Aby vůbec někdo zbyl...

Autor
Štítky

Můj dnešní článek je antitezí včerejšího. Ne proto, že bych změnil názor. Všechno, co jsem řekl včera, to si myslím i dneska. Ale vzpomněl jsem si na jeden z prvních článků, který jsem napsal na Vidlákových kydech. Tenkrát jsem se velmi ironicky a jízlivě ptal svého včerejšího mentora a učitele blogera Vlka, jestli mu někdo vůbec zbyl. Vlk tehdy napsal celou sérii článků, kterými tepal do lídrů naší politické scény. Ke každému měl spoustu (oprávněných) výhrad, každý měl dostatečný vroubek, za který si zasloužil, být nezvolen. Já jsem se ho ptal, jestli vůbec někdo zbyl, aby hentu politiku alespoň někdo dělal.

Vzpomněl jsem si na to včera, když jsem se ve svém článku ptal, proč hnutí ANO schválí i svými hlasy onu obrannou dohodu s USA, když to pro něj nejspíš bude čistá ztráta na voličích. Článek měl poměrně velký dosah a všude, kde ho přetiskli, to bylo jak přes kopírák. Prakticky nikdo se Andreje Babiše nezastal. Já vím, jsme určitá sociální bublina – věční kverulanti, věčně v opozici, pravidelně dehonestováni, označováni za zrádce a kolaboranty. Ale přesto… málokdy se stane, že má můj článek tak jednostrannou odezvu.

Hele, zbyl nám vůbec někdo?

Když píšu o Rajchlovi, vždycky se najde dost těch, kteří mě přesvědčují, že není tou pravou opozicí. Nedá se mu věřit, nechce odejít z EU, nechce odejít z NATO, pryč s ním.

Když píšu o Okamurovi, je to dost podobné. SPD vyhovuje stav tak, jak je. Mají své jisté, nechtějí žádnou odpovědnost, Samuraj se vlastně ani nesnaží vyhrát. Vyhovuje mu protestní agenda, ale nic jiného z toho neplyne.

Když píšu o Trikolóře, tak se v komentářích okamžitě objeví, že už nemají žádné peníze, zradili své spojence, teď se museli dát k SPD, protože jim nic jiného nezbývá…

To samé platí pro KSČM. Jsou už přestárlí, protestní agendu jim přebral Okamura, nejsou pořádně slyšet a vlastně není moc jasné, co chtějí.

Malé straničky toho také nejsou ušetřeny… nemají koaliční potenciál, jsou stranou jednoho muže, atd, atd.

Babiš je také jen šestým členem pětikolky, do EU dosadil Jourovou, která se zabývá cenzurními zákony, v mnoha případech také není autentickou opozicí, je málo proruský a moc proamerický…

Jinými slovy… kdo chce víc, nemá nic. Možná je to zákonitost, že propadl milion hlasů. Možná prostě neexistuje žádný způsob, jak tyto hlasy posbírat a udělat z nich opravdovou sílu. Protože není způsob, jak těmto voličům vyhovět… Vždycky jsem razil volbu menšího zla… ale i já jsem narazil na svůj strop. Jsou prostě věci, které nevydýchám.

Ale i když se tento postoj může jevit jako zásadový a opřený o hodnoty, bohužel nás nikam neposune. Možná to bude dobré jednou, až se všechno sesype, ale nijak nám to nepomáhá ve snaze budoucí katastrofě předejít. Volby budou až za dlouho, ale když se i pro mě začíná zužovat možnost výběru, tak je to na pováženou. Pokud by se teoreticky ukázalo, že škarohlídi mají pravdu i ohledně Jindry Rajchla, tak můžeme začít snít o nepolitické politice a velkém vzepětí lidových vrstev, které se prostě zahemží a nastane ráj. Ale ani to se nestane. To už tu bylo loni. Hemžili jsme se pěkně, ale do vytracena.

Svým dnešním článkem chci varovat vlastně i před tím, co jsem řekl včera. Abychom tak dlouho nepřebírali, až přebereme. Abychom nezjistili, že všichni byli zavrženi a nikdo nezbyl. Abychom nezjistili, že Andrej Babiš i Tomio Okamura měli pravdu, když se o naše hlasy neucházejí, protože prostě jen zjistili, že to nemá cenu. Ať udělají cokoliv, stejně je nedostanou a vlastně se ani nemusejí bát, že by je získal někdo jiný. Aby se neukázalo, že roztříštěnost milionu hlasů Alternativy je konstanta, na kterou je spolehnutí.

K čemu nám je, mít pravdu, když se ta pravda nikdy nestane silou?

Ne, nepopírám včerejší text. Jen se zamýšlím, jestli nechceme příliš a proto nedostáváme nic. Zamýšlím se, jestli vůbec někdo zbyl. Zamýšlím se, jestli vůbec někdo stojí o to, dělat pro nás politiku, protože vidí, že to nemá žádný smysl.

Pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Každý, kdo Institut podpoří částkou alespoň 350,- Kč si může v objednací aplikaci na Vidlákových kydech zadat adresu pro zaslání knihy. Platby jsou už spárovány s aplikací. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód.

Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“ Všem dárcům děkuji.

Pokud stojíte o moji knihu, prosím objednejte si ji v následujících dnech, kdy ještě budeme normálně fungovat. Mohu se zaručit, že odešlu všechny knihy, které si objednáte do 28.6.2023. Pokud si knihu objednáte později, přijde vám pravděpodobně až v srpnu. V červenci zřejmě nebudu schopen expedovat vůbec a v srpnu jen omezeně. Vše ostatní zůstává v platnosti. Každý, kdo pošle jako dar Institutu českého venkova alespoň 350,- Kč, si může vyžádat knihu v zasílací aplikaci na Kydech. Systém si váš dar pamatuje, ať byl odeslán kdykoliv.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.3 (144 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Už skoro 30 let se zabývám tím, jak optimalizovat rozhodovací proces. Lidé se chtějí mít dobře, ale skoro nikdo si není vědom toho, co je toho předpokladem: dobrý rozhodovací systém. Spíše se spoléhají na to, že se konečně objeví někdo osvícený, koho zvolí a ten za ně vše optimálně vyřeší. A když i ten zklame, mají aspoň na koho v hospodě nadávat :-)

Takže je to bída z obou stran. Do politiky lidé vstupují, tvrdí kamarádka, jen kvůli penězům. Až na vyjímky, dodal bych, někdo si třeba chce zahrát na mocipána. A když to systém umožní, stane se z toho závislost, podobná dědičné monarchii. Kimové, Putin, Lukašenko, pro příklady netřeba chodit daleko. A ti dole jsou buď líní se angažovat nebo nedůvěřují svým bližním.

Z dobrého systému, kde se do vlády dostávají spolustraníky a parlamentem prověření kompetentní jedinci, kteří chtě nechtě musejí brát v potaz zájmy Suveréna = informovanému lidu, jemuž posuzování různých doporučení jak hlasovat přináší možnost celoživotního vzdělávání, z takového systému zatím profituje jen pár promile krajanů - několik desítek tisíc Čechů, Moravanů, Slezanů a Slováků, které tady dost často potkávám. Škoda, že Švýcarsko není nafukovací :-)

Průměrný počet slepic: 3.4 (27 hlasů)

a co dynastie v usa ?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Губернатор Псковской области je volený přímo lidem na 5 let

Михаил Юрьевич Ведерников

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Псковский губернатор Ведерников: среди погибших 24 июня летчиков был экипаж Ка-52

Regierungspräsident des Kantons Bern  Philippe Müller je jedním ze 7 členů kantonální vlády volené každé 4 roky přímo lidem,
jednání vlády řídí kantonální prezident, určovaný na dobu jednoho roku kantonálním parlamentem

Philippe Müller

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kantonální vláda jedná týmově a schází se jednou týdně k zasedání na radnici

Regierungsrat Bern

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Každý kanton je prakticky samostatným státem s vlastní vládou, ústavou, zákony, parlamentem, soudy, policií, školským a zdravotnickým systémem.

Současná vláda kantonu Bern je pětikolkou: 2 lidovci SVP, 2 sociální demokraté SP, 1x svobodní liberálové FDP.Die Liberalen, 1x středoví Mitte, 1x Zelení Grüne
Až na samostatnou ministryni financí řídí ostatní členové kantonální vlády 2-3 resorty.

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Holt si musíme zase počkat na paní bídu, která vygeneruje silné muže. Teprve až nebude co ukrást a čím někoho podplatit, pak se možná něco změní.

Průměrný počet slepic: 4.7 (44 hlasů)
Trvalý odkaz

Všechny Vidlákem vyjmenované strany jsou tu jen dočasně.

Do vymření jejich voličů a sympatizantů.

Mladí se vesměs nepřidávají.

Ti jsou tak opojení svoji dokonalostí v rozmanitosti, ale pouze v mezích nastavené stádovitosti.

Ti, pokud už půjdou k volbám, tak už vždy budou volit proti komukoli výraznému, notabene patriotickému nebo národoveckému.

Volit a vyhrávat už budou pouze stále stejné strany a stále stejní politici, u kterých nikdo nerozezná rozdíl v myšlení, činech, nebo dokonce vizi do budoucnosti.

Trendem do budoucnosti je totiž absolutní zatracení jakékoli vyjímečnosti nebo dokonce vyčuhování z průměru.

Šedivý nevýrazný průměr bez snahy o vybočení z udaného kurzu, stádovitost a poslušnost až uniformita. A celospolečnenské zatracení pro rebely.

;o/

Průměrný počet slepic: 4.8 (52 hlasů)
Trvalý odkaz

Včera jsem se vyjádřil k podstatě a potřebě politických stran pro zastupitelskou demokracii. Volitelné strany by měly, nebo mohly být základem srozumitelného společenského systému, pokud jsou stranami s členskou základnou tvořící svou hierarchii od základních organizací, přes stranou přijaté organizační stupně po nejvyšší, nikoli však prvoplánově centrální stranické orgány. Taková strana propojená co nejblíže od obcí přes regiony až do celostátní úrovně, s množstvím "aspoň" příznivců může mít schopnost nabízet srozumitelný program na všech úrovních. 

Paradoxem je, že některé současné strany se chlubí velkými voličskými ambicemi a jejich faktické propojení od obcí po stát je v řádech  jednotlivců-členů a jiné strany s vybudovanou strukturou na všech občanských úrovních jsou mnohonásobně větší, mají i relativně jasný a srozumitelný program, ale medii a jejich vstupem mezi ovlivnitelnou část voličů se nacházejí mimo volitelná procenta.

Ten paradox nadbíhá názoru, že strany jsou přežité, nejsilnějším (procentuálně) se zdá být hnutí, které je "centrálně řízené" jako firma jedinou, léta dehonestovanou osobností, která však má slušně pracující sekretariát, který umí vykličkovat i z takové šílenosti jako je pětikolkou protlačovaná dohoda s aktuálně "blízkou" mocností, která na deset let dostane příležitost řešit si své na Evropském kontinentu s odůvodněním, že podobné smlouvy uzavřelo hodně dalších zemí a tak je standartní. 

Není systém prosazování hnutí proti politickým stranám předzvěstí výhodnosti řízení státu osobností ve formátu císařství? Pro občánky, pokud se cítí dobře, je to velmi pohodlné postavení. Zbavuje je to podílu na demokratickém rozhodování o vývoji země i jejich vlastního společenského postavení. Ono na tom něco bude, pamětníci Rakousko-Uherska už nežijí a  historie se vyučuje pragmaticky, tedy v duchu vládnoucích skupin. Už si ani nedovolím napsat vládnoucích společenských vrstev.   

Teď je ale na stole něco mnohem vážnějšího, než úvahy o věrchuškách současných politických stran a přijatelnost, či nepřijatelnost společenského systému na základě politických stran. To zrovna dnes vidím jako méně podstatné.

Za výrazně podstatnější vidím, že v parlamentu je na stole ZVACÍ SMLOUVA S USA a Babišovo hnutí se tváří neutrálně. Neměli by se občané hodně výrazně ozvat, aby ti za dobře utěsněnými okny ve sněmovně výrazně ucítili, že ta smlouva je proti nám občanům? Byl jsem na demonstraci Ne základnám a KSČM. Viděl jsem několik podobných demonstrací v regionech, dnes na sociálních sítích běží demonstrace SPD těsně před projednáváním. Kde jsou všichni ostatní? Na sociálních sítích, v dopisech občanů protagonistům diskusních pořadů se odpor projevuje. I vidlák se "něčeho" účastnil, aniž by to výrazněji propagoval i v rámci Rajchlova PRO. Je to dost?

Uvidíme, to je hodně špatný závěr... Jestliže uvidíme, že zvolení zástupci v parlamentu jsou hluší, jsou nám diskuse o stranách a hnutích na x let k H..U. Už tuto zkratku by mi na SEZNAMu vymazali, tady bych to mohl vypsat bez teček. Mám velkou obavu, že tím nevábným se tak jedině můžeme ušpinit.

"Máme je zvolené".    

Průměrný počet slepic: 4.7 (34 hlasů)
Trvalý odkaz

Vážený pane Vidláku, 

pravda je prostá a zní, že žádná Alternativa není. Jsou jen občané, kteří a) nevolili vůbec nebo b) volili strany, které se do PS PČR nedostaly. Pakliže mluvíte o milionu hlasů, které propadly, a tyto hlasy mají být onou Alternativou, pak se prostě mýlíte. 

Stačí se podívat na volební programy stran, které se do PS PČR nedostaly, a bude Vám jasné, že voliči těchto stran by sice většinově nebyli voliči této vlády, ale rovněž mají dosti rozdílné představy o tom, jak mám být tento stát spravován. Však si tady udělejte anketu se základními otázkami (např. účast v EU, účast v NATO, důchodová reforma, zdravotní péče, míra přerozdělování HDP, zdaňování korporací apod.) Odpor ke stávající vládě prostě není žádný nosný program, protože (alespoň doufám) se volič rozhoduje především podle toho, co by od vlády chtěl. Co může mít společného volič Přísahy s voličem strany Zelených nebo Trikolorou? Ano, budou tam asi nějaké programové průniky, ale také zásadní programové "neprůniky".

I takové programově blízké strany, jako ČSSD a KSČM se lámou na otázce pobytu v EU. KSČM chce referendum o vystoupení, zatímco ČSSD považuje  "Evropskou unii za přirozený prostor pro prosazování našich základních cílů a hodnot" a je přesvědčena (ČSSD), že "Silná Evropská unie je podmínkou zajištění naší bezpečnosti. Silná Evropská unie znamená silnější NATO a naši větší bezpečnost". Vážně věříte tomu, že z takto rozdílných stran, které se nedostaly do PS PČR, lze vytvořit nějakou společnou reprezentaci jednoho milionu voličů?

Milkman

    

Průměrný počet slepic: 3.1 (15 hlasů)

Šlo by to docela snadno systémem ROZDĚL a PANUJ. Spojit 15-30 subjektů do velké koalice, která by měla šanci napoprvé nebo napodruhé získat ústavní většinu.

Písemně se zavázat, že každému subjektu připadne jeden region, jehož správa se transformuje dle vzoru švýcarských kantonů (malý civilní jednokomorový parlament, maximálně 7-členná vláda, vlastní ústava a zákony, krajská policie, školství a zdravotnictví). Nástroje přímé demokracie (obecní sněm, referendum o zákonu, lidová iniciativa o změně ústavy) by se mohly zavádět postupně v dalších krocích.

Bohužel chybí základní předpoklad u většiny subjektů: důvěra ve své voliče a také důvěra ve své schopnosti (že jim dokážu vysvětlit jak by měli hlasovat).

Na druhou stranu je zde silné nosné téma, proč se o to pokusit: vypakovat hračky s ohněm odkud přišly

PS: DEJTE VĚDĚT, zda vám to připadá SMYSLUPLNÉ

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

stačí se zpětně podívat na programy stran, které se do PS dostaly 👎

Průměrný počet slepic: 2 (1 hlas)
Trvalý odkaz

MAP 1715 ŠOK! Přes Slovensko se z Ukrajiny pašují děti na odběr orgánů v západní EU! Krach EURA! Tajná operace Black Rock! ČR – Fialová díra za 500 miliard! Německo muselo nakoupit bezcenné směnky za 600 miliard EUR! Super-Inflace na dohled! Přední bankéř, který radil vládám EU, promluvil!

Děsivé odhalení přinesli sami ukrajinští novináři! Nejméně tři malé děti ve věku 1 až 2 roky byly už z Ukrajiny přes Slovensko do Západní EU propašovány k odběru lidských orgánů! Při čtvrtém pokusu zasáhla na hraničním přechodu Veľké Slemence-Mali Selmentsi Policie, pašeráka zatkla, a dítě zachránila! Podle Ukrajinských novinářů, je obchod s lidmi a s dětmi na Ukrajině na vzestupu, a jsou jím postiženy desetitisíce Ukrajinců ročně. Podle ukrajinské studie, díky bídě vyvolané válčením, už 18% Ukrajinců bude dobrovolně riskovat, že se stane obětí obchodníků s lidmi, jen aby se zbavilo bídy

Tato krutá politika, která žene lidi do chřtánů obchodníků s orgány, otrokářů, pedofilů a pašeráků, se brzy může stát běžnou evropskou realitou!

EURO je podle předního německého finančníka Markuse Kralle, který jako seniorní poradce americké firmy McKinsey & Company, radil vládám celého světa, těsně před krachem! Podle zjištění Kralle, na příkaz italského bankéře Maria Draghi, nakoupily vlády všech zemí EU v minulých letech nekryté státní EURO dluhopisy za 15 až 20 bilionů EUR, a tyto nekryté dluhopisy nyní tikají jako časovaná bomba ve státních bankách všech zemí EU. Jen Německo tak v brzké době přijde o 600 miliard EUR, které nikdo nikdy nezaplatí! 

Protože státní nákup nekrytých vládních dluhopisů porušuje Maastrichtskou smlouvu o EU, a je jí striktně zakázán, vymysleli mazaný bankéř Draghi, a jeho národní pomocníci z jednotlivých členských zemí EU, rafinovaný plán, jak zákaz obejít. Vlády členských zemí EU nejprve prodaly své nekryté státní dluhopisy finančním korporacím jako je Black Rock, a po té je od nich evropské centrální banky vykoupily zpět za úplatu. Výsledkem celého podvodu známého jako Draghiho schéma je, že v národních bankách celé EU jsou nyní uloženy bezcenné vládní papíry za biliony EUR, firmy jako Black Rock, které obchody zprostředkovaly, shrábly miliardové zisky, a nyní přišel čas zúčtování! 

Podle finančníka Kralle, díky současné inflaci, a tím vyšší základní úrokové sazbě, ztratilo každých 1000 EUR takto Black Rock nejprve státy prodaných, a potom ihned státy s přirážkou vykoupených dluhopisů, 34% své hodnoty. Při biliónových obratech tak vznikly všem státům EU neuvěřitelné mnohaset miliardové ztráty, a finančním predátorům neuvěřitelné mnohamiliardové zisky! Finanční důsledek Draghiho schématu v letošním roce je zřejmým vyústěním  Draghiho plánu z roku 1992, který přednesl společnosti soukromých investorů Invisibles při soukromé večeři na britské královské jachtě. Podle textu tehdejší Draghiho přednášky z roku 1992 bylo třeba nejprve všechny státy EU drasticky zadlužit, aby mohl následovat jejich rozprodej soukromým vlastníkům. (Podrobně o Draghiho plánu z roku 1992 jsme informovali 22.října 2022!)

Draghiho plánem i schématem se evidentně řídí i nynější česká vláda Petra Fialy, protože hodlá jen letos zadlužit ČR a všechny její občany o astronomických 500 miliard CZK! Fiala si bude muset na úhradu tohoto dluhu půjčit u bankéřů 500 miliard korun. Krall předpokládá, že Draghiho schéma vyvolá do konce roku růst úroků z vládních dluhopisů až na 5%. Fiala si bude muset do konce roku půjčit, aby zalepil díry v rozpočtu, které podporou války a sankcí způsobil 500 miliard. Obvyklý vládních dluhopis se vydává na 5, 7, nebo 10 let. Mnohaletá splátka Fialova letošního dluhu tak bude podle Kralle jen na úrocích každý rok zatěžovat státní rozpočet ČR o dalších 25 miliard CZK! Pokud bude Fiala vládnout v ČR  ještě další dva roky podobným způsobem, jen na úrocích za jeho řádění budeme celá další léta platit 18% hodnoty všech veřejných výdajů na české zdravotnictví v roce 2021, kdy řádil COVID, a očkovalo se ostošest!  

Jestli nyní nejsou léky, po Fialově řádění ve státních financích, nebude už léky za co kupovat, protože úroky za Fialovy dluhy nám bankéři neodpustí. V Plzni už představují výdaje za bydlení pro 20% rodin 1/2 až 3/4 všech jejich příjmů. V Liberci je takto dokonce postiženo rekordních 29% rodin. Ve Zlíně 28% rodin. V Olomouci 27% rodin. Na rozdíl od ČR a fialových lidojedů už v jiných stejně drahotou zasažených zemích EU politici pochopili, že takto to dál nejde, a začali jednat. Ve Francii je tak roční zvyšování nájemného omezeno na 3.5% ročně! V Dánsku maximálně nárůst o 4% ročně! Ve Španělsku a Portugalsku je maximálně nárůst ročně povolen o 3%. Ve Skotsku je nyní zákaz jakékoli formy zvyšování nájemného! V Rakousku, po zjištění, že 40% rodin s jedním dítětem už nezvládá platit náklady na bydlení, stejně jako 37% obyvatel Vídně, se do boje za zájmy rodin s dětmi a chudších vrstev obyvatelstva radikálně pustila pravicová FPÖ, a navrhuje rozvoj sociálního bydlení a ochranu dostupného bydlení pro široké vrstvy obyvatel. FPÖ požaduje zmrazení nájemného a nákladů za bydlení do roku 2026! Peníze hodlá FPÖ na programy získat mírovou a protiimigrační a proti-sankční politikou! V Česku to Fiala provádí přesně opačně. Zdražováním bydlení, potravin a energií, a 500 miliardovým zadlužováním státu hodlá financovat válku, zbrojení, imigraci, a zisky bankéřům. Je proto načase, aby jste se stávali stále častěji novými politiky, jinak změny k lepšímu nedosáhnete. Politikům FPÖ roste v Rakousku dramaticky popularita, stejně jako politikům AfD v Německu. Začíná v Evropě platit, že politik, který je proti válce na Ukrajině, proti zbytečnému zbrojení, a proti Drahotě, a podporuje dostupné bydlení, a konec masové imigrace, má před sebou skvělou politickou kariéru! Ale také jistotu, že když vyhraje volby, objeví se nějaká fialová komise, a ta se ho pokusí superarbitrovat pro blbost, aby se nemohl ujmout vítězného mandátu!

Případ tažení na docenta Ševčíka se tak v Evropě najednou začíná šířit jako mor ve středověku. A to je neklamné znamení, že pád Eurokratů a EURA je na blízku!

zdroj: https://www.michalapetr.com/map-1715-sok-pres-slovensko-se-z-ukrajiny-pasuji-deti-na-odber-organu-v-zapadni-eu-krach-eura-tajna-operace-black-rock-cr-fialova-dira-za-500-miliard-nemecko-muselo-nakoupit-bezcenne-smenky-za/

Průměrný počet slepic: 3.1 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

k té čisté ztrátě voličů pro hnutí ANO, kvůli podpisu té smlouvy.

Pan Vidlák zde několikrát napsal, že to nikdy nerozdýchá. Já osobně to rozdýchám úplně v klídku, jelikož očekávám zákeřnost spíš od rusáka, než od amíka. A co jsem si tak všiml, tak nikdo z lidí v mém okolí s tím taky nemá problém. Patrně i většina voličů a poslanců z ANO s tím též problém nemá.

Jestli ono to spíš není o tom, že vy se zde krapet zapouzdřujete v té své sociální bublině, která má pochopitelně a jistě pravdu, akorát ta realita většinové společnosti kolem vás je poněkud jiná.

Ano, já mohu být nespokojený se současnou vládou a jsem, ale to neznamená, že budu volit Jindru Rajchla, budu proruský a velký odpůrce této smlouvy.

A vaše starosti bych chtěl mít. Vy máte alespoň se skřípěním zubů toho Babiše, nebo Okamuru. Já, jako konzervativec dost napravo v současné době nemám koho volit. Svobodní mají tak nízké preference, že to bych rovnou mohl hlasovací lístek spláchnout do hajzlu a ODS už dávno není pravicová. To, co poslední dobou předvádí, z toho se mi zvedá kufr. (nemyslím u auta). A to, že by konzervativní křídlo této strany se zvedlo a vykopalo Fialu a podobnou pakáž, tomu věřím asi tak, jako realitě u románů scifi.

Takže co se stane s voliči, jako jsem já? Dřív nebo později (a v Evropě už se to celkem děje) se objeví někdo s velkými koulemi, z ultrapravice. A z toho může pak bejt celkem šrumec.

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)

Pan Vidlák je socialisticky smýšlející, kdysi podporoval dost ČSSD, on to vidí z leva. Já mám jiný názor, já bych na to šel zprava.

Ale vlastně máme oba stejný cíl. Abychom se měli dobře, aby se měli dobře naši blízcí a aby se měla dobře celá společnost, ve které žijeme.

Ale ono se nám to tak nějak nevyvíjí ani podle návodu jeho, ani mého, ono se to mrská úplně jinak, takže my si pak tady můžeme teoretizovat, ale ono to nakonec bude stejně úplně jinak.

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Dokud se nenajde politik, stejně zhrzený jako voliči obchodníků se strachem, nejde je sjednotit. Takový zhrzenec byl Milouš, blahé paměti. Možná měl šanci Vrábel. Zhrzenci nevěří státu, nevěří institucím a nevěří nikomu, proto nemohou věřit ani ostatním prodavačům strachu vzývajícim zhrzené, dokud nebudou stejní zhrzenci jako oni sami.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)