Buďto jednota, nebo mu to hodím rovnou

Autor

Buďto jednota, nebo mu to hodím rovnou – litterate.cz

Hele děcka, mě zas napadla řádná hovadina… Něco ze stejné kategorie, jako že uděláme naší Pětikolce z komunálních voleb zabijačku. Což se sice trochu povedlo, ale možná by se to povedlo i bez nás a naopak se to vůbec nepovedlo v senátních volbách, protože Tchaiwanec a Ukrajinec Vystrčil je pořád předsedou českého senátu a lepší to zatím nebude. Ale protože je situace v Kotlince stále vážná a stále směřuje k průseru první kategorie, je třeba stále zkoušet, co by se dalo pro naší drahou matičku vlast udělat.

Chtěl jsem dneska psát o čínské strategii nulového covidu, protože jsem v pondělí navštívil jednoho dobrého kamaráda a ten mi nasvítil prozatím neprokydaný pohled na tuto problematiku. Ale to si dáme až zítra, protože dnešek si zaslouží další utopickou myšlenku, která se nikdy nenaplní a jen vzbudí plané naděje. Když ono mě to ale tak nadchlo, že to musím vyventilovat. Jde o volbu prezidenta…

Začnu zeširoka.

Jistě jste si už na Kydech přečetli, co si myslím o vstupu Andreje Babiše do hry. Prostě přišla těžká váha, která na kandidatuře makala dávno předtím, než to ohlásila. Veľký Bocián má republiku objetou, všude rozdával knížky o tom, jak udělal všechno dobře a jak mu to ostatní kazili, jeho voličská podpora je stabilní, pracují pro něj nejlepší marketéři a poradci, peněz má jak slupek a tak se zřejmě hladce dostane do druhého kola jednoduše proto, že jeho soupeřů je hodně.

Naši líbodémo spoluobčané mají svého Petra Pavla, Danuši Nerudovou, Pavla Fischera a možná se najde ještě někdo. Alternativa tam má Vitáskovou, Baštu, Skálu, Turánka… Někde uprostřed pohrabuje kopytem černý kůň Tomáš Březina, kousek od něj už teď prohrál Středula a najdou se i nějací magoři a velikáši, například Karel Janeček. Některé jsem ještě vynechal… Každý má nějaké fanoušky, ti fanoušci mají rodiny a kamarády, ti mají zase kamarády, každý kandidát si na nějaká procentíčka sáhne a volební matematika je tím pádem neúprosná…

Babiš by musel udělat neskutečnou chybu, aby se do druhého kola nedostal. A on těch chyb moc nedělá. Pokud už se mu něco nepovede, tak zpravidla proto, že neudělal něco, co udělat měl a ne, že udělal něco, co udělat neměl. Například měl během svého premiérování udělat přesně to, co teď dělá Pětikolka – pokusit se převzít moc nad Českou televizí, nebo ji měl rozmetat na prach. Neudělal to a žil celé své funkční období vedle entity, která mu čtrnáct dní před volbami pustila do všech domácností Babiše juniora i s Vítkem Klusákem a dalšími pasáky… a pak taky ofshorek ve Francii, kde se slibovalo vééélké vyšetřování. Samozřejmě z toho už nic dalšího nebylo, ale nějaká procentíčka to Andrejka stálo.

Psal jsem tady i na Parlamentních listech, že Babišovým vstupem do voleb se pro ostatní kandidáty zúžil prostor na jedno místečko o které budou muset svést lítý boj. A tak se zřejmě dočkáme neuvěřitelné bramboračky, protože nemá smysl plýtvat propagandistickými silami na jednoho Babiše, když se vpřed sápou další kandidáti s vlastně obdobnými preferencemi. Jaký má smysl pro Nerudovou, vymezovat se proti oligarchovi, když ji pak může o prsa předběhnout třeba Janeček? Jaký smysl má pro našeho Pinochetta, bojovat proti Babišovi, když ho může o milimetr předběhnout Tomáš Březina, který dělá vlastně úplně stejnou kampaň jako Petr Pavel? Oba pořád někam jezdí a tam natočí videjko s nějakým všeobecně známým klišé o demokracii, svobodě a podnikavém duchu… a v diskusi se pak lidi tetelí blahem nad kandidátovou moudrostí, aniž by jim došlo, že tyhle hlášky si mohou zpravidla přečíst už ve slabikáři.

Líbodémo kandidáti jsou podle mě nachystaní na stejnou taktiku, kterou dostali do druhého kola postrach králíkáren Drahoše. Do předvolebních televizních debat nastoupí všichni, ale od první minuty to budou hrát na jedno jméno. A pár dní před volbami se obětují a ustoupí ve prospěch toho nejlepšího. Což pro nás dezoláty bude spolehlivě ten největší kretén ze všech… Tak velký, že i Babiš vedle něj bude hento menší zlo, jak jsem vždycky tvrdil.

Jenže… Babiš má kromě příznivců i odpůrce. Parlamentní i současné senátní volby ukázaly, že má zřejmě víc odpůrců, jak příznivců. Do druhého kola nejspíš hladce projde, ale ve druhém kole může stejně hladce prohrát s kandidátem kreténem, protože se v éteru najde opět spousta hlasů, jak je nutné volit srdíčkem, hlavně nevolit menší zlo, protože to je taky zlo (a díky tomu vyhraje spolehlivě to větší zlo, jak můžeme každodenně pozorovat na banerech visících z budovy Rakušanova ministerstva…)

Prostě primárním, sekundárním i terciálním cílem by mělo být, dostat do druhého kola, kromě Babiše, i pro nás přijatelného kandidáta. Ano, milé děti, strašně bychom potřebovali, aby se nám alternativa a její kandidáti sjednotili na jednom jméně a udělala přesně to, co udělají naši libtardí soupeři. Šli do televizních debat a pak uvolnili místo jednomu jedinému. Oni to samozřejmě dobrovolně neudělají, raději se budou hádat o nepodstatné rozdíly ve svých programech a budou rádi, že Daniel Landa bude mluvit o volbě srdíčkem, přičemž pěkně rozptýlí vlastenecké hlasy… a díky tomu bude v druhém kole Petr Pavel. V krajním případě z toho může být dokonce taková ostuda, že uberou dostatek hlasů i Babišovi, aby se tam dostala Nerudová a Petr Pavel pěkně spolu… a to bude teprve terno.

Já vám fakt tentokrát nemíním radit. Já řeknu něco chytrého, ono to vypadá rozumně a pak to vzbuzuje falešné naděje, ty se nenaplní a já pak celé noci odpovídám na vyčítavé maily, že je to všechno moje vina, že já jsem zavinil, že lidi nezvolili Nagyovou místo Vystrčila a pro chudáka čtenáře už svět ztratil svou přitažlivost…

Ne nebudu vám radit, ale řeknu vám, co udělám já osobně. Tentokrát nebudu apelovat na voliče. Koneckonců můj dosah je reálně tak na jedno procento z nich. A to mě ještě nemusejí poslouchat, protože kdo dokáže přečíst moje sáhodlouhé texty, zpravidla umí i myslet vlastní hlavou. Tentokrát apeluji na kandidáty:

Vážení kandidáti. Sejděte se, domluvte se a hrajte na jedno jméno. Já osobně bych asi preferoval Vitáskovou, protože se vyzná v energetických otázkách a tak nějak cítím v kostech, že v lednu to bude to pravé téma pro předvolební debaty. Zároveň je to řádná herdekbaba, která se neposere ani z novinářů ani z policajtů. Ale Vitásková pro ně není dogma. Pro mě za mě si vyberte Baštu, který teď hlasoval (tuším) pro přijetí Finska a Švédska do NATO…. nebo tak nějak. Unesu to, protože on je diplomat a třeba to má nějakou logiku. Nebo si vyberte Skálu, ten čte pravidelně Vidlákovy kydy a já bych mu mohl na Hradě dělat osobního šaška jako bratr Paleček. Kromě toho je sečtělý a debata v Lánech by s ním byla určitě osvěžující. Nebo si vyberte třeba Turánka, když je henten imunolog. Nebo Hynka Blažka, ten mluvil docela hezky na demonstraci a naštval Okamuru svým „úprkem“ z SPD. Fakt je mi to jedno. Ale vyberte si jedno jméno, vy ostatní mu probourejte cestu v televizních debatách a těsně před volbami odstupte v jeho prospěch.

Pokud se vás pár najde a uděláte to, tak já půjdu volit toho, v jehož prospěch jste odstoupili.. Překousnu jeho nevýhody, unesu jeho rozdílné názory oproti mým, odpustím mu všechny hříchy z minulosti, napíšu o něm oslavný a naprosto nekritický článek, doporučím ho svým čtenářům (Nerušilovi to v Praze vyšlo o 500 hlasů), sám jeho jméno strčím do obálky a hodím do urny v druhý den voleb, aby byla jistota, že volby v noci nikdo nevylepšoval. Třeba to vyjde a v druhém kole budou volby o něčem. Ale chce to alespoň nějakou šanci.

Ale pokud to neuděláte a nastoupíte do prezientských voleb v množství menším než malém, tak to půjdu v prvním kole hodit rovnou Babišovi, protože nehodlám riskovat, že druhé kolo bude souboj Pinochetta s Čaputovou. A samozřejmě si dám záležet a několikrát před volbami upozorním, že jdu volit Bociána a jaký k tomu mám důvod.

Babiš má podle mě větší šanci, být zvolen hned v prvním kole, než být zvolen v kole druhém a pokud nebude alespoň teoretická šance, že proti němu bude stát vlastenecký kandidát, tak to nestojí za pokus.

Čím méně jmen, tím spíš budu volit vlasteneckého kandidáta. Čím více kandidátů, tím snáze mě přesvědčíte, abych to hodil Andrejovi. Chci kandidáta, který ukáže, že se dokázal domluvit s ostatními kandidáty na své podpoře. Chci vidět kandidáty, kteří v zájmu této země odstoupili, protože uznali, že je tady někdo s větší šancí. Dám vám k dispozici všechny své síly, všechny své možnosti a pro mě za mě, vám dám všechno své portské, abyste se mohli opít nad takto těžkým rozhodnutím.

Já vím, je to nereálné… ale volit Andreje reálné je… Sice si budu muset dát tři panáky na kuráž, ale na to jsem zařízený.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (163 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Ja si myslima,že se Babiš postara o sebe prozatim sam.Pro pana Valenika je racionalnim politikem doktor Skala.Piše se tady,že ty Widle tu ta skala čte.
Pokud je to pravda,proč mu nikdo do jeho www.stripkyzesveta.cz nepošle email,aby se tady mezi nami objevil a my tady jsme mu vysvětlili jak ma připadne argumentovat ve svůj prospěch a pokud nema čas na budouci SV tj Společnost voličů s možnych 8.3 milony mirových dušiček ,pak at tu pošle sveho emisara a my mu tu můžeme zkusit výsvětlit ,kde hrajie muzika,nebo taky ne?
A hned i uvidime,zda se mu chce byt dale politikem nebo ni?
No ni?
Nedate mu tam šefe email,tak co je to ono nebo ne?

Průměrný počet slepic: 3 (20 hlasů)

VEDLE se pokusili zeptat pod mou adresou, zda v tom dile tohoto webu existuje propagace SOCIALNICH HODNOT jako tady a zda i tam budou mit cilem i oni v te kakofonii za ně jako zaměmerně chybějicich dokonce už i v nyni parlamentem odsouhlašenym policejnim statě, bojovat solidarně a spolecně spolu s nami kvitky z ertovy zahradky i tam! Odpověď?aaaaaaasaaa

OKAMŽITE TAMNI ZGUMAKOVANI,ABY PRY BYLO JASNO!

Tak a teď at si to probere i členstvo padajici KSČM,ktera tu je stale a doposud zda se mi jen za mrtveho brouka,nebo fakt by chteli snad zpět do parlamentu?!Tak jak to je! aaaaaa nebo Be?
Co?

Průměrný počet slepic: 2.8 (4 hlasů)

a tam se polovine hodnoti Vidlakovy schopnosti Sjednocovani voličů nad jejich navrhy na jeho webu a na zavěr tomu doktorovi napadlo ho za to vyznamenat a pozvat k němu na simultanku!No což samozrejme zaleži na šefovi zda se tam objevi a to snad sam za sebe !aa
JA bych navrhla,aby se naš el presidente compaňáero odvažil nejprve objevit tady iá nami v diskusi co si mysli o SV aaa to bud sam ,anebo tu poslal nejprve sveho zastupce s cilem tady zkusit vyjasnit na přiklad zda by chtěl nas voliče a co by nam za to noveho dal,že sice demonstrace 28 proběhla,ale nic se pry dalšiho nema stat a rečnici nam tam presentovali jen popisy nijak potěšujici naši situace a ŽADNY program možne napravy!
Tak se snad pry dale nesmi nic zmenit nebo co nebo jak?
Rozumete tomu?To mame dopadnout jako žlute vesty a kamioaci v Kanadě?Copak by tam na te simultance pan CHEFE dělal když NESMI nikdy dovolit diskusi nad už vznikajicim ProgramemNaroni Zachrany PNZ?To se mame pokorně ponořit do bidy chaosu a popisu jak nam pod nohama vybuchuji sračky a šef je v tom sam?
No ni?
Chyby ktere tady objevite nelze opravovat,objevi se hned dalši jsou dodavany umyslne pripravovanym digitalnim koncetrakem nami zvolenych piratů,kdy ti zabijaci maji zločin i v nazvu a asi se traefuji jim do zadnice !

Zatím bez slepic

Najdete ji po kliknuti na simultanku z 2.listopadu když se podivate vpravo ve sloupci.Mi se zda,jakoby i doktorovi upirali pravo se zjevit na těch štrepech přimo nebo se mylim,či co?
Zminka o zdejsim webu pana Widlaka je asi v polovině tamni diskuze na otazky jeho sympatizantů!
Tak jsem zvědava,zda tu zakazanou diskusi o postulatech navrhu programu voličů PNZ vlastenců navštivi nebo ne?

Zatím bez slepic

A musi se misto diskuze o SOCIALNICH HODNOTACH a jak je vyžadovat dat zde raději članky,ktere k teto věci nesmi byt?Zůstane nebo musi zstat doktor Skala i proto mrtvym broukem a DIA schvalena vladou mezitim tento web vykastruje novym úřadem nami zvolenych piratů aniž by jsm jako SV stacili otevrit pusu a budeme polykat snděliky v moři lhostejnych čumilů?acáhaaaa
No vypada to tak !
No ni?

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

a svojou kandidaturou to dokazal.
Ide cestou R.Fica.
Miesto toho, aby investoval svoje peniaze a svoj tim v prospech niekoho cisteho, sposobileho, rozhodol sa ze na to ma.
Vo svojej podstate je to klamar bo tvrdil ze kandidovat nebude a kandiduje.

Sledoval som ho pocas jeho premierovania a okrem toho ze ma pracovny drajv jeho vlada sa neblisla ziadnymi dobrymi rozhodnutiami.

5kolka ktora sa vlne antibabis dostala k moci vyuzije vsetky prostriedky, ktore ma k dispozicii. Nieco malo predviedli pri parlamentnych volbach a to neboli pri moci.

Z clanku som ale pochopil jedno, ze fvoritom vidlaka je AB. Suhlasit sa s tym neda, nezvysuje len to respektovat.

Caputka bude i na prazskom hrade.....

Průměrný počet slepic: 2.6 (25 hlasů)

Babiš a jeho poradenští melody boys moc dobře vědí, že ve druhém kole se proti němu spojí naprosto a úplně všichni. ČTéčko se Seznamem pofrčí hnojomet 24 hodin denně, soudce Vaš bude dávat rozhovory o politickém procesu na všechny strany, Babiš jr. se z frustrace kvůli otci zloduchovi -- který mu, hajzl jeden, zaplatil kurs pilota v Améru a postavil Čapáka -- předávkuje den před volbami aspirinem, atd.

Babiš s tím vším počítá, protože porážka v prezidentských volbách přidá ANO další hlasy v parlamentních volbách. Bude surfovat na tom, jak se proti němu všichni spikli, a protože lidi u nás mají tendenci vyvažovat, hodí mu to i ti, kteří by ANO za jiných okolností nevolili.

Průměrný počet slepic: 4.2 (14 hlasů)

On neklamal. On jenom věděl, že čím dřív ohlásí kandidaturu, tím dřív na něj zase "demobrana" nasere hromadu h...n. Jako před volbami s "Pejprskama" (nebo ještě hůř - se synem, to už hraničilo s anormalitou mozků.)

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)

Klamár necigáň. Za Babiša zrušily tu Superhrubou mzdu daň loupeživých úředníků. Několikrát zvýšily platy státních zaměstnanců nad úroveň pracujících za mzdu. Několikrát zvýšily důchody a bohatým hodně.
Zavedly EET na lotry a gaunery.
Co nám přinesl generální armády? Mrtvé v Afghánistánu. Atentát ve Vrběticích. Výprodej zbraní a munice do třetího světa. Likvidaci atentátu za miliardu korun.
Děkujeme, náčelníku.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Zbytečné napětí,zvítězí ten,co projde sítem v USA.
Ať zvítězí kdokoliv,nic nezmění na současné situaci.
Osobně vůbec nepreferuji Babiše.oligarchové v každém státě hrabou jen pro sebe.
Volit půjdu,ale budu volit jen takového kandidáta,co nepotřebuje odklánět mil.mld.
Pan Blažko,nevím jak to bylo v SPD,ale zachoval se jako narcis a naprosto rozložil voliče od SPD.
Vitásková,kde se vzala tak mladá u Zemana a pomáhala s prodejem Transgasu,od té doby se drží kalhot Zemana.Tak velký počet kandidátů,zbytečně znehodnotí mnoho hlasů a tady vidíme,že se ani alternativa nedokáže sjednotit na vhodném kandidátovi,aby dokázal projít do druhého kola.

Průměrný počet slepic: 3.6 (15 hlasů)

A to opakuji Socaialni sataana aa to dokonce v PRVNIM članku Ustavy a Socialni stat je OK,aaaaas a k kdyby to z ničaho nic dal do svyych novim,že to jako zna dobře z Nmecka,kde ma tovarny a že to tam maji v jejich.ZZ tj Zakladnim Zakoně ,bo Ustavu tam ještě nemaji bo okupace,ale i to je tam pokrok nebot tam jsou na tom zakladě pořaadne platy ns kterych tam všichni bohatnou a kdo umi po krautsku tak tam jede pracovat a doveze si balik do tepla!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

druhé kolo bude Babiš VS Pavel ... na 99 procent

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

In reply to by kahy (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pavel je toxickej, nezvítězí o srdíčka Pražanů pokud vedle nej bude stát Nerudová

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Na nete sa zdvihla asi taka ista vlnka, ako ked rusi odisli z Hadieho ostrova. Nieco na sposob takmer kapitulacnych nalad a hlasneho somrania, coze je to za idiotov vo vedeni Ruska.

Naskocil na nu aj Sarij – a tak trochu zo seba robi debila.

Totizto, trochu suvisiaca sprava bola, ze ista britska poistovna do vyriesenia problemiku ohladne koridoru nepoisti nic co je sucastou dohody o obili. A ako vieme, sucastou dohody o obili je nie len obile z UA, ale aj z Ruska.
Cela dohoda bola hlavne o tom, aby sa odblokovala namorna doprava produkcie z Ruska. Turek cez Bospor nepusti nic co nie je poistene. A ci chce Rusko abo nie, Turek uznava len zapadne poistovne. Je to taka bolava sfera, kde Rusko nema velmi na vyber.
Positovna sice trpi, lebo vie, ze takymto konanim pride o zakaznika. Rusi maju dobru pamat. Ale poistovna nemoze inak, pac by na nu nabehli kotrolori a nic jednoduchsie ako najst nezrovnalosti a zavriet...a poslat do bankrotu. Je to jedna z mala este funkcnych pak na rusov.
Nieco podobne ako ked chce niekto ist z UA do EU a musi mat zelenu kartu. A zelenu kartu vam vyda len poistovna registrovana/akceptovana v EU.
Takze a rusi pekne vratili k povodnej dohode, aby mohli svoju produkciu tiez vyviezt. Turek je za hviezdu. Ale si je vedomy toho, ze sa mu to – tiez ako tej poistovni – v dohladnej dobe vrati.

Ofenziva pri Chersone nebude. Ofiko vraj problem so zasobovanim 155mm municiou. Ovela vacsim dovodom skor bolo to, ze – opat mimo zaujmu medii v tomto casopriestore – rusi hackli program Delta. To je taka ta moderna vec, kde v realnom case si amici a ich spojenci reguluju vojenske dianie. Proste vydobytok doby. Nakrmi sa databaza udajmi, a mate to ako videohru a posuvate panacikov.
Na TG sa pred par dnami navazal nejaky Ukrajinec do rusov, ze rusi su za opicami 100rokov, pac pouzivaju papierove mapy, kdezto oni to maju na obrazovke interaktivne online spojene s jednotkami.
Problem celeho je vsak to, ze v tom programe je vsetko. Stav, zlozenie, pripravenost jednotiek. A ak to ozaj rusi hackli – cize asi najskor nasli nejake velitelske stanoviste s pocitacom a k tomu nasli aj majitela hesla k pocitacu i k programu nazive ... a ak sa uz dostanete do PC a aj programu , nie je to az taky problem urobit reverzne inzinierstvo, duplom ak to robili programatori podla najnovsich trendov, cize widgety, objektove programovanie – tak maju vsetci vsade smolu, pac si rusi iste stiahli co mohli a pozreli sa kde mohli. To sa ale potom tazko utoci, ked o vas vie nepriatel uplne vsetko.

Vobec sa u nas neriesi mobil Liz Truss
https://www.youtube.com/watch?v=Dpv65JCA7jM
na videjku su zaujimave obrazky britskych novin, kde sa to zjavne prepiera a celkom dost.
To bude prca, ak USA hodia britov v tomto smere cez palubu (a take reci sa siria) a briti zatiahnu skodu. To sa ich rozpocet asi poriadne ohne.

Podla toho aky hnojomet sa na Rusko spustil v mediach sa snazia trosku o podkopanie moralky davov v Rusku, co trochu asi sleduju aj zahranicne kanaly.
Inak by u nas nepisali take picoviny napriklad o Karpovovi, bo rovnaky model sa da pouzit na vcera odislu Fialkovu - velvyslankynu CR v CH, ktora nahle umrela.

A len tak medzi nami. Marec 2024. Vtedy su volby prezidenta v Rusku. Kedze rus to na UA berie cecenskym sposobom – cecenska vojna zabezpecila Putinovi druhy mandat s absolutnym prehladom, je pravdepodobne, ze tu sa scenar komplet zopakuje. Len EU to na rozdiel od cecenskej vojny – ked v podstate sme ani nepocitili az na komentare P.Prochazkovej ze nejaka vojna niekde je - bude skurvene boliet.

Průměrný počet slepic: 4.6 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Jde i o to, kdo a jak uplatí Chárona, aby se zdárně dostal do druhého kola.
A lidé budou dále na váhách vážit, jaký kdo je a nakonec stejně nezbude,
buď jít volit menší zlo, nebo nejít volit vůbec.
Nicméně - zajímalo by mne, jestli by se "herdekbába" také nakonec nezvrtla v Čaputku.

Průměrný počet slepic: 2.5 (4 hlasů)

Tři čtvrtiny lidí volit nechodí. Menší zlo už je nebere, páč stejně ani nevědí gde se to nakonec počítá a gdo vlastně přebírá kravská lejna od kobylinců. Je to jako v té pohádce jak král v kuchyni se svojí podržtaškou házeli do štoudvě ty podíly bajvoko až jim to vyteklo na zem. Je to šaškárna a největší šašek je králem.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Řeknu to takhle. Vytanula na mysli taky hovadina jak sem šel kolem drahé hospody gde takoví ti "voliči" si dávají drahý pívo za naleštěnými klikami a postávají za dveřma na ulici s cigaretkou. Že vlastně v ceně mají započítané i vybavení a ubrusy a teplo, no jo teplo bude dneska vzácnost, a voni jako největší bouchači a mudrobednové stojí před vchodem jako žebrota. Někerým, tam dávaj aji odrbanou lavici nebo rozhrkané židle a plechovku jako kokelník. Hospoda je sice čistá, prázdná a dalo by se možná aji jíst z podlahy, ale lidi stojej u vchodu. No není to psychopatické? Tak se to krásně dopracovalo ke službám bez lidstva.

A co mne vlastně na tom zaujalo je vlastně to, že takovým, jim, je jedno gdo jim bude vládnout, páč stejně nakonec budou stát před nějakým vchodem aby se nedejbože něco neumazalo nebo nazasmradilo člověčinou a možná eště věří temu, že aji něgdo snad počítá jejich lístky co házej při volbách vymejšlečů hovadin do urny, ale voni by si stejně nedokázali udělat inventuru těch lístků a ani na to nemají žádné milice, tak raději věří temu, že u nás je jakási forma oligarchickodobrácké demosgrácie, kerá by jim přece nic špatnýho nedělala.

Tak dlouho uhýbají a volí menší zlo, že je to zlo vyhnalo ven. Jim už stačí vlastně jen ta podělaná práca, nažrat, tele-vize a tak dokola až do důchodu. Dokonce si mnozí myslej, že tak vypadá blahobyt a že lépe sme se nigdy neměli. Já vím, je to teda taky pěkná hovadina... Muheeeee

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

To "muheheee" už dlouuuho nečetl. Kde jsou ty časy, kdy ten "muheheee" zářil na Novinkách? Pak mě nějak vyloučily z kolektivu diskutujících. Ne, nepsal jsem vulgárně. Nevyzýval k násilí a vyhlazování entit a národů. Jenom jsem těm Bretschneidererům nehrál do noty. A asi už ani hrát podle jejich not nikdy nebudu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dobrý den,

velmi se omlouvám, ale mě to prostě vadí. Z nějakého důvodu je Andrej Babiš na tomto blogu opakovaně titulován jako Veľký Bocián. Nic proti, ale vadí mi, ta gramatika. Ve spisovné slovenštině existuje slovo bocian (s krátkým a), proto pokud chce autor zachovat ve slovním spojení spisovnou slovenštinu, poprosím o tvar Veľký Bocian. Jako alternativu, která mi přijde v pohodě navrhuji Velký Bocián (v obou dvou slovech je použitý nespisovný tvar), bylo by to taky v pořádku. Jinak je velmi úsměvné, že slovo Bocián pravděpodobně naráží na nedokonalou češtinu našeho bývalého premiéra a zároveň usvědčuje autora z nedokonalé slovenštiny.
Jinak jsem pravidelný čtenář tohoto blogu a s autorovými texty v mnohém souzním.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

Mně zase vždycky vadilo, že kritizují Babiše kvůli češtině, ale sami nemluví o nic líp. Třeba Síkela - už sice trochu přibrzdil, protože jsem mu udělala ostudu a poslala jeho sou-druhům - takže to bylo samé "jakoby".
Ptala jsem se jich, jestli to říká záměrně, nebo nevědomky, protože slovo "jakoby" znamená "jen jakoby", tedy zdánlivě..., tak jsem se ptala, jestli mluví o všem jen "jakoby" nebo opravdu (to by bylo všechno jen jakoby a nemusel by za to nést odpovědnost).
Od té doby si na to dával pozor, ale když ho někdo přivedl do úzkých, okamžitě začal "jakobovat". :-))
Dnes si slovo "jakoby" osvojili už nevědomky všichni, od dětí po rodiče až po babičky... Který "jakobák" s tím začal, těžko vypátrat. Žijeme tedy jakoby v Česku, jsme jakoby ve válce, kterou jsme jakoby nezavinili, a máme jakoby vládu, kterou lidi jakoby nezajímají... (to poslední jakoby není jen jakoby, nýbrž fakt).
Pak mi vadí, když i v televizi slyším "fůterý" namísto v úterý..., "my jzme" namísto my jsme..atd. atd. Je toho víc, tak nechápu, proč tolik kritizují právě Babiše, když sami mají máslo na palici.

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

Dobrá, beru na vědomí... moje slovenština není nijak dobrá :-)

 

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Roztržka, nejednota je to nejhorší, co může být. Umí nás to potopit stejně dobře jako Fiala a jeho vláda hrůzy. Ona ta moc je tak lákavá i pro vlastence. Je to lákavé vidět se sedět na Hradě. Jenže to nám všem může pořádně uškodit. Je přímo nutnost se sjednotit na jednom jménu vlasteneckého kandidáta, toho, který bude nejúspěšnější. Ideální prezidentkou by byla Ing. Vitásková, rozumí energetice a to bude velice brzy téma číslo jedna. Musíme hledat to, co nás spojuje a ne rozdíly. Babiš na Hradě je noční můra, i když mnohem menší než generál Pavel nebo Nerudová (snad horší už nikdo ani nemůže být). Babiš sází na to, že lidé nemají paměť a opět naletí na jeho líbivý sliby. V době, kdy byl Babiš premiér, tak zavřel kvůli viru okresy, školy, spoustu podniků, provozoven. Nařízení jeho vlády byla nesmyslná, která jen šikanovala a ničila lidem život. Hodně lidí kvůli tomu zkrachovalo. Na to se nezapomíná. Babiš na Hradě je něco jako liška v kurníku. Horší už jen generál Pavel, Nerudová, ty jsou doslova pohroma. Nezbývá než se modlit, aby ve druhém kole byl skutečný výběr a ne výběr typu hodně zlý a katastrofa.

Průměrný počet slepic: 2.9 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Pré to nenapsal Kundera, ale gdyby to Kundera napsal byla by to hovadina?

Myslím, že je to k zamyšlení. Za přicházející globální kolaps životního prostředí bychom měli v prvé řadě vinit bohaté lidi a jimi podporovaný kapitalistický kult bohatství. .....

https://www.pokec24.cz/blog/omluva-milana-kundery-zijiciho-ve-francii/

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Pánové, nechoďte nám k těm urnám po posilujících alkoholních dávkách. Kdo to má pořád uklízet... nejhorší jsou druhá kola, to už zvrací i urna sama:-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Protože ať Havel nebo Pavel, stejně bude poslušně podupávat podle US notiček. Zeman je toho jasným dokladem. Babiš taky zázračně otočil, ještě za premiérování...

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

Babiš je falešnej, jak pětka. Vždycky měl plno keců, s pak jim v Bruseli stejně všecko podepsal. Nebo s Orbánem, ten ho před volbama přijel podpořit, poplácávali se po zádech , s pak Babišovi europosranci odhlasovali, že Maďarsko není demokratickej stát. Falešnej jak pětka je.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Pichonetta a Čaputovou – EÉÉ, to rozhodně NE, dvakrát raději Babiše. Vitásková se nechala slyšet, že sice už má „nasbíráno“, ale pakliže to nebude sto tisíc podpisů, tak do toho nejde.
Vitáskovou bych taky podpořila (byť se mi nelíbilo její kamarádství s Veseckou, ale nebojí se, je inteligentní a není blbá jak naše ukrajinská vláda).
Nejraději ze všech bych tam viděla Petra Druláka. Škoda, že mezi nimi není, možná by ani nechtěl, možná nikoho nenapadlo ho oslovit… Asi „á“ bude správně.

Průměrný počet slepic: 3.8 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

dve linky z rovnakeho media s casovym odstupom 2h:
https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine-rusti-vojaci-se-stahuji…

https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine-asi-je-to-past-ukrajinc…

Tazko povedat vo co really gou, ale vyzera to tak, ze je sice ofenziva na Cherson na spadnutie. Rus je pripraveny. American je pripraveny a v ocakavani. Cesky novinar je pripraveny a ma jasno.
Len ten ukrajinsky vojak sa do toho nema.
Mozno v tom ma prsty ta hacknuta Delta. Mozno problemy so zasobovanim. Mozno nechut sa nechat zomliet v mlynceku na maso. Mozno vsetko dokopy.

Zeby sa bal armady, co de facto neexistuje??
https://www.topky.sk/cl/11/2408463/Ruska-informatorka-prehovorila--Rusk…

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Zvědavče. To už si fakt může každej prosystémovej redaktor napsat co chce, aniž by nesl zodpovědnost? V prdeli, tohle. Až si to přečte hex, tak to bude teprve peklo!

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Pokud si chce lidovecký poslanec Jan Bartošek posvítit na šiřitele dezinformací, měl by si podle komentátora Petra Holce posvítit na premiéra Petra Fialu, neboť ten lže, jako když tiskne. Hned poté Holec varoval, že se chce Bartošek postarat o to, aby demonstrování bylo v ČR v podstatě nelegální. Zmínil také Českou televizi, která je z Holcova pohledu vládní televizí, ale pětikoalici to nestačí a hodlá svůj vliv v ČT ještě posílit. Na paškál si vzal i generála Pavla a ministra vnitra Víta Rakušana, který prý stojí o návrat totality do ČR.
Komentátor Petr Holec hned v úvodu svého streamu Petr Holec živě pustil proslov lidoveckého poslance Jana Bartoška o demonstracích Ladislava Vrabela na Václavském náměstí.
„Tyto demonstrace jsou pro budoucnost velkým rizikem. Včetně těch, co je organizují, vždyť to jsou hlavní dezinformátoři. Vždyť tam zaznívají výzvy na obsazení České televize a dalších institucí. To si přece nemůžete toto dovolit. Stejně tak jako tam zaznívají výzvy, ‚svrhněte vládu‘ a jiné věci. Já jsem přesvědčen, že se tím bude muset zabývat policie ČR. Já nejsem právník, ale jsem připraven to po neděli konzultovat s ministrem vnitra, protože jsem přesvědčen, že je to minimálně v rovině přestupků, ale nechám to posoudit právníky," dal se slyšet Bartošek na CNN Prima News.
„Já myslím, že ministr vnitra Vít Rakušan rád přiloží svou ochotnou ruku k dílu. O tom žádná. Politici obsadili ČT už před dvaceti lety. Od té doby si ji zprivatizovali moderátoři a tak dál. Ale on asi nezná historii ČT. Mimochodem, Bartošek by měl poslouchat i svého premiéra, protože ten poslední dobu lže jako když tiskne. I on šíří dezinformace ohledně energetické krize, ohledně ekonomiky, ohledně opatření vlády na podporu, či spíše nepodporu ekonomiky a tak dále,“ poznamenal komentátor. „Takže jestli chce Bartošek nechat někoho stíhat za šíření dezinformací, tak ať začne třeba u premiéra Fialy. To je vždycky nejlepší. Začít u sebe, jak se říká,“ dodal ještě.
Upozornil také, že v Česku zdražila elektřina v časech krize nejvíc ze všech zemí EU. Fialova vláda podle něj zaspala, protože se na jaře zabývala jen Ukrajinou, nikoli problémy českých občanů.
Pokud jde o Bartoška, tak na jeho slovech je podle Holce vidět to, jak chce kabinet Petr Fialy utáhnout šrouby svobodě. Komentátor na svém streamu uklidňoval diváky, že na převýchovné tábory ještě nedojde, ale utahování šroubů z jeho pohledu probíhá značné.
„Podávat na ty lidi trestní oznámení v podstatě znamená, že uděláte demonstrace nelegální. Demonstrace jsou pouličním plénem a samozřejmě, že se tam mnohé výroky přehánějí, a pokud někdo nechce nastolit totalitu, tak musí uznat, že to k demonstracím patří,“ upozornil Holec.
Poté znovu zmínil Českou televizi a konstatoval, že ji chce vláda opanovat a navolit si nové členy Rady ČT. „To jí stopli její vlastní legislativci, kteří se zděsili stejně jako všichni rozumní lidé a řekli, heleďme, tohle už smrdí totalitou, neblázněte,“ vyjádřil své mínění o snahách vlády Holec.
Jedním dechem dodal, že nechápe, proč se vláda snaží ovládnou Českou televizi, když nejviditelnější tváře této veřejnoprávní instituce slouží Petru Fialovi samy od sebe. „Česká televize je vládní televize a kdyby tahle vláda byla chytrá, tak to nechá běžet tak, jak to běží a má svoji televizi, kterou všichni musíme povinně platit. 135 Kč měsíčně. Tak já vůbec nechápu, proč se do toho montuje a dělá si negativní publicitu.“
Posléze konstatoval, že ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka chce snížit podporu v nezaměstnanosti, aby si lidé rychleji hledali práci. „Víte, že pro Fialovu vládu jsou Ukrajinci na prvním místě. Fiala je víc premiérem Ukrajiny než Česka,“ vyjádřil svůj názor Holec.
Vláda si podle něj bere další a další peníze na podporu Ukrajiny, to bere jako hotovou věc, o tom se nediskutuje. Zato s podporu českého průmyslu se čeká a čeká a čeká.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

No jak vidno, vy se taky nudíte. Počkáte až nebou základní potřeby zaplatitelné z Kapitalistickomordechujckého důchodu a pak budete volit svoje potřeby igdyby nigde nebyla k temu na voskovém papíře žádná kololonka.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Holec vytáhl video ze serveru Seznam Zprávy z roku 2019, na kterém generál ve výslužbě Petr Pavel tvrdil, že nechce kandidovat na prezidenta. Ostatně stejně jako to v minulosti tvrdili i Andrej Babiš.
„Myslím, že by to měl dělat člověk, který to reálně vykonávat chce a já se mezi tyto lidi nepočítám,“ nechal se před třemi lety slyšet Pavel. A jedním dechem dodal, že k tomu, aby byl prezidentem, mu schází nátura. „V politickém prostředí a zvláště v českém politickém prostředí musí mít člověk odolnou náturu. Já jako voják jsem spíš přímočařejší, takže si myslím, že bych v tom politickém prostředí dlouho nevydržel,“ pravil Pavel.
Holec proto označil dnešní Pavlovu kandidaturu na prezidenta za to největší pokrytectví.
Na paškál si vzal i ministra vnitra Víta Rakušana.
„Ten člověk tady chystá totalitu, ale já nevím, jestli to ví, jestli mu to dochází, nebo už je tak mimo, že si neuvědomuje, jaké hrůzy tady zkouší aplikovat,“ vyjádřil svůj názor na Rakušana Holec s tím, že Rakušan chystá prověrky úředníků, zda podléhají dezinformacím. „Řekněme si, že Rakušan je nejstrašidelnější člen Fialovy vlády a já bych byl rád, kdyby premiér Petr Fiala tohle jeho řádění co nejrychleji ukončil,“ pravil Holec. Rakušan podle něj není na funkci ministra vnitra mentálně fit. Tak to vidí Petr Holec. „Já už se obávám, že u Vítka je možný vlastně všechno,“ pravil Holec.
V tom se podle Holce Rakušan podobá ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi, který ve své rodné vlasti taktéž utahuje šrouby.
Ale lidé podle něj vidí, co se děje a protestují. Nenechají si to líbit. „Já si myslím, že se situace zlomí a zase obrátí k lepšímu, ale určitě to nebude s touhle vládou. To samozřejmě ani náhodou,“ pravil Holec.

Průměrný počet slepic: 3 (5 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Proč se serete s těma hajzlama a přemýšlíte o tem co gdo plácl za kokotinu. Volte svoje potřeby a máte klid od takových sviní.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Jak je to s naší pozicí v EU, o tom svědčil tón projevu belgického europoslance Verhofstadta, který na premiéra Fialu křičel: „…žádáme, abyste tuto žádost projednal hladce a rychle. Je to ohraničená žádost: ukončit jednomyslnost a národní veta v Evropské radě…“. Jedná se přitom o poslední nástroj menších států bránit se rozhodnutím, která odporují jejich národnímu zájmu.
Zálom (Svobodní):Jsme závislí na tom, jak písknou v Bruselu, dodává. „Nemáme nezávislou politiku. Náš parlament z velké části pouze schvaluje to, co si na nás vymýšlí Evropská unie. Do této závislosti nás dostali politici,“ pokračuje Zálom.
Tito politi se cíleně snaží, aby mohli lidi učinit stále více závislými: „Přejí si dostat co nejvíce lidí do závislosti na sociálních dávkách. Vytvářejí závislé klienty státního sociálního systému. Lidem, jimž inflace a rostoucí ceny energií ničí jejich úspory, prostě náš premiér řekne – ‚Zažádej si o dávky.‘ Jsme závislí na cizích energiích. Na tom, zda nám je někdo milostivě dodá. Jsme ve jménu závislé vzájemnosti nuceni zálohovat zničenou německou energetiku. Protože jsme závislí na německé politické libovůli. Do této závislosti nás dostali neschopní politici a ničemní zelení aktivisté,“ zdůrazňuje Zálom.
Začít musí každý sám u sebe, nezávislým myšlením: „Mysleme sami za sebe, nezávislým rozumem, nepřijímejme nekriticky, co nám kdo nakuká, ať už v médiích, na sociálních sítích – nebo třeba tady na tomto pódiu. Nezávislost, kterou si (doufám) všichni přejeme, totiž začíná tady u nás,“ shrnuje Luboš Zálom ze Svobodných.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Vy hledáte ve fašizmu nějaké zalíbení nebo se řídíte heslem, stokrát lež je pravdou?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Na jednotu kandidátů se slabší podporou moc nevěřím. Radši mu to hodím rovnou.
Jako nejlepší variantu vidím, že se 2. kolo nebude muset konat.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by Stojar (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale gdyž si nemůžete vybrat z nabídky zlodějů a kolaborantů s cizí mocí, proč nevolíte rovnou svoje potřeby?
Bojíte se, že byste volil totál mimo vlastní mísu?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Nesouhlasím s Vámi, pane Vidlák. My (já, moje rodina a moji přátelé) jsme nezapomněli, co všechno babiš udělal za 4 roky ministrování na financích a za 4 roky premiérování. Připomenu: korunové dluhopisy, čapí hnízdo, podpis marrákeéšské úmluvy, podělání se před merkelovou ohledně účasti SPD ve vládě, Vojtěch, Prymula a věichni další JEHO ministři zdravotnictví a uzávěry, lockdowny, POVINNÉ očkování státních zaměstanců a důchodců. Je to lhář, chaotik a politický diletant. Ať se vrátí do Agrofertu, tam mu to šlo nejlíp a nerozhoduje o osudu státu a národa! Mimochodem - moje přepověď zní: prezidentkou bude Danuše Nerudová - Čaputová.cz.
P.S. Co se týče alternativy, dávno prošvihla možnost vygenerovat kandidáta, na kterém by se shodla s řadovými lidmi...

Průměrný počet slepic: 2.9 (8 hlasů)

In reply to by Vlasta (neověřeno)

Trvalý odkaz

moje přepověď zní: prezidentkou bude Danuše Nerudová - Čaputová.cz.

Tak jak, Věříte na volby?

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)

In reply to by Vlasta (neověřeno)

Trvalý odkaz

ty přeci stvořila tzv pravicová vláda ods a top - a stvořila je cíleně pro nejbohatší jako podvodnou, ale zákonnou cestu pro neplacení daní - a to v době, kdy všechny pracující občany drbala daněmi až na kost. Ale jen blb by tuto legální cestu pro neplacení daní nevyužil - ale ti jsou DŮSLEDEK, důležitá je příčina - tedy kdo monstrum korunové dluhopisy vymyslel a zrealizoval. Kdykoliv vládla tzv pravice, vždy to byl propad ekonomiky, zchudnutí většiny a zároveň megasekyra ve státní kase - od Klause a jeho výprodej a rozkradení našeho státu, přes tunel Mostecká uhelná, kdy si státem dosazení manažeři "koupili" MUS za peníze , které vzali z MUSu (rezervy na obnovu po těžbě), lehké topné oleje, solární tunel, církevní tunel, tunel Pandury a Casa, tunelování Státních hmotných rezerv, Kalousek vytuneloval i naše strategické zásoby ropy - svěřil je soukromé firmě, která je vyvezla z našich zásobníků do zásobníků v Německu, kde je rozkradla - a Němci nám pak nechtěli vrátit ani ten zbytek, protože si jej chtěli nechat do insolvenčního řízení. Sobotka to tam vyžebral a pak se to , zase za naše prachy, převáželo vlaky zpět do ČR. Kalouskova obludná nezdaněná hazardní mafie byl také bonbónek - Kalousek si hazard stáhl pod své ministerstvo (vzal pravomoci obcím a městům) , zrušil jim zdanění a povoloval herny ve velkém i u škol, úřadů atd a to třeba na 10 let. Čapí hnízdo? Spor o to, zda je to velká či malá firma. Za vlády Kalouska a Schwarz. dostal Schw. dotaci na odbahnění svých soukromých rybníků (prý tam za ty dotace hlavně těžil štěrk, který prodával) - nebyl schopný dodržet základní parametry dotace - tedy účel a termín a byl povinen dotaci vrátit - Kalousek mu to ODPUSTIL - tedy těch 10 miliónů dotací zaplatit ze státní kasy. Tedy žádný formální spor - prostě čistá zlodějna. V době krize jsme díky Kalouskovi a spol šli jako jediný evropský stát do druhé recese - Kalous tak ožebračil lidi a uškrtil ekonomiku, že jsme byli zcela v háji - a zdůvodňoval to šetřením a nízkým státním dluhem . Ekonomika v recesi, státní dluh obrovský - za nástupu Kalouska cca 700 miliard, po něm cca 1,2 biliónu . Aspen Babiš byl jediný, za nějž naše republika ekonomicky prosperovala a zároveň dokázal snižovat státní dluh. Volba menšího zla - a tak je to pořád, protože tu není žádná skutečná opoziční strana s šancí na vysoký volební výsledek. PS: jeho šílení s covidem bylo zpočátku způsobeno celosvětovou hysterií - na rozdíl od současné vlády dával prachy, které si napůjčoval, občanům a firmám této země. To povinné očko =masakr, souhlas, protože to už se vědělo, že to k ničemu není.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Poněvadž mám rád sci-fi, uděluji Vidlákovi za dnešní článek pětici z čeledi hrabavých. Protože tohle je docela bizár:
1) Hodit to Bábovi hned v prvním kole? No fajn, ale Aspen-Babiš přeci být prezidentem nechce, on chce být znovu premiérem. Tahle prezidentská kandidatura je pouze jeho promo. To bude psina, pokud by takto získal v 1. kole 51%, co potom? Odstoupit z pozice vítěze po vyhraných volbách? Nebo až po inauguraci na prezidenta, až před parlamentkama? To by byl světový unikát, Česko by bylo opět "jedničkou"...
2) Dohoda NE-aspeňáckých kandidátů: Už to vidím, jak např. takový Bašta odstoupí ve prospěch gen.Blažko. Pche. To by SPD-Okamůra spáchal harakiri samurajským mečem. Nebo třeba Alena Vitásková (ač jí fandím), jež je v symbióze s Milošem Prodavačem na Hradě, odstoupí ve prospěch Josefa Skály... Když se Milošek neváhal osobně angažovat na předposledním sjezdu KSČ(M), jen aby se Skála nestal jejich předsedou, nýbrž aby zvítězil agent Falmer-Filip. Povedlo se. Dokonce se mu tehdy povedla práce nad plán - J.Skála od toho sjezdu vypadl z předsednictva strany úplně. Agent Falmer pak dovedl soudruhy do úplné... A Soudružka Konečná to potom nijak nevylepšila.
Jestli se tato Vidlákova představa (viz článek) zrealizuje, začnu v Čechistánu věřit na zázraky.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Charon (neověřeno)

Trvalý odkaz

Babiš je pro blboně dneska porno. Každej blboň si mastí si před jeho obrazem na obrazovce svoje náčiní podle LGBT.
A další adepti na blázinec na hrad se jen třesou. No považte, důchod nad světelné poměry, kecat může jako Biden a noty mu nosej z ambasády jakési cizácké pijaviční země, ale né to je ze země těch muněk nebo , počkat, to sou vlastně ti otravné mikroorganizmy, no, nadhoďtě, gynekolog by věděl. Muheeeee

Volby potřeb, LUDRY, na vás. Zaprodance prodat do cizákova, Štětky na vrátit na hajzl a zbohatlíkům spřaženým se zaprodancema, zdanit, čili zetributovat majetek na 100%, páč ať mi něgdo dokáže, že to vydělal vlastní "prací".

No a po tem co si zas povykládal Vidlák s blonckou z Opavy o stejných otázkách a stále stejných odpovědích, zapomene na svoji výlohu napsat zítřejší meny.

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Zase sem šel kolem hospody a bylo tam na ulici před hospodou deset blboňů. Hospody na ulici. Tomu by neuvěřili žádní stachanovci za socíku. Jak to normálně vysvětlit? Muheeee

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Generál pětikolce nějak nevychází, tak se obávám, že budou tlačit Nerudovou. Když oni takto, tak my Vitáskovou!
Ale ta nebude mít šanci v médiích a nakonec nám skutečně zůstane Andrejko. Je to opět zoufalá situace, ale došla jsem ke stejnému názoru.

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Staci mrknout na tipsport

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

volby proběhnou koncem ledna. Ke konci roku končí mnoha firmám smlouvy na ceny energií. Další, které nyní jakž takž přežívají, už nebudou mít žádné další možnosti přežití i s nově nasmlouvanu cenou energií, s níž se zatím jakž takž perou. Plyn bude za horentní ceny a bude jej už v lednu nedostatek. Ergo v lednu se ve velkém rozjede ekonomický masakr . Masakr, který zasáhne nepřipravené a překvapené voliče pětikolky - ty, kteří si o sobě myslí , že jsou ta střední třída, u níž je in volit "demokratickou pravici" - zahypotékovaní lidé ze satelitů, kterým násobně naskočily splátky hypoték, násobně naskočily ceny energií , násobně naskočily ceny PHM (bez dvou aut v rodině se většinou nikam z těch svých satelitů nehnou) plus jídlo, kroužky pro děti atd. Tato skupina lidí, ohrnující nos nad těmi ostatními "chudáky" začne klouzat z kopce - a s překvapením zjistí, že i jim hrozí vyhazovy z krachujících firem = pak dluhy, exekuce, konec někde u popelnic.Ukrajina jim začne být ukradená a začne jim docházet, co jim Fialův režim přichystal. Takže je fakt otázka, koho tato skupina lidí bude volit - zda kandidáty pětikolky. Zda pro ně stále bude platit mediální strategie, kterou si nechala vypracovat od renomovaných firem vláda - a která zní - vmasírovat lidem do mozků za všechno může Putin , aby je ani nenapadlo z ekonomického masakru obviňovat Fialovu vládu a pološílený Brusel. Válečná rétorika jim začne lézt na nervy a pohled na spokojených, námi dotovaných půl miliónu Ukrajinců u nás jim také do žil lásku k Fialovi nenalije. Kůň NATO (= asociace s válkou), angažovaný komunistický rozvědčík cvičený pro boj se západními imperialisty Pavel už možná takové nadšení vzbuzovat nebude. Z podstaty věci Babiše volit nebudou, takže lze odhadnout nějakou z jejich pohledu "neutrální" volbu - třeba takovou Nerudovou - která chce bojovat za Ukrajince do posledního dechu a horuje pro přijetí eura :)) , takže se de facto chystá těm lidem ještě tu hlavu pod vodu přišlápnout. A ty její kšefty s tituly na MU pro zahraniční politické "studenty" také o nějaké její morálce dost vypovídají.Netuším, jak to dopadne - ale myslím, že lidé jako Bašta, Blažek, Vitásková , Turánek atd nemají šanci - zkuste ta jména říci mladším lidem -v drtivé většině nemají ani tucha, kdo to je. Komunistu Skálu volit nebudou, protože tak jsou roky zmasírováni. Takže se to zase scvrkne na volbu menšího zla, které má aspoň nějakou šanci porazit to zlo větší - Babiš kontra Pavel nebo Nerudová.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Ad synapse.
Pane, líp jste to říct nemohl. Bohužel je u nás pořád velké množství lidí, kterým ani teď nic nedochází, protože platí, že sytý hladovému nevěří. V rodině někdo něco řekne a zmasíruje ji celou podle svého "jediného správného názoru", je to jejich mantra, neuvědomují si vůbec nic (jsou řádně zmasírovaní mainstreamem) a vydávají to za jediný možný přijatelný názor - tak jako tady píše jedna paní o své rodině, kdy "Čaputová" je pro ně jasná volba. A proto jak řekl Kryl: "Ne, nejsme na kolenou, už ryjeme držkou v zemi", pak to bude ta "pravá škola". Pozdě, protože to bude platit pro všechny.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Souhlas. Vidím to stejně.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Kdopak nám to tak podělal? Kdyby prezident Zeman dal Babišovi poskládat vládu, tak by se piklovalo a možná by to Babiš s tradičními kamvítrtamplášť poskládal. A když ne, tak ještě jednou. A zase by to byla taková plichta. Ale to už by tu byl konec zimy. Rusko-ruský konflikt. Vlastně NATO Zelenkyj versus Putin. A vláda nikde. Ministři v demisi by si nedovolili to, co tady čučkaří Fialovo pentaklan.
A teď budocnost: kdyby padla vláda pentaklanu, každý nový prezident tam tuhhe ukrajinskou jakovládu pověří zase. Každý, kromě Babiše prezidenta.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)