Pirátské daně a český sen

Autor
Štítky

Ještě se krátce vrátím k vrbětickému tématu. Včera jste si všichni mohli přečíst celou řadu odkazů, které různým způsobem reagují na onu slavnou reciprocitu ve vzájemných vztazích mezi Českou republikou a Ruskem. Celkem jednoznačně z toho vyplývá, že nám po celé té vrbětické akci zbylo jediné... hláška, že Česká republika je suverénní a hrdý stát. Zní to dost podobně, jako "Sláva Ukrajině". Začínáme se našim banderovským bratrům nebezpečně podobat. Dneska se chci už věnovat jinému aktuálnímu tématu, ale jen krátce shrnu: 

1. Ruská ambasáda u nás nikdy nebyla přebujelá, jen si vozili z Ruska vlastní uklízečky a zahradníky. Totéž teď budeme muset dělat i my a celý slavný Český dům v Moskvě na jedné z nejlepších adres můžeme hladce prodat, protože nebudeme mít kapacitu na jeho provoz. Díky moc Pekarová Adamová, Fischere, Fialo a podobní idioti...  sice sedíte v parlamentě už dlouho, ale nikdy jste se neobtěžovali podívat, jak to na ambasádách doopravdy funguje. Ale naštěstí jsme suverénní a sebevědomá země. 

2. Bez ohledu na nutnost všeho co se stalo, bez ohledu na pravdu o Vrběticích, Babiš si nejspíš prohrál volby, ČSSD se může rovnou rozpustit. Jedna tiskovka, jedna zbrklá odvaha a všechny ty miliony nacpané do kampaní jsou rázem úplně k ničemu. Jak jednoduché to bylo.  Ale... jsme suverénní a sebevědomá země. 

3. Bez ohledu na ruské rejdy, ve skutečnosti proti nim neuděláme nic. Budeme bojovat jen hubou. A hubou bojujeme jen proto, že orel mouchy nelapá. Až jednou bude mít Putin špatný den, bude naštvaný, milenka nedorazí, bude mít hlad, někde se něco nepovede... a on řekne do éteru něco o tom, že pošle svoje skutečné agenty na skutečnou akci se skutečným ricinem a bude likvidovat ruské protivníky v zahraničí, tak uvidíte, jak všichni zalezou.  Naštěstí si můžeme říkat, že jsme sebevědomá a suverénní země i s plnými kalhotami.  Že bychom byli suverénní a sebevědomá země díky stotisícové armádě, vlastnímu zbrojnímu programu a plné státní pokladně, to nehrozí. 

4. Dukovany budou buď s Rosatomem, nebo nebudou vůbec. Zeptejte se jakéhokoliv jaderného inženýra, který není zároveň politik a potvrdí vám to. Takže v současné situaci bychom si měli koupit elektrocentrály. předzásobit se naftou a uhlím a nebo se modlit, aby Milan V. měl pravdu a ty slavné slunečníky, větrníky a měsíčníky fakt fungovaly.  Jinak bude suverénní a sebevědomá země, ovšem poněkud vymrzlá a v noci tu bude tma.  

5. Se suverénní a sebevědomou zemí vyjebala vlastní vláda. S vládou pak vyjebali všichni spojenci, protože neudělali nic a kupují Sputniky. Malé pobaltské a slovenské ratlíky nepočítám. Německá doga jaksi nevyhošťuje.  Pak s námi vyjebali Rusové s tou reciprocitou, která se obrátila proti nám. Ve skutečnosti jsme suverénně a sebevědomě vyjebaná země, se kterou si ruský medvěd hladce vytřel prdel a Pajdáček to ještě musí vydávat za vůni fialek. 

Podle mě to má jediné řešení. Musíme vyjebat se všemi politiky napříč stranami. Zřejmě bude velmi rozumné při slově Aspen odplivnout, preventivně se pokřižovat a pravidelně projíždět jejich seznamy, abychom věděli, koho nevolit. A starý Ještěr z Hradu měl zase pravdu. Nepromeškal vzácnou příležitost mlčet. 

 

Teď hladce přejdeme k novému tématu. V tomto týdnu se na veřejnost dostaly pirátské materiály o tom, kterak si představují daňovou reformu, až se dostanou k moci. Jak jsem si to přečetl, rozhostil se v mé duši hluboký mír. Jestli se k této daňové  refomě přiznají, tak nikdy vládnout nebudou. A pokud by náhodou vládli, tak to bude krátká vláda a jejich nástupce bude kdokoliv, kdo slíbí jejich reformu zrušit. 

O co jde: 

Piráti chtějí razantně (to je ještě slabé slovo) zvednout daň z nemovitosti. Měli na to moc pěkný letáček, kterak pražský byt v hodnotě tři miliony zatíží daní z nemovitosti ve výši 30.000,- Kč ročně. Krásná cena. Jen pro ilustraci... můj dům má hodnotu zhruba stejnou a pokud jsem to pochopil, měl bych místo dosavadních sedmi stovek platit částku 32x vyšší. 

Je to neskutečně výhodná reforma. Nemusíte nic složitě vypočítávat, daň se nedá optimalizovat kreativním účetnictvím, nemovitost se nedá odstěhovat na Kajmanské ostrovy. Cáluje každý, kdo má barák a cáluje tak moc, že ztráta práce bude v tomto případě znamenat nejen propad příjmů, ale rovnou i propad sociálního statusu. 

Takhle to totiž funguje v těch Spojených státech, které nám Piráti dávají za vzor. Tam totiž máte barák podle toho, jakou máte práci. Dobrá práce = dobrý barák v dobré čtvrti. Mizerná práce = mizerný barák v černošském ghetu.  Takhle jednoduché to je. Tomu se u Pirátů říká rovnost. Takhle přesně vznikají ty západní čtvrti plné bílých domečků a zelených trávníčků, kde se nekrade, kde jezdí pravidelně policie, všichni se tam zdraví a mají se rádi... akorát už nikdo neřekne, že pokud pan analytik či doktor přijde o svou práci, tak se pěkně štando péde vystěhuje a od dalšího měsíce už kouká, jak pod okny jeho nového bytu dealuje nějaký Floyd drogy a bojí se, jestli dítě ve zdraví přežije další školní den.  

Nízká daň z nemovitosti u nás zatím dost značně bránila podobným extempóre. Pokud přijdete o práci, zůstane vám alespoň dům. Jste mezi sousedy a zůstáváte i dlouho po ztrátě práce na stejném společenském žebříčku. Musíte mít setsakramenskou smůlu a nebo musíte chlastat a fetovat, abyste o dům nakonec přišli. 

Navíc - takhle přece vypadá český sen ne? Dům, kolem zahrádka, kolem zahrádky dvoumetrový plot, kterým nejde vidět na druhou stranu. Na zahrádce bazének, zelený trávník, místo pro auto, teráska, udírna grileček. Dům v hodnotě 3, 4, 5 , 6 mega, který tvoří poslední pojistku před krachem státních financí. Kdyby nebyly důchody, tož mohu alespoň prodat dům. 

Tento český sen je sdílený napříč populací. I ti nejmladší a nejblbější mileniálové nejpozději kolem třicátého roku věku najedou na tuto jistotu a uvážou si na krk splátky až do šedesáti. Dvacetiletý mlaďoch je ještě schopen obhajovat pirátské daňové výmysly, protože ho živí maminka. Ale jakmile zjistí, jak to vypadá na trhu práce a kolik stojí žít sám, velmi rychle se zorientuje a přejde na českou klasiku - dům, zahrádka, vysoký plot a to vše za hypoteční splátky ve výši nájemného. 

A tak jsem klidný. Člověk je z podstaty tvor chamtivý, český člověk umí dobře počítat, obzvlášť ti, kdo si vzali hypotéku, splatili ji a exekutor se jich netýká. Jak jde o prachy, tak jsou všichni stejné víry. Nějaké velkolepé ideály nebo strach z Ruska, to jde daleko do pozadí, když jde o českou podstatu. A zapomeňte na všechny sliby, že vysoká daň sníží ceny nemovitostí. I kdyby to byla pravda, tohle nebude český majitel nemovitosti nikdy nikdy nikdy riskovat. Česká zkušenost je v tomto ohledu jasná - ždímání se stupňuje, nikdy neklesá.  

Ostatně, proč se dělá reforma financí? Piráti nějak potřebují vymlátit z lopat další peníze. Bohaté zdaňovat nesmějí, to jim jejich loutkovodiči nedovolí.  Peníze zásadně vydobývat z těch dole. Vždycky a za všech okolností.  A tohle každá lopata velmi dobře chápe. Velmi velmi dobře. Obzvlášť pak lopata, která projevila dostatek harpagonství a chytrosti, aby se při českých platech vzmohla na dům a rodinu. 

Nám stačí jediné - přeposlat příslušné řetězové maily a ptát se bukanýrských kandidátů z okolí, co si o těchto daních myslí a nechat je o tom mluvit na veřejnosti. Není třeba se s nimi přít, nebo jim něco dokazovat. Naopak. Nebraňte jim v tom, aby všude a co nejvíc mluvili o tom, jak nám zdaní baráky, které jsme si sami postavili, zaplatili od první do poslední cihly a počítáme s nimi jako se základní pojistkou na stáří. Všechno ostatní se už stane samo i kdyby Pirátům Kantar přisoudil 100%  hlasů. 

Pokud bude Babiš rozumný a zeptá se na to Bartoše případně sám při nějaké debatě, tak může volby nakonec ještě vyhrát i přes covid, Vrbětice a deset dalších průserů. Tady jde o koruny a ne o nějaké ojroideály. I největší Havlista dobře ví, že Havel mu žádné peníze nedá a zlaťáčky nakonec vždycky zvítězí nad hrdostí, marketingem i čarodějnictvím. 

Chtěl bych také vidět fialovou spolukoalici, kterak na tohle pirátům kývne a umožní tak hladce vítězství komunistům nebo Okamurovi. 

Takže... nechcete mít Bartoše za premiéra? Tož když uslyšíte mluvit bukanýra, zeptejte se ho, jak to plánuje s daněmi z nemovitosti. Všechno ostatní přijde samo. Hrozí vlastně jediné nebezpečí. Že se to lidi nedozvědí. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (134 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Takže Piráti si pod článek, jenž je elaborátem "zájmové pracovní skupiny" a který jim asi už bylo blbé smazat, když už se nedala jeho existence zatlouct, napsali dovětek: "Tento článek se stal podkladem pro hoax." Takže to co nám tu visí, tu vlastně ani není a my s tím nemáme nic společného. A kdo tvrdí opak, šíří nebezpečné fejkňůs. Já tedy nevím, ale pod pojmem "pracovní skupina" jsem si dodnes představoval někoho, kdo je placen za tvorbu nějakých materiálních či duchovních hodnot, a ne spontánní partu dobrovolných nadšenců, která pro ukrácení volné chvíle sestavuje jen tak pro nic zanic články s obsahem menší politické atomovky.

Průměrný počet slepic: 4.9 (49 hlasů)

Volte Piráty - volte snížení své životní úrovně. Nebo Ano Pirátům, ano životu na ulici. Nebo S námi sám nezůstaneš, do každého domu uprchlíka.

Průměrný počet slepic: 4.9 (44 hlasů)

a co je najhorsie, hlasi sa k tomu aj nas sucasny premier Ego Heger z OLANO
ked si na to pomyslim, ze toto chcu zaviest tak mam cervenu hmlu pred ocami, Tychto som podporoval vo volbach?
Fico je gauner a zlodej ale toto si nedovolil ani vo sne.

Tiez tak isto rovnako ako pirati vydali oficialne vyhlasenie ze ide o hoax ale ked som si pozrel rozhovor s Hegerom na tuto temu tak sa moje obavy potvrdili (staci si vsimat ze akym otazkam sa vyhyba a akym sposobom zatlka a kamufluje)
samozrejme budu to robit metodou postupneho krajania salamy cize nie naraz aby sa ludia neburili
a samozrejme ako vzdy deklaruju ze "chudobnych sa to nebude tykat len bohatych" ale podobne reci som uz od politikov pocul a dobre viem ako to vzdy dopadne
Terry Pratecht pise ze ked "politik hovori o verejnom zaujme" tak si treba chytit penazenku, dobre ju drzat a nepustit
problem je v tom ze my uz mame po volbach, takze uz sa mozeme maximalne tak burit.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Tak ona i ta Gregorová, co si přeje Evropu regionů, je jenom základem pro hoax. https://www.reflex.cz/clanek/prostor-x/105404/europoslankyne-gregorova-… Možná by jí měli pověsit tu cedulku na krk.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

Aneb pirátské heslo předvolební kampaně: “Vstříc k životnímu i národnímu bezdomovectví”.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

<a href=https://stadalafilop.com />legit cialis online</a>

Zatím bez slepic

<a href="https://abuyplaquenilcv.com/ ">hydroxychloroquine 200 mg</a>

Zatím bez slepic

<a href="https://ocialisshop.com/ ">cialis from usa pharmacy</a>

Zatím bez slepic

<a href="http://abuyzithromi.com ">zithromax and pregnancy</a>

Zatím bez slepic

<a href="http://osildenafilop.com ">how to get viagra without a prescription</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Je mi to fakt už blbý, ale vy, Vidláku, neustále kličkujete mezi potřebami gubernátora, jeho pasáka nebo potřebami kavárny alias furt stejnými rodinami přisátými k našim ceckům a ani slovem, narážkou nebo obyčejem se neotřete o potřeby naší suverenity podílníků, okradených Havlem, Zemanem, Klausem, Babišem a podobně. Máte schopnost jednu větu roztáhnout na celou stranu, ze keré se dovídáme stále stejný zlodějský fortel a zkušenosti jak se navzájem udržkovat odkazy na placaté zdroje jedné strany oligarchianátu. Svými malými vidličkami ty jejich trojzubce neohromíte, tak proč se jim srát do řemesla, gdyž nám naše země pustne, chřadne. Na co je to láteření nad spáleninou, gdyž ji nigdo nechce žrát. Hotové

Průměrný počet slepic: 2.5 (33 hlasů)

In reply to by Sasin (neověřeno)

Trvalý odkaz

Všiml sem si, že u nás vládnou jacísi studenti z nejmenovaného institutu. A v devadestátkách u nás privatizovali taky jacísi studenti institutu, ale říkali temu jinak, páč autorská práva. U nás to byli prospěcháři z ústavu prognózy. Tam prognostikovali tak dlouho až se nebe otevřelo a Jáhve Láhve otevřel dvéře až na hrad a pronesl "národu", Nebojte se, nic se vám nestane. A na balkóně pjeli ódu o tem jak "vláda se tobě, lide navrátila". Muheeeeeee

Průměrný počet slepic: 3.9 (29 hlasů)

In reply to by Sasin (neověřeno)

Trvalý odkaz

A ta "vláda", kerá utahovala opasky si to nechala pravníkama napsat do ústavy, kerá blboňům doslova říká, že voni sou zdrojem jejich moci.

Průměrný počet slepic: 4.1 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

Ať zvolíme koho budeme chtít, ONI si tam vždy někoho s vhodným vzděláním dosadí. Ostatní mohou i vypadnout z okna, což se děje docela často a nebo přejede auto, jako jistou paní Veverkovou, která pomáhala Babišovi při jeho první volbě https://www.denik.cz/z_domova/po-autonehode-zemrela-byvala-mluvci-vlady…
Z diskuze na zvědavci:
Kulhánek má prověrku na Přísně tajné. Dnes jsou v tajných materiálech výplody MI6/CIA o ruském nebezpečí a o nutnosti bránit se ruské hrozbě stavbou základen na hranicích Ruska. Je Kulhánek prověřen na obhajobu zájmů této země, nebo je agent MI6/CIA, který plní zadání?
Heleďte, mrkněte se na univerzity co studoval on, a nebo z jinejch politickejch stran třeba médii oslavovaný předseda tzv. Pirátů Bartoš.

V době před rokem 89, když jste byl kádrovej pracovník tak jste jel nebo byl vyslán na studia do Mosky, že. No a teď se podívejte na to vzdělání všech těhle týpků. Vodkaď si myslíte že má Mr. nový zimní ministr na dobu určitou, diplom?

A kdo si myslíte že byli ti pedagogičtí pracovníci co se mu tam celou dobu věnovali? Ano je to tak... Sám jste to napsal.

Samozřejmě že říká že bude hájit české zájmy, no nic jinýho nemůže říkat... To je rpstě stejný jako dřív musel použít slovo marximus leninismus a na věčný časy, aby mohl vůbec promluvit.

P.S. Diplom má z univerzity v Georgetownu ve Washingtonu. A předtím z Londýna.

Stejně jako pirát Bartoš, ten tam maturoval a má univerzitu v Lousianě.

Stejně jako Kupka z ODS, stejně jako Maláčová z ČSSD.

Apropo . všimněte si že první dcera taky nemá diplom z východu, ale hezky studovala v Londýně... Dokonce dostal audienci u královny.

Takže zanechte všech nadějí. Je lhostejné z které strany je váš ministr, protože vysílací univerzita je rozesadila hezky do každý strany, hned po několika kádrech... A neustále doplňujou. Stará eleita věděla pro děti je dobrý být zadobře s východem. A nová elita nemarní peněz aby nechala naformátovat mozky dětem u Anglossassu...

Však taky Vladimír Vladimírovič už vystoupil s doporučením aby lidé dávali svoje děti studovat v Rusku a ne do Anglie apod. Už si všimli že jim to dělá strukturální problém... A nějak jim ty abolventi z UK haprujou...
Akorát ta rodná strana, ta v tom nejede.

A pak SPD - ty maj maturitu. Což ovšem neznamená že tam taky nemaj očko na sekretariátu a ve výkoným výboru.

Občas někteří rodiče pošlou děcka stdovat na východ, ale to je trochu riziková investice - pokud chcete mít vnoučata.
Teď zrovna jedna mladá osoba co se vrátila onehdá z MGIMO s diplomem zemřel. Ani 30 let. 25 let.

Nová garnitura se s tím nesere, chodí s kosou, a utíná problém, hned u kořene, bezohledně, jako Krysař. Než stačí rozkvést a rozkošatit se. A rozmnožit. A aby nevvrhala nestínila dětičkám ze správných světových stran, A pak taky jejich rodiče líip spolupracujou, i ty děti, když mají strach o život.
Je to odpornej extrémní hnus. http://www.zvedavec.org/nazory-8713.htm

Průměrný počet slepic: 4.6 (29 hlasů)

Stará garnitura se s tím taky nesrala.

Jsou úplně stejné.

Dneska speciální daň z nemovitosti.... kdepak jsme to slyšeli? Jo, komunistická milionářská dávka.

To jsem zvědav, co dneska budou místní Petrpavlové, sho0tci a Kantové podporovat. Své neomarxistické bratry opisující od nich ekonomickou agendu nebo naopak své bratry majitelé domů, ve které se zapálení soudruzi proměnili.

Někdy je to tak napínavé.

Průměrný počet slepic: 2.2 (32 hlasů)

N

Průměrný počet slepic: 1.7 (12 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zadáčo u maminky? Nebo jste něco zdědil po prarodičích a máte takový plat, že nějakých 50-100 000 Kč na dani z nemovitosti ročně Vás nerozhodí?
Či splácíte hypo a máte takový plat, že dalších 5-8 litrů daní měsíčně ke splátkám pro Vás nic neznamená?

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

T

Průměrný počet slepic: 2.6 (13 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nějak Vám nerozumím - je bídák ten, kdo chce vyšší daň z nemovitostí, nebo ten, kdo ji odmítá?
----

Na to jsem právě zvědavej, jak to soudruzi vidí. Většinou jsou silně schizofrenní a jsou děsný komunisti, když se bere jiným a děsní zastánci nedotknutelnosti soukromého vlastnictví, když přijde na jejich vlastní majetek.

Nemají jeden vyšší princip, který aplikují na všechny situace. Mají jich několik a vybírají si podle toho, co se zrovna hodí do krámu jim.

To jsem vypozoroval.

No a pak jsou děsně vzteklí, když se jim to připomene a hledají na vás všemožné chyby protože pak se už nemusí zabývat sami sebou - to je jejich strategie, jak se vyhnout zabývání se zjevnými rozpory a inkoherencemi v jejich vlastních názorech nebo mezi jejich názory a zjevnou realitou.

Tak jsem zvědavej, jak se s tím dneska zase popasujou. - Čekám, že jako včera předvedou vyhýbání se tématu a zkritizují něco na mě a tím verbálně jakoby popřou, že mám pravdu a zároveň předvedou, že se chovají přesně jak popisuju.

Kdyby sh0tek přefikl dítě, tak pak bude rodičům dokazovat, že jim krví proudí pedofilní porno, že o tom pořád mluví a doporučoval by jim vitamíny.

Něco na téhle úrovni čekám. To zas bude keců.

Průměrný počet slepic: 2 (14 hlasů)

P

Průměrný počet slepic: 1.5 (8 hlasů)

a protože mám pravdu, která se mu nelíbí, tak aspoň pleskne nějakou shazovací poznámku.

Průměrný počet slepic: 1.6 (13 hlasů)

Dost lidí vypakovala ze země, nepotřebovala je likvidovat když byl ten západ. A hodně lidí rychle obrátilo, když zjistili jak to na tom západě vypadá, jako můj švagr. Po VŠ dostal umístění a v práci se poflakoval, přece nebude dělat na komouše. A to jeho otec měl velký škraloup, neb v 69 zůstal v Německu, po návratu šel do vězení. Obě děti se musely nejdříve vyučit, pak jít na SŠ pro zaměstnance a až pak byla VŠ. V Kanadě kde po emigraci skončil, protože Německo nemělo v 88 zájem o české emigranty (ostatní jim nevadili) a tvrdě narazil, nikoho nezajímalo, co si myslel.

A stará garnitura nás obyčejné nechala žít, byli jsme stále lidé. Nikoliv jen lidské zdroje, jak ještě nedávno se jmenovalo personální oddělení - oddělení lidských zdrojů měl třeba Siemens.
Odchod do důchodu u žen v podle dětí, už bych byla 4 roky v penzi. I bezdětné chodily do důchodu v 57 letech. A invalidní důchod měli i bílí dost často, stačilo onemocnět diabetem, s rakovinou se šlo do plného invalidního důchodu automaticky. Karpály byly také na invalidní důchod. Teď je problém sehnat i neurologa, o nějakém důchodu si lidé mohou nechat zdát.

Průměrný počet slepic: 4.7 (28 hlasů)