Dnes otevřeme Pandořinu skříňku... (doplněno)

Autor
Štítky

... těch nejhorších lidských vlastností.

 

Master do svých grafů přidal jeden další nový. Požádal si na statistickém úřadu o data zemřelých podle věku a udělal z toho další srovnávací graf všech úmrtí od roku 2011. Račte se kouknout. 

Zcela jednoznačně zjistíte, že epidemie covidu se týká v podstatě "jen" důchodců. Křivka úmrtí u lidí lidí 65 + vystřeluje k výšinám, zatímco křivka všech ostatních kategorií je zcela v běžných číslech. Master by vám řekl, že při zvětšení měřítka a detailnějším pohledu můžeme vidět, že i kategorie 40 - 64 let se trochu zvedla, ale tak minimálně, že by si toho nikdo nevšimnul. Já si třeba fakt bez jeho upozornění nevšimnul. 

Za mě to ukazuje ještě jednu věc. Lidi nám neumírají ani na leknutí ani na zanedbanou péči, protože to by se muselo projevit i v ostatních věkových kategoriích, což se neděje. Naše zdravotnictví zvládá a kecy chřipečkářů o smrti z leknutí jsou kecy namistrovaných hovad, která nedokážou přenést přes srdce, že se ukázali být hlupáky.  Ve skutečnosti celou epidemii nesou na hrbu takřka výlučně důchodci. Tak výlučně, že mě to až děsí. 

Děsí mě to dvojnásobně, protože se nikde v žádném státě nepovedlo to hlavní - zabránit, aby covida dostali právě ti nejohroženější. Důchodci tvoří cca třetinu nakažených, ale tvoří 99% všech úmrtí. Teď to zkuste přepočítat.  Podle oficiálních čísel máme cca 530 tisíc nakažených a 8500 mrtých. Vydělte celkové číslo nakažených třemi, protože zhruba takový podíl z nakažených tvoří důchodci a zjistíte, že máme osm a půl tisíce mrtvých na nějakých 170 tisíc nakažených. Tedy umírá každý dvacátý nakažený důchodce. Pět procent. Narukovat zamlada do Druhé světové bylo bezpečnější než na stáří chytit koroňáčka. 

Tak co milí chřipečkáři... jak to vidíte s vašimi rodiči a prarodiči? Už byli dost dlouho na světě, aby natáhli brka pro vaší pohodlnost a potřebu chodit do hospody? A co my  mladší všichni ostatní? Jak to máme? Svým způsobem máme v rukou stovky a tisíce životů. Nám se nic nestane. Máme větší šaci umřít v autě než na covid.  Jak to máme s právem roznášet velice nebezpečnou nemoc mezi důchodce? Tak nebezpečnou, že se v jejich kategorii už dávno stala killerem číslo 1. Stojí jejich život za ztrátu práce a nutnost přeorganizovat celou ekonomiku? Stojí jejich takřka válečné ztráty za takřka válečné hospodářství? 

A co vy - ohrožení důchodci. Všímáte si bedlivě, kdo mluví o tom, že pro jeho pohodlí, jeho dovolenou a jeho psychickou pohodu není žádná cizí oběť dost velká?  Sledujete, kteří politici by vás klidně odpravili a dali přednost ekonomice, protože vy už ji přece jenom vysáváte a nic do ní nedáváte. Sice jste makali celý život, ale teď už jste na odpis a tak vás celkem rapidně odepisují. Sledujete? 

Troufnu si tu úlohu ještě trochu rozšířit. Máme zhruba 2,5 milionu důchodců. Kdyby 5%  z nich přišlo o život, je to přes sto tisíc měsíčních výplat. Pokud bych bral, že průměrný důchod je deset tisíc, tak se jedná ročně o krásných 12 miliard. K tomu ušetřených sto tisíc zdravotních pojistek, které by jinak padly na vaše léčení. Řekněme, že průměrný důchodce odpracoval 35 let a za tu dobu odvedl na zdravotním pojištění krásný milion korunek. To je překrásných sto miliard. Kolega bloger doktor Kubáč kdysi psal, že takřka celé pojištění, které si pacient platil celý život padne na poslední rok jeho života, kdy už se bojuje s rakovinami a dalšími svinskými nemocemi. To všechno se ušetří. 

Vidíte, jak nám to pěkně vyšlo. Kdyby se covid vydařil přesně podle záměru iluminátů, Billa Gatese nebo jiných zlých hombres, tak nám udělá reformu veřejných financí za nejméně 100 miliard korun. K tomu tu máme podle Lacových propočtů třetinu obyvatel pořádných zmrdů. Aniž bych se osobně uchyloval k takovému přímočarému hodnocení, celkem bych souhlasil, že v republice máme třetinu lidí, které nějaký mrtvý důchodce nedojme. No nekup to. Takové množství lidí si už zvolí dost zástupců do parlamentu. 

Tahle třetina lidí, to je akorát ten počet, aby se epidemie nezastavila a jela pěkně dál přesně podle vývoje, který můžete sledovat v Masterových grafech... už se to zase moc hezky rozjíždí. To znamená další nakažení důchodci a každý dvacátý z nich skončí o něskor později v rakvi. A skoro zadarmo přátelé... ventilátor moc nestojí. To léky na rakovinu, to je jiná pálka. Navíc, když to na člověka přijde, exne neuvěřitelně rychle a navíc jich oproti oficiálním číslům třetina navíc exne doma. Úplně bez nemocniční péče... tedy zadarmo.   Čímž mě napadá, že z nakažených důchodců umírá každý patnáctý, protože skutečných obětí je o třetinu víc než těch oficiálních.... Super vyhlídky. Milí důchodci, byli jste generace míru, která nezažila válku, ale když vidím ta čísla, měli jste se raději vyloďovat v Normandii nebo bojovat za Sovětský svaz v Afghanistánu. Bylo to bezpečnější. 

Když si k tomu připočítám i ty politické výhody, jako že si vlády mohou půjčit jakoukoliv myslitelnou natisknutou částku, která se nedá splatit ani ve vlhkých snech levicových ekonomů, tak ano, globální elity nám předvedly, jak se to doopravdy dělá, když chcete prosadit svou. Ani nepotřebujete oblbnout všechny, stačí jen tu třetinu zmrdů, kteří si nechali nakukat že v rouškách je nesvoboda a tak jdou a uskutečňují jejich záměr a ještě si myslí, jak je to osvobodí. Nevědí, že za pár let budou mít jízdenku na covidní věčnost i oni. 

Skoro bych se vsadil, že takový důchodce, který první atak covidu přežije a počká si ještě rok, až mu ta imunita zase odejde, tak má slušnou šanci tu zkratku ke hrobu trefit. A ještě bych se vsadil, že vakcína jen tak nebude. Minimálně ne pro ty, kteří by jí opravdu potřebovali. Případně bude stát tolik, aby se nám naši staří rozdělili na skupinu, co peníze má  a ta vždycky dostane prodloužení o rok a pak ti, kterým prachy dojdou, a ti to budou mít jasné. 

A dost zmrdů na to, aby se jim to tak líbilo a ještě vyřvávali, jak je to správné, svobodné, pravicové, levicové, libertianistické, darwinistické, to je vlastně úplně jedno co. Ti samozřejmě v rámci svobody vakcínu odmítnou, takže bude dost velký rezerovár nemoci, aby se důchodci pěkně selektovali každou chřipkovou sezónu.  Rovnou by si mohli založit spolek a do čela zvolit tu Záhumenskou... masovou vražedkyni.  Hitler byl vlastně blbej, místo aby se postaral o nějaký pěkný a poměrně výběrový virus, stavěl plynové komory a dělal selekci na práceschopné a na odsouzené. Tohle udělá virus sám. Práceschopní se nemusejí bát a ti co už jsou staří, ti to vezmou zkratkou. Žádný ostnatý drát, žádné stráže, žádné kulometné věže,  žádné norimberské tribunály. Jen potřebujeme dost zmrdů.  Tenkrát se jim říkalo kápové, dneska jsou to antirouškáři a chřipečkáři -  i ta jejich proklamovaná svoboda je taková kápovská - koncentráčnická.

Milí důchodci, doufám, že si z toho berete ponaučení a bedlivě si rozmýšlíte, komu hodíte svůj hlas. Tentokrát vám nejde o nějakou valorizaci důchodů. Tentokrát nejde o nějaké pseudokecy o demokracii. Tentorkát jde doslova a do písmene o váš život. Pandořina skříňa těch nejhorších lidských vlastností se otevřela  a vy byste si měli dávat sakramentsky pozor, jak to kdo s vámi myslí. Ještě pořád je vás přes dva miliony. I když už o osm tisíc míň...  

A já vím, že mám zhruba dvacet let času, abych udělal všechno pro to, aby tihle zmrdi nedostali šanci jednou takhle hladce odpravit i mě.  Začnu tím, že si pořádně vychovám děti. A už navždy budu mít před očima letošní rok. Rok ve kterém se ukázalo, kdo se umí obětovat pro druhé a kdo umí obětovat druhé pro sebe. 

Jak to volaly v Oděse babičky před vypáleným domem odborů? Nikdy neodpustit, nikdy nezapomenout. Osm tisíc životů lidí jako jsou můj táta a moje máma, to už stojí za dlouhého pamatováka. 

 

Doplněk: 

Představte si, že naše země uposlechla hlasu EU a Jourové a přijala příslušný počet imigrantů z islámských zemí a přijala by jich dost na to, aby se tu cítili podobně jako ve Francii. A představte si, že teroristé, kteří by se sem infiltrovali, by za rok pozabíjeli deset tisíc lidí. Stejně jako to udělal koronavirus. To by stálo za válečné manévry? Stálo by to za přeorganizování celé ekonomiky? Stálo by to za nákup zbraní, uzavření ulic, vyhlášení stanného práva? Stálo by to za ostrahu hranic pomocí desítek tisíc mužů a tisíců kusů techniky? Stálo by to za prezenční vojenskou službu? Stálo by to za pozornost? Stálo by to za miliardy? 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 2.8 (181 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

praxi 21. století.
To radši dopadnout, jako tento důchodce.
https://zpravy.aktualne.cz/regiony/olomoucky/muz-sel-s-ponikem-na-proch…

Až bude zle, vyměním Starou Jahodu za flašku slivovice. možná ji cizí budou mít raději.

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

Ten děda nebyl asi trénovaný.
1,8 promile? Běžný stav, ne?

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Nebyla to nějaká slabá slivovice?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

1,8 promile? Je otázka, jak dlouho si v tom pangejtu odpočinul.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Přehledně: Za jakých podmínek bude od čtvrtka fungovat život v Česku
Včera 19:34
kov, Novinky
Ve čtvrtek Česko přechází ze čtvrtého na třetí stupeň pohotovosti protiepidemického systému PES, což s sebou přináší uvolnění některých opatření proti šíření koronaviru. Otevřou se obchody, restaurace nebo kadeřnictví, byť s omezeními.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zkuste

Průměrný počet slepic: 3 (16 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

se jmenuje ÖRF a ne ČT24.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, jedno Vám ušlo. Ta třetina zmrdů je i mezi důchodci. Platí mladí zmrdi, staří zmrdi. Možná je jich i více, ve světě to chodí tak, že zmrdi lépe přežívají.
A tak i ten koronavir je jen nebezpečí o třetinu menší. Takže dochází na staré zmrdy a časem dojde i na ty mladé. Jediné co je škoda je, že vesměs nevíme, kdo je kdo. Ale některé zmrdy známe.

Průměrný počet slepic: 2.8 (48 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

A

Průměrný počet slepic: 2.3 (24 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

VK.

Průměrný počet slepic: 3 (30 hlasů)

se Klaus starší i mladší chovají jednoznačně jako zmrdi.

Průměrný počet slepic: 3.2 (37 hlasů)
Trvalý odkaz

Každý je svého štěstí strůjcem. Pokud je starý člověk nemocný obezitou, závislostí na lécích, nedostatkem pohybu, z chlastu, a tak dále, pak musí být každý večer připraven na to, že se nedožije rána. A je celkem jedno, na kterou chorobu to bude.

Pokud je starý člověk aktivní, pracuje nebo tvoří, dbá na pohyb a zdravou stravu a není hypochondr, pak se celkem nemá čeho bát, ani covidu, a umře až někdy později v klidu a stářím.

Vidláku, sice hraješ na strunu strachu dobře, ale mě neošálíš. Nemůžeš ani Ty, ani nikdo jiný, zastavit život jen proto, abys ho zachránil. To je prostě blbost, sorry jako. Nehledě na to, že naprostá většina těch staroušků ze všech ústavů Ti řekne, že chce radši být s Tebou, se svým synem, každý den v hovoru a v osobní společnosti, než v izolaci čekat... na co?

Pokud patřím já mezi tu třetinu Tvých zmrdů, budiž, umím s tím žít. Ale řečeno s Jaroslavem Duškem, pamatuj Ty i Laco a další, že není dobré si vytvářet falešné domněnky. Jedna věc je světonázor a druhá předběžná opatrnost v r o z u m n ý c h proporcích.

Závěrem: Naprosto mě fascinuje, jak snadno vznikla skupina mých spoluobčanů, která by neváhala zabít pro zajištění iluzorní ochrany před covidí nákazou, ačkoli dosud, v celém svém předchozím životě, ani nevzdychli nad jediným mrtvým stařečkem nebo stařenkou, kteří prodělali chřipku a zápal plic. A že jich bylo.

Aby bylo jasno - až přijde covid za mnou a řekne, přišel tvůj čas, pojďme, nemám s tím problém. I já jsem součást přírody a strůjce svého štěstí.

Téme dnešního článku vlastně vůbec nesouvisí s pozadím covidu (politika, prachy, genocida, ilumináti a spol.), takže to zcela pomíjím.

Omlouvám se za ostřejší tón, nemívám to ve zvyku, ale dnes je na místě, podle mého soudu.

Průměrný počet slepic: 3.7 (110 hlasů)

budete bit! Až vyjde pravda najevo nikdo se vám neomluví. Znáte to : "my to přece mysleli dobře, pro vaše dobro ....".
Je to marný......

Průměrný počet slepic: 3.5 (54 hlasů)

a dopadlo to jako vždycky.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Nejenže se dosud nikdo nezabýval běžně zemřelými chřipečkáři, ale nikdo se nezabýval zemřelými na následky vakcinace. Např. moje babička ulehla 2 hodiny po naočkování a za pět dní ji vynesli nohama napřed.

Ještě se dočkáme, jak mediální užiteční idioti budou sklízet plody své práce, když budou trpět "vedlejšími účinky vakcinace"!

Průměrný počet slepic: 3.8 (61 hlas)

Vaše náplast nepomohla?

Průměrný počet slepic: 2.6 (15 hlasů)

In reply to by B52 (neověřeno)

Trvalý odkaz

...16 let.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

ve vašich šestnácti?
Pane, jo, to byl fofr...

Průměrný počet slepic: 1.9 (13 hlasů)

Očkování proti jaké nemoci? Prosím.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

švindlu.
Btw. kolik máte očí a prstů?

Průměrný počet slepic: 1.6 (7 hlasů)

Proti chřipce. A umřela na chřipku. Tak jak se dnes umírá na chřipku jménem covid.

Průměrný počet slepic: 4.4 (11 hlasů)

třeba. Nebo kolikátiny, to je mi i fuk.

A souhlasím - nesmutnější je zášť a nenávist, volání po "válce", tlučení, přání špatného. I to otevřené nadávání je vlastně smutný.

Průměrný počet slepic: 3.3 (36 hlasů)

Vladimíre, máte pravdu, dnešní generace žije zdravě, pokud je starý člověk aktivní, pracuje nebo tvoří, dbá na pohyb a zdravou stravu a není hypochondr, pak se celkem nemá čeho bát, ani covidu, a umře až někdy později v klidu a stářím.
Imigranti taky budou vyžadovat zvýšený životní standard.
Mnoho štěstí.

Průměrný počet slepic: 4.1 (23 hlasů)

No, přeju vám abyste to tak prožil, ale vydávání takovéto prognózy jako obecnou pravdu je znakem velmi omezeného rozhledu. Budiž vám naivita vašeho očekávání věcí přístích přána.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

To je návrh.
Vy to nepochopíte, ale i s tím se dá žít.
Mnoho lidí nepochopí psaný text, ale když jim chutná, není co řešit.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Nevím, co hulíte, že to chutná vám a nevím, proč agresivně startujete s osočením, že to nepochopím. Tedy :
"...pokud je starý člověk aktivní, pracuje nebo tvoří, dbá na pohyb a zdravou stravu a není hypochondr, pak se celkem nemá čeho bát, ani covidu, a umře až někdy později v klidu a stářím. "
mi nepřijde jako návrh, ale prognóza podzimu života, jak si ho představujete vy. Vězte, že strom života je daleko zelenější, než si dokážete představit.

Průměrný počet slepic: 2.8 (5 hlasů)

pozorně jsem si přečetl tvůj názor.
Ty jsi výjimečný prase...

Průměrný počet slepic: 2.8 (37 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

kde chybí rozum, nastupuje agrese.
Napište Prymulovi a Hamáčkovi žádost o trest smrti "zmrdům". Klasika za nacistů i komunistů, samozřejmě i dávno předtím.

Průměrný počet slepic: 3.2 (42 hlasů)

"na rohu vrah nám o morálce káže" :D

Kde jsem jenom četl názory, které obhajujete, ahááááá nějaký rakušák takto nechal řešit slabá jedince :D Je super, že vzpomínáte nacisty, když zastáváte jejich řešení problémů....

Průměrný počet slepic: 2.8 (24 hlasů)

nicméně ze zmíněného komentáře sarkasmus přímo čiší. Jak jste ho minul?

Průměrný počet slepic: 2.6 (10 hlasů)

A četls všechny jeho komentáře, že hodnotíš jeho obsah tak, že nechápu sdělení? Fakt doporučuju, přečíst co píše jinde a jaké obsahově komentáře obhajuje, než napíšeš co jsi napsal ;)

Průměrný počet slepic: 3.6 (15 hlasů)

ale nemůže nikdo myslet vážně.
Pokud by to ale vážně myšleno bylo tak jediné co se dá dělat je daného jedince odignorovat, poněvadž a protože je očividně defektní a jakákoli debata proto není možná - a vložený čas postrádá smysl.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co napsal Vlastimil špatně? Za jeho příspěvkem stojím.

Průměrný počet slepic: 3.7 (36 hlasů)

Tohle napsal naprosto špatně.
"Pokud je starý člověk aktivní, pracuje nebo tvoří, dbá na pohyb a zdravou stravu a není hypochondr, pak se celkem nemá čeho bát, ani covidu, a umře až někdy později v klidu a stářím." A z něj vše také odvozuje.
Ten výrok říká, že covid není infekční choroba, ten výrok říká, že všichni mladí vedou život s příkladnou životosprávou, že všichni sportují a že stárnoucí člověk má naprosto stejnou imunitu jako člověk mladý a všechno, co člověka fyzicky tvoří má stárnoucí člověk ve stejném stavu jako mladý. Že třeba rakovinu či cukrovku má výhradně ten starý blbec, který opomíjel správnou životosprávu a to sportování. Atd, atd A jen vzorek toho, co vlastně Vlastimil tvrdí. Proto má pravdu Vidlák a nikoli Vlastimil, jakkoli je to článek expresivně napsaný a zmrdi jsou příliš silné slovo. Vlastimil a odpírači třeba roušek se zavedou na chybnou myšlenkovou kolej sami jen proto, že v čemkoli se jim nedaří zvažovat a zahrnovat všechny faktory.
Jinak řečeno - chybná premisa nese jako následek logicky i chybné závěry.

Průměrný počet slepic: 3.8 (27 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdo Vám dal právo rozhodovat o životě toho stárnoucího člověka s rakovinou?
Proč mu odpíráte svobodu se rozhodnout, jestli chce zůstat zavřený v izolaci mnoho měsíců a let nebo jestli chce žít jinak a podle svého?
O infekčnosti covidu to není ani náhodou, jste vedle.

Pokud budu jeho syn, zeptám se ho a vyjdu mu vstříc. V prvé řadě se budu zajímat, proč je vlastně zavřený v tom ústavu. Lépe řečeno, tento problém nebude existovat, protože bych se musel propadnout hanbou, kdybych měl každý den myslet na to, že jsem nechal svého rodiče ve starobinci. A když mi řekne, že nechce nikoho vidět do příštích Vánoc, budu to akceptovat, i když si ponechám jiný názor. A tak dále, snad jsou principy jasné.

Všechny myšlenkové koleje se protínají v nekonečnu.

Průměrný počet slepic: 3.4 (19 hlasů)

Vlastimile, a jak to souvisí s Vaším výrokem a s mou reakcí? Neporozuměl jste a tak reagujete na to, jak jste porozuměl.

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

Souhlas a 5 slepic.
Mě by zajímala statistika, kolik zemřelých s covidem bylo jinak zdrávo a kolik trpělo jinýma chorobama a jak závažnýma.
Pokud se někdo celý život nestará o své zdraví, na poslední chvíli to už asi nedohoní.
(abych byl objektivní, taky jsem se dlouho nestaral)
Samozřejmě proti prevenci - rouškám ve společných prostorách nic nemám.
Ale zavřít většinu obchodů když se lidi stejně mačkají ve zbývajících obchodech a v městské dopravě za rozumné nepovažuji.
A pár blízkých lidí v mém okolí už si covid také prodělalo (prodělává).

Průměrný počet slepic: 3.9 (27 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jistě, kdo trpí jinou chorobou, nemá právo žít. Ujídá chlebíčka.

Průměrný počet slepic: 2.3 (9 hlasů)

nic takového jsem nepsal.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jistě, pak ovšem otázkou zůstává, proč se zajímáte o to, kolik zemřelých trpělo i jinýma chorobama. Že byste je chtěl politovat, že se jim k jedné přidala ještě druhá? Pak ovšem ano, je na místě se vám omluvit.

Průměrný počet slepic: 2.9 (7 hlasů)

zajímá mě to proto, že se všude píše: ,,umřel s covidem"
Ano, lituji každého, komu se k jeho těžkému stavu, např rakovině, nebo zápalu plic ještě přidal covid.
Osobně znám dva lidi kteří momentálně leží v nemocnici a mají k zápalu plic covid.
Ale rád bych znal, kolik lidí by umřelo i bez covidu, byť třeba o měsíc, nebo půl roku později.
Média se v zájmu sledovanosti (a peněz za reklamy) honí za senzacemi a stát jim v tom nezodpovědně napomáhá.
Zcela jistě se kvůli této covidové histerii nebude nikde uvádět kolik lidí zemřelo proto, že se bálo jít k lékaři, nebo do nemocnice. Např. Tichota ze Spiritualkvintetu.
Státy nám zase ukrojí něco z našich ubývajících svobod.
Zároveň nám nikdo neřekne, že hospodářsá krize, která začala, by začala i bez coronaviru, ale na coronavirus se svede.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

No můžu vám prozradit sladké tajemství, že všichni lidi umřou i bez covidu, byť třeba o měsíc, půl roku, 10 let později.
Formulace "umřel s covidem" mi trhá nejdřív uši a pak mozek. Podle tohoto vzorce by to znamenalo, že by se mělo říkat "umřel s AIDS". Na AIDS se taky neumírá, umírá se na něco jiného, jen holt ten člověk má i AIDS. Tedy není jasné, proč by ten AIDS měl být takové zlo, když ti lidé by stejně za čas umřeli.
Podobně se pak bude psát "umřel se zápalem plic". Ne tu formulaci nesnáším.
Ale zpět k té formulaci "o měsíc, nebo o půl roku později". Tedy znovu - k čemu vám ta informace je? Chcete hodnotit, že když by to bylo jen půl roku, že to nemělo smysl? Nebo rok neměl smysl? Proč to chcete vědět ? Vyplyne z toho nějaký postup, že když je to míň jak půl roku, tak je to v poho? Nebo rok, nebo 10 let? Co z toho vlastně vyplyne?

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

proč okoronovali i ti športovci, co zdravě žijí, sportují a pod. bylo jich v tisku dost a dost.. proč to u nich nefunguje.. i ve vyšším věku sportují, takže ?????

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)