Čím hůř, tím líp

Autor
Štítky

ak se nám Blyštivý Péťa pochválil na Colours of Ostrava, že prý jsme nejúspěšnější postkomunistická země… Jsme prý světovou špičkou v dopravě a v obraně… Byla to tak blbé, trapné a ubohé, že to bylo moc i na leckterého liberálního demokrata a pravdomluvného novináře. Markéta Pekarová Adamová se rozhodla v preferenčním sešupu následovat Lidovce a prý znovu navrhla, aby se uvalila spotřební daň na tichá vína.

Vítek Rakušan dal rozhovor, kde se rozohnil, že dezinformování je trestné, ale samozřejmě jen to, co dělají ti druzí, oni sami samozřejmě nikdy nelžou, jen občas říkají něco, co není pravda.

Teolog Výborný měl první evropskou radu ministrů a pochlubil se, že tam schválili navýšení výroby čipů v Evropě. Tak snadné to je, víme? Prostě to schválíte a ono se to nějak stane. Prý to dojebal, totiž dojednal Síkela…

Hele… nevypadal takhle nějak pád Třetí říše? Oni se tam v tom berlínském bunkru také začali čím dál více odchylovat od reality. Na mapách přesouvali neexistující divize, mluvili o neexistujících věcech a čekali na zázrak, který se neměl jak stát.

V poslední době začínám mít neodbytný pocit, že Pětikoalici si dosadil Babiš a dal jí za úkol ze ztrapnit tak, aby všichni voliči ještě rádi přešli k němu a on u nás jako první politik složil jednobarevnou vládu… Správný libtard totiž má jen dvě možnosti. Buď zůstane s Péťou až do hořkého konce, přičemž ke dnu nepůjde s velkým politikem, který po dlouhém boji prohrál, ale půjde ke dnu se šaškem, který blouzní stále větší nesmysly. Půjde ke dnu se stranou řeporyjského prasete, hysterickou ministryní obrany, elektrikářem na financích, Dolfíkem na vnitru a rozdávačkou triček…

Jsme Češi… u nás neexistuje žádná loajalita až do hořkého konce… když u nás něco končí, tak si neprostřelujeme hlavu jako Němci kvůli svému milovanému Fírerovi, ale prostě měníme kabáty. Máme v tom staletou průpravu. Ti, kteří byli v opozici, zpravidla v opozici zůstávají i za nových poměrů a ti, kteří nadšeně stáli za Sovětským svazem, teď stejně nadšeně stojí za Spojenými státy. Prezident by mohl vyprávět, no ni?

Když byla prezidentská volba, tak jsem psal, že na straně alternativy leckdo překročil svůj stín a nakonec to Babišovi hodil, i když si něco takového o rok dřív ještě neuměl představit. Prostě nebyla jiná možnost. Proto by nás možná nemělo překvapit, až ten stejný stín překročí i libtardi. Přece to nemůžou hodit tomu arcilotrovi Rajchlovi nebo Okamurovi. To by okamžitě nastal konec světa…

Kdo tedy zbývá? Ano Babiš. I on se pro libtardy stane pravdou, která zbyla. Když máte prostě nějakou sebeúctu a nemůžete to hodit Modroptákům, protože ve volbě předsedy překonali jak ztopořeného Topola, tak subinku Nečase, nakonec dojdete k tomu stejnému, k čemu jsme došli v únoru my. Já vím, je to šílená úvaha, ale je v ní něco špatně? Vždyť Fiala každý den řekne pomocí placené fejbůkové reklamy tak neuvěřitelnou hovadinu, že Babiš vedle toho vypadá jako rétor a státník.

Zároveň se v přímém přenosu ztrapňují i novinářská esa a naše blikotavé herecké hvězdičky. Faktčekeři se topí v dluzích nebo rovnou končí. Když jsem koukal na ten poslední Rakušanův rozhovor, tak jsem se nemohl ubránit dojmu, že mu fráze nepřipravil jeho PR tým, ale že si je tentokrát připravil sám….

Ano, je to takové brutální… totiž ANO, je to takové brutální, ale jestli to nakonec prostě není taktika. Lidi se na Babiše naštvali kvůli covidu a kvůli smyšleným novinářským historkám? Prý už nemůže být hůř. Tak to říkal Mikuláš Minář a Milion chvilek. Tak jim předvedeme, že může být hůř ještě o hodně. Předvedeme jim, co všechno se ještě může stát a jací kašpaři mohou vést tuhle republiku. Necháme je dumat pomocí prázdné peněženky, necháme je dumat, kde vezmou chybějící peníze na energie, necháme je přemýšlet o válce za humny a šílených ministryních obrany. Necháme je, ať si do sytosti užijí floskule a sebechválu jimi zvolených tupohlavců. A ono jim to nakonec dojde i v Praze… Teď by Babiš měl asi 88 poslanců. Ještě chvíli a bude jich mít 100… Stačí jen nechat Péťu ještě chvíli mluvit, Stanjuru počítat a Pekarovou navrhovat daňové úpravy. Čím hůř, tím líp.

Každý libtard s posledními zbytky sebeúcty nakonec k Babišovi dojde… Fiala a spol jsou (alespoň podle svých vlastních reklam) takoví kreténi, že to vlastně ani jinak dopadnout nemůže. Mimochodem… nenabral modroptácký PR tým v posledních třech měsících nějakou posilu? Třeba takového Marka Prchala nebo někoho z jeho týmu? Skoro to vypadá, že je Babiš nevyhodil, ale vyslal na diverzní akci.

Pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Každý, kdo Institut podpoří částkou alespoň 350,- Kč si může v objednací aplikaci na Vidlákových kydech zadat adresu pro zaslání knihy. Platby jsou už spárovány s aplikací. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód.

Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

V červenci nebudu knihu rozesílat. Vidláci jsou od slunka do slunka na poli. Ale žádná adresa ani platba se neztratí a od srpna budeme opět distribuovat. Systém si váš dar pamatuje, ať byl odeslán kdykoliv.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (216 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Problémy BRICS, jejich řešení v rámci BRI

Pepe Escobar, 24. července 2023

Blíží se nejdůležitější summit BRICS v historii, který se uskuteční 22.-24. srpna v jihoafrickém Johannesburgu, a proto je třeba si povšimnout některých základních poznatků.
Třemi hlavními platformami spolupráce BRICS jsou politika a bezpečnost, finance a ekonomika a kultura. Představa, že na summitu BRICS bude vyhlášena nová rezervní měna krytá zlatem, je tedy mylná.

To, co se připravuje, jak potvrdili zástupci  BRICS, je nový společný platební systémR5. Skupina je teprve v předběžné fázi jednání o nové rezervní měně, která by mohla být založena na zlatě nebo komoditách. Diskuse o rezervní měně v rámci Euroasijské hospodářské unie (EAEU - Rusko, Arménie, Bělorusko, Kazachstán a Kyrgyzstán), kterou vede Sergej Glazjev, pokročila oproti BRICS mnohem dále.

Prioritami je rozjet R5. Všechny současné měny BRICS začínají na písmeno "R": renminbi (jüan), rubl, real, rupie a rand. R5 umožní současným členům zvýšit vzájemný obchod tím, že obejdou americký dolar a sníží své dolarové rezervy. Jedná se pouze o první z mnoha praktických kroků na dlouhé a klikaté cestě dedolarizace.

Stále se diskutuje o rozšíření role Nové rozvojové banky (NDB) - banky BRICS. NDB by například mohla poskytovat půjčky denominované ve zlatě BRICS, které by se tak stalo globální zúčtovací jednotkou v obchodních a finančních transakcích. Vývozci z BRICS pak budou muset prodávat své zboží za zlato BRICS namísto amerických dolarů, stejně jako dovozci z kolektivního Západu by museli být ochotni platit zlatem BRICS.
Ale to je přece jen ještě hodně daleko.

Časté diskuse s jednateli z Ruska a také s nezávislými finančními subjekty v EU a Perském zálivu se vždy dotýkají klíčového problému: nerovnováhy a slabých uzlů uvnitř BRICS, které budou mít tendenci ještě narůstat s nadcházejícím rozšiřováním BRICS+.

Uvnitř BRICS existuje množství závažných nevyřešených kauz mezi Čínou a Indií, zatímco Brazílie je rozpolcena seznamem imperiálního diktátu a přirozenou snahou prezidenta Luize Inacia Luly da Silvy posílit globální Jih. Argentina byla "obvyklými podezřelými" téměř donucena "odložit" svou žádost o přijetí do BRICS+.

A pak je tu z podstaty slabý článek: Jihoafrická republika. Pořadatel nejdůležitějšího summitu v historii BRICS, který byl svírán mezi dvěma mlýnskými kameny, se rozhodl pro ponižující kompromis, který není zrovna hoden nezávislé mocnosti středního řádu na globálním Jihu.Jihoafrická republika se rozhodla nepřijmout ruského prezidenta Vladimira Putina a místo toho se rozhodla pro přítomnost ministra zahraničí Sergeje Lavrova - jak Pretorie Moskvě navrhla. Ostatní členové BRICS toto rozhodnutí potvrdili. Tento kompromis znamená, že Rusko bude fyzicky zastupovat Lavrov, zatímco Putin se bude celého procesu - a následných rozhodnutí - účastnit prostřednictvím videokonference.

Přeloženo: Putin otestoval Pretorii a odhalil ji celému globálnímu Jihu jako křehký uzel "džungle" - ve skutečnosti globální většiny - snadno ohrožovaný západní bandou "zahrádkářů", a nikoli jako skutečně nezávislý subjekt v oblasti zahraniční politiky.

Petrohrad-Šanghaj přes Arktidu
Toto jihoafrické rozhodnutí samo o sobě vyvolává vážné otázky, zda geopolitika pod vedením BRICS není jen iluzí. Ale z geoekonomického hlediska však skupina vstoupila do zcela jiné hry, což ilustruje četné propojení BRICS s čínskou iniciativou Pásmo a cesta (BRI).

V první polovině roku 2023 vzrostl čínský obchod se zeměmi BRI o 9,8 % - ve srovnání se stejným obdobím loňského roku. To ostře kontrastuje s celkovým poklesem obchodu mezi Čínou a kolektivním Západem o 4,7 procenta: S EU poklesl o 4,9 procenta a s USA o 14,5 procenta.
Čínský obchod s Ruskem se mezitím vedle vývozu do Jihoafrické republiky a Singapuru exponenciálně zvýšil o 78 procent. Jako příklad lze uvést, že koncem minulého týdne vyplul z Petrohradu čínský náklad naložený hnojivy, chemikáliemi a papírovými výrobky. Překoná Arktidu a začátkem srpna dorazí do Šanghaje.

Čou Li-čchun, předseda Čínské obchodní komory v Rusku, přešel rovnou k věci - je to jen začátek "rutinního provozu arktické nákladní lodní trasy mezi Čínou a Ruskem". Jde o "bezpečnost logistických kanálů" zabudovaných do rusko-čínského strategického partnerství.
Arktická hedvábná stezka bude od nynějška stále strategičtější. Číňané ji mohou mít otevřenou minimálně od července do října každého roku. A jako bonus oteplování Arktidy umožňuje lepší přístup ke zdrojům ropy a plynu. Obchodní značka "win-win", proto není divu, že od roku 2017 je rozvoj Arktické hedvábné stezky součástí BRI.
Vše výše uvedené ukazuje na prudký posun čínské obchodní snahy směrem ke globálnímu Jihu. Obchod s čínskými partnery v rámci BRI nyní představuje 34,3 % celkového globálního obchodu Číny z hlediska hodnoty - a toto číslo roste.

Od železnice UAP k Velkému zálivu
Na ruské frontě se všechny oči upírají k 7 200 km dlouhému multimodálnímu Mezinárodnímu dopravnímu koridoru sever-jih (INSTC) - který alarmuje kolektivní západ jako de facto náhrada Suezského průplavu. INSTC snižuje náklady na dopravu přibližně o 50 % a ve srovnání se suezskou trasou ušetří až 20 dní cesty.

Jak na nedávném petrohradském fóru poznamenal ruský ministr dopravy Vitalij Saveljev, během příštích sedmi let by se měl obchod INSTC - prostřednictvím lodí, železnic a silnic spojující Rusko, Írán, Ázerbájdžán, Indii a Střední Asii - ztrojnásobit. Rusko bude do roku 2030 investovat do INSTC více než 3 miliardy dolarů.
Rostoucí obchod mezi Ruskem, Íránem a Indií prostřednictvím INSTC navazuje na něco, co by donedávna bylo považováno za UFO: Transafghánskou železnici.

Transafghánská vznikne v návaznosti na něco velmi důležitého, co se stalo minulý týden, kdy Pákistán, Uzbekistán a Afghánistán podepsaly společný protokol o propojení uzbecké a pákistánské železniční sítě přes Mazár-i Šaríf a Lógar v Afghánistánu.

Vítejte na železnici UAP - která by mohla být označována nejen za BRI, ale také za projekt Šanghajské organizace pro spolupráci (SCO) - kde Taškent a Islámábád jsou plnoprávnými členy a Kábul zatím pozorovatelem. Říkejte tomu tolik potřebný obchodní koridor, který je ukázkou rozvíjející čínské iniciativy "výměny mezi lidmi". Uzbekové odhadují, že 760 km dlouhá železnice zkrátí dobu cestování o pět dní a náklady nejméně o 40 procent. Projekt by mohl být dokončen do roku 2027. Následná 573 km dlouhá Transafghánská železnice už má svůj itinerář: má spojit křižovatku střední a jižní Asie s přístavy u Arabského moře.

Vše výše uvedené rozšiřuje čínský obchod v několika směrech. Což nás přivádí k probíhající fascinující symbióze mezi jižní Čínou a západní Asií - symbolizované Velkým zálivem.

V době, kdy saúdský korunní princ Mohammed bin Salmán rozjíždí svůj nesmírně ambiciózní modernizační projekt Vize 2030, je oblast Velkého zálivu Saúdy oslavována jako nic menšího než "budoucnost Asie".

Každý investor od Džiddy po Hongkong ví, že Peking usiluje o to, aby se z oblasti Velkého zálivu stalo hlavní globální technologické centrum s centrem v Šen-čenu, kde by Hongkong hrál roli privilegovaného globálního finančního centra a Macao kulturního centra.

Oblast Velkého zálivu Kuang-tung-kong-makao (Greater Bay Area) zahrnuje dvě zvláštní správní oblasti Hongkong a Macao a devět obcí Kanton, Šen-čen, Ču-chaj, Fo-šan, Chuej-čou, Dongguan, Čung-šan, Ťiang-men a Čao-čching v provincii Kuang-tung. Ne náhodou je oblast Velkého zálivu klíčovou oblastí BRI. Jako celek bude představovat do roku 2035 více než 80 milionů obyvatel, 10 % čínského HDP. Vytvoří tak prvotřídní hospodářskou velmoc, která do značné míry předstihne Tokijský záliv, newyorskou metropolitní oblast a oblast Sanfranciského zálivu.

Vzhledem k tomu, že Saúdská Arábie usiluje o to, aby se stala plnoprávným členem BRI i SCO, Peking a Rijád kromě energetiky a infrastruktury ještě více posílí svou technologickou spolupráci.

Příští měsíc budou všechny oči upřeny na Jihoafrickou republiku a budou sledovat, jak bude BRICS pracovat na řešení svých vnitřních problémů a zároveň organizovat rozšíření na BRICS+. Kdo se do klubu dostane? Saúdská Arábie? SPOJENÉ ARABSKÉ EMIRÁTY? Írán? Kazachstán? Alžírsko? Dvě největší země BRICS, Čína a Rusko, pokračují v investicích do geoekonomického uskupení, k němuž se hlásí desítky zemí.

Průměrný počet slepic: 4.8 (85 hlasů)

Vážený pane Inzo, 

marně přemýšlím nad tím, jaký je vlastně smysl toho Vašeho příspěvku. Dozvídáme se, že se včerejší (některé) rozvojové země integrují za účelem vzájemně výhodné obchodní výměny. To je v pořádku a je to tak správně. Slovy ekonomické teorie jsme svědky posouvání hranice křivky produkčních možností těchto zemí směrem k optimální křivce produkčních možností a zároveň si tyto státy uvědomují komparativní výhodnost mezinárodní výměny zboží. Při troše štěstí se těmto zemím bude v budoucnu dařit lépe, neboť budou mít vyšší hospodářský růst. My v Evropě z toho nic moc mít nebudeme z řady důvodů (například díky “drahé” práci). 

Možná to sem dáváte proto, abyste mohl potměšile dát najevo, že Evropa a/nebo USA ekonomicky (a jinak) upadají. Předně to tak úplně není, protože spíše ekonomicky upadá Evropa než USA. Dále se dá při troše zjednodušení říci, že zatímco USA už je v blahobytu, tak státy BRICS tam teprve směřují. Jinými slovy řečeno, když vylezete na kopec, tak už nemáte dál kam stoupat a já Vás dříve nebo později také doženu (=vylezu na kopec). Chci tím říci, že USA (jako jedna z nejvyspělejších ekonomik světa z hlediska různých měřítek) nemá takové možnosti využití  “spícího” ekonomického potenciálu, jako státy BRICS, které stále mají spoustu využitelných rezerv při optimální kombinaci výrobních faktorů. 

Těžko říci, jestli jsou takové zprávy (hospodářský růst zemí BRICS a dalších států) pro nás v Evropě nějakou dobrou zprávou. My na tom Titanicu totiž také plujeme. A upřímně si nemyslím, že jakákoliv vláda ČR může udělat něco s tím, že jiným státům se daří nastartovat hospodářský růst. Ostatně je otázkou, jakým způsobem se tento případný hospodářský růst projeví na životní úrovni občanů těchto států. ČSSR byla také jeden čas světová jednička v počtu válcovaného železa na obyvatele (nebo v nějakém podobně nesmyslném ukazateli, který nic moc nevypovídal o životní úrovni občanů v ČSSR). 

Každopádně stále platí, že šipky ekonomické migrace vedou do USA a Evropy, nikoliv do zemí BRICSu. Takže asi tam na tom blahobytu budou muset ještě nějakou dobu pracovat. 

Milkman

P.S. To s tou “železnou oponou” jste si mohl odpustit. Myslím, že to je dost mimo. Nebo Vám snad někdo brání vycestovat do nějaké země BRICS?

 

Průměrný počet slepic: 2 (47 hlasů)

Příspěvek od  pana “INZA” jsem pochopil tak, že  shrnul aktivity směřující  k růstu ekonomického výkonu BRICs upozorněním, že to bude dosti obtížné. 

Váš příspěvek chápu jako upozornění  na velké bohatsví USA , začínající  pokulhávání EU a velký rozdíl v kultuře a blahobytu v zemích Západu a BRICs.

Pokud jsem to pochopil správně. tak se s tím dal jen souhlasit. 

Můžu se mýlit, ale problém vidím v tom, že si státy v BRICS vybraly jiný kopec. Jak se jim bude dařit budovat multipolarni svět nevíme, bude to hodně náročné. Nejlepší zřízení je osvícený diktátorh, tomu to však osvícení  obvykle nevydrží. 

Škoda, že USA spolu s EU  nezvládly udržet na světě jeden kopec založený na hodnotách, které  vedli k jejich  úspěchu. Nevyrostla   jejich pýcha a arogance na sebezničující úroveň ? To by pak jejich kopec mohl v budoucnu být nezajímavý. 

Před 30 lety jsme se smáli čínským výrobkům, teď díky USA a EU začínají patřit mezi špičku. Máme asi problém Hustone. 

 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (55 hlasů)

Vážený pane RD, 

v podstatě jste můj příspěvek vystihl. Jen si myslím, že USA se na vrcholu toho kopce udrží déle než EU a zároveň na kopci začne být trochu těsno.

A úpadek "Západu" má podle mne úplně stejné důvody, jako úpadek starého Říma: zlenivění, neochota bojovat za udržení imperia, náklady na udržení moci apod. Koneckonců dějiny jsou plné příběhů mocných říší, které jsou dneska zaváté prachem. 

A k jejich zániku podle mne vedlo spíše ono zlenivění z blahobytu než pýcha a arogance. Včera byla koloniální mocností EU a USA, dneska se jí stává Čína. Jen to není o dělových člunech, ale investicích. Dnes si Čína nakupuje Afriku, zítra si nakoupí Sibiř a pod. Ta hra je v podstatě stále stejná, jenom se čas od času mění hlavní figury. 

Milkman

Průměrný počet slepic: 2.8 (12 hlasů)

pokud snad, nedej bože, nebude už moci ovládat a využívat většinu světa? a jak dlouho?

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

Vážený pane Milkmane,

souhlasím s Vámi.  Na úpadku Západu se lenost určitě podílí také. Nicméně pýcha historicky v nebezpečnosti páchání zla vede , viz Danteho Božská komedie ze 13 století.

Její nebezpečnost spočívá v nálepkování a v preferencí toho jediného správného názoru.

Dovolím si níže uvést úryvek z projevu  R. Kennedyho jr v Kongresu USA ve výboru pro cenzuru :

“Zakladatelé USA věděli, že demokracie je velice neefektivní systém. Ale věřili, že jedna věc jí dá výhodu před totalitními systémy, a to je její schopnost zajistit volný tok informací a absence jakékoli kontroly toho, co kdo říká. Nápady, které nakonec dozrají v politická opatření, budou vyžíhány v diskuzní peci a vyplavou v konkurenci ostatních myšlenek místo toho, aby byly diktovány seshora. To je to, co dá demokracii sílu, energii a životaschopnost.”

„Když přišli s touto myšlenkou demokracie, byli v roce 1780 prvními v novodobé historii. Do roku 1865 tyto myšlenky okopírovalo dalších pět států. Dnes je to 190 zemí, které jsou postaveny na našem systému. Předpokládá se, že budeme vzorovou demokracií a základní stavebním kamenem našeho systému je svoboda slova. Všechny ostatní svobody jsou na ní závislé. Když ji ztratíme, nejenže ztratíme demokracii v naší zemi, ale svět ztratí vzor.”

Doplním - Ústup z těchto pravidel vede ke ztrátě prvenství, vzoru a v budoucnu i bohatství. 

 

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

V mém pokročilém věku stále fandím lidem. A to, že se většina lidstva přiklání ke vzájemné spolupráci, že dokáži využívat přístup win-win, mě naplňuje optimismem.
 
I když já osobně jsem byl přemístěn spolu se svoji zemí do té části světa, kde panuje přesvědčení, že svět je hra s nulovým součtem. Aby bylo někde líp je to na úkor jiných, kde musí být zákonitě hůř. Aby finanční elita měla před sebou lepší a lepší zítřky bude na tom 99,99 % lidí stále hůř a hůře.Toto pravidlo omezených zdrojů, konce dějin, že když vylezete na kopec už nemáte kam dál stoupat je v geneticky zakódováno anglosasům. Naplňoval jej poválečný Brettonwoodský systém a mnohem více dnešní neoliberální systém. Všechny ty šílenosti přicházející z USA a EU s tím souvisí. Nový digitální feudalismus. Zaručený příjem, drogy a virtuální realitu pro nadbytečné lidi bez perspektivy. Filosofie zmaru, rozkladu a dekadence ve všem, podkopání rodiny jako přirozeného základů lidské společnosti. Ne, děkuji tohle doopravdy nechci!
Naštěstí finanční kapitalismus odsáváním zdrojů z produktivní ekonomiky si podřezává větev, na které sedí. Takže dříve nebo později se to zhroutí samo, zvláště pokud bude existovat dobře fungující ekonomická alternativa. Asi se toho už nedožiju, ale vědomí, že lidstvo ve své většině jde úplně jiným směrem, kde užitečná a tvůrčí práce a vzámně výhodná spolupráce vedou k naplňování pozitivních vizí, to mi dodává chuť do života.
 
P.S. ta železná opona se snaží, udržet země, které by se rády připojily k BRICS+,  pomocí zadlužení ve stávající nesvéprávné, podřízené a především vykořisťované pozici.
A ještě jeden dodatek: na člověka více působí trendy, mnohem více jsou jeho pocity utvářeny změnami životní úrovně (ať k lepšímu nebo k horšímu). Na existující absolutní hodnotu životní úrovně si zvyknete a berete ji jako standard, prostě vám zevšední. I když bude relativně dost vysoká nebude pro většinu představovat uspokojení. Každá úroveň je pro plány člověka a jeho představy nízká, vždycky bude chtít víc.
Průměrný počet slepic: 4.5 (51 hlas)

děkuji Vám za slušnou a věcnou odpověď. Popřemýšlím nad tím, co jste napsal. 

Milkman

Průměrný počet slepic: 3.4 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

- opakuji:

1) Vidím problém v tom, že ODS + ANO nemusí být jen Babiš + pravá část ODS, ale taky fialovská ODS + ANO bez Babiše... (ta horší varianta).

2) Dále vidím problém v tom, že Hrad zasáhne do boje a vytvoří rádoby-konzervativní stranu pana Generála, která ale bude zároveň "liberálně demogratická", takže anti-konzervativní a pseudo-konzervativní a bude se jen snažit přetahnout hloupější voliče Babiše a spol. A hloupější voliče ODS. A pak to zalepí ztráty pětikolky.

Uvidíte, že něco ve smyslu Pávek + Danuše se pokusí vytvořit pseudo-konzervativně liberálně demogratickou stranu. Pávek bude ten "konzervativec" (pseudo) a Danuše ta liberálně demogratická pipka...

 

Jinak myslím, že ne Okamura odmítal Babiše, ale Babiš dlouhodobě odmítal Okamuru, už dávno před covidem. Už v letech 2017 atd. I dříve.

 

Orbán taky pozná, že v EU to nepůjde, Green deal nás zničí nebo odejdeme. Jinak to nepůjde. Západní EU nás vždy přehlasuje. Polák a Orbán to nevytrhne...

 
Průměrný počet slepic: 4.1 (43 hlasů)

Babiš je šestikolkař, šel by spíš s pětikolkou než s vlastencema, je to pseudo-Orbán, sám se po účasti na Orbánově konferenci skoro omlouval a říkal, že slovo "konzervatismu" řekl jen jednou.

 

Babiš je želé. Želé nemůže vést skutečně vlasteneckou opozici...

Želé může být o něco lepší než pětikolka, může mít i lepší koaliční partnery (ale jaké? s Tomiem nechtěl jít ani 2017, natož dnes), ale je to stále želé. Ne Orbán

Průměrný počet slepic: 4.3 (61 hlas)
Trvalý odkaz

Co dokázala naše vláda za 19 měsíců u moci?

Rozeštvat národ, nasrat národ,

ekonomicky stát zlikvidovat,

zajistit nejdražší energie a potraviny,

přijmout nejvíce uprchlíků,

zadlužit se na milion let,

zajistit občanům ČR nejvyšší daně,

zavést cenzuru,

zavírat lidi s „nesprávným“ názorem,

zničit malé a střední podniky,

okrást důchodce,

zajistit nedostatek léků,

zemědělcům sebrat dotace,

zavřít poštu...

 

---------------------------------------

 

Dobře položená otázka Fialovi:

Pane premiére, ministryně obrany chce mapovat počty mužů a žen schopných a ochotných podílet se na ochraně vlasti.

Ráda bych se dozvěděla, co konkrétního chtějí politici abychom bránili?

Zda cizí kapitál, cizí banky, cizí média, cizí šachty, cizí pozemky?

Majetky zbohatlíků, korupčníků a tunelářů? Majetky politiků a jejich rodin?

Proč bychom měli pokládat životy za zemi, která nám byla ukradena, za cizí firmy, pro něž dřeme za 1/3 německých výplat, za obchodní řetězce, které zlikvidovaly naše drobné podnikatele a prodávají nám zdravotně závadný odpad? Za ukradenou vodu?

Proč bychom měli umírat za politiky, kteří celou tuto mašinérii od roku 1989 umožnili, a kteří nám pravidelně nadávají do komunistů a rusofilů, šíří mezi lidmi nenávist a podporují světového agresora č.1, USA?

 

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (133 hlasů)
Trvalý odkaz

1

Průměrný počet slepic: 4.6 (35 hlasů)

In reply to by Ethanol

Trvalý odkaz

😁

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Říkávala v sedmdesátých letech moje babička.

Dnes je taky špatná, prý.

Nám hajný oznámil, že trh se dřevem se hroutí. Ale my zrovna kácíme jasany a kulatina z nich se prodává za dost dlouhý peníze. Taky si práci necháváme slušně zaplatit. Dokud nemám denně 4 litry, tak domů nejedu. Ale většinou fidlátka balím kolem poledne.

Moje žena má zverimex a říkala, že má poslední dobou nadstandartní tržby. Nevím, proč je to tak, ale je to tak.

Když si zajedu do márketu a pak čekám u kasy a sleduji ty nařachané vozíky zbytnými věcmi, taky mi to nepřijde, že by ti lidičky mleli z posledního.

Asi se blíží blbá doba, ale zatím není a lidi, kteří mohou utrácet plnými hrstmi patrně moc nepřesvědčíte, aby revoltovali. Zatím nemají důvod.

Vy i já můžeme sledovat cvrkot a odhadovat, co z toho bude za průser a připravovat se na něj, ale obávám se, že hódně lidí spíš sleduje to, co je teď a ne to, co by z toho mohlo být. A pokud se furt ještě mají dobře, tak vám garantuji, že vám do žádné revolty nepůjdou. Budete muset ještě vydržet, až bude hůř.

A až při příštích parlamentních volbách pětikoalice prohraje a vyžere to Babiš, tak po minulém vládnutí ANO si taky nedělám příliš velké iluze, že zrovna oni nás vyvedou ze svrabu a ochrání před Bruselem.

Při všech těch nápadech moderní levice, která nám chystá grýndýl a výměnu penisu za kundu na požádání (a naopak), čím jsi černější, tím jsi lepší, nežer prasata, ale cvrčky, je to ekologičtější, tak pan Vidlák vám radí něco pěstovat, s tím souhlasím, já vám radím, pořiďte si pořádné dveře, požádejte o zbroják a choďte cvičit na střelnici, bude se vám to hodit.

Průměrný počet slepic: 3.5 (53 hlasů)

Vážený pane Berrnarde, 

díky, že jste to naplno napsal. Všichni se tu máme jak prasata v žitě (ve srovnání s průměrným obyvatelem ostatních cca 150 států světa). 

Nakolik se má kdo dobře záleží v první řadě na něm samotném a v nějakém poměrně malém rozsahu na vládní politice. 

Jakákoliv politika nemůže nahradit rodinu a přátele. Blbé doby přicházejí a odcházejí, ale život uteče jen jednou. Nechápu, že někdo může kvůli politice zavrhnout rodinu nebo přítele, nebo se užírat nenávistí nad tím, že ve vládě je ten či onen. Nestojí to za to. 

Přeji Vám hezký večer. 

Milkman

Průměrný počet slepic: 3.4 (32 hlasů)

Píšete:

Všichni se tu máme jak prasata v žitě (ve srovnání s průměrným obyvatelem ostatních cca 150 států světa).

 

Na zeměkouli je přibližně 200 států (přibližně, znamená že některé de facto existují ale de iure ne, ale nebuďme troškaři).

Zásadní problém vidím v tom, že za rok se budeme mít lépe ve srovnání se 145 státy světa, za dva roky se 135, atd. Prostě půjdeme směrem k horšímu a stále vyšším tempem. A ještě horší je že i tuto pozici si budeme držet jen za pomoci stále narůstajícího dluhu. Což předurčuje nejen pozvolné snižování životní úrovně, ale že je zaděláno na budoucí náhlý kolaps.

Pokud mi to vyvrátíte, budu jen rád a budu Vás všude chválit.

Průměrný počet slepic: 4.6 (28 hlasů)

Freude, jako vždy naprostý souhlas. U vás platí - kdo umí, umí, kdo neumí, učí.

Průměrný počet slepic: 3.9 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Potíž je jen to, jak setřepat tu shnilotinu ze stromu, neboť je tam zakorytována. Asi největší tragéd posledních let není Fiala, nýbrž Středula. Ten naftalín není s to domluvit generální stávku, zvládl jen jakousi pohotovost, která je k smíchu i na funusech. Ale líbil se mně nápad se stávkou šoférů metra, případně pracovníků klíčové infrastruktury. Troufám si tvrdit, že půl dne jejich pasivity ti špinavci nerozdýchají, a my ostatní se rádi uskromníme.

Průměrný počet slepic: 4.6 (28 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Pan Středula, i jeho předchůdci v jeho funkci, mají velký podíl na tom, kde nyní jsme. Jejich taktika, neustále všem skupinám obyvatel přidávat, může být populární, ale pro finance státu sebevražedná. Jednotlivec i stát má utrácet jen tolik kolik vydělá.

Průměrný počet slepic: 3.8 (16 hlasů)

Odbory holt tuto péči o lidi PRÁCE mají. Že reptají dovozci otroků, veksláci, nadnárodní eurofašisti? To pak dělají odboráři svou práci dobře. Jejich vůdcové nesmí ale zmutovat jako Středula, Štěch, Falbr.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Pánové Zapp a Freud (taky Inza a pár dalších), choďte častěji, ať člověk nemá depku z toho, co se zde taky prezentuje.. 

Průměrný počet slepic: 3.2 (20 hlasů)

👍

Průměrný počet slepic: 2.7 (14 hlasů)

😁😁😁

Průměrný počet slepic: 2.5 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Mnoho Čechů nenávidí cokoliv ruského a Česko ve své protiruské hysterii kráčí k protiruské totalitě.
Česko zneuctívá památky a pomníky ruských osvoboditelů v řadách sovětské armády za druhé světové války
Agrese Čechů a hlavně Pražáků vůči cokoliv ruskému překoná v ČR v Praze rusofovii kdekoliv jinde v ČR. Například demontáž pomníku Ivana Koněva v dubnu 2020, kterou provedla správa městské části Praha 6 a která je v rozporu s rusko-českou smlouvou o přátelských vztazích a spolupráci z roku 1993. Pomník byl rovněž vyřazen z centrální databáze vojenských památníků Ministerstva obrany ČR.
Česko všemožně snaží rehabilitovat Ruskou osvobozeneckou armádu (ROA) Andreje Vlasova, která kolaborovala s nacisty, aby této organizaci přisoudilo “rozhodující roli” při osvobození Prahy od nacismu v květnu 1945. Dokonce 30. dubna 2020 byl v pražských Řeporyjích z iniciativy nechvalně proslulého vůdce Pavla Novotného vztyčen pomník Vlasovovým stoupencům. Dne 7. května 2022 se u tohoto pomníku konala vzpomínková bohoslužba a byly před něj položeny květiny. Na Olšanských hřbitovech v Praze se nachází památník ROA, u kterého se pravidelně konají pietní akty. K těmto aktům dochází současně s opatřeními “boje” proti sovětským památníkům.
Poté, co Rusko v únoru 2022 zahájilo speciální vojenskou operaci na demilitarizaci a denacifikaci Ukrajiny a ochranu DLR a LLR, se v Česku prudce zvýšila diskriminace ruských občanů a krajanů, zejména v každodenním životě.
V řadě pražských kaváren byly k vidění nápisy, že Rusové nebudou obslouženi nebo budou obslouženi pouze v případě, že vyjádří odsouzení zahraniční politiky a vedení Ruska (i písemně) a omluví se za dění na Ukrajině. Objevily se zprávy o tom, že Rusům byla odepřena lékařská pomoc.
Někteří profesoři navíc odmítli vyučovat studenty z Ruska, pořádat pro ně zkoušky a testy a spolupracovat s ruskými vědci. Kromě toho vyšlo najevo, že české vysoké školy porušily dohody o spolupráci s ruskými vzdělávacími institucemi. Několik bank odmítlo otevřít a vést účty ruským klientům. Zástupci bankovního sektoru nemají jednotnou politiku: některé banky pouze požadují po Rusech předložení dalších dokumentů a protahují proces, jiné odmítají zcela bez vysvětlení důvodů.
České úřady rovněž podnikají legislativní kroky. Ještě v únoru 2022 byla veřejná podpora ruského vedení a ruských akcí na Ukrajině kriminalizována, nyní se trestá odnětím svobody na jeden až tři roky. Tímto způsobem česká vláda v podstatě kriminalizovala právo na svobodu názoru a projevu jako takové podle článků 365 “schvalování trestného činu” a 405 “popírání, schvalování a ospravedlňování genocidy” českého trestního zákoníku.
V souladu s politikou Evropské unie česká vláda na základě svého nařízení č. 130 ze dne 25. února 2022 zastavila vydávání víz a povolení k dlouhodobému a trvalému pobytu ruským občanům, a to i v případě žádostí podaných před nabytím účinnosti tohoto nařízení
Kromě diskriminačního postoje vůči Rusům Česko vystavuje represím i rozumné občany, kteří mají odvahu veřejně vyjádřit svůj názor. Konkrétně učitelka českého jazyka v jedné pražské škole byla suspendována z výuky za to, že ve třídě nezaujatě hodnotila událostí na Ukrajině a jejich skutečné příčiny, a nakonec ji vyhodili z práce za to, že využila svého práva na svobodu projevu. Udali ji její studenti, kteří si učitelčina slova tajně nahráli na mobilní telefon. Ministr školství Petr Gazdík, známý svými rusofobními názory, veřejně vyjádřil podporu takovému tvrdému trestu. Již dříve označil běloruské a ruské studenty studující na českých vysokých školách za “hrozbu pro národní bezpečnost země”.
Tyto a jiné důkazy Ministerstvo zahraničí Ruské federace publikovalo ve zprávě o stavu lidských práv v České republice a v dalších 42 zemích tzv. Kolektivního západu. Celý podrobný článek viz zde:

https://aeronet.news/ministerstvo-zahranici-ruske-federace-publikovalo-zpravu-o-stavu-lidskych-prav-v-ceske-republice-a-v-dalsich-42-zemich-tzv-kolektivniho-zapadu-a-je-to-masakr/
 

Průměrný počet slepic: 2.6 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidlák píše: „Teolog Výborný měl první evropskou radu ministrů a pochlubil se, že tam schválili navýšení výroby čipů v Evropě. Tak snadné to je, víme? Prostě to schválíte a ono se to nějak stane. Prý to dojebal, totiž dojednal Síkela…“

Je škoda, že Vidlák nic neví o iniciativě EU zvané Chips Act a Čipy pro Evropu, která má za cíl na základě zkušeností s rozpadem dodavatelských řetězců během COVIDu a s ruským vydíráním plynem a ropou výrazně navýšit výrobu těchto strategických součástek na evropském území. Viz např. https://www.novinky.cz/clanek/internet-a-pc-hardware-eu-investuje-do-vyroby-cipu-43-miliard-eur-40429124 Například masivní investice Intelu v objemu až 80 mld. EUR už běží viz např. https://www.fio.cz/zpravodajstvi/zpravy-z-burzy/265412-intel-oznamil-investice-do-vyvoje-a-tvorby-polovodicu-v-eu

Je škoda, že Vidlák nic neví o investicích americké firmy Onsemi do dramatického navýšení výroby čipů v Rožnově pod Radhoštěm. Za poslední 2 roky zde Američané proinvestovali cca 11 mld. CZK a další investice s podporou státu plánují. Viz např. https://www.e15.cz/byznys/technologie-a-media/americane-chteji-v-roznove-investovat-44-miliard-do-vyroby-cipu-klicova-bude-pobidka-od-statu-1398303

A ano, jednání za českou vládu vede pan ministr Síkela.

Bylo by dobré, aby se Vidlák držel na pro něj bezpečném poli zemědělství, kterému rozumí a jeho články v tomto oboru mají po odfiltrování ideologického balastu nesporný informační přínos. Nebo by si aspoň dříve, než napíše jednoduché odsudky k tématu, o kterém nic neví, aspoň zjistil základní fakta.

Průměrný počet slepic: 3.1 (23 hlasů)

čéče, u strojů na výrobu čipů budou sedět Sikela a Výborný ? Případně další EU kašpaři ?

Průměrný počet slepic: 2.7 (18 hlasů)

kolik zkasíroval Intel EU na dotacích ?

Průměrný počet slepic: 3.4 (13 hlasů)

kdysi jsme tomu vlastně říkali švábi, tak to bychom byli IN. Ovšem nevím, jestli tím půjde topit, nebo na to jezdit...

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

https://t.me/OstashkoNews/86121

Videoklip pochází pravděpodobně z dílny AfD - Alternativa pro Německo

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)