosté vygumovanosti.
Takže ještě jednou.
Paní dochtor přistrčila paní magistře svůj patlafón s qr kódem.
Nafasovala pytel plný všelijakých strakatých krabiček a vyfičela za svou prací.

Průměrný počet slepic: 3.7 (13 hlasů)

Ale ne, Targusi, nejsem o ničem přesvědčená. Sice si myslím, že magistra klidně mohla odpovědět, že mají jen pro nemocniční potřeby, ale zřejmě se chtěla vyhnout dalšímu vysvětlování. Určitě netušila, že nadělá víc škody, než užitku. Hezký den.

Průměrný počet slepic: 3.3 (12 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

ní se nachází naprostý blbec. Protože pokud by byl lék pro nemocniční potřeby, určo by jej nepřišla fasovat doktorka s recepisem v chytrofónu.

Průměrný počet slepic: 3.8 (13 hlasů)

myslím, že to zbytečně hrotíte. Nevymlouvám Vám víru v cokoliv, jen jsem se pokusila o vysvětlení jediného detailu a vyhodnocení té informace, která vás nevím proč uráží, už je jen na vás. Píši jen o tom, co znám, nic víc a nic míň.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

u nás na poliklinice je taky lékárna - jako asi všude a už párkrát jsem viděla jak sestřička došla, dostala takový košík nahoře recepty, zkontrolovala obsah, recepisy jim potvrdila a s obsahem klusala do ordinace. Asi to co bejvávalo, že dostávali materiál z ústředí už ledaskde nefunguje a dochtoři/sestry - se musej starat sami, podle momentální potřeby

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

nejednou se mi stalo - " nemáme" objednám v e skladu a odpoledna nebo zítra to dovezou. Ony ty přeplněné sklady lékáren s těmi "zájmovými" léky jak bejvávalo se zřejmě po pár vyluxování "vařičema a drogistama" pro jistotu neskladují na místě ,ale lacinější je těch pár objednaných rozvést až když je potřeba

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

Tohle pískat nebudu, ale vzpomenul jsem si na Černobyl. My všichni (plebs) jsme byli ujišťováni že se nic neděje a jodové tablety nejsou potreba a ani je nebylo možné získat. Doktoři a jejich rodiny je měli a chránili se (jednoho lékaře mám v rodině a dva kamarády od piva, takže to vím z první ruky). Nedivil bych se kdyby se to opakovalo v bledě modrém. A je mi to jedno.

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

In reply to by Aldo (neověřeno)

Trvalý odkaz

že ta dnešní debata je úplně na pytel, pane stavitel, ale autor článku za to vůbec, ale vůbec nemůže. Dál číst nebudu, jdu jinam. Asi důsledek poklesu tlaku vzduchu.
PS na Capitolu, Washington, DC, visí vlajky na půl žerdi, mrtvo, občas přejde četa vojáků.
https://www.webcamtaxi.com/en/usa/washington-dc/united-states-capitol.h…

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

a ještě na vypořádání se s bradavicemi a dalších neduhů při nedostatečnosti autoimunity. Tu ale můžete také podpořit Zinkorot 25 mg (léčivý přípravek ne doplněk stravy, brát obden půlku tbl.), vitamín D3 v olejovité formě 1000 mj (IU) denně, B6+B12+kyselina listová (léčivý přípravek Bumet, drahý, lépe od CAN Jamieson nebo moravský od MedFarma), jíst pestře bez přiblblých diet, dostatečně spát, přiměřeně pít, kouřit, ... nestresovat se a neblbnout, tak jak tady dnes někteří činí.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Jde mi poštou Groprinosin z Polska - 2 balení po 50tbl s dopravou 133 zl.
Odesilatel Apteka Melissa
Pomorska 77 90-224 Łódź
E-mail : info@apteka-melissa.pl
Načel jsem ještě jiné ochotné dodavatele takže to snad jde - pokud to nějaká svině nezarazí na hranicích.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

In reply to by Vladimír čtenář (neověřeno)

Trvalý odkaz

šedesáti Zl za krabici.
Takže jste udělal skvělý Kauf.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

Psal jsem o tom už před měsíci. Tak to prostě v korupčním prostředí běžně chodí.
V tom se nezměnilo od Heydricha či Jakeše nic. Respektive dost málo.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Niekde som vycitala, ze isopirinosin v nemocniciach je, a je pouzivany podla potreby hospitalizovanych ... ale viete ako, najst nieco na netu ... malem menej spolahlive nez agentura JPP

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Na Slovensku ho odporuca viacero lekarov(vratane tych co ucia na vysokej skole - medicine) a dokonca dnes som si overil ze aj minister zdravotnictva M Krajci (vystupenie v parlamente 10.12.2020 cas 14:00 -14:30) - najdes na stranke NRSR.sk
Navyse ho nemaju ani ti ktori ho roky pravidelne uzivali z dovodu svojho ochorenia
Takze sa domnievam ze asi naozaj maju nejaky vypadok vo fabrike ze nie je k dispozcii a ze to nie je len nejaka hanbadura vakcinatorov.
Vyskusam ho objednat z Polska (ako radia dalsi tunajsi citatelia) - niektore lekarne ho posielaju aj do krajin EU - tam ma obchodny nazov Gnoprinosine

Najlepsi je ale aj tak IVERMECTIN a zopar mojich znamych ho uz uspesne odskusalo - ze sa nenakazili vo vysokoinfekcnom prostredi.
Namiesto toho aby ste nahanali Isoprinosine tak skuste si zohnat Ivermectin - poradim, maju ho bezne zverolekari a je dost lacny - musite ale ukecavat pripadne pouzit dostatocne presvedcovacie metody, pretoze niektori nechcu pustit perie a robia drahoty.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Dobrý, jen mohly být víc rozebrány ty příznaky, jak se člověk cítil a jak to bylo podle věku. Jak babička, jak vy rodiče a jak děti. Jestli byl rozdíl, i když, jak píšete, ostatní měli lehký průběh.

Covid mimo tělo dlouho nepřežije. Když jeden držel madlo nákupního vozíku, je dobré si mýt ruce a sahat na co nejmíň věcí. Z kontaminovaného povrchu se nakazit můžete, ale není to příliš pravděpodobné. Ten kolega je pravděpodobnější.

Průměrný počet slepic: 4.9 (22 hlasů)