Aby to mělo smysl...

Autor
Štítky

Trochu stranou mého zájmu proběhl v uplynulém týdnu kongres ODS, kde si straničtí hoši opět zvolili profesora Petra Fialu za předsedu. Neměl protikandidáta. Stejně tak neměli protikandidáta místopředsedové. Proměna ODS z konzervativní pravicové strany v progresivisticky levicovou byla dotvořena zvolením Evy Decroix za místopředsedkyni. Mezi ODS a Piráty už není žádný viditelný rozdíl, protože poslední mohykán, Jan Zahradil, odchází dle vlastních slov na střídačku… asi by měl dobrý výhled na to, jak se ODS potopí ke dnu.

Mimochodem… Jan Zahradil byl jediný, který ve svém projevu kritizoval nastoupený modroptácký kurz. Vzpomněl jsem si blahé paměti na Zaorálka, který podobně kritizoval nastoupený kurz (tehdy ještě) ČSSD a tak mu pro jistotu Šmardové omezili čas na projev. Výsledek se brzy dostavil a Zaorálek teď marně bojuje o eurovolby. Značka SOC-DEM ho spolehlivě stahuje ke dnu.

Už dobře půl roku píšu o tom, že eurovolby budou takové létání supů kolem politické zdechliny ODS, respektive politické zdechliny SPOLU. Není náhoda, že jsou to právě Fiala, Pekarová a Jurečka, kteří požívají největší míry nedůvěry na politické scéně. SPOLU se stala koalicí tří koulí na noze a už se vlastně ani nedá říct, kdo koho vlastně pohřbívá.

Stejně tak už dlouho píšu o tom, že na preference této politické mrtvoly stojí dlouhá, předlouhá fronta, do které se zařadili takřka všichni relevantní aktéři, kromě STAČILO! Vítek Rakušan dělal přesně pro tyto voliče své debaty bez cenzury. Andrej Babiš ujišťuje voliče, že nikdy nepůjde s SPD do koalice, protože Okamura nedrží slovo. SPD si na první a třetí místo kandidátky umístila pravicové osobnosti. PRO cílí na zhrzelé voliče ODS. Motoristé se Šlachtou už mají v podstatě hotovou nabídku nové, lepší a stoprocentně klausovské ODS. O Svobodných nemusím mluvit. Ti jsou pravicoví z podstaty své stranické DNA.

Jen Piráti jsou naprosto neviditelní a jejich jediná kampaň je, že kritizují Rakušana za podpásovky.

Rakušan si nadělal do hnízda Danuší Nerudovou. Ta mu vymazala celý úspěch jeho výjezdů do hospod, kde pod bedlivým dohledem svých goril dělal scénky o prozřevších dezolátech. Zároveň se nedá čekat, že by se Prezidentuše nechala umravnit, pokud možno nemluvila, jen se unyle usmívala a předstírala mladou a pohlednou. Stejně tak si nedovedu představit, že by byla schopna sebereflexe a sama by kandidátku opustila ve prospěch Lufthonzy Farského, který přece jenom nějaké zbytky mozku ještě má, i když absolvoval americkou lobotomii.

Alexandr Vondra má na krku žalobu za jeho pamflet na Jandejska a bude mu to do voleb ještě mnohokrát připomenuto. Stejně tak se ho budou ptát, co má společného s Luďkem Nýdrmajerem a Tomášem Zdechovským. Na tohle žádná dobrá odpověď neexistuje a Vondra si to asi uvědomuje, protože je úplně bez espritu. Dávno je pryč ten drzý modropták, který byl nad věcí, jak při PROMOPRO, tak při americkém radaru.

Nemohu si pomoci, ale je vidět, že pro ANO už nepracuje Mára Prchal… Nevím, jestli je teď nejvhodnější chvíle, mluvit o tom, že ANO s SPD nikdy do koalice nepůjde. Koho to má jako přitáhnout? Jediní volní voliči jsou ti, kteří by to místo Okamurovi, mohli hodit Babišovi. Ale pochybuju, že tohle pomůže, aby změnili preference. ANO se na jednu stranu vždycky rozkročí k SPD, aby absorbovalo jejich voliče, ale pak vždycky udělají něco, co jim je zase vezme. Ohlásit, že nikdy nepůjdou s SPD, tím jinými slovy říkají, že půjdou se zbytky ODS… Na koho je toto sdělení zacílené? Na zhrzelé voliče ODS? Zvolte mě a já pak půjdu s těmi, které opouštíte? A to nemluvím o Jourové, Charanzové a Maxové… tohle je voličské odstrašení první kategorie.

Kandidáti SPD zatím žádnou chybu neudělali. Mach zatím nikde neřekl, že je pro školné a pro poplatky ve zdravotnictví. Problém vidím jen v těch billboardech, kde není ani Mach, ani Ivan David ani Zuzana Majerová, ale Okamura, Salvini a LePennová. Tohle prostě nedokážu pochopit… Není to ani protestní, ani státotvorné, neříká to nic o značce ani o programu, neburcuje to, nebudí to žádné emoce. Takhle nějak vypadaly poslední kampaně Vojty Filipa. Zestárli jsme lásko… Ale do voleb je ještě sedm týdnů, tak třeba přijde nějaké strhující finále.

Macinka má dobrého toho Filipa Turka. Přesně jak to o něm napsala ta progresívní novinářka. Macho, šovinista, silné motory, vůně benzínu, vtipný, šarmantní, nekorektní, dva metry na výšku… Ale zároveň usměrněný, vědomý si svých limitů. „Filip nás v Bruselu nezradí,“ je perfektní heslo. Kampaň viditelná. Jediné nebezpečí vidím v tom, že Turek někde půjde příliš na hranu a nějakým výrokem „zklame“ ty, kteří mu teď fandí. To je v dnešní době strašně snadné. Ale radí mu i starý Klaus a lidé kolem něj, tak bych si myslel, že vědí, co dělají.

Kateřina Konečná si bere zpátky image protestní strany, ale já pořád její hlavní výhodu vidím v tom, že na levici nikdo jiný neloví. Tedy kromě chudáka Zaorálka, který se snaží přetlačit svými zkušenostmi to, co Šmarda napáchal. Nemá ani nejmenší šanci. Už teď mu za to jeho progresivní straníci nadávají.

STAČILO! sedí u obrovského prostřeného stolu všech levicových voličů. Kateřina vzala na kandidátku osobnosti Alternativy, organizátory demonstrací, lidi ze Sociální demokracie, kandidátka má podporu Petra Druláka a Svatopluku a má takřka kompletní informační kanály na milion propadlých hlasů z minulých voleb. STAČILO! loví ve vodách SPD i ANO, protože tam je hodně lidí, kteří kdysi prostě přestali volit Vojtu Filipa, ale nepovažují KSČM za sprosté slovo. Kampaň STAČILO! je národovecká, protestní, levicová a jednoznačně pro mír. Takové rozkročení dneska nemá na politické scéně nikdo jiný.

Za necelé dva měsíce budou eurovolby. Letos jsou důležitější než kdy jindy. Nejenom kvůli lidem, kteří budou v Bruseli znovu otevírat a revidovat grýndýl a dalších zvěrstvech. Především proto, že tyto volby ukáží, jak na tom jsou ti, kteří se chtějí podílet na řízení této země. Žádné cinknuté průzkumy, žádná zbožná přání, žádné vzdušné zámky, ale tvrdá a zatím poctivá realita. Pořád se hlasy sčítají ručně, pořád se dá doklikat do volebních výsledků ve kterékoliv volební místnosti, pořád se to dá celé transparentně přepočítat. A ještě do toho nepolezou korespondenční volby ani rozdávání občanství sudetským Němcům. Žádné bidenovské křivky.

Je naší povinností, aby všechno, co jsme během uplynulých dvou let dělali, mělo nějaký smysl. Aby všechny ty demonstrace, protesty, objíždění republiky, soudy i justiční zvůle, nebyly nadarmo. Je zapotřebí k těmto volbám dojít a nevolit Pětikolku. Vy, co se nedokážete vyrovnat s ANO a ani s SPD, vy máte na výběr ještě jedno pravicové a jedno levicové uskupení, u kterých je celkem jisté, že váš hlas nepropadne. Máte na výběr mezi STAČILO! a Motoristy. To je o dvě strany víc, než jste měli na výběr před posledními parlamentními volbami, pokud jste nechtěli, aby váš hlas propadl.

Do voleb je ještě pár týdnů, ještě se může ledacos stát a někdo může překvapit, ale podle mě jsou karty rozdané takto.

Dodám své obligátní: dumejte, dumejte.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (360 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Média jsou plná návštěvy premiéra Fialy v USA, vyzdvihují i spoluúčast na akci ze strany vedení tajných služeb, uvažující občan se však obává toho, s čím se Fiala vrátí. Liberálové se dmou pýchu a Mladé pirátstvo a celá jeho generace zmanipulovaná školami, neziskovkami a médii si slibuje sblížení se zámořskou velmocí. Když chce někdo něco znamenat, posílá své děti studovat na americkou školu a získává dojem, že tím pro potomka udělal nejvíce. Přitom tím často přiznává, že pro mladé bude nejlepší opustit naší kotlinu a nejlépe i Evropu.
 
Fiala bude muset po návratu nastoupit na rehabilitaci zad. Několik dní trávených v potupném předklonu se sice přeletem přes Atlantik změní v úspěšnou prezentaci České republiky, tajné služby možná najednou najdou lék schopný ,,vyléčit“ alternativní scénu z deprese tím, že ji prostě převálcují a rozpráší. Nám to celé ale spíše připomíná návštěvu Bilaka v Moskvě a předání zvacího dopisu. Blíží se volby, které by Pětikoalice potřebovala aspoň uplichtit, aby to nebudilo dojem, že je nechtěná. S Danuší, Vondrou a pár dalšími nominovanými exoty to nebude snadné, ale je čas nějak zkompromitovat silné opoziční euroskeptické kandidáty nasazené proti vlastním eurohujerům. To neplatí pro adepty na Evropský parlament z ANO, protože Babiš i Schillerová dělají vše proto, aby ukázali svou kompaktibilitu s Evropskou unií.
 
Fialova návštěva v Bílém domu a v sídle CIA je jen dalším důkazem kolonizace České republiky. Mládež je vychovávána tak, aby byly potlačeny jakékoliv vlastenectví a vztah k národu, střední generace slouží často korporátům, české elity sosají z Evropské unie a bohatnou z důsledků jak covidu, tak i stavu na Ukrajině, ti starší jsou dehonestováni opakovanou nepotřebností a příživnictvím díky důchodům, navíc jim je dáván za vinu minulý režim, přestože právě ten nám umožnil žít třicet let z jeho výdobytků. Teď už tu nic nezbylo a místo toho, aby se mládež vzepřela dalšímu chudnutí a přiložila ruku k dílu, sní o luxusním životu jakýchsi influencerů vydělávajících na hlouposti jiných.
 
Žijeme ve smutné době úpadku české státnosti, národního povědomí a likvidace zvyků a tradic. Vládnoucí klika se hlásí k různým vlajkám, na klopách nosí ukrajinské národní symboly a hájí americké zájmy, aniž by připouštěla, kam nechává padat zemi, ze které pochází. Perspektiva České republiky je chmurná. Jsme členy EU, NATO a WHO, tedy organizací stvořených k ovládnutí lidí. První likviduje ekonomicky náš kontinent, druhá je útočným paktem sloužícím Spojeným státům a Západu, WHO se proměnila v polosoukromý subjekt patřící Gatesovi a Big Pharmě. Vzniká množství zákonů majících za úkol nás svázat, omezit a vychovat k poslušnosti. Svoboda je prázdným pojmem.
 
Petr Fiala a absolutní většina politiků držících se u moci už s prostými občany nemají nic společného. Jejich arogance se dostala do jiných dimenzí a už se ani nesnaží skrýt svou podřazenost Washingtonu a Bruselu. Nevím, jak Vy, ale stydím se za to, kam jsme nechali tu naší krásnou zemi klesnout, komu sloužíme a jak hospodaříme. Stydím se za naše politiky, elity, umělce a ty nejbohatší podnikatele ochotné se pro svůj majetek a bez morálních zábran přicucnout k jakémukoliv zdroji. Je mi líto těch, kteří za trochu slávy líbají ruce a nohy těm, kteří jim umožňují ji získat. A je mi líto všech, kteří nechápou, jak ubohými jsme se stali. Smutné je na tom všem to, že v tom budu dožívat a mé děti se z toho nikdy nevyhrabou.
 
Jindřich Kulhavý     17. 04 2024
 

Průměrný počet slepic: 4.7 (242 hlasů)

se mi líbila víc. Ještě by se mi líbilo https://pravyprostor.net/stud-je-na-miste/ ale ta tapeta se mi nelíbí.

Průměrný počet slepic: 2.2 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

To opravdu musíme dávat celému světu na odiv, že jsme jen sluhové a práskači?

ČESKO: Aby toho nebylo málo, s premiérem letí políbit americký prsten hned všichni tři šéfové našich tajných služeb. Civilní rozvědky, kontrarozvědky i vojenského zpravodajství. Komentátoři se shodují na tom, že tato návštěva působí na první pohled výjimečně. A pravdu mají.

Ona působí výjimečně i na ten pohled druhý. Nikdo totiž takto okatě svoje plazení před svými bohy prezentovat úplně nechce. A nic jiného, než ukázka servilnosti a podřízenosti to opravdu není.

Ukazujeme navenek všem svým přátelům, nepřátelům a lidem doma, že s nezávislou, hrdou a pronárodní politikou jsme definitivně skončili. Nyní jsme poskoci se vším všudy. Premiér je prý natěšen, že se „tam“ ledacos dozví. A co asi? Jak stát v pozoru u záchodů jako v Europarlamentu? Jak se nechat seřvat na první dobrou a ještě si u toho dělat poznámky? To všechno už umí, to mohl ušetřit za kerosin.

Američané prý ocenili, že ho všichni tři šéfové tajných služeb doprovodili a že nedocházelo k žádným žabomyším válkám kvůli tomu, kdo tam někdo bude a někdo ne. No ty kráso, neměly by se tajné služby oceňovat za něco jiného, než za to, že se nepoštěkají jako malí kluci na první dobrou, kdo pojede ve výtahu první a kdo bude šlapat schody? Není to spíš velkej trapas, než cokoliv jiného?

A co jsme se dozvěděli my?

– Že se premiér nenudil. Tak bravo, jsme rádi, že to bylo zábavné.

– Že šlo do určité míry šlo o dialog, nebyl to jen jednostranný brífink. Asi mu bylo dovoleno pozdravit.

– Že to bylo to také o tom, co si myslí naše strana. Asi o tom, jestli si to myslí správně.

– Že to pro nikoho to nebyla ztráta času. Tak to nás uklidňuje.

– Že si premiérův poradce myslí, že si premiér myslí, že nám leckteré jiné evropské země mohou závidět. A hlavně jemu. Zase má fotku s pilotem

– Demonstrovat to, že v České republice táhneme za jeden provaz. Asi s americkými zbrojaři a deep state. Ano, to víme, máme jednoho takového za prezidenta. Sice je to bývalý komunistický rozvědčík, ale kdo by se zabýval detaily, když to fakticky dělá jejich lobbista Kolář, že.

Co říci závěrem? Snad jen:

Je nebezpečné být nepřítelem Ameriky, ale být jejím přítelem je smrtící.“ Henry Kissinger.

Takže tak. Zbývá jen doufat, že nás Fialova fialová smečka nevezme sebou.

AUTOR: Jana Marková

https://cz24.news/fiala-v-cia-to-opravdu-musime-davat-celemu-svetu-na-odiv-ze-jsme-jen-sluhove-a-praskaci/

Průměrný počet slepic: 4.6 (129 hlasů)

---------------------------------------------------------------------------------

SLOVENSKO: Existence důkazů o jiné verzi vraždy Kuciaka

Prokurátoři zrušeného Lipšicova úřadu - Harkabus & Mikuláš kteří dozorovali případ vraždy Jana Kuciak, se vzdali funkce

SLOVENSKO: Existenci důkazů o jiné verzi vraždy Kuciaka nastínil loni kromě Roberta Fica i advokát Marek Para. Pochybný klíčový svědek Zoltán Andruskó měl podle něj propojení na kriminální skupiny, o kterých novinář psal a které se ho snažily zlikvidovat. Tvrdí, že Daniel Lipšic ovlivňoval dokazování takovým způsobem, aby se vyšetřovala jen jedna verze.

Prokurátoři Matúš Harkabus a Daniel Mikuláš, kteří dozorovali případ vraždy Jana Kuciaka, se vzdali funkce. Informoval o tom Deník N.

…..Předseda strany Směr-SSD Robert Fico loni nastolil otázku, zda existuje i jiná verze vraždy Jana Kuciaka a jeho snoubenky. Podle jeho názoru prokázáno, že Daniel Lipšic komunikoval a setkával se s nepravomocně odsouzenou Alenou Zsuzsovou. To podle něj dokazuje komunikace z roku 2012, jakož i vyjádření Aleny Zsuzsové u soudu v roce 2020. Na jednání totiž obžalovaná Lipšicovi, který byl v té době právní zástupce Kuciaků, tykala.

...„Peter Juhás ani zdaleka není ten excelentní vyšetřovatel s gloriolou, jak nám média několik měsíců intenzivně podsouvali, dokonce není ani nekompromisní vyšetřovatel nejzávažnějších trestných činů. Peter Juhás je pouze loutka, ovládaná JUDr. Lipšicem a JUDr. Kvasnicím, která uvěřila pohádce, že na konci této zvrácenosti ho čeká závratná politická kariéra,“ uvedla ve svém článku v roce 2020 dnes už nebohá novinářka Jana Teleki.

Tým vyšetřovatelů, který řešil vraždu Jana Kuciaka v konečném důsledku neměl zájem vraždu vyšetřit, ani najít skutečného objednatele vrahů, ale připravit verzi, na jejímž základě mělo dojít k odsouzení Mariána Kočnera a Aleny Zsuzsové. Ve smyslu politické objednávky měl sestavit spis a vyrobit důkazy na základě kterých by bylo možné uložit Mariánu Kočnerovi a Aleně Zsuzsové doživotí, případně pětadvacetiletý trest, což je vzhledem k jejich věku dožití,“ přiblížila Teleki.

"Vyšetřovateli Petru Juhásovi pravděpodobně dosud nedošlo, že dříve či později budou orgány činné v trestním řízení vyšetřovat jeho trestnou činnost, padělání a odstraňování podstatných důkazů, maření práv obviněných či psychický nátlak na obviněné," prorokovala Teleki dávno před tím, než došlo k osudovému 10. říjnu roku 2023, kdy s jeho vědomím byl policistou na inspekci odebrán spis týkající se zdokumentované trestné činnosti obviněných příslušníků NAKA.

Zurianov zesnulý kamarád - bývalý prezident Policejního sboru SR generál Milan Lučanský přesně 3 měsíce před tím, než ho soudkyně STS Pamela Záleská poslala do vazby, na sociální síti napsal, že vyšetřovatel Juhás nikdy před touto trestní věcí nevyšetřil žádnou vraždu, ani jiný závažný trest. V této souvislosti si položil otázku, zda tutorem vyšetřovatele vraždy Kuciaka nebyl jeden z právních zástupců poškozený.

Právě díky falešnému narativu o vraždě Jana Kuciaka a masivní propagandě médií a nevládek se do úřadu prezidentky SR dostala v roce 2019 do té doby neznámá právnička Sorosem financované nevládky Via Iuris a zároveň aktivistka za přesun Pezinské skládky Zuzana Čaputová. O rok na to se v březnu roku 2020 do křesla premiéra dostal Igor Matovič, jehož vláda rozvrátila na Slovensku právní stát s fatálními následky.

ZDROJ: Pravda / Infoválka 17. dubna 2024👉 @cz24news

https://cz24.news/prokuratori-zruseneho-lipsicovho-uradu-harkabus-mikulas-ktori-dozorovali-pripad-vrazdy-jana-kuciaka-sa-vzdali-funkcie/

 

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (81 hlas)
Trvalý odkaz

Dobrý den pane vidláku,

nějakou dobu jsem tu nebyla, ale vždycky se k Vám nakonec vracím. Píšete totiž PRAVDU.

Myslím si, že jediná možnost, jak porazit válečnou vládu vůdce a HŇUPA petra fialy, je přijít k OJROVLBÁM. Nám dezolátům a chcimírům totiž nic jiného nezbývá a pokud se nespojíme, tak nám 5 kolka naší krásnou malou zemi zničí a vydrancuje. Velmi dobře jste popsal "rozložení sil" a jsem přesvědčena, že voliči mají pro tentokrát opravdu pestřejší výběr. VĚŘÍM, že je PORAZÍME.

Jana Suchy

Průměrný počet slepic: 4.6 (82 hlasů)
Trvalý odkaz

Píšete: Pořád se hlasy sčítají ručně,.. ale volby u nás trvají dva dny, bohužel. Urna je zapečetěná plastovou(! je k dostání pro kohokoliv) plombou a přes noc je uložena na bezpečném místě, prý. A tady je problém, co brání předsedovi komise přijít o hodinu dřív do práce a ... a znova zapečetit urnu a podepsat pásku znova svým podpisem (pečetítko má v šuplíku)? Kdopak volil našeho řeporyjce, že opět s takovým náskokem vyhrál volby? Lidé v Řeporyjích jsou přeci normální... Či ODS Vystrčila, u toho pána je to prostě neuvěřitelné. V ČR zřejmě probíhá bidenova křivka po jiné trajektorii... a ODS stále dokazuje, že je schopná všeho...

Průměrný počet slepic: 4.4 (58 hlasů)

To, co píšete, je možné jen teoreticy. Asi nevíte jak to skutečně probíhá. Ve volební komisi jsou zástupci nominovaní z různých stran. Jsou tam volební archy (seznamy voličů), kde se každý, kdo přijde k volbám odškrtne a vydá se mu obálka. Večer se hlási počty, kolik lidí odvolilo. Jak zaškrtat i ve volebních seznamech, aby to nikdo z volební komise nepoznal? Po ukončení voleb se počítají lidé, kteří se dostavili k volbám, porovnávají se s počtem vydaných obálek (orazítkovaných), to se porovnává s počtem odevzdaných v urně a teprve pak se počítají hlasy. To vše za přítomnosti všech členů volební komise. Zatím je to neprůstřelné. Šlo by snad zfalšovat max. 1-2 hlasy, aby si toho nikdo nevšiml. Ale korespondenční volba.....to je jiné kafe.

Průměrný počet slepic: 4.5 (49 hlasů)

 Nechci tady zveřejňovat návod k trestnému činu, mám připravených 100 obálek, razítko je taky k dispozici a to celý rok, hlasovací lístky jsou dostupné všude. CO mi stačí udělat? Tak hodně štestí...

Průměrný počet slepic: 3.1 (17 hlasů)

Teoreticky je možné všechno. Bylo by dobré, pokud byste svou teorii s orazítkovanými obálkami rozpracoval do podrobností. Ne jako návod ale jako možnost, na kterou je třeba si dávat pozor. Předtím by bylo dobré, pokud byste alespoň jednou pracoval v některé volební komisi. I ty nejmenší strany chtějí mít ve volební komisi zastoupení a pokud nemají v daném obvodu člena který by místo v komisi přijal, vezmou kohokoli, kdo za ně bude v komisi dohlížet na regulérnost voleb.

Samozřejmě že takový způsob manipulace, jaký jste naznačil, tu je. Především v obecních volbách, kde podvod v jedné volební místnosti ovlivní obec zásadním způsobem, ale u parlamentních voleb si to nedovedu představit.

A i u těch obecních voleb hodně záleží na aktivitě místních občanů. Pokud jsou lidé v obci aktivní, není problém mít ve volební komisi většinu a tím rozhodovat o tom kdo bude předsedou volební komise a celé si to pohlídat. Pokud na volby kašlou, tak ať potom nenadávají.

Průměrný počet slepic: 4.4 (24 hlasů)

je na volební komisi nezávislé. Jediný způsob jak zabránit manipulacím jsou jednodenní volby...

Průměrný počet slepic: 2.5 (4 hlasů)

Všude okolo mají volby jednodenní v neděli.

Jenom ti pražáci vymýšlí a udržují cypoviny, které si přitáhli ze svých východních rodišť.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jsme pravičáci, když se nám nelíbí, jak se tady protěžují a prokrmují cigáni a ukrajinci? Podle nastavených měřítek jo, neboť odmítáme zadlužovat beztak vysypanou kapsu. Je evidentní, že schémata pravice-levice moc nefungují. Podívejte se na cigošský děcka, jeden otylý vedle druhého; morgoši jsou oblečení podle poslední módy, aniž je kdokoli viděl pracovat! Jsem pravičák, když chci těmto omezit (anti)sociální dávky? Inu, asi ano...

Školné na vysokých školách? Včera bylo pozdě! V ČR zadarmo vystuduje kde kdo na lékaře, aby v Německu měnil v hospici plinky za jednou takový plat. A přitom u nás doktoři schází, o tom žádná. Je pravicovost, aby si medici (a ne jen ti) svou atraktivní budoucnost uhradili? Stačí do dvou paragrafů napsat, že studentem zaplacené školné bude po odpracování například 6 let v tuzemských lékařských zařízeních vráceno třeba ze 2/3 zpět. Dle mého soudu, toto školné rozhodně není pravičácké, jen antivychcanostní. Ale také motivační, hospodářské, výchovné, ve prospěch dotčeného rezortu. A obráceně, nesplněním podmínek to školné, coby vzdělávací kauce, propadne státu. Mdloby ze školného nejsou zapotřebí.

Průměrný počet slepic: 4.8 (51 hlas)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Milý pane Zappo,

to, co vy popisujete nemá s pravicovostí ani s levicovostí co dělat. To jsou všechno projevy státu, který je nefunkční a tím pádem je neschopný vymáhat nejen právo, ale i stanovovat smysluplná pravidla.

Jiří 

Průměrný počet slepic: 4.8 (23 hlasů)

Já bych to placení školného rozšířil na všechny platby, které stát platí na dítě až do doby, než začne ze svých daní přispívat na totéž další generaci. Vůči každému občanovi by měl stát při jeho vstupu do výdělečné činnosti poměrně značnou pohledávku, kterou by dotyčný občan splácel svými daněmi.

Pokud by odešel pracovat do zahraničí, platil by si tyto splátky ze svého platu. Nesplácení by byl po určité době trestný čin.

Hodně lidí (a také hodně států) zneužívá systém, kdy stát přispívá dítěti od kolébky až do dospělosti, potom sebere baťůžek a odjede za lepším do zahraničí. No ať si jede ale ať taky vrací to, co do něj občané tohoto státu investovali.

Průměrný počet slepic: 4.4 (20 hlasů)

Školné je špatně. Nebo to dopadne jako v USA, kde se studenti nevyhrabou z dluhů celý život...no a pak se dluhy odpouštějí. To co je třeba zavést, jsou platby mezi státy za vzdělání migrujících lidí. Pokud odejde mladý doktor po škole pracovat do Rakous, pak Rakousko získá hodnotu v ceně 20 let drahého studia za nic. A to vzdělání by měl rakouský stát uhradit (nebo část). Hle příležitost pro EU.. :-)

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Patrně jste můj příspěvek, na který reagujete vůbec nečetl, nebo mu neporozuměl. To, co navrhuji, je něco docela jiného než to, co je zavedeno v USA. To, co je zavedeno v USA, ostatně jako vše ostatní, bezvadně funguje z počátku a následně se to změní v katastrofu. To určitě ne.

To, co navrhuji já, je přehledné. Na konci vzdělávacího procesu by měl stát u každého občana jasno, kolik mu dluží a podle daňových přiznání, by se tato částka umořovala. Pokud by pracoval v zahraničí, byl by povinen patřičnou splátku platit sám. Za splácení by byl odpovědný po celou dobu on.

V případě že by to měl platit stát ve kterém je zaměstnaný, vznikl by u mnohých lidí problém se zjišťováním, kde je tento člověk momentálně zaměstnaný a po kterém státu máme patřičnou částku vymáhat. Mnoho takových lidí žije ze dne na den a někde pracují jen na černo a někde vůbec.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

Vážený Čestmíre, už vidím, jak náš stát a jeho poddaní vyplácí celému Západu a Bruseli obzvláště odborníky a poradce nejen v bankách, ale i ve stovkách neziskovek. 

Už dnes, když se podívám na doktory, inženýry, maggistryně z neziskovek jako jsou Ptáčky na krmítku, Intersucho, Vlci do každého lesa, Bobra do každého potoky, Syrského sirotka do každé rodiny, Anticikánismus do každé školy.... je nejméně polovina těchto vysokoškoláků z ciziny! Za ně ještě bude stát platit místo jejich guru Soroše? 

Stát jim na školu půjčí, státu budou peníze vracet! Třeba i bezúročně. Za každý rok splacení odpustit 5% z dluhu. 

Nebo jako kdysi, vyplatit se táhnout rejžovat do ciziny.

Zatím bez slepic

Vážený Čestmíre, už vidím, jak náš stát a jeho poddaní vyplácí celému Západu a Bruseli obzvláště odborníky a poradce nejen v bankách, ale i ve stovkách neziskovek. 

Už dnes, když se podívám na doktory, inženýry, maggistryně z neziskovek jako jsou Ptáčky na krmítku, Intersucho, Vlci do každého lesa, Bobra do každého potoky, Syrského sirotka do každé rodiny, Anticikánismus do každé školy.... je nejméně polovina těchto vysokoškoláků z ciziny! Za ně ještě bude stát platit místo jejich guru Soroše? 

Stát jim na školu půjčí, státu budou peníze vracet! Třeba i bezúročně. Za každý rok splacení odpustit 5% z dluhu. 

Nebo jako kdysi, vyplatit se táhnout rejžovat do ciziny.

Zatím bez slepic

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Ukrajinců znám dost. Těch, co hákují v lese. V první řadě je vždy odrbe firma, která tady vysoutěžila pětiletý tendr. V současné době je to u nás filma Uniles, která pochopitelně nepatří panu Babišovi, ale těm svěřeneckým fondům. A ta ví, že ukrajince může platit podstatně míň, než čecha. Pak je očeše jěště ten maník, který je sem vřivezl, zajistil jim práci a povolení. I po tomto zkrouhnutí si ti chlapi zde dokáží vydělat víc, než doma. Takže hákují od nevidim do nevidim (schválně si to prubněte, jsem kdykoli ochoten vám tuto práci zajistit), aby potom mohli posílat peníze na přilepšenou svým rodinám támhle na východě.

Oproti tomu, cikána jsem ještě nikdy v životě v lese s motorovou pilou, či s traktorem, nepotkal. Nikdy a ani jednou. Tito si totiž pro peníze nemusí chodit do lesa a tam si je vydělat prací, oni si pro ně chodí na počtu.

Chápu, že patrně ukrajince nemáte příliš v lásce, ale buďte objektivní. Svým přirovnáním jich k cikánům jste k nim byl dost nespravedlivý.

Průměrný počet slepic: 3.7 (33 hlasů)

Řekl bych že hodně lidí zaměňuje Ukrajinskou „elitu“ s většinou běžných Ukrajinců. Velmi podobné je to i u Židů 😊

Průměrný počet slepic: 4 (21 hlas)

Nedávno jsem kácel porost, který byl celkem velký. Takže jsem dostal část a zbytek dělala parta tří ukrajinců. Jezdím do lesa dost brzo, ale stejně, když jsem tam dorazil, ukrajinci už tam byli a když jsem odjíždět, ještě tam byli. Občas jsme dali pokec a jeden se mě zeptal, kolik beru za vytěžený kubík. Jelikož se zajímám a o tomto jsem se zrovna nedávno bavil s hajným, tak jsem svou odpověď nahodil do ztracena, jelikož mi bylo celkem trapné mu sdělit, že vím, že on bere 90 kč a já za tu samou práci 200.

Takže pokud někomu přijde, že nás zde ukrajinci vysávají, já to díky tomuto vidím krapet jinak.

Průměrný počet slepic: 3.4 (19 hlasů)

Potkávám ukrajince flákající se ve městě, prolízající nákupáky, v šalině řvoucí ukrajinky do mobilu...Pak se setmí a doplní je vyžírkáři povykující ožralí při cestách nocí. Nechci ani vzpomínat na limuzíny, díky kterým se mi zvyšuje povinné ručení, neboť tito jej neplatí. Nedávno jsem na D1 spatřil ukrajinské SUV, co vleklo jachtu; jářku, uprchlík jak sviňa. Aby toho nebylo málo, podílím se daněmi na zacvaknutí jejich bydlení a apanáže. Ba hůře, půjdu do důchodu za daleko horších podmínek než jsou ty, než když jsme jim sanovali vatu. Pokud vy zaměstnáváte ukry, chci věřit, že s nimi jednáte nikoli otrokářsky a platíte za ně všechny citované poplatky ze svého.

Průměrný počet slepic: 4.6 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

Nurteláka je pro normálního občana skryt.  Ještě, že jsou lidé, kteří přemýšlejí konceptuálně a snaží se nám vše vysvětlit. Je jen na nás, jak budeme volit a tím si určíme svou budoucnost. https://aeronet.news/premier-fiala-priznal-ze-jednal-s-sefem-cia-primo-v-jeho-sidle-v-langley-a-po-boku-mel-vsechny-3-sefy-ceskych-rozvedek-ceska-strana-ma-strach-z-vysledku-evropskych-voleb-a-i-z-tech-v-cesku/ 

Průměrný počet slepic: 4 (21 hlas)

Skrytý není. Hlavní motivací byly fotky s Bidenem. Podívejte se na obrázky pořízené u papeže. Zatímco u prvního si to focení musíte draze zobchodovat, ve Vatikánu se s tím jaksi počítá a kdejaká zvolená nula tu audienci dostane. Tehdy se s ním svezl i Benda s manželkou, také Fialová tam byla. Zájezdy na náklady státu, tipnu si, že i s autogramem.

Průměrný počet slepic: 4.1 (30 hlasů)
Trvalý odkaz

Váš perfektní rozbor situace nahrazuje všechny průzkumy předvolebních nálad, zveřejňovaných na majnstrýmu.  Je otázkou, zda i ty průzkumy netvoří samy o sobě jednu z pák ovládání potřebných nálad voličstva. 

Průměrný počet slepic: 4.2 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

     O PRO pouze jedna věta. No, po tom, jak Rajchl vyjebal (omlouvám se za ten výraz, ale jinak to napsat neumím) s Vidlákem, Petrou Rédovou a ostatními, se ani nedivím. Svého času zde bývaly na PRO a Rajchla oslavné články od Vidláka jako kdysi v dobách nejtvrdšího komunismu na Stalina. Dnes tady Dan vyzdvihuje STAČILO! Kateřiny Konečné. A jak říká klasik - jen blbec nemění názor. Ale zase na druhou stranu tu máme ono klasické - kam vítr, tam plášť. Každý ať si vybere, co jeho jest. 

     Pravdou je, že Konečná za to vzala a jede jako buldozer. Má sqělou kandidátní listinu plnou důvěrohodných lidí. Ví, co chce a má v tom jasno. Osobně jsem dlouhou dobu volil SPD, ale do ojrovoleb budu volit Konečnou a kroužkovat Petru Rédovou. Jsou to baby bez bázně a už ukázaly, že jim jde o lidi a ne o koryta. Což už tak úplně bohužel nemůžu říct právě o SPD, která poslední dobou jaksi "zparchantělela".

     Všem dezolátům a chcimírům přeji hezký den. 

CH

Průměrný počet slepic: 4.3 (59 hlasů)

je holt jiný level, nelíbil se mu ten náš plevel. Nehledal bych v tom nějakou zášť, stále platí - kam vítr, tam plášť.

Průměrný počet slepic: 4.6 (23 hlasů)

Vidlák nikdy nebyl členem PRO tak neím jak s ním mohl J.Rajch vašimi slovy vyjebat. To že P.Rédová neunesla že nebyla na sněmu zvolena je věc druhá.A paní Komečná toho zatím moc nepředvedla teda pokud pominu parazitování na akcích které sama   nepořádala viz demonstrace zemědělců na Malostranském náměstí či demonstrace PRO na Václaváku.

Průměrný počet slepic: 2.8 (37 hlasů)

na veřejném místě, daleko od řečniště bych za parazitaci nepovažoval

Průměrný počet slepic: 3.2 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Po včerejší zprávě o tom, že migrační pakt neobsahuje žádné vyjímky pro ČR bych očekával, že až se vrátí protektor z USA, tak vyhodí na vteřinu Rakušana z vlády, neboť tento celé měsíce lhal, že ji prosadil. Nemluvě o tom, že neměl žádné pověření vlády, aby s tímto holportem souhlasil, ba jej vůbec projednával. Protože tohle je hned několik důvodů ke kopanci do řiti, neřkuli pro kriminál! Netěšme se však. Nás trochu ochrání avízované veto Slováků. Svou budoucnost kolaborantsky prošustrováváme.

P.S. No, já se picnu, kandidátka Přísahy pro evropské volby: MSSc. et MSSc. BSc. Nikola Bartůšek, socioložka. Berousek, Kludský a Humberto tolik zábavy a údivu nevyprodukovali, jako "tituly" toho Bartůšek :-).

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Prijedou-a-divi-se-Co-mate-ze-zivota-Porad-pracujete-Resi-migraci-uz-od-2015-Byla-u-vseho-753951

 

Průměrný počet slepic: 3.7 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Prý mladá, hezká, jinak kravka, svojí inteligencí zastínila i agenta Pávka. Ne, to není náhoda, to je dvojka národa.

Průměrný počet slepic: 4.5 (31 hlas)
Trvalý odkaz

ten k vedení ODS se ohradil. A potom, aby moc nevadil, tak se prý na střídačku posadil.

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Rakušan to podělal, když z  Danuše kandidátku udělal. S Piráty se o to přel a zdá se, že je i s Danuší na odstřel.

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

škoda Zaorálka. Nepovažuji ho za Neználka. A třebaže to není vůl, zůstal sám jako v plotě kůl. Nevděčná to robota, měl raději čekat na toho Godota.

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)

ségru Jau Jau Biomasy Bursík a máti Emyčky Haj Smetana. Podařená rodinka. Berrnard by byl z jejich původu nadšen.

Průměrný počet slepic: 4 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

odéesácký paša. Starý vůl, který nikdy nebyl býkem se přesto může chlubit svým pašalikem.

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Dobré čtení mého oblíbence Harašíma z Britských listů:

https://blisty.cz/art/118639-fialovy-terminator-aneb-hastala-bastala-lide-a-volici.html

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)