Asi do toho chce říznout...

Autor
Štítky

Tiskem v týdnu proběhla nečekaná zpráva o rezignaci ruského premiéra Dimitrie Medvěděva (a rychlém nastolení nové vlády s novým premiérem). O této změně nebyly k dispozici žádné předběžné zprávy. Žádný zahraniční zpravodaj v  Rusku neslyšel trávu růst, Kremlin Watch na to nijak neupozorňovaly a když to přišlo, bylo to překvapení úplně pro všechny včetně běžných Rusů. 

Zpráva rychle obletěla svět, novináři se v ní trochu pohrabali, našli si na internetu životopis nového premiéra, zhodnotili Medvěděvovo působení, kterého prý v Rusku nikdo neměl moc rád. I Tereza Spencerová v první chvíli hodnotila nového premiéra Mišustina jako nový hromosvod pro občany, protože Medvěděv už asi byl příliš omlácený. 

V podstatě úplně uniklo to, co řekl sám Medvěděv na odchodnou - vláda rezignuje proto, aby měl Putin umetenou cestičku k ústavním změnám. Tyto změny se teď urychleně projednávají, dokonce je už možná hotovo a schváleno. Chvíli kolem toho byl poprask, ale nějaké informace jsme se zase dozvěděli jen na dezinformačních webech. Ti veřejnoprávní a pravdmluvní nám opět zůstali ledacos dlužni. Dozvěděli jsme se o připravovaných demonstracích, ale zatím je ticho po pěšině. 

Už jsem zde několikrát psal, že mám v Rusku nějaké kamarády a u Vlka jsem kdysi publikoval pro mě tehdy překvapivou informaci, že zatímco my si tady myslíme, jakou má Putin téměř neomezenou moc a může si dělat co chce, obyčení Rusové si myslí, že má moci málo a je značně omezen různými bankéři a oligarchy, kteří mají dlouhé prsty a kamarády na Západě. Takže Putin musí velmi opatrně tančit mezi vejci, dávat si pozor a musí svou pozici budovat krůček po krůčku. 

Vidlácky proto tvrdím, že se Putin asi už cítí dostatečně silný postavit se vlivu těch skutečně mocných v Rusku - kapitálu.  Změny ústavy jsou totiž koncipované především tak, že ve státních funkcích nemá být nikdo, kdo má dvojí občanství a podobně. Celé to bude určitě mnohem složitější, ale zdá se, že přichází generální ofenzíva proti vlivu Západu. Pokud bude ústavou zakázáno mít ve vysokých státních funkcích dvojí občanství, hodně vlivných lidí bude muset jít... 

Putin je u moci v podstatě dvacet let. S Medvěděvem se vyměnili ve funkcích, ale všichni věděli, kdo je skutečný šéf. Dvacet let si Putin na tyto změny netroufal. Udržel si vysokou popularitu, proto také mohla opozice puknout, ale těžko sesazovat prezidenta, kterého volí dvě třetiny lidí. Dvacet let ale v tomto ohledu na ústavu nesáhl. Až teď. 

Najednou, takřka ze dne na den tam protáhli Dumou poměrně zásadní změny v ústavě a Medvěděv zřejmě rezignoval, protože i v jeho vládě byli leckteří ministři a náměstci, kteří šilhají za Západ. Potřebovali klid a rychlost, aby se nikdo nestihl vzpamatovat. 

Pokud mám pravdu, bude to teď pěkný fičák a v příštích dnech i týdnech budeme zírat. V těch ústavních změnách jsou zakotveny i další věci, které jdou zcela napříč globalizaci - například potravinová bezpečnost a soběstačnost a nadřazenost ruského práva a ústavy nad zahraničními pravidly. 

Paradoxně začátek celého tohoto procesu je v protiruských sankcích. Díky nim mohl Putin nastartovat domácí ekonomiku a udělat z Ruska největšího exportéra obilovin. Pomohlo mu to rozjet vlastní potravinářský průmysl a zřejmě nejen ten. Teď už si jen zajišťuje výdobytky. Žádné světová obchodní organizace mu do toho nebude kecat. Jestli se kdysi Rusko neobešlo bez západního kapitálu i know-how, tak teď už si to tam asi nemyslí. Zdá se, že se Putin cítí dostatečně na koni, aby své celé období uzavřel a dokončil. Zdá se, že to půjde bez západních bank a bez západního vlivu... 

Co to způsobí, to se teprve ukáže. Ale pokud se to Putinovi podaří, bude to inspirace pro leckoho dalšího. 

Zřejmě se také brzy dočkáme odpovědi na mou otázku, kterou jsem Putinovi chtěl vždycky položit... jestli tam po Kremlu někde bloudí jeho nástupce... 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (85 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

stejně, jako chudák Vladimir Vladimirovič.
Božský Andy po mně rajtuje takovým způsobem, že mi už dojí z cecků krev. Ještě jsem se neotřepal ze zdražování žrádla a už jsou tady zvýšené daně na chlast a cigára.
Takže budu zase muset, tak jako kdysi moji předkové, zahájit produkci samohonky a tabáku - domoviny. Akorát nevím do čeho budu ta cigára balit. Noviny už dávno nejsou, co byly.
Vypínám komp a jdu hledat takový ten extrovní nůž, kterým děda krájel sklizený a usušený matroš.

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

nemáme zdroje.
Prostě na ruský plyn jaksi uvalit embargo nelze. Leda na tak dva měsíce v létě, a to nesmí moc pršet.
A taky nám chybí parta řízků, kteří by se nebáli nakopat zahraničním neziskovým soudruhům řitě a zatrhnout jim tady ty pičoviny, které u nás provádějí.

Průměrný počet slepic: 4.7 (40 hlasů)

Uran je v Rusku a uhlí je v atmosféře. Lesy usychají a řeky s nimi. Ruce nikdo nepotřebuje? Ani hlavy? Protektor potřebuje servis za babku a to je naše dějinná úloha. Germán nás má rád a zkouší nás asi milovat. Jenže my nerozumět jeho jazyk, nám je přirozenější lípa s medem, než dub se žaludy. Jen zrádci se přichylují k tomu tam se dubisku.

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)

Strom Slovanů je dub. To jen naši obrozenci začali blbnout s lípou, aby se odlišili.
Je nám přirozená kaše ze žaludů, slazená lipovým medem.;-))))))

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

Ládíku, čistě technická. Že uhlí je v atmosféře, vo tom žádná. Ovšem většina uranu v Rusku je ve formě vysoce obohaceného uranu pro atomové hlavice raket. Vlastní těžba je zanedbatelná.

Jinak viz:

https://janica9.wordpress.com/2013/03/10/kanadsti-sloni-a-australska-ze…

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

že sklizené listy tabáku se nejprve musí nechat projít fermentací.
Jinak při konzumaci nefermentovaného tabáku slabší nátury absolvují sakra rychlý běh.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mirku, nemáte tak úplně pravdu. minulý rok jsem zasadil a sklidil skvělý Viržinský tabák. Ten se dá kouřit i bez fermentace a je dost dobrý. Samozřejmě že fermentací se jeho vlastnosti ještě zlepší, fermentace není nikterak náročná. Nejhorší je čekání na usušení listů a starost o vyštipování při růstu. Nejsem kuřák(občas si klidně ale dám) ale v dnešní době bych do toho šel . stejně se už ty cigára nedali ani kouřit. Vše je to jen zlodějna a staré dobré tvrdé Sparty by dnes museli stát majlant.

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak jste se přiznal k "porušování zákonů" - tabák je jednou ze "zakázaných rostlin".
Takže očekávejte návštěvu "kukláčů" ...

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Zásadní změny proběhly ve správný čas. Musely přijít několik let před koncem prezidentování Putina, aby se mohly pod jeho kontrolou realizovat. Stojí na jeho autoritě.
To, že to politologové a západní odborníci na Rusko neodhadli (nejde o přesný čas, jde o nutnost změn) svědčí o jediném, nejsou to odborníci, jen mlátiči prázdné slámy. Kdo trochu sleduje ruský vývoj a diskuse RUSKÝCH politologů a ekonomů ví, že něco takového muselo přijít. Spíš o nějaký měsíc dříve.
Je to stejné jako před lety při přijetí sankcí za Krym. Rusko se zhroutí, bude žebrat o potravinovou pomoc, krymský most skončí fiaskem (asi jako nové berlínské letiště) a Putina svrhnou.
Bohužel v dnešním světě chybí odborníci na úplně všechno. A odborníkem politologem je kdejaký hejhula, který vyhovuje stejně hloupým politikům a novinářům
To, že Rusové omezili přístup do svých politických elit kompradorům (jedním z benefitů bylo druhé občanství) dali velkou ránu Západu. A pokud budou stejně úspěšní - a bez kompradorů by měli být - jako Číňané, tak pád Západu bude o to těžší.
Dnes jde o to, kde se příliv připrchlíků zastaví. Na železné oponě nebo na hranici Ruska? To záleží i na nás. A na tom i naše národní existence.

Průměrný počet slepic: 4.7 (51 hlas)

Občas mrknu na pjakina, a nějaké zásadní změny naznačoval už pár měsíců zpátky. Když se ho ptali na podrobnosti, vždycky odpověděl do autu, že teď nemůže mluvit konkrétně. Jelikož nejen do vlády, ale i na jiných státních úřadech či postech gubernatorů byli lidi vybraní západem, tak zřejmě rychlost a utajení změn bylo to nejdůležitější. Taky do obrázku zapadá rozhovor Lavrova pro NYT, kde v zásadě potvrzuje odchod Ruska od vázání se na dolar, tedy postupnou dedolarizaci ekonomiky, ovšem Ruska centrální banka je stále ještě pod am.vlivem, takže by mělo dojít i na změny zde, ale až ve správný čas, snad to maj naplánováno dobře. Já bych to viděla tak, že Zahr.činnost + ekonomika mimo dolar+ ústavní zmeny, s personální obměnou = odstřižení od západu, neboli rusko si půjde svou cestou a nenechá si do toho kecat. Připomíná mi to situaci s přesunem rodiny Corleonovych popisovanou v Kmotrovi. Don nařídil nereagovat, nechat se oskubavat, zatím v tichosti předával moc a pripravoval přesun rodiny, nakonec jedním velkým tahem se pomstil, zvětšil impérium a vnutil ostatním nová pravidla.

Průměrný počet slepic: 3.9 (21 hlas)

Bych se nedíval ani neodvolával. Není Prorok, ale zmatař.

Průměrný počet slepic: 2.8 (11 hlasů)

Co já těch velkých ran pamatuju. A nakonec přišla největší- rozpad SSSR. nedíval jsem se na seznam členů vlády, ale je prý téměř stejná.

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)

No vidíte.... A jakou máte představu Vy konkrétně, co by se mohlo v republice zlepšit, co by vedlo k rozvoji? Jestli s EU nebo bez, jestli nám migrace z Afriky a islámské vAsie nějak pomůže a nějak nad obohatí. Zkuste srovnat třeba s Německem a Francií, kolik procent migrantů tam pracuje a kolik to všechno stojí a co dostávají oplátkou občané, kteří je živí.
Jak pomohou světu nekonečné US války. Nebo hegemonie US nadnárodních firem. Jak nám k rozvoji pomůže politická korektnost a pozitivní diskriminace diskriminací negativní ostatních. Jak nám pomůže, když vše kolem bude vlastnit cizí kapitál a v Evropě zaniknou národy a bude osídlena homogenním obyvatelstvem, nepřizpůsobivým evropským podmínkám.
Nebo máte jinou představu? Kritizovat umí i 4 leté dítě. Víte, mne by to opravdu zajímalo...

Průměrný počet slepic: 4.9 (19 hlasů)

Nevím co by Vám to přineslo dívat se na seznam členů vlády,když neznáte ten starý. Já taky ne, mě stačilo, že se psalo i u nás, že zůstávají Lavrov a Šojgu. Kdyby jich bylo více, tak kdyby dosahovali takových kvalit jako Lavrov, tak bych je tam taktéž nechal.Například neznám ministra zemědělství, ale vzhledem k tomu, že zvládl sankce a RF je nyní v obilí nejen soběstačná, ale dokonce patří k největším exportérům , tak bych jej tam taky nechal a mohl bych pokračovat. Schopný se zbavuje neschopných a ne jmen.Ale nechci vám kazit radost, už jí máte takhle dost zkaženou z toho, že se RF nezhroutila , předběhla USsvině v raketové technice(myslím především hypersonické zbraně).Jo a co říkáte Ukrajině, tam to frčí co, nově ruzdávají dráhy, prý dočasně na deset let pod správu Němčourů. Jo hold Sláva Ukrajině.

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

V Rusku, jeho fungování, úspěch, vše stojí na Putinovi. Vybrat následovníka je vždy riziko. Zeman by mohl vyprávět s mašinfírou Grossem. Proto chce Putin změnit ústavu a nastavit MECHANISMY, přes které projde vhodný následník a neprojdou změny k horšímu. Ať tato změna v Rusku vyjde nebo ne, protože je to riziko, nikdo neví, jaké slabiny se třeba po 20ti letech objeví, koho systém vygeneruje a jaké budou proti němu ze západu tlaky. Přesto, minimálně 10 let Rusko může fungovat ze setrvačnosti a nic podstatného se nezmění.

Co mi dělá starost, je osud ČR. Zeman brání největším excesům, ale co naplat, únava ze stáří se projevuje.
Pak je tu Babiš. Ten dal kavárně ve volbách takové K.O. a tak vadí venku, že na jeho odstranění vznikla zbrusu nová neziskovka. Babiš je možná oportunista, ale zastává postoj lidí, kteří ho volili. Není to zásadový postoj, ale snaží se uhrát proti Bruselu co nejvíc. Jeho manévrovací prostor je ovšem velice omezený. Vzhledem k počtu a síle neziskovek v zemi a velikosti ČR s Ruskem se nedá srovnávat.

Země je ráj migračních a politických neziskovek, které jsou placeny bůhví odkud, např. Milion chvilek za totalitu. A které okamžitě vystartují proti organizaci nebo člověku, kteří nedrží jednotnou mainstreamovou proatlantickou linii a dovolí si poukázat na problémy s migraci nebo nedejbože mluvit o životních zájmech republiky a o tom, že tyto životní zájmy se nekryjí se zájmem US nebo EU finanční oligarchie. Tyto kruhy také v zemi kontrolují TV a mainstreamový tisk.

Kdyby Babišovo Ano ve volbách propadlo a jednou to přijít musí, bude vymalováno.
Žádného Zemanova následníka zatím nevidět a právní změny na posílení suverenity se také nechystají...

Průměrný počet slepic: 4.6 (30 hlasů)

Já si nemyslím že vše stojí na Putinovi. Pokud by ano, tak tu zapadackou skvadru vypráskal už dávno. Nebo by nepřipustil třeba důchodovou reformu, co musel podepsat nedávno. Nebo by nenechal pomalu likvidovat školství. Je na něj hodně vidět, má sice daleko větší pravomoci než jsme zvyklí, ale ne takové, jak nám věší na nos nasi krásní a chytří. Navíc proti němu stojí mocné oligarchisticke skupiny, o čemž se nemluví skoro vůbec, bo většinou nekopou za rusko, které chtějí hlavně pořádně dojit. JE to tanec mezi vejci, a to hodně křehkými, navíc je třeba se ještě vyhýbat klackum, co mu hazou pod nohy různé zájmové skupiny. Osobně si myslím, že jeden Putin by mohl být na každém kontinentu a hned by se líp dejchalo nám vidlákům. A též si myslím, že poslední kroky, které dělá, jsou v dlouhodobé perspektivě pro svět mimořádně příznivé. Myslím že chytří a krásní vůbec nedokážou pochopit význam toho, co tímto tahem prosadil, protože nedokážou vidět za roh. Je to.mimo jejich úroveň chápání. Pro mne je signálem, že se jedná o zcela zásadní krok světového významu už jen to, že o něm naší krásní a chytří skoro vůbec nemluví.

Průměrný počet slepic: 4.3 (20 hlasů)

In reply to by Rejpalka (neověřeno)

Trvalý odkaz

správně píšete, že v Rusku jsou skupiny oligarchů, které nemohou za Rusko a Putinovi házejí klacky pod nohy. Souhlas.
Pak jste vyslovila premisu, že pokud by stálo všechno na Putinovi, dávno by je vypráskal.
Možná jsem se špatně vyjádřil. Měl jsem to za jasné.

Všechno to, co vedlo k zastavení rozpadu Ruska, stabilizaci jeho ekonomiky, právního řádu, vybudování armády a nezávislé zahraniční politiky, stojí na Putinovi. Jasně, má pomocníky. Ale je to jeho vize s rozhodujícím podílem práce. Nemohl se za nikoho schovat, on nesl kůži na trh.

A až Putin nepovede stát, může to být ztraceno. Protože v Rusku, jako u nás a jinde jsou lidé, kteří hájí zájmy své na úkor své země. A Putin s nimi přímo zamést nemůže, může je částečně odstavit, zmensit jejich vliv, pomocí zákonů. Proto ty změny.

Rozumíme si? :-))))))

---------

To výše byla předmluva toho, co jsem chtěl říct. To hlavní je, že u nás žádné změny vzhledem k posílení národní suverenity neproběhly. Že máme zem plnou neziskovek, financovaných že zahraniční. Ze Zemanovi a i Babišovi se čas krátí. Kolářovo kavárenská parta čeká na svou příležitost. V Praze řádí jako černá ruka a to je předzvěst události v celé republice. A nové tváře, které by daly naději, nevidět...
ZDE je velký problém.

Průměrný počet slepic: 4.7 (24 hlasů)

Úspěch Putinovy politiky nemůže stát na samotném Putinovi.

Pokud by se jednalo o jednorázový úspěch, možná. Úspěšné dekády značí fungující pyramidu státní moci směrem od Putina dolu.

Osobně si myslím, že v té rošádě bude doopravdy kromě jiného zabudováno částečné přeorientování se k vnitřnímu rozvoji Ruska.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

Úspěšná dekáda značí fungující pyramidu směrem dolů. To je samozřejmé. Už jsem to ostatně napsal výše.
Stejně tak je samozřejmé, že garantem směru, kterým Rusko jde, je Putin a nikdo jiný. Ono se to nejen nevylučuje, ale naopak.

Během té úspěšné dekády je Putin neustále u kormidla, až to bije do očí. On to naplánoval a provedl. Je to jeho myšlenka, jeho iniciativa. Ještě jednou: pomáhali mu, na JEHO duchovním díle. V současné době NENÍ NAHRADITELNÝ. Kdokoliv v té pyramidě ano, Putin ne. Pokud se k moci dostane politik jiného ražení, úspěšná dekáda skončí. Nebo podobného ražení, ale méně prozíravý, bystrý. Ta dekáda je jednorázový úspěch - Putinův.

Opravdu si myslíte, že kdyby tam Putin 8 posledních let nebyl, je Rusko tam, kde je teď? Kdo by byl stejně úspěšný?

Pročpak Putin teď v Rusku provádí změny? Aby oslabil vliv prozápadních politiků, aby Rusko pokračovalo na cestě, kterou udal on. Až už stát nepovede. Proč by to vůbec dělal, kdyby orientace Ruska nezáleželo HLAVNĚ (a na té pyramidě dolů, co mu pomáhá, ale nikdo tam není garantem nastoupeného směru) na něm?????
Vůbec by nemusel nic měnit. Po jeho odchodu by nic nehrozilo.

PS:
O Putinovi to byl jen úvod. K myšlence, že i u nás potřebujeme hájit národní zájmy. Že Zeman a Babiš tu věčně nebudou. Že nás Západ může vzít do jámy s sebou. Že u nás zatím nevidět osobnosti, které je nahradí. Tohle je gró myšlenky. Kdyby se někdo vyjádřil k tomuto....
Ale Putin :))))))))

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

Já myslím, že nejsme ve při :-))). Myslela jsem to tak, že ti krásní chytří z něj dělají poloboha, co může za vše zlé (i dobré) a bez jeho vědomí a souhlasu si v Rusku nikdo ani neuprdne, Tak to ale není - v tom se asi shodneme. Někdo nahoře mi radil "nečíst Pjakina", nu nevím proč bych nemohla.
Mám v Rusku pár známých, obyčejných lidí žijících mimo velká města, a ve spoustě věcí jejich názory s Pjakinem "souzní", byť někteří ho neznali. Když si odmyslím tu občasnou propagandu a nedopovězené věty, tak nemám problém ho brát jako jeden z informačních zdrojů. Jeden z mnoha - nikoliv jediný.
A ano, u nás se "další Zemani" na obzoru moc nerýsují, zato kavárenských šmejdů je kopa a plné mediální kanály. Na druhou stranu, na koho bude ta smečka nadávat, ten stojí za bližší prozkoumání.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

In reply to by Rejpalka (neověřeno)

Trvalý odkaz

Státní aparát pracuje na politické zadání. Kdyby tam byl kdokoliv jiný, třeba Jelcin, Kadyrov, Navalnyj, Lužkov nebo Berezovskij, státní aparát by teď plnil jiné úkoly.
Nebo taky Merkelová nebo jiný vítač. Sýrii bychom mohli mít islámský stát, Rusko bez zmodernizované armády s obrovským státním dluhem, na Krymu by teď dělali razie Ukrajinci. Roli Putina ocení až historie. Pro Rusko zásadní.

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)

Jsem pro EU,dokonce si myslím, stejně jako president Zeman, že by měla být federalizována. SSSR byla také federace a jedntlivé národy se nerozpustily ani nezanikly. Migrace nám asi moc kladného nepřinese.
Kapitálu je jedno jestli je domácí, nebo cizí. Přinášejí nám něco Kelner, křetínský nebo Babiš, ten dostává větší dotace než zaplatí daně. USA jsou stejně imperialistycké jako Rusko, jenže jsou silnější. Nová ústava v Rusku která umožní nastavit mechanismy aby byl nalezen správný nástupce- nebuďte k smíchu. (vzpomínám na jednu ministrni- nastavovala mechnismy, vydržela tam asi měsíc). A Putin se nedokázal za 20 roků zbavit lidí ktří mu házeli klacky pod nohy a teď to najednou dokáže. Strach o Rusko opravdu nemám, dopadne to jako vždycky.
Dnes by mohl být o Rusku zajímavý pořad na Slobodném vysielači.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

na Západě, šel od válu. Protikorupční opatření. Myslím, že plíživý export “demokracie” do Ruska dostal pořádný kopanec.
Rusko není kolonie, jako my. Naštěstí se nenechá kolonizovat a svou politikou zajišťuje rovnováhu ve světě.

Průměrný počet slepic: 4.5 (30 hlasů)

o těch úřednících co šli od válu by nebyl? Nebo je to zbožné přání? Jistě i v Rusku jsou účty neveřejné.

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

že je teď premiérem právě capo di tutti capi všech cifršpionů?
Finanční správa samozřejmě má právo nahlížet i do bankovních účtů a případně je exekuovat. Dokonce i v ČR.
Račte nastudovat daňový řád.
Dost bych se divil, kdyby to bylo v Rusku jinak.

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Ještě, že ho němci nenašli. Už by bylo jejich.

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

Ale našli.Jen se stačí podívat kolik je podniků v jejich rukou a které. Lidský kapitál.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Sereš chce novou síť univerzit
https://blisty.cz/art/98525-george-soros-se-rozhodl-venovat-miliardu-do…
V Rusku mu to nejspíš neklapne.
U nás by jsme se měli postarat, aby se pátá kolona nepostarala.

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

urcite to prekvapilo, ale predpokladam ze se to neobejde bez odezvy

ti kdo chteji vysosavat rusko a jejichz kadry budou ted odstaveny se pokusi o revoluci, nebo krvavy prevrat, protoze nemaji co ztratit

pak zalezi jak to putin zvladne a zda ma silu, ktera ho podrzi a razantne odpovi a zradcu se exemplarne zbavi

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

.. a uctivý vidlák hned začal přemýšlet, jaké skryté dobro se v jeho činech skrývá. Velký dobrotivý vládce šíře Rusi je dobrým pastýřem svých mužiků.

Přesně tohle vaše slovanské lokajství je důvodem, proč budete vždy závidět západu ... tam totiž nábožnou úctou k nomenklatuře netrpí - a proto se mají a budou mít lépe než vidláčtí mentální slouhové. Tak ještě pětkrát zdrávas Putin! Co Putin činí, dobře činí!

Průměrný počet slepic: 1.9 (18 hlasů)

Západu už dávno není co závidět. Vaše věta "přesně tohle vaše slovanské lokajství je důvodem, proč budete vždy závidět západu..." vymezuje prostředí v jakém se rk pohybuje. V mém okolí není nikdo, kdo by západu záviděl.

Průměrný počet slepic: 5 (21 hlas)

In reply to by babaluba (neověřeno)

Trvalý odkaz

nám tou větou prozradil i něco jiného, není slovanského původu. A za své spoluobčany se stydí. Za scallopa se není třeba stydět, jde jen o takovou chybu v systému.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

In reply to by babaluba (neověřeno)

Trvalý odkaz

furt chce nemecke platy a duchody.

Zatím bez slepic

Scallope, ono už dost dobře tomu západu není co závidět. A až ten západ zelení, gender, multikulti aj. bolševici dorazí...

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)

fnukate, ze v nemecku se maj lip

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

slouží jen jako důkaz, jak mizerní politici ČR posledních 30 let vedli. Někteří o trochu lépe, někteří výrazně hůře. Třeba takový Mirek Kalousek by si měl za jeho výkony pro dobro občanů ČR každé ráno před zrcadlem nafackovat.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

Otázkou je, jak dlouho ještě... důchody už tam zdanili... uvidíme

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

A nějaké moudro o té nové liberální nomenklatuře EU, která už ani není nomenklaturou. ale novou aristokracií bys pro nás neměl ty mentální slouho západu?

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)

Islamizaci západních zemí? Instalaci práva šária? Zapouzdřené NO-GO zóny? U mnohých horší hospodaření než má ČR? Ovládnutí velkých západních měst fanatickými zelenými komunisty? Destrukci národa a rodiny? Vládu hloupých a neschopných? Diktaturu Bruselu?

Nikdo z politiků na západě nedokázal to, co Putin - mít přirozenou autoritu u většiny svého národa. Takže ano, ještě pětkrát zdrávas Putin!

Průměrný počet slepic: 4.8 (35 hlasů)

Maneco,
i Ukrajina je Západ, přestože je na východě, tak to už dneska chodí.
Země, ze které si berme příklad.
Třeba dnešní zpráva od Terezy:
"Ukrajina na 10 let předá své státní železnice německé Deutsche Bahn…

ukrajinský premiér Hončaruk současně v Davosu zahraničním investorům vysvětlil, že k úspěchu na Ukrajině jim stačí dvě slova… „Sláva Ukrajině!“… ale to jsme už zase zpátky u Bandery… "

A my zatím stále ještě nemáme ani toho geniálního odeesáckého Řeporyjce na Hradě a kvalifikovaného šéfchvilkaře v hnědém hávu na místě nehodného Babiše!
I když na tom globálně-humanitární financiéři, tzv. serešové, určitě usilovně a transparentně pracují. Třeba tím, že humanitárně a transparentně bombardují vybrané ziskovky penězi. K čemuž jim dopomáhej Bůh a Vlk.

Průměrný počet slepic: 4.4 (15 hlasů)

jen opráší staré jízdní řády z archivu z let 1941 - 1944. Má na Ukrajině na co navázat, už tam jednou působila. Jinak se brzy dozvíme, že je zapotřebí rekonstruovat Ukrajinu prostřednictvím evropských fondů, a zakázky vyhrají německé firmy.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

voni maj v nemecku vetsi duchody

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nebrečte, scallope, a podívejte se do pytle kalendářů, co vám zbývají do důchodu. Ale mám pro Vás špatnou zprávu. Všechno Vám sežereme a na scallopa už žádný důchod nezbyde!

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)