Jeden řetězový mail

Autor
Štítky
Sídlo firmy

Přišel dnes od kamarádů, jasně jeden z těch řetězových, které si my, přitroublí senioři, posíláme sem a tam. Co bychom také celé dny dělali, že.

Takže tedy:

Jak slušný pan profesor JD k patentu přišel a dobře ho prodal

(Detektivní chemická fraška o šesti dějstvích)

Autor scénáře: Ing. MK, také chemik ,  9.2.2018

Pokud by snad někomu hlavní hrdina, Profesor JD, připomínal nedávného prezidentského kandidáta, jde o podobnost čistě náhodnou.

Dějství První - Pan profesor patent představuje

 www.rozhlas.cz/dvojka/jaktovidi/_zprava/1397370

Celý pořad z 16.9.2014 je dlouhý, a proto jsem vybral z diskuse pana profesora JD s moderátorkou jen to hlavní :  

„Máte pravdu, že PET lahve a vůbec plasty jsou obrovský celosvětový problém, problém ekologicky enviromentální, my se snažíme také s kolegy z Ústavu chemických procesů Akademie věd přispět k tomuto svým dílem. Je pravda, že jsem spoluautorem patentu na recyklaci PET lahví metodou anglicky se tomu říká bottle too bottle, neboli od lahve k lahvi. To znamená, není to žádné zvlákňování nebo spalování nebo lisování do jakýchsi přepravek, ale je to skutečně způsob, jak přeměnit ten polyetylen, tedy ftalát na výchozí surovinu, tedy na kyselinu tereftalovou a etylenglykol a ty se pak zase dají bez problémů použít pro výrobu nové PET lahve, čili je to takový uzavřený cyklus a to je asi to, co je v případě plastů žádoucí.  …  sehnat investora, který by byl ochoten dát peníze, určitý rizikový kapitál do té komodity a do toho patentu, není tak jednoduché, takže se nám to podařilo až nedávno a jeden investor v zahraničí staví teď technologickou poloprovozní linku zatím. Tak my doufám, že se to osvědčí a že ta metoda najde širší uplatnění.                                                

Pominu filologické perly, jako že něco je „ekologicky enviromentální“. Líbí se mi termín „od lahve k lahvi“ – také tu metodu dost v životě používám. Jen Angličan by ve slůvku „too“ to jedno „o“ vynechal . Chemický blábol „přeměnit ten polyethylen, tedy ftalát“ vznikl zřejmě nesprávným přepisem pojmu polyetylentereftalát. Ale autorizaci odborného textu si měl snad pan profesor možnost  pečlivěji pohlídat ?!

Samotný patent moc naděje na realizaci neměl, ale chápu, že to je osud většiny patentů…sehnat odvážného investora na tento nejistý projekt se mi zdálo téměř nemožné. Ale nepředbíhejme.

Dějství Druhé – Pan profesor se stává spoluautorem patentu

V roce 2007 podává  trojice pracovníků Ústavu chemických procesů Akademie věd, kterým pan profesor šéfuje, přihlášku patentu. Jde o výzkumníky Ing.Hájka, Ing.Sobka a J.Brustmana – viz Příloha ,skenovaná přihláška vynálezu přijatého dne 13.7.2007. Pan profesor JD mezi nimi není !! Nicméně je tam připsán jako spoluautor, ještě s jakýmsi panem Veselým, po 3,5 letech, tedy v r. 2010. Tehdy už pan profesor seděl v křesle předsedy Akademie věd ČR. Že to připsání spoluautorství  je od „slušného“ pana profesora nemorální ? Vždyť s tím přeci původně zapsaná trojice souhlasila…No, vysokému šéfovi se neodporuje…https://isdv.upv.cz/webapp/webapp.pts.det?xprim=1027357&lan=cs&s_majs=&s_puvo=&s_naze=&s_anot=

Ale ono to mělo svůj další význam. Poprvé se totiž na této patentové přihlášce z r.2010 objevuje nový majitel patentu, záhadná polská firma NRT Polska a její mateřská společnost  NOEN Recycling &Technologies s.r.o , Průmyslová 565/5 Malešice, 10800 Praha 10. Viz https://isdv.upv.cz/webapp/pts.frm.

A těmto dvěma firmám původní majitel, Ústav chemických procesů Akademie věd ČR, svůj patent - licenci za 5 mil. Kč prodal.  

Dějství Třetí – Přichází „zahraniční“  investor

Kdo je ona záhadná polská firma NRT Polska, která byla ochotná zaplatit za pofidérní projekt klidně 5 mil.Kč ? Ano, toto „eseróčko“ má mít sídlo skutečně kousek „ za hranicemi“ ČR , v trochu zanedbaném výběžku Polska, kladském Miedzylesie. Jde o firmu v Polsku registrovanou 1.12.2010 , tedy ve stejném roce, kdy koupila licenci – patent z ČR. Podle informací z polských médií firma získala na výstavbu výrobní linky dle uvedeného patentu prostředky na krytí investičních nákladů z regionálního rozvojového programu ve výši 42mil.PZL, v přepočtu asi 252mil.Kč. A třetinu z toho, tj. 14 mil.PZL (cca 85 mil.Kč) pokryla dotace z EU.Takže zaplatit drobných 5mil.Kč za patent panu profesorovi a jeho společníkům pro ni nebyl problém. Přesný název a sídlo firmy je NRT Polska Sp.z o.o, ul. Boleslawa Chrobrego 5, 57-530 Miedzylesie

Dějství Čtvrté – „Já mám koně, bílé koně, to jsou koně  mý…“

A kdopak je vlastně ten silný polský investor ? Podržte se, jediným majitelem a jednatelem firmy NRT Polska je překvapivě český důchodce, Ing. Karel Trávníček, dnes ve věku 68let. Že by spolužák pana profesora JD ? Nebo jen bílý koník pasoucí se na trávníčku ? Bydlí nedaleko Olomouce, ve vesnici Ochoz čp.15. Pan inženýr je také jediným majitelem oné již zmiňované české firmy Noen Recycling & Technologies, Praha - Malešice, která u nákupu patentu pana profesora JD a spol. v roce 2010 figurovala.

Viz: https://isdv.upv.cz/webapp/pts.frm a také www.krs-online.com.pl/nrt-polska-sp-z-o-o-krs-373515.html.

Dějství Páté – Co se událo kdesi Mezi Lesy v letech 2010 -2018 ?

Do dnešního dne  není přes veškeré pátrání nikde dostupný údaj, že by firma NRT Polska  něco vyráběla. Tím méně kyselinu tereftalovaou a etylenglykol dle českého patentu pana profesora JD. K dispozici je jen zpráva z 25.4.2014 v www.chemiaibiznes.com.pl/.../recyklingowa-inwestycja-firmy-nrt.. , dle které tam má být zpracováváno 10 tis.tun (!!)PET odpadů ročně. Výstavba byla zahájena v r.2013 a hotový komplex měl začít vyrábět v lednu 2015. Dále je možno si o tom přečíst jen v interview Ing.Trávníčka z 10.11.2014 o světlých zítřcích firmy, které poskytl místním novinám – viz www.miedzylesie.pl/4811/inwestycja-w-miedzylesiu.html 

Dějství Šesté – Návštěva na místě činu v Miedzylesie dne 8.2.2018

Dychtíce zjistit skutečný stav věci a pro klid své duše, si tedy autor scénáře vyrazil do Miedzylesie – je to jen kousek u hranice za naším Lichkovem. Výsledek můžete vidět na přiložených 2 snímcích. Ano, hrubá stavba haly na konci městečka tam stojí. Bohužel, vnitřní výrobní zařízení žádné. Jen těžko si lze představit, že ono zamýšlené ohromné množství PET odpadů 10 000 tun ročně mělo být do firmy dopravováno po úzké místní silničce. Železniční vlečka není… Místní obyvatelé říkají, že od roku 2014, kdy byla hala postavena, je prázdná a po celé 3 uplynulé roky se tam nikdy vůbec nic nedělo. Koneckonců i „reprezentativní“ vchod do firmy NRT Polska s poštovní schránkou a visacím zámkem to dokládá.

Pěkný pomník za 252 mil.Kč. Ale pro kontrolu čerpání dotace EU zřejmě vizuálně postačující. Kam se hrabe Čapí hnízdo…

Závěr

Nechce se věřit, že pan profesor JD se o osud svého „nejúspěšnějšího“ patentu nezajímal. Nebo ten tristní konec realizace zná, ale 1mil.Kč /hlavu, který výzkumníci za patent obdrželi, bolest v duši kompenzuje ? Je jen škoda, že se o tomto super výsledku své vědecké činnosti se svými potencionálními voliči v předvolební prezidentské kampani vůbec nepodělil…

Pořád mi vrtalo v hlavě, jak mohl takto perfektně zorganizovaný tunel na dotace připravit obyčejný český důchodce Ing.Trávníček. Jediný majitel společnosti NRT Polska a také  majitel mateřské české firmy NOEN Recyling & Technologies. Nebo, že by to byl skutečně jen bílý kůň ?

A tak mne napadlo, kliknout na ono skoro biblické jméno NOEN. A koukněte co jsem mj.našel   https://ekonom.ihned.cz/c1-65847160-podnikatel-ktery-topolankovi-dohodil-dalika  No, majitel firmy NOEN a.s. (která např. za poslední 4 roky vyměnila 4 generální ředitele), jistý pan JV, skutečně žádný břídil není… A tak se jen do hlavy vkrádá otázka, proč  na předvolební kampaň slušného pana profesora JD přišla největší část z 50 mil.Kč sponzorských darů právě od severočeské hnědouhelné lobby…Ale, třeba je to jen náhoda ?

Tak ahoj  a mějte se prima !

Vidlákův doslov

Prosím všechny čtenáře, pokud mohou vyvrátit tento řetězový mail a nařčení v něm obsažené, ať tak učiní. Pokud si toto přečte sám pan Drahoš či někdo z jeho podporovatelů, má u mě plný prostor k obraně. Pustím jakýkoliv text, který bude s uvedeným článkem polemizovat. Vidlák není Evropské hodnoty. 

Obzvlášť bych se rád dozvěděl, zda opravdu tři zmínění pánové vědci dali první žádost o patent bez Jiřího Drahoše. V článku se píše, že ano, ale scan původní žádosti o patent nemám a není na ni ani v článku odkaz. 

Pokud k tomuto řetězovému mailu, který prý tak ovlivnil volby něco máte, rád to uveřejním. 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

že autor - jakási Veverka, která správně vůbec nemá umět poznávat písmenka, natož je packou mačkat na klábosnici, si nás - vzdělance a intelektuální elitu - dovoluje poučovat, jak se co píše, a při tom sám (sama) trousí hrubky. Sice jsem teď zrovna nic nenašel, ale beztak tam někde nějaká schovaná bude.
A taky mne uráží, že tohle zvíře nesplňuje požadovaný level slušnosti, který má projevit KAŽDÝ potenciální kritik pana JD.
A navíc vůbec netuší, že dnes se pravopisné chyby dělají schválně, aby mohl dotyčný autor machrovat, že je ADHD (po staročesku "pako", pro fajnšmekry "gegoš"), a přesto dosáhl na tak vysoké vzdělání, že může pracovat např. jako vedoucí nějaké pěkné a vydařené neziskovky, anebo jiného Bohu milého spolku či firmičky.

Takže shrnutí. Nějaké blbé lesní zvíře bez vzdělání cosi matlá packou po skle chytrofónu a všichni čtenáři - blbci tomu věří. NA rozdíl od nás chytrých, moderních a poučených. A tohleto by chtělo přímou demokracii a referenda. No fuj - hnůj.
A Vidlák závidí, páč tajně doufal, že se náš pan profesór lekne, až mu změkne a pohodí mu na jeho účet nějaký úplateček pro jeho křehuli a bambilión děcek. Tůdle, pečený nůdle. Houno dostane, páč eurodotace tady nejsou na sponzoring nějakých bílých, a tudíž neodpovědných množičů, alebrž pro mladé a perspektivní lékaře a inženýry ze Sýrie, kteří se obětovali a jdou sem k nám přes moře, vysvětlit a názorně ukázat, co to je kulturní obohacení, různorodost a pestrost.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ušlechtilé lesní zvíře jen přeposlalo e-mail Vidlákovi. Autorem je podle textu jakýsi pan ing., též chemik.

Zatím bez slepic

No tak to vůbec - veverka je příliš chlupatá, příliš skákací a příliš blbá, to vědí všichni. A navíc je tonázorně vidět, že neumí sesmolit ani blbý očerňovací text o našem nejmileším a nejslušnějším panu profesorovi, alebrž ho sprostě ukradla nákýmu inžovi. A kromě toho se živí krádežemi oříšků a všelikých různých semen z cizích pozemků a z cizích porostů, čili to je minimálně polní či lesní pych, pokud ne rovnou ozbrojená loupež.
A vlastně já se divím, že všechny veverky nejsou už dávno v base. To je hned vidět, jak je naše demokracie mladá, slabá a nevyvinutá, a co nám chytrým, mladým a krásným to ještě dá práce, než tady z toho bordelu něco vykřešeme! Kolik inženýrů a doktorů ze Sahelu a jiných rozmanitých a obohacuijících oblastí ještě budeme muset přilákat a navnadit na naše skromné dávečky, příplatečky a bonusíčky, aby se milostivě uvolili, že nám tu politicky vysvětlí, co je to rozmanitá kultura.
Takže znova to shrnu - vy, co jste taky příliš chlupatí, příliš skákací a příliš blbí, přestaňte závidět panu profesorovi slušnost, vzdělání a rozhled podložený lety poctivé a pilné práce. Vždyť i na tom, co je napsáno v článku je vidět, jak to dopadne, když se věci neujme ten jedině správný člověk. Pan profesor se ujal - a HNED byly kroupy. Pan profesor se započal věnovat nějakým jiným důležitějším věcem - a hned to zkrachovalo. To je hned poznat, jak je pan úprofesor pro naši republiku důležitý, jak krásně umí přes eurodotace spojovat lidi, že ho hned napíšou do seznamu nejchytřejších vynálezců, a tak všelijak podobně. A vy tu hned ztačnete čmárat, že ho tam připsali za to, že byl vedoucí. To je jen a jen sprostá pomluva, páč pan profesor je slušný vzdělaný, noblesní a pocti... ééé... ééé... chytrý a mladý. Tedy aspoň duchem, že ano. Něco jako Kája s čírem.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

"Autor scénáře: Ing. MK, také chemik.."??

hmmm... že by Míra Kalousek?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Sice už sem dal přímý odkaz na sken přihlášky patentu někdo jiný, ale i tak: V tom mailu je tenhle odkaz:
https://isdv.upv.cz/webapp/webapp.pts.det?xprim=1027357&lan=cs&s_majs=&…
a na odkazované stránce jsou dole tlačítka odkazující na naskenované dokumenty - přihlášku a udělený patent, a na přehled položek řízení kolem patentu probíhajících. Z tohoto přehledu pak vyplývá jedna smutná skutečnost, že zmiňovaný patent ke dni 13.07.2016 zanikl, protože majitelé patentu nezaplatili ve lhůtě roční udržovací poplatek.
P.S. Kdo by se tím chtěl zabývat důkladněji, na těch naskenovaných dokumentech jsou uvedena čísla Věstníků Úřadu průmyslového vlastnictví, kde došlo ke zveřejnění. Tyto věstníky jsou volně dostupné.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

:-DDD

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

nedočetl jsem diskuzi do konce

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

teď ještě vyřešit ty PET-ky.
Úplně jednoduše. Zakázat jejich uvádění do oběhu. Anebo na jejich neodevzdání zpět uvalit spotřební daň. Něco jako je daň na cigára, chlast a benál.
Člověk žil a přežil na této planetě statisíce let bez PET flašek, tak proč mu to zas nezatrhnout.
A nebude další problém s patentem pana profesora.
Btw. to, co udělali ti opravdoví vynálezci (připsání šéfa na seznam pachatelů) není nic objevného. Kdo chtěl za socíku nějaké kroupy ze zlepšováku, nemohl si dovolit nepřipsat svého šéfa jako spoluautora. Ani kdyby vymyslel perpetuum mobile.
Takže bych to popsal slovy "tradice", folklór", nebo tak něco.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Přiznávám,dostal jsem něco podobného mailem,sice zkrácené,ale výživné.
Já tvrdím,že Drahoš byl připravován delší dobu na v hodnou pozici a řeknu upřimně,podobných je více.
Už se o tom psalo ohledně Plzeňské VŠ.příprava kádrů,otytulovaných ohebných osob,kdykoliv posloužit.
Proto jsem upřimně rád,že Drahoš nevyhrál.
Takže,pane Gerd,řízená korupce jak na dlani.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak to já taky znal , tedy to od lahve k lahvi a přiznám se, že mi za to žádný patent nikdo neudělil. Kdyby tomu tak bylo, tak by mě snad i manželka jednou pochválila tak jako zajisté pana profesora pochválila jeho manželka ač ten určitě neměl s takovou cestou nikdy nic společného, Slušný člověk. Ale něco více k článku, již jednou jsem psal, že řetězové e-maily mají účinost jen tehdy, když ten, kdo je obdržel je z pohledu svých životních zkušeností a pohledu na společnost ohodnotí jako minimálně možné nebo spíše jako pravdivé a tedy zajímavé. Zajisté i s tím počítají autoři takových řetězových e-mailů v případě, že jsou obeznámeni s principem. Takže co mě říká takový e-mail? Životní zkušenosti řadí takový došlý řetězový e-mail mezi věrohodné, z pohledu zajímavosti jej řadí velmi vysoko . Nicméně se přiznám, že bych v případě jeho přeposlání volil opatrnější postup a nejdříve bych vyčkal, zda se někde něco šustne a bude možno vystopovat cestu peněz. Dříve nebo později by se něco objevilo a zvláště před volbami. Například nějaké vyjádření skutečných držitelů těchto patentů nebo jejich známých, kteří o tom něco věděli. Určitě pan Drahoš měl někde nějakého člověka, který mu až tak moc nakloněn nebyl. Nic se dosud neobjevilo a tak bych proto takový e-mail určitě nepřeposlal a k tomu, abych Drahoše nevolil by mě stačilo to co jsem na vlastní oči viděl a uši slyšel. Prostě dunící sud. Ale také je možné, že tento e-mail je už právě taková reakce na nějakou tu zprávu, kterou jsem již před volbami slyšel, že pan Drahoš si připisoval spoluautorství ve své funkci dost často. To je možné ale k nám se tato informace dostala pozdě, vlastně jak se říká "až s křížkem po funuse". Jo a ještě něco pane Vidláku, přepošlete tento řetězový e-mail Vlkovi . Ten Vám možná k němu něco řekne, měl by tedy, když tak vehementně Drahoše prosazoval do prezidentské funkce.

Zatím bez slepic

Hnidopichu, byl jste ve střehu dřív než já, pod první dvě věty Vašeho příspěvku bych se rád připodepsal, kolik žádáte? Ten zbytek taky podepíšu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vy v tom článku někdo vidíte nějaké provinění přímo JD? Byl spoluautorem patentu, prodal ho za pět melounů a šmytec, dál se ho to netýká. A že je české podnikatelské prostředí takováhle žumpa je norma nastavená v 90-tých letech, jak jsem psal včera. Nemám dost zkušeností, abych posoudil, zda jinde je to jinak nebo je to normál celoevropský. Spíš bych ale věřil, že česko zas taková výjimka není.

Zatím bez slepic

In reply to by Kadlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

Česko není výjimkou, Česko je slabším odvárkem.
V severním Řecku jsou takových prázdných hal, ve kterých se nikdy nic nevyrobilo, desítky, možná stovky, tisíce. Tenkráte se mi podařilo jednou přivézt do této lokality stroje a suroviny, které vzápětí fičely dalším autem neznámo kam, aniž by spočinuly byť jen na chviličku na nových podlahách. Přesné číslo těch tunelářských hal se jeden nedoví. Tenkrát se Bruslaři zaklínali, že už NIKDY NIC takového nedopustí.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Kadlas, jeden by měl chuť od plic říci na tu Vaši otázku " nic, ho..." ale jsme ve slušné hospodě a tak to neudělám ale odpovím Vám také otázkami? Přečetl jste si ten "řetězový e-mail "? Nezajímá Vás jak slušný profesor JD k penězům přišel?, Že to bylo na základě nejspíše vynuceného spoluautorství? Co říkáte představení patentu? Nepřišel Vám pan JD jako neználek? Spoluautor by asi byl více v obrazu, nemyslíte? Zajímal by jste se v případě takového skvělého patentu o jeho využití? Já tedy ano pane Kadlas a taky bych o tom hovořil i v období kandidatury, dodalo by mě to důvěryhodnosti a o to více, kdybych popsal jak to vše smutně dopadlo. Já vím, nejspíše jde o podvod v podobě čerpání Eurodotací a to je pouze připisováno Babišovi a odvádět pozornost se nehodí ale je-li to vše pravda a by-li a stále je pan Drahoš ten slušný, tak jak říkám, lidi by to vnímali pozitivně a dokonce bych se mezi ty lidi zařadil i já. To, jak píšete o nastavené normě je pravda a také je pravda, že si dělat iluze o tom, že jinde to zas až takové není by bylo chybné, ale především pokud mluvíme o post. soc. zemích z bývalého východního bloku, tam totiž bylo co rozkrást a západ se na tom jen s klidem přiživoval, ten získával ale této doby se článek zas až tak moc netýká, je o panu Drahošovi a jeho podivné "slušnosti". Samozřejmě stále musíme mít na paměti, že si nejsme jisti zda je tento řetězový e-mail pravdivý. Je-li ale pravdivý, tak Vaše otázka je nepatřičná, protože prakticky vše co tento e-mail obsahuje pana Drahoše alespoň v mých očích silně diskredituje a takový člověk by nemohl být nazývaný "slušným". Je-li ale e-mail nepravdivý, tak jej vyvraťte, zpochybněte a společně jej zavrhněme, hlavně ale se nesnažte zpochybňovat něco v tom smyslu, že i kdyby to byla pravda, tak to nic nedokazuje a pan Drahoš je věrohodný. Není a nemohl by být.

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

dost by mě zajímala odpověď Romancovové z Ministerstva pravdy a lásky či odborníka na všechno honibrka Jandy z Ojrohodnot.
Předpoklám, že bychom se dozvěděli zasvěcené bláboly o hoaxech putujících mezi slaboduchými důchodci, ale vyvráceno by nebylo nic.

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

No tak nechtěl jsem se tady na dvorku nikoho dotknout, jen mi opravdu přijde ten text manipulativní a mám pocit, že mu skáčete na špek. Někdo prostě dostal požadavek na vytvoření „kompra“ na JD, vypátral v minulosti toto a sestylizoval to tak, aby ty věci, které jako přímo řečeny nejsou a které si má čtenář domyslet, dělaly z JD zvrhlíka. Ale já tam jeho přímé provinění nevidím. Vy nevíte, jestli mu spoluautorství bylo připsáno oprávněně nebo ne, ale automaticky si myslíte, že ne. Zrovna tak ostatní obvinění, které jsou problém především p. Trávníčka apod. si hned spojíte s JD, jako že to byl on, kdo ty peníze z EU zpronevěřil. To je jako kdybyste ho vinil za to, že jel v devadesátých letech s Viktorem Koženým v tramvaji. Zrovna tak těch 10 tis. tun ročně, to je 3 kamiony denně, ty by po té silnici klidně projely – a vy opět skáčete na špek, že to je důkaz, že projekt byl od počátku podvodný a vůbec nevíte, co se tam doopravdy stalo a proč projekt zůstal nedokončený. Pro mě prostě tento email na věrohodnosti JD nic nemění, i kdyby byl pravdivý.

Zatím bez slepic

In reply to by Kadlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

První otázka by měla být: proč až teď, proč ne před volbami?

Další otázka je: kdy půjde Babiš do vazby aby nemohl pokračovat v trestné činnosti a ovlivňovat svědky?

Zatím bez slepic

*/*

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Francouzští revolucionáři popravovali šlechtice jen za to, že byli šlechtici. Proč jen to dělali.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

PŘÁTELÉ,
jednadvacet komentářů pod tímto blogem mě odrazovalo, abych něco přidal.

Až jsem před dvěma hodinami narazil na nížeuvedený článek Kláry Samkové.
Pokud si ho pečlivě přečtete a nepochopíte, proč ho tu věším, napište, prosím!

Neslibuji, že Vám to uspokojivě vysvětlím, ale slibuji, že se nad sebou (i nad Vámi) hluboce zamyslím... :-)

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Klara-Samkova-Luza-si-c…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

No fuj!
Vy duševní čuníku!
Myslet!
A nad sebou!

Zatím bez slepic

In reply to by Targus (neověřeno)

Trvalý odkaz

Targusi,
nebojte se a zkuste to!
Co vás nezabije, to vás posílí! :-)

Zatím bez slepic

Pche!
Prý co mě nezabije, to mě posílí!
A já se zamyslím a umřu!
To by se vám hodilo, co?
Že vy jste se na mě domluvili s Vidlákem!
A za to může Putin!!!

Zatím bez slepic

Targusi,
uznávám, že myšlení je proces nejen bolestivý, ale i nebezpečný.
Navíc na něj, podobně jako na alkohol a sex, hrozí návyk.

Je nutno přivykat na něj povlovně, zvláště pokud se jedná o myšlení kritické.
S chlastem to máte podobně: Klasik praví, že "alkohol v malých dávkách neěkodí v jakémkoli množství".

Já sám po několika desítkách let usilovného tréninku dokážu kolikrát myslet až třicet minut denně, aniž bych měl druhý den kocovinu!
Uznávám ovšem, že to není činnost pro každého, podobně jako vrcholové vzpěračství, hra na harfu či natáčení gay porna, zvláště když člověk nemá hudební sluch a je heterosexuál.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak Asfaltový holube, asi jsem vše pochopil krom té zmínky o cikánech. Podle mě to paní Samková tím trochu po. A proč? No právě proto, že na začátku píše velice pěkně o nevědomí a to právě cikáni mají jednoznačně dané s tím, že se dá úspěšně žít i bez práce a po celé generace a jak se ukazuje mají pravdu. Jinak článek skvělý a snad si jej i vytisknu, a to se poslední dobou stává málokdy. Jestli jsem ale nepochopil to s těma cikánama, tak mi to klidně můžete vysvětlit

Zatím bez slepic

Cikáni.
Jenže,je jim to přímo nabízeno,aby nemuseli pracovat,kolik jen nefachčenku se o to jejich blaho stará.
Jinak jste jistě zaznamenali radostnou zprávu od Vidláka,takže,upřimné přání k novému přírůstku do rodiny.

Zatím bez slepic

Hnidopichu,
ono je to všechno jiné než JEDNOZNAČNÉ.

Mimo jiné jsem prožil několik málo tisíc dní uzavřen v jedné místnosti s několika Cikány (podotýkám, že jsem neseděl ve vězení a že jsem byl za to mj. placený, byť nijak zvlášť dobře.)
Mezi cikány jsem měl několik dobrých /a pracovitých!/ přátel, včetně vysoko- a středoškoláků. Mezi cca dvacítkou lidí, kterých si v životě nejvíc vážím, jsou dva Cikáni - jeden zedník a jedna udřená babička, která se starala o dvě malé děti.

Pravda, poznal jsem mezi nimi i pár velmi odpudivých kreatur (a také se mě dva chystali zabít)...ale nechci se rozkecávat.

Asi tolik:
Mezi Cikány je vyšší procento kriminoidů než mezi běločechy, o tom žádná.
Nicméně místopřísežně prohlašuji, že např. mezi poslanci Parlamentu ČR je podstatně vyšší procento zlodějů a gaunerů, než mezi tuzemskou romskou populací.

Čímž nechci v žádném případě romské gaunery omlouvat, tím méně urážet romské spoluobčany srovnáváním s průměrem českých politiků.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak, že jsou mezi cikány také slušní lidé, o tom se nepřu. Také není cikán jako cikán a já určitě nepatřím mezi ty, kteří by je chtěli házet do jednoho pytle. Mě jde o výrok Samkové, že jim nebyla dána možnost se změnit. Tak já si myslím,že byla dána a ne, že ne. A už o tom nechci debatovat.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

It is with sad regret to inform you StarDataGroup.com is shutting down.
It has been a tough year all round and we decided to go out with a bang!

Any group of databases listed below is $49 or $149 for all 16 databases in this one time offer.
You can purchase it at www.StarDataGroup.com and view samples.

- LinkedIn Database
43,535,433 LinkedIn Records

- USA B2B Companies Database
28,147,835 Companies

- Forex
Forex South Africa 113,550 Forex Traders
Forex Australia 135,696 Forex Traders
Forex UK 779,674 Forex Traders

- UK Companies Database
521,303 Companies

- German Databases
German Companies Database: 2,209,191 Companies
German Executives Database: 985,048 Executives

- Australian Companies Database
1,806,596 Companies

- UAE Companies Database
950,652 Companies

- Affiliate Marketers Database
494,909 records

- South African Databases
B2B Companies Database: 1,462,227 Companies
Directors Database: 758,834 Directors
Healthcare Database: 376,599 Medical Professionals
Wholesalers Database: 106,932 Wholesalers
Real Estate Agent Database: 257,980 Estate Agents
Forex South Africa: 113,550 Forex Traders

Visit www.stardatagroup.com or contact us with any queries.

Kind Regards,
StarDataGroup.com

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Hey!

BestLocalData has an amazing special. 16 databases for $99.

LinkedIn(43million records) USA B2B (28 million companies), Australia, South Africa, UK, Germany and all of that included.

Instant delivery!

https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=7S…

Or check out more on our website!

Regards,
Christal

Zatím bez slepic