Běloruský Šavel

Autor

Tak už to nešlo déle tutlat a poté, co si o tom cvrlikali i vrabci na střeše, naše vždy pravdomluvná média musela pustit informaci o tom, že zadržený Beloruský revolucionář Raman Pratasevič měl v televizi pěkný dlouhý rozhovor na téma odboje proti Lukašenkovi, vměšování cizích států do běloruských věcí a podobně.  

Myslím, že nejhorší na celém videu je to, že novinář/bojovník vypadá dost v pohodě. Dokonce se chvílemi usmívá. Mluví jasně, srozumitelně, hlas se mu netřepe, přiznává se hladce, rychle čistě. Mluví o tom, že teď už Lukašenka chápe, že pochopil v čem udělal chybu, že už nechce dělat hrdinu, naopak chce mít jednou rodinu. Dalo se najít jediné - drobné oděrky na rukách. 

Porovnejte to s Miladou Horákovou. Ta byla dle naší pravdy a lásky v podobné situaci. Podali si jí podobní vyšetřovatelé, vynucovali si na ní podobné přiznání. Akorát ta paní vzdorovala poněkud víc než Raman. Sice jí také donutili přiznat ledacos, ale takhle vzletně a lehce to neříkala. 

Zdá se, že Raman k hladkému přiznání a vyzrazení všeho nepotřeboval měsíce spánkové deprivace, obešlo se to bez mlácení, bez skřipce i palečnic. Stačila pouta na rukou, která se používají vždycky, když se převáží vězeň. Obešlo se to bez hladu a žízně. Stačil týden a kousek a bojovník proti tyranovi už nemá co by dál ještě řekl. 

Zdá se, že stačilo Ramanovi vysvětlit, že nemá šanci. Že se na jeho podporu v EU maximálně semknou, ale jinak už nic. Nikdo nebude ani šturmovat na Minsk a všechny sankce už byly uplatněny dávno předtím, než poslali stíhačku, aby doprovodila jeho letadlo. Že Lukašenkovi jsou  nějaké ojrovýhružky ukradené. 

A pak dali Ramanovi budoucnost. Chtějí po něm, aby se stal Šavelem. Aby se z velkého bijce za demokracii stal velký bijec za Lukašenka. Řekli mu, že pokud se pěkně přizná, pokud nebude dělat potíže a řekne všechno co ví, tak bude mít i šanci se oženit a mít děti. Že prostě ve svém životě udělá přerod a stane se novokřtěncem.  Ze Šavla se stane Pavel. Z bijce křesťanů se stane ten největší misionář. 

Takhle se to dělalo a dělá. Fridrich Paulus se také stal vysokým funkcionářem ve Východním Německu. Moravce také dostali Němci na svojí stranu nikoliv mučením, ale naučnou okružní jízdou po německých úspěších. Z čecha tak udělali kvalitního nácka. Bohuslav ze Švamberka také bojoval proti Žižkovi u Sudoměře, aby se po čase stal vrchním táborským hejtmanem. 

Rozumný diktátor si ze svých nepřátel nedělá mučedníky. To by totiž mohli inspirovat k odporu, mohli by svým příkladem táhnout jiné. Rozumný diktátor si z nepřátel udělá přátele.  A mám pocit, že jsme to právě všichni viděli. 

Raman se bude objevovat v televizi a bude mít šanci na stále delší rozhovory. Pak mu povolí i přímý přenos. Pak ho nechají odpovídat na otázky zahraničních novinářů. A pokaždé po povedeném rozhovoru mu usměvavý vyšetřovatel něco dalšího slíbí. A za rok... možná i dřív bude Raman Lukašenkem omilostněn, stane se redaktorem běloruské státní televize a bude se bít za svou vlast s Lukašenkem v čele. A bude moci žít. Neshnije v base. Bude moci mít tu rodinu, děti, bude vzpomínat na bláznivou dobu svého mládí a postupně si Velkého bratra zamiluje. Zjistí, že Lukašenko je sice samovládce, ale dá se s ním vyjít. Že sice není demokrat, ale drží slovo. Že sice Ramana nenechají vycestovat, ale jinak ho nechají na pokoji. 

A pokud by se to Ramanovi úplně nelíbilo, má druhou alternativu. Shnít v base a mít nad sebou damoklův meč v podobě trestu smrti.  A vědět, že tam za hranicemi na něj za chvíli bude myslet už jen rodina. Že jeho mentoři už si našli jiného Prataseviče, aby bojoval proti Lukašenkovi. Že má jen malou šanci, že ho Lukašenko pustí podobně jako Putin pustil Pussy Riot. Že může tak maximálně držet hladovku jako Navalný, ale bez dalšího smyslu. 

Osobně bych si myslel, že Raman si po pár školeních myslel, že hrát si na hrdinu je vlastně hrozně cool a in. Myslel, si, že mu nic nehrozí. Myslel si, že je t vlastně jen taková hra. Teď zjistil, že to moc legrační není a rozhodl se, že si na hrdinu hrát nebude. Že má větší šanci s Lukašenkem než proti němu. 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (104 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Pratasevič si vybral svoji cestu. Byl šikovný a schopný, ale nebyl žádným hrdinou. Když se mu jeho práce sesypala pochopil, že jeho cesta je jiná. Chlapsky se přiznal a pověděl co ví. Patrně to vše o něm věděli a bylo bezpředmětné zapírat. Snad si někdo nemyslí, že běloruské tajné služby nemají mezi emigranty dost svých agentů.
Ovšem udělal medvědí službu sponzorům mezi které patří i naše vlast. 50 milionů do toho dala. Ještě včera kdekdo blábolil, že Prataseviše vyvlékli z letadla, ale pravda je, že vyšel volně a svobodně. Ještě pár dní bude kdekdo blábolit o tom, jak ho mučili. Pak na něj zapomenou, stejně jako na Savčenkovou. Mouřenín splnil úkol, mouřenín může jít. Najdeme si jiného.
My jsme ricinového vraha neobvinili, a o tom co si myslí Skripal nevíme zcela nic. Mučí ho? Patrně ano, jinak by ho mohli nechat promluvit. To jde i se změněnou identitou. Ostatně jeho dcera změněnou identitu nepotřebuje a přesto nesmí být svobodná.

Průměrný počet slepic: 4.7 (35 hlasů)
Trvalý odkaz

v hierarchii protistátních struktur.
Protože z toho, co zatím pustilo Bělorusko, to vypadá, že byl na "dělnické" pozici a ví vcelku kulový. Samozřejmě to může být i taktika, z neposedného chlapečka vytáhli agenti i to, co nevěděl, a teď budou po troškách pouštět, co řekl a sledovat, která z potrefených husí se ozve. ČR už skočila na špek a kejhá velmi hlasitě.

Docela by mě zajímalo, komu všemu u nás teď cvakají půlky jak zuby na klíček. Bo ČR se v protiběloruských aktivitách veze fest. Financuje protistátní "neziskovky", poskytuje jim území ČR a technické prostředky, hostí minimálně desítky osob - protistátních agentů. A slouží jako mouřenín těm, již se nechtějí tou špínou sami umazat. To jsme to dopracovali...

Průměrný počet slepic: 4.8 (42 hlasů)

Neziskovkáři vědí, že jim nic nehrozí, není od koho.

Vláda platí, protože výpalné se platit musí.
Tajné služby v tom jedou s nima - jak jsme viděli v případě Vrbětic. Ty pracují pro cizinu a ne pro nás.
Novináři jsou v tom s nima, ti napíšou, co se jim přikáže, to jsme viděli v případě Vrbětice. Samy kydy existují, protože mainstream spoustu věcí aktivně ignoruje.
Populaci to nezajímá. Ta se spontánně bouří tak leda proti respirátorům. Že někde někdo z neziskovky dělá nějakou levotu za prachy z jeho daní, to je v řádu věcí a bylo to tu i za komančů. V zemi kde většinu lidí nezajímá ani to, že revoluci proti komunistům dělala StB a další tajné službz, můžou všechny svině klidně spát.

K Bělorusku se nevzhlíží, ani se tam nikdy nejezdilo na dovolenou k moři.

Koho by se kdo měl bát?

Průměrný počet slepic: 4.3 (22 hlasů)

do vnitřních záležitostí cizího státu, financuje protistátní aktivity a poskytuje své území a technické vybavení pro pobyt, výcvik a působení organizací nepřátelských Bělorusku a že někteří z těchto "demokratů" byli odloveni, je zde dost českých nejen politiků, kteří by si měli dělat důvodné starosti.

Populaci to ani zajímat nemusí. Od toho, aby se zajímali, jsou tu jiní. A ti se samozřejmě zajímají. A až bude potřeba, použijí to, co vyzajímali, proti nám. Protože s těmi, co "aktivistují", to odskáčeme i my.

Ad dovolená - jestli to možná nebude tím, že Bělorusko je VNITROZEMSKÝ stát a moře jaksi postrádá.

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

Dělaj to od sametu a komunisti to dělali taky.

Copak jsme za komunistů nepodporovali "národně osvobozenecká hnutí," neškolili jejich dorost, neverbovali mezi studentama od nich agenty, nedodávali jim zbraně? Komu se co stalo? Nic.

No a kdo to teda je, že se o ně bude zajímat? Havlovi nikdo nic neudělal, Klausovi nikdo nic neudělal. Kalousek si běhá vesele po světě. Knížepán si klidně pospává a slintá a nikomu se nic nestane. - Jo a jestli něco proti nám použijí nějaké tajné služby nebo diplomacie... no super. Jen že to neudělali už dávno. Já bych nad ztrátou Havla, Kalouska a třeba Vystrčila neplakal. - Jen se jaksi nic neděje.

No a co. My jsme taky VNITROZEMSKÝ stát a jezdí se nám na dovolenou. Rakousko to samé. Švýcarsko, to samé.

Průměrný počet slepic: 3.1 (14 hlasů)

nebo do nich náhodou na dovolené najede náklaďák..
Možností je mnoho. Dokonce ce nemusí ani vycestovat. Stačí aby si naši novináři včas nevšimli agenta s ricinem v kufříku. A je dobře, že jim cvaká.

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Říká se, že poturčenec je horší Turka. Ale vždy mě udiví, jak moc se najde lidí, co jsou ve své svaté nenávisti ochotni obětovat své spoluobčany a ještě to vydávají za etalon pravdy a lásky.Lokai a užiteční idioti to jsou.

Průměrný počet slepic: 4.7 (29 hlasů)

Pohrobci komunistů tady předvádějí obětování spoluobčanů dnes a denně - jen té jejich pravdě a lásce se říkalo socialismus/komunismus, kdy všichni všechno mají dohromady a všichni žijí blaze - na účet těch obětovanejch. (a ti zamordovaní, okradení, šikanovaní ne, že nepočítají, ono je to dokonce uráží, že jim je připomenete). Poturčenci jsou ještě pyšní, že jsou bezohledný svině a sami sebe dávají za příklad k následování.

Mám vám je tady začít jmenovat nebo si už vzpomínáte?

Vy nevidíte zdejší lokaje?

Jednou vezmete za vlastní svatou nenávist (a třídní nenávist se vyučovala na školách i praktikovala v životě) tak si to od vás někdo odkouká.

Pak si vymění ideologii, protože je to stejně jen nálepka a ta nová ideologie ještě nabírá lidi a jsou tam volná místa u koryt, ale opíše od vás schéma chování.

Doopravdy by vás to nemělo udivovat.

Jestli něco promíjíte komunistům, tak se pak nedivte, že se vám to pak vrací z jiné strany. Fanatický komunisti i fanatičtí pravdoláskaři jsou ten samej typ lidí. Až tu bude islám, tak y nich budou fanatičtí muslimové.

Tady máte k osvěžení proč to tak je:
http://web.archive.org/web/20200816172629/http://petr-kubac.blog.cz/1704

Průměrný počet slepic: 1.9 (24 hlasů)

Co s tím má společného Kubáč?
Doufám, že jeho matičku starostlivou, pravomocně odsouzenou za mnohamilionové podvody s neschopenkami, nepovažujete za oběť režimu?

Mimochodem, když už tu tak plácáte o třídní nenávisti - fakt Vám nikdy nepřišlo divné, jak je možné, že Kubáčova buržoasní matka směla za komančů vystudovat nejprve gympl a pak medicinu? Je jí 76 let, takže je ročník 1945.

Průměrný počet slepic: 4.6 (19 hlasů)

Tak si ten odkaz aspoň přečtěte, ne. Pomatenče.

Popisuje tam fenomén a mechanismus, kterým se to děje.

Jeho matka s tím nemá nic společnýho, on sám je k ní sám dost kritický.

Gerd psal všeobecně o společnosti a já taky. Ani jeden nepopíráme, že protipříklady existují. Tak už to chodí, jestli se něco děje většinově.

O třídní nenávisti se tu běžně učilo úplně všude. To snad nebudete popírat. Nebo tam u vás se to neučilo? Vy jste nemusel malovat milicionáře a Aurory? Neposlouchal jste pohádky o nadhodnotě?

Já nevím, proč tu ze sebe děláte debila, kterej jakoby netuší, že když někde někdo prolezl systémem, měl protekce a nechali ho bejt, tak to nijak nenuluje prasárny, který systém dělal jinde a naplno. Sám to přitom částečně vysvětlujete. Byla ročník 45, tak ji bylo patnáct v roce 1960 a 19 v roce 64.

Co to bylo platné lidem, kteří měli jít studovat v roce 50? Co to bylo platné lidem, kteří byli jinde a tam se po nich jelo.

Byli esesáci, kteří v koncentrácích zachraňovali židy. Ač je to překvapivé, tak byli. Sem tam. Další nebyli nijak dychtiví, plnit úkoly a flákali to. To stejně nedělá sám systém o nic morálnější.

Průměrný počet slepic: 1.5 (17 hlasů)

Pouze krátký článek dost hrubě urážející všechny, kdo se v Kotlince narodili od 25. února 1948, a tvrdící, že v poho byli jen ti narození před Únorem.

Nespletl jste si ročník blogu? Protože ten Váš odkaz je na rok 2017, tuším, zatímco Kubáčův článek o tom, jak byli voškliví na jeho náhle zbohatnuvší babičku nebo tetu, je z r. 2012.
Víte, já ty plky o tom, jak někdo náhle zbohatl (a ta jeho babička byla opravdu zámožná) usilovnou poctivou prací, skutečně nemám rád.
Pokud se v pohádce nevyskytne šikovně zemřevší strýc bezdětek, je vyloučeno, aby dotyčný zbohatl POCTIVĚ či dokonce PRACÍ. To je totiž protimluv.
Nadhodnota NEJSOU pohádky, nýbrž nejzákladnější kámen kapitalismu. Bez ní by nevznikl a nefungoval.

No, a pokud jde o třídní nenávist, tak tu tady máme v plné parádě zpět. Po kratičké přestávce v listopadu a prosinci 1989.
"Jenom" to je cílené vyvolávání nenávisti proti novým subjektům - proti starým, nedostatečně zámožným a chudým, proti vybraným náboženským skupinám, proti vybraným politickým skupinám (vč. odborů), proti vybraným politickým osobnostem, dokonce i proti profesním skupinám.

Průměrný počet slepic: 4.9 (19 hlasů)

Ne, ten článek popisuje, co Kubáč vidí v nemocnici za důchodce a vysvětluje, jak si myslí, že tenhle fenomén vznikl.

Kdybyste to chtěl vyvracet, tak byste musel dokazovat, že Kubáč v té nemocnici vidí ve skutečnosti samé slušné důchodce (což nemůžete, protože jste tam ani nebyl a neviděl je) a nebo vyvracet jeho tezi o pochycení rodičovského chování malými dětmi. Což se vám těžko podaří, protože to je teorie, která má hlavu a patu a příkladů je všude více než protipříkladů.

Urazit se může kdokoli z jakéhokoli důvodu. Je to emotivní reakce a nijak nedokayuje, že jste v právu nebo máte pravdu. Urazit se mohl i Havel, když o něm mluvili jako o humanitárním bombarďákovi.

Já jsem poukazoval Gerdovi na to, že poturčenců horších Turka, ochotných ve svaté nenávisti obětovat své spoluobčany jsme tu měli vždy plno.

Vzali se tu tak, že to odkoukali doma v rodině, v širší rodině, popřípadě později ve škole.

Já neřeším Kubáčovu babičku. Nevím, o kterým článku mluvíte.

Všeobecně se bohatne prací. Já věřím, že to nemáte rád. Živíte se jako zaměstanec, vyměnil jste jistotu příjmu za bohatství a tak vás tahle informace odkazuje na vaše nedostatečnosti. Tak se vyflákněte na učení a jděte podnikat. Nebo běžte učit, když už stejně učíte, jen učte za za tisícovku a víc na hodinu - jen budete muset bejt na úrovni očekávání těch, kteří jsou schopni tyhle částky platit. Taky se nejspíš budete muset přesunout do místa, kde se tihle lidé vyskytují. Možná se naučit jejich jazyk, to všechno je práce, která žere čas, žere úsilí, ale není na tom nic nepoctivého.

Pokud si myslíte, že práce je jen ten dělník s perlíkem a kolchoznice v šátku, tak to jste přehlídl, že práce je také lámání si hlavy nad produktem nebo prodejním místem, takké dohadování se s klienty, co nechtějí zaplatit, také vymejšlení, jak správně motivovat lidi, také absorbování kvant informací - to je to, co prodávají doktoři, právníci, IT a nejrůznější specialisté.

Když něco vynaleznete, co pak šetří čas lidem nebo to uspokojuje nějakou jejich potřebu, tak vám samozřejmě náleží odměna a když jste schopen to dělat pro velké množství lidí, tak z toho máte hodně peněz.

Nadhodnota jsou pohádky. Kdybyste si dal PRÁCI si nastudovat ekonomiku trošku víc, tak byste zjistil, že cena výrobku se skládá z daleko víc věcí než ceny materiálu a ceny dělníkovy práce. Patří tam také náklady na prodej, na dopravu, na reklamu, na právnické zajištění, na účetnictví, na pojištění, musíte z toho financovat výzkum a vývoj, mít krytí na případné průsery některých produktů atd. atd. - To už Marx nijak neřešil.

Taky máte někdy prodělek, takže dělníci vlastně vyrábí podhodnotu a tak by v ten moment měli nosit do firmy peníze. - Podle Marxovy teorie o nadhodnotě. Jen je to čirá blbost. Když nemají rizika prodělku, nemají nárok na odměny za něco, co je zásluha jiných.

Dělníci/zaměstnanci prodávají jen svoji pracovní sílu, za tržní cenu. Když vy zítra zkrachujete, budou ji prodávat někde jinde. Vy jako podnikatel taky můžete skončit s dluhy do konce života. Oni ne. - Je vaše ztráty nezajímají a právem.

Třídní nenávist tu byla 40 let socialismu. - Třídní nednávist může existovat jen mezi třídami, protože jen té se říká třídní.

To, že si lidí najdou nějaké jiné důvody k nenávisti z té nenávisti neudělá ještě třídní nenávist.

To bychom taky mohli bojovat proti rasismu, kterého jsou oběti náboženské skupiny, slepí, hluší, mentálně zaostalí, staří, chudí, dredaři, potetovanci, kulturisti, krásky, prostitutky, sedláci atd. Už jsem tyhle blbosti slyšel, jen rasismus je jen a jen o rase.

Každopádně, poturčenci měli 40+30 let na to kde odkoukávat, jak se obětovávají spoluobčané. Tak to odkoukali.

Průměrný počet slepic: 1.3 (9 hlasů)

Čmoude,
jen propadám beznaději, že morálním příkladem dnešní doby je neziskovkář hlásající nesmysly o dědičné vině bílého muže, mnoha pohlavích a snadném životě v EU, kde všichni budou vyučovat lidská práva.
Obávám se, že náprava systému nastane až po jeho krutém pádu. Ovšem předtím bude situace k nežití.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Morálním příkladem asi ne, ale frikulínovským asi ano.

Jemu příkladem jsou ale godoti, co se daj na to, co jim bude vynášet, jednou koministi, jednou kapitalisti, podle toho, kde jsou prachy a privilegia, pro který morálka neexistuje a jediná lítost je, když se jim samotným připomíná nějaká bezcharakternost, když be se o ní mělo cudně mlčet.

Obávám se, že náprava systému nenastane vůbec, protože islám si už na Evropu brousí zuby a až se jich sem dost nasáčkuje a dost pomatenců a vyčůránků se k nim přidá, tak teprv přijdou špatné časy a bude tu k nežití.

Průměrný počet slepic: 1.6 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Nepředpokládám, že je Raman rozený hrdina a Spartakus. Spíš to bude jen nadšený komsomolec Pravdy a Lásky a zlatokopný přizdisráč, jehož proměna v Šavla bude rychlá a levná. Rozdíl mezi tím židovským farizejem, jenž se stal apoštolem a Ramanem, nestatečným bojovníkem za větší slávu USA, je v tom, že Pavel věřil tomu, co dělal. A nakonec pro to také umřel. Pratasevič je jen jeden z mnoha internetových válečníků na hubě. Věří jen svému mobilu, bitcoinu a tomu, co od amerických soudruhů dostane. A nebo Lukašenkových soudruhů. Jakýchkoli soudruhů. Teď to trochu zjednoduším a zobecním, ale v této rozmazlené generaci mileniálů není nic, co by stálo za zlámanou grešli. A teď je úplně jedno na jaké straně a za čí peníze stojí nějaký Pratasevič. Jde o to, že všude po Evropě stojí mladá generace za prd a motivovat ji k práci (myslím skutečné práci, poradenství není práce), svobodě (myslím skutečné svobodě), nezávislosti a odvaze, bude strašně těžké.

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

A prý se setká i s Babišem a Zemanem.

Že si ji pozval týpek z toho vlastizrádného hnízda, eufemisticky označovaného jako "Senát Parlamentu ČR", mě nepřekvapuje.
Ale co z ní chtějí vydojit Babiš se Zemanem? Ta děvenka je možná ještě menším pěšákem než Protasevič, dělá přesně to, co dostane za úkol a nepůsobí dojmem někoho, kdo by mohl disponovat použitelnými informacemi. Leda by jim vyslepičila alespoň něco málo o tom, kdo z ČR se podílí na protiruských a protiběloruských aktivitách.

A ještě je tak blbá, že o svých protistátních počinech podrobně informuje na svém webu: https://tsikhanouskaya.org/en/events/news/
Mimo jiné se lze dočíst, že ten květnový pokus o převrat v Bělorusku nejspíš nebyl hoax. Má to tam pod názvem "Plán Peramoga". Akorát se mi nechce se registrovat na "Telegram", kde by možná bylo víc podrobností.

Průměrný počet slepic: 4.9 (19 hlasů)

Pane Občan.
Není to vměšování do cizích státních zájmů?
Naše a nejen koloniální vláda,ale i další,musí sehrát bezmocnost až do konce.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

vlastně bude legitimizovat, že.
No bezva.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

nepověřil Myrunu funkcí předsedkyně vlády.
Ale dost často dělá kraviny, soustavně fandí nekriticky židům a například bych rád věděl, co dělá jím uznaný prezident Venezuely Gaudio.

Průměrný počet slepic: 4.8 (19 hlasů)

... do kopce do vršovického baru pro důchodce, když sbíral podpisy pro kandidaturu. K těm "kravinám":

Ano, on židům fandí. Ale jednoho krásného dne třeba řekne: "Vidíte, já jsem ty židy vždycky tak protěžoval, všichni to vědí, a co teď vychází najevo!? Takové strašné věci! Vždyť to jsou všechno gauneři!".

A ten Guaidó: to bylo od Zemana zesměšnění a polibek smrti: Guaidó se nemohl hnout z Venezuely - a on ho pozve na státní návštěvu! No, nekup to!

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

A to uznání Guaidóa Zeman podmínil tím, že ve své zemi západem vybraný prezident uspořádá svobodné volby.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

tam uvítali Tichanovskou jako prezidentku Běloruska.

A u nás? Vystrčil má jistě připravené triko s nápisem I am Belarusian.
Tak jsem opravdu zvědavej, co Babiš a Zeman.
Musí na ní být alespoň hodní, po Polsku jsme největší (i finanční) podporovatel běloruské opozice a rozesírač Běloruska.

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

asi dostane čestnou dýku SS jako ta ukrajinská holka.
Od Vystrčila.

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Jistě,oblbovat mládež nebude starší osoba,musí to být jeden z nich.
Podle různých zjištění,má toho na svědomí více,tak bylo jen otázkou,kdy ho spravedlnost chytne za ruku.
Jak píše občan,naše republika je v tom zainteresována dost a podobně to bylo na Ukrajině,když raněné naše lidi,honem převážel Zaorálek.
Jen mám obavu,pokud mu Bělorusko neposkytne ochranu,dopadne jak Němcov.

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

staci naznacit moznost vydani "blogera a novinare" na Donbas ;-)

Průměrný počet slepic: 4.9 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

a sice
Pratasevic uz na jednom z prvych videi povedal, ako sa s Cichanovskou pohadal a ze par dni pred tym ako nastupil do lietadla sa mu kadekto otocil chrbtom.
Teda ze cele toto je len vyustenim hodenia mileho Ramana cez palubu. A preto chlapec rozprava... sak co by neporozpraval....

Ono i v tabore opozicnikov sa zeru a kazdy chce byt sef a mat ruky na dolarovych trubkach dotacii.

A money su ako vsetci vieme az na prvom mieste 😂

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

Prataševič si myslel, že je to celé, co dělá, taková počítačová hra. Že se mu vlastně nemůže nic stát, že maximálně hru ukončí. Ale ouha.
Zjištění, že je vše jinak, muselo být velmi tvrdé.
Připojuji se k těm, kdo zde tvrdí, že takový přístup je generační záležitost.

Za mého mlada jsme si také mohli myslet, že věci okolo nás jsou "taková hra". Předělem tu však pro většinu byla vojna. Né, že by člověka proháněli, ale dostal se mezi vzorek populace, kde musel svést skutečný boj o své místo, o svou důstojnost a nikdo za ním nestál. To člověka změní.

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Echo24
„Nejbrutálnější stalinské represe.“ České ministerstvo k videu vězněného Prataseviče.

Průměrný počet slepic: 2.4 (12 hlasů)

to je taky pěkná banda kokotů.

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

české ministerstvo, které finančně i výcvikem "demokratů" podporuje státní převrat v cizí zemi, je fakt naprosto důvěryhodné :-))

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Předseda vlády organizuje činnost vlády, řídí její schůze, vystupuje jejím jménem a vykonává další činnosti, které jsou mu svěřeny Ústavou nebo jinými zákony.

Průměrný počet slepic: 2.7 (9 hlasů)

Jsou to krysy, kriminálníci a ovce řízené z Česka, tvrdí Lukašenko
MILAN ŠÍMA, RFE/RL

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)

In reply to by Tak (neověřeno)

Trvalý odkaz

se vyzná.
To není Petříček...

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Běloruské aerolinky nesmí do EU a naopak.

Průměrný počet slepic: 1.9 (9 hlasů)

In reply to by Jarda efko (neověřeno)

Trvalý odkaz

Chudáku, ty jsi i mezi trolama jen takovej odpad, že tě Kartouz nedokázal naučit nic víc, než tapetoval tyhle titulky…
Lituju tě, chudáčku, protože za tohle asi ani tvůj výdělek není zrovna oslňující, co?

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

že v době, kdy byl lapen do podvratných sítí bylo Pratasevičovi kolem 15-16 let. To je opravdu věk, kdy každý kluk touží po dobrodružství, jak tu někteří píšete. Málokdy je schopen domýšlet, zvlášť když ho jeho okolí přesvědčuje, že on je ten vyvolený, kdo předělá celý svět (viz vyjádření jeho otce). Je docela možné , že stačil dobrý psycholog, který mu vysvětlil, co dělá a jaké to bude mít důsledky na jeho celý život, aby se probudil.

V podstatě to samé dělají Piráti – oblbují mladé, protože ví, že oni ještě nemají ani páru o světě politiky a vidí jen „svobody“, které jim Piráti vč. legálních drog zajistí. Sprosté zneužívání mladické blbosti.

Průměrný počet slepic: 4.7 (20 hlasů)

Jediné vysvětlení je, že měl vypláchnutý mozek už z domova a rodiče jej v tom možná ještě podporovali.

Zajímavý je i "brutální stalinistický útlak" v Bělorusku, kde již profláknutého extrémistu klíďo pustí studovat žurnalistiku (ze které vyhučel v prvním zkouškovém období).
Když se v ČSSR komančové opravdu rozdováděli (hlavně v období kolem Chátry77), tak se SKUTEČNĚ postižení a případně jejich děti nedostali ani na učňák s maturitou (zatímco "dyzyci" a jejich děti studovali, co si vzpomněli).

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

není to tak úplně pravda. Jenom se mnou gymnázium chodili 4 studenti, synové a dcery chartistů, z toho 3 se dostali bez problémů na vysoké školy. Čtvrtá se na FAMU nedostala, což se ani nedivím, byla dost blbá a hlavně neměla, podle mého, talent, což nakonec ukázala v seriálu v televizi. Dokonce v seriálu od Dietla. A nehrála tam jen nějaký štěk. Nechci jmenovat, ale chodila se mnou do třídy.

Průměrný počet slepic: 4.6 (15 hlasů)

In reply to by kočka šklíba (neověřeno)

Trvalý odkaz

Komunisté se vozili po drobných pěšácích, co někde ve sklepě kroutili klikou cyklostylu, přepisovali texty na psacích strojích a dělali politickou práci mezi řaďáky. Ti měli SKUTEČNÉ problémy s režimem.
Zatímco "dyzyci" si vozili zádele v autech z tuzexu a jejich zpovykaní smradi studovali gymply a prestižní vejšky.

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

N

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

například? Myslíte ten gympl nebo ty dcery a syny chartistů?

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by kočka šklíba (neověřeno)

Trvalý odkaz

"...

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

jsem že nechci jmenovat, jeden chartista byl překladatel, novinář, druhý spisovatel, jejich ratolesti se mnou chodily na gympl. Ale na našem gymplu bylo těchto dětí tzv. disidentů víc. Ale s těmihle jsem byla dost v blízkém styku, takže to vím na 100 %. Další se stal po roce 1989 ředitelem, už si nepamatuji název úřadu, mělo to něco společného s bezpečností myslím. Jeho mluvčí byl také spolužák z gymplu. Prostě je okamžitě nacpali kam mohli.

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

auta Václava Havla (

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

auta Václava Havla (

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Alexander.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

In reply to by kočka šklíba (neověřeno)

Trvalý odkaz

Škola Plamínková/Fr.Křížka
Tam bylo těch umělců něúrekom.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)