Až se zima zeptá

Autor

Až se zima zeptá… – litterate.cz

Nejprve dvě informace:

  1. Gazprom prý letos nevyplatí dividendu. Akcie firmy padají… Gazprom letos dodal do Evropy o dost méně plynu než loni. Sice za vyšší cenu, ale dodal méně.

2. Objem plynu, přepravovaný Nordstrýmem je asi třetinový, protože není možné udělat pravidelnou údržbu turbín Siemens, které se dělají v Kanadě a tamní vláda je v rámci sankcí nechce pustit. Hned vedle prvního potrubí je ještě druhý Nordstrým, který už nemá turbíny ze Západu, ale echte ruské bazmeky, takže ten by se spustit dal, ale to zase nechtějí Němci. Je dost možné, že Nordstrým bude definitivně odstaven, protože bez repasovaných turbín to prostě nejde.

Já nechci nic říkat, ale moje apokalyptické vědomí zase pracuje na plné obrátky. Gazprom nevyplatí dividendu… asi proto, že Putin nemíní cpát peníze zahraničním investorům, kteří své podíly v Gazpromu ještě neprodali. Tož se postará, aby cena akcií pořádně spadla, aby akcie hořely majitelům v rukou a Rusko je mohlo levně koupit. Asi to sníží cenu akcií ještě víc, než zastavení dodávek plynu Nordstrýmem.

Zastavit dodávky plynu je zbraň najeden výstřel. Podobně jako všechny ty finanční sankce na Rusko. Jakmile se jednou použijí, už se to nedá opakovat, protože postižený se přizpůsobí. Nemá jinou možnost, tak se přizpůsobí. Rusko se sankcím už přizpůsobilo. Proč? Protože se na to dlouho připravovalo.

Evropa svoji přípravu proti ruské největší zbrani dlouho podceňovala a teď horečnatě pracuje na své nezávislosti. Zatím pro to udělali jedinou věc – začali platit za plyn v rublech a ti, co neplatí, ti nakupují plyn od Německa, které ty ruské molekuly nějak přečistí, aby byly sankčně nezávadné (samozřejmě za příslušný obolus). Ale projekty se samozřejmě rozebíhají. Mají se stavět nové terminály, upravují se ropovody i plynovody, jedná se s Katarem, Íránem i Venezuelou. Jak nám vysvětlil Petro Igorovič Fialenko, bude to strašně drahé, bude to trvat dlouho, ale nakonec se nám to bohatě vyplatí.

Já nevím jak to vidíte vy, ale čím déle bude Rusko se svojí plynovou zbraní otálet, tím menší bude její účinek. Já vím, že to tady v EU máme docela prohnilé a byrokratické, ale faktem je, že Němci ještě pořád umějí ledacos postavit a americký tlak na Araby je velký, aby nám něco energie dodali. My to všechno zaplatíme a tak nejsou žádné překážky k horečnatému budování nezávislosti na Rusku.

Já samozřejmě nemám žádnou představu, jak dlouho může trvat, než se ta nezávislost nějak projeví, pokud se vůbec projeví, ale zcela laicky bych řekl, že teď jsme nejzávislejší a s přibývajícím časem bude naše závislost (možná) klesat a klesat. Čím více času budeme mít, tím menší budou dopady ruského zastavení kohoutků. Dokonce by se v krajním případě mohlo i stát, že EU proti svému zvyku udělá i nějaká správná rozhodnutí, které skutečně naši nezávislost zvýší a skutečně nám to pomůže.

Pokud má Rusko použít ropu a plyn jako zbraň, musí to udělat co nejdřív. Teď to ještě bude mít zničující efekt, teď nám to může způsobit obrovské škody a značně to zvýší citlivost našich odhodlaných bojovníků ohledně ruských požadavků. Nic tak nerozjasní mozek, jako hlad a zima.

A tak se ptám… Nesledujeme náhodou ruskou přípravu na použití plynové zbraně? Gazprom nevyplatí dividendu, protože ty ohromné prachy za letošní drahý plyn zřejmě mají zůstat pod kontrolou a nemají se rozfrcat nějakým soukromníkům, kteří by si třeba zase postavili jachtu… A Nordstrým se odstaví, protože co je v údržbovém manuálu psáno, to je svaté. Nepřesvědčili jsme náhodou Putina, že je zapotřebí prostě plynově vystřelit, protože v budoucnu to bude stále méně devastační a s Evropou se stejně nedohodne, protože americké investice do soft power se ukázaly nesmírně efektivní?

Není to tak, že Gazprom teď bude peníze potřebovat, protože pár měsíců (nebo let) z Evropy žádné prachy nedostane, protože nedodá žádný plyn? Od dobytí Severodoněcku mám pocit, že sledujeme zase zlom v ruském přístupu.

Nepřichází náhodou třetí fáze ruské operace na Ukrajině, při které se postarají, aby celá Evropa pěkně mezi sebou válčila o energie a neměla čas myslet na zásobování ukrajinských vojsk? Nebude zase změna ruské taktiky?

Nebo je to jen taková drobná pomoc Scholzovi, aby měl jak vysvětlit národu, že druhý Nordstrým je nutné spustit?

Já osobně v tomto případě počítám spíše s tou horší variantou a tak se vás ptám… máte zásoby dřeva na zimu? Máte zásoby jídla, máte nějaká kamna? A vy, co žijete v panelácích… máte nějaké kamarády s kotlem na uhlí, kteří vás vezmou k sobě? Nebo to budete dělat jako v tom propagačním videu, kdy si dáte čtyři svíčky pod květináč a na něm si pak budete ohřívat ruce a budete se koukat, jak se vám na stropě sráží voda z vašeho dechu?

Ještě pořád máme čas na přípravu. Ještě pořád všechno funguje. Jak dlouho nám to ještě vydrží? Nebo bude Putin hodný a plyn proti nám nepoužije i když ho evropští politici dnes a denně vytáčejí? Jedenáctého července se podle Němců dodávky plynu zastaví. Až se zima zeptá, co odpovíte?

PS: Zítra v devět hodin ráno mě najdete s mými staršími dětmi na Ohři v Karlových Varech. Další můj článek vyjde až v pondělí.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (40 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Jak uvažujete Vy,na podobné uvažování má Gazprom své lidi.
Ono také nejde okamžitě zastavit těžbu plynu,proto tam probíhají různé opatření,až jak přesměrovat toky plynu jinam.Potom bych čekal,že i Gazprom uvažuje s dodávkami na Ukrajinské území,které obsadí Rusko.Letos se toho mnoho nepostaví,nepořídí,aby ta nezávislost na Rusku,byla už v letošní zimě.Co je to všechno platné,když na tu nezávislost,nebudou peníze,ani státu,ani občanů.

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Se už dnes připravuji na zimu!Pry si každý kupuje kyblik s dehtem a peři!

Do zimy tim uvitaji vladu ODS,TOP čNoarodějnice,KDU,STAN a Piratů v novem slušivem a teplem oblečeni!
No ni?

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

Které ve 12.00 začnou bit ,vypadnou z nich tou praci dřevěnē převodová kolca,otevře se dole poklopec a vyleze ptak a začne řvat kukuk kukuk?

Petikolcum se odlomi zbytečne pevody ,ta menšina,kterymi ti menševici porouči většine,ta úplnně oblbená tim zmrdem z GŘ TV zvoli už raději i opice jako lidry a volici těchto stran pětikolky,hladovi,mrznouci ale tleskajici konečne štastni, budou opěvovat jejich vladni neomarxismus jako kdysi cinkalisti v ramci davoveho repete nyni bez brzy bez kličů?
Je toto zapotřebi Hnuti Banditů Solidarity HBS,Hnuti Voliči Sobě HVS a konečně i KSH takto primovnim nositelům Kresťansko Socialnich Hodnot,tak ti tomu maji dat na prdel!
Nebo ck nebo jak?

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)

Nepředstavuje už nyni avangardu dělniků a rolniků,ale jen sektu funkcionářů ,ktere zmizelo kdesia dělnictvo a rolnictvo se kterym ztratili kontakt a údajně se přeměnili na tzv Středni třidu, což je pry kryci nazev pro buržoasii funkcionářů typu Lumik,kteři se přemnožili a ted kdysi slavnou stranu tahnou do propasti a jsou načisto levi ji zachranit!

Hroznym důkazem tohoto špatného vyvoje,vidime všichni v tom,že se funkcionáři neobjevuji mezi nami bohatýry Hnuti Bratrstva Solidarity HBS uzavřeli se do sebe vadnymi stanovami a pry se řidi Marxismem!To je lež!
Propaguji změnu vadneho systemu a staraji se o ideu blahobytu ,kterou pan Marx uskutečnil ? Ne!,Flexibilni kapitslisté,ktere tak odmitaji porazit vynalezli vladu Neomarxismu tj podvodu,cili paskvilu a nikdo z komunistů už neni schopen tento nepřiznivy vyvoj nejen vysvětlit,ale vůbec zarazit!
Je neuvěřitelné,že funkcionari strany dokonce zneužili vadnych stanov a zvedli ruku pro nynějši POLICEEJNi STAT a ted se mezi nami valečniky alternativy boji objevit,aby nam ten marxismus vysvětlili ve světle jejich policejniho statu!
Co myslite je to pravda nebo ne?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Na www.nasepravda.cz pod rubrikou rozhovory je člsnek s nazvem Neni teba utahovat šrouby předsedy VALENTY a v diskusi je už tento text
Pane Valenta,
Dělnici a rolnici,kteři zmizeli začali volat po pomoci strsny KSČM na jinych webech alternativy,nebot tady se funkcionari nesmi objevit mezi nimi lidovymi komentátory,coż zskazem zajištuji pry vadne strany!
Funkcionáři se tedy snad obraceji zády k voličům stala se z nich prý z našich peněz dobe zaplacena buržoasie nemajici heslo
K lidu niž s lidem vyš!
Tak se stalo,že kvečky to berou do svych pacek s chteji nejmin 3 nove politicke formace ns misto
KSČM!
Co vy na to přecedo?
Trochu jsem to zkratila,ale stoji to tam vypaleno!

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Plan Narodni Zachrany PNZ totiž zcela progresivně bude prosazovat nejen změnu toho cipskeho systému,který krade dvě třetiny našich platů,ale i kontrolu nami zvolenych tzv zastupitelů možna nevidaně všemi voliči a to dnem i noci,dale totalni zrušeni 33 let trvajiciho embarga na Zakon o referendu,ktery zaměrně chybi a proto ta dira bude nahrazena jinym,ale o to silnějšim lidově orientovanym mechanizmem a v dalšim bodě č.4 je i financovani této epochálni změny našimi miliardami!
Tady totiž by šlo solidarně navrhnout nami progresivisty zvolenym zastupcům ,aby se GŘ TV o svůj lup na TV poplatcich dělil zakonem fifty fifty a my si už najdeme a zfinancujeme naši inrernet vlastni daleko levnějši TV a zbytek naši valečnici za svobodu,demokracii a Solidarni stat mohou klidne propit i v pivu a kořalce za zpěvu husitskych choralů!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Na www.nasepravda.cz pod rubrikou rozhovory je člásnek s nazvem Neni třeba utahovat šrouby,apředsedy VALENTY a v diskusi je už tento text
Pane Valenta,
Dělnici a rolnici,kteři zmizeli začali volat po pomoci strsny KSČM na jinych webech alternativy,nebot tady se funkcionari nesmi objevit mezi nimi lidovymi komentátory,coż zakazem zajištuji pry vadne stanovy!
Funkcionáři se tedy obraceji zády k voličům stala se z nich, prý z našich peněz dobře zaplacena buržoasie nemajici heslo
K lidu niž s lidem vyš!
Tak se stalo,že ovečky to prý berou do svych pacek s chteji nejmin 3 nove politicke formace na misto
KSČM!
Co vy na to přecedo?

Trochu jsem to zkratila,ale stoji to tam vypaleno pod Nekomuniste!

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Posledni přispěvky jsou zajimavě oceneny slepicemi Rozuměla li jsem dobře nikdo ze zdejšich lidovych komentatorů NECHCE.
1.
Změnu systému,který mu krade dvě třetiny mezd!
2.
Odmita jakoukoli možnost průběžné kontroly těch zastupců,které zvolil a mohou si dělat co chtji!
3.
Nikdo nechce 33 let trvajiciho embarga na Zakon o referendu a je spokojen plně s Policejnim statem a nadšen vadnym exekučnim zskonem!
4.
Nikdo nechce financováni tchto změn a bude se čekat na zimu a a mu firmu zabavi exekutor

No tady se budou ty slepice na dvoe opravdu,ale opravdu smát!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)

In reply to by ANNA z KSH (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ono nestači jen po vzoru tzv Sociologů pozorovat jak špina roste popisovat jeji tloušťku! To maji naši kapitalisti radi a poporuji to!

Ale běda tomu kdo se odváži dat navrh řešeni.Toho sam dav pošlape a vrchnostl upali,což bude vysledek absence solidarity a bobřika mlčeni zcela systematicky GŘ TV zaplaceneho k tomu všemu z našich peněz!
Na co si vydrujeme parlament,kdy stači zdvojnasobit tomu šéfovi plat a zrušit úplně zbytečny parlament!
A bude po vtákach!
Fuj ,fuj ,fuj to je hnůj!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Se už dnes připravuji na zimu!Pry si každý kupuje kyblik s dehtem a peři!

Do zimy tim a štětkou uvitaji vladu ODS,TOP čarodějnice,dale stran KDU,STAN a Piratů v novem slušivem a teplem oblečeni!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

K tým akciám. Určite nie je pravda že by Ruská vláda túžila po ich prepade a skupovaní. Naopak, už vo februári povolala centrálnu banku, ktorá za novovytvorené ruble nafukuje ceny všetkého čo sa obchoduje na MOEX. Prepad akciového trhu by nebol iba reputačný problém, znamená to zastavenie prísunu likvidity pre Ruské firmy, čo by časť z nich položilo a tak centrálna banka musela nahradiť investorov. Ad Gazprom, bežný akcionári sa toho zbavujú, pretože zisky (tie dolárové) Gazpromu aktuálne rekvíruje vláda a keďže akcia je poukážka na podiel na zisku, stávajú sa bezcenné. Gazprom má síce peniaze, ale jedná sa o ruble ktoré nevie zameniť na výplatnú menu (dolár). Gazprom bez Európskych zákazníkov nie je veľká výhra ani v dlhom horizonte na ktorý by sa oplatilo čakať. India aj Čína platia iba na hranicu ziskovosti ťažby a zatiaľ vedia odoberať dosť málo. Inak trhy (tie Západné) už započítali do rizikových prirážok úplné odstavenie plynu už túto sezónu, takže sa o žiadne veľké prekvapenie nejedná a priemysel má túto zimu smolu. Zrejme už na jeseň začne útlm aby sa stihli naplniť zásobníky aspoň pre domácnosti.

Průměrný počet slepic: 3.1 (8 hlasů)

In reply to by Luptak (neověřeno)

Trvalý odkaz

pry začina skládat splatky na ten dluh na kontě v rublech a chladnokravně doporučuje zřidit tomu,kdo bude chtit splatku zajistit si účet v dolarech a rubliky tam dat pevest a vyměnit a tak tu blokadu chce hezky obejit a dobe zdemolovat!
Nebo co myslite pane ekonome je to ono a kde by to mělo jinak chybu?

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by Luptak (neověřeno)

Trvalý odkaz

Chtela jsse vam napsat,že u splatky dluhu v Rusku je možno použit stejny způsob jako u financovani platby za naftu a plyn avsšak obraceně tj penize, ktere Vova dluži nacpe na konto v rublech a ty měni ruska banka v kursu 80 za dolar v jakemkoli množstvi!

No a chudym rusakm doma měni určite množstvi,ale za to v kursu pry až 59 rubliku za dolač a rublik tvrdne!
To neni všechno,banksteri se 29.3.2019 domluvili,že okamžtě naserou cely svět!!
No zgablo to na dalšich udalostech!Tehdejši president TRAMP je uprosil,aby to přeložili na 1.1.2022,když bude po volbach!
V ameru jsou jiné zvyky a nikdo tam nemůže najit adneho kamoše!
Každy čeka na chybu druheho a i když vas podvede tak je to vaše chyba!
Proto majitelé velkych peněz považuji ostatni svět a naši vladu včetně za pitomce,kteř si mysli,e když budou podpindostnici tak je krokodyl kapitalismu seere až posledni!
Proto si banksteři vymyšleji jak všechny podvest zejmena salaty jako jste vy moji drazi voliči typu
Švejk!
Vova ,ale vi co si tehdy dohodli a Tramp to věděl taky,proto nechtěl byt presidentem a mluvil jen o spravedlivych volbach!
No a vidite,prišel Afganistan,to rozhodnuti nešlo uskutečnit 1.1.
No a zkusilo se poštenkrovat toho pitomce Zeli,aby zkusil dobit zpet Krym,ale VOVA se v ulicich Leningradu,kde určitě vedl uličniky naučil bit prvni a zas to nejde uskutečnit!
Tak je to podle investigativců z AA teamu SV posunuto znovu pry až na 2025 tak bacha na to,aby vam pak ty kedlubny neupadly!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2 (3 hlasů)

In reply to by Luptak (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nepochybně je jedním z cílů Ruska návrat ekonomiky do vlastních rukou. Předvedli to už po Osetsko-Gruzínské válce, kdy také levně skupovali podíly ve firmách ze západních rukou. Rusko je dost velké na to, aby ekonomiku podržela domácí spotřeba. Jedním z mediálních triků je interpretovat politiku Ruska našima očima. Ano, my jsme závislí na zahraničním obchodu, Rusko ale není. Co potřebuje, nakoupí v Asii. Tamní obchodníci jim rádi za příslušný obolus zajistí i embargované zboží. Obchodníci z Tchajwanu, kteří mají velký podíl v čínských podnicích, jim rádi dodají i ty svoje čipy.
Firmy nezískávají likviditu prodejem svých akcií, nýbrž prodejem svého zboží. Není pravda, že Rusko prodává své uhlovodíky na hranici rentability. Nevím, jaká je cena prodávaného plynu, ale ropu typu Ural prodává Rusko za cca 100 USD, příčemž náklady jsou cca 20 USD. Takže stále dobrý vejvar. To, že se na tom přiživí Indie, která ruskou ropu rafinuje na benzín, který s patřičnou přirážkou prodává Kolektivnímu Západu je v pořádku. Je to win-win strategie. Jediný, kdo prodělá, je západní spotřebitel.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

Cenový break even pre Ruskú ťažbu je 69 dolárov za barel pre December 2021. India zjednáva kontrakty s tým, že cieľuje 70 dolárov za barel a objemy ktoré tam prúdia sú stále malé a ešte dlho budú. Zvyšné bludy o samostatnosti a vnútornom trhu nemá cenu vyvracať, od vpádu na Krym v roku 2014 kedy západné investície ustaly sa ich HDP prepadlo na polovicu. Západ taký prepad ekonomiky videl naposledy v roku 1929. Izolácia bola vždy recept na chudobu, spýtajte sa v Čine ako sa im darilo pred obchodnou integráciou so zvyškom sveta v 90tych rokoch.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

In reply to by Luptak (neověřeno)

Trvalý odkaz

s fakty, čísly a grafy je určitě roztomilý! Povídá se, že statistika je poplatná tomu, kdo ji vytváří 😁 Podle faktů, čísel a statistik tvořených Západními experty už mělo Rusko být tak dva měsíce v naprostých hospodářských troskách, osamocený, bez veškerých spojenců, bez munice, lidských i finančních zdrojů. No, a kdyby Západ nevytvořil schizofrenní situaci kdy Rusko sice prostředky má, ale Západ platbu blokuje, tak Rusko frčí vesele dál a dál. No, ono možná vesele frčí i tak. Když to shrnu - je krásný, jak lidi jako jsi ty, Luptaku, dokazují že je Rusko v hajzlu, nicméně oni si tam tak nějak jedou nezávisle na tom. Je úplně klidně možný, že je vlastně tyhle predikce vůbec nezajímají a ty v podstatě slouží jen k ohromení jitrnic v diskusích na Novinkách, Seznamu a Aktuálně, jaký my to tady máme analytický profesionály 😁

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Ak si precitate na AK vycuc z rozhovoru s Henrym Kissingerom, tak vam udrie do oci istota, ze Rus prehra.
Aj HK pocita s tym, ze sa rus zastavi.

EU je dejiskom velmocenskych sachov a rus taha bielymi na zemi. Vo financnej sfere taha ciernymi, ale tiez sa mu dari odrazat napor.
Videl niekto niekde nejaky rozbor, co pre Rusko znamena vyhlasenie defaultu?
Ja nie. Toto je jasna znamka vytvorenia alternativneho financneho sveta.
Rus si uz v USA, GB ci EU nepozicia. Zato si pozicia v Indii, Cine ci Turecku.

Okrem jedovatych clankov o nenazranych a arogantnych rusoch v Turecku sa nik nezamysla nad tym, akozeto ze rusi v tom Turecku su? Vsak su sankcie !!!!! Letecke, financne ... rus by mal byt zavrety v zemlanke a trpiet pod naporom nasich sankcii no rusi sa aj tak vyvaluju na teplych plazach Antalye. Vykupuju bazary a utracaju ruble. Praha i karlevarle si od rusov konecne vydychnu.... :)

Zapad si na UA urobil tiez polygon, ako svojho casu rus v Syrii. Zatial co rusa vysledky na polygone v Syrii potesili, zapad vysledky na polygone v UA vobec netesia. Iste - zbrojovky budu mat plne ruky prace. Ale na zelezo treba energiu. Lacnu energiu, A veeeeela energie. A to ani EU a ani USA nemaju. V USA uz zavreli najvacsiu hlinikaren, lebo ceny elektriny.
To uz nehovorim o titane, kde aj M777 maju suciastky z titanu. A ten je z Ruska. A dalsi uz nebude. a ak sa nieco take pokazi, bude kumst to vyrobit z domacich surovin. A aj ked sa urobi nejaka modifikacia, bude to treba najskor poriadne preverit v testoch a az potom nasadit...

Aktualne riesene pobaltie je zaujimavy ukaz. Litva ma problem s vlastnou zmluvou s Ruskom o zaaobovani Kaliningradu vymenou za respektovanie a uznanie hranic. Estonci maju 25% ruskojazycnych neobcanov....ktori podporuju VVP.

Problem nad problem.....

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

jako porušeni smlouvy a po ukončeni UK by jednoduše vlezli Litevcum do kuchyně?Zoufaly Zapad tam chce rychle nasunout 300 000 vojaků ale kde pro ne vezme matroš,když pro svoje vojaky nema Bundeswehr ani zimni podvlikačky a strejda Zeli je odzbroji načisto!
No ni?

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

a pak si kvůli zločinemu porušeni smluv o garanci koridoru ke Kaliningradu vyménou za garanci hranic otevře prý 100 kilometrovy tzv SUVALKi koridor a tedy pozemni spojeni s Kalinibngradem si budou garantovat sami.!

Navic odděli všechny tři trajzlikrepubliky tepubliky od spojeni s NATO a bude po vtakach!Jen blbec se bude za ty sračkomety nahoře bit atomem!
No ni?

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

vlastně porušenim a tedy anulovanim té smlouvy do ceny jejiho papiru garantovany, nemohlo ani dojit k opravdovemu vzniku de JURE těch republik a tedy ani k jejich vstupu do EU a NATA!

Riziko, kdy neexistujici staty dopaluji pana Putina se stane pěkně velike a přesun i celeho NATA do tohoto prostoru bude smrdět hřitovem!

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

jako porušeni smlouvy a po ukončeni UK by jednoduše vlezli Litevcum do kuchyně?Zoufaly Zapad tam chce rychle nasunout 300 000 vojaků ale kde pro ne vezme matroš,když pro svoje vojaky nema Bundeswehr ani zimni podvlikačky a strejda Zeli je odzbroji načisto!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

ze USA sa velmi snazia spustit operaciu NATO v EU.
UA na to sama zjavne nestaci. A druhy front by UA velmi pomohol.
Dost sa to zacna podobat fyzikalnemu prcesu unavoveho lomu kovov. Samotny priebeh je velmi pomaly a progres postupuje zvacsovanim sa pukliny. Material drzi kludne mesiace a nic sa vlastne nedeje.
Po prekroceni istej hranice je proces brutalne zrychleny a v desatine sekundy sa to dokona.

USA nemaju co stratit. Dolar je v prdeli a s nim aj USA. Jediny sposob ako dolar zachranit je porazit Rusko.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Víte, co se mě na panu Vidlákovi tak moc líbí? On si vezme pár informací, zhodnotí je z různých pozic a pak uvažuje, jak by to mohlo dopadnout.

Dnes profrčel plyn, který potřebujeme. Tomu rozumím.

Ale on frčí v problémech globálních a já (lesní dělník) v lokálních.

Pro neználky, kteří by pana Vidláka úplně nepochopili, bych se pokusil tento problém s vytápěním a problematikou kolem něho, seznámit podrobněji a polopaticky a tak, aby pochopili, že problémy se mohou vyskytovat i tam, kde jste je původně neočekávali.

Já např. topím dřevem (tak, když dělám v lese a topil bych něčím jiným, asi bych byl debil). Otopu u mě na zahradě je tolik, že mladí letos už držkují, že si nemají kde udělat pergolu. Takže na první laický pohled by se mohlo zdát, že zimu můžeme strávit v trenýrkách (manželka nosí sice kalhotky, ale nekomplikujme si to). Jenomže mám průhledný a celkem překonatelný plot (nový plánuji hned na jaře) a kus od baráku cikánskou komunitu. Co když mi na to dřevo začnou chodit? Tak, když přijde jeden, dostane po čuni, už tento postup znají. Když jich přijde pět, dostal bych já. Pokud na ně zavolám policajty a ti je načapou při krádeži, tak jaká je asi hodnota jednoho naplněného pytle dřevem, který jeden cikán hází přes plot druhému? To není trestný čin. Tím jsem chtěl říci, že člověk musí přemýšlet i dopředu, co by se mohlo stát.

Fiala je např. v poho, někde jsem četl, že má zásobníky plynu naplněné ze dvou třetin. Já, oproti němu v poho v tomto nejsem. Sice mám zásobníky dřeva naplněné na tři zimy, ale asi si je budu taky muset uhájit, jelikož, pokud bych o to přišel a pak neměl čím topit, tak moje žena je dost zimomřivá a pak by dostala na prdel v lednu dost naše domácí erotika. No, hupsněte na babu, co má na sobě troje ponožky a dva svetry...

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

Potřebujete dva psy typu německý ovčák.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Děkuji Gerde (to byla ironie), ale když jste to načal...

Tuto eventualitu jsem si už vyzkoušel a má to svoje problémy.

Já mám vyhlídlého beaucerona.

Každopádně, aby vám pes ohlídal zahradu před nenechavými cikány, potřebujete ho mít pořádně vycvičeného. Což neznamená, že bude umět pouze sedni, lehni, zůstaň, k noze, jelikož toto by vám bylo k hovnu. Musíte mít ostrého hlídače. Ostrého hlídače nekoupíte, toho musíte vychovat. Svého času jsem s tím měl dost osobních zkušeností a zase je hodlám po zbudování toho nového plotu obnovit.

V první řadě musíte naučit psa správné cílené agresivitě. Musí si umět ohlídat svůj prostor a svojí rodinu. Můj nejostřejší kus, pokud byste tehdá přišel k nám na zahradu, patrně bych vám pak musel zaplatit nové kalhoty a plastiku prdele, pokud byste měl štěstí. Ale asi byste štěstí neměl, jelikož on byl cvičen útočit na končetiny a rozkrok (většina agresorů jsou muži). Udělal by to proto, protože půl hodky před tím mu tam na zahradu v kočárku prdla moje žena naší půlroční dceru a s povelem "hlídej" odfrčela. A on si u kočáru lehnul, občas se zvedl, mrknul, jestli je mimino v poho, zavrčel na okolí a zase si lehnul. Na první pohled perfektní hlídač, ale já tehdá udělal dvě chyby, které u svého nového plánovaného psa nehodlám opakovat.

V první řadě je potřeba si uvědomit, že pokud bude pes fungovat bezchybně na cvičáku, cítí vaší podporu. Vy jste pán. Ale pokud vám vlítne zloděj na zahradu v noci a vy chrníte, tak je to na tom psovi a na tom, co je v něm a co jste ho vy naučil. Teď se pokusím vysvětlit ty dvě věci, kde jsem pochybil.

Můj příští pes bude fena. Nepodceňujte feny. Mimo období hárání se vlastně chovají asexuálně. A když budete mít perfektně vycvičeného psa, většinou vám ho dokáže někdo s háravou fenkou na špagátě odvézt jak na vařené nudli. Halt chlapi.

Druhý problém je horší a mě se stal. Mě tohoto dsňáka otrávili. Toto se dá zamezit tzv. odmítačkou. Ale to není žádná prdel, je to dlouhodobý výcvik, u kterého by vás asi ochránci zvířat příliš nepochválili. Musíte tomu psovi dost fest vysvětlit, že když sežere něco, co mu nedal jeho pán, bude mu to fakt fest nepříjemné. Tam se osvědčil dnes zakázaný (mohu sehnat) el. obojek. To se takhle dohodnete s kámošm a v určitém čase on psovi hodí za plot něco pro psa neodolatelného. Pes ví, že by neměl, ale když to tak voní... Jak to vezme do tlamy, vy dálkovým ovladačem mu dáte šok, že se mu podloměj nohy. Když toto uděláte několikrát, pes zjistí, že když mu někdo cizí něco hodí, on do toho kousne, bude to fest bolet, tak na toho, co mu něco líbivého nabízí, bude dost nasranej. A pak mu prubněte nabídnout buřt, po jeho zkušenostech.

A vy, Gerde, na mě s dvěma línýma něm. ovčákama. S tímto přístupem vás stejně okradu a ty dva si vezmu jako bonus na gril.

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)

S těmi psy máte naprostou pravdu.

Akorát se mi nezdá, že byste na grilovaném NO nějak pochutnal. Chce to hodně česneku, a nechat odležet a pak jakž-takž guláš... ale gril? Nechám se poučit a poděkuju.

Průměrný počet slepic: 2 (2 hlasů)

In reply to by Vlastimil Čech

Trvalý odkaz

jsem tam hodil tak od boku, jelikož toto sám nedělám.

Ale když už jsme to načali, tak na toto mám taky historku.

Kdysi jsem jezdil u ČSPLa na lodi a měli jsme tam strojníka, který se tímto zabýval. A jelikož strojníci zároveň posádce i vařili, tak myslím, že pár psů a koček jsme sežrali taky. On sice tvrdil, že je to maso z výseku z Liťáku, ale my jsme o této jeho zálibě věděli, tak jsme se už radši neptali, co bude zítra k obědu. Ale mám obavu, že při našich cestách po Labi sem tam nějaký pes, kočka a bůhví, co ještě ulovil, zmizeli. Ale zase je fakt, že to uměl upravit a na grilu to nikdy nebylo.

Průměrný počet slepic: 2 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Prodiskutujte tady na vidlich včas co se to děje a co je Hnuti Bratrske Solidarity, nova lidova formace voličů,ktera vam může pustit nejen plyn, ale i eletriku mozná primodo zadnice a bude sex jak swiňa!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Kdyby se vam nelibilo to slovo uprostřed teda to bratrstvo ,jako,že jsme sami italy famiglia ,tak navrhněte něco jineho! Taky ten PNZ můžete doplnit svymi navrhy bodů!
Tak na př. Hnuti Bohů Solidarity to by bylo taky HBS či co!?
i PNZ je konstruovano tak,že na prvnim postulatnim mistě je nutno propagovat změnu systemu a to důrazné zakotveni do prvniho članku Ustavy,jinak nepujde vůbec nic a jistě vite,že Nemci a Anglicani se už malem pobili za oponou v souboji, kdo vykoupi vaše nejen aktiva,ale celé zkrachovale firmy v platebni neschopnosti do ktere budou zahnany vadnymi zakony vlady na př zakonem o exekucich,nebo 33 let blokace
Zakona o referendu,je tu i hrozba policejnim státem,ten ti zmrdi odhajlovali v prdlamentu preventivně tak,že když si ho stokrat přečzete nepochopite co znamena!!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2 (2 hlasů)

ANNA.
Pokud se nerozpadnou USA,tak není šance na změnu.
Víme to o SSSR,až když se rozpadl SSSR,tak to šlo ve všech státech pod dohledem SSSR,to samé bude s EU,tak je nutno býti připraveni,aby zase ti co vládli za SSSR,lehce otočili kabáty a byly druhý den kapitalisty,to samé můžou udělat zas.

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Když jimi nebudete,pak postup zmrdů bude pokračovat totalnim zrušenim voleb!Zdá se mi,že program PNZ je stale pro voliče z SV jen soubor nic neznsmenajicich pismen a co znamená
Solidarni stat nevi ani takovy borec www.nasipravdy.cz jako je ten pry marxista doktor Skala,ktery se tu tvrdohlavě nechce mezi nami objevit ,aby vysvětlil peměnu funkcionařů KSČM na pupkatou buržoasii,ktera hodla pry postupně prodat haldu lukrativnich nemovitosti a za jeho zady s pytlem peněz utec dokonce snad kdesi do bananovych republik a nas tu nechat tret,aby jsme se zase stali proletariatem azačali se znovu sjednocovat,nebot nam vladni kapitalisti kradou pry až dvě tetiny mezd,eletriku a plyn k tomu!
No ni?
Jsem pro ,aby se nova formace Hnutii Bohatyrů Solidarity HBS, bila včetne pana Bernarda statečneho devorubce,ktery už poznal nefunkčni justici a bezmocnou policii a bude si muset dat ukrast i dřevo na zimu cikansky prolhanou vladou!

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pani ANNA na to přišla jako prvni!Ona asi vi co stoji na www.nasepravda.cz v članku komunisty Vodsloně v jejich rubrice Čtenářske forum

Zkuste si to přeložit a možna zjistite proč se z KSČM stala pry dodržovanim Marxismu funkcionařska buržoasie a tu ostatni voliči už nechtěji!
Cituji.
VĚŘIME,že naš kandidát se dostane do hlavnich zpráv TV a bude umět naši politiku správně vysvětlovat!!!!
To si pak uvědomi všichni,kteři maji NEPŘIJTELNÉ argumenty pro zdůvodněni zda maji vůbec něco dělat!
A TED POZOR!
STANOVY takový postup k PLNĚNI usneseni UV NEDOVOLUJI!
Musime od nich požadovat JEDNOZNAČNÉ pozitivni a aktivni přistup....
V připadě NEPOCHOPENI by bylo žadouci podstatně vice respektu k usneseni nejvyšiho stranickeho orgánu a rozhodnuti podporovat v souladu se ZÁJMY strany!
Kdo z vás bohatýru alternativy tomu rozuměl jako hrobu KSČM a proč?

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

....Střely Himars jsou řízeny satelitem...

Osobne si myslim, ze toto je a bude velky problem pre zapadne zbranove systemy.

Satelit je teda priamou sucastou zbrane. Rusi asi obetuju jedno dve tri stanovistia, aby sa uistili ako to pracuje a sam som zvedavy na ich odpoved.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Představme si typické panelákové sídliště, které teplem zásobuje sousední teplárna. Pokud jí zdraží dodavatel plyn na více něž pětinásobek, tak i ona zdraží svým odběratelům teplo a TUV na pětinásobek.
Jenže to již polovina klientů nezaplatí. Teplárna krachuje a i ti co zaplatili budou mrznout. Tak si všichni koupí přímotopy. Zapojí je. A v paneláku vyhoří el. rozvody. Za pár mrazivých dní zamrznou rozvody vody a odpady v domě. A všichni budou doslova ve sračkách.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Eta.
To ještě záleží,jestli pojede elektřina do paneláků a pak,jestli na to lidi budou mít,jeden přímotop zamává s rozpočtem rodiny.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Ale mě to dnes moc potěšilo.

Když mám v lese pauzu, tak něco malého spolknu, většinou ovoce, něco, jako to dělá Kvitová v pauze tenisu, třeba půl banánu. Něco vám to dá, ale nezatíží moc žaludek. Pak si sednu na pařez, stočím cigáro (to Kvitová o pauze nedělá) a prostě jen tak čučím do toho lesa. Ono se tam nic moc neděje. Ale mě ten pohled úžasně vnitře dobíjí. Takovou pohodu člověk cítí. Nikam nespěchá, jenom tak civí, jak je to tam furt stejný.

A najednou pohyb periferně. Mladý jelen. Fouká od něj, já se nehýbu, tak si mě nevšiml a tak rozverně si pohopkává přímo ke mě. Já držím hubu, nehýbu se a čekám, až si mě všimne. Což se stalo, když byl asi 10 metrů ode mě. Ztuhnul a vpili jsme se asi na minutu očima. Já se kochal pohledem na něj a on koukal, co je to tam za podezřelé individuum. Pak se otočil a odkráčel opačným směrem. To už ale rozverně nepohopkával, ale důstojně, se vztyčenou hlavou kráčel na druhou stranu. Takovým tím stylem: "máš kliku, blbečku, že se mi zrovna chce jinam". A bylo to ve svahu, tak jsem na něj ještě nějakou dobu mohl koukat, jak sebevědomě odchází. Z toho jednou bude dost dobrý vůdčí samec. Není to žádnej posera. Sice ještě o tom světě moc neví, ale svou důstojnost má. Nesedne si na prdel před nějakým ptákem s motorovkou. A mě se to moc líbilo.

Já vás varoval, že to bude blbina.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Hledam totiž kde jsou nam patřici bifteky tj ,kdyby jste i vy Bernarde chtěl tu Solidaritu pak by jste určite uvital zmenu republikoveho systemu zleho kapitalimu bez skrupuli na dejme tomu nevidaně bohatý SOLIDÁRNI STAT,potazmo jako u sousedů,kteři valku prohrali a nyni se nam smeji ti bohatci z tlustych mercedesů,že nas řidi Packala z Aspen institutu pry odbornik!

Naši politici totiž přejimaji funkci spojeneckych bombarďaku a chtěji,aby jsme prave my měli ze statu jen ty ruiny jako za Hitlera Německo,.
Tady vidite jak těžke je prosazovat tu Solidaritu,nebot když třeba mate rád psy, pak asi budete chtit čcinský komunisticky systém,kde jsou ty zviřata pochoutkou a biftek by vam asi nechutnal nebot naši vladni neomarxisti budou prosazovat brzy v TV reklamě restaurace se speciálni pochoutkou tzv zeleneho údělu,možna i žive ponravy přimo z lesa!Je jich tam dost?
Jak to vypada,kdo je připraven neni pekvapen!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

K té solidaritě.

Příroda, fauna a flora jsou na první pohled idilka. Pokud se ale do toho ponoříte hlouběji, zjistíte, že příroda je kovaný ortodoxní pravičák, tudíž ten kapitalismus. Jí je u prdele jedinec. Jsi slabý? Chcípni! Jsi silný a dovedeš přežít? Žij si co nejlíp.

Idilický pohled na lesní porost: stromy si tam hezky rostou a koruny se jim ve větru kymácí. Paráda.

Realistický pohled na lesní porost: jestli jeden strom přeroste jiné, okamžitě nad ně začne rozkládat větve, aby měl sám pro sebe co nejvíc světla a tím ty pod sebou nakonec udusí.

A teď tomu lesu vysvětlete, že to dělá ideologicky blbě.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Les znsmená většinu tj jsou to stromy!Nějaká menšina procenta radoby nenaraného kapitalistů tedy křovi se mu plete pod nohama!
Lsti si zli zmrdi s blbou ideologii, vysadi rychle rostouci stromy na zisk,ale kořeny jsou plytke a nestaci při suchu,,stromy uschnou!

Tak vylezou ti nenažranci ns nas,že moc prdime a jsme vinni,proto nas misto socialniho statu,kdy by se museli starat jednoduše pobiji,pokud se nebudeme branit a nezdaněnim budeme podporovat jejich zlotřilé choutky zničit nas většinu tj LES!
Proto je teba napodobit kapitalisty a zabavit jim to co nakradli at nas pestanou smolit svo nenažranosti a sjedou do nizkych pater a bude klid!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

To je jejich Solidarita a vy Bernarde se do toho zapojujete jako součast přirody a starate se o les,domnivam se, tak se přidejte i k naši solidarni většině a uvidite nakonec,kde hraje ta muzika!
Každy vi,że prochazka lesem znamená posileni imunity jak swiňa, tak to je!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)