Den poté

Autor
Štítky

Začíná nám druhý den rusko - ukrajinské války a já se v první řadě pokusím shrnout dosavadní situaci. 

V první řadě mě překvapuje, že ti stejní novináři a analytici, kteří publikovali svoje moudra o tom, jak je sice ukrajinská armáda menší než ruská, ale to nevadí, protože je odhodlaná, tak ti stejní jí teď dávají dva až tři dny, než bude po všem. To jako nevěděli předem? To zjistili až teď? Fakt jsme si tady na Západě museli dodávat odvahy tímto způsobem? Já samozřejmě vůbec netuším, jak to doopravdy je, ale podle všech známek asi útok postupuje podle plánu. Větší uskupení ukrajinských vojsk jsou obcházena a obkličována, Rusko za první den zřejmě vybudovalo vzdušnou nadvládu a umlčelo většinu ukrajinské protivzdušné obrany. 

Počty sestřelených ruských letadel, stejně jako počty vzdavších se ukrajinských jednotek bych asi bez váhání dělil dvěma až čtyřmi, protože žádná armáda vám nebude tvrdit, že to jde blbě. Zatím se ale nedá moc posoudit, jak ruská ofenzíva postupuje, Zřejmě nejdále postoupily ruské jednotky na jihu, protože pustily vodu do krymského kanálu. Na severu se cosi děje u Charkova, který je zřejmě odříznut, ale ve městě je zřejmě ještě dost ukrajinských vojáků schopných obrany. Na východě prý Opolčenci postupují, ale Mariupol ještě nemají. Na západě byly zničeny vojenské cíle a nějaké radary a vysílače, ale jinak tam zatím je ještě klid a nezaznamenal jsem žádné ruské jednotky, které by tam někam směřovaly. V této chvíli si tedy dovoluji předpokládat, že vlastní ruský útok se omezuje na východní Ukrajinu, kde rusové narážejí na přátelštější obyvatelstvo. Ale to nemusí nic znamenat. Většina ukrajinských sil byla nasáčkovaná u Donbasu, může to být jen velkoryse pojatá obkličovací operace - nejprve zničit valnou část ukrajinské armády a pak teprve směřovat na Lvov. 

Včera jsem napsal, že si myslím, že nesledujeme plán spíchnutý v posledních týdnech, ale dlouhodobou promyšlenou strategii, kterou měl Putin dojednanou dávno dopředu se Sitting Pingem, který na to včas připravil Čínu. Budu se tohoto předpokladu držet, dokud mi ho jiná fakta nevyvrátí. Držím se ho kvůli svým pesimistickým a apokalyptickým sklonům, protože je vždycky lepší počítat s horší variantou. Je dost možné, že čučkaři sice správně hlásili, že Rusko chce napadnout Ukrajinu, ale zjistili to dost pozdě, protože mezitím se nám naši nedemokratičtí přátelé docela úspěšně připravili a teď se Rusové fakt ani v nejmenší nebojí, že by jim někdo mohl něco udělat. Vsadím se, že Putin dneska blbě spí ze situace na Ukrajině, kde za Rusko umírají mladí kluci a starají se o to, aby jiní kluci zase umřeli za Ukrajinu, ale určitě nemá ani zbla starostí, co vymýšlí Boris Johnson. 

Co nevím, jestli se nějakými vstřícnými kroky vůči Rusku dalo tento válečný odvrátit. Nebo jestli to už bylo jedno, protože si strýček Si a Voloďa řekli, že už mají americké hegemonie dost a tak prostě udělají nový svět, protože Čína se na první pozici třese, potřebuje někde udat nadbytečné dolary a Putin si tím vyřeší svoje problémy s bezpečností. A ve shodě s USA - Fuck EU. 

Evropa je taková tučná dojná kráva. Velká, vyspělá, bohatá, technologicky stále ještě zdatná. Ale jinak zcela neozbrojená, rozhádaná, jako kdysi Perská říše za Alexandra Makedonského.  A tak mám trochu obavy, že si Putin a Si řekli, že postačí jen zhurta vykopnout dveře a oni se ještě rádi poddají. Cože to řekl ten německý generál včera? Že tu jsme jako nazí?  

Minimálně od Majdanu jsme měli počítat s tím, že Putin to za vyřešené nepovažuje. Měli jsme zbrojit, měli jsme ekonomicky sílit, měli jsme dát obyvatelstvu důvod, aby naše režimy milovalo. Co se dělalo místo toho? Machrovalo se. Jak včera během dne  hovořili jednotliví politici, tak i ti největší čeští jestřábi byli nějak podezřele umírnění. Možná jim dochází, že Putin vzal jejich řeči o síle vážně, postavil se do ringu a teď už se to hubou nespraví. Nespraví to ani ty desetitisíce úředníků nespraví to malé hezké podnikání. Bylo by zapotřebí mít továrny na děla, munici, tanky, letadla, miny, rakety. Továrny, které by tu techniku uměly chrlit ve velkém. Ale nic takového tu není. Jak rychle dokáže Rheinmetal vyrobit samohybnou houfnici? Jak rychle jich dokáže vyrobit tisíc? 

A tak mám pocit, že brzy bude u nás leckdo litovat tvrdých slov na adresu Putina. Protože za nimi ve skutečnosti není žádná síla. Putin určitě přijde k jednacímu stolu. Ale bude tvrdší, arogantnější a bude mít víc požadavků ne míň. Nota bene, pokud se ukáže můj předpoklad, že v tom jedou s Čínou spolu, jsou smluveni a vědí přesně, čeho chtějí dosáhnout. 

Ukrajinu už všichni obětovali. "Strašné" protiruské sankce jí v její situaci nepomohou, válku si vyžere. Nechoď Vašku s pány na led...  Pokud Ukrajina něčeho dosáhne, tak toho dosáhne sama statečností vojáků nebo státníků. Moc ale nevěřím ani v jedno. Včera ráno jsem ještě psal že o Ukrajině rozhodnou Putin a Zelenský. Teď to vypadá, že o Ukrajině rozhodne Putin sám. 

Co Evropa?  Co všechny řeči o tom, jak se obejdeme bez ruského plynu? Jestlipak tuhle blbost ještě jednou Lipavský zopakuje? A co Peksa? Řekne ještě jednou něco o tom, že se obejdeme bez jádra i uhlí?  Pokud nás Rus nechá (zatím) na pokoji, tak zdravý rozum bude vypadat tak, že bude nezbytné vybudovat samostatnou energetiku. Nezávislou na ruském plynu. Což o to, uhlí je v Evropě dost, stačí jen znovu začít těžit. Jaderné elektrárny jsou sice závislé na ruském palivu, ale to je řešitelné. Navíc uran se dá nakoupit do zásoby na mnoho desítek let a moc prostoru nezabírá. 

Podle toho můžeme hodnotit, zdali a kdy přijdeme na řadu my. Přestane se se zákazem starých kotlů? Vrátíme se k uhlí? Budeme budovat jaderné elektrárny pole evropského (francouzského) modelu? Nebo z toho zase budou jen kecy různých Peksů a jim podobných? Putin se za osm let od Majdanu dokázal připravit na válku proti Ukrajině i na evropské sankce. Za jak dlouho se dokáže připravit na nás? Pokud Evropa nedostane rozum? 

Co přijde teď? Drahý plyn, drahá ropa, drahé všechno, nedostatek surovin? Jak dlouho tohle vydržíme? Ano ruská ekonomika je slabší než ta naše... ale ona zdroje má a my ne. Za těchto podmínek je i ta hůře organizovaná a méně vyspělá ruská výroba dost v předstihu. Nota bene pokud má Čínu v záloze. 

Za mě je to poměrně jednoduché - buď se teď záhy staneme svědky evropského hospodářského zázraku nebo se zanedlouho staneme svědky evropského líbání ruských bot. Možná budeme i my tlačeni do rozhodných postojů proti Rusku. Ale už budeme mít tu zkušenost, jak do dopadá, když se spoléhá na Británii a USA.   Že když dojde na nejhorší, zůstaneme v tom sami. 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (174 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Právě v přímém přenosu sledujeme konec Pax Americana a začátek multipolárního světa.

Průměrný počet slepic: 4.7 (71 hlas)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

... a návrat bratrské pomoci a normalizace.

Průměrný počet slepic: 1.5 (52 hlasů)

Asi máte pravdu pokud myslíte naši přicházející normalizaci. Hodně se píše, že je nutné zatrhnout svobodné myšlení a povolit jen prověřené názory. Bratrskou pomoc máme již drahně let, asi tak čtvrt století, ještě jsme si ale nezvykli.

Průměrný počet slepic: 4.8 (84 hlasů)

.... že se můžeme dožít chvil, kdy na tu normalizaci budeme vzpomínat jako na staré dobré časy, a jen stařeckou nostalgií to nebude.

Rád bych se mýlil.

Průměrný počet slepic: 4.9 (78 hlasů)

Obávám se, že se nemýlíte, tady máte pověst spolehlivého.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

Po tom, co se mi dnes doneslo, mám dojem, že se nemýlíte.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vláda zablokovala některé weby. Konkrétně, kromě jiných, Hájkův Protiproud, Czechfreepress a , pro nebo naprosto nepochopitelně, První zprávy.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Přestalo jet Rukojmí.cz

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

Někdy od půlky devadesátých let. Zastrašování za politické názory (začalo to tím, že kdo nechtěl volit Klause, měl problém, stačilo si jen dovolit vznést kritickou připomínku na veřejnosti), (auto)cenzura, zglajchšaltovaná kultura, jediná správná státní ideologie, vyhazovy z práce, šikana soudy, pomocná stráž VB aka čeští elfové... pokračovat by se dalo dál a dál. Nejnovější návrh našich nejvyšších je zřízení úřadu nejvyššího cenzora.

Průměrný počet slepic: 4.8 (84 hlasů)

u nas zacala normalizacia po pade meciara

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Škoda jen, že se zrodil v boji. Vždy tomu tak bylo, ale očekával jsem, že změna přijde bez násilí a bez použití armád. Od včerejška bude svět jiný a dobře v něm uspěje jen ten stát, který pochopí dějinné procesy a nebude se snažit používat postupy minulosti. Dnes se kolíkuje nový claim na desítky let. Má-li ale být svět multipolární, budou se vymezovat i jiní. Budou se tvořit nová centra spolupráce a upadávat ta stará. Někde se budou učit vyrábět nové čipy, jinde přejmenovávat názvy se slovem squaw, které se z ničeho nic stalo závadným.
My, věrni své tradici, se upevníme ve své víře a budeme z dálky sledovat jak jde svět dál a o nás se nezajímá.
Svět je stále zajímavější a zajímavější a navíc jsme v etapě, kdy se budoucnost, ani blízká, nedá předpovídat. Buďme rádi, že jsme se toho dožili - a možná by stálo za úvahu začít prát paměti či vzpomínky nebo alespoň deník. Jednou to potomci ocení.

Průměrný počet slepic: 4.5 (48 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

přesvědčen, že se přepisuje svět. Bohužel opět stojíme na té špatné straně a zoufalství vygumovaného, degenerovaného Západu, bude ještě dlouho tančit po našich hřbetech.

Průměrný počet slepic: 4.8 (86 hlasů)

My hisatoricky vzato vždy stojíme na "špatné" straně. Proto také (zatím) máme alespoň teoretickou samostatnost. Pokud by to bylo jinak, už jsme nedílnou součástí nějaké říše.

Průměrný počet slepic: 3.2 (22 hlasů)

stoji cesky deep state a ti, co mu prisluhuji. Ne "my."

Průměrný počet slepic: 4.8 (46 hlasů)

A ví druhá strana, že to máme rozdělené? Že "my" a český deep state jsou dvě odlišné věci? 

Průměrný počet slepic: 4.9 (33 hlasů)

Proc by to mela vedet? K cemu by ji to bylo?

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

Řekl bych, že to samozřejmě ví. Proč by jinak stát podporoval elfofízly, zakládal cenzorská centra, vydával zákony o předsudečné nenávisti. Pokud by se nesouhlas (tj.bytí na druhé straně) týkal jen pár jedinců, jistě by se neobtěžoval tyto věci řešit. Nevím, jak věc pokračovala, snad to nebyla "fakenews", údajně měly být i návrhy, že by mělo být trestné hanobení EU. A to ne od našich vládců.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

K čemu nám bude dobré, když začneme zbrojit, jak nabádáte v dnešním článku?

Já jsem si jistý, že je to právě naopak. Měli bychom odzbrojit. Prezident Havel přišel s myšlenkou rozpustit NATO po vzoru Varšavské smlouvy. To bylo asi to nejlepší, co chtěl prosadit. V době, kdy ještě měl ideály a svobodu konání. Samozřejmě to bylo nemožné. Ale mohli jsme zůstat zůstat neutrální, stačilo si za tím cílevědomě a pevně jít. I jiné země to dokázaly a také jsou v Evropě. Čím více zemí se stane neutrálními, tím méně prostoru zůstane válečným jestřábům, kteří se neohlížejí na nic.

Kdyby dnes byla Ukrajina a další země východní Evropy neutrální, kdyby byly bývaly nevstoupily do NATO, neměly by dnes USA jak provokovat Rusko na jeho hranicích.

Je smutné, když voják zemře na bojišti. Ale mnohem horší je, když zemře s vědomím a za zájmy někoho, kdo v zákulisí plánuje, jak dobýt cizí území, získat více moci a vydělat více peněz.

https://www.youtube.com/watch?v=JYcDjz3MJ0E

Průměrný počet slepic: 4.6 (40 hlasů)

Poskytovatel internetu CZ.nic na pokyn české vlády zablokoval 8 dezinformačních webů. Takže už bez rukavic.

V Mariupolu už nefungují bankomaty a nelze platit kartou.

Věci se posunují kupředu závratnou rychlostí. Preventivně se loučím se všemi zde, virtuální svobodný svět tak, jak ho známe, končí. Vidlákovy kydy již dlouho nevydrží. Doporučuji přemístit peníze z bankovních účtů. Jak je opakovaně zřejmé, banka je nejmenší možná jistota.

Kromě toho, dějí se ještě horší věci. Česká vláda ústy premiéra bude uvalovat sankce na Rusko nad rámec evropské dohody. Je zapotřebí vědět, že tím z nás 5K dělá prioritní terč pro první úder.

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

Tuzemské internetové sdružení CZ.NIC po konzultacích s bezpečnostními složkami státu a na základě doporučení vlády zablokovalo weby Aeronet.cz, Protiproud.cz ,Ceskobezcenzury.cz, Voxpopuliblog.cz, Prvnizpravy.cz, Czechfreepress.cz, Exanpro.cz a Skrytapravda.cz.

Demokracie hezky vocamcaď pocamcaď, jako v sedmdesátkách...

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

K čemu jw vose žihadlo? I když prohrajete, musí to protivníka bolet. Po první nepříjemné zkušenosti se ostatním pruhatejm bestiím vyhejbá (ale i tak existují vosojedi)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Rád bych se k tomu vyjádřil. Někde jsem zaslechl, že státy, které zrušily zbraně a spolehly se na smlouvy, už dávno neexistují. Při početním stavu naší armády by nás mohl napadnout kdejaký uličník !

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

Ono je to jedno, patřit k v budoucnu nevyhnutelně muslimskému Rusku taky není výhra.

Průměrný počet slepic: 1.8 (20 hlasů)

In reply to by topi80 (neověřeno)

Trvalý odkaz

nejbohatším místem, pokud nepočítáme lokality s rozvíjející se těžbou plynu a ropy.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Tatarst%C3%A1n

A podřezáváním krků nevěřících psů to asi nebude...

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

In reply to by topi80 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Myslíte, že s muslimskou EU, s černými a arabskými muslimy, to vyhrajeme?

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hezký příspěvek do soutěže o největšího hňupa dne zveřejnil Frans Timmermans, místopředseda Evropské komise svým výrokem: "Putin útočí na Ukrajinu, aby odvrátil pozornost od klimatického problému..." Gratulujeme. Má velkou šanci dostat se na bednu. Konec hlášení. LH

Průměrný počet slepic: 5 (49 hlasů)

In reply to by Bavor V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Normalni stav veci. Kdyz se stane neco podobneho, kazdy spravne kovany fanatik si na tom zkusi prihrat svoji polivcicku. FT klimatickou zmenu, Jsme fer manzelstvi pro buzny, Pehe vyzmizikovani nepohodlnch nazoru. Spis by mne prekvapilo, kdyby to nerekl.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Bavor V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

se snad poseru. Promiňte mi výrazivo. Opravdicky pláču smíchy...

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Asi dobre. Kdyby se na svete vyvinul jediny hegemon tak silny, ze by ho nic nemohlo ohrozit, zakonite by vznikla dystopie horsi nez jakou si Orwell kdy dokazal vymyslet. Maly priklad : Je historickou skutecnosti, ze politikove USA zakulisne silne lobbovali, aby nevznikl evropsky globalni satelitni navigacni system Galileo. Ze je to zbytecne, ze se slavnostne zavazuji ze GPS nikdy nevypnou a podobne bezcenne kecy. Vyvoj je nastesti prevalcoval a dnes jsou funkci 4 zcela nezavisle systemy. Podobne to dopadne i s velkymi konstelacemi na prenos Internetu. Ano, Starlink bude prvni, ale uz na to maji plany EU, Cina i Rusko. Predstavme si ze by se Jelcin, resp. jeho system udrzel jeste 10 let a byl by navzdy konec s jednotnym Ruskem, bylo by rozdrobeno na desitky bezmocnych statecku podle toho kde by ktery oligarcha ovladal mistni zdroje. Byl by svet dnes lepsi ?

Průměrný počet slepic: 4.7 (56 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Teď jsem si vzpomněl, že Rusko od jara prodávalo rekordně zlata a zbavilo se také části dolarových rezerv. Zvláště ty prodeje zlata nešly západním ekonomům do hlavy.

Už to začíná. V CNN Prima záběry plačících žen, kterým raketa "přistála na střeše". Protistrana bude cílit na emoce. Jako v Sýrii Bílé přilby a tak, včetně předtočených reportáží . Ano, chudáci lidi, co za to nemohou. Válka je vůl.
Ale mohl by mi někdo z Primy CNN sdělit, proč nikdy neinformovali, že střelba Ukrů na obytné budovy Donbasu, má na svědomí hodně přes deset tisíc lidí, civilistů? Nikdy to Primu nezajímalo! Proč asi?

Průměrný počet slepic: 4.5 (77 hlasů)

Ano, taky nám v televizi a rádiu neřeknou, že většina Ukrajinců se raduje, že je Rusko osvobozuje, neukáží nám pomníčky zabitých dětí banderovci, ..

Průměrný počet slepic: 4.4 (25 hlasů)

je přeci americká tak to nemůže být jinak. Zajímalo by mne jak tam d

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Teď jsem si vzpomněl, že Rusko od jara prodávalo rekordně zlata a zbavilo se také části dolarových rezerv. Zvláště ty prodeje zlata nešly západním ekonomům do hlavy.

Už to začíná. V CNN Prima záběry plačících žen, kterým raketa "přistála na střeše". Protistrana bude cílit na emoce. Jako v Sýrii Bílé přilby a tak, včetně předtočených reportáží . Ano, chudáci lidi, co za to nemohou. Válka je vůl.
Ale mohl by mi někdo z Primy CNN sdělit, proč nikdy neinformovali, že střelba Ukrů na obytné budovy Donbasu, má na svědomí hodně přes deset tisíc lidí, civilistů? Nikdy to Primu nezajímalo! Proč asi?

Průměrný počet slepic: 4.3 (17 hlasů)

Vy jeste koukate na CNN? To se vam divim... musi to byt zaber pro vas imunitni system...

Průměrný počet slepic: 5 (23 hlasů)

In reply to by vevča (neověřeno)

Trvalý odkaz

Když se na to díváte jako na kabaret, tak se i zasmějete :-)

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

Můžeme jen odhadovat, že uměle srazili cenu zlata tím prodejem. Zlato se považuje za antidolar, a tak si investoři raději kupovali USD než zlato. Že by se tím současně zbavovali USD rezerv na nulu?

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)

Dexxi, já vím, že jsem tím otravný hned po první dni války, ale já si připouštím, že na tom můžeme být jako Ukrajina. Co nám bude platné, že "Rusové jdou svrhnout režim", když nám rakety budou přistávat na střeše.  

Ruský medvěd je řádně nasrán, ale nejedná impulzívně. On si tuhle "pomstu" pěkně chladnokrevně připravil, vyjednal, vyzbrojil, přijal opatření a teď všem ukazuje, že dvoumetrová gorila si v kině sedne kam chce. 

Průměrný počet slepic: 3.8 (28 hlasů)

souhlasím. Jen si ještě myslím, že plán byl připraven v šuplíku hodně dávno, možná se korigoval dle novějších událostí. Šlo jen si říci: "Jo, dneska by to šlo..." A ze zásuvky plán vyndat.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by Auto (neověřeno)

Trvalý odkaz

v Doněcku zasaženo centrum, prý cca 700 m od místního cirkusu (opravdu myšlen CIRKUS), trefeno opuštěné nákupní centrum a rodinný dům, široko daleko žádné vojenské jednotky, po kterých by Ukrajinci stříleli, mrtvý jeden muž a žena.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by Auto (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co na to CNN Prima?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Vidláku, pokud zatím na Ukrajině evidují nějakých 60 (?) mrtvých (i když konečné číslo bude určitě o hodně větší), tak je zřejmé, že postupují s ohledem na lidi. U nás to bylo v roce 1968 několik set, a to si Sověti dávali fakt velký pozor, a prakticky se nestřílelo, i když byly i provokace (hned několik mých starších kamarádů se chlubilo, jak se v hospodě s nějakým Rusem porvali/dali mu na držku. Nezavřeli je, ani nepostříleli. I když otce vyloučili z KSČ a já ani bratr jsme se nedostali na vejšku, a byl jsem rád, když odjeli, tak slovo okupace je příliš silné.). U Američanů jsem si žádné umírněnosti nikdy nevšiml, naopak.
Ona i ta neutralita je iluze. Pročpak je neutrální Švýcarsko? Není to proto, že tam mají peníze všichni světoví pracháči? Co byste jim nabídl u nás, zabíjačku?
Zažil jsem Rusy, zažil jsem těch 30 let tzv. svobody a demokracie... A poučil jsem se. Určitě bych nešel bojovat za "evropské hodnoty". Vždyť už to je tady tak blízko k fašismu! Vesele zavírají za názory, přijímají docela drsné zákony... myslíte si, že je to kvůli zdravotnictví a pandemii? Anebo je to bič na cokoliv, co by mohlo překážet? (B je správně.) A graduje to.
Sám píšete, jak nás vedou do pekla. Lidí, jako je Putin, si dokážu vážit, i když s ním nemusím vždycky souhlasit. Ale ta Lejnová? Timmermans? A ti naši šašci, včetně Zemana (no ano, volil jsem ho, protože to bylo lepší, než kníže, ale stejně...). Já nevím, koho z našich politiků si vážíte. Já tam vidím většinou kašpary, lháře, obraceče kabátů, zloděje, řiťolezy, megalomany.
Stejně si myslím, že sem Rusi nepůjdou. Přijde mi, že ta stávající ruská špice je rozumná. I ten současný krok byl rozumný, i když jsme ho nečekali. Měli čekat, až budou na Ukrajině atomovky? Myslíte si, že by pomohlo vyjednávání? Slyšel jste, že ukrové na Donbase pořádali pro prominenty safari na lidi?
Spíš si myslím, že teď bude vyjednávání už trochu přiměřenější, když Rusi ukázali, že zvládnou nejenom řeči.

Průměrný počet slepic: 4.4 (24 hlasů)

Vaclave- podepisuji

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

strejda se nám opět vyblil jako první a to je neklamným znamením, že nejpozději v osm ráno, až trolstvo nažhaví svoje vercajky, můžeme očekávat jejich nálety ve velkém. Klávesnice v Bobogradu budou hrčet jak mlátičky.
Jsi fakt takový čurák, nebo ho ze sebe pro někoho - za peníze - děláš?

Průměrný počet slepic: 1.3 (31 hlas)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

A k tomu,jak Vidlák naznačuje, dost zničených pravdoláskařských kariér. Jak říkal Ivánek - když se daří,tak to umí každej blbec. Na Západě díky QE vyrostla téměř generace politiků a menežerů,kterým "rostlo" vše pod rukama tak nějak "samo". Teď už to bude chtít fištróna a to se obávám,že antropologové,filozofové,či učitelé mají jen ve světlých vyjímkách. Já očekávám boom schovaný za lízáním ruských bot v pudu sebezáchovy. Ostatně těch variant ani moc není

Průměrný počet slepic: 3.7 (18 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

v dírách okolo Kyjeva, začínají mluvit rusky.
Dle Россия 24

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)
Trvalý odkaz

T

Průměrný počet slepic: 2.3 (30 hlasů)