Další na řadě

Autor
Štítky

V Afghanistánu padl další voják... a ještě jsou nějací zranění. 

Minulý týden byl útok s pěti zraněnými a ten, co to schytal nejvíc může skončit na vozíku.

Ale samozřejmě bojujeme tam v Hindukúši za Prahu a demokracii. 

Nerad bych slyšel trávu růst, může to být jen blbá náhoda, ale nezačíná ten Tálibán nějakou ofenzívu Tet? Jako že zatím byli zalezlí, útočili v noci a na dálku, odpalovali bomby, používali sebevražedné atentátníky a teď už se cítí dostatečně silní, aby zkusili něco zajímavějšího... Útoky na policejní stanice se množí, celá města jsou obsazována... 

Zvládli postřelit generála US army a skoro se jim podařil atentát na vrchního amerikánského okupanta... 

Bomby vybuchují i v těch hodně střežených částech Kábulu. 

Kolik z těch nedostatečných amerických a českých sil bude muset být vyčleněno, aby mnohem lépe a kvalitněji chránili svoje hlavouny před demokratickým afghánským lidem? Jak daleko se dá vyjet z té Bagrámské základny? 

Naše armáda se sice kasala, jak se pomstila za své zabité vojáky, ale opět jsme se nedozvěděli, kolik u toho zahynulo civilistů, otců od rodin nebo dětí. V televizi to vypadalo, jako by se bojovalo někde daleko od lidských sídel a kulky létaly jen mezi vojáky a teroristy. Ve skutečnosti se střílelo mezi baráky a v ulicích. 

Kdo bude další na řadě? 

A nebo lepší otázka... Kdo bude první voják, kdo tu šaškárnu prolomí a řekne, že je to celé nesmysl a i když se tam dají vydělat pěkné peníze, ta loterie se smrtí začíná být neúměrně vysoká... Nebo to budou pozůstalí po vojácích? Že by někdo mluvil o nevinných afghánských civilistech, to by mě ani nenapadlo. 

Sovětskou intervenci v Afghanistánu do značné míry zastavilo sdružení matek zabitých vojáků. Byly jich tisíce a ani komunistická diktatura je nemohla umlčet. Nechystá se u nás už pomalu také něco podobného? Kolik mrtvých ještě bude muset být, než přestane hrdost na boj za demokracii a nastane návrat k realitě? 

Být naší vrchní gumou (L)Opatou, začal bych si pilovat projev ke stažení. Aby se nějak okecal celý ten nesmysl, zbytečně prolitá krev a žádný výsledek. Ono by se totiž mohlo stát, že ta krev bude víc než voda a dojde nejen na politickou odpovědnost, ale i na vojenskou čest... 

 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

každému, kdo nemá zelený a gumový mozek, muselo být jasné, že půjde z tlustých do tenkých v momentě, kdy Taliban odmítl s našimi spřátelenými soudruhy generály vyjednávat.
V tu ránu každý dvounožec se zbytky rozumu pochopí, že ani kufry dolarů, ani letadla nějak nefungují, a začal by nacvičovat zrychlený přesun z ubikace k vrtulníku,, jako druhdy v Saigonu.

Zatím bez slepic

neobtěžovali pobytem v ozbrojených složkách všeho druhu vysvětlení - zrychlený přesun, to je překotný útšk.

Zatím bez slepic

na vzdálenost sedmi kilometrů (poslední kilometr v masce) jsem na vojně zažil (jako četař absolvent v 9. muničním skladu Bohuslavice nad Vláří 52. muniční základny Chotěboř - Bílek, krycí číslo VÚ 3755/9 - to byl ten muniční sklad, který v nepříliš dávné době vylétl do povětří a kterému podle nedaleké vesnice říkali Vrbětice - tehdy se zde skladovalo a delaborovalo kde co a nic se nikdy nestalo). Že jde o nácvik překotného útěku nám tehdy zapomněli sdělit. Nakonec dnes je mi to již jedno, protože z vojenské evidence jsem byl již dávno vyřazen kvůli skončení mé branné povinnosti.

Zatím bez slepic

Zlé jazyky tvrdí, že ve Vrběticích v době výbuchu vybuchlo podstatně méně munice než oficiálně sklad uváděl. Zbytek někam zmizel, a proto musel sklad vybuchnout. Ale to jsou jistě jen zlá slovíčka a falešné větičky.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vedle munice ve Vrběticích byla také linka na zpracování starého raketového paliva spol. Bochemie, která patřila investičnimu fondu Benson Oak. Ten vlastní Gabriel Eichler, jeden z hlavních klíčových hráčů u nás i na Slovensku. Ten má životopis jak víno, ale nějak se o něm moc nepíše. Proč asi? Čechoslovák Eichler zdrhnul v 1968, 15 let pracoval v Bank of America,na centrále a pak jako generální ředitel v Paříži, Vídni a Franfurktu. Po devadesátém roce poskytoval poradenské služby českoslov. vládě. V 1991 založil Benson Oak. Byl generál. ředitel a předseda představenstva ve Výchosloven. želežárnách, předseda dozorčí rady a finanční ředitel ČEZ, předseda dozorčí rady Českoslov. obchodní banky, člen dozor. r. České pojišťovny, Slovenské spořitelny. Do roku 2016 byl také výkonný předseda dozor. rady spol. AVG Technologie. V této souvislosti je stejně zvláštní, že téměř všechny IT technologie jsou v USA (stejně jako mobily, mimo Čínu), ale antiviry vznikly u nás a na Slovensku, kde firma Eset, stejně jako AVG u nás, vedle byznysu ještě mecenášuje ty hodnotově správné neziskovky a média. Jo a v dozorčí radě Benson Oak v době výbuchu ve Vrběticích byl mladý Kiska, jehož tatík po devadesátém pracoval "na benzínce" v USA.

Zatím bez slepic

Samí zajímaví lidé, kteří k sobě přesně pasují charaktery a žaludky.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

nápad udělat inventuru - jako třeba bratia Slováci - a někdo něco rovnou rozdá - jako bratři Češi bratrům Gruzíncům a bratrům Kurdům - a zbytek, který je na indexu nechá "vybuchnout". Všimněte si, jak často vybuchují muničáky na Ukradině. Falešné větičky žvanily cosi o tom, že si polní velitelé Opolčenců jezdili přebírat matroš rovnou do nich.
Na ja, každý má svou cenu, že ano...

Zatím bez slepic

I ukrajinský voják musí z něčeho žít a plat od ukrajinské vlády na život nestačí. :-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Musím napsat jedno.
Vůbec celý problém válečného stavu na BV a dalších státech,není v zájmu amerického lidu,ani našeho,ale jen v zájmu sionistů.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dnes je v Mladé frontě DNES na str.9 poměrně obsáhlý článek o tom, že v Afg. se zase začínají angažovat Rusové. Měli prý mít jednání s Talibanem, z něhož sešlo. Podle autora článku Ladislava Kryzánka jim prý jde nejvíc o to, aby si zabezpečili jižní hranici v případě vzniku islamistického státu pod vládou toho hnutí.
I to o něčem svědčí.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nejdřív oprava.
V předešlém článku mě vypadlo,t.
Pane Gogot.
Jako by v Afghánistánu,byly dvě skupiny Talibanu,jedna jedná s Ruskem a druhá pracuje s USA.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je jenom jeden. Vyjednává s Rusy a zároveň bojuje s Američany (no, teď hlavně s námi). Vypovídá to o tom, že Putin není žádný trouba.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Účastníme se na imperiálním projektu, kterému od počátku hrozí fatální neúspěch. Okupační vojska v Afganistánu to neměla lehké ani s logistickou podporou Ruska, tím spíš bez ní.

Účast našich vojáků, které nepovažuji za "žoldáky", považuji za nešťastnou. Bude to čím dál, tím víc zřejmé, jak budou přibývat počet rakví, ve kterým se nám naši vojáci budou odtamtud vracet.

Mimo téma přidám odkaz na Krejčího: http://www.novarepublika.cz/2018/10/geopolitika-ceske-i-slovenske-statn…

Zatím bez slepic

Když odkazy tak na tohle:
http://www.novarepublika.cz/2018/10/nemocna-spolecnost.html
Petr Sak je sociolog který je srovnatelný s Janem Kellerem, jen tolik nepublikuje a tak je trochu ve stínu.

Zatím bez slepic

Ale vždyť ten Sak jen opsal téměř slovo od slova kapitolu z učebnice sociologie (téměř slabikáře) pro studenty! Sám jsem se to učil na zkoušku ze sociologie poměrně nedávno. Nic vlastního ani nového nenapsal! [Sociologii jsem nestudoval, ale dnes univerzity otravují i exaktní studia přidáním několika povinných blbostí jako jsou sociologie nebo ekonomie/marketink.]

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Cetl nekdo "Jak jsem vyhral valku" nebo neco o prvnich britskych afghanskych valkach?

Zatím bez slepic

Velmi zajímavá kniza o Afghanistánu je od Martina Nováka: Džihád proti Kremlu: https://www.kosmas.cz/knihy/142253/dzihad-proti-kremlu/ . Jako hlavní období má samozřejmě okupaci SSSR, ale jde i hlouběji do historie a konči "čerstvým" přepadením USA. V podstatě z ní vyplývá, že tam nemá smysl bojovat, nechat je ať si žijí svým životem - nikoho neohrožují.
Zprávy dnes ovšem perlí:
"Střelec, jenž byl zadržen, údajně truchlil kvůli smrti vlivného afghánského policejního šéfa Abdula Razaka, který zahynul minulý čtvrtek při atentátu v provincii Kandahár. Útočníka podle všeho pobouřily zprávy, které se objevily na sociálních sítích, v nichž se naznačovalo, že podíl na smrti Razaka nese i americký generál, který z atentátu vyvázl bez újmy."
Tak přecitlivělé osoby by neměli pouštět k sociálním sítím :-(

Zatím bez slepic

Lstiví Afgánci?

Zatím bez slepic

Naše dny i noci byly přeplněny prací, naučili jsme se provádět inspekci nohou, salutovat za jízdy na kole, rušit krok na mostech, budovat zákopy podle systému z první světové války a přechytračit lstivé Afgánce. Major Hopfire, který nosil ostruhy a ovinovačky medové barvy, byl rozhodující autoritou na všechno, co se Afgánců týkalo, a každou středu nás poučoval, jak se válčilo na severozápadní indické hranici.
"Afgánce nikdy nepodceňujte," zdůrazňoval nám. "Zatraceně lstivá bestie, takový Afgánec. Ve stanech vždycky připoutávejte pušky ke stanové tyči. Jinak vám je štípne. Svlékne se do roucha Adamova, celý se namastí, až je kluzký jako úhoř, a prosmýkne se pod plachtu jako had. A když nemůže vzít pušku, vezme vám závěr. Ohromní řemeslníci, ti Afgánci. Hlavně a pažby dokážou vyrobit jako v našich zbrojovkách, ale závěry ne. Na ohni z kravského trusu přece nezakalíte ocel. Tak závěr vždycky vytáhnout, zamknout do bedny a tu připoutat taky k stanové tyči .. . Jsou nějaké dotazy?"
Dával jsem si záležet na tom, abych při každé lekci položil alespoň jednu otázku. Ukazuje to instruktorovi, že se horlivě zajímáte o věc.
"Prosím, pane," zeptal jsem se, "to se Afgánci přidali k Hitlerovi?"
"Ne, nepřidali. Na to jsou zatraceně moc lstiví."
"A budeme tedy proti nim v téhle válce bojovat, pane?"
"Ovšemže, mládenče. Britská armáda vždycky bojuje proti Afgáncům."
"Kvůli čemu, pane?"
"Kvůli čemu? ... Ehm ... kvůli všemu možnému. Na severozápadní hranici je pořád neklid. Armáda má bojovat, chlapče, a ne se kruci pořád ptát proč, proč, proč!"
"Promiňte, pane. Jenom mě zajímalo, proč pořád proti Afgáncům."
"Protože Afgánci, mládenče, jsou zrovna jako vy. Nikdy nedají pokoj, krucinál. Jak se jmenujete?"
Zapsal si moje jméno do černého notýsku a mumlal si pod kníry, že v té poslední várce je jaksepatří bláto.

http://www.sesity.net/elektronicka-knihovna/Jak-jsem-vyhral-valku.pdf

Zatím bez slepic

"Snažil jsem se ovlivnit vlastním příkladem, když se střídali ve velení oni. Jenomže moje snaha málo zapůsobila ne jejich nezodpovědnost a vedla jenom k tomu, že jsem mařil čas doručováním žádostí seržantu Hoopovi o šestadvacet a půl metru protiplynového koberce nebo tím, že jsem byl nucen maskovat se větvemi a pózovat jako pohyblivý strom s pozorovatelnou."

Ta knížka mě poznamenala na celý život.

Zatím bez slepic

kniha, i když trochu jiná - Bránili jsme hrad.

Zatím bez slepic

Četl jsem už dávno a tak mě ta zmínka teď přivádí na myšlenku, že bych si to měl zopáknout ... už jsem toho spoustu zapomněl, ale v paměti zůstalo, že to byla skvělá knížka ... ;-)

Zatím bez slepic

První jmenovaný titul samozřejmě, ale jinak celkem nic. Ale jako dítě (tj. před cca šedesáti lety) jsem měl rád knížku Afghánské pohádky......
Třeba ji četli u současní píáristé…. :-)

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nevím, zda ji četli PR lidé, ale já ano. Tedy knihu od Elišky Zachystalové. Vzpomínám si především na pohádku o chudém nosiči roští, co našel diamant.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Podporovaní neziskovkami. Když řekne prezident sprosté slovo, tak jsou hned na druhý den s perfektními transparenty a mávátky přede hradem.
Už se těším, jak budou poskakovat před americkou ambasádou, aby naši kluci nemuseli zbytečně umírat.

Zatím bez slepic

Dejte mi do ruky mavatko
a reknete jak volat slava (fuj fuj)
ja uz si najdu ten spravny smer
a budu mavat, mavat, mavat.

Zatím bez slepic

Proc mi to kurva porad neco pripomina. Jakobysme se za 30 let usilovneho pochodu dostali az na to same misto.

Zatím bez slepic

To jste vybral skvěle, nejen tahle píseň je nadčasová. Nohavica dostal do života velký dar umět se již v mládí dobře dívat a poslouchat (stejně jako Vidlák). Text Mávátek je dokonalý. S dovolením ještě kousek vložím.

...a ten svět furt a furt se stejně točí
já budu klidně smát se budu veselý
jenom mi vydloubněte oči
Říkají mi dobráci od koryta
není tak zle
jen doba je složitá...

A k dnešnímu tématu kousek písně Rakety
...A na titulní stránce
Vesmírného kurýra
vyjdou reportáže
o tom jak Zem umírá
generálské prýmky
velvyslancův žaket
exluzivní snímky nablýskaných raket
s různými emblémy
jó to bude prima článek
Země srovnaná se zemi
plus přiložený plánek...

A tenhle úryvek z písně Možná se mýlím je vhodný k Istanbul. úmluvě
...Vy náčelníci dobrých mravů
líbezní darmopilové a marnojedky
proutkaři pohlaví a aranžéři davů
vy jste mi nebyli na svatbě za svědky...

P. S. Helenka Langšádlová teď pravila v TV, že stojí za naší misí, neboť tam bojují za naši budoucnost. A podle J. Bartoška se zlu neustupuje, ale bojuje.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Snad Vás přesvědčí tiskovka těch dvou sionistů,že budeme v Afghánistánu do posledního vojáka.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nedávno jsem četl, jak nějaká cizí guma chválila naše gumy, jak dobře se secvičují v tom Afghanistánu, jak umí velet, no prostě fajn cvičiště a že nám to moc prospívá. Ten problém spočívá v tom, že se nějak cvičí v reálných podmínkách a občas se cvičení podělá a nastane pár ztrát.
V tento okamžik musí přijít dynamika stejná jak ve Vietnamu. Velitelé vojska uroní pár srdceryvných projevů po každé ztrátě, ale jejich poslání je nehledět na ztráty a bojovat. No a jelikož se ještě nikdy nepodařilo vyhrát nad partyzány, ráno v klidu obdělávají opiové pole a po večerech si zapartyzánují, velení takový stav vcelku vyhovuje. Pokud by nebylo těch přiblblech ceremoníí při ztrátách, mohli by válčit do nekonečna. V ten okamžik musí přijít nadkritické množství ztrát aby domácí pravdoláskaři vyšli do ulic a srdceryvně poukazovali, že původní boj za naší svobodu se nějak zvrtl a je třeba ty naše kluky poslat domů.

Tudíž na otázku kdy to dobrodružství skončí je velice jednoduchá odpověď: až narostou nadkritické ztráty. Jak se zdá, Talibové se učí dobře, ztráty rostou.

Druhou otázkou je, jak to ti naši pitomci, včetně vrchního velitele okecají

Zatím bez slepic

tiskovce KEC-KEC-KEC a je to! No ni?
Kdo si bude chtít dovolit nevěřit, s tím bude naloženo podobně, jako za věčných časů a nikdy jinak.
Naprosto nevidím žádný problém.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak dobře, chápu, že jsme v NATO a chceme dokázat, že se vyplácí sounáležitost s kamarády ve zbrani. Ale to by musel být někdo napaden a taky by válka měla někam směřovat. Dnes už snad každý ví, že ta válka nikam nesměřuje, tedy tím směrem který jsme si snad určili jako ten správný a už vůbec zde nejde o někoho kdo byl napaden. Tedy o USA. Pád dvojčat byla nějaká podivná šaškárna zastřešená Bůh ví kým. A hlavně v tom měla prý prsty Alkajda. Ale ta už v Afghánistánu tak nějak není. Takže jde prý také o to, že tam cvičíme naše vojáky. No, pakliže jde o výcvik, tak to nějak drhne, Při výcviku by měla být maximálně zlomená noha a to ještě na základě příliš vyleštěné podlahy "kombajnem". Ale mrtví a zmrzačení? Takže zůstává jen jediné tvrzení a to je to, že tam bojujeme za nás, aby se myšlenka Talibánu nikam nešířila. Ale Talibán jak známo nic nikam šířit nechce. Takže ani toto tvrzení neobstojí . Co s tím? Jedno je jisté, opět se s tímto umrtím přiblížila chvíle, kdy z této země odejdeme a pak se budu ptát, co jsme dokázali? A když se ukáže, že nic, tak budu chtít, aby ti kteří chtěli naše nasazení, aby také za své rozhodnutí nesly následky.

Zatím bez slepic

hňup, který dodnes nepochopil, že napadáni jsou neustále naši bratři v boji, soudruzi Američané, když mírumilovně rozšiřují demošku svými dálkově ovládanými raketami.
A že čím víc našich mrtvol, tím víc se to vyplatí. Akorát ještě nevím co a komu, ale to neva.

Zatím bez slepic

Teď tiskovka ČSSD a L. Zaorálek se rozjel, ze je třeba naše jednotky z A. stáhnout, že jsme se přepočítali v tom, jak rozumět afgan. společnosti, že nás to stálo už biliony dolarů! Novinářům se to ale nelíbí, Lubošovi se na konci už třese i hlas, ale byl zásadový jako vždy, když není u koryta.

Zatím bez slepic

In reply to by Fito (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kováčik na tiskovce na otázku o odchodu vojáků z A. odpověděl, že nastal čas se o tom začít bavit.
Okamura chce ekonom. sankce proti Saudům, R. Fiala se vyjádřil, že budou hledat podporu pro mimořádnou schůzi Sněmovny o projednání vojenské mise, také se chtějí bavit o úniku informací z A.

P. A padlý rotný bude ministrem povýšen na štábního praporčíka.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Umřel zbytečně a znova další Čech, byl navlečený v drahém pracovním munduru, a byl v nesprávný čas na naprosto nesprávném místě, jako všichni další vojáci naší země na vojenských misích v jiných státech světa. Umřel jako oběť, zbytečná, jako všechny předchozí, a všechny další budoucí. Je mi to líto.
Mluvící hlavy napříč politickým spektrem, včetně těch zelených, vyjadřují hluboké, nejhlubší a ještě hlubší soustrasti, přání uzdravení těch, co zranění ještě neumřeli a vypouštějí spoustu zbytečných, prázdných, ubohých, pokryteckých a falešných slov. Jediný neřekne, je to i moje vina, moje vina, moje maximální vina!
Kolik ještě musí našich umřít a být zmrzačeno, aby to bylo už DOST. Má vůbec někdo z představitelů státu „koule“ toto DOST veřejně vyslovit a je vůbec síla který by mohla toto prosadit, můžeme vůbec ještě?!
Výsledek, nula, vlastně zřejmě ne, výsledkem bude nyní jistě „nezbytnost“ do války, co si říká obrana demokracie a boj s terorismem, který pomáháme vytvářet narvat další a další peníze a nejlépe i lidi, oběti bohu mamonu a války. Bude třeba nakoupit více amerických zbraní, a tak zachovat jejich pracovní místa….
S každým mrtvým se provede následně nějaká ta „mírová, nebojová“ mstící odveta, USA spojenci ukážou kam, která vyvolá zase logicky další „teroristickou“ reakci domorodců, včetně i těch námi školených.
Naši politici, bohužel včetně prezidenta, mají na rukou krev každé z těchto i budoucích zbytečných obětí, a žádná slova toto z nich už NIKDY nesejmou. Vojáci Vás prosím, přestaňte být hrdiny, a vraťte se živí domů, ke svým ženám, dětem a matkám. Je mi nás líto!

Zatím bez slepic

bludu.
Čeští vojáci nejsou hrdinové, ani jimi nikdy být nemají.
Čeští vojáci jsou Kannonenfutter. Nic více a nic méně.
A zajeďte si za Vidlákem, on vám zkušeně předvede, jak se myjí ruce o krve po vraždě germánského sudokopytníka. Po člověkovi to jde úplně stejně.

Zatím bez slepic

Všichni Češi jsou určený jako ekonomický a vojenský kanónenfutr. A je to tak minimálně už řadu století.

Češi jsou určení jako oběť pro vydrancování ekonomicky západními státy. Češi jsou určeni jako oběť ve válkách, jejich vojáci, ale časem i čeští občané, mají umírat za zahraniční vojenské zájmy.

Václav Havel je mi svědkem. A dokud bude v ČR někde nějaký satanský chrám Václava Havla, nebude lépe.

Zatím bez slepic

"Václav Havel je mi svědkem. A dokud bude v ČR někde nějaký satanský chrám Václava Havla, nebude lépe."

Nasrat mu na lavičku!

Zatím bez slepic

Já v tom dobrovolném jití na smrt za mrzký peníz a iluze a lži o boji za Prahu hrdinství nevidím, já ne. O tom, k čemu slouží "český fojak" a obyvatel obecně, nemám iluze. To byl výkřik zoufalství a ironie. To Pilátů je u nás namnoženo až hanba! Ti chlapi ale jsou přesvědčování kromě žoldem jistě i tím, že hrdiny jsou. Tedy jsem apelovala, aby takovými sebe vidět už konečně přestali, asi blbě. Ale bylo by zajímavé vědět, jak se jim tam s tím umíráním kamarádů žije a žíti bude, než budou společně se spojenci jako poslední asi moci utíkat, tedy zaujímat jiné pozice, nebo jak se to zeleně nazývá, aby se nemusel přiznat úprk a nevýhra....

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/byl-to-utok-z-vlastnich-rad-od-spojen…?

Útok se udál uvnitř základny a naše chlapce zaútočil jejich afgánský kolega. Pochopitelně byli naprosto nepřipravení - byli přece doma a jen fasovali materiál.

Naši chlapci ze značné části školí afgánské chlapce a mají z nich za úkol udělat stejně dobré vojáky, jako jsou ti naši profesionálové.
Přestože na naše chlapce zaútočil jejich druh ve zbrani ze vzdálenosti několika desítek metrů, byl schopen zabít jen jednoho a dva pouze zranil.

To ukazuje, že naši a američtí školitelé neodvedli zcela stoprocentní práci, když JIMI vyškolený a jistě i psychologicky prověřený absolvent výcviku nedokáže ani doma na vlastní základně v klidu pozabíjet své nepřipravené kamarády s účinností vyšší než pouhých 33,3%.
Dofám, že jim to náš ministr i jeho NATOnadřízení vytknou aby příště již bylo skóre stoprocentní!

Ještě lepší by bylo, aby náš ministr pozvali pro začátek několik málo set našich afgánských bojových druhů do Prostějova, do výcvikového střediska našich chlapců.

Musíme si pragmaticky přiznat, že výcvik našich špičkových vojáků něco stojí a bude levnější, budou-li jako výcvikové cvičné terče požívat levnější prostějovské civilisty.

Na uprázdněná místa v rodinách padlých civilistů pak bude možno dovézt k adopci tělesně vyspělé afgánské sirotky se zaručeně pravými rodnými listy. Přednost budou mít děti rašícím plnovousem a předchozími bojovými zkušenostmi.

Zatím bez slepic

Za každého mrtvého vojáka v Afganistanu poslat jednoho dobrovolníka z řad politiků, kteří válku schvalují. Pokud by se žádný nenašel, určit losem ! V případě, že by šlo o nevojáka, poskytnout základní tříměsíční výcvik zdarma.

Zatím bez slepic

Základní tříměsíční výcvik?
To jako myslíte, že se budou celé tři měsíce naši zvolení zástupci učit, jak vylétnout do povětří, rozházet střeva po okolí a pohnojit svou krví budoucí opiová pole?

Myslím, že přece jenom trochu podceňujete jejich schopnost učit se.
Já myslím, že by to naši parlamentní hrdinové po první praktické ukázce zvládli během deseti minut, generalita během pěti.

Zatím bez slepic

Ale ne, ty tři měsíce budou sloužit k tomu, aby k tomu rozstřelu sebe sama nastoupili dostatečně organizovaně a sebevědomě.

Zatím bez slepic

Navrhuji poslance z řad Pirátů, tam je to samý mladý statečný muž. Na tiskovce se tedy k Af. pro jistotu radši nevyjádřili, ani novináři se jich na to, kupodivu, neptali, ale proti cestě Vondráčka do Ruska udatně bojují.

Zatím bez slepic

Za to ODS se novináři na tiskovce hned v prvním dotazu ptají, co říkají na názor Zaorálka o stažení vojáků. Válečnice Černochová soudí, že se teď láme chleba, pokud demokratická afg. strana prohraje, prohrajeme i my. Musíme prý nadále školit afg. mentory (to je ten, co střílel). P. Fiala praví, že tam naši vojáci hájí naši bezpečnost a je neuctivé snižovat jejich podporu. Shrnuto, více peněz do armády, dle Černochové na naši obranu.

Zatím bez slepic

In reply to by Fito (neověřeno)

Trvalý odkaz

A znovu neskutečná Helenka Langšádlová na dotaz Čt24 o výroku Zaorálka, že prý kvůli SSSR, které začalo válku v Afg., se tam začali stahovat islamisti z okolních zemí a začalo to, co máme dnes. A že prý vůbec nejde o nerostné zdroje, jak před ní naznačoval kolega Luzar, ale o náš mír a stabilitu. To se prostê hned pozná, že Helenku volí ti vzdělanější.

Zatím bez slepic

In reply to by Fito (neověřeno)

Trvalý odkaz

Oba schvalují válku a mohlo by hrozit, že jeden se uchlastá a druhý usne navěky, aniž by stihli za celý svůj život vůbec něco udělat.

Zatím bez slepic