Pohádka o článcích

Autor

Bylo nebylo, za dávných časů, bývala všelijaká školení. Ta školení vzbuzovala spíše tiché, vnitřně ovšem bujaré veselí, neb průnik množiny jejich obsahu a množiny blbostí byl značný.  A tak, když zazvonily klíče a jedné pohádce byl konec, všechno se to zatratilo a začaly se vyprávět pohádky nové.

Zatratil se také jeden článek, článek hlavní. Metoda hlavního článku. Tento „článek“ byl mi/nám prezentován jak zrozenec z marxistického lůna. Ale ti z nás, kteří si byť i jen povrchně pročetli Jodlovou „Teorii elity a problémem elity“ (tímto zdravím, Slima, který sem k Vidlákovům také občas nahlédne) a seznámili se se jménem Vilfreda Pareta, seznali, že tento pojem převzali i jiní, marxistům značně vzdálení. Oč jde? Stručně třeba zde:

(Vilfredo Pareto - Paretův princip: pravidlo 20 : 80 - metoda hlavního článku „…malá skupina jevů (cca 20 %) má 80 % významovou hladinu – malá skupina jevů má zásadní význam a naopak existuje značná skupina jevů, které jsou téměř bezvýznamné…")

Použiji terminologii V.Klause a „vytknu před závorku“ to, co je „prioritní, důležité, podstatné“. Česky po vidlákovsku řečeno „To, přes co nejede vlak“. Condicio sine qua no – pro vzdělance.

Tak jsem přistoupil k nedávné volbě prezidenta a stanovil jsem si nikoliv co snad chci (koho to vlastně zajímá?), ale především to, co nechci. Ať to stojí cokoliv. „Až do těch hrdel…“.

Nechci zásadní podstatnou a nevratnou změnu podmínek, v nichž žiji. Tedy nechci masovou imigraci módního vzoru, tak jak je tomu ve Francii, Německu, Švédsku, Norsku….dále doplňte sami. Všechna ostatní hlediska jsou tomuto „hlavnímu článku“ podřízena, jsou druhotná. Kdo ze dvou kandidátů ve druhém kole představoval pro mne z tohoto úhlu pohledu nikoliv snad jistotu, ale menší riziko? Samozřejmě Miloš Zeman, který je mi ze všech ostatních „úhlů pohledu“ silně nesympatický až skoro nepřijatelný.

Druhé kolo prezidentských voleb probíhalo jak je známo 26/27 ledna 2018. Přečtěte si, prosím, spolu se mnou, jaké články na mnou preferované téma vyšly i v tolik a zcela ochočených MAINSTREAMOVÝCH novinách pár dní před tím:

 

obr1mobr2m

 

Kurva, koho jsem měl teda volit?

Příště nejspíš Okamuru!

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Volby prezidenta, stejně jako ty předchozí, byly úplně zbytečné. Stačilo se zeptat Putina. Všichni ví, že Putin nechtěl Drahoše. Je zbytečné, vymýšlet si nějaké racionální důvody, proč jsme volili Zemana. Raději se sebekriticky přiznejme, který z výše uvedených serverů jsme jako zdroj Putinových přání nejvíc používali. Za mně to byly: Zvědavec, Nová republika, Sputnik, Outsidermedia, Parlamentní listy a Vidlákovy kydy. Pokorně přiznávám, že je nepřestanu sledovat.

Zatím bez slepic

Žádný seznam není dokonalý. Ještě jsem zapomněl na ty hlavní: Seznam, iRozhlas, Deník Referendum, Kosa. Ostatní jen velmi příležitostně, i tak zaberou příliš mnoho času.

Zatím bez slepic

In reply to by Narcis (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zkuste ještě tyto stránky :
http://www.nwoo.org/
Úplně dole pod čarou jsou weby s články, reagují na "proklik".
Pěkný (zasněžený) den.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

V mládí jsme říkali, že aktivní blb je horší než třídní nepřítel. V dnešní době to platí trojnásobně. Normálně by se člověk nad takovým článkem o počítačové hře zasmál. Bohužel nesmál jsem se, protože to začíná být vážné. Už začínám přemýšlet, kdy a kde se objeví první převýchovný tábor pro jinak smýšlející. A nikdy bych nevěřil, že, jako ateista, podepíšu petici na obranu kardinála Duky. Když poprvé zvolili Obamu prezidntem USA, vyhodil jeden náš dělník televizi z okna a konstatoval, že je konec Ameriky. Považoval jsem ho za pošuka. Asi měl pravdu.

Zatím bez slepic

Podepisujete jako ateista petici na podporu kardinála Duky.
Jaký sjednocující účinek má taková denunciační sviňárna. To asi denuncianti nezamýšleli.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Po celách minulých pěti letech prezidenta Zemana,média vytrvale útočila na Zemana.Po této volbě se to ještě zhoršilo znásobilo,takže to bude pokračovat větší intenzitou.I demokrat Vlk jede na této vlně,takže je vlastně pro přijímání muslimů.pro utužení EU,pro přijetí EURA.
Jak někteří upozorňují,chtějí některé weby cenzurovat,maily mazat,zkrátka tito demokrati,nevědí co je demokracie,když to není po jejich.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ne, že by nebyl proti Zemanovi, ale je to naprosto bezelstná, čirá a upřímná nesnášenlivost, zcela nezávislá na módě a okolí. Myslím, že by byl radši, kdyby nebyl v partě s Jandou, Kalouskem, Hřebejkem, Mišíkama atd, ale co nadělá, když se k němu ti hajzlíci přidali sami.

Ceterum censeo Zemaninem delendam esse. Vlkus Senectus Plsenaeus

Nemyslím to jako posměch. Jen, že je to jeho upřímný názor a i když mě to otravuje a nepřijde mi to moc racionální, tak si cením toho, že vyvěrá z něj a není to tupé svazácké opakování.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dnes Kosa opět antizemanovský článek, přiznám se, že jsem neměla poránu chuť ani ho otevřít. Jsem dostatečně stará, vím, že i Zeman hrál různé hry a také má určitě svoje "vodiče", dost se mi nelíbí adorace Izraele a neustálý potlesk ze strany tuším amerického židovského kongresu/určitě neuvádím název přesně a nechce se mi hledat/ ale jak píše Gerd - hlavní článek - imigrace a to bylo i u mne rozhodující /samozřejmě i "kvality" a pozadí ostatních. Jsem velmi vděčná panu Vidlákovi za tento projekt a umožnění diskusí, diskutující jsou na úrovni a člověk se mnohé dozví. Díky

Zatím bez slepic

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

Snad jeden příklad si můžeme vzít z Izraele.
Do konce března,musí všichni muslimové opustit Izrael.
Dost lidí tvrdí,že je ta utečenecká vlna pod kontrolou a platbou židů a přitom je v Izraeli nechtějí.

Zatím bez slepic

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

S tím Izraelem si pamatuju, že Češi měli za socíku velice kladný vztah k Izraeli, díky tomu, že na něj komunisti stále hloupě nadávali. Dost možná to má ještě z tý doby: No a jestli se Ben Netanyahu se Sorosem nesnášej, tak jsou Zeman s Izraelem přirozený spojenci už jen tímhle.

Ukrajinská krize můj vztah k Izraeli dost zlepšila. Jestli mně nechávají v klidu všichni fake-Daliborci a jiní pouťoví strašáci, tak Ruskem navrhnutá rezoluce proti fašismu, kterou odmítli podepsat obamova USA, Kanada, EU i ČR, to už mi přišlo dost za hranou. Z postoje zemského rabína a šéfa obce mi spadla čelist a všechny podivné konspirační teorie hned vypadaly méně absurdní, když už se situace opakovala.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Čmoud , nějak Vám nerozumím, nejspíše jsem něco přehlédl, ale podle mě nelze míchat jablka s hruškama. Něco jiného je islám, islamismus a právo národa na jakoukoliv víru, pakliže jí násilnou cestou nevnucuje jiným. Také na druhou stranu je nepřípustná okupace Golan Izraelem, obrané akce na cizím území, stavba osad na území Palestiny a tak dále. Takže na jednu stranu zde nechci sice muslimy ale na druhou stranu nemohu hájit vše co dělá Izrael . Také nějak nerozumím tomu Vašemu příklonu k Izraeli ve vztahu k Ukrajinské krizi. Co jako udělal Izrael, aby odsoudil Ukrajinu za propagaci fašismu, vraždění na Majdanu a upalování lidí v Oděse?

Zatím bez slepic

Izrael právě hlasoval pro tu ruskou rezoluci proti fašismu. - Vždy mi to přišlo samo sebou, že hájej sami sebe, ale po tom, co jsem viděl na vlastní oči tady, ani to tak není. Ti ani necekli a jen přikyvovali proti zájmům vlastních lidí.

Kde je jaké právo národa na nějakou víru? Copak to někdo někomu upírá? Navíc když dnes národy mají bejt fuj a multikulturní monoblok.

Okupace Golan je tu pro nás jen akademický problém, osady a obrana na cizím území taky. Můžeme odsuzovat jednu i druhou tragédii, ale nemáme žádnou povinnost házet vlastní zájmy do kanálu pro ty cizí. - Přízemní fakta jsou, že Izrael je důležitý stát a je lepší s ním být zadobře než rozhádaní.

Zeman v izraelských politicích vzbudil nadšení a nic nás to nestálo, na rozdíl od Havla, který vzbudil nadšení od Německa po USA, nasral zbytečně kde koho, počínaje Čínou a konče slováky a vyšlo nás to sakra draho.

Proto Zemanův přístup k Izraeli považuji za dobře vedenou politiku v národním zájmu. Když má někdo zkušenosti s tsunami, co se na vás valí, tak je v ten moment jedno, že jeho pes chodí srát na vaši zahradu.

Zeman je navíc zadobře ještě s hlavama třech světových velmocí Ruska, Číny a USA.

Zatím bez slepic

všem těm arabským státům kolem jsou Palestinci celé roky šumák.
Nesouhlasím s politikou Izraele ohledně zabírání území. Ale je to celé roky tak trochu šumák i všem těm západním demokratům. Malé bububu a to je všechno.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

nás každý den přesvědčuje o tom, že události nejsou černobílé.
Byla by Ukrajina tam, kde je dnes, kdyby na začátku nebyla snaha dostat ji mezi satelity bruselské nomenklatury? Byla by tam, kde je dnes, kdyby pár lidem nešeptal kdosi do ucha, jak krásně se budou mít, jaké blaho je čeká? V čí prospěch tam lobovali zahraniční poradci?
Golany? A co Kypr? Co Kosovo? Proč ne Krym? A proč ne Katalánsko? Mimochodem zásah policistů proti volbám v Katalánsku byla zběsilost sama. Co na to EU? Ticho.
V Sýrii syrská armáda regulérně bojuje proti tisícovkám středověkých hrdlořezů, co kvůli špatně uvázanému šátku vám před kamerou upižlají hlavu nožíkem. Co na to EU? Křičí, že armáda nedodržuje ženevské konvence! Celý svět si ukazuje prstem na USA - vy, vy jste tohle způsobili. Co na to EU? Ticho.
Afgánistán, Libye, Jemen, Nigérie, Mali.... Pořád stejná písnička.
Já mám chápat, že Bangladéšan, Pákistánec, Afričan, Tunisan, Maročan a statisíce jiných, co tvrdí, že neví, odkud jsou, mají být v Evropě opečováváni jako batolata se vším komfortem (co spousta Čechů nikdy ani nezažila)? Co ruští obyvatelé se statusem "neobčanů" s omezenými právy v Litvě, Estonsku?
Co na to EU? Vojenský Schengen!!! Kvůli těm bezejmenným ze zemí, z nichž několik málo jsem zmínila? Ne. Kvůli Rusku. Proč? Protože proto. Protože oni to vědí! My ne, my nerozumíme. My jsme ti, co prý ustrnuli v době minulé.
A pak si navíc mám číst o tom, že volbou prezidenta jsem způsobila skoro smrt demokracie? Kulové.
Dánská ministryně prý prohlásila, že s islámem už prohráli. Izraelský ministr měl říct, že národní zájmy jsou víc než lidská práva.
"Dívej se, komu to přináší prospěch, kam jdou peníze."
Rusko je prostě moc velké, vlastně je to největší stát co do rozlohy na světě. S nezaslouženě velkým nerostným bohatstvím? Čína nám přerůstá přes hlavu? Brazilci, Venezuelané, prrrr!!! Korejci! Ne, abyste se nám chtěli domluvit!
Tenhle dělá to a ten zase tohle? Druhé tohle je jiné, než první to? Černá není černá? Bílá přestala být bílá?
Jsem čtec, pelmelista. S nohama na zemi. Černá je prostě černá a zelenou v ní neuvidím. Bílá je prostě bílá a nebude z ní kočkopes.
Petici za prodloužení služby kardinála Duky jsem podepsala. I když jsem bezvěrec. A není to na truc. Je to ze vzteku.
A je to špatně. Ten vztek. Se vztekem přichází i zloba. Hodně zloby je špatně. Pro všechny.

Zatím bez slepic

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ač je mi z toho dost smutno, Kosu začíná postihovat syndrom Britské listy.
Dnešní analytický článek typu "Padni, komu padni ? Tedy hlavně tomu, koho já nenávidím!"
Veliká škoda.

PS
Jinak, dnešní kosí Zemanovské pojednání ve smyslu výchovy zemanistů, je velmi výživné. Neboť nám Zemana personifikuje hlavně skrz jeho pochybné volební donátory. Jedním z nich je developer Jaroslav Třešňák. A teď ta argumentační berla: Třešňák si půjčuje peníze od bohatých Arabů (V Saudské Arábii byl Třešňák v r. 2015 na výletu podnikatelů se Zemanem). Ergo Třešňák je podporován Araby a staví pro ně v Teplicích, ergo Arabové jsou muslimové, ergo Třešňák podporuje islám, ergo a de facto: Zeman podporuje islám! A závěr blogu: "Nemáte takhle pocit, že je na čase změnit nyní názor, protože jak známo – jen blbec ho nemění. Míním na Zemana?"

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak jsem si článek přečetl a samozřejmě mě nejvíce dostaly vložené články z období před volbami. Tedy především ten o počítačové hře. Ten ze Švédska jsem již nečet, znal jsem jej. Gerde, to by chtělo samostatný článek, to je málo to sem dávat jen jako potvrzení správnosti volby Zemana. Vždyť to je absolutní hrůza, která podtrhuje to rozdělení společnosti a já se přiznám, že jsem rád, že patřím k té části nevzdělané, proruské a volící Zemana.Tady je vidět, že diskuze již není možná. Je nutné tvrdě hájit své názory a také se snažit udržet to co tady je. Je to někdy marast v čem žijem , ale náš marast a stále se s tím dá něco dělat.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Omlouvám se Godotovi, nechtěně jsem přisoudil autorství článku Gerdovi, čímž se samozřejmě omlouvám i Gerdovi

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Condicio sine qua no – pro vzdělance.

Zrejma k nim nepatrim☺.

Conditio sine qua non

Zatím bez slepic

In reply to by JAHA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Překlepu se může dopustit každý, vy ale určitě ne.
Vaše jízlivá poznámka je ovšem motivována tím, že jste byl vyobcován (nikoliv mnou, ale po sporu se mnou) z jiného blogu.
Možná jste vzdělanec, ale měl byste se dohodnout s Hnidopichem a převzít jeho nik...., pardon, nick. Vlastně pardon, nickname.

Zatím bez slepic

Zbytocne sa jezite a plus pritom namyslate.

Poznamky takeho druhu, ako je dlhorocne zname, davam stale a na kazdeho. Ci je to vec preklepu, alebo len nepozorneho citania a odpovede k veci. Tolko k latinskemu vyrazu.

Takze moja poznamka je motivovana tym, ze taky som (ironia, satira...to je moje), nie, ako pisete nejakym vyobcovanim. Ja som uz bol vyobcovany i u vlka i u Bavora a ocakavam i tu. Totiz, pravdu povedanu JASNE, zoci-voci, vacsina sebestrednych ludi vrcholne NEZNASA a vyuziva kazdu, i tu najmensiu prilezitost na nejakú tu pomstu (pomsticku). Vsimnite si usilovneho nicku na ACZ (momentalne sa vola nemo). Myslia si, blahovo, ze ma tym nejako dostali☺.
Pozrite, ako dopadol vlk. Ked som poukazoval na jeho hluposti a jednostrannost v suvislosti s pisanim o Donbase, tak to mu vsetci tlieskali, ked urobil podraz a nedodrzal pri mojom zablokovani ani nim samym nastaveny postup.
No a teraz je z neho persona non gratis pre takmer vsetkych u Bavora, tu, v Nore i u neho sameho...

Preklep, persona non grata☺.

Zatím bez slepic

In reply to by JAHA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dufam, ze ocenite viaczmyselnost spojenia persona non gratis i skryty inotaj a tiez ocenite poslednu, ironicku pripomienku v poslednom riadku predchadzajuceho vstupu...

Zatím bez slepic

In reply to by JAHA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hlavní zápletka je v tom, že vy znáte Vlka (ale ostatní také) jen z jeho blogu, případně z jakéhosi rozhlasového vysílání (které jsem nikdy nesledoval). Já ho znám osobně nějakých dvacet let. Tudíž do diskusí na téma "Vlk" zásadně nevstupuji. Nyní tedy výjimka a jen stručně:
1. Vlk je nepochybně velmi chytrý a vzdělaný člověk
2. Vlk se s věkem mění, jako ostatně každý člověk
3. Vlk je majitelem svého blogu a komu se ho nelíbí číst, komu se nelíbí Vlkem nastavená pravidla, může (a má) se jeho Kose vyhnout.
4. Totéž platí u Bavora. Toho sice neznám osobně tak dlouho, ale pár kafí jsme spolu vypili a myslím si o něm něco podobného, co o Vlkovi.
5. Můj nesouhlas s Vlkem v některých věcech a další nesouhlas s Bavorem ve věcech úplně jiných není důvodem, abych je považoval za blbce a za své nepřátele. Jejich vzájemný spor jde mimo mne a ani jednoho z nich v mých očích neumenšuje.
6. Vy jste velmi nesnášenlivý člověk, něco jako kazatel "boží pravdy", takový malý český internetový Savonarola. A divíte se pak tomu, že v (v tomto smyslu) "ateistické" společnosti nenacházíte vámi kýžený ohlas.
7. Zkuste Britské listy, třeba to tam půjde.
8. Tím zde diskusi s vámi ukončuji, nepatří sem.

Zatím bez slepic

In reply to by Suma informací (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pardon, to jsem byl já.

Zatím bez slepic

Ad: Godot

Samozrejme, neplati NIC z toho, co ste napisal. Staci si precitat moju vtedajsiu diskusiu s vlkom. Ja som netvrdil, ze je "blby". V case, ked som mu OTVORENE!!! napisal svoj nazor a odoslal PRIAMO!!! na jeho mail!!!, ako upozornenie na to, ze "keca" a zaroven je jednostranny (nadrziaval vehementne "opolcencom", bez toho, aby vzal do uvahy ine skutocnosti!), tak som ani NAHODOU neziadal, aby to zverejnil, práve NAOPAK!!! Mozem to KEDYKOLVEK dokladovat mailom, ktory som mu poslal.
Ale ON, bez mojho SUHLASU (lebo to som posielal jemu ako osobe na jeho adresu!!!), text (opakujem, bez mojho suhlasu, ci konzultacie!!!) ZVEREJNIL, akoze som sa vyjadroval v diskusii (co som NEUROBIL!!!) a hned urobil zaver, na KTORY mi NEDOVOLIL!!! odpovedat!!!!

To je skutocne "ferove" jednanie!!!)

A nielen to!

Vo svojich propoziciach mal (a ma doteraz napisane, este to tusim nezmazal), ze tzv. cervenu kartu, teda ZABLOKOVANIE pristupu nasleduje az po tzv. jeho ZLTEK karte.

NIC!!! z toho neurobil, ZIADNU!!! ZLTU!!! kartu som NEDOSTAL!!!! a, odporne ZNEUZIL sukromnu spravu pre neho zverejnenim mailu, bez moznosti, aby som ostatnym napisal, ze je to inac, ako to prezentuje!!!

A Vy mi pisete taketo hluposti???

Necudujem sa preto, ze podobni nemaju ani sajnu, co som napisal a o com som pisal napr. v predposlednom mojom blogu s nazvom "Já to tedy beru, šéfe...!"

Totiz, kazdy, aspon s beznym rozhladom vie, o com ten film je a co bol leitmotív mojho blogu. Film bol o tom, ze naborari nakoniec skoncili ako naborovani!!!

Tazke, urcite tazke, pre pochopenie, pre beznych ludi...:-))).

Poniektori (tusim 2, slovom DVAJA!!!) z diskutujucich to pochopili.

Preto sa necudujem Vam, Alfredovi Jodlovi a desiatkam inach, ze sa OKAMZITE vrhli na najjednoduchsiu vec - KYDAT na mna ad hominem. Len nie, preboha, SKUSIT!!! pouzit to, co sa nachadza v najvyssich castiach ludskeho tela (teda u vacsiny), teda MOZOG, rozmyslanie, myslenie.

To je asi tak VSETKO, co sa da v skratke napisat na Vase, no ako to nazvat...

Zatím bez slepic

In reply to by JAHA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mozno uz len dovetok k Bavorovi, kniezatu:-).

Zachoval sa PODOBNE.

Evidentne nema a nemal ani sajnu o mne (ze som vyse 10 rokov pisal blogy na ACZ), kde bol i on, i dalsi mudrci, ktori si vytvorili svoje stranky (vlk, grosling...) beznymi diskutermi. Mohli (a mozete dodnes!!!) si moje prispevky citat bud na Ctenaruv blog, ale tiez na Ze supliku.

Takze neide o NIC!!! nove.

Napriek tomu, Bavor, vraj slachtit, toho casu piaty (ale ti maju INE spravanie!, rozmyslanie a rozhodnutia!) BEZ toho, aby si cital a precital moje vstupy, reagoval na bonzovanie frustrovanej uz na ACZ "kočky šklíby", ze vraj pozor na JAHA!. No a ten slachetny slachtic, BEZ posudenie, bez citania, bez rozboru...napisal asi to, volne povedane, ze fajn, ze niekto bonzuje a ze si da na mna pozor.

Je potrebne pisat pre slusnych ludi, ktori si ctia rozdielnost nazorov, este nieco VIAC???

BEZ poznania, kto som, co som, co pisem, bez ZAMYSLENIA sa, napisa, ze si da na MNA POZOR???

To je ta vasa "zemanovska" demokracia?

ANO!!!

Kym neprijmete, ze niekto ma iny nazor, nez ten vas, stadovy (stadovy myslim stado na vasom blogovom priestore, nie vseobecne, lebo nemo, potocik, matyas...ci ako sa vola, Jodl, ci ako sa vola teraz, ihned nabehnu ad hominem, bez citania:-))), nemate PRAVO sa tvarit objektivne!!!.

Zatím bez slepic

Skutečnost, že někdo dosáhl jakéhosi stupně vzdělání, vůbec neznamená, že je natolik inteligentní a znalý, aby se mohl kvalifikovaně vyjadřovat ke všem problémům světa.
To není vůbec nic proti vlkovi, potažmo Godotovi a dalším zdejším diskutérům. Jako zářný příklad uvedu zde:
http://blog.aktualne.cz/blogy/michal-skorepa.php?itemid=31055
Tento pán, který podle svého skromného mínění sežral všechnu moudrost světa, se vsírá do problematiky, o které ví kulové ho*** s přehazovačkou.

Zatím bez slepic

k brekotu nicku JAHA o tom, kterak s ním vlk zametl.
Bohužel, popsal móresy soudruha Vlka naprosto precizně. Mně udělal totéž. Vytrhnul části naší soukromé korespondence a zveřejnil je bez mého vědomí a bez možností zveřejnění mého vyjádření jak k výběru větiček, tak k obeznámení čtenářské obce s mým pohledem na probíranou problematiku. A to jen proto, že jsem si dovolil najít na netu materiály, které vyvracely JEHO pravdu.
Kdyby nežvástal o měření jedním metrem, bylo by to k smíchu. Takhle je to k pláči.

Zatím bez slepic

Zde mi chybí kouzlo podmětu a přísudku, čímž příspěvku nerozumím - sory.

Zatím bez slepic

čtení textu s porozuměním je nyní posledním hitem v našem inkludovaném základním školství. Račte zkusit oslovit ve svém okolí někoho s poněkud vyšší číslovkou v roku narození. Když to občas zvládají i dřeváci, kteří strávili většinu dosavadního života mačkáním čudlíků, zvládnete to i vy. Do toho, nebát se a nakrást.

Zatím bez slepic

In reply to by Targus (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co Vám tedy JAHA udělal totéž?
Čtení textu s porozuměním se v mojí neinkludované třídě na gymnasiu před padesáti lety bralo jaksi samozřejmě. Ale třeba to zvládnu i teď.

Zatím bez slepic

podpis fotrák

Zatím bez slepic

o PODMĚT NEVYJÁDŘENÝ, v tomto případě vyplývající z kontextu, neboli smyslu předešlých vět.
Psalo se hrdinských činech virtuálního soudruha vlka. Tudíž je ve větě následující podmětem nevyjádřeným.
Za kolik jste maturoval z češtiny, že vám v hlavě nezbylo ani tohle a musí vás poučovat blbý točvolant?

Zatím bez slepic

Samozřejmě tam mělo být ...smyslu předešlých i následujících vět.
Teď už to snad pobere každý zájemce.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Godot, po přečtení příspěvku od JAHA jsem o tom samém uvažoval také. To je skutečný hnidopich, já jsem jen slaboučký odvárek hnidopicha. Smajlík.
Ten nick rád přenechám. Jinak doufám, že stále velice korektní debata tady u Vidláka se nezvrhne v něco, čeho se bál Vlk i když dnes naprosto přesně vím, co Vlk udělal špatně. On totiž některé autory příspěvků protěžoval navzdory výhradám čtenářů a, že to byl někdy děs. Nebyl už tenkrát příliš korektní a dnes není dvojnásob.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ad: godot

Miesto fajnovej poviedocky Lasicu a Satinskeho (Nečakanie na Godota), dam Vam nieco nefajnove, ale pisane uprimne pred desiatkami rokov. Len ma mata, ze si okolity lud vybral znova to iste...☺.

O tebe spievať chcem, súdružko vážený,
Že si mi vybavil vojničku v zázemí.
O tebe spievať chcem, ty môj priateľ zlatý,
Získaný záujmom o zlaté dukáty.

Báť sa ja nemusím nijakej šarže-
Každý hneď kamarát, len keď sa maže.
To ty si priateľ získal pre mňa toľko,
Že stačí mi povedať jediné slovko.

Tebe sa kloním, tichý, no všemocný,
Veď aj keď som zdravý, môžem byť nemocný.
Kedy chcem liečim sa na štátne trovy,
Keď chcem zdravý som, keď nie, tak som chorý.

Miesto mám výborné, za to stála vďaka.
Aj plat môj kdekoho závistlivo láka.
Dal si mi do vienka, ty božská čistota
Slávu, čo vydrží do konca života.

Dal si mi tituly a najvyššie pocty!
Za to ťa jak boha vo vnútri uctím.
Bol by som nevďačník, keby som zradil ťa,
Všetko že patrí ti, krom tvojho svedomia.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dufam, ze rozumiete, ze nepisem o Vas, ale o zdejsich "zdejsich" v kotlinke i mimo nej☺

Zatím bez slepic

In reply to by JAHA (neověřeno)

Trvalý odkaz

JAHA člověče nešťastná, vy máte dar člověka, kterého vyhodí od někud dveřmi /jako nedávno u Bavora/a on přileze opět oknem /u Vidláka/... a koukám, že tady máte našlápnuto obdobně. Fakt obdivuhodný talent!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Byl/jsem opravdu dlouholetým občasným (pouze) čtenářem Kosy. Cením si práce vlka se zdroji, protože mi nahrazuje můj líný přístup k informacím. Myslím, že špičkově kočíroval a analyzoval Ukrajinu, kšeftování s orgány, havárii MH17 i jeho pohledy na naše německy mluvící sousedy jsou pro mě zajímavé.

Pamatujete, jak se „nás“ kdysi na svém blogu s jistou divadelní nadsázkou „ptal“, zda bychom mu „doporučili“ nastoupit do funkce občasného rozhlasáka k Borisovi? Už když se „ptal“, byl rozhodnut, že to vezme ... ale každá holka před to dělá stejně = „cuká se“! Tehdy jsem porušil svoji čtenářské zvyklosti a napsal jsem mu, že ať to nebere, že už tak musí být ze způsobu života, který vede, mírně řečeno mišuge a že ten zápřah od na jeho stole ležícího PC si těžce odnese (vím o tom něco, to si pište!) a to tak, že se z něho stane pomalu ale jistě cáklé máčo a že to nemůže po zdravotní stránce pro něj dopadnout dobře.

Jenže tenhle typ lidí neposlouchá a tak se milý vlk bez sebemenší známky sebereflexe propadá stále hlouběji do toho svého světa až tak, že už veřejně přiznal, že ze zdravotních důvodů se musí občas úplně zdekovat. Jak jsem už napsal, tenhle typ lidí neumí číst ve svém zdraví a nereflektuje ani na červenej alarm, který mu častěji zapíná žití jeho života. Nemíním být psychiatrem Slámou či podobně na dálku diagnózami obdařenými lidmi, ale když to píši tady u Vidláka, tak si dovolím vyslovit přání pro zachování vlka jako člověka (ve smyslu poslání tohoto blogu), aby mu paní vlková s jejich synem do toho jeho způsobu žití života hodili v i d l e a vyhnali ho od toho jeho PC třeba natírat ten jím nenáviděný plot na chatě, kde není žádný přístup na net, prostě někam od civilizace do háje, neboť vlk už dávno není nad věcí a zdá se, že nemá už ani na to, aby si udělal čas na uspořádávání svých myšlenek! Jako příklad uvádím ten jeho obrnápad s těmi řetězovými maily, čert ho vem, ale že s tím „přišel jako první“ a ještě k tomu před mainstreamem, to je i na životem očůrávaného starce docela silné kafe, někde z kategorie pokročilého mišugenství ... to ať se na mě nikdo nezlobí!

Zatím bez slepic

!

Zatím bez slepic

In reply to by Targus (neověřeno)

Trvalý odkaz

Targusi, aj ked sme sa casto velmi zasadne nezhodli, kvitujem, ze ste JEDEN z mala (ked nie jediny!), ktory ma ODVAHU v tychto blogosferach napisat, ze nieco, co pisem, je PRAVDA!

Dakujem.

A zaroven, to som chcel napisat uz davnejsie, len som nevedel, na ktorom blogovom priestore, aby ste pisal dalej o svojich zazitkoch zo svojej prace. Aj ked som mnohe krotizoval (a zaiste i budem, ak budete pisat), ale ak by ste to nepisal, chybalo by to v ceskom priestore.

Napiste nieco!!!!

Zatím bez slepic

In reply to by JAHA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dufam, ze ste pochopil moju poznamku:-)))

Len pre istotu sa pytam, lebo som, samozrejme, ZNEUZIL Vas "souhlas" k nepodstatnym veciam, ako souhlas" k mojim PODSTATNYM veciam, kde (PREKVAPIVO!!!), drzite hubu a krok:-).

Zatím bez slepic

In reply to by JAHA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Používáte příliš mnoho zbytečných slov, táráte+kecáte

Zatím bez slepic

JAHA je buď psychopat, nebo alkoholik, nebo narkoman, nebo všechno dohromady.
Trpí kombinací slovního průjmu a grafomanie.
Je už léta proslulý tím, že dokáže zamořit jakoukoli diskuzi na jakémkoli fóru.

Důrazně doporučuji NEREAGOVAT!

Zatím bez slepic

Já bych i reagoval, ale ono není na co. Není tam žádná myšlenka.

Zatím bez slepic

In reply to by JAHA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na psaní není čas. Podle eurodochtorů jsem zdravý a ještě zdravější a musím hákovat (chodiť do roboty). A taky se objevila spousta problémů v rodině (fuj), které sežerou další zbytky volna. Naposledy jsem napsal a poslal Vidlákovi kolem vánoc takovou črtu, jmenovalo se to, myslím, Paní Jalma a Vidlák to sem pověsil. Jinak cosi málo píšu, ale jde to pomalu a není to ve formátu, který by mohl být publikován zde.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Hele Vidláku, aby se čert v tom Vašem zdejším nudlování příspěvků vyznal. Ani časová hierarchie příspěvků mi není jasná. Mohl byste dát návod (odkaz) či vysvětlení = asi jsem zpozdilý?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

I wanted to develop a brief note in order to thank you for the awesome concepts you are writing here. My particularly long internet look up has finally been honored with wonderful points to share with my co-workers. I would mention that we visitors actually are quite lucky to exist in a really good community with so many marvellous people with interesting guidelines. I feel quite happy to have come across your entire weblog and look forward to so many more thrilling times reading here. Thanks once more for a lot of things.
Michael Kors Smooth Leather Large Black iPhone 4 Cases http://www.michaelkors-outletstore.us.com/michael-kors-smooth-leather-l…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

I precisely had to thank you so much yet again. I am not sure the things that I would have tried in the absence of the creative concepts discussed by you about that industry. Entirely was a real challenging setting in my circumstances, nevertheless coming across this well-written avenue you dealt with it took me to weep for happiness. Extremely happy for this help and then have high hopes you realize what an amazing job you happen to be providing teaching people today all through a web site. I know that you've never met all of us.
true religion http://www.truereligionjeans-outlets.us.com

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

I wish to get across my love for your kind-heartedness supporting folks that really want assistance with this idea. Your real commitment to passing the message along ended up being incredibly practical and has continually empowered guys and women much like me to get to their dreams. Your own important suggestions indicates this much to me and especially to my office colleagues. With thanks; from each one of us.
vapor max http://www.vapormaxshoes.us

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

I simply had to thank you so much once again. I'm not certain the things that I could possibly have implemented in the absence of the actual methods provided by you regarding my concern. It had been an absolute daunting scenario for me personally, nevertheless coming across your professional style you handled that made me to jump for contentment. Now i'm thankful for this advice and have high hopes you realize what an amazing job you happen to be doing training men and women thru your websites. More than likely you have never met all of us.
true religion http://www.truereligionjeans-outlets.us.com

Zatím bez slepic