Vítejte v realitě

Autor

Svůj dnešní článek začnu bombou, kterou si schovávám už od pátku. Ale teď lituju, že jsem ji nevytáhl dřív. Ne že by mě někdo předešel, ale přišly další informace, které ji v podstatě potvrdily. Místo nečekané bomby tak mám už jen nepřekvapující informaci. To bylo tak... 

V pátek jsem se v práci sešel s vysoce postaveným kolegou se kterým si tykáme. Tento kolega je tak vysoce postavený, že si tyká i s Babišem, prožil ve firmě celý svůj aktivní život a prakticky nic ho už nemůže překvapit. Ve svém oboru je v podstatě nepřekonatelný odborník a  věkově mě příliš nepřevyšuje. Tento kolega má manželku, která je také vysoce postavenou manažerkou v nejmenovaném brněnském strojírenském holdingu. Dělají nerez výrobu, automotive, dělají do zbraní... prostě taková klasická česká korporace s podobně velkými kšefty jako Agrofert. 

V pátek jsme se potkali a kolega mi povídá, že jeho manželka celý týden nedělá nic jiného, než jako personální ředitelka odbavuje žádosti o práci a životopisy jednoho vysokého manažera Škodovky za druhým. Ne po desítkách, ale po stovkách. 

Škodovka ode dneška zastavuje výrobu. Komplet. Prý pro nedostatek čipů. Prý je všechno pod kontrolou a skoro o nic nejde. Až na to, že tam dneska Babiš jede na jednání o státní pomoci. Já nevím jak vy, ale tady nám vysoce postavení škodováčtí papaláši, kteří jsou rovněž špičkami ve svých oborech, hlasují nohama a zdrhají, dokud to ještě jde. Zdrhají, dokud je kam zdrhnout, dokud je ta dnešní plná zaměstnanost. Zdrhají jak jen mohou, protože vědí víc než co se nám dává k přečtení v novinách.

Ředitelé vás mohou stokrát ujišťovat, že se nic moc neděje, že se všechno v dobré obrátí. Ale když krysy opouštějí loď, tak tam někde zatraceně teče a vsadím se, že dneska Babišovi celou pravdu raději ani neřeknou. ani Babiš pak nám neřekne celou pravdu... jen půjde a bude děkovat Pánubohu, že se tím bude zabývat Fiala a on mu bude dělat totéž co Fiala dělal jemu po celou dobu covidovou... bude mu okopávat kotníky... 

Babiš totiž narozdíl od Trumpa svojí volební porážku ustál. Dokonce i Fialovi zvládl pogratulovat. On ještě má politickou budoucnost.  Dokonce má teď i několik politických možností. Může složit vládu se STAN, může ji složit s KDU, může ji složit s ODS. Může klidně nabídnout kterémukoliv partnerovi post premiéra. A řadu ministerstev. A spoustu peněz. Víc než by si hoši dokázali nakrást. Zcela bez rizika popotahování. Když bude Fiala muset uspokojit všech pět koaličních partnerů, to na každého moc nevyzbyde. Dvě ministerstvíčka na každého partnera  a pro ODS tři? Nebo ani to ne, když i ta malá KDU a Vítek Rakušan mají takřka stejně poslanců jako Fiala? Babiš jim může nabídnout víc. Protože v ANO nemá ambiciózní solitéry. V ANO o obsazení ministerstev rozhoduje Babiš sám. 

Vlastně stačí jen hrát o čas... oni se logicky musejí pohádat. Moc šnečků na malou kapustičku. Babišovi stačí oznámit pětilhářům svojí bombastickou nabídku. Tak, aby o ní každý funkcionář věděl. A klidně může být odmítnut. Až všichni ti Rakušanové, Pekarové, Jurečkové, Fialové (ale ne Bartošové) zjistí, že se musejí podělit o obrovské průsery, ale lukrativních postů zase není tak moc, tak to v nich začne hlodat. Začne jim to šrotovat, zda by se přece jenom neměli domluvit s Babišem. 

A pak... nemusí to trvat ani moc dlouho - postačí jedno nepovedené jednání Fialy s Timmermansem, zdraženíčko, nebo jen pár týdnů napětí než se Zeman dostane z nemocnice...  či něco podobného a už budou mít záminku demokoalici opustit. Ale myslím, že to Babiš neudělá. Jednoduše proto, že je lepší, aby se v tom marastu hoši demokratický pěkně vyráchali. 

Podle mě dneska skončí Babišovy pokusy o sestavení vlády. Jednoduše proto, že není o co stát. Postačí nabídka o které všichni demoposlanci uslyší. A pak čas... Ten totiž hraje proti jakékoliv liberální demokracii. Zeman si chvíli poleží v betli, mezitím vyprchá volební euforie a ukáží se skutečné charaktery. Pak se uvidí. A když ne teď, tak to bude trochu později. Se Zemanem nebo bez něj. To je úplně jedno. 

Škodovka je totiž poslední opravdový hi-tech průmysl, co máme. Který dělá celky a nejen díly. Dělá 5% HDP a 10% exportu. Jsou na ní navázány tisíce a statisíce dalších existencí. Nejen přímí dodavatelé, ale i kadeřnice, hospodští, zelináři a pronajímatelé drahých boleslavských bytů. Jsou na ni navázány tisíce a tisíce hypoték v drahém regionu. 

A není to jen Škodovka. O hnojivech jsem vám už říkal. Že zdražily na čtyřnásobek a nikdo je nekupuje. Od pátku už to není pravda. Od pátku platí, že už vám neprodají ani to drahé hnojivo. To totiž není naše národní specifikum. Tohle se děje v celé Ojrópě. A na západ od nás existují bohatěji dotovaní zemědělci, kteří by si ještě nějaký ten dusičnan amonný či močovinu koupili... A tak se všechno od nás bere a odváží se tam. Co jiného také ne? I chemičky chtějí přežít. Ve čtvrtek bylo hnojivo jen drahé. Teď už je zcela nedostupné. Ze dne na den. Tečka. 

Když včera odvezli Zemana do nemocnice, tak jsem začal mít pocit, že to tu máme jak před první světovou válkou. Jakýsi ďábel dělá všechno pro to, aby se všechno rozesralo co nejvíc. A stejně jako tenkrát dělá alternativa všechno pro to, aby mocným v tomto tanci kostlivců ještě pomohla. Jako socialisté, kteří císaři Vilémovi schválili, co mu na očích viděli, stejně tak jsme o víkendu zařídili krásnou pohodlnou většinu pro ty, kteří se těší na privatizaci posledních zbytků, těší se na předávání pravomocí do Unie a ten stejný žoviální Fiala nám za pár týdnů bude tím svým kultivovaným projevem říkat, že s nedá nic dělat, že za všechno může Babiš a proti Unii se nebudeme stavět protože jsme pevnou součástí Západu.  

Štěpán Kotrba včera ohodnotil výsledek voleb, že se málokdy ocitnete na vlastním pohřbu a polovina pozůstalých se ještě raduje, že to tak dopadlo. 

Aniž bych si chtěl hrát na prognostika v automobilovém průmyslu, mám hroznou chuť prohlásit, že se dnes škodováčtí dělníci dozvědí, že dostanou "jen" 80% výdělků za sezení doma, ale za dva týdny se dozvědí, že to bude míň a pak zase míň a pak už se dozvědí, že je čeká výpověď za odstupné, které už zaplatí stát. A s nimi se sveze všechno ostatní. Boleslav prý hlasovala výrazně pro Babiše. Asi věděli proč. Brzy se to dozví i Fiala, až bude stát před pískajícím davem a říkat, že se nedá nic dělat. 

A vzápětí se tisíce dělníků po celé republice dozvědí, že vstřikolisy nemají pro koho vyrábět automotive součástky... I nedaleko od Vidlákova je jedno město, které je na autopráci zcela závislé. Nejdražší město v okolí - Pohořelice.  

A za chvíli zvýší úrokové sazby i ČNB. Ona je totiž nezávislá nejen na Babišovi, ale bude nezávislá i na Fialovi. Ona je závislá na úplně jiných institucích. Především těch unijních. 

Svým způsobem čeká Fialu takové horší repete loňského roku, kdy pro Babiše neměl dost pohrdání za nezvládnutý kovid. Kdy Babiš naštval tisíce lidí, protože lavíroval, měnil ministry, nezvládal situaci, improvizoval a dělal to spíš hůř než líp. Teď bude mít Fiala možnost ukázat svou kompetenci při zvládání hospodářské krize jaká tu zřejmě už dlouho nebyla.  V roce 2008 totiž nikdo ze Škodovky nezdrhal. Naopak se tam všichni snažili vecpat i když měla problémy s odbytem a měli jsme tu slušnou nezaměstnanost. 

Fakt chci vidět Fialu, jak se v Unii hladce domluví s Timmermansem a Leyenovou na zmírnění zeleného údělu, protože to u nás dělá nezaměstnanost a bídu. To si spíš dovedu představit, že právě on bude koukat, jak se mu EU potopila před nosem a on jí do poslední chvíle věřil. 

A lidé, které Babiš sral tak, že zapomněli na všechno ostatní a nejdůležitější bylo, aby se ho zbavili, ti teď zjistí, že Babišova "nekompetence" nebyla ještě nic proti tomu co tam bude teď. 

Ono to bude symptomatické. Komunisti jsou mimo parlament, demokraté se radují, že už nikdy nedojdou banány a já bych si vidlácky myslel, že za chvíli budou opět v obchodech chybět.... Kromě jiných důležitějších věcí. 

Optimista se učí anglicky, pesimista se učí čínsky a realista se učí štípat dříví, topit v kamnech a vařit po tábornicku... Na žádnou střelbu totiž nedojde. Ani nedojde na žádný náhlý konec světa. Pěkně pomaloučku nám všem dojdou peníze.  Pozvolna také dojde zboží... a než opravdu začne být zle, nikdo už nebude mít náladu bojovat, protože bude mít mnohem přízemnější starosti. Elektřina vypadne až pak. Jako poslední lopata hlíny na hrobečku evropské civilizace. 

Loni hodně lidem vadilo, že musí sedět doma kvůli rádoby epidemii, která přece vůbec neexistuje. Začíná to vypadat, že brzy budou sedět doma z bídy. Která na rozdíl od covidu bude hodně všudypřítomná. Ta si nebude vybírat jen staré lidi se špatnou imunitou. 

Ne, fakt bych si nedělal starosti s emisními předpisy. Všechna "zakázaná" kamna se teď prodávají za babku. Kupte si je. I v paneláku se dá z okna vystrčit roura. Až to bude zapotřebí, budou na ty předpisy kašlat všichni. A jeďte se podívat do Chánova a učte se od nepřizpůsobivých občanů, jak se žije v paneláku bez připojené vody. Oni nejsou nepřizpůsobiví. Naopak, jsou přizpůsobiví, až se vám protočí panenky. Pro blízkou budoucnost vás mají co naučit 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (381 hlas)

Komentáře

Jak to s tou elektrárnou vlastně dopadlo ?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Targusi,
děti v mateřské školce by pochopitelně nemontovaly auto, ale proč by si měly hrát se stavebnicí lego, když se stejným úsilím mohou vyrábět nové iphony? Prý nic nepotěší více, než dárek od dítěte vyrobený vlastníma rukama. :-)
Tím si jen dělám legraci, ale bohužel se směřujeme do třetího světa se vším, co k tomu patří, a tím je dětská práce. Možná by se děti v mateřské školce měly naučit, co dělal takový štrajpudlík - a opravdu nevodil psa.

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

České dítě ve školce umí ovládat tablet.
Čínské ho umí vyrobit.

Průměrný počet slepic: 4.7 (23 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pokud nebude dětské práce, jak jinak budeme moci konkurovat v nákladech na práci třeba takové Bangladéši?
ODS opakovaně tvrdí, že se v tuzemsku musí snížit cena práce, abychom byli konkurenceschopní.
Měli by začít u sebe, v platech poslanců a senátorů.
Ale v tomto případě se zjevně nejedná o práci, jak je dosud chápána, to je vytváření hodnoty.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Ale měla jsem test písemný, podobný byl i v podniku kde jsem teď.
Byly tam různé kladky, jak probíhá dráha vystřelená dělem a tři možnosti, nebo dvě, už nevím. Podobných otázek asi dvacet.
Další test byl na rychlost, to se montovaly různé šroubky a matice, ručně a ten třetí už se nepamatuji.
Asi za tři roky začali přicházet Romové a někteří moc psát neuměli.
Jak ty testy dělali?

Průměrný počet slepic: 4.9 (27 hlasů)

Testy se dnes dělají pro všechny montovny, chtějí lidé, kteří jsou zruční a nejsou blbí.
VOLEBNÍ LÍSTEK TO OPRAVDU NEBYL, byl to test na zručnost, rychlost a technické myšlení. Protože když příjde nový výrobek na linku, mnohdy nejde nějaká část montovat, protože papír snese vše. A až si to vyzkoušejí operátoři, pak se upravují pracovní postupy.

Průměrný počet slepic: 3.6 (9 hlasů)

Můžu teoretizovat, co všechno musí splňovat, ale jestli se tam objevili lidé popsaných schopností a nebyli odejiti a prošli testem co musí každý, tak je to kecání o ničem, oni tam jsou a museli nějak projít a řeči "kde jsi pracoval, víš co musí splňovat", jsou řeči, které ti realita ukazuje jako tlachání o ničem ;)

Takže musel jim pomoct to vyplnit ten co jim to zadal nebo jim nadiktoval co mají vyplnit nebo to za ně doplnil při kontrole, může tě to štvát, můžeš teoretizovatz jaké schopnosti musíš mít (jsou tam i oni, takže jenom dojem...), ale to je tak vše ;)

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

Sebrali vyplněný test sousedovi?

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já jsem byla ještě přímo Hyudai na pohovorech. Po dvou letech už nastoupila agentura.

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)

Škoda má vlastní vývojářská centra, část z nich v naší zemi a s našimi vývojáři. Technologické centrum za stovky milionů v Mladé Boleslavi navrhuje všechny koncernové motory do 1.200 ccm.
Ty se pak montují nejen do škodovek.
V naší zemi je rovněž pod škodovkou slévárna kde se bloky motorů a další díly odlévají. Ve zkratce - my v čechách vyrábíme motory. To je jen jeden příklad z mnoha.
Chápu, že pro běžného čecháčka nebo slezáčka který dohlédne jen na linku k lopatám s momenťákem v ruce to může vypadat, že u nás jen montujeme.
Kdybyste měli možnost mluvit s lidmi kteří se z linek dostali poněkud výš, nikdy by vás blábol o škodě jako čisté montovně nemohl napadnout.

Průměrný počet slepic: 4.1 (26 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

ve vašem Technologickém centru, já jsem vozil motory do Škodovek a FauVéček z maďarského Györu.
A mám-li plknout něco málo o motorech VW do 1,2 litru, nic horšího snad po světě nejezdí.

Průměrný počet slepic: 4.1 (20 hlasů)

Plknout můžete, počítejte ale s tím, že vás někdo opraví. Protože škodovácké tříválce jsou velmi slušný kus techniky.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

robotickou svařovací linku na kastle (včetně předcházející lisovny) taky není úkol pro manuelní montážníky. Poloautomatickou lakovnu taky pracovití mongolci asi nenaprogramujou.
Každý to holt vidíme ze své úrovně pohledu :-)

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tohle všechno vyrostlo za posledních pár let
http://www.atsunami.cz/Technologicke-centrum-technickeho-vyvoje-SKODA-A…
Původní TC je úplně vzadu s tím komínem
http://www.atsunami.cz/Foto/Aktuality/272/272/v1/Nahled1/JV-NADHLED_fin…
Přece jen se mi nechce věřit, že ty investice byly jen proto, že by škodovka nevěděla co s penězi.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je inženýr a dělá to co popisuje Targus. V Tatře se opravují lisy pro lisovnu v Mladé Boleslavi. My opravdu nejsme tak hloupí jak si vaše osobnost myslí.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zapadlo.
I slévárna je montovna.Celá slévárna byla projektována a dodána včetně technologie Němci
Motory do 1200 cmk,jsou dávno vynalezené,jen se různě přidávají elektronické součástí.

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

ze by se daly chybejici polovodicove chipy v automobilu nahradit elektronkou E13 z Katody Olomouc.
Potom jsem si ale uvedomil, ze je to blbost, protoze Katoda Olomouc uz neexistuje. :-(

Průměrný počet slepic: 4.2 (15 hlasů)

In reply to by Homer (neověřeno)

Trvalý odkaz

Akorát to není Katoda Olomouc, ale Katoda Holomóc
:-)

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Druhá cesta je Maova revoluce v Číně. Tam navrhoval , aby si každá rodina postavila na zahradě malou hutní pec a tím se Čína stane světovou velmocí ve výrobě ocele.

Průměrný počet slepic: 3.7 (10 hlasů)

In reply to by Dědek (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mao nařídil... a všichni museli stavět vysoké pece. Problém byl, že na to nedostali ani uhlí, ani rudu. Tak probrali nejbližší lesík, do pece naházeli poslední železné motyky, co ještě měli, vytavili a odevzdali odporné šedé kusy kdovíjakého železa a pak už jen tiše očekávali na Rudé Brigády, krutě trestající za "nedodržení Maova příkazu"...
Jsem zvědav, co začne nařizovat Fiala...

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

In reply to by Václav Semerád (neověřeno)

Trvalý odkaz

A že neinvestovali nejprve do něj, a až z té agrární renty že nepostavili ty hutě apod.
Předběhli Teng Siao Pchinga a spol.
To se stává, dnes také "předbíháme" (tož já konkretně s tím nemám moc společného, já su spíše narušitel dlužního kapitalismu oligarchických forem a obsahů - neb jsem dosti skromný) , ale pozná se to až za několik desítek let.

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)

In reply to by Václav Semerád (neověřeno)

Trvalý odkaz

je čínsko-sovětský experiment založený na nápadech Lysenkova kolegy Terentije Malceva, který povzbuzoval rolníky po celé Číně, aby zavrhli normální hloubku orby 15–20 centimetrů a místo toho orali do hloubky 1 až 2 metry. Teorie hlubokého orby říkala, že nejúrodnější půda je hluboko v zemi a že hluboká orba povede k silnému růstu kořenů rostlin. Ve skutečnosti se však touto extrémně hlubokou orbou do svrchních vrstev půdy dostaly horniny a písek a sazenice v takové půdě naopak zakrněly.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Politicky nařídíme povypínat jaderné a uhelné elektrárny s tím, že vybudujeme adekvátní kapacity z čistě obnovitelných zdrojů (plus ty navíc na elektromobilitu a příslušné rozvodné sítě) s dopomocí slavných japonských expertů Onoseto a Samoseto.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

"...místo toho orali do hloubky 1 až 2 metry..."
Chlape, viděl už jste někdy pluh a oral jste někdy, že plácáte takovýhle voloviny? Čím by to tak asi orali?
I zákopovej pluh, co se tahal za tankem, nebo aspoň za DOK-em či OT-čkem dokázal udělat papírově max. 0,85m do hloubky, a to ještě jen v dobrém terénu, viz
https://www.valka.cz/CZK-ZP-60-90-zakopovy-pluh-t13546

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

A proč myslíte, že někdy došlo k reálnému využití té hloupé teorie? Tak hluboko orali jen na zkušebním poli v Číně za kulturní revoluce a měli na to dost lidí určených na převýchovu.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Jeden trefny postreh : Opravdova bida se ukaze tim, ze z oken v domech se budou vystrkovat roury od kamen. Pozorujme...

Průměrný počet slepic: 4 (21 hlas)
Trvalý odkaz

B

Průměrný počet slepic: 2.9 (16 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Má nejvíce mandátů, včera už nešly dohledat kolik získaly jednotlivé strany. No TOP, STAN, i lidovci mají daleko více než v minulých volbách. Na úkor ODS a hlavně chudáků "Pirátů".
Bude rvačka, dřív či později.

Průměrný počet slepic: 3.9 (14 hlasů)

In reply to by Evix (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ve slovníku tradičních stran se tomu říká nevýhra, ale jistě to můžete vokecat i jinak.

Průměrný počet slepic: 3.4 (16 hlasů)

Jj, pravda Piráti prodělali pouze "nevýhru", stejně ODS, jediný kdo skutečně vyhrál byla KDU, STAN a SPD ;)

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Rusko, aby dostala po čuni. To jsem si přečetla v titulcích u Pjakina. A Rusko pak jde dělat pořádky.
Nevím, ale asi k tomu opět spějeme. Dokud se mají lidé dobře, žádnou válku nechtějí. Ti mladí, krásní, ale neskutečně hloupí lidé jsou schopni na Rusa jít. Uvěřili, že nám Rusko škodí a je nám nutné dodat plyn, ropu, pokud možno zadarmo.
Jak ti samí krásní, mladí lidé donutí Čínu aby dodala čipy, mobily, to nevím, Čína je daleko, ale můžou se optat severně v Mongolsku.
Ti to prý dokázali na koních, se šípy dojet až do Evropy před tisíci lety.
Tak se tito mladí Evropané mohou projet opačným směrem a potrestat Čínu za troufalost. Akorát budou potřebovat auta a palivo.

Prezident je bohužel nemocný, viděla jsem fotku na Hlavne spravy, jen mi není jasné jak jednal s Babišem, když byl údajně v bezvědomí. Tak snad vydrží ještě chvíli.

Průměrný počet slepic: 3.5 (29 hlasů)

E

Průměrný počet slepic: 2.1 (19 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

třeba ta mýtická čulíkovská fakta, že? Pane, jste na špatném serveru...
Ale hlavně že máte ta svoje ruská fakta a máte v nich jasno.
Mít ve věcech jasno, to byl kdysi titulek článku v jednom kdysi slavném časopise,
a pohrobci těch, co v tom všem měli tak ideologicky jasno, teď právě opustili parlament.

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

A co trocha historie, která se v cyklech opakuje ;)

Jan Amos Komensky, který spolu z dalšíma pozval Švédské vojsko na pražáky :D
Předtím, se zvalo Polské vojsko na pražáky :D
A v roce 1968, zase Sovětské :D

Jj, historie se opakuje, zbytek "republiky/zemí koruny české" opakovaně zve nějaké vojsko, aby pražákům dali po hubě :D

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

Bohužel vždycky pak dostanou po ústech ti nepraví Pražáci. Ti přeživší pak množí další generace jim podobných, až se z nich vyvinulo to, co můžeme pozorovat například při každých volbách. Holt, homo pragensis opportunus.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

P

Průměrný počet slepic: 2.3 (15 hlasů)

takhle když se to namaluje, jak je to ve skutečnosti, tak je to jasně vidět.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

s kým důležitým si tady kdo tyká nebo se otevřeně baví o politických důvěrnostech. Já si třeba tykám s Mirkem Topolánkem z býv. Energoprojektu, s býv. náměstkem Stanjury za jeho starostování v Opavě, bavím se se sousedem miliardářem, u něhož spával Zeman v době premiérování, s panem zbrojařem, který skladoval munici ve Vrběticích, kolega si tyká desítky let s Babišem - se kterým se léta dohadoval na mimosoudním vyrovnání milionových částek, další kolega si tyká se Zemanem z titulu funkce v Čssd, tykám si s Targusem, který dělá průzkum bojem a nedávno jsem si potykal se smrtí, která naštěstí odešla. Myslím, že každý tady si s někým podobným tyká nebo někoho zná; tyto kontakty jsou zajímavé jen v určitých okamžicích, které nemohou ovlivnit životní dráhu.

Průměrný počet slepic: 3.8 (16 hlasů)

Tykal si v roce 2011 na schůzce Babiš se Sorosem nebo naopak?

Průměrný počet slepic: 2.7 (19 hlasů)

Tak měli schlzku, tedy jednali, což rozdíl oproti pirátům apod. , kteří pouze dostanou příkaz co mají udělat ;) Chápu, že nevidíš rozdíl mezi jednání sobě rovných vs tvoje zkušenost, kdy pouze na koberečku před pánem dostaneš příkazy, ale fakt je to rozdíl :D

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)

Na peníze neziskovkám Andík nesáhl, splnil Georgíkův rozkaz.

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)

Jako, že soros potřebuje podpis Andíka než vypíše šek, tedy Soros poslouchá a Andík rozkazuje :D

Anonyme, když už demogogie, tak ne blbě, ať to má alespon náznak, že máš inteligenci a ne hned vidět, že v té hlavě je pouze nasrané ;)

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Co tak zeptat se Babiše a Sorose?
Už Vás ta originální myšlenka napadla?
Asi ne, že.
Jako obvykle.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

S kým významným si kdy tykal starobní důchodce je zcela bezvýznamné, protože všichni už jsou buď dementní nebo mrtví.
Třeba pan režisér Mencl.

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

…. do reality.
Ona popisovaná realita se blížila už před volbami a jejich samotný výsledek má na tu realitu celkem nevelký vliv. Na její uzpůsobení? Čerti vědí....
Pro mne osobně přinesly volby mj. jedno poznání, a totiž že žiji ve své sociální bublině uzavřeněji, než jsem si myslel. Volby ukázaly, že odpor vůči vývoji EU je u velké většiny mých spoluobčanů daleko menší, než jsem předpokládal. Ona jim ta EU zase až tak moc nevadí - možná proto, že si nevidí ani na špičku nosu, možná kdoví proč?
Starobnímu důchodci, žijícímu v historickém jádru statutárního městyse nezbývá nic jiného, než situaci sledovat, chodit pravidelně plavat (dokud bazény nezavřou kvůli spotřebě energie), chodit pravidelně cvičit (se zavřením toho fitka, kam chodím, to nebude tak horké - vím proč to tvrdím), popíjet své víno a dobře vařit, dokud to jde.
Pak se uvidí, což ale platilo vždycky. Na všechno se připravit prostě nejde, neb Černé labutě.....
P.S.: Ta moje je samozřejmě bílá, abych nemátl auditorium :-)

Průměrný počet slepic: 3.8 (31 hlas)