Novinářská šlechta

Autor
Štítky

už přes něj dostali... 

Jak dlouho už tu máme tu naší demokracii? Dvacet osm let? Čtvrt století a kousek. Docela slušná doba. Člověk se za tu dobu stihne narodit, vychodit školu, najde si nějaký ten obor, třeba i udělá vysokou a začne pracovat. Z malého škvrněte se stane dospělým. Zažije lecjaké veletoče, přijde o iluze, nejméně desetkrát změní své sny, nápady i možnosti a leckdo si dokonale zkazí život, že už to nikdy nenapraví. Je to vlastně velmi dlouhá doba. 

Když se nad tím ale zamyslíme, byla vlastně krátká. Po více než dvacet let se bojovaly staré bitvy, které se nepohnuly ani o krok dopředu. Dvacet let boje s komunismem. Komunisti sice nevládli, byli imrvére v opozici, ale na bubnování proti totalitě to stačilo. Je to sice už víc jak deset let, ale pamatujete Paroubka? Jak studenti skandovali heslo, že nacismus = komunismus a komunismus = ČSSD? 

Pamatuju si Drtinovou Černého, Kmentu a další prominentní novináře, kteří obhajovali akumulaci kapitálu a psali pohrdavé odsudky o hloupém plebsu. Co já přečtl článků o tom,jak jsou odbory škodlivé a jak je vůbec škodlivý sociální stát. Heslem dne byl kapitalismus a podnikavost. Pokud se podíváte na staré novinové články, nemine den, kdy nejsou v novinách chváleni Bakalové, Koláčkové i další. Petru Kelnerovi byly věnovány celé rubriky. Na prostý lid měla být hlavně přísnost... Všichni ti špičkoví novináři psali články o pokulhávající české produktivitě práce, ale nepřipisovali to mizerné organizaci práce, ale připisovali to lenosti pracovníků. Tam podle nich tkvěly rezervy. 

Ekonomové měli k dispozici celé  stránky s palcovými titulky, kde složitě rozebírali společneské jevy, ale celkové vyznění bylo pořád stejné. Flexibilizace práce, snazší vyhazovy, menší ochrana zaměstnanců, menší odstupné, menší nemocenská, zdravotnické poplatky, zmrazení důchodů. A samozřejmě, že se máme zle, za to můžou komunisti.... a Putin. 

Babiš budoval svůj Agrofert dvacet let. Dvacet let se přátelil s politiky, měl telefonní čísla na premiéry, vstupoval do zákulisí, drobnými postrky pozdržel či postrčil zákony, státní pohledávky, konsolidační agenturu a další instituce tak, aby něco ovládl, zprivatizoval a vydělal. Nebyl sám. Jistý Chrenek si takhle založil zdravotní pojišťovnu, pak si ji i oddlužil, Bakala obdobně ovládl OKD, nejinak tomu bylo ve Vítkovickém holdingu, Plzeňské škodovce, ve zbrojovkách a koneckonců na každém okrese. Všude se kupčilo, potají jednalo s náměstky a ministry, přesouvaly se cenné papíry, až je měl ten správný člověk a pak se ohromně vydělávalo. To nebylo naráz. To trvalo dvacet let a víc. 

Po těchto dvacet let žádný z těch elitních novinářů neřešil Kostelecké uzeniny či sedláka Radu. Nikdo neřešil OKDi když si o tom cvrlikali vrabci na střeše a slavné byty křičely až do nebe. Novináři nevyšetřovali, měli své mafiánské kauzy, ale to byly malé ryby.Velký kapitál byl přítel, platil jim hostiny, rauty, granty. Byla to šťastná symbióza. Dvacet let článků v celorepublikových denících o tom, v jaké skvělé době žijeme, jak je ten kapitalismus důležitý, jak potřebujeme miliardářské podnikatele. Dvacet let článků o Jablotronu a OKD, Mostecké uhelné. Dvacet let článků o skvělých Spojených státech, kteří vždycky dobře jednají. Dvacet let článků o neschopném sociálním státu, o levici, kterou se vytírá zadek,kdežto pravicí se lidi zdraví. Dvacet let pohrdání důchodci a odboráři.  Dvacet let. Tisíce a tisíce článků. 

A pak se to otočilo. Babiš si koupil Mafru. Bakala dovedl OKD ke krachu, Švýcarsko začalo vyšetřovat Mosteckou uhelnou.  Internet se dostal do každé domácnosti spolu s chytrým telefonem. Najednou na naše elitní novináře došlo. Oligarcha už je nepotřeboval. Zařídil se i bez nich. A lidi je taky nepotřebovali. Vystačili si sami. Najednou byli na dlažbě. Sice se chytili v nových projektech, ale to už nejsou ty stejné prachy. Podívejte se na DVTV - na té Drtinové je ten pokles životní úrovně vysloveně vidět. Porovnejte si ji z dob její největší slávy. Do České televize a rozhlasu se už všichni nevejdou a profesní smrtka pomalu práská i tam. 

Nu, začali se bránit. Najednou si vzpomněli na deset patnáct let staré kauzy. Kmenta napsal knihu Boss Babiš ve které popsal praktiky panující při prodeji státního majetku. Bylo by to hezké, kdyby ji vydal v roce 2010. Ale on si vzpomněl až teď. Protože na něj došlo. I ti ostatní najednou rozkrývají dávné průsery. Dokonce někteří zašli tak daleko, že se nechali zaměstnat v těch nejhorších profesích a s překvapením zjistili, co musí prostý člověk vydržet. Bylo by to chvályhodné, kdyby o pár let dřív nezdůrazňovali tu nutnost flexibilizace práce. To si tenkrát ještě mysleli, že na ně nedojde. 

Zeman se stal prezidentem a najednou tam v Praze zjistili, že jim za ty jejich kecy každý neplácá po rameni, ba naopak si myslí svoje, jde a jedná přesně opačně, než by si přáli. A novinář stojí a nedokáže pochopit, jak to venkovský buran mohl hodit Babišovi, když je to takový zloděj. Úplně jednoduše. Takových Babišů je tu tolik, že se jeden další mezi nimi ztratí. Dvacet let si lidi četli, jak mají takové Babiše milovat a chápat jejich nezbytnost a potřebnost. Prostě si zvykli. Byty OKD jdou v tahu, Mostecká uhelná je v tahu, Bakala je v tahu, Všechno je v kopru, jen zbývá DHL sklad za patnáct tisíc čistého. A novináři, kteří to sváděli na komunisty, kteří za nic nemohli. 

Inu novinářská šlechta osaměla. Velké peníze došly, Němci už prodělečné noviny držet nebudou, oligarchové je posílají do háje a jestli si myslí, že na Seznamu budou věčně, tak jsou na omylu. Ani ta ČT tu nebude napořád. A český člověk jim už nevěří. Dvacet let ho oblbovali a to se po náhlém prozření Babišem ještě dlouho neobrátí. Všichni kradli a lidi si zvykli... Zvykli si tak, že Babiš s nimi už nic nedělá a kvůli novinářům nikdo demonstrovat nebude. Ani ti Volímkarlové nebo Drahošovci ne. 

Vztekají se nám novináři, takhle to přece nemělo být... Inu asi skutečně nemělo, ale že to takhle je,  tomu přispěli svými dvaceti roky práce. Dopadli jako ti padesátníci u soustruhu, kteří pro firmu dělali celý život, aby je pak před důchodem vyhodili. A teď se to děje i těm vyvoleným. Těm, co si mysleli, že jich se to netýká a k nim něco podobného nikdy nedojde.  

A mně vůbec nevadí, že si teď vzpomněli a začínají něco dělat. Vůbec mi nevadí, že na Babiše něco hledají. Ale právě tihle už to nezvrátí. Budou muset dvacet let psát jinak a nspat desetitisíce článků, aby si lidi zvykli. tihle se toho už nedočkají. Rok od roku budou míň slyšet až už si jich nikdo ani nevšimne. 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Co je napsáno je, viděno mýma očima, celkem pravdivé. Ale jak už to bývá, ne úplně.

Text totiž představuje novináře jako jednotný celek, strká je do jednoho pytle. Jenže on je dost velký rozdíl mezi těmi v textu jmenovanými a jejich bratrech v triku - tedy "novinářskými celebritami" z centrálních redakcí, a těmi pro většinu anonymními novináři v regionech, jichž jsou nepochybně stovky (nepočítal jsem je) a píší o všedních věcech, které se konkrétně dotýkají všedních lidí. A na ty popisovaná charakteristika tak úplně nesedí, vlastně nesedí skoro vůbec. Novinářský proletariát.

Osobně se mi po přečtení té drtivé kritiky náramně ulevilo, že jsem přestal být novinářem přesně ve chvíli, kdy jsem musel přestat být i Čechoslovákem - o půlnoci 31.12.1992.
P.S.: Až někdy v budoucnu bude někdo chtít napsat něco podobného o tzv. "PR lidech", to teprve bude maso. Vyprávění o tom, jak revoluce požírá (i v PR) svoje děti.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

No jo, ale to je tak přece vždycky. Byli i hodní a mravní esesáci a ti ostatní jim kazili pověst. Židi také nebyli terčem nenávisti kvůli těm slušnejm a hodnejm, jejichž existenci uznával i sám Hitler.

Problém je, že dohromady vystupují jako celek.

Proč lidi lidi věřej Zemanovi, protože jako politik nehájí automaticky všechny politiky. Komu byste věřil víc, doktorovi, co vždy a všudy hájí stavovkou čest doktorů nebo k takovýmu, co se ušklíbne, že ne všichni kolegové jsou gěniové.

Kdyby novináři měli dvě profesionální organizace a jedna vyloučila kolegu co boxne hyeny, co filmujou omdleýho a druhou,, co vyloučí ty hyeny, tak by hned bylo víc rozlišování, že nejsou všichni stejní.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Stavovská organizace by více rozlišování mezi novináři nezajistila, jak ukazují jiné příklady. Lékaři mají Lékařskou komoru a soudci Soudcovskou unii. Obě cechovní organizace se samospravují. A ani jedna neřekne nic proti svým členům ani ve zcela okatých případech. Jsou to organizace na ochranu jejich členů. Dám ještě jeden příklad, a to organizace sdružené kolem Romea. Ta také za všech okolností hájí Romy, i když se s jejich pouliční kriminalitou setkala značná část populace. Ne, podle nich jsou Romové jen ti dobří, ublížení, kteří jen nedostali od zlé majoritní populace příležitost. Ani slovo o tom, že jsou lidé dobří a zlí.
Ne, stavovské organizace za současných vedení lepší obraz dané profese ve společnosti nezajistí. Jsou maximálně k smíchu.

Zatím bez slepic

therapies psychanalytiques pharmacie bourges avenue de dun pharmacie ouverte orange , therapie de couple granby pharmacie leclerc hazebrouck , pharmacie en ligne aix en provence pharmacie desorme annecy pharmacie espace saint quentin beauvais Achetez la AutoCAD LT 2017 moins chГЁre, Ou acheter du AutoCAD LT 2017 <a href=https://faithlife.com/0bedfbab3bc34b799570300b1877f56d#>Vente AutoCAD LT 2017 sur internet</a> Acheter licence AutoCAD LT 2017 Vente AutoCAD LT 2017 sur internet. pharmacie de garde marseille pointe rouge pharmacie lafayette brest rue de lyon Maple 2021 venta Miami, Maple 2021 barato <a href=https://publiclab.org/notes/print/34762#>Comprar Maple 2021</a> Comprar Maple 2021 Maple 2021 precio Miami. pharmacie leclerc villeparisis pharmacie laudren amiens , pharmacie grand annecy pharmacie de garde Г  proximite de ma position Compra Autodesk AutoCAD Map 3D 2023 a precios mГЎs bajos, Autodesk AutoCAD Map 3D 2023 por internet <a href=https://publiclab.org/notes/print/34682#>Autodesk AutoCAD Map 3D 2023 barato</a> Autodesk AutoCAD Map 3D 2023 barato Autodesk AutoCAD Map 3D 2023 donde comprar en Miami. treatments with alternatives therapies of autism .
Medicamento Naprosyn nombre generico, Naproxeno barato en la farmacia. Medicamento Naproxeno nombre generico Naproxeno precio sin receta <a href=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… Naproxeno nombre generico</a> therapies used to treat cystic fibrosis pharmacie mansard aix en provence .
Medicamento Paxil nombre generico, Paroxetina precio sin receta. Medicamento Paroxetina nombre generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… Paxil pastillas</a> pharmacie auchan guilherand pharmacie jouy le moutier .
Comprar Suprax 100 mg sin receta, Medicamento Cefixima nombre generico. Cefixima precio sin receta Comprar Cefixima 100 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… precio Ecuador</a> pharmacie bourges centre ville pharmacie veterinaire angers .
Compra Cefixima a precios mas bajos, Suprax precio Venezuela. Compra Suprax a precios mas bajos Suprax precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… Suprax a precios mas bajos</a> pharmacie de garde aujourd'hui perpignan pharmacie de garde Г  marseille 15e .

Zatím bez slepic

pharmacie leclerc etalondes traitement indiciaire pharmacie de garde marseille demain , therapies breves vaucluse pharmacie minimes aix en provence , pharmacie ouverte rambouillet pharmacie lafayette zenith pau pharmacie Г  proximite de chez moi Comprar Parallels Desktop 8, Parallels Desktop 8 por internet <a href=https://publiclab.org/notes/print/34457#>Parallels Desktop 8 venta Ecuador</a> Compra Parallels Desktop 8 a precios mГЎs bajos Comprar Parallels Desktop 8. pharmacie de garde mulhouse therapies ciblees oncologie Flexeril precio sin receta, Comprar Flexeril sin receta <a href=https://publiclab.org/notes/print/34161#>Comprar Flexeril sin receta</a> Flexeril precio sin receta Flexeril barato en la farmacia. pharmacie de garde woippy pharmacie de garde aujourd'hui guadeloupe , pharmacie angers bamako traitement ronflement Achetez la Transoft AutoTURN Pro 3D 9 moins chГЁre, Recherche Transoft AutoTURN Pro 3D 9 moins cher <a href=https://faithlife.com/recherchetransoftautoturnpro3d9moinscher#>Recherc… Transoft AutoTURN Pro 3D 9 moins cher</a> Logiciel Transoft AutoTURN Pro 3D 9 au meilleur prix Achat Transoft AutoTURN Pro 3D 9 pas cher. pharmacie girard avignon pharmacie boticinal boulogne billancourt .
Naproxeno barato en la farmacia, Compra Naproxeno a precios mas bajos. Medicamento Naproxeno nombre generico Naproxeno precio sin receta <a href=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… Naproxeno nombre generico</a> pharmacie bordeaux st clair pharmacie de garde aujourd'hui crepy en valois .
Medicamento Paxil nombre generico, Paroxetina precio sin receta. Comprar Paroxetina pastillas generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… precio Espana, Medicamento Paxil nombre generico</a> pharmacie angers place bichon pharmacie beaulieu sous la roche .
Comprar Suprax 100 mg sin receta, Cefixima barato en la farmacia. Cefixima precio Ecuador Comprar Cefixima 100 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… barato en la farmacia</a> pharmacie verneau angers medicaments yeux fatigues .
Suprax barato en la farmacia, Suprax precio Venezuela. Compra Suprax a precios mas bajos Suprax precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… barato en la farmacia</a> traitement mononucleose pharmacie de garde aujourd'hui versailles .

Zatím bez slepic

therapie magnetique pharmacie argenteuil garde medicaments utilises en reanimation , pharmacie nimes pharmacie bailly paris orthopedie , therapie act avis therapies alternatives definition internat pharmacie angers Autodesk AutoCAD 2016 precio Venezuela, Comprar Autodesk AutoCAD 2016 <a href=https://publiclab.org/notes/print/34476#>Autodesk AutoCAD 2016 </a> Autodesk AutoCAD 2016 barato Autodesk AutoCAD 2016 donde comprar en Venezuela. pharmacie serrault angers parapharmacie leclerc hyeres Outlook 2010 All in One For Dummies donde comprar en Guatemala, Outlook 2010 All in One For Dummies donde comprar en Guatemala <a href=https://publiclab.org/notes/print/34534#>Outlook 2010 All in One For Dummies </a> Comprar Outlook 2010 All in One For Dummies Outlook 2010 All in One For Dummies por internet. pharmacie dehondt bordeaux pharmacie de garde aujourd'hui royan , pharmacie auchan soisy pharmacie de garde marseille 16 juin Autodesk AutoCAD Mechanical 2023 donde comprar en Miami, Compra Autodesk AutoCAD Mechanical 2023 a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34681#>Compra Autodesk AutoCAD Mechanical 2023 a precios mГЎs bajos</a> Autodesk AutoCAD Mechanical 2023 por internet Comprar Autodesk AutoCAD Mechanical 2023. pharmacie brest rue albert louppe pharmacie leclerc figeac .
Medicamento Naprosyn nombre generico, Compra Naproxeno a precios mas bajos. Naproxeno precio Venezuela Naproxeno precio sin receta <a href=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… Naproxeno nombre generico</a> pharmacie leclerc dammarie les lys pharmacie ouverte le samedi apres midi .
Paroxetina precio Espana, Paroxetina precio sin receta. Medicamento Paroxetina nombre generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… precio Espana, Medicamento Paxil nombre generico</a> pharmacie auchan grasse therapie de couple caen .
Comprar Suprax 100 mg sin receta, Medicamento Cefixima nombre generico. Cefixima precio Ecuador Comprar Cefixima 100 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… Cefixima nombre generico</a> pharmacie avignon carreterie pharmacie auchan chambray .
Suprax barato en la farmacia, Suprax barato en la farmacia. Compra Suprax a precios mas bajos Suprax precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… Suprax nombre generico</a> pharmacie kingersheim traitement diarrhee .

Zatím bez slepic

pharmacie en ligne nl pharmacie ouverte zurich medicaments yeux secs , pharmacie leclerc la roche sur yon sud pharmacie auchan bourges , pharmacie herboristerie avignon pharmacie lafayette jean jaures pharmacie lafayette valence Compra Ivermectin a precios mГЎs bajos, Stromectol precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-stromectol… Stromectol 3 mg sin receta</a> Comprar Stromectol 3 mg sin receta Medicamento Stromectol nombre generico. pharmacie beauvais pharmacie aix en provence horaires Compra Fluoxetina a precios mГЎs bajos, Fluoxetina precio PerГє <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/compra-fluoxetina-a-pr… precio PerГє</a> Fluoxetina precio sin receta Fluoxetina barato en la farmacia. pharmacie en ligne doliprane pharmacie bordeaux stalingrad , pharmacie monteux becker pharmacie caen Windows 11 Pro por internet, Comprar Windows 11 Pro <a href=https://publiclab.org/notes/print/34775#>Windows 11 Pro barato, Windows 11 Pro por internet</a> Windows 11 Pro barato Windows 11 Pro por internet. therapie comportementale et cognitive metz pharmacie orthopedie annecy .

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

therapies numeriques pharmacie auchan noyon pharmacie amiens pierre rollin , pharmacie ouverte joue les tours therapy couple in , pharmacie miara vasseur beauvais pharmacie de garde avignon ouverte aujourd'hui pharmacie de garde aujourd'hui avesnes sur helpe Compra Canasa a precios mГЎs bajos, Compra Canasa a precios mГЎs bajos <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/canasa-barato-en-la-fa… precio sin receta</a> Canasa barato en la farmacia Comprar Canasa sin receta. pharmacie de garde aujourd'hui carcassonne pharmacie bailly montbrison Comprar Stromectol 12 mg sin receta, Compra Ivermectin a precios mГЎs bajos <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/ivermectin-precio-peru… precio PerГє, Comprar Stromectol 12 mg sin receta</a> Ivermectin precio sin receta Ivermectin precio PerГє. therapie cognitivo comportementale douleur chronique pharmacie de garde ussel , pharmacie fachon pharmacie lafayette jean hameau Brahmi barato en la farmacia, Compra Brahmi a precios mГЎs bajos <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/brahmi-barato-en-la-fa… Brahmi a precios mГЎs bajos</a> Medicamento Brahmi nombre generico Brahmi precio Chile. pharmacie de garde marseille 11 octobre 2020 pharmacie pharmavance argenteuil .

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

K novinářům tzv. "masmédií" už "od Majdanu" přistupuji tak, že obvykle psáno a řečeno v hlavních médiích otáčím o cca 180 stupňů. Krom toho v drtivé většině zpráv všichni vycházejí z jednoho zdroje, s jedním univerzálním viděním - ty články bývají jak přes kopírák. Asi si říkají, že on jim ten nevzdělaný plebs stejně sežere všechno, co mu naservírují.
Také je poměrně dobrý ukazatel závažnosti zprávy to, o čem média hlavního proudu taktně mlčí. A tam, kde novinářská smečka spustí hysterický povyk je mi jasné, že nemá cenu se nad tím rozčilovat - kouřová clona. Člověka to nutí hledat i jinde, byť to je také mnohdy alternativně "přežvejkáno", ale ten základ tam je, když se chce hledat. Zabírá to ale čas a těch událostí je mnoho...
My "staří", vycvičení na Rudém právu, ještě dokážeme číst mezi řádky - jenže dneska, s tím svazáckým zápalem, co padá z velkých "vydavatelských domů", mezi řádky novináři psát neumí nebo nechtějí. Takže ani disciplíně čtení mezi řádky se ti mladí nemají kde přiučit, i kdyby nakrásně chtěli.
Tak jak psal Godot, neplatí to pro všechny novináře, ale pro ty "meinstrímové" určitě ano.
Výjimky ale existují - třeba Tereza Spencerová, její postřehy z válčící Sýrie, kam si zajela i osobně a nebála se o tom psát "jak to viděla a slyšela" (a o čemž obvykle se jinde taktně mlčelo) považuji za dost dobré. Mám ráda i její čtvrteční postřehy (Okno do světa T.S. na Parlamentních listech), ty jsou taky dost "k věci".
Ty novinářské výjimky jsou takové balvany uprostřed klidně tekoucí řeky (spíše stoky) - ta voda se kolem nich tak pěkně čeří...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Výborně to sesumíroval Vidlák.
Socialistický tábor mohl padnout,jen když padl SSSR.
Teď ti vidíme,slyšíme o USA,naprosto padají staré struktury,novinářský bossové,velké mediální korporace.,takže je naděje,že i naše mediální struktury zajdou na blbost.Stačí jen zaregistrovat Pehe,kope jak chcípající kůň.
Takže i ta jeho vzdělávací škola,byla jen propagandu školící.Podobně je na tom i CEVRO.
Jen poznámka k těm novinářům,byly to jen poskoci určité skupiny osob,od kterých dostávali potřebné informace,spíš dezinformace.

Zatím bez slepic

Poučné je si přečíst, jak Jiří Pehe na aktualne obhajuje svůj výrok o vymření 500 tisíc lidí. Místo aby se omluvil nebo mlčel, jen tu záležitost dál rozmazává. on nic, on muzikant. S takovými ideology pražská kavárna vždy a všude jen pohoří.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláku, ještě by stálo za to sepsat koment v tomto duchu, jak se snaží namísto nájemných psáčů oblbovat slušné lidi ta podivuhodná sbírka PoPo (čti politických povalečů)na stránkách ACZ, v sekci Blogy. Např. nehorázné kecy páně Teličky, jak zuřivě a úspěšně bojuje celá ČR v Bruseli (podle vzoru "v pr**li") proti ochranářským opatřením západněji položených států v oblasti dopravy. Jeden by nad jeho bojovým nasazením slzu uronil, kdyby nevěděl, že vybojovali velké kulové, totiž, že Brusláci tuto "problematiku" odsunuli o další čtyři roky kamsi do pozadí, zatímco, národní zákony, které odporují brusláckým nařízením i ostatním mezinárodním úmluvám, se v praxi plně uplatňují, a to zejména ve výši tučných flastříků východním barbarům.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zkusím opět jiný pohled.

Každá vrchnost ví, že je třeba jejich pozici upevňovat oblbovačkou běžného lidu. Dělali to komunisté, no a jelikož jsme se přitulili k jinému politickému uspořádání, dělníci pera dělají opět jen svoji práci. Politika, velké peníze a opěvování jejich významu pro společnost se nevytratilo. To, že Češi mají takovou divnou schopnost se do té vleznosti ponořovat hlouběji je sice divné, ale neměnné.

Může se nám to nelíbit, leč je to naprosto zákonitý vývoj a vcelku nikoho soudného nemohl překvapit. To, že pár jedinců chce dělat tu novinařinu poctivě je pěkný, ale jak známo, bez peněz do hospody nelez, nikdo jim za to nezaplatí.

I tento stav má řešení, jako vždy. Je nám podsouváno, že plyšák spustili studenti a cinkání klíči. Velký kulový. Byla to jen a jen poslední kapka. Podstatný byl rozpor mezi propagandou a realitou. Tento rozpor se již nedal přijmout většinou a tak se podpora vrchnosti propadla.

Současnost bude mít stejný průběh. Během deseti let již nebude možno lhát ani prostému lidu, že to co zde máme je pro něj dobré a prospěšné, tudíž se v nějaké formě proti vrchnosti i postaví.

Zatím bez slepic

To, že Češi mají takovou divnou schopnost se do té vleznosti ponořovat hlouběji

hlouběji než kdo? Než se němečtí novináři noří do řiti Angele, než se angličtí novináři nořili do multikulturní řiti Tonnyho Blaira, než se američtí novináři nořili do řiti Hillary či se momentálně noří do řití metoo kastrátorskejch děvek z Hollywoodu, jenž za dobrou věc boje proti sexuálnímu násilí oblékly cudné černé šaty s výstřihem až k pasu, aby náhodou někdo o ty jejich vystrčený kozy nepřišel a nezapoměl se vzrušit, proti jejich vůli.

Kolik novinářů to asi tak v těch USA řeklo? Kolik novinářek řeklo, ale sestry ne takovéhle kurví šaty na metoo event. Je to tam úplně stejná sračka jako u nás.

Za deset let, že se bude někdo stavět vrchnosti? To asi né, ta si na nás dnes už importuje posily s Afriky.

Zatím bez slepic

Tak nevíme, do čeho se púonořovat. Třeba předřečník myslel "do problému". Jako že všechno hnedka rozvrtáme a vysmějeme se tomu. Že se nenecháme opít sladkým rohlíkem, i když se tak třeba tváříme. A když se opít necháme poprvé, podruhé už víme která bije. Já se sám pro sebe rozhodl interpretovat ta slova takto ;)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ale na BL se mezi obvyklou dávkou jasánkovin objevila na tamní poměry opravdová perla: https://blisty.cz/art/89806-mi-prazane-mi-nerozumeji.html
Nakonec, trochu k dnešnímu témtatu to přece jenom je.

Zatím bez slepic

Hodnotově rozkolísám volám: piš Kulhánku, piš! Kydej plnými podávkami, ať tvoje materie nadále oblažuje moji duši! A ty Anonyme bonzuj souřadnice, kam ten hnůj dopadne.

Zatím bez slepic

act therapy training pharmacie en ligne nancy traitement bouton de fievre , therapie cognitivo comportementale gap pharmacie avignon la rocade , pharmacie bailly 78 traitement synonyme la pharmacie Г  proximite Acheter Lexapro en pharmacie Canada, Cherche Lexapro moins cher <a href=https://faithlife.com/lexaproprixsansordonnance#>Lexapro prix sans ordonnance, Acheter Lexapro en pharmacie Canada</a> Lexapro prix sans ordonnance Lexapro en pharmacie Canada. medicaments psychotropes pharmacie en ligne argenteuil Acheter Lasilix en Belgique, Acheter Lasilix en pharmacie Belgique <a href=https://faithlife.com/acheterlasilixenbelgique#>Acheter Lasilix en pharmacie Belgique</a> Cherche Lasilix moins cher Vente Lasilix sans ordonnance. pharmacie de garde roanne pharmacie avignon ouverte , pharmacie de garde herault pharmacie.beaulieu Ou acheter Word 2013 Essential Training au meilleur prix, Word 2013 Essential Training prix Suisse <a href=https://faithlife.com/ouacheterword2013essentialtrainingaumeilleurprix#… Word 2013 Essential Training Г  vendre</a> Logiciel Word 2013 Essential Training au meilleur prix Logiciel Word 2013 Essential Training Г  vendre. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio sin receta pharmacie auchan saint sebastien pharmacie ouverte jusqu'Г  20h30 .

Zatím bez slepic

Třeba se jen včas snaží chytit špetku nového větru, kdyby se tento náhle otočil a proměnil v bouři...

Zatím bez slepic

Pěkně ironický text Kulhánek napsal, a bohužel jde o přesný vhled do duše typického příslušníka pražské kavárny. Jen jestli to ti otitulovaní profesoři pochopí.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dvacet let boje s komunismem. Komunisti sice nevládli, byli imrvére v opozici...

--------------

Když upalovali Mistra Jana z Husi a už byl na hranici, tak tam přišla přidat polínko jakási místní snaživá babička, taková, které se v podstatě celý život zastával. Mistr Jan to komentoval slovy: "Svatá prostoto."

Bylo mu jasné, že babičce za celý život nedocvaklo, že se jí lže a že věří všemu, co se jí nabulíkuje z kazatelny. Ani tváří v tvář smrti, kterou mu ona tak přála a chudičce se ji snažila pomoci jedním polínkem, se na ni nemohl zlobit. Viděl tu její nevinnou hloupost, zářící hrdě a nepřehlédnutelně všemi směry a babička, ač bezejmenně, stejně vstoupila do historie.

Stejně tak byla pitomoučká jedna naše známá vysokoškolačka, které jsme se za zády smáli, protože jednou, ještě za socíku, zcela vážně prohlásila: "Přece by to v rádiu neřekli, kdyby to nebyla pravda." Což jsme si mezi sebou okamžitě všichni řekli, protože s touhle logikou jsme nebyli schopni se sami vyrovnat a nevěřili jsme, že se nám to nezdá.

Nebyla ani přímo hloupá, byla to dcera vysokoškolských profesorů, co byla schopná se naučit zadanou látku, ale byla neuvěřitelně naivní. - My ostatní jsme počítali jako s hotovou věcí, že se nám lže režimem pořád a všude a nic jiného jsme ani nečekali a také jsme sami odříkávali naučené lži, abychom měli pokoj.

Teď je takových jako ona třetina populace, podle toho, že volili pro mediálně cpaného Drahoše.

Kam a jak se ten zdravý skepticismus po revoluci ztratil a jak to, že ho další generace najednou nemají, mi je záhadou.

A k věci: Jestli tady komunisti od revoluce nevládli, tak kdo tady vládl?

To jako stačí hovno vytvarovat do správného tvaru, zabalit do papíru od másla a je z toho máslo?

Hovno zůstane hovnem, ať tomu říkáme dál jak chceme.

Charta, co byla v roce 1989 dosazena k moci, to přeci JSOU komunisti. Soudruh Pavel Kohout, idol komunistické mládeže let padesátých, to byl přeci komunista jak prase. Šiklová která i od stranou prověřených spolužáků získala přezdívku Rudá Fena, to je přeci komunistka jak prase, soudruh Dienstbier Jr. se přeci narodil v USA, protože tam byl jeho komunistický tatík Dienstbier Sr. komunistickým dopisovatelem do komunisty ovládaného rozhlasu.

Přece si soudruzi neřekli: "Tady máme stranicky nespolehlivého (syna) kulaka, továrníka, takový podvratný živel, co my s ním, tak ho pošleme do Ameriky, ať je daleko." Naopak, poslali si tam nejprověřenějšího z prověřených, aby jim odtud posílal tím správným okem viděné informace.

Od roku 55-60 studoval žurnalistiku na FF UK, v roce 58, ještě za studií, vstoupil do KSČ, hned šel jako student pracovat do ČR a vyrazili ho odtud až v roce 1969, takže to znamená, že s ním předchozích 11 let byla strana na míru spokojená po všech stránkách, protože jinak by ho okamžitě vyrazili daleko dřív.

Takový bylo jádro charty, komouš vedle komouše, ostatní jako ty muzikantský fetky, tam byli jen do počtu a jako maskota měla ta parta Havla, o jehož členství v KSČ se spekuluje, ale důkazy nejsou, ale za to přeci jen činný v těch parakomunistickejch organizacích jako Svaz spisovatelů, jejichž zápisy ze schůzí jsou úplně na stejné jako zápisy ze schůzí KSČ.

Když chtějí havloidi s pěnou u huby předvést, jak byl ten komunismus u nás hrozný, tak vždy vytáhnou padesátá léta, jako samu esenci vší špatnosti, a sypou z rukávu jednu hroznou historku za druhou, ale už nikdy neřeknou, že tehdy partajničili právě jejich idolové a byli to i oni, kdo stál za tím tehdejším zlem (podle jejich vlastních slov).

Nebude nám přeci nikdo vykládat, že Dienstbier senior vstupoval do KSČ a pak do ČR, jen aby mohl kritizovat stranu.

Že mu od revoluce do smrti žádnej novinář nestrčil před držku mikrofon, s otázkou jak se mu líbilo rozkulačování, co si myslel, když ho vzali na žurnalistiku a třídně nespolehlivé nebrali ani na střední školu a museli i k PTP, i když neudělali nic jiného, než že se narodili do špatné rodiny, to žádný z hlídacích psů demokracie, bojovníků proti komunismu a ozdrojovaných investigativců neudělal.

To, čeho je plnej internet, to co dojde i cizincům, který se někdo snaží školit o tom, co byl u nás v padesátých letech hroznej komunismus a teď začne o tom, jak děti kulaků a jiných nespolehlivých nemohli studovat a protože on sám má před jménem titul a podle věku musel taky v těch padesátých letech taky studovat a cizinec si teda dá 2+2 dohromady a klidně se zeptá, jak to bylo teda s dotyčnýho členstvím ve straně, a dozví se, že má před sebou taky jen bejvalýho komunistu, tak tohle všechno našim novinářům ne a ne dojít.

Jak to, že já na spoustu věcí padnu na internetu, dokonce někdy aniž bych je hledal, protože mi to vyhodí už první stránka googlu, často i jen ta povrchní wikipedie, někdy něco plácne i přímo ČT (kde je buď zavrtán nějaký záludný zakuklený nepřítel nebo jen blbec), a naši novinářští slídilové po pravdě na to ne a ne padnout?

Samozřejmě, že novináře pak mám za profesionální lháře, kterým se nedá věřit ani nos mezi očima a mám je všechny za členy jedné a té samé komunistické bandy, protože pro mně je hovno hovnem, i když je v papíru od másla. A kdo tvrdí opak je lhář a jedním nebo druhým způsobem na tom musí vydělávat, protože hovno je hnědé a smrdí po hovně a máslo je žluté a voní po másle. Může se mi miliónkrát říkat, že to je jen moje či něčí konspirační teorie, stejně vám neuvěřím.

Jestli v roce 89 jedna banda komunistů (Husák, Jakeš, Štěpán) byla zrazena druhou partou komunistů (Adamec, Čalfa, Lorenz) a předala moc třetí partě komunistů (Charta 77) a čtvrtá parta komunistů (Dubček a spol) při tom ostrouhla - tak to všechno jsou pořád jenom komunisti a nic jinýho.

Jak tohle může někoho nebít do očí, je mi záhadou. - Jo, chápu to u pipky z učňáku, kterou zajímá jen kým se nechá ojet a u jakýho dojáku si zabrečí, chápu to u lidí co makaj od rána do večera či žijou třeba sportem a to jim žere všechen čas, ale nechápu to u lidí, který se hledáním pravdy a informováním veřejnosti maj živit, nechápu to u lidí, kteří nevěděj roupama co by, tak si hrajou na aktivisty a nechápu to ani u mladého souseda, jehož táta zažil revoluci, ví o tom své, čte si zvědavce, ale syn radši věří škole, školením a novinám.

Komunisti, co zůstali v KSČM, najednou vypadají jak až trapně charakterní postavy z románu, protože zůstali u svého přesvědčení i když jim dávno nic neneslo a i když na ně soudruzi novináři chtějí převést svá vlastní svinstva a svinstva svých rodičů, tak KSČM vypadá teď spíš jak normální západní komunisté, kteří se místo šplhání po hřbetech obětí věnují odhalování těch nejhorších prasáren.

Také proto se mladým, dychtivým a hloupým a hubou antikomunistickým aktivistům, říká běžně svazáci, či modří svazáci, protože to je přesně to, co jsou. Stejná zabedněnost, stejná agresivita, stejně pitomoučká důvěra ve školitele a oficiální autoritu, stejná bezohlednost k lidem s jiným názorem, stejná ochota k násilí a tyranizování okolí a v pozadí samozřejmě stejná touha si bezpracně polepšit na cizí účet. Jen místo proti imperialistům a západu řvou proti Rusku a Putinovi.

Jestli prodejná novinářská děvka Kmenta, odhaluje něco o Babišovi, tak se tím ani nezabývám, maximálně přeskočím článek a přečtu si komentáře, protože tahle aktivisticky a nejspíš na zadání také odhaloval nitky od Zemana až do Číny.

Sám jsem Kmentu viděl bádat nad tím, proč ti hloupí lidi volej Zemana, když už sám nejspíš zapomněl, že Zemanovi on sám udělal tu největší reklamu, co kdy mohl, když ve své vlastní knížce o Mrázkovi napsal, (citoval Mrázka) že Zeman nešel ničím uplatit, protože ho nezajímaly peníze, ženský, rauty ani nic jinýho a že "jemu stačí jen ten chleba se sádlem."
Navíc to naspal v době, kdy Zeman byl jen mimo všechny funkce a nejspíš v době, kdy přímá volba snad byla ještě ve hvězdách.
Prostě lepší reklamu si nemůžete přát. Kmenta ji pro Zemana udělal.

Babiš má Agrofert za miliardy, dost možná i na začátku někde nějakou firmu ukradl, taky byl ve straně, jenže on ten Agrofert pořád má, na rozdíl od tisíců a tisíců dalších firem, které si tehdy soudruzi zprivatizovali a ten Agrofert pořád prosperuje.

Mladou frontu si ukradli soudruh novinář Ondřej Neff a spol za pomoci, no koho jiného než komunisty, syna komunisty Petra Pitharta, (ovšem už jako správně přebalené hovno tehdy v partaji OH). Okupované kanceláře jim tam soukromě po službě hlídali členové Útvaru rychlého nasazení. Jo jo, takovou jsme to měli policii. Kolik tam asi tak bylo stranicky prověřených soudruhů policistů v roce 1990. Autorem názvu Mladá Fronta Dnes byl novinář Martin Komárek, syn Valtra Komárka člena KSČ 1945-1990, OF 1990-1991, Klub poslanců soc. dem. a pak ČSSD 1991-2013 (smrt) - studoval v Moskvě, pracoval v plánovací komisi a na ÚVKSČ, dělal poradce Che Guevarovi (jo, tomu z triček), pracoval na ČSAV a nakonec v prognosťáku. To se to synáčkovi kradla Mladá Fronta a pak hlídala jak psovi demokracie, když měl takovýhle krytí.
Sám Martin byl členem KSČ, vystudovaný marxisticko-leninský filosof a od roku 2013 je členem ANO (nějaká souvislost s koupením MÄFRY Babišem?). (oba Komárci jen další přebalený hovna).

Ať darebák či hrdina, je to jedna rodina.

Co hoši, kteří si ukradli noviny (a mezi prvníma ukázali ostatním, jak se vlastně krade ve velkém) s ukradenejma novinama za miliardy dokázali? Vybudovali novinové impérium, ukázali těm hrozným komunistům (ehm sami sobě a svým rodičům) jak se to správně dělá, začali expandovat do jiných zemí (alespoň východního bloku). Co vás nemá. Nic nedokázali, napřed se spojili s francouzskou firmou Socpresse odsouzeného kolaboranta s nacisty Roberta Hersanta a pak to v 1995 radši prodali němcům. Uf. To se tím podnikáním zapojili a radši honem zpět k námezdnému pisálkování.

Podobný osud měly další stovky a tisíce firem zprivatizovaných a vytunelovaných komunisty a jejich dětmi (v každé firmě byli aspoň dva členi strany . ředitel a kádrovák) a spousta jich skončila tak, že se stroje prodaly do šrotu, budovy zbouraly, prodala suť a pak i pozemky. Firma, co mohla živit malé město zajistila Rolls Royce a luxusní živobytí jednomu člověku a ostatní mohli chcípnout.

Jsou to velké, kdysi celonárodně známé firmy i drobné firmičky, o kterých se vědělo jen na vesnici. Jejich opuštěné, rozprodané, či rovnou zplanýrované budovy jsou připomínku místním o chmatáctví překabátěnejch komunistů a prolhanosti a zaprodanosti všech Kmentů a Drtinových. Takže když přijde Babiš a řekne "všeci kradnů" tak je to jak závan čerstvého vzduchu, protože říká to, co si lidi pamatují, co dobře ví a aspoň z nich nedělá blbce. Něco jako když už od pohledu děvkoidní herečka Pagodová řekne, že herečky nemají svou pověst děvek pro nic za nic. Taky to všichni víme.

Nejsnadnější způsob jak zjistit, kdo kam patří, je navrhnout, aby se dětem a vnukům komunistů zakázala práce v médiích a třeba i podnikání a nebo že by se to aspoň mělo povinně hlásit, třeba u podpisu. Například Martin Komárek, syn a vnuk komunistů.
To se hned začne mluvit o tom, jak se nemůže za rodiče. Ovšem v letech 1948-1989 se za ně mohlo a jak, ale přece "nebudeme jako oni" - přeloženo do běžné češtiny, "nebudete na nás, jako my na vás".

No jo, novinářští bojovníci za pravdu a proti komunismu.

Zatím bez slepic

Jen bych, Čmoude, tolik nepřeceňoval funkce školy, pokud jde o ochotu děcek přejímat její propagandu. Rozhodně to neplatí u ZŠ. U Gymnázií, to je taky pravda, už bych si tak jistý nebyl. Tam jsou ta děcka, kterým se řekne "vy jste ti mladí, chytří" manipulovatelná snadněji.

Zatím bez slepic

Těžko říct, ale za nás to nežral nikdo ani na střední a jen výjimečně na VŠ a to doma žádná velká protipropaganda nebyla. Jen sem tam nějaká poznámka, že se to nemá brát vážně.

Zatím bez slepic

...blahé paměti léta devadesátá!
Pamatuji, jak mi kamarád vyprávěl o svém "skoro-ucvrnknutí" si do kalhot, když byl na "koberečku" u ministra Luxe. Prý na něj řval, jako na malého kluka, co mu zbořil hrádeček z písku. To vše jen kvůli článkům v Zemědělských novinách. Zemědělské noviny byly primárně určeny pro venkovské čtenáře a oni měli být těmi nejhlavnějšími voliči KDU.
Novinářům bylo od samého začátku budování nové, lepší, svobodnější společnosti "kázáno" jak a o čem psát.
Někdy, když vzpomínáme na náš devadesátkový český Klondajk, tak to našim, dnes už dospělým dětem zní jako výmysly Čáryfuka.

Zatím bez slepic

In reply to by Oliv (neověřeno)

Trvalý odkaz

jo, pamětníci by to měli začít zapisovat,

Teď nějakej patetickej olympijskej funkcionář blábolí, jak ve sportu jsme si všichni rovni. - No hned mně napadlo, že někteří si jsou rovnější, třeba těch 7 000 000 000 normálních lidí, co maj jiný starosti než bruslit léta dokolečka, aby si pak zkusili, kterej z nich to vlastně odbruslí nejrychleji.

Nebo ruští sportovci, co sice nedopovali, ale stejně maj zakázaný nastupit pod vlastní vlajkou, kvůli dopingu jinejch či jaká to je dneska záminka vysírat Rusko, který se nechce a nechce nechat vydrancovat..

Zatím bez slepic

Za Ruskem je více, je to jen snaha ukázat, kdo světu vládne a kde je ta správná strana. Protože se nějak po prohře Hillary ta pevná demokratická linie obránců lidských práv a hodnot rozvolnila, ba jsou zde i kverulanti rozvracející jednotnou linii vymyšlenou výborem těch nejušlechtilejších demokratů ve Washingtonu D.C. Tak totiž začíná každá správná totalita, nadirigováním správného myšlení a skutků zbytku té nechápavé populace třeba násilím.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dávám vyznamenání,před nastoupenou jednotkou vidláků.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

I v těch padesátých létech se našli slušní a odvážní lidé, kteří pomohli. Když chtěli naší rodinu vystěhovat ze statku, když mámu nechtěli nechat studovat na střední.
Ti slušní a odvážní jsou i dnes, jen nejsou tolik vidět. Možná, že to byli i komunisti, kterým bylo pomoženo za války. Nevím, už se nemám koho zeptat.
Jen člověk, když je nahoře a je na tom dobře, nesmí bejt svině na ty dole. Může se mu to vrátit.(taky nemusí, ale může).
A k těm novinářům. Většina z Vás chodila dříve na jiný blog.(Vlk). Tomu vadil Babiš, ale jeho hejtman(Plzeňský kraj) mu nevadil. Toho doporučil totiž Sobotka, nebo jeho poradci, asi Roman.
Před hejtmanem byl v představenstvu ve Škodě Transportation - s vlastníkama na Kypru. Teď to údajně kupuje Kelner, aby to očistil pro konečného kupce Číňany.....

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Rozdíl mezi Vidlákem a Čmoudem je poměrně výrazný:
Vidlák má mnohem větší nadhled a chápe, že lidé nejsou černobílí - ať už je v průběhu života formovalo či re-formovalo cokoliv, kdykoliv a kdekoliv.

Čmoud má v mnohém pravdu... stejně jako brabenec A, který by tvrdil, že šachovnice je ČERNÁ.
Nebo jako jeho brácha brabenec B, tvrdící, že šachovnice je BÍLÁ.
Oba mají pravdu, ale ke skutečnému posouzení potřebuje brabenec F(erda) puntíkatý šátek - a chůdy či štafle pro získání alespoň částečně komplexního pohledu.

Zatím bez slepic

Ale pane Holube, co mi to tady podsouváte za nesmysly.

To jste úplně špatně pochopil nebo špatně pochopit chtěl.

Představte si, že jste u soudu a řeší se tam vražda.

Ať jako prokurátor, soudce nebo obhájce, já budu mít stále na vědomí, že máme před sebou vraha.

Vraha z vášně, vraha ze zoufalství, vraha z dobrých úmyslů nebo jen sprostého vraha ze sadismu, z touhy se obohatit, jen si zachránit krk, ale vraha.

Víte proč? Protože vraha dělá to, že někoho zavraždí a nic jiného. Taková je podstata věci.

A to se řeší u soudu, ne kolik udělal dobrejch skutků, ne kolik lidí zachránil před deseti lety při povodních atd. V případu vraždy se řeší jen ta vražda.

Stejně tak jako homosexuála dělá to, že souloží s osobou stejného pohlaví a neřeší se, že se zajímá o dějepis nebo je vynikající sportovec.

Nevěrnici pak udělá jedna jediná nevěra. Kurvu i jednorázové přijetí peněz či jiných výhod za sex. Tak je to jednoduché.

Já vím, že být člověk je i o spoustě jiných věcí, až se tu bude řešit někdo konkrétní, jeho klady i zápory, abychom ho třeba pustili do ráje, rozvedli manželství nebo tak, tak proč ne, tak vaše poznámka bude zcela na místě, protože to bude o tom, někoho konkrétního zhodnotit, ze všech stran.

Pokud ale hodnotíme něčí určité chování, pak nemáme moc na výběr. Víte, ono my jsme jaksi všichni lidi a všichni jsme jaksi nedokonalí a jaksi šachovnicoví, abych použil váš příměr. - Ale co z toho má podle vás jako vyplynout? Že občas každý zalže (Ne miláčku, ty šaty ti nedělaj velkej zadek) tak už všichni můžou začít lhát? Ah každej jsme doma ukradli cukroví nebo sousedovi hrušku - hurá, můžeme všichni krást?

Představujete si to jak? Že jsme jako všichni černobílí a tak teda nejsou žádná pravidla? Co uděláte, až vám někdo zabije někoho drahého? Poslechnete si jak byl dotyčný hodný na svého psa nebo kamaráda a na adresu mrtvoly řeknete, že už stejně vzkřísit nejde, tak co?

Ono to bohužel takhle nefunguje. Je to jak to vysvětloval teritoriální soudce Adam Fenton postavě Clinta Eastwooda ve filmu Pověste je vejš, když orodoval, aby nevěšel mladý kluky za to, že se z naivity připletli k hrdelnímu zločinu. Dost nasraně mu vysvětlil něco, jako že to udělat nemůže, protože se hned začnou bouřit příbuzný oběti a začnou brát zákon do svých rukou, začnou se bouřit příbuzní těch, kteří za podobný zločin byli už potrestaní a potenciální zločinci si řeknou, že to funguje takhle, zahraješ to na to, že jsi mladej naiva a projde ti i vražda.

Každýmu těch kluků bylo líto, ale všechna ostatní řešení byla v konečném důsledku horší.

Vloni či předloni jsem viděl anglický dokument, kde rekonstruovali lebku jakési dívky. Z nějakého chudinského hřbitova v Londýně. Lebka byla zrekonstruována, nic moc kráska. Pak se tam o tom bavily, holka umřela někde v 16 či 17, průser byl, že podle poškození kostí měla zcela zřetelně syfilidu a podle stádia nemoci ji musela mít už nejmíň čtyři roky, to znamená, že ji píchali nejmíň od 13. Ta útlocitnější tam řekla něco jako, že to nemůžeme takhle říct (chtěla to zamést pod koberec a utéct od nepříjemného tématu) a ta druhá, starší jí odpověděla "A proč ne?" Holka byla z nuznejch poměrů, jak se jí mohli doma zbavit, tak šla někam dělat služku, tam ji sexuálně zneužívali, dostala hnusnou chorobu, hnila a smrděla a pak chcípla jako zvíře v chudinský nemocnici. Celej její život byl hnusnej a dost možná jediný, kdo se nad ní kdy ustrnul byla ta postarší archeoložka, která nad její lebkou alespoň uznala její utrpení.

Černobíle můžeme hledat chyby i na ní a říkat si, že možná chtěla bejt ve dvanácti či třinácti ojetá úchylným syfilitikem. Můžeme černobíle hodnotit i toho syfilitika, že byl zbožný, chodil do kostela, přispíval na chudé a nechtěl ji nakazit, atd, atd a něco z toho by určitě i pravda byla, ale zrovna v tomhle příběhu to byla jeho role dost odporný a bezohledný prase.

Až ke mně Kmenta, Neff či Komárek budou chodit na terapie, tak je budu hodnotit celkově, protože o tom je práce terapeuta. Jestli je mám hodnotit jen podle jejich novinářských kvalit, protože o tom je tahle debata, tak to moc bodovat nebudou a jestli víc bodovat chtěli u čtenáře lambda, tak by se měli víc snažit.

Nám však pocit, že jim na čtenářích záleží jak na starým bobku a nevím, proč se žinýrovat kvůli lidem, kteří se

a) také pranic nežinýrují
b) ani to nečtou
c) živí se lhaním

Pořád ještě můžou přestat lhát. V nejhorším je vyhoděj a půjdou rovnat zboží do lídlu. Takovejch lidí se tak živí, tak to taky přežijou.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Čmoude,
novináři se jen chovají jako management české firmy vůči jejím zahraničním vlastníkům. Také nemohou říct na rovinu, že jejich zaměstnavatel je zloděj, který okrádá české dělníky a za vyšší pracovní nasazení než v Německu, Francii, ... (dosaďte si libovolnou firmu a zemi z EU15) jim dává třetinovou mzdu. Nebo říct to mohou, ale jen jednou na odchodu.
No a ti manažeři nebo novináři mají hypotéky nebo platí drahý nájem, děti na školách, mají partnerky, které jsou s nimi kvůli tomu, že se mohou předvádět před kamarádkami. Když půjdou makat do Lídlu, tak o to vše přijdou. Takže i ti novináři píšou, co jejich nadřízení chtějí slyšet, a čtenáři jsou jim u bobku Bílého Tesáka.
Tak si představí, že o to vše přijdou, a rozhodnou se zůstat otroky dluhu než za pravdu hořet jako Jan Hus. Nebo udatně bojují minulé bitvy proti dávno mrtvým nepřátelům.

Zatím bez slepic

a to z nich dělá vaše nepřátele na život a na smrt, že?

V konečném důsledku to je o tom, jestli si v partě s němčourem vezmou z vaší kapsy peníze, co jste měl pro vaše děti a daj je svejm dětem. (A nechaj němce odejít se zbytkem).

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidlák je "klidná síla", Čmoud "sekerník" a slovní provokatér.
Přiznám, že jsem z práce občas unavená společenskou korektností, proto mne sekernictví Čmouda opravdu baví.
Nemám problém ani s jedním či druhým přístupem. Jsem toho názoru, že slušnost je základ, ale občas je potřeba ukázat, že ne všechno si lze dovolit. Jasné vyjádření bez společenských kudrlinek k tomu patří.
Zlaté doby, kdy si mohli dát lidi přes hubu a bylo vymalováno na obou stranách bez několikadenních, či týdenních rozprav...

Zatím bez slepic

In reply to by Oliv (neověřeno)

Trvalý odkaz

Podpis.

Zatím bez slepic

In reply to by Oliv (neověřeno)

Trvalý odkaz

Oliv (a Čmoude,)
zaplaťpánbu nemám ani nejmenší problém ani se čmoudoidním přístupem, tím méně s Vidlákovým.
Neměl bych problém napsat něco podobného, včetně vlastních životních zkušeností.

Čmoud se staví do pozice prokurátora, podle mne ale poněkud volně plápolá mezi kontexty a rolemi.
Protože dělám často (vědomě!) totéž, není vyloučeno, že ze mne mluví závist či strach z konkurence.

Pokud si to, Čmoude, vnitřně uvědomujete a roli sekerníka na Vidlákově dvorku berete jako roli ve smyslu "divadelní role"
nebo ve smyslu "role prokurátora",
který nemůže a nesmí být nestranný (stejně jako obhájce!) pak je všechno vpořádku.

Hrozí ale nebezpečí, že pokud se do role příliš položíte a stane se z vás kmenta či Pehe naruby.
Metoda Stanislavského předpokládá i to, že pokud si v šatně papundeklovou královskou korunu nasadíte nikoli jen na hlavu, ale i na duši,
je třeba uhlídat, abyste ji z té duše také v šatně smekl a dal do krabice - a neodnášel si ji na duši domů či dokonce do dalších, diametrálně odlišných rolí.

Nedejpánbu do role soudce následujících generací.
Jinak ovšem váš pohled považuji za přínos, né že ne ! :-)

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ne Holube, jste úplně vedle.

ono jde o to, že já jsem chodil na skutečnou školu. Takovou, že jsme tam měli i fyziku, matematiku a další vědy a tak nějak mimochodem nás tam učili myslet přesně.

Ono to ve fyzice jinak moc nejde. Ve fyzice s nějakým prohlášením od oka, odkazem na autoritu a snahou zůstat kamarádi daleko nedojdete. Ve fyzice vám to musí všechno sedět ze všech stran.

Věci platí vždy jen v určitím kontextu, za určitých podmínek a fungují podle určitých pravidel, nezávisle na nás. Ta pravidla platí vždy bez jediné vyjímky a jestli ne, tak je tam někde skryté nějaké další pravidlo, které jsme ještě neodhalili.

Doopravdy nejde o to si na něco hrát, protože kdo si na něco hraje, tomu to nakonec vždycky bouchne do ksichtu, popřípadě někomu na jeho místě, koho tam za sebe nastrčí.

Jde o to pořád dokola ověřovat, jestli jsou věci, to, co se zdají býti nebo jestli tam je něco jiného.

Svět není soud, protože u soudu jedna strana hlásá jednu verzi za scela sobeckým účelem, druhá druhou za zcela sobeckým účelem a nerozhodují nestranné přírodní zákony (i společenské jsou jen poddruh přírodních) ale přinejmenším chybující soudce.

Svět, tam to je naostro.

U soudu může docházet k takovým zázrakům jako Kájínek nebo O.J.Simpson, protože justice je tak trochu akvárium, samo o sobě, chráněné před přímým feedbackem světa.

Ve skutečném světě mají však i ty justiční zázraky pak dopady, protože to akvárium zas až tak dokonale oddělené není.

Kromě toho, že vrah těch Kájínkovi přišitých obětí ještě někde běhá po svobodě, jde o to celkové pohrdání justicí, odshora od pošahaného havloida Rychetského, po studentky práv přivydělávající si prostitucí, které se zvolna šíří společností.

Špatně fungující justice má v konečném důsledku dopady na ekonomiku, protože o ekonomice je nakonec stejně celá justice. - Zločin totiž vynáší tomu, kdo jej spáchá (proto ho páchá) a tratí na něm nejen oběť, ale i celej systém, z toho prostého důvodu, že bohatství vzniká jen a pouze prací a nikdo nebude pracovat, pokud z toho nebude nic mít. Takže systém sám má zájem na tom, aby ti kdo na něj dělaj, si co nejvíc nechali pro sebe a byli dál motivovaní pracovat na systém a sebe.
Proto jsou také státy s poměrně nejlépe fungujícími právními systémy ty nejbohatší. (Ropné státy jako SA jsou bohaté jen zprostředkovaně, proto, že tam náhodou mají ropu, která má vůbec nějakou cenu jen proto, že v Evropě někdo vymyslel jak ropu destilovat a jiný zas vymyslel spalovací motor.)

(Proto také není náhodou, že starověkou říší číslo jedna byla říše ozbrojených právníků od nichž ještě pořád máme spoustu principů v našem právním systému. )

To, že nikdo dlouho nedělá nic, na čem tratí, se nikdy nezmění. Tak to bylo, je a bude, protože to je přírodní zákon, kterým se řídí i bakterie a nezměnila na tom nic ani všechna zasedání všech komunistických ÚV světa ať se snažili jak chtěli a ať pobili kolik chtěli lidí. Všeho čeho dosáhli bylo jen to, že lidi dělali, co nejméně.

Kmenta či Pehe se ze mne sotva stane, protože oni jsou právě ti námezdní kazatelé za jednu (platící) stranu. Přesně jako jsou advokáti a prokurátoři u soudu.

To je právě to, co se vám pořád dokola snažím vysvětlit.

Ve vědě a reálným světě to není jako v novinářsko-justičně-parlamentním akváriu. Debaty fyziků, chemiků, biologů atd doopravdy nejsou o tom, kdo koho přelže jakým nečekaným sofismem a zaskočí jakou nečekanou rétorickou kličkou.

Jde o to, kdo má nejlepší vysvětlení daného jevu a všech pozorovatelných jevů.

V parlamentě se Rath i Kalousek mohli, jako ten hošík v Cimmermanovi, posmívat příkadům s dvojcifernými děliteli. Není blbosti, kterou by neplácli, pokud jim to aspoň trochu pomůže. Může to dělat také Pehe i Kmenta v jejich redakcích a může to dělat i každej advokát a prokurátor, když si myslí, že tak zdiskreditujou protivníka, přesvědčí soudce a za to nafasujou peníze.

S matematikou to ale ani nehne. Také fyzika sere na posměch, biologie sere na posměch, ekonomika sere na posměch atd.

Ony totiž tak nějak ani nejsou. Není kam zajít a přepsat přírodní zákony, protože jsme si je odhlasovali nějak jinak.

Takže s trochou právnického manýrismu proti vám mohu obrátit váš vlastní příměr se Stanislavského metodou a požádat o sundání advokátních bačkor a nasazení vědeckého pláště.

Když se budu mýlit, tak mě přeci realita dostihne taky, jako každýho jinýho. Jako dostihla Peheho a Kmentu, který čám dál víc lidí nebere vážně už dopředu.

Tyhle dva způsoby myšlení jsou naprosto jiné.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Hi there,

I wanted to let you in on an amazing secret…
About 4 online methods of making instant cash…

Methods that literally ANYONE can use…
From anywhere in the world…
Without spending any more than 30 minutes of their day.

There's zero risk when you take action today and pick up your copy of 30 Minute Money Methods.
Click Here Now To Sign up ==> http://bit.ly/Money_in_30

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Hi There,

Our company creates custom engaging animated presentation videos for businesses like yours to help increase your online exposures.

Animated presentation videos help companies explain their products or services more efficiently to potential customers.

Potential customers engage more when there’s a video presentation, most of us would rather watch a video that explains a product or a service than to read the content of a website to know what the offer is.

I'm interested in creating an animated presentation video for your company to help increase your online exposure!

Please reply back to this message and I will send you some of our animated video samples so you can see what I can do to help your business grow this year.

Thank you,
Steve S

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Hi

I have tried sending you a message from your site but I have gotten an auto response saying it was not delivered for some bizarre reason, so here goes again! Please acknowledge receipt.

As I mentioned in my earlier message, I would like to contribute one of my guides on crypto-backed loans to your blog. I used to work for a payday loan company in the UK and so I have quite a good knowledge of the financial lending sector. I decided to write this guide because I feel that cryptocurrency will have a major impact on the payday loan industry in the next 5 to 10 years. I have tried to be as detailed as possible so you will find that the guide is fairly lengthy. Perhaps it would be a good idea for you to split it up into several blog posts or do as you see fit.

I am terribly sorry but I did not have much time to find royalty free images. One company that I contacted whilst doing research and collecting references for this guide did give me permission to publish on of their banners that I have included in the g-drive folder.

The entire guide is saved in a Word document inside my Google drive which you can access via this link

https://drive.google.com/drive/folders/1TjO3WVH0tKuzotBh65w8jrJaCUfsjDd…

I hope your readers will enjoy reading my guide.

I would be most grateful if you could send me a link to the guide once you have published it!

I will endeavour to write a couple more articles as and when I get some more free time: it is hell at work after the festive period.

Have a fab day.

Regards
Tony

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Hi

I have tried sending you a message from your site but I have gotten an auto response saying it was not delivered for some bizarre reason, so here goes again! Please acknowledge receipt.

As I mentioned in my earlier message, I would like to contribute one of my guides on crypto-backed loans to your blog. I used to work for a payday loan company in the UK and so I have quite a good knowledge of the financial lending sector. I decided to write this guide because I feel that cryptocurrency will have a major impact on the payday loan industry in the next 5 to 10 years. I have tried to be as detailed as possible so you will find that the guide is fairly lengthy. Perhaps it would be a good idea for you to split it up into several blog posts or do as you see fit.

I am terribly sorry but I did not have much time to find royalty free images. One company that I contacted whilst doing research and collecting references for this guide did give me permission to publish on of their banners that I have included in the g-drive folder.

The entire guide is saved in a Word document inside my Google drive which you can access via this link

https://drive.google.com/drive/folders/1TjO3WVH0tKuzotBh65w8jrJaCUfsjDd…

I hope your readers will enjoy reading my guide.

I would be most grateful if you could send me a link to the guide once you have published it!

I will endeavour to write a couple more articles as and when I get some more free time: it is hell at work after the festive period.

Have a fab day.

Regards
Tony

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

need a bank account
<a href="http://paydayonlineexpress.com">payday loans online</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

same day loans no brokers
<a href="http://paydayonlineexpress.com">payday express</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

online cash loans for bad credit
<a href="http://paydayonlineexpress.com">payday loans</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Metformin onset cialis generic pills <a href="http://cialisndbrx.com/#">buy cialis online</a> lasix and viagra cialis generic <a href="http://cialischmrx.com/#">buy cheap cialis online</a> cialis professional online <a href="http://cialischbrx.com/#">buy generic cialis online</a> purchase cheap cialis online <a href="http://cialisdbrx.com/#">buy cheap cialis online</a> what happens when a woman takes viagra <a href="http://chviagranrxusa.com/#">buy generic viagra online</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ordering cialis online <a href="http://cialisndbrx.com/#">buy cialis online</a> mentax ointment cialis pills <a href="http://cialischmrx.com/#">buy cheap cialis online</a> levaquin inhaler cialis pills cialis <a href="http://cialischbrx.com/#">buy generic cialis online</a> canadian pharmacy online cialis <a href="http://cialisdbrx.com/#">buy cheap cialis online</a> pfizer viagra online <a href="http://chviagranrxusa.com/#">buy generic viagra online</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Canadian generic cialis <a href="http://cialisndbrx.com/#">buy cialis online</a> generic cialis fast delive <a href="http://cialischmrx.com/#">buy cheap cialis online</a> medco cialis online pharmacy viagra <a href="http://cialischbrx.com/#">buy generic cialis online</a> buy cheap cialis online <a href="http://cialisdbrx.com/#">buy cheap cialis online</a> viagra covered by insurance <a href="http://chviagranrxusa.com/#">buy generic viagra online</a>

Zatím bez slepic