Alternativlos

Autor

Alternativlos – litterate.cz

Když se mi tak pěkně povedla sobotní analýza, tak teď zůstaneme ještě chvíli na stejné vlně objektivních skutečností. Částečně jsem toto téma nakousl při sobotním rozhovoru s Josefem Skálou na TV Bureš, ale tam jsem to odbyl několika větami. Ono si to ale zaslouží širší rozbor.

Začnu stejně jako v sobotu. Příkladem. Povím vám jednu optimistickou variantu blízké budoucnosti. Pro všechny hnidopichy rovnou hlásím, že jsem si ji od začátku do konce celou vybájil a ani slovo tam není pravda. Všem těm, co mě nemají rádi, doporučuji, aby následující odstavce brali jako další pokus o vidláckou manipulaci a důkaz mého ďábelství, protože to přece v jednom kuse dělám, no ni?

Takže…

Sedmnáctého listopadu se sejde více než stotisícový průvod, v jehož čele půjde Láďa Vrábel, dojdou až na henty Kavčí hory a tam soudruhům reportérům řádně zahulákají do oken. Láďa využije veškerou svoji výmluvnost (a on to fakt umí), dav bude bouřit, třeba padne i pár ostrých slov a z intervijuckých kanceláří to bude vypadat hóóódně ošklivě. Samozřejmě si nikdo netroufne vystrčit ani nos, nikdo se tak velkému davu natvrdo nepostaví, ale nedivil bych se, kdyby před vchodem stáli kluci policajtský v kevlaru, kteří se budou celu dobu modlit, aby se něco nestalo a oni nemuseli zasahovat proti davu, se kterým vlastně sympatizují.

Pravdomluvní reportéři si poprvé uvědomí, že těch sto policajtů je před skutečnou zlobou davu fakt neubrání. Poprvé se z výšky podívají, jak to vypadá ten nepoměr.

Šestadvacátého listopadu se na Letné sejde tři sta tisíc lidí. Jirka Havel a jeho skupina odborníků tam řeknou, jaká je aktuální situace. Tak trochu doufám, že si tam poslechneme i nadějné politiky, kteří představí způsob, jak toho dosáhnout, objeví se tam i podnikatelé, kteří jsou nuceni zavírat provozy a když všichni dohromady ucítí tu sílu, tak dostanou odvahu k nátlakovým akcím.

Před Strakovkou traktor vysype fůru hnoje. Dojde k prvním pokusům zablokovat křižovatky před Prahou. Česká televize už to nebude moci ignorovat a k Fialovi začnou přicházet hlášení i z jiných koutů republiky, že situace začíná být neudržitelná.

Nesmějte se mi. Popisuju optimistickou variantu, že se všechno daří. Za pár dní udělám přesný opak a popíšu variantu, kdy se nedaří vůbec nic.

Don Pablo si řekne, že tohle už stačilo. Že fakt nechce, aby brzy bylo na Letné půl milionu lidí a všichni policajti v republice se v tom davu beznadějně utopí. On by si plebs mohl uvědomit, že si může fakt dělat, co chce, protože si také spočítají, kolik jich je a kolik je policajtů. A tak Blažek posbírá nějaké rebely z ODS a kurvy z KDU, půjdou za Babišem a Fialu prostě sestřelí.

Nová „úřednická vláda“ se ujme funkcí, Zeman nebude dělat potíže a vypíše nové parlamentní volby někdy na duben, kdy už bude Babiš prezidentem, samozřejmě si tam nevezmou nikoho z hentěch demonstrantů, ale pořádně pustí rotačky na peníze a začnou mezi lidi sypat peníze. Dětské přídavky, přídavky na energie, přídavky na dopravu, budou různě vymýšlet, jak to udělat s plynem, aby nedošel, budou na kameru hrozit EU, ale potichu se s nimi domluví, že je všechno při starém, sice se ještě rychleji roztočí inflace, ale to vlastně nevadí, protože mohou spolu s inflací stále zvyšovat henty sociální dávky…

Pak budou volby, které ukáží, že jsme stále stejně rozhádaní a na politické mapě se skoro nic nezměnilo – Babiš je nejsilnější, Pětikolka dostala nářez, SPD neposílilo, protože se do sněmovny dostal Rajchl, KDU překročilo pět procent, STAN také, protože Vítek Rakušan je borec, dokonce i Bartošovy se dostal, protože je protikorupční… vypadne jen Svetrová Dvousvetrová. (stále optimistická varianta), ale lidové bouře se celkem utiší, protože lidi budou mít co do huby, ale jinak nebudou mít nic, protože každý pokus ušetřit nějakou tu korunku bude nemilosrdně potrestán vírem inflace.

Tohle pak bude nějakou dobu trvat, začnou se hroutit banky, protože na to máme nakročeno úplně dokonale, to se bude zachraňovat různými opatřeními, jako že nám zakážou vybírat naráz víc peněz… a ejhle než se nadějeme, budeme mít digitální měnu, nepodmíněný příjem a systém sociálních kreditů.

A víte co? Ono to nebude mít žádnou alternativu. Jak to říkala Merkelová? Že celý grýndýl je nevyhnutelný? Až se nedostanete ke svému kontíčku se sto tisíci korunami, tak budete rádi, že si můžete vybrat alespoň tisícovku denně. Proč? Protože objektivní skutečnost – ty prachy v bance stejně nejsou. Buď budete vybírat denně jen trochu, nebo banka zkrachuje a vy ty peníze stejně nedostanete. Všichni jsme zadlužení, stát je zadlužený, firmy jsou zadlužené, banky jsou zadlužené, centrální banky peníze tisknou, peněz je ve světě mnohem víc než zboží… takže v principu se nemůže stát nic jiného, než se se nadbytek peněz škrtne a vy budete rádi, když vám nechají alespoň něco.

Buď si pěkně zažádáte o přídavky na děti, nebo prostě nejezte… Takhle je to i dneska ne? Nebojte si říct o pomoc. Nebojte žádat o přídavek na bydlení. Že se vám nechce? Že je to taková žebrota? Že se nesnížíte k braní dávek? Tak nejezte! Nikdo vás nenutí.

A když chodíte každý den k bankomatu pro tu tisícovku, kterou vám to pustí… a tam samozřejmě stojí šílená fronta, tak si řeknete, že je vlastně fajn platit přímo kartou v obchodě… nebo mobilem. Ušetříte si to čekání před bankou. Nelíbí se vám to? Že máte právo na hotovost? Tak si počkejte, než si vyberou všichni před vámi, sem tam se dozvíte, že bankomat je mimo provoz… váš čas není neomezený… ještě rádi budete platit Visakartou.

A pak… napíšete něco na fejsbůk a ejhle… karta vám nedává peníze. A vy ani nevíte proč. Ale nedává. Matně si vzpomenete, že Cemper dostal další pravomoci, jak bojovat proti ruské propagandě. A tak to smažete. Pro jistotou celý profil… a ono vám to zase naskočí. Tisícovka denně.

Neušetříte nikdy nic, protože tisknutí peněz bude zároveň dělat inflaci. Takže budete mít tak tak na základní potřeby. Taktak zaplatíte nájem, taktak se dostanete do práce, taktak se najíte. Nebudete mít žádnou možnost si našetřit na auto a tak ho budete sdílet. Pak nebudete mít ani na vlastní bydlení, protože bankovní úroky budou tak vysoké, že vám nezbyde, než jít do podnájmu. A za chvíli se ukáže, že všechno patří velkým korporacím a henta „sdílená ekonomika“ znamená, že jim patří všechno a vy za všechno platíte. A do práce chodíte, protože to je jediný způsob, jak dostat poukaz na dovolenou v Chorvatsku. To je totiž důležitější než výplata… ta už nehraje roli, protože dostáváte sociální dávky. Ale za ty si dovolenou nekoupíte.

Pochopili? Myslím, že jsem nepopsal nic nového. I bez této krize a války to směřovalo touto cestou. Nejsem první ani poslední, kdo o tom píše, nejsem první ani poslední, kdo to řeší.

Ale já se ptám… existuje nějaká cesta, aby se tohle nestalo? Už od dob Merkelové nám vysvětlují, že to nemá alternativu, ale ono je to nejspíš pravda. Jakou se to dá udělat, aby se to nestalo?

Koho přesvědčíte, že je lepší, když teď přijde o všechno a nechá banky zkrachovat? Koho přesvědčíte, že je lepší, když nebude mít žádné peníze, než že bude mít alespoň trochu každý den? Že když nechá banku s jeho kontíčkem zkrachovat, tak se pak sesbíráme z trosek a postavíme lepší svět? Kdo tomu uvěří? Jak mu vnuknete víru, že když teď přijde o všechno, tak za čas to všechno postavíme znovu a on sám nepřijde zkrátka?

Proč myslíte, že nás Fiala a jeho pětidemolice postavili tak klidně před perspektivu zchudnutí a ještě se nám smějí do očí? Možná proto, že je to objektivní skutečnost a pokud nebudeme chtít přijít o úplně všechno, tak se rádi smíříme s digitální měnou, nepodmíněným příjmem a státní buzerací, protože druhá varianta bude, že nebudeme mít vůbec nic. Internet je plný siláckých řečiček, že je lepší umřít jako svobodný, než žít jako otrok. Ale chtěl bych vás vidět, jak to budete uskutečňovat, když vám děti budou plakat hlady… Až bude fakt zle, tak bude tisícovka denně na kartě úplně super proti tomu jít spát s prázdným žaludkem. A sdílená buňka v jakémsi činžáku bude mnohem lepší než bivak pod mostem.

Je možné ještě zabránit rozvratu světových financí? Je možné zabránit rapidnímu zchudnutí populace? Vždyť jim budeme tleskat, až nám dají ty sociální dávky. Budeme šťastní, až nová vláda uvalí moratorium na exkuce, ale s malým dodatkem od Rychetského, že aby to bylo v souladu s ústavním právem, tak musí mít stát jistotu, že fakt nemáme čím zaplatit a to se dá udělat jedině digitální měnou a ukončením hotovosti.

Oni nám to nebudou zavádět proti naší vůli, ale s naším souhlasem. Oni to staví tak, jak to řekla Merkelová – es ist alternativlos. Všechno ostatní bude mnohem horší varianta.

A nebo ne? Je tu někdo, kdo dokáže nabídnout lidem zachování statků i hrdel? Je tu někdo, kdo ví, jak to udělat jinak? Mně vlastně napadá jen jedna věc a ta se úplně neosvědčila.

Znárodnění.

Převzetí průmyslu, financí i zemědělství pod státní křídla. Se všemi problémy, které víme, že to má.

To bude budoucnost, co? Buď znárodnění, nebo sdílená ekonomika s nepodmíněným příjmem, digitální měnou a sociálními kredity… Nebo máte někdo nějakou jinou variantu? Víte někdo, jak na to jít, aby se tohle všechno nestalo? Tož byste s tím měli co nejdřív přijít. Víte, v čem se liší optimistická varianta od pesimistické? To je jednoduché. V optimistickém případě nám tohle všechno bude zavádět Babiš. V pesimistické nám to bude zavádět Fiala, nebo přímo Brusel.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (107 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Asi patřím k té inteligenčně podprůměrné části populace, ale Vidlákovu logiku (nikoliv poprvé) nechápu. Hned v úvodu článku píše, že jde o optimistickou variantu, kterou si ovšem celou vybájil a ani slovo tam není pravda. První má otázka proto zní - proč pokračování článku? Proč ztrácet čas čtenářů (a Vidlák tvrdí, že jich až sto tisíc) textem, v němž ani slovo není pravda?
Ale budiž, zřejmě jde o nějaké nedorozumění, pokračujme ve čtení dále. Příběh pokračuje demonstracemi, v nichž odborní a nadějní řečníci (co vlastně dosud v praxi dokázali kromě toho, že shromáždili naštvané lidi?) vysvětlí situaci a možná nastíní nějaká řešení. Nicméně pak to stejně dopadne mizerně, v optimistickém předpokladu tu mizérii bude zavádět Babiš (který se na současném stavu 8 let docela intenzivně podílel - např. odsouhlasení grýndýlu v orgánech EU, ale nejen to), v horším Fiala (který zcela zjevně také neví, co s tím) nebo Brusel (kde je to stejné). Nevím, jak moc je důležité, který z těch subjektů nás do té mizérie přivede (vypadá to tak, že se všichni o to snaží už nyní), výsledek je stejný. Má druhá otázka proto zní - proč chodit na nějaké demonstrace, když podle Vidlákova bájení to přispěje k vyvolání rozruchu, možná k předčasným volbám, ovšem konec bude stejně mizerný? To má být burcování davů k nějaké aktivitě?
A to jsme stále u optimisté varianty, pesimistickou nám Vidlák sdělí za několik dnů. Snad tentokrát Vidlákovy myšlenky pochopím.

Průměrný počet slepic: 3.7 (26 hlasů)

In reply to by Krtek (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Česká republika na 1. místě"
Dvě údajně stotisícové demonstrace na Václavském náměstí.
Tři doporučovaní prezidentští kandidáti: Skála, Blaško, Turánek.
Skála: Nesehnal dostatek podpisů.
Blaško: Nesehnal dostatek podpisů.
Turánek: Nesehnal dostatek podpisů.

Průměrný počet slepic: 3.7 (15 hlasů)

In reply to by Hm,hm (neověřeno)

Trvalý odkaz

Stači dopsat
NAŠE PENIZE JSOU NA PRVNIMI MiSTĚ!
Dost nseho vylupovani,kde jsou naše chyb3jici dvě třetiný platů niemove z vlady ideologie neomarxismu!
No ni?!

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

In reply to by Krtek (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano, Vidlák se už naplno pustil do nového žánru, v kterém stejně jako mnozí jiní postrádající jakoukoli soudnost, exhibuje na svém záhumenku zvaném Sájens Fikšn Kydy.. Možná takový novodobý Pavel Kohout, na tom však nezáleží.
On si totiž henten vesmír tvořící i historii té naší zeměkoule, do toho fakt kecat nenechá. Zvláště pak od těch, kteří ji nejsou schopni akceptovat.

Průměrný počet slepic: 3 (7 hlasů)

Tak jando napište svym piratum at mi to tady nekomoli a daji nam tu atu svoji neomarxistickou ideologii zeleneho udělu totslniho kaarambolu satanistů versus áaaaaaaass lid!áaaaaaaaa

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak se mi zda,že vlada neomarxistickych zmetků nikdy nepestane trapit sve voličstvo v tomto virtualnim članku skutečnych cilů vladnich ničemu,ktery čeka demokracii čumilů,v čele stzv Stedni třidou ,ktera se pr. za ni považuje,ale ve skutenosti nemže beze změny reimu nikdy vzniknout!
Jsem udivena,že pan doktor Skala,ačkoli se považuje za marxistu doposud neodhalil zavažnou chybu toho dobraka Marxe,ktery chtěl,aby dělnici zbohatli,ale ani nepočital,že se z jeho strany stane funkcionařska buržoasie a ta nakonec stahne raději stranu dnes malem božskou z parlamentu svou likvidačni politikou a zahaji svou ignoranci k SV společnosti voliču svou totalni lividaci ,zda se dnes do uplneho ztracena a ani doktorovi Skalovi učenemu historikovi asi zakazuj se mezi nami objevit,aby jejich pad zastavil a změnil ignoranci k SV přestože je sam SV členem,na plodnou spolupraci pri tvorbě pomalu legendarniho PNZ programu nsrodnich zajmů ,zachrany a potřeb lidu!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (10 hlasů)

Ta ho jak jak se sam přiznava připravila pomoci monopolu na informaceqtoho lqupiče poplatků za TV pana GŘ TV a q1aaaa sdělovadel o informace a pak nevi že ba1aaqanksteři mu připravuji skutečně jen psi budoucnost zneužitim zava6qáne chyby v učeni marrxismu 1!
No ni? Qaaaaaaaaaassssssssssssssaaqq1

Průměrný počet slepic: 2.6 (7 hlasů)

Domnivqsám se,žqe je jednodu1cha! No manž1elka vas bude použivát jako radioktivni 1stojsci lampu vlivem d1rahe energie nebot ji ta1k 1budete sloužit misto 1přidělu e1etriky ns qlistky!
1No ni?111

Průměrný počet slepic: 3.3 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Už jsem to navrhoval a to je jediná možnost,udržet stát při životě.
Do začátku hlavně strategické firmy,ale určitě ne služby.
Včera něco nakousl blbiš o emisních povolenkách pro lesy a zemědělství,tak to bych potřeboval uvěřit a uvést na pravou míru.Už to bylo psáno,že prodej emisních povolenek jde do státní kasy,takže i toto by bylo v záměru NERVu.Pořád budu tvrdit,že stát je v režimu řízení MMF a SB.
Jenže,nic se nezmění,dokud nepadne aspoň EU i kdyby byl v čele státu někdo z alternativy.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Moje rodina už znárodňování zažila ty hajzle! Na nejúrodnějším poly jste vy sráčové postavili kravín. Všechno jste zničili. Rozkradli a prošustrovali a v devadesátém vraceli ruiny a trosky. A mstili se za předchozí úspěch. A pomalu dlouze vraždili. Jdi do prdele se znárodňováním ty zasrane drzej. Až přijdete, tentokrát se u nás bude střílet! Už jsme zkusili, jak to dopadne, když se nestřílí.

Průměrný počet slepic: 1.9 (24 hlasů)

Dedku.
Pokud jste dědek,tak vám nemůže uniknout,že i přes potíže dělané západem,naše republika,byla hodně vyspělá.Také Vím nemůže uniknout,že bylo co vracet,ale hlavně rozkrást,jenže teď už se nebude nic vracet,jen znárodnit.Jak to,že jsme a budeme na tom,než za komunistů,dejte si raději mokrý hadr na hlavu,to pomáhá od blbosti.

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

To jste si nevšiml noveho vladniho hesla

NEBUDETE NIC VLASTNIT A BUDETE ŠŤASTEN?

Stači vyvolat v Česku Ukrajinizaci a vidite i ZELI už kvůli valce znarodnuje ,je na jejich vlně a ma na to zakon ZNARODNIT a nýni vladni ničcemove tvrdi,že jsme snad i mÿ aaa ve valce!.ááaaaaa
Dnes se drži znovu u moci skupinka mocipanů legalne zvolene vlady a jsou znovu można i vami podporovani a vy si myslite,že jste hrdina když nejdete k volbam,zmena ustavy.a jsou znovu tadý!
Tak proč radji nechcete zmenu regimu zla a domnivate se aááaaaa že vas nezlikviduji stejnými ideologiemi jen maličko upravenymi pro bankstery?Budete poadovat diskusi nad postulaty PNZ nebo hudete dal ignorant?
Podivejte se jak mě komoli a Solidarita a Solidarni stat nikde!Tak co valečniku,výtrhnou vam brzy aaáa aaaa všechny zuby a vy budete tomu v demokracici čumilů bemocnê přihlizet a hezký áááaaaaassss tleskat dal!!!????
No ni pacane a pacani?

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

se dědku uklidni. Komunisté možná postavili na úrodném poli kravín, což je jinak potřebná věc, tudíž dobrý počin. Co ale postavili, tihle kapistalističtí kokoti? Několik vychcálků fotovoltaické panely a ždímají stát, tedy prosté občany. A to nemluvím o rozkradené, zašmelené úrodné půdě. To by bylo jistě na delší debatu.

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hlavní je, že než tam postavili kravín tak to pole ukradli! To rozhodně není "dobrý počin".

Průměrný počet slepic: 2.9 (7 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

že nejednou ta fotovoltaická "pole" jsou právě na té úrodné půdě. A když člověk chodí hodně po přírodě, pak si všimne pozůstatků po melioracích, místy i studnách, co kdysi byly funkční. A schátraných objektů, kdysi prosperujících JZD. Abychom smutně nevzpomínali na potravinovou téměř soběstačnost! Je mi u..., že nyní lze koupit banány celoročně, když jabka a brambory jsou důležitější, ale stejně drahé, ne-li dražší. Ano, byly "šóry" na mandarinky, když se před Vánoci objevily. A byly jen v zimě. Ale bylo celoročně levné mléko, brambory, chléb a zelenina. Hovězí polévka byla zcela běžné jídlo, i u nás, kde matka sama musela uživit dvě děti. Nebyla ve straně, navíc s "buržoazním" původem a nikdo nám, dětem nebránil jít studovat VŠ, jít na levnou dovolenou ROH na hory i k moři. Ne nebylo vůbec vše OK, ale nevím, jestli vnoučatům nepřát, aby jim bylo alespoň tak, a ne hůře! A propos - stát nebyl zadlužen. To dnes zní neuvěřitelně, že?!
Nevím, jestli bude nutné "znárodňovat" ... když nebude energie potřebná k výrobě, když nebude dostatečná kupní síla a lidé budou muset hooodně šetřit na vodě, elektřině, plynu, jejichž ceny také nelze navyšovat ad absurdum, kolik zahraničních vlastníku zbalí vše hnutelné a zbytek jednoduše opustí?

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kromě svých kokotů lautr nic.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Že by to Letiště Venzl Hejvla?

Zatím bez slepic

Ještě se dočkáš, Dědeku, až ti ti tví Fijalový pacholci nejen zdaní každý metr pozemku jako v USA, a budeš dřít jen na daně z nemovitostí. To ministr plastikolog Arenberger platit nebude, ten patří do rodiny rovnějších. A Pekarová s Richterovou budou dštít síru a sračky na řečništi proti těm, kteří se nebudou dělit s těmi poslušnými padlými se soc-kartou. Budeš se s nimi dělit nejen o bůček, ale i o teplo u kamen a platit komínovou povolenku!

Zatím bez slepic

A v čem je teď ta změna? Také všechno po 89 prošustrovali, rozkradli, na úrodných polích nastavěli haly, haly a zase haly a pak fotovoltaické panely a pomalu rozkrádají i tu vzývanou svobodu a demokracii. Jeden názor je ten pravý a povolený. Tak jaká změna?

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jediná cesta z bahna aby nás to bahno zas nestáhlo ke dnu jsou podíly na neprodejné půdě, neprodejném a rovném podílu na rozpočtu a rozhodování o tem rovným podílem podloženým předešlými podíly.

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Existence inflace samozřejmě neznamená, že není možné šetřit. Jenom si budete muset zvyknout, že peníze se investují, ne cpou do kavalce. Na to vážně člověk nepotřebuje miliony.

Samozřejmě pokrytci by rádi zvyšování životní úrovně díky tržní ekonomice a zároveň mít od státu garantovanou ochranu jejich úspor. Takže výhody trhu využívat, ale podílet se na něm to už ne.

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

Nechapete co je to ideologie neomarxismu a jak ideologie dovede zničit cele kontinenty?Copak nevidite tu idiiotii dalši ideologie Zeleneho udělu,kdy se u sousedů drzi prave JEJIM ohlupovanim celeho naroda ta nepřitomna MAKRELA smrdici od hlav tvrdośijně u moci tedy dalši skupinka mocichtive menšinaya,ktera porouči vetsine a tahne ohlupene sousedy znova do valký a s nimi celou Evroppu do nepedstavitelne vlný. aaaaa giga sraček a totalniho krachu pry i našich spojencu zAmeru ,kteři dokažou sami pro sebe prostednictvim UK valký aaaaaa dokonce jak se necenzurovanem tisku piše, vykradat svuj vlastni rozpočei v miliardach dolaru pres digi penize? ahaiaááaaa
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.1 (8 hlasů)

AaaTi pirataaaaaaaašti vladni ničemove nemohou uplně PROZATIM nasadit mi člence teamu elity SV klepeta totalni cenzuy a tak mi aspon zablokovali možnosti sdělit vam všem relevantni odkazy no absence Solidarity a požadavku ZMENY na SOLDARNI STAT a propagace programu PNZ zpsobuje,že mi tu jak vidite i komoli psany text a zkouši na mě svůj budouci digitalni koncentrak!
Anonyme dejte souhlas k tomu,aby jste na př. byl mym pomocnikem a pokud ty članky SAM nedovedete najit pak vam v te funkci k nim popiši cestu a vy se pak možna odvažně pokuste to misto mě dat tady na sklo!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

Můj osobní poradce a konzultant Vaněk mi za demižon nejlepšího portského prozradil, že Anna z KSH je ve skutečnosti pan Vidlák a naopak.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Jestli pořád chcete "něco k věci", tak se běžte ptát na fialové stránky, možná tam nějakou věc dostanete. Třeba svetr od Pekařové.

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

jsou tu jenom tvoje kecy.

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

V tom případě čekám na proti-argumenty :)

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Tehdy to vše za vas stavěli a zsjišťovali komuniste!Navrhla jsem vam,aby jste pohnul zadnici a nasledoval nebožtika p.presidenta HAV?lA!
Ten vam jasně řekl,že si budete muset všea zsjištovat SAM i převrat a penize,ktere nam režim ze dvou tetin krade a tak musime jezdit do Německa si vydelavat a tam vi jak si zajištaovat reim co ty giganticke zlodějny nepřipusti bo zakony na př pokladni v Lidlu ma pry ze zakona minimalni mzdu 14 eur na hodinu,nic neděla a šoupe tovar na pase !
Co za platy maji doktoři a elita pak je tak rozerana,že voli zeleny uděl a drži u moci ty trottly tj škrtiče a jake dalša argumenty chcete,to nestači jako argmet ke změan3 rezimu!?
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

a smějete se zdejšim chudakum a namlouvate jim,aáaaa že to co piši neni k věci tj ohlupujete už tak zdemolovsnou republiku!
Přiznejte barvu,dals jsem vam navrh co dělat a co vy tu chcete lhat plavete tam v penězich a chcete možna nasadi nelsona smrti lidem dobe vůle ohlupenym GŘ televize a tiskem sraček co z nich udelal blboně?
Hanba zločine nasledujte nebožtika HAVLA a budete za to chudinou milovan!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

„kluci policajtský v kevlaru, kteří se budou celu dobu modlit, aby se něco nestalo a oni nemuseli zasahovat proti davu, se kterým vlastně sympatizují“

Oni jsou Kosmonauti a kosmonauti. Část z nich, jednoduše „pořádkáři“, Ksomounati s K, spokojeně poskytnou pendrekovou terapii komukoliv, kdo si o ní řekne. Je jim to u prdele. Znám třeba kluka, který byl dlouhá léta Rowdie Sparty a vůbec mu nedělá problém, dneska svoje souputníky řezat. Ta druhá část, kosmonauti s k, jsou posily z obvodů. Jejich cílem je přinést domů prémie. Většina se bojí. A udělají cokoliv, aby byli prémie a neskončili na traumačce. Takže většina z nich jsou zvířata zahnaná do kouta. A aby se nic nestalo a nemuseli zasahovat se modlí vždycky. A když musí, zasahují brutálně, protože to mají nastavené „kdo z koho“. S nikým nesympatizují. Bojí se. V každém případě, jediné co dezoláty z václaváku dělí od pořádné přesdržky, jsou politické důsledky. Jakmile vykulenec shledá, že je to jedno, rozsekají to celé do salámu. A že byste si s některým z Kosmounatů v hospodě notovali a myslí si to samé vám nebude nic platné, protože jemu je to v tu chvíli jedno. A že Lojza ze služebny v Horní Dolní, kdyby nedostal nabídku jet si přivydělat děláním křupy křup, pravděpodobně by tam byl v civilu s Váma, protože tam stejně jel jeho brácha a soused, je platné taky úplné hovno, protože je vystrašený a bude tak brutální, jak jen to půjde, protože jeho mozek jede v barseker defensive módu.
Celé je to vymyšlené docela dobře. Samozřejmě takticky, ale i psychologicky. I kdyby všichni kukláči kosmonautičtí sympatizovali s těmi, proti kterým dušou jejich těžké boty, jejich vědomí je v tu chvíli na takovém výletě v jiném vesmíru, že prostě zafungují jako mašina. Jediné, jak se mohou projevit takové sympatie je, že ta část z těch služeben vůbec nepřijde. Prostě pokyn z KŘ, pošlete pět chlapů, zůstane oslyšen. Ale k tomu je ještě zatraceně daleko. A vždycky to pak můžou písknout třeba eMPíkům, což jsou úplní dementi (pečlivě vybráni na základě psychotestu) a rádi půjdou za pachem dobrodružství. A základ té mašiny, Kosmonauti s K, tak ti tam taky budou vždy a budou připraveni na cokoliv. Pro ně je boj koníčkem a sportem. A kdokoliv je v tu chvíli cílem opatření je soupeř.

„všichni policajti v republice se v tom davu beznadějně utopí“

Tak tohle má taky dva háčky.
První je, že neutopí. Půl milionu sice bude značně takticko-operativně složité, ale řešitelné. Tak předně existuje celá řada metod, jak se postarat, aby tam ten půl milion ani nedorazil. Vyzkoušených metod. Fungujících metod. Na které stačí i starej praporčík Voháňka z Uherského Hradiště. Stačí tam nepustit tramvaje a autobusy. Stačí nechat vlaky stát v Pardubicích, Berouně a Benešově. Stačí to sbírat v pár operativcích už na Zličíně, Florenci, Knížecí, Wilsoňáku a Masaričce.
A různé „známé firmy“ budou mít ten den zrovna povinnosti. To takhle bude muset pan Osovský zrovna (ne)podávat vysvětlení ve Vlašimi. Náhodou.
Pak vůbec není problém (opět vyzkoušené postupy) v tom davu pečlivě najít aktivní jedince, kteří jsou schopni strhnout ostatní k jakékoliv akci a ty vytáhnout. Viděl jsi někdy takový ten „buzno“ vláček těžkooděnců kdy se v poklusu drží za ramena a proženou se davem? Tak ten je na to. A až budou tihle jedinci z davu odděleni a odvezeni k podání vysvětlení (třeba do Kladna, Mladé Boleslavy, Dobříše, nebo kamkoliv do prdele), dav pak už vzdorovat nebude. A vodní děla, dělobuchy a slzák udělají své. Ono vůbec není třeba, aby člověka zasáhl „hopík“. Ono většině bude stačit vidět, jak zasáhl někoho jiného, aby se dekovali co nejrychleji, kamkoliv pryč. Vodní proud dtto, slzák dtto.
No a druhý háček se jmenuje Frontex. I kdyby třicet let soustavného tréninku kosmonautů a jejich velitelů nestačilo na to, aby dokázali udělat opatření, pořád je tu mechanismus uhnije, který zařídí, že na přátelskou návštěvu přijedou bagančata cizozemská.
A nadto obé, je tu stále ještě armáda.

Jinak ale celkově dobrý Point. Jen ten úvod... Ono se to asi ani nestane tlakem ulice, ale tím, že oni to chtějí...

Průměrný počet slepic: 3.5 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

ze su prec tie doby, ked sa v pripade nudze do demonstrantov nestriela.

Kolkoze zltych viest zakapalo vo Francuzku? Zmenilo sa nieco kvoli tomu?

Cize najskor si pojde zaexhibovat Vrabel - to bude usmevne, potom pojde Havel - to uz bude trapne.
A potom?

Takze snad budete mat pekne pocko. Na to hulakanie.

A kamze miznu love z UA si mozete precitat tu:
https://akw.sk/kde-skoncila-financna-pomoc-ukrajine/

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Vážený pane Vidláku,
popsal jste to velmi dobře a já s vámi zcela souhlasím. A jak říkáte, je to ještě ta lepší možnost. Máte nepochybně pravdu v tom, že z beznaděje, do níž nás dovedla poslední fáze kapitalismu, nás může vyvést jedině znárodnění.
Takové znárodnění by ovšem muselo nastat asi tak rychle, jako nastal pád železné opony, a k tomu ještě skoro úplně na celém Západě. Především pak v USA. Všichni si jistě dobře pamatujeme slova nejednoho z amerických prezidentů o tom, že USA musí všude na světě chránit americké investice. Takže dobře víme, jak by takový pokus o znárodnění - např. v jedné nebo i několika zemích EU - dopadl, že? Zkrátka, pokud se má na Západě stát něco významného ve smyslu obecného dobra, nebude to rozhodně začínat u nás.
Dovolím si, pane Vidláku, ještě jeden pohled na tuto problematiku. Nazvěme jej třeba pohled duchovní. Položme si otázku: „Proč jsme se vlastně dostali tam, kde jsme?“ Odpověď není třeba dlouho hledat: „Protože si neustále, snad od počátku lidstva samého, pěstujeme sobectví.“ Nikdy jsme proti němu pořádně nepostupovali, nicméně jsme se tu a tam za něj alespoň styděli. Avšak kapitalismus, ten udělal ze sobectví ctnost.
Sobectví je opravdu hodně ošklivá lidská vlastnost, která je neslučitelná s dobrem pro všechny. Bohužel, je to vlastnost, která je v různé míře dána do vínku skoro každému člověku, a tudíž je přirozená. (Výstižně o tom mluví svatý Pavel, když říká, že lidská přirozenost je narušená.)
Chceme-li tedy utvářet svět, který nepovede k válkám, ke hladu, k bídě jedněch a bohatství druhých, k neřešitelným situacím, jako je ta nynější, musíme na prvním místě potírat sobectví v nás samých. Musíme dát na první místo blaho a štěstí druhých, a nikoliv své vlastní. Musíme se naučit milovat druhé lidi (tedy úplně všechny lidi), jako sebe samé. Pak nám teprve bude dobře.
K lásce k bližnímu nás ovšem samo znárodnění nepřivede, jakkoliv coby krok k nápravě je nevyhnutelné. Podstatné však je, co má po něm následovat. Nebudeme-li pracovat sami na sobě ve smyslu odstranění svých špatných vlastností, dopadne to úplně stejně jako po druhé světové válce u nás a vlastně v celém sovětském bloku. Mysleli jsme si, že stačí změnit systém, a nikoliv člověka. Výsledkem bylo, že se výrobní prostředky sice dostaly do rukou státu, jenže ti, kteří byli pověřeni jejich spravováním, se chovali stejně sobecky, jako dnešní kapitalisté. Samozřejmě v míře, která tehdy byla z hlediska státní ideologie únosná. Tito správci znárodněného majetku si přikrádali ze svěřeného, pěstovali korupci a státní majetek využívali k soukromým účelům.
Jsem tedy toho názoru, že k lepšímu světu se dopracujeme jedině tím, že budeme sami lepší. A s tím můžeme začít teď hned. Neřekl bych tedy, že jsme bez alternativy.
Děkuji za pozornost.

Průměrný počet slepic: 4.5 (14 hlasů)

Toto sofrware lze aktivovat v prubehu nekolika dni! Strejda Putin vi co se upeklo toho dne 29.3.2Odevatenact a připravuje sea,stejně to vi i president SI a mnoho dalšich statů a asi to nenechaji tem banksterum udelat!
No ni?

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Určitě je jiné řešení než bída. Záchranou jsou levné energie. Ty jsou nutností, a ty nám Fialova vláda nechce dát. Proto musí padnout. Bez levných energií jsou scénáře přesně takové, jak jste je, pane Vidláku, popsal ve svém článku. Levné energie nám zajistí důstojný život. Bez nich průmysl a zemědělství prostě nefungují. Není práce, nejsou peníze a vše se jen šmudlá podobně, jako když má někdo díru v kalhotech na zadku a ustřihne se kus látky z těch samých kalhot, zašije se díra na zadnici. Co na tom, že jedna nohavice je kratší? Z ní totiž byla ustřižena látka. To opravdu není řešení. Podvolení nám zajistí klid jen na chvíli, ale potom se šrouby budou utahovat stále více a více, až nás to úplně zničí. To už jsme poznali. Ti, kdo se podvolili, byli na tom lépe jen chvíli a klid měli jen chvíli. Nakonec si pohoršili. Tak to prostě je. Kdo se podvolí vyděračům, nikdy si nepolepší. Ani nemůže, protože vyděrači stále stupňují své požadavky. Podvolení řešení není. Nejsem hrdina, v podvolení se mi bránil strach.

Nejhorší je sedět doma a nedělat nic a čekat, až spadneme do bídy. Ta válka nás naštěstí mine, protože Amerika se rozhodla bojovat o Tchajwan s Čínou. Mít další frontu na Ukrajině je neúnosné, takže bude příměří, prostě se to zakonzervuje. Možná, že ne, že to bude jinak. V každém případě Amerika dává od Ukrajiny ruce pryč. Naslibovala jí prosperitu, svrhla tamní vládu, dosadila tam svoje loutky a od té doby je tam stále větší a větší bída. Válka s Ruskem to ještě urychlila a umocnila. Teď, když je na Ukrajině všechno zničeno a lidé živoří v bídě, tak od ní dává ruce pryč. Takový je Amerika spojenec. EU není lepší. Měli bychom být sví, vystoupit z EU, z NATO (to nás neochrání, zato nám dává příležitost bojovat za cizí zájmy), přestat poslouchat Brusel a Washington a hned bude lépe. Důležitá je také jednota, to je však třeba odhodit sobectví a uvědomit si, že jsme na jedné lodi, čelíme společné hrozbě a odhodíme veškeré spory. Nezbytné je obrácení se k Bohu a modlitba. To nám pomůže i pokud to dopadne mizerně. Nemusíme být otroky. Díky Bohu máme na výběr ze dvou možností: Buď poslouchat Boha a nebo ty, pro které nejsme více než hmyz. Bůh je všemocný, a tedy dost mocný na to, aby nás dokázal ochránit, zajistit nám vše potřebné. Musíme se však na Něho spoléhat, poslouchat Ho. Pokud nechceme být otroky. Život otroka je peklo na zemi. Jediné, čeho má otrok dostatek jsou bída, strach, ponížení a zoufalství. A někdy i dřina. Otrok jen přežívá a neustále se děsí, že ho jeho páníčci nenechají přežít.

Jen slepý nevidí, že stojíme na okraji propasti. Podniky krachují, ceny se zvedají,

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

A to má být ta optimistická varianta...? Za pár dní Vidlák popíše tu pesimistickou, kdy se nedaří vůbec nic...
To ještě existuje horší možná varianta?
To se musí líbit zdejším libretardům, kterým taková předpověď musí vyhovovat, protože i přes všechny hrůzy, co na nás vláda za rok snesla, jí bezmezně a oddaně fandí ve stylu čím hůř, tím líp...
Což znamená, že brzy budeme (a ještě rádi) vzpomínat na bezbanánovou dobu, kdy jsme sice zchudlí byli tak nějak všichni, ale ve srovnání s tímto to byla aspoň někdy veselohra...
Ten průvod demonstrantů by to měl vzít ještě kolem Rychetského a Ústavního soudu.
A preventivně si domů převedu nějaké ty bankovky než mě postaví do front.
Líp už bylo - a už nejspíš nikdy nebude, jak nám nastínila Merkelová. Jak smutné. Tož všechna ta vnoučata a děti, o kterých tu bývá řeč, se mají na co těšit.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Vrábel je dobrý borec, výmluvný, myslí mu to a fandím mu. Jenom by si měli všichni, které to celé spojovalo, vyjít vstříc. Nechat mluvit odborníky, byť už si řekli svoje..., toho není nikdy dost. A nechtít si slávu uloupnout pro sebe - ať už je to o komkoliv. Protože to tříští nejen je, ale i demonstranty, kteří si musí ujasňovat, na kterou demonstraci se vypraví raději.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Tak mít 17 exekucí, naplatit ani za odvoz popelnic, to je opravdu výkon borce a ještě ke všemu adorovat nacistické Německo, tedy pardon putinovské Rusko...
Vážně borec...

Průměrný počet slepic: 2.3 (9 hlasů)

Asi tak. Očividně si není schopný zajistit ani vlastní živobytí a přitom by chtěl rozhodovat o důležitých věcech.

Je to jeden z lidí co by neměl řídit ani kolečka.

Průměrný počet slepic: 2.3 (8 hlasů)

Jeden takový neuspořádaný břídil a dezolát kulisák to dotáhnul až na prezidenta republiky.
Ale nebyl jediný, který nectil zákony a morální kredit budovatele socialismu. Dotáhli nejen na ministry, ale zejména křesla a koryta v dozorčích radách podniků státních i soukromých zkrachovalých a vytunelovaných. Prostě kdysi ta verbež a lůza a pak ctihodní lidé a elita národa!
Takovej Fiala, Nejvyšší politolog, Panevropan, premiér, Otec brněnského kampusu, by nikdy nebyl sprostý jako nedouk Nepomuk Karel Schwarzedreck.
Ale z České republiky nám udělá Západní ukrajinský banát.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Je vidět, že jste povrchní a povrchně taky i charakterizujete. Vrábel u Kociánové živě řekl všechno, co a jak bylo.

Průměrný počet slepic: 3.2 (10 hlasů)

Soudit někoho podle toho, že neplní svoje závazky není povrchní.

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

Plňte si svoje závazky a nekomentujte někoho, o kom nevíte vůbec nic.

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)

Vím, že má více než 10 exekucí. Tím pádem je to neschopný člověk. Proč by někdo takový měl cokoliv řídit?

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

zničil mu existenci a zadllužil ho,aby nemohl splacet co si na živobyti musel půjčit vy jak se zda naprosty ignorant a nemehlo si nedovedete sam ani najit jak se kradou přes ZELI valku na UK miliardy pro USA zločince v jejich parlamentu,ktery schvali nebohemu lidu UK miliardy a hned jim je ukradne a to odmitate pro ostatni najit s pranyřovst v situaci,kdy naš režim krade dvě třetiny mezd!!
Stydte se hanba!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.3 (6 hlasů)

Neplatil například pokuty za MHD a sociální/zdravotní.

To vážně není chyba systému který ho "zadlužil". Je to chyba neodpovědného tupana jménem Vrábel.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

Vrabel je náš Robin Hood. Díky, že vůbec je. Taky se na to mohl vy....t, a odjet do Srbska natrvalo.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)