Podněcovači

Autor
Štítky

Slovensko má za sebou velmi zajímavý týden. Nevím, jak to vnímají přímo obyčejní bratia Slováci, ale se zájmem jsem se podíval, jak to vidí slovenské politické špičky a dozvěděl jsem se ledacos nového. 

Když to vezmu popořadě. Je objeven zastřelený novinář s přítelkyní. Během několika hodin od první zprávy se už média předháněla informacemi o stopách k italské mafii a do nejvyšších politických kruhů. Ján Kuciak, kterého nikdo neznal byl investigativní novinář, vysokoškolský pedagog (cituji wikipédii - ano v uplynulém týdnu o Kuciakovi promtně vznikla stránka nejen v denících, ale i na wikině - dokonce i na české wikině). který dělal pro Ringier Axel Springer ty nejzávažnější kauzy.  

K tomu začal trojčit i sám velký Fico. Předseda vlády o kterém leckdo u  nás vzdychal jako o předsedovi pro naší ČSSD. Tvrďák chlap který si jde za svým a vede stranu od vítězství k vítězství. Párkrát jsem slyšel jeho projevy a také jsem v něm viděl silného šéfa, který si umí jít tvrdě za svým.  A tenhle chlap se najedou zbavuje podřízených milenek a dalších kamarádů, teatrálně nabízí milion éček za informace vedoucí k dopadení vraha. Kdykoliv pak předseda vlády vylezl na kamery, vypadal jak po velmi těžké kocovině. 

Nemagoří jen Fico. Leckdo v parlamentu náhle pocítil šanci a dere se na výsluní, zrazuje staré koalice i staré dohody. Slovenský Titanik se otřel o ledovec a první krysy už opouštějí loď. Podle mě teda předčasně, ale jak vidno, šance by tu byla. Do toho kecají politologové, profesoři, herci a podobný materiál... 

Během týdne se pak zorganizuje masová tryzna za novináře nejen na Slovensku, ale po půlce světa, který do té doby vůbec nevěděl, že nějaké Slovensko existuje. Je to samozřejmě pokojná manifestace typu Je suis Charlie, ale transparenty hovoří jasně. Vláda musí raus. Možná jsem jenom zaostalý, ale leckteré transparenty jsou udělané moc pěkně, že se mi až nechce věřit, že se to dá takhle snadno a rychle vyrobit, ale jsem možná sto let za opicemi a nechápu jak funguje velkoformátová tiskárna.

Zdá se to jenom mně, že tu v přímém přenosu koukáme, jak se to dělá? Zdá se, že tu existují síly, které jsou připravené využít každý impuls a pak konají. Někdo zvedne telefon, zavolá do redakcí, které pak píší jak přes kopírák. Někdo, kdo zavolá a všichni redaktoři se mohou přetrhnout, aby to bylo na první stránce. Zdá se mi to,nebo tu fakt existují síly,které dokáží promtně zorganizovat demonstraci, dodat transparenty, trasu, občerstvení, reprobedny i řečníky?  Pak už stačí jen ten impuls a všechno ostatní už jede. 

V Bratislavě byla demonstrace dvacetitisícová. To na svržení vlády nestačí, ale jako varování to asi stačí. Každopádně Fico mi přišel, že má opravdu nahnáno.  ne nesesypal se, bojuje jak se na Slováka sluší, ale má co dělat.  Skoro bych řekl, že dostal také varování. Dávej bacha chlapečku, nám stačí počkat, až zase někoho zastřelej, případně dodáme pěknou mrtvolu i sami a i když jsi populární a lidi tě volí, máme i jiné prostředky. Všechno legální, všechno v pořádku.

Nemohu se zbavit dojmu, že v přímém přenosu koukáme hodně rozvětvená chapadla neviditelné, ale skoro všudypřítomné moci. Která sice nemá v ruce všechny politiky, ale má v ruce prakticky všechny novináře. Má nachystané stovky organizátorů a řečníků,kteří jsou v pohotovosti a jsou schopni demonstrovat a usměrňovat masu. Není jich málo. Bude jich víc, než má Slovensko vojáků. Leckteří to dokonce dělají zdarma či skoro zdarma a rádi. Jiní jsou placeni přímo předplatiteli tisku a ti další zase z koncesionářských poplatků. 

Nechci se přímo zmiňovat, kdo touto mocí je. Ani si už netroufám tvrdit, že je to řízeno zámořskou tajnou službou. V poslední době mám pocit že naopak tato moc řídí ty tajné služby i politiky. Že už se rozvinula a teď si razí svojí politiku. Nezávislou na Trumpovi i Obamovi, nezávislou na Merkelové i Macronovi. 

Nechtěl bych tady na Kydech dělat další sociální bublinu, kde se budeme všichni utvrzovat ve správném názoru, proto uvítám jakoukoliv oponenturu v diskusi a vydám jakýkoliv článek posuzující události posledních dnů z jiné strany. 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Pane Čmoud.
Záleží,jak se bude dařit na Slovensku,jestli nebude nutná další mrtvola a to je to co popisujete Vy.

Zatím bez slepic

Velice dobré otázky.
Podle mne,také jde víc o Rusko a Fico podepsal z Orbánem další propojení plynovodu na Slovensko,takže to je pomoc Rusku a to se nesmí.
Jak dopadl Topolánek i Nečas,něco si začít s Ruskem,to je stálo premiérský post.
Na Itálii stačí,aby MMF vytáhl dluhy a Berluskoni bude zpívat jinak.

Zatím bez slepic

Rejpalko,
nadnárodní kapitál a globální elita má stejné cíle, především zisk a hromadění majetku. V tom jednají ve shodě a je jedno, zda vědomě nebo ne. Základní cíle jsou pro ně stejné. Maximálně se vystřídají u penězovodu, ale ani jeden z nich jej nepoškodí. Nechají jej v provozu, jen cílová adresa se střídá.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jako vždy.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

To já nerozporuji, o prachy jde vždycky až v první řadě, a je jasné, že kapři si nikdy rybník nevypustí.
Já jen nechápu, proč Slovensko? A proč teď? Jestli za těmi nepokoji stojí nadnárodní nebo globální elita je celkem jedno, obě větve jsou stejní šmejdi, kterým nikdy nešlo a nikdy nepůjde o lidi. Ale co se stalo, že najednou Slovensko? Za týden jsou schopni jen zapojením v podstatě pár lidí a novinářů vyvolat takovou hysterii, že bych se vůbec nedivila, kdyby "Slovák obecný" (nemyslím to zle, je to ve smyslu "běžný Franta uživatel") jen koukal, co se mu to doma na dvorku vyskytlo, když se po nedělním obědě vzbudil.
Dívala jsem se včera, tuším na webu Hlavné správy, na tu "demonstraci" před úřadem vlády. Vždyť to bylo divadlo pro kamery a fotografy, jak ti lomcovači bránou nejdříve koukali, jestli jsou kamery zapnuté a fotografové připravení. Pikantní bylo, jak tam byly naskládány ty svíčky a oni se nemohli přes ně řádně dostat k těm mřížím, aby pořádně "zabrali". Bylo jich tak pět, šest, zbytek jen stál kolem, čuměl a dělal křoví. Vůbec bych se nedivila, kdyby pěkně sestříhané a poskládané záběry toho týpka ve světlé bundě, co visel na mřížích jak opice, nebo fotky téhož, "obletěly svět", doplněné mapkou, kde že se to Slovensko vlastně nachází - taková malá tečka uprostřed Evropy se blbě hledá.
Na Ukrajině taky hned nebylo jasné, kdo za tím stojí - s ohledem na scénář arabského jara se to dalo odhadnout, ale jistotu člověk nabyl až potom, co se Nulandová prořekla. Troufám si tvrdit, že ti Ukrajinci obecní též ze začátku koukali, co se to na tom Majdanu vyskytlo, než se nechali strhnout. Pokud se běžný Slovák nenechá vtáhnout do té hry, tak to vyšumí - za hysterického řevu "kolegů novinářů" a neziskovek. Ale kdykoliv budou chtít, mají na Fica klacek po celé jeho funkční období. Jenže dělají chybu stejně jako u nás a všude jinde na světě - nemají čas a proto příliš tlačí na pilu. Akce jdou v rychlém sledu za sebou a obecenstvo nemá čas "zapomenout" nevhodné věci a "zapamatovat" si jen ty vhodné. Tím se to celé stává "podezřelé". Navíc lidi mají už zkušenosti odjinud, kde to taky brali hákem a protože nebyl čas "zapomenout a nechat uležet", je reálné srovnat situaci v průběhu jednoho, dvou let, člověk nemusí čekat dvacet let, než se změna projeví. Vaří tu žábu prostě moc rychle a díví se, že čím dál častěji z toho hrnce vyskakuje.
Já jen říkám, že my (míněno "lid obecný") nikdy nebudeme mít dost informací, abychom si poskládali přesný obrázek, který ukazuje prstem na pravého viníka. Jednoduše proto, že se k některým informacím dostaneme jen nějakým nedopatřením. Médiím stačí, aby o spoustě věcí vůbec nepsali, ani nemusí lhát. Děje se toho tolik a v tak krátkém čase, že pro normálního člověka, který pracuje a má nějaké svoje zájmy, není reálné, aby sledoval jen to, co se píše - ne ještě aby sledoval, o čem se mlčí. nejlépe tu dnešní situaci podle mně vystihují tituly dvou Součkových knížek (byť nebyly k tomuto tématu) - Tušení stínu a Tušení souvislostí. Vždycky budeme jen tušit, ale nikdy ne vědět.

Zatím bez slepic

Vždyť to bylo divadlo pro kamery a fotografy, jak ti lomcovači bránou nejdříve koukali, jestli jsou kamery zapnuté a fotografové připravení.

Trochu to připomíná ty zraněný po bombardování v Sýrii, klidně leželi v prachu a krvi a začali se svíjet v bolestech až když se řeklo action.

Zatím bez slepic

To nejen trochu připomíná, je to jako přes kopírák. Divné je, když někdo lomcuje bránou u vládního paláce a policie nezasahuje, vzpomeňte na zmatenou řidičku, co se nešikovně motala u Bílého domu, hned zastřelená. Omlouvám se Klausovi, ač ho viním z divočiny devadesátek, jak jsem ho odsuzovala, když poukazoval na NGOismus, který chce vládnout, ač nikým nepověřen. Jak já byla blbá. Nevíme, co je za tím, tedy cílem je určitě shození vlády, ale kvůli "uprklíkům"? Poškodit V4?

Zatím bez slepic

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nebyla jste blbá a nemusíte se omlouvat Klausovi.
Já to napíši takto,když žhář pomáhá hasit,nic jiného v tom není,jen se snažit ospravedlnit,aby nemusel do basy.

Zatím bez slepic

Rejpalko, sice už to napsal Čmoud, ale Slovensko je opravdu nejslabším článkem V4. Jde o imigrační kvóty, potřebují na Slovensku někoho povolného, kdo teatrálně přijme imigranty, a tím rozklíží V4, ke které se nějak více a více přichyluje Rakousko.
U vlka je článek o Litvě a situaci tam, že nemají obavy z příchodu muslimů, že mnohé vesnice jsou vybydlené. Haha. Muslimové tam půjdou do hlavního města. Vždy v nové zemi půjdou tam, kde je více lidí a více na ně vidět. Někde v polích si slávu Alláhovi nevyřvou a pracovitost je u nich nepříliš preferovaná. V ČR je muslimskou imigrací nejvíce ohrožena Praha a Brno, ostatní zažijí jen slabý odvar.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ve Francii už je maj na každý vesnici.

Zatím bez slepic

Protože je momentálně nejslabší článek V4. V Polsku jsou ještě nabuzený z justiční reformy, nadávání EU a odmítání názvu polské koncetráky. V Maďarsku je Orbán silnej v kramflecích, vetřelce tam viděli proudit z blízka a u nás Zeman právě vyhrál volby. Fico se nechal trošku zastrašit, tak cejtěj slabost, tak útočej, než se zase sebere.

Je to logické - ale třeba si jen hodili korunou.

Nadnárodní kapitál není úplně stejný jako obyčejní lidé. Má strukturu. Ten kdo kontroluje tajný služby a stát kontroluje všechny ostatní. Jedna korporace, která začne zlobit se najednou ocitne s nejrůznějšíma vyšetřovacíma agenturama na krku. Najednou je tu dieselgate, najednou má Microsoft vyšetřovací komisi, najednou Nokia zmizí takřka přes noc atd.

Proč by si ti různí důležití jezdili pokecat na školení Biedelbergu.

Oni jsou malí miliardáři, co jsou k těm velkejm asi jako pokladní v Lídlu k manažerovi s miliónem měsíčně. Nebo jako nejmenovaný profesor J.D. k vědci lambda, který se chce podepsat pod cizí objev (nějaký tajný balíček akcií za přátelskou cenu a jednoho svýho člověka do představenstva).

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Já bych i oponoval, to dělám z chutí.
Ale nejde to. I obsáhlý článek ve včerejších Lidovkách "Když emoce hrají prim" slovenského "politického a bezpečnostního analytika" Milana Žitného dává Vidlákovi plně zapravdu. Můj selský rozum taky.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ještě jsem narazil na něco regionálního, leč s obecnou platností.
Svíčky se zapalovali i u nás v Plzni, viz:
https://www.zaktv.cz/zpravy/6341-plzenane-uctili-pamatku-zavrazdeneho-s…

Jenže ta dáma na fotografii je redaktorka Jana Kosová z plzeňského studia Českého rozhlasu.....

Zatím bez slepic

Jednou se tam plzeňský kat dotkl mříže a od té doby se na stejné místo sahá pro štěstí. Redaktorka Jana Kosová více narostla v osách x a y než z.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Původně zdravotní sestra. Trochu to připomíná padesátý léta, kdy učily bývalé dělnice.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ZKOPÍROVÁNO:

O možném propojení italské mafie na zemědělské dotace na jižním Slovensku vycházejí články už dva roky. Jediným rozdílem jsou dvě mrtvá těla, nalezená ve vesnici Veľká Mača.

Vražda slovenského Kuciaka, který byl možná shodou okolností také novinář, se dostává v mediální rovině do takřka surreálných sfér. A dole na ulicích pochoduje „realita“ s transparenty volajících po státním převratu.

O možném propojení italské mafie na zemědělské dotace na jižním Slovensku vycházejí články už dva roky. A nic se nedělo. Jediným rozdílem mezi „předtím“ a teď“ jsou dvě mrtvá těla, nalezená ve vesnici Velká Mača.

,,Velký Mačo" premiér Robert Fico teď může sledovat demonstrace po celé zemi, které vyzývají k jeho odvolání. Policie jen „demokraticky“ přihlíží a má přísný zákaz dopustit se jakéhokoliv zásahu, natož násilí.

Podobně jako při převratu na Ukrajině stačí pár náhodných výstřelů, aby se stal z úspěšného premiéra mezinárodní zločinec.

Italská stopa se rozplývá jako pára nad hrncem špaget

Jak sílí protesty (a otepluje se) slábne to nejdůležitější – vazba mezi zavražděným Jánem Kuciakem a faktem, že se živil jako novinář. Rozplývá se i důvod - že psal o italské mafii, tedy tématu, které se objevilo ve slovenských médiích už mnohokrát a takřka s nulovou odezvou.

Stále jasněji se ukazuje, že Kuciakova novinářská aktivita (podle redakce aktualne.cz, kde pracoval, byl „neviditelným“ začátečníkem) nebyla nebezpečná vůbec pro nikoho, natož pro premiéra, nebo „demokracii“.

To by mohl být pro mainstreamová média a na ně napojené architekty sílícího „Slovenského jara“ problém. Bez vazby na Italy téma ztrácí smysl. Mainstream tedy proto buduje vlastní realitu, která by vedla k pádu premiéra Fica bez ohledu na to, zda se italská stopa ukáže jako správná nebo jako fake.

A tak média prahnoucí po Ficově pádu vypouštějí jeden falešný balónek za druhým: „Nábojnice na místě činu byla narafičená po italsku“ FAKE. „Kuciak byl významný investigativní novinář“ FAKE. „Připravoval převratný článek“ FAKE. „Ficova poradkyně Mária byla úzce propojená s italskou mafií“ FAKE. „Italští prokurátoři varovali slovenskou policii o mafii na Slovensku“ FAKE.

Zmatené vzkazy „mafie“

Není to o tom, že by mediální realita pokulhávala, spíše jde o to, že lže. Nikdo se tak při honičce na Italy nediví, že mafiánská verze drhne, pokud je řeč o symbolech. Zatímco byla Kuciakova přítelkyně zastřelena do hlavy – jak to bývá u těch, kteří velí, byl Kuciak střelen do hrudi – jak bývají pěšáci. Jak to, že mafie vysílá symbolické vzkazy pomocí nábojnic a v tom základním to poplete?

Slovenský mainstream a na něj napojené neziskovky byly proti Ficovi zatím bezzubé. Úspěch zaznamenaly jen při volbě prezidenta, ale to byla spíše Ficova chyba, když chtěl sedět na dvou židlích, než výsledek nějakého mediálního tlaku.

Policie má v případě Kuciaka sedm vyšetřovacích verzí, z nichž jedna je ta italská. Již nějaké Italy pod tlakem médií zadržela, což ovšem ještě neznamená, že za vraždami stojí oni. Stejně „žhavou“ stopou je i vražda ze žárlivosti, nebo dluhy, nebo drogy.

Vítěz bere vše, nevadí, že podváděl

Konstruktéři revolucí (nyní tedy na Slovensku) však dobře vědí, že je třeba jednat rychle a bez ohledu na to, co se „po válce“ ukáže jako pravda nebo lež. Dnes už se také nikdo neptá, zda byla motivem převratu na Ukrajině čirá touha po „demokracii“ nebo šlo o řízený převrat za účelem oslabení Ruska.

Podobně jako na Ukrajině je tedy i na Slovensku třeba položit si otázku: Cui Bono (Komu to prospělo)? Co když vražda začínajícího novináře z Velké Mači nemá žádnou souvislost s politikou a jedn jednou z mnoha, kterých se na Slovensku za odehrají stovky?

A pokud se to prokáže – půjdou se zmanipulované masy Ficovi omluvit a poděkovat mu za dopadení „správného“ pachatele?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Mají prý promluvit v TV Kiska,Danko a Fico.
Od Kiski čekám hrůzostrašný projev až výzvu k odstoupení vlády.
Jenže,Kiska by se tím prozradil,že o tom ví hodně a proč byla vykonána vražda.
Všechno to naznačuje a vrah to věděl,že má dost času,udělat na místě cokoliv,aby zmátl vyšetřování,co se dokázalo,když se na to přišlo až po třech dnech,vůbec se nemluví nepíše,že mohli být u toho dva.Její matka tvrdí,že dívenka měla zaretušovanou ránu na čele.
Zkuste namířit na osobu zbraň a trefit se přímo do čela,aniž by se snažila uhnout,to samé Kuciak,sice to mohlo být obráceně,ale aby se oběť ani nepohnula,nevěřím.Tohle neprovedli amatéři,ale profici a věděli co mají udělat.

Zatím bez slepic

Jen si popletli hlavu a hrudník nebo chlapa a ženskou.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak jak píše Vidlák,za vším stojí síly,které mají v záloze vždy v pohotovosti klaku rozesíračů se spoustou prostředků,připravených kdykoliv vyrazit do akce a využít jakékoliv příležitosti,aby prudili.Před týdnem akce "Vítězný únor",před nedávnem Duka a nyní nejčerstvěji:https://www.novinky.cz/stalo-se/465112-kritici-ondracka-chteji-demonstr… jenom kolik to musí stát??U nás na obci,když se udělá akce na Den dětí,tak se z toho obecní rozpočet vzpamatovává po zbytek roku!!

Zatím bez slepic

ad Zdeněk Ondráček:

Ondráček je ve funkci šéfa komise GIBS pro některé politiky krajně nepohodlný až nebezpečný.
Podle mě v dnešní KSČM zůstali jen ti "nejčistší" lidé, kteří z KSČ po plyšáku neodskákali do jiných populárnějších stran jako ODS nebo KDU-ČSL.
Považuju Ondráčka za naprosto rovného a férového borce, který je pro většinu politiků s nečistým svědomím nebezpečný především proto, že je nezkorumpovatelný.

----------------------------

ad Kiskův projev:

"...Nabídl dvě východiska: buď zásadní rekonstrukci vlády, která by znovu požádala parlament o důvěru, nebo předčasné volby. ..."

Tak jen pro info tady dám poslední volební preference na Slovensku:

Europe Elects
‏ @EuropeElects
27. 2.

Slovakia, AKO poll:

Smer-S&D: 25% (-1)
SaS-ECR: 16% (+3)
OĽaNO-ECR: 10% (-1)
SNS-ENF: 10% (+1)
SME ROD-*: 10% (+1)
ĽSNS-NI: 8%
KDH-EPP: 8% (+1)
Most-EPP: 6%

Field work: N/A
Sample size: N/A

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Žaluji

- novinářskou obec za zneužití vraždy Martiny Kušnírové a jejího snoubence k posílení své upadající pozice a důvěryhodnosti u občanů nejen v České republice
- politickou reprezentaci za zneužití vraždy Martiny Kušnírové a jejího snoubence k vyhrocení mocenského boje a plošného klamání občanů nejen v České republice
- politicky zaměřené tzv. neziskové organizace za zneužití vraždy Martiny Kušnírové a jejího snoubence k vyvolávání a následné organizaci občanských nepokojů a zvyšování si prestiže u donátorů sledujících pochybné cíle nejen v České republice

Nemohu žalovat

- občany na demonstracích zneužitých výše uvedenými žalovanými

… ale chci si na ně postěžovat: svatá prostoto, proberte se!

Zatím bez slepic

V době internetu nemá nikdo právo bejt neinformovanej.

Zvlášť nechutný to je u její matky. Jestli jí sorosovci zabili dceru, aby svrhli Fica a ona jim hrála do karet, jak se asi bude cejtit, až jí to konečně docvakne.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Do soboty takmer nikto tohoto "investigatívneho"novinára nepoznal. Písal pre aktuality.sk (majiteľ Ringier Axel Springer Slovakia), čiže mainstream, kde sa silne propaganduje a bežne blokujú diskusie.
To, že sa tak rýchle zaktivovala opozícia naznačuje pripravenosť, a budí podozrenie, že sa jedná o bieleho koňa či skôr o čiernu labuť.

Kto ich zabil? Nevyšetrí sa. Vraždu Valka (a to bol teda ozaj iný kaliber) vyšetrujú už 8 rokov.

Že mafia? Ako tu už bol o tom príspevok, o tomto sa písalo už dávno i s prepojeniami na politikov. A? Nevyšetrovalo sa nič. Skutok sa nestal.

Pochody v mestách? V Bratislave bolo niečo okolo 10 000 - 15 000 ľudí, organizovali to ľudia prepojení so Sorošom.
Žiaden majdan nehrozí. V roku 2012 boli pochody Gorila, v Bratislave okolo 60 000 ľudí, vylamovala sa brána na úrade vlády, lietali dlažobné kocky, policajti použili na demonštrujúcich slzný plyn. A? Nevyšetrilo sa nič. Nik neodstúpil, skutok sa nestal.

Je to všetko len divadlo. Milión na stole, zastrájanie sa policajného šéfa, že tu rozprúdi peklo, rev opozície. Peniaze a moc.

Vždy, keď čítam na českých portáloch, ako nám závidíte Fica, len krútim hlavou Je to tlčhuba. Hovorí pekne, ale činy ho usvedčujú.
Prečo nás asi, ako jediný štát V4, ohľadne migrantov,EU nezažalovala? Nikto nevie. Ani alternatíva. Tak silné je zovretie informácií.

Kiska, Fico so Smerom, Kaliňák (minister vnútra-Smer), Žitňanská (ministerka spravodlivosti-Most-Hid), Švecová (predsedníčka Ústavného súdu) tu narobili cielene taký brajgel, že sa nám právne rozkladá a rozpadá štát.
Malá ukážka
https://www.hlavnespravy.sk/rozklad-statu-uspesne-napreduje-uz-ani-dopr…
A? Nič. Ticho.

Opozícia v tomto reve správne, ľud obecný vidí a každý deň zažíva, čo tu vláda pácha, chce, aby táto vláda padla.
Lenže.
Koho miesto nich?
SNS s Maďarmi? Nereálne.
Opozíciu? To je Sas a Oľano. Lídri Sulík a Matovič To by bolo z dažďa pod odkvap.
Úradnícka vláda menovaná zapredancom, vítačom, eurohujerom, daňovým podvodníkom? Absolútny horor.
Kotleba? Je slabý, ten vďaka neustálym útokom nenazbiera viac ako 20 % a nikto s ním do vlády nepôjde.

Čo má slovenský ľud obecný spraviť? Jedno riešenie horšie ako ďalšie.
V takom marazme sme. Čuľ babo raď.

Zatím bez slepic

Někde tady výše je krásný odkaz na to jak to vypadá na Slovači. Fico něco chtěl od EU a dostal prd a tak se vzepřel.To, že nejdříve Vám na Slovač chtěl importovat pár tisícovek migrantů a tím začít rozkládat V4 je nejspíše fakt. Že jste v prčicích je pravda a my na tom nejsme ale o nic lépe. Když se dovoláváte Kotleby, tak to jste opravdu ve velkém srabu. Možná se pletu, ale přeci jen odkaz Hlinky je dost silné kafe.To říkám pro případ, že nám budete vyčítat Okamuru. Ten je pro nás nyní asi jedinná šance, bohužel nemá lidi a sám občas taky plácá blbiny. Další možné partaje jak u Vás tak i u nás jsou více než tragédie. Podle mě jste na kraji katastrofy a zatím je jedinná šance jak z toho ven ten Váš zatracovaný Fico. Takže teď to ustát a pak volit aspoň tak, jako se to postupně daří i u nás.

Zatím bez slepic

Pochopil jsem při sledováním slovenského dění, že Fico "Je tlčhuba. Hovorí pekne, ale činy ho usvedčujú." Jen mi potvrzujete názor, který jsem si udělal. Ale jak píšete, nevidíte alternativu. Ano, babo raď.

Osobně si myslím, že na Ficovi něco dobrého bude, když ho ta parta Sorošových šmejdů chce za každou odstranit.

Tož se snažte. pro nás je to, jak to u vás dopadne docela důležité.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Aktuálně píše "Itálie na pokraji chaosu" a že nemá kdo vládnout.

Můj výsledný dojem: V Itálii došlo k pozitivní změně. Pro nás dobrá zpráva.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ano pane Admirále, také jsem té zprávě přesně tak porozuměl.

Zatím bez slepic

dělají velmi záslužnou práci. Fendrych, Lipold, Pehe a mnozí další. Nebýt jich, byl bych někdy na vážkách, jak se k některým událostem postavit. Díky jejich profesionální pečlivé práci jsem v obraze.

Zatím bez slepic

když u sousedů v Německu dopadly parlamentní volby jak dopadly, tak se nepsalo, že se Německo propadá do chaosu i když povolební vývoj chaos připomínal.

Holt "Panika se nesmí šířit".

Zatím bez slepic

Pane Admirál.
Ono to bude jinak,budou všechno dělat,jen aby EU nepadlo.
Italové to ví také,tak se připravuje dělostřelecká palba na EU,pomůžete jako Řecku a je možné,že budou chtít mld.jako Turecko pro utečence.

Zatím bez slepic