Podporujte svého Vidláka

Autor
Štítky

Nejsem žádný velký sportovní fanda, ale rád se dívám na vrcholná utkání. Mistrovství světa ve fotbale, olympiáda v hokeji, zkrátka zápasy, kde jde o hodně. Zpravidla tedy o miliony peněz, nějakou tu pomíjivou slávu a snad ještě i o ten věnec olivových ratolestí, bo vojevůdcem či básníkem se člověk stal jen pro svoje fandy, ale titul olympionika měl všeřeckou platnost. 

Když jde o hodně, vždycky tečou emoce. Je to vypjaté nejen na trávníku, ale i v hledišti. Nálady se přenášejí od aktérů k divákům a naopak. Zpravidla se u toho všichni "odkopou". Koneckonců charakter se vždycky pozná, až když je to vážné. Je ohromně poučné sledovat, jak se zapírají penalty, nesportovní chování, jak jsou vykazováni trenéři, z tribun se ozývá jásot, pískot i bučení. A pak, tu a tam se ukáží ti charakteři. Kteří jdou k rozhodčímu a přiznají se. Nebo čestně vrátí míč. V záplavě nízkosti jsou maličkou menšinou. Čím víc peněz je na dosah ruky, tím méně cti zbude. Asi je to tak normální a lidské.

Nakonec někdo vyhraje a někdo prohraje. Tu a tam si pak ti poražení ani nenasadí medaile, protože to nejsou schopní unést. Tu a tam shoří před stadiónem autobus... Je to emočně vypjaté... Ale za čas se to uklidní a po pár dnech začíná další turnaj a další zápas a vše jede od začátku. Jsou samozřejmě i výjimky a já bych chtěl uvést jednu. Když bylo mistrovství světa ve fotbale v Koreji, tak o třetí místo hráli domácí Korejčíci s Turky. Turci vyhráli, ale ta děkovačka po zápase byla nádherná. Jako kdyby ani žádní poražení nebyli. Řídká výjimka...

My teď máme podobně vypjatou atmosféru. Jen stadión je poněkud větší a na zápas se dívá šedesát procent oprávněných voličů. Jsme svědky zápasu jako obvykle. Tajené fauly, pokusy o změnu taktiky, hecování, klamné výpady i tahy na branku. Vyburcovaný dav, kde se atmosféra přenáší ze zápasu do tribun a  naopak.  Opět tečou nervy, říkají se věci, které by normálně nezazněly, někdo už propichuje gumy, jiný háže dýmovnice. Finále je v plném proudu. Tu a tam zableskne drobný záblesk fair play, tu a tam sedí vedle sebe dva fanoušci protistran.

Chtěl bych poděkovat vám čtenářům, že doteď tady mohli vedle sebe sedět Drahošovi i Zemanovi příznivci. Chtěl bych, aby to tak zůstalo. Chtěl bych, aby se v neděli či v pondělí, až vyvanou emoce, dalo s klidným svědomím říci, že u Vidláka na dvorku sice byla přesila Zemanových fandů, ale Drahošovým hochům nebyl zkřiven ani vlásek na hlavě. I když se emoce přenášely i do diskusí, tak se to nevyhrotilo natolik, aby to nespravil společně vypitý kalíšek.  Ať v sobotu vyhraje kdokoliv, mějte to na paměti, až budete vyjadřovat radost nebo zklamání z výsledku. 

Bez ohledu na to, jak to v sobotu dopadne, prosím všechny čtenáře, aby na to nezapomněli. Bude se mluvit o agresích Zemanových podporovatelů, tak prosím nezapomeňte, že u Vidláka to tak nebylo. Pokud vyhraje Zeman, udělejte vy Drahošovi voliči ještě tuto službu pro národ... Že jste byli na společném dvorku se Zemanovci, kteří byli v přesile, ale dalo se to vydržet,  jsou vlastně docela normální a celkem se s nimi dá mluvit. 

A vy co budete volit Zemana, nezapomeňte na to, že Drahošovi voliči na Kydech  jsou normální slušní lidi, kteří měli odvahu to v našem pomyslném Zemanovském kotli přiznat. Pokud vyhraje Drahoš, bude zapotřebí toto poslední svědectví pro vlast, že jste byli u jednoho známého, byli tam Drahošovci a jsou vlastně stejní jako my a je možné je mít za sousedy.

Prosím Vás všechny, bez rozdílu v preferencích... Udržte diskuse pod články stejné jak jsou.  Už je vás na ten pokec docela dost. Pokud se pohádáme, nebudu mít pro všechny dost alkoholu na usmíření...   Podporujte svého Vidláka, aby mohl každý s klidným svědomím říci, že Vidlák má  názor i jeho hosté mají názor, ale není to dogma a dáse s nimi i jejich názorem docela dobře žít. 

Rovněž platí, že pustím jakýkoliv článek o jakýchkoliv voličských preferencích, který mi přistane v mailu. 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Vidláku,
ať už zaslouženě vyhraje Zeman nebo nezaslouženě Drahoš, tak pokud nebudou zrušeny volby, budu příště usilovat o to, abyste se stal prezidentem Vy !!!

Rád bych viděl takového smělce, který by tvrdil, že byste byl horším prezidentem než Drahouš !

Jakkoli jsem submisivní dobrák a mírumilovný slovanský holub - tak to bych mu fakt rozbil držťku !!!

Zatím bez slepic

No on má Vidlák už i částečně hotový novoroční projev prezidenta, napsal mi ho tak asi před rokem a půl do emailu, je to na tesání do kamene:

"A že bychom se zabijačky nedočkali, toho se nebojím. Každá revoluce končí tam, kde dojde jídlo. I ten takřka všemocný Lenin musel couvnout, když v Rusku došlo jídlo a pěkně pokorně potichoučku dovolil NEP. Pokud bude v Praze Majdan, tím spíš bude zabijačka a tím spíš se budu ohánět nožem doma. Stačí mi můj hnůj, nemusím ještě kydat ten pražský. V dějinách nakonec vždycky vyhrávají sedláci. I když mají ztráty, i když je dusí, i když se na ně dívají skrz prsty, stejně nakonec vyhrává ten vesnický vidlák, hnojkyd a buran... protože má jídlo, protože umí počítat s nejhorším, ale doufat v nejlepší. Ať se bije kde chce a kdo chce, ať hoří chalupy a nebo táhne vojsko, stejně se každý rok zazelenají pole."

Zatím bez slepic

Ano, tohle jsem už kdysi četl, nejspíš na Kose, teď to tam - zatím marně - hledám, ale narazil jsem na

https://vlkovobloguje.wordpress.com/2016/11/21/neco-mezi-sikanou-a-poli…

Zatím bez slepic

In reply to by fotrák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ostrov Henderson spodni proudy zaplavuji odpadky, NYT: Henderson Island ought to be one of the most pristine places on earth: an uninhabited South Pacific atoll so remote that the nearest human settlement is the small island 120 miles away where the Bounty mutineers hid out.

But the atoll’s white sand beaches are littered with tons of multicolored plastic junk, deposited there by ocean currents.

Zemana bych nikdy nemohl volit, Vidlaka ANO!
Vidlaku, dekuji a podporuji Vas i kdyz nekdy nesouhlasim...zdravim vasi zenu :D

Zatím bez slepic

In reply to by fotrák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Fotráku, to je dost zlomyslný odkaz ;) Ale dneska se o Vlkovi asi bavit netřeba.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Upřímně řečeno, letos mi ta finálová kampaň zatím připadá ve srovnání s hysterií v roce 2013 skoro nudná, žádné dýmovnice natož propíchané gumy. Za "Stop migrantům a Drahošovi" bych si tipl, že někdo dostal pěkně za uši a od té doby je klid. Zeman po prvním kole vypadal, že nemá co ztratit (matematika procent byla jasná) a k mému úžasu se rozhodl, že svůj možná poslední politický souboj pojme s noblesou, tentokrát opravdovou, ne takovou tou prasorudohnědou hřebejkovskou, a tohle naordinoval i týmu. (Nebo tam má nějakou kapacitu, kterou se rozhodl na 10 dní poslechnout.) Nevěřil jsem, že by toho byl schopen - čekal jsem nervozitu, zbytečné úlety a zvětšující se ztrátu. Namísto toho se dvakrát na hodinku zjevil v televizi, připomněl se a nervozita se projevila v táboře soupeře. A po první přímé konfrontaci to najednou vypadá, že penalta proti brankáři s páskou přes oči se dá neproměnit. Ale třeba mu na ČT pro jistotu ještě svážou ruce za záda.
Ale jinak souhlas a podepisuji. "Kdo nejde s námi, jde proti nám" vede do pekel. Mnohem radši mám biblické "Kdo není proti nám, je s námi". Nevolič Zemana, popř. volič Drahoše přece není nutně kavárník. Vidlákova žena přece není kavárník. Vlk taky není kavárník, i když Zemana nenávidí zcela upřímně. Ke Kalouskovi chová úplně stejný city. A dovedu si představit tisíce normálních lidí, který už mají dost Ovčáčka a sebestřednosti a podivných viróz a dalších důvodů a budou volit negativně - jako jsem před pěti lety volil negativně já a nepochybně jsem nebyl sám. A nemusí být nijak odvaření z Halíka, Hermana, Kocába, Jandy, Fendrycha, Moravce, Holubové a celé téhle sebranky. Klidně pavtovi věřím, že by Kalouska nikdy. (Jo, vím že na podzim měl další tři až čtyři volby s velmi podobným výsledkem, ale o to teď nejde.)
Dokonce stejně jako Vidlák bych asi neměl problém s distinguovaným kladečem věnců na Hradě. Měl bych problém s těmi, kdo mu budou psát projevy a s řevem "my jsme vyhráli" od výše zmíněné sebranky. Což není pravda, protože ryzí sebranka dostala ve volbách při hodně velké velkorysosti úhrnem 15% a v hlasech pro Drahoše bude menšinou. A důvodná obava z ukradeného vítězství je nakonec asi hlavní důvod, proč to nejspíš znovu hodím Zemanovi.
A ještě se budu "rouhavě" opakovat: zas o tolik nejde. Až se jednou mlokům zalíbí i Vltava a Morava, tak nás Zeman neochrání. Opravdu ne. A Drahoš ani kdyby se rozkrájel, tak mloky nepřiláká. Tohle budou mít v rukách úplně jiný veličiny a nám v duchu našich nejlepších tradic zůstane "zasílání ostrých proseb", v nejlepším případě pak pár týdnů navíc v tuhé kázni dobrovolně vojenského režimu dobře organizovaných a spolehlivých rodin, širších rodin nebo maximálně vesnic.
Jinak přeji Vidlákovi, aby jeho pohostinný dvorek ještě dlouho zůstal prost aktivní přítomnosti emeritních podplukovnic, karlovarských --UŽASNÝCH, rozesíraček a všech krystlíků, co jich jen je.

Zatím bez slepic

In reply to by Martin V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Díky, Martine, jsem opravdu rád, že chápete smyšlení mne a mnohých dalších. Opravdu, nejsme kavárna. Kalouska jsem nikdy nevolil (navzdory rodině, která byla kdysi okouzlena bůhvíproč z TOP09 a nechápala mne), Halík a Pehe mi lezou na nervy a Herman doufám, že jak se zjevil, tak taky rychle zapadne…
Mám-li být upřímný, začínám mít pocit, že ať vyhraje kdokoliv, budu mít jistý pocit uspokojení. Pokud Drahoš, tak tam je to asi jasné, no a pokud Zeman, tak tam se budu konejšit minimálně řevem “kavárny”, která to zase nepobere… A jak správně píšete - zas o tolik nejde. MZ ani Drahoš nemohou být spasiteli a ani nebudou.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Určitě podpora bude.
Dobré přirovnání,co v ČR nejde,vždyť to vidíme i u sportu.
Ono to ani tak nedělají fanoušci,ale nezodpovědná skupina osob.
Víme také,kdo co dělal po minulé volbě prezidenta a ti to dělají zas.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

No já jsem si dnes přečetla Vlkův článek, připamatovala si tu Zemanovu politickou historii a přikláním se tedy k Drahošovi.

Zatím bez slepic

To co píše Vlk o Zemanovi,klidně může napsat o stovce dalších politiků.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Právě proto je jediným slušným kandidátem ne-politik.

Zatím bez slepic

In reply to by Kadlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jenže Drahoš,nemůžu říci,že není nepolitik.
Na tuto pozici byl připravován delší dobu,jen byl ve vhodnou dobu popostrčen.
Už to je pro mne zarážející,kdo ho protlačuje na funkci prezidenta.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Víte, za MZ jsou Mynář a Nejedlý, což jsou velmi odpudivé postavy, takže si myslím, že zkoumání “kdo je za kým” by MZ moc neprospělo. Já to vidím velmi podobně, jako Vlk v dnešním článku a psal jsem to i tu. MZ není rytíř na bílém koni, který se tu znenadání zjevil před 5 lety, aby nás zachránil, ale on tento systém kdysi pomáhal budovat a je jeho nedílnou součástí… Když jsem psal, že je pro mne nevěrohodný, měl jsem na mysli i to, co zmiňuje Vlk atd.
Drahoš určitě není dokonalý (a pokud zvítězí, předpokládám, že si to za 5 let nezopakuje, těžko očekávat, že by se neobjevil výraznější kandidát), ale může překvapit - příjemně i nepříjemně. Obávám se, že od MZ už příjemná překvapení čekat neumím…

Zatím bez slepic

In reply to by Kadlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zkušenost připomíná, že ne-politik je buď odstaven na vedlejší - tzv. kusou kolej, anebo když se moc škube, je s rutinou rozebrán na prvočinitele.
Tohleto pánové doopravdy umějí.

Zatím bez slepic

teď ale budeme volit budoucnost naší země, není to volba o politické minulosti Zemana.

Na rozdíl od Zemana jen vyvolení vidí do zákoutí minulosti Drahoše. Je s otazníkem, jak to, že mohl za komunistů trávit dlouhé měsíce na stážích v Německu a Brazílii, aniž by byl kontaktován STB jako to bylo v případě všech ostatních "vědců/odborníků". Já sama jich znám osobně několik.

Drahoš byl nastrčen do politiky uměle a s jedním cílem: odstranit Zemana, který by určitým zájmům v budoucnu vadil. Drahoš je vhodný snadno řiditelný a manipulovatelný subjekt bez vlastního názoru, ten nebude dělat žádné potíže.

Takže, pokud budete volit Drahoše, tak budete volit zájmy někoho jiného, ne zájmy naší země.

Zatím bez slepic

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale prdlajs, furt to bylo o tom, že musíme volit tuneláře z ODS, jinak že se vrátí komunisti a s nimi padesátá léta. Pak zas že musíme volit Kalouska, jinak že státní dluh nás dovede do Řecka. A teď že Zemana, jinak že nás migranti s v zádech EU rozcupují. Těchto velkohubých prohlášení mám už tak akorát dost. A pokaždé že je to volba strašně osudová a zrovna teď jde o všechno. A přitom se u nás neděje nikdy nic jiného než v bleděmodrém to, co se děje ve všech zemích bývalého východního bloku kolem, jen u nás trochu se zpožděním. Máme šanci mít za prezidenta osobu, která není ušpiněná bahnem mafiánské politiky devadesátých let, která nemá v žádném směru extrémistické postoje a která dokáže kultivovaně prezentovat názor státu, který mu jeho "administrativa" připraví. Podle mě o tom právě funkce prezidenta je.

Zatím bez slepic

In reply to by Kadlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Máme šanci mít za prezidenta osobu, která není ušpiněná bahnem mafiánské politiky devadesátých let, která nemá v žádném směru extrémistické postoje a která dokáže kultivovaně prezentovat názor státu, který mu jeho "administrativa" připraví."

Právě jste Kadlasi definoval loutku, na rozdíl od vás já takový zábavný předmět na Hradě nechci.

Zatím bez slepic

Historii vidíme každý ze svého úhlu.
Jinak historii vidí Vlk, jinak například Petr Žantovský nebo třeba Ivan David. Já dám přednost pohledu těch dvou naposled jmenovaných. Zemana měli na rozdíl od Vlka možno poznat "naživo". Kupříkladu podání toho, jak bylo odsouhlaseno povolení přeletu letadel sil NATO bude pravděpodobně spíš odpovídat pohledu Ivana Davida http://www.novarepublika.cz/2014/04/jak-ceska-vlada-jednala-o-bombardov… , který byl přímo u toho, než té citaci, kterou Vlk převzal od Ryšánkové.
Také vítězství ČSSD v čele s V. Špidlou dle mého soudu přišlo díky dřívější vládě v čele se Zemanem než díky jedinému duelu Špidly s Klausem.
O tom kdo stál za zradou Pohanky a Melčáka vydala svědectví Helena Třeštíková, když vzpomínala, jak to chodilo za Mirka Topolánka (byla asi cca 14 dní ministryní kultury). Možná jsem zaujatá, ale já ČSSD volila už v roce 1992 narozdíl od Vlka, který to dal ODS. Jen vzpomeňte na slavné video Franty Ringo Čecha. V něm jste se dozvěděli, že ta doba od převratu do cca roku 1997 stačila k tomu, aby se pod vlajkou ODS ti správní hoši usadili všude, aby rozkradli co se dalo a jak Kočí později říkala, měli pod palcem policii, justici.

Drahošovi to hodit nemůžu, když vidím kdo ho podporuje (Fiala, Gazdík, Herman, Kalousek). To že mu to hodí i ti, kteří s "kavárnou" a těmi v závorce nechtějí mít nic společného mě mrzí. Mám pocit, že volí proti svým zájmům. Argumentaci, že chtějí slušnějšího prezidenta nemůže přijmout, když po celou dobu kampaně slyším Drahošovy výpady proti Zemanovi, který se naproti tomu o svém protikandidátovi nevyjadřoval.
Samozřejmě moje nevolba Drahoše je podložená také tím, co o sobě i nechtě vypovídá on sám ač slovy, či mimoverbálně.

Dnes má svátek Miloš. A tak budu prezidentovi přát, ať dnešní večer na ČT ustojí se ctí, protože o objektivitě tohoto média pochybujeme téměř všichni. Proto s napětím, očekávám, co si na toho svého úhlavního nepřítele připravili.

Zatím bez slepic

pro doplnění paní Zdeno, V diskusi na SV Vlk naznačoval, že Topolánkova kanditatura je pro Miloše Zemana, jako odměna za Pohanku a Melčáka.
Realita: Topolánek ve vzteru po volbě: nevytáčejte mně, protože udělám z Drahoše trhací kalendář./ Co asi ví? Byly oba souběžně ve funkcích/ Co jsem slíbil, jsem dodržel a podpořil Drahoše.
Závěr: Vlkův předpoklad byl zaujatý a opět se mýlil.

Zatím bez slepic

to také nehodím, je to uměle vytvořený maskot pro jmenované skupiny. A všimli jste si, že nám opět "zmizel" Kalousek, ten Kalousek, který se téměř denně vyjadřuje ke kde čemu, klidně i ke zdravotním potížím prvorodiček, ale na té obrazovce být musí? Pokud vyhraje Drahoš, tak opět a "náhle" uvidíme Kalouska v akci, nejlépe jako poradce na hradě, vždy, když se rozhoduje něco, na čem má Kalousek zájem, tak prostě zmizí, z toho mi vyplývá, že Drahoš takový slušňák nebude.

Zatím bez slepic

Velice dobře.
Drahoš nepřiletěl z Marsu,tohle všechno sledoval,nebo jak prozrazuje,že jednal s Kalouskem.
Kdyby byl charakter,tak by se Kalouskovi vyhnul obloukem.Proto tvrdím,že je jen součástí,celé tragedie sametové revoluce.
Proto také nevěřím,že by najednou z něj byl skutečný demokrat,ochránce slabých.

Zatím bez slepic

Víte Dendy, problém je v tom, že to je vlkova interpretace historie MZ. Já mám zcela jinou interpretaci. Ale nic proti tomu, když se vlkova interpretace shoduje s Vaší interpretací historie MZ.

Zatím bez slepic

Dnes zde není místo na hanění Vlka a že by bylo z čeho vařit a opravdu by si to zasloužil, ale nechme to být. Mě spíš než ty žvásty co píše poslední dobou Vlk z důvodu uražené ješitnosti a drtivé prohry Socanů stačí k tomu, abych se rozhodl to jak se chová Drahoš. Je to prostě prázdná slupka bez názoru. Dnes jsem si přečet jeho vyjádření ke Kosovu a případném velvyslanci, On neměl názor. Pak se vyjádřil k Sudetoňemeckému landsmanšaftu,, jeho názor zda by tam jel je neutrální, takže také bez názoru, duel se Zemanem spíše vyhrál i navzdory křeslu. No a mohl bych pokračovat. To, že mám k Zemanovi spoustu výhrad je pravda, ale naprosto vím co můžu čekat. Ale od Drahoše vlastně nemůžu čekat nic, takže Kalousek. No jestli jste fanda Topky, ODS, Starostů a KDU, tak jste se rozhodla správně. Zlobit se na Vás nebudu, ale paní Dendy, slibte mi, že až Vám to dojde v případě vítězství Drahoše a Vy se budete cítit trapně, tak že mi to sem napíšete. Já slibuji, že udělám to samé, naštve-li mě Zeman v případě té druhé alternativy. Jo a ještě jen jako dodatek k Vlkovi, jen ublížený člověk nás voliče Zemana může neustále urážet a častovat tím jeho neustále omílaným a trapným Zemanista od slova Jehovista, nebo jak to vlatně stále používá.

Zatím bez slepic

Vlk se skutečně neuráží, nemůže tedy trpět ani uraženou ješitností. Právě ona interpretace minulosti MZ je příčinou a důvodem jeho náhledu naň. Z jeho strany je to naprosto poctivé.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

O slušnosti a ohledech si můžeme popovídat po boji.
Teď jde o příštích 5 let. Nezapomínejme na to !

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Byla by moc zajímavá. Nezbývá, než jeho agitku respektovat. Nebudu, podle jeho vlastního přání, hodnotit, jestli má v obýváku bordel, nebo pořádek.

Zatím bez slepic

Souhlasím s Čas nedozrál. Kampaň vrcholí, hraje se o nerozhodnuté.
Drahoš jako preezident mi vadí moc. Ty naučené americká gesta navenek a to dunění bez názoru dovnitř. Jeho manželka mi vadí ještě více. Prezident Kiska na Slovensku je příklad.
Na Vlkovo doporučení jsem dala jenom jednou.Při volbě do EP. Již nikdy: dodnes mi dcera ironicky připomíná jak jsem zneužila i známé. Po posledním útoku na Petra Žantovského v Duelu na SV jsem byla znechucena. Jeho doporučení s odvoláním na vnuky považuji za citové vydírání.
Je mi líto, Zeman to bude muset ještě 5 let vydržet.
P.S. Podívejte se na DVTV a rozhovor s Klausem st. Tam u pana Veselovského vidíte to hluboké nepochopení co to je politika a zoufalé hnípání v jednotlivostech /podobně to měl i s Robejškem/.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Myslím, že máte vznešené úmysly, ale o tohle už bohužel vůbec nejde.

Když vyhraje Zeman, máme odklad na 5 let nebo do jeho smrti.

Když vyhraje Drahoš, máme tam zrádce, co pustí lišku do kurníku a slepice jsme my. Pak už je úplně jedno, jak moc jsou slepice k sobě navzájem slušný.

Víte jak vypadal příjezd nacistů? Nijak. Projeli Prahou, usadili se v kasárnách, příslušní oficíři a úředníci převzali vedení na úřadech a jinak se nic nezměnilo.

Češi se smáli, jak němečtí důstojníci kupují kufry a plný čokolády je posílají do říše. Do půl roku byl přídělový systém na lístky, byl problém se nažrat a gestapo vládlo po svém. Po 6 letech války bylo už každýmu jedno, jestli sem tam chcípne i těhotná němka, dítě, staříček a mnozí si šli dát ránu s pocitem, že zašlapávaj brouka.

Jak vypadal nástup komunismu? Úplně stejně. Nijak. V Praze se jen uprostřed zimy vyměnila vláda, pár ministrů nahradilo jinejch pár ministrů. Lidi si mysleli, že život půjde dál stejně jako dosud. Nešel, napřed jen velké firmy papírově začaly patřit státu. Pak vyhodili majitele a dosadili tam dělnického ředitele. Pak majitel zmizel z města a z jeho domu byl najednou úřad nebo školka.

Někteří vyprávěli jak na bejvalý majitele nastoupila StB, ale pavtové té doby ujišťovali, že to jsou fámy a oni se jen přestěhovali. Pak došlo na firmičky, živnostníky, studia jejich dětí a pak se muselo do družstev. Politicky aktivní neználkové najednou byli ve vedoucích funkcích a za své chyby trestali podřízené.

Mňačkové začali mlátit starý báby, že nechtěli dobrovolně do družstva. Pelikáni vyhazovali spolužáky z VŠ. Z Máni ze Žižkova byly najednou paní velvyslancové.

Pak se udělala měna a všichni přišli o úspory. Drobní soudruzi si nakradli a uložili peníze v cizině a byly tu 50 léta jak vystřižený. Teď se vracej.

Lidi na sebe byli husný, někteří protože se jejich povaha mohla konečně projevit, jiní protože se to po nich chtělo a jiní ze stresu. Vztahy se rozpadly a povahy se změnily. Navždy. Už jsme nebyli to, co jsme byli za první republiky a těsně po válce.

No a že to v 68 pochopili i ti největší idioti? To už bylo moc pozdě.

Už teď Šabatice s muslimkama šikanovaly ředitelku školy, že nechtěla zavádět muslismký móresy. Už teď muslimové pouštěj hrůzu na učitelky v mateřských školkách, už teď jsou češi muslimama vyháněni z vesnice, kde jejich předci žili nejmíň tisíc let a to tu jich je pár.

Jen to je málo a většina lidí to má za tak vyjímečné jako bouračku co se dějee jen jinejm. Jenže ona to je nastupující totalita, jenž má za konečný cíl fyzickou likvidaci většiny z vás. Dělala to všude kam se dostala a jde jen o to, jestli se na to cejtí dost silná.

Slušní na sebe nebudete. Kde jde o holé přežití jde slušnost stranou.

Jsou situace, kdy ani nejde být slušný. Musíte si jen vybírat jak moc a ke komu neslušný budete. Musíte si jen vybírat, co je podstatné a co povrchní.

Jestli někdo odpustí své manželce, protože špatně volila, tak jeho adolescentní děti jí to už za 10 let odpouštět nebudou muset, pokud jejich život bude kvůli špatné volbě každodenní sračka. Ani jim to nepůjde, to je to.

Jestli je váš každodenní život o tom, jak nedostat do držky, tak vám je hovno po tom, že to někdo před deseti lety myslel dobře. Má myslet pořádně a když se mu řekne jednou, že to není jak si myslí, tak si to má jít ověřit.

Jestli jste byli líní myslet, jestli jste si chtěli žít ve světě vašich krásných iluzí, tak co s váma maj dělat lidi, který před realitou nemaj kam utéct? Nic, jste k ničemu. Mezi váma je zeď, kterou ten v realite přelízt nemůže a tomu v iluzích se nechce. Nemáte si co říct a jste si cizí.

Jestli se Drahošův tábor chová jak dobytek posledních 5 let, kdy nebyl u moci, tak budou o to horší, až se k moci dostanou. Ne hned, ale až si ji upevní.

Slušní lidi se budou koukat jinam, až se do vás bude kopat. Dělali to za nácků, dělali to za komunismu, dělaj to teď a budou to dělat až tu drahošovci začnou zavádět islám.

Do prdele se slušností. Slušná svině taky svině.

Oko za oko, zub za zub, to funguje daleko nelíp.

Šlechta vymyslela jemné móresy jen proto, že každej šlechtic měl u pasu zbraň a za každou urázku jste mohli skončit zabitej.

Pamatujete si na Lukavskýho. Dědkovi studentíci tleskali, jak si i chleba se šunkou dal na talířek, než ho sežral, a jak si na něj komunisti netroufali. - Blá, blá, blá. Dědek v padesátejch letech hrál v propagandistickým Králi Šumavy se soudružkou z ÚV, byl zaháčkovanej na maximum, takže se ho i řadoví komunisti báli. Slušnost byla jen klam a sebeklam.

Že byl slušnej? Co z toho. Kde pomohl těm, po kterejch se komunisti vztekle vozili a kdo byl rád, že může žrát z papíru nebo z konzervy? Nikde.

Jestli na mně dneska drahošovka zaútočí vím, že zaútočí příště zas.

To Zeman nechal svý protivníky protestovat a nic se jim nedělo i když se chovali přes čáru.

To drahošovci odmítali demokratické výsledky voleb, snažili se vyprovokovat konflikt a jsou útoční a nesnášenliví.

Každej přesně ví, o co tady jde a slušnost je až na posledním místě.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tohle podepisuji,bezchybné.
Jen pro odlehčení,když nejsou pany,musíme tančit i s kurvami.
Jak jsem už napsal dříve,ještě se nenašla osobnost,nahradit Zemana,protikandidáta pražské kavárny,tak volím Zemana.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pokud vyhraje Zeman, máme 5 let odklad.
Během těch 5ti let musíme najít jiného kdo bude hájit naše (české) zájmy.
Jinak začnou procesy které budou nevratné a za pár chvil jsme v Euroháji.

Zatím bez slepic

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

odkladu najít antihalikocába.

Zatím bez slepic

In reply to by Admirál (neověřeno)

Trvalý odkaz

... by to mohl zkusit Okamura, pokud do té doby nebude zadupán do země
... nebo Jan Keller
... nebo Čunek. (Toho jsem celou druhou polovinu loňského roku očekával, že se zjeví jako černý kůň voleb. Když se po dlouhé době začal zjevovat v tisku. Spletl jsem se, Topolánka bych fakt netipoval)

A když to bude dřív než za 5 let, tak bych čekal i reinkarnaci Kubery.

Zatím bez slepic

In reply to by IT (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kellerovi bych to asi hodil. Pokud se nezachce jistit si své Kellnerovi... Bakala vezme nejvyšší soud a Křetínský ministerstvo sportu a osvěty. Svého času se mi pletli. Tedy podle jména ;)

Zatím bez slepic

In reply to by IT (neověřeno)

Trvalý odkaz

vnímám Čulík a hlava mi nebere, jak jste zrovna k němu dospěl. Čunka už chápu. Za sebe doufám, že se za 5 let přihlásí Hynek Kmoníček.

Zatím bez slepic

Ale to zase jo. Hynka Kmoníčka beru. TO by byl teprve nářez! Ve schopnosti rozebrat oponenta na kostičky a zase ho složit hlavou dolu - a po celou dobu slušně a korektně a vlastně být na oponenta hodnej... To umí jen on. Jestli je mladý Zeman ve formě první liga, je v tomhle Kmoníček ligou mistrů... Jen vypadá jako veselej strejda, to není ten typ úctyhodného pana profesora... (bože, už tenhle profesorský argument je tak lokajský...)

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Řekl bych, že lépe napsat ani nešlo, byť pro někoho to je příliš tvrdé, nebo neuchopitelné. Já se s tím plně ztotožňuji, protože na to nahlížím stejně jako Vy z hlediska dějinných souvislostí. V jiné diskusi jsem zmínil něco podobného, když jsem napsal, zda si lidé dovedou představit, jak budou pražští kavárníci na koni, až vyhraje Drahoš. Podívejte se, co dělají, když prohrávají. Až budou vyhrávat, to se teprve roztočí kola průseru o 106. Místo pomalé jízdy z kopečka to bude plný knedlík a zapnou se rovnou obě turba. To se bude prověřovat, to se bude lustrovat, to se budou vytvářet seznamy ideozločinů a ideozločinců. Mimochodem, dovedete si představit, jak by asi dopadl někdo, kdo by hodil vejce na Drahoše, nebo na Halíka?

V životě jsem zažil situace, kdy jsem se pohyboval v prostředí, které bylo velmi nepřátelské. Jistě, nebyl to žádný Bejrůt, Mogadisho, nebo nějaká no-go zóna. Jenže ke smrti můžete někoho dovést s naprostým klidem i obyčejným psychoterorem. Zažil jsem v životě takové situace asi čtyři. Ta pátá byla směrována přímo proti mé rodině a jen díky tomu, že dokážeme držet pohromadě, jsme to ustáli bez ztráty kytičky. Radost to ale nebyla a naučilo mě to přemýšlet přesně v intencích, které jsou pro mnohé lidi těžko akceptovatelné.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

vy máte speciální nadání zku**it druhému zažívání po dobrém obědě.

Čímž vůbec nechci napsat, že byste v drtivé většině písmenek pravdu.
Bohužel...

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já ho snad praštím toporem... 

Čmoude, tohle už přestává všechno....článek, sakra, článek... ! Škoda takového textu do komentářů. Přetiskovat ho nebudu, není nic staršího než včerejší zprávy... ale prosím, prosím, prosím - kdfyž napíšete takový pěkný komentář příště, tak se nadechněte a pošlete mi ho do mailu... :-)

Zatím bez slepic

Vidláku, jenže nejlepší Čmoudovy příspěvky jsou zjevně dílem okamžiku - a reakcí na diskusi. A přesně jak říkáš, druhý den, mimo vlákno diskuse, je ten starší text starý jako... něco starého. Čmoud evidentně potřebuji diskusi.

Zatím bez slepic

Jsou to jistě reakce na aktuální dění, ale vývody jsou dokonale nadčasové a obecně platné. To, co Čmoud napsal o lidském chování (mimo jiné), je bez diskuse jeden z těchto případů.

Zatím bez slepic

Jo, ale jsou psány z potřeby vést dialog, ne z potřeby "kázat" (uvozovky!!!) monologem. Jistě že je škoda, že nakonec v těch diskusích zaniknou. Neměl bych nic proti tomu, kdyby ty vydařené kousky Vidlák třeba jednou týdně vydal souhrnně ve zvláštním článku Čmoudova pravda...

Zatím bez slepic

...a nemusi být nutně jen Čmoudovy. Každopádně ten dnešní mě dostal !

Zatím bez slepic

In reply to by IT (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak když už jsem měl ten dobrý nápad, tak se k němu připojuji ;) Výtah z nejlepších komentářů týdne. Vždy s odkazem na daný článek a štítkem autora. Název rubriky: "Kouřové signály". (Ať to tedy není tolik o Čmoudovi ;)) Vidláku, zapoj rešeršní slepice a redakčního kozla! ;)

Zatím bez slepic

... zasloužíte si to.
A když už bude ctěný vidlákův bratr povolán, šlo by spáchat cosi jako obsah? Takhle se těžko něco zpětně hledá. Teda pokud to tak není záměrem......

Zatím bez slepic

In reply to by IT (neověřeno)

Trvalý odkaz

Však už se skromně rdím a klopím víka :D

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Čmoude, celý kurník slepic. Velký kurník. Tlustých slepic. Co snášejí jako z kulometu.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Perfektní čmoude, děkuji.
Vidláku, taky děkuji za možnost, číst tady diskuse ;-).

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ano, jde o preziti a neni to jen straseni. Presne takhle plizive se totalita dostava k moci, demokratickou volbou nechci rict hloupych lidi, ale lidi, kteri se nedivaji poradne, jen vidi neco v mlze co vypada hezky a je jim to jedno.
v 48 nekteri lide vedeli co delaji komunisti v rusku, v 50tych uz to vedeli vsichni, podobne nekdo vedel co dela hitler, jiny tomu neveril a skoncil spatne.

jedte se podivat do francie, nemecka, svedska kdyz neverite ze je tak zle, a nebojte za pet let to muze byt castecne i tady

nas stat a jeho rizeni se muze zhroutit jak domecek z karet, staci par sikulu a politici urcite nebudou rukovat do dobrovolne armady

kdo by vam veril v roce 2007 co se muze dit s ekonomikou, jak pojedou zaporne uroky atd. kazdy ekonom by se vam smal, ze to se prece stat nemuze a mate jit na leceni

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Drahouš je ve výprodeji, 3ks za 27,50 !

https://imgur.com/a/JvMRS

Zatím bez slepic